Un produs Blogger.

sâmbătă, iunie 11, 2022

La Capu Midia, prima tragere cu sistemul de rachete Himars

101 comments
„La Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General Ion Bungescu", din Capul Midia, au avut loc în premieră, în perioada 8-10 iunie, trageri cu sistemul HIMARS intrat în înzestrarea Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza" în anul 2021”, anunță MApN. 
 Tragerile au avut loc în marja exercițiilor „Unirea 22" și „Viforul 22", desfășurate de structuri din cadrul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” în baza unui scenariu fictiv, care au avut ca scop exersarea tehnicilor, tacticilor și procedurilor pentru asigurarea sprijinului prin foc al unei grupări de forțe care desfășoară operația de apărare a litoralului, transmite Armata

 România a achiziționat în 2019 de la compania americană Lockheed Martin trei sisteme de artilerie bazat pe rachete sol-sol cu bătaie mare HIMARS, fiecare sistem având 18 instalații de lansare, pentru circa 1,5 miliarde de dolari, primul sistem intrând în dotare în 2021.
Lansatorul HIMARS e montat pe camion și poate operaționaliza câte șase rachete de 227mm M270 sau o singură rachetă MGM-140 ATACMS cu rază de până la 300 km.  

101 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa le intre rusilor, daca ne invadeaza, direct in gaoaze, sa-i sature sa se mai creada stapani peste spatiul mioritico carpatin si blocul estic european! Felicitari, Armata romana! Traiasca Romania europeana, natoista si independenta de bolsevismul sovietic, inapoiat si agresiv!

marvas66@yahoo.com spunea...

Un dobitoc, tot artilerist ca mine, iesit de curand la pensie de pe bancile politrucilor, inghesuielilor din cmj-uri...dupa reduceri si ulterior yes-man la alte u.m.... imi spunea...Romania este total nepregatita, nu are nici armament nici personal pregatit...din "academia militara" de la Sibiu iasa doar domnisoare sublocotenent...pentru ca, datorita perseverentei lectorilor din academie toti studentii barbati se metamorfizeaza in niste omizi atarnatoare de pilele care le-au proiectat pe holurile unei institutii inventate de politicieni pentru viitoarele lor slugi... Singurii ofiteri care mai iasa din aceasta cloaca sunt ofiterii femei pentru ca, in afara de lupta pilelor, lupta si cu misoginismul...El a fost toata viata un atarnat, dar sper sa nu aiba dreptate in totalitate...altfel sa rugam doamnele Romaniei sa ne ascunda sub fuste cand putin o sa ne invadeze...ingrosam si noi obrajii ca primul iait al Romaniei si acceptam si oral si anal logica lui de comportament cu jigodiile politice care au distrus nu numai sistemul militar de invatamant ci chiar relatiile intermilitare...Sa mai spun ceva in plus e aiurea...60% dintre noi, militarii, suntem niste atarnatori si lingai politici...ce se v-a alege de copiii celor care au ramas sau v-or ramane atarnati de mancatorii de cacat politic??? Romii v-or ajunge mult mai respectabili deca aceste scursuri...copii politicienilor de azi v-or deveni slugile Romilor de maine pentru ca Romii stiu sa se uneasca iar politicienii romani dezbina, fura, omoara, vand tarana de sub rotile carutelor romanesti lui putin...

Huhu Rezea spunea...

Stelica
Tu intri într-o ogradă despre care știi că este apărată?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Lupule, Hauuuuuuuuuuuuu! Chestia cu dezvaluirile a tot ce avem, contractam si facem pentru a ne apara, la modul public, a devenit sport national, practicat de mass media inconstienta si avida de senzational, cu concursul institutiilor de stat si politicienilor, Ministerul Apararii, prin servicii, fiid pasive la aceste dezvaluiri de secrete de stat! Nu mai exista secrete decat la circularele de trantit procesele pe drepturi i tribunale, ca sa nu fie castigate de reclamanti, apoi pe calculele la pensiile militare prin ordine de ministru secretizate, care sa tina inghetate pensiile mici si medii si sa creasca doar cele ale generalilor. Cenzura, in astfel de domenii, a disparut total, dar daca un minister imi raspunde la o petitie, ma atentioneaza ca redictionarea catre terte persoane este interzisa, de parca mi-ar comunica secrete, si nu refuzuri permanente de acordare ale drepturilor legale si constitutionale! Din presa, Rusia a aflat cate rachete avem, ce efective permanente, cati soldati straini NATO cantonati, cate baze si unde sunt, despre Deveselu pana si cate curve intra zilnic acolo pe porti pentru soldica americani si toate alea! De ce asta? Nepotismele politice din armata, cu cadre numite pe cumetrii, clanurile de famiglii de acolo, incompetenta ce troneaza in acest minister corupt pana in maduva oaselor, ministrii civili si de o crasa incapabilitate si profesionalism, de cand impunerea acestor civili in armatele NATO, DAR SI NISTE SERVICII SECRETE CRAS INCOMPETENTE SI CORUPTE, VEZI CAZUL HĂPĂU SI ALTII, OCUPATE PANA PESTE CAP CU DISTRUGEREA PENSIILOR MICI SI MEDII LA ORDINUL CLOCARIMII SI CROITORESEI DIN CONACUL SECTORIAL! Daca pe bărzoiul de giugiulit il hranesti doar cu loboda si salate, de unde sa i se mai scoale idei, nepoate?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, uite hoțul mai poate intra si cu bățul, dar ce băț, dihania, cum s-a intrat in Ucraina!

Huhu Rezea spunea...

Americanii au fost buni în anii 1943-1945v când i-au aprovizionat pe la Polul Nord pe ruși cu armament, muniție si alimente. Atunci nu erau naziști.
Fără ajutorul american trupele germane ocupau și Moscova. N-ar mai fi existat Victoria de la Stalingrad.
Ce să le faci sugătorilor de vodcă ? Ei reproduc doar ce primesc prin mijloacele de propaganda FSB-istă.

Viorel spunea...

Și Ciorogârla era apărată de hoți și Ministrul Justiției la fel.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Cazul_Ciorog%C3%A2rla
https://observatornews.ro/eveniment/marian-hotul-care-a-furat-de-3-ori-in-7-zile-documente-clasificate-de-la-ministerul-justitiei-a-lasat-bilet-cu-ce-vrea-in-schimbul-actelor-473498.html

Ster spunea...

Doar un naiv nu realizeaza ca neactualizarea pensiilor militare, s-a dus si pe Himaaars. Iar neactualizarea din viitor si alte retineri la pensiile militarilor, va merge pe F-35.

Cat priveste Himaars, este bun ca imagine. Numai ca rusii demonstreaza ca merg tot pe cantitate ca in WW 2. Asa ca cu 3 Himaars nu se face primavara, nici macar la apararea Babadagului.

Ca sa faca fata unei agresiuni rusesti, Romania ar avea nevoie de bani care sa depaseasca bugetul Romaniei pe urmatorii cel putin 2000 de ani. Asa ca ramanem cu exercitiul de imaginea, cu banii dati in zadar furnizorilor americani de armament. Si tot expusi ramanem. Expusi din cauza ca au acceptat liderii nostri sa ne puna ca ..aia sculata fix tampon al SUA fata de Rusia.

reddog spunea...

CFI
Rușii afla multe.
Inclusiv cum gândesc unii rezerviști plângăcioși.
Nici rezerviștii ruși nu au pensii mai mari.
Au mai fost discuții cu dotarea, atât în primul cât și în al doilea război mondial
Mulți ziceau de ce nu s-a cumpărat armament.
Mai bine le face la toți rezerviștii pensii cu 7 cifre și ne apără ei.
Nici nu ne mai trebuie rachete.

John spunea...

Dedicat gunoaielor din psd care au gestionat podul de pe Siret:
Cică, într-o zi, peste un râu, se construiește un pod. Vine Gheorghe cu bicicleta în mare viteză, se apropie de capătul podului și, când vede podul în față, pune o frână hotărâtă și zgomotoasă și zice înciudat:
– Or făcut pod!
Reușește să oprească până la el, se dă jos de pe bicicletă, coboară pe lângă pod în apă, traversează pe malul celălalt cu bicicleta deasupra capului și apa până la gât, apoi se întinde mulțumit la soare.
Vine și Vasile spre râu, cu calul, în galop. Când vede podul, trage de-a dreptul inconștient de hățuri ca să oprească armăsarul și remarcă și el:
– Or făcut pod!
Ca și Gheorghe, se dă jos de pe cal, coboară în apă și se chinuiesc să traverseze râul, apoi, când reușește, se tolănește lângă Gheorghe pe iarbă.
Vine și Ion cu camionul. Nu încetinește deloc, intră senin cu camionul pe pod, podul se rupe și Ion moare…
Vasile se uită lung la Gheorghe, țâțâie nemulțumit și spune, mai mult pentru el:
– Apăi, Ion chiar n-o văzut c-or făcut pod?🫢😳😜🤣😡

Ster spunea...

@LUPUL. Ai afirmat ca "Pensionarii militari cerșesc de foame iar armata cumpără rachete". O chestie asemanatoare apare pe canalele rusesti de Telegram si Signal. Baga rusii cate o plangere culeasa de la vreun pensionar militar, care de pe unde de pe blogurile si paginile de FB romanesti (incluisv de aici) si care arata ce au patit militarii NATO români la pensii. Bine, rusii sunt si aici ironici si scriu NATO si in paranteza LGBBTQi. Iar comentatorii lor dau Like-uri ironice si baga comentarii, ca mai bine sa le trimita niste ajutoare alimentare la rezervistii romani ca se le rotunjeasca pensiile, sa apuce maicar sa intre si ei vii in razboi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si constipatii orezari, care se cred stapani peste King Kong Hong Kong sa-i pupe in barzoi pe americani cat i-au ajutat in razboiul cu gălbăjâtii harakiri ai soarelui inflacarat in apus, cu escadrile cu tot cu piloti, armamente, munitii si hrana, acum declarand ca sunt in stare sa sustina un rezbel impotriva americanilor, daca klingonienii isi declara independenta si ii ajuta, oricat ar cheltui cu acest razboi! Daca rusii nu erau sustinuti material si alimentar de americani in WW-2, nu numai ca Moscova era facut praf si pulbere, dar azi nu mai exista macar 1 rus in viata, fiind prevazuti pentru gratare la afumatoare cu inflacarare si pulverizare in apele Donului linistit, unde 80.000 de ostasi romani s-au jertfit! Mancati Istorie pe paine, ca de aia nu se stie depre marile sacrificii aliate pentru ca tarile lumii si ale Europei sa fie eliberate! Bombardarea Romaniei facandu-se in contextul in care eram considerata tara invadatoare si cotropitoare, nu eliberatoare, deoarece eram ca o dambla balama de poarta si aliata Germaniei naziste si fasciste in acele vremuri triste, ca sa termin rimat ce am avut de subliniat! Numai un mercenar nu are habar pe ce lume traieste, pentru ca Istorie nu o cunoaste si nu citeste!

SorinDaniel spunea...

Si uite asa dezvoltam economia ,,partenerului strategic" de ce tot vizitează senatorii americani statele ,dezvoltand ideea ca Rusia va ataca si sa se cumpere tehnica de luptă.

Ster spunea...

@LUPUL. Toti vor drepturile legale, un stat autentic de drept etc. Problema fatala este ca o parte asista pasiv - cea mai mare parte, o mica parte lupta cu ... gura, adica oral. Iar rezultatul este tot oral, dar pentru toti. Pe scurt, nu exista alta cale de rezolvare, decat furca. coasa si toporul. Ca sa rezolve niste chestii prin Romania. Valabil si la civili, nu doar la militari. In rest, este pierdere de vreme si de energie.

Huhu Rezea spunea...

@Olescule
Drepturile obținute cu coasa,furca si toporul nu sunt drepturi ci venituri necuvenite și anarhie.
Tie nu ți-aș da nimic din drepturile pe care pensionarii militari le vor obține nu peste multă vreme.

Cezar spunea...

Multi redusi mintal..s.au mai vinturat si prin Armata si nu numai!
Uite aici din 5..care au publicat 3 sint retardati incepind cu Olescu..Lupu..etc

M spunea...

@Sorin

Pentru că rusia chiar atacă? Pentru că ucrainenii au rămas fără arme și muniție pentru că au avut idioți care au zis:"de ce să cumpărăm? Rusia nu ne atacă!"?

@Lupul

Stai liniștit că tot camaradul te trădează și acum! Chiar crezi că întâmplător cel care a băgat m.t. de la Câmpina în linia de foc la măcelărire la Otopeni acum e mare iubitor de ruși? O fi fost tot așa și în 89 când a primit ordin de la tovarăși ruși că dacă e o baie de sânge ar fi un bun pretext să "ne sară în ajutor".

Văd la dumneata aceleași teme vehiculate și de ruși. "Nu aveți bani că vi i-au luat americanii!" Ha, ha, ha! Sărăciile alea de ruși atât înțeleg prin aburii de votcă!

Suntem într-o alianță! Numai rusul mujic și violator crede că o alianță este o chestie relativă!

După mine ucrainenii sunt răi dar rușii sunt o infecție cangrenată!
Cu ucrainenii te mai duci la un tribunal internațional, mai câștigi ceva pe lângă Insula Șerpilor.... sau crede cineva că nazistul putin o să recunoască dreptul României de exploatare lângă insula pe care a înțesat-o cu rachete?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@(aus)-Ster, ai cateva afirmatii foarte bune, precum drepturile noastre furate, cu pensiile pentru handicapti in cuantum de achizitionat doar hartie igienica, apoi discriminari cu pensii prea mari si altele prea mici, dupa care tradarea de gurva fata de noi a institutiei brotacare, intesata de tradatori ordinari fata de pensionari, si daca tot suntem la adverbul cu pututul, adica vrem, sa zic ca prin anii '50 umblau propagandistii bolsevici printre militarii in termen, care isi faceau stagiul militar la doi ani si in marina trei ani, si imbracati, adica deghizati in soldati, strigau pe la apelurile de seara sau la rapoarte pe platouri, ori chiar aiurea prin cazarmi si santiere, pana raguseau: ,,Vrem armata la cinci ani si concediu la doi ani!'' Am avut si pe atunci oameni care iubeau Armata, nu ca aia care zic acum din spanzuratoare ca Armata este inutila si plictisitoare pentru ca se coase petlite, nasturi si copci, sa se stie ca au luat atitudine atunci si au combatut aceste abuzuri si excese si, daca nu ma insel, chiar Emil Bodnaras si chiar Nicolae Ceausescu au luat pozitii clare de opunere la aceasta aberatie, realizand ca intinderea satisfacerii stagiului militar pe o asemenea perioada avea sa fie catastrofala... Uite ca acei cusatori fruntasi au fost chemati la starpit guvidul, acum sa faca poduri de pontoane, ca eu ii chemam sa dea la politicieni biberoane, sa nu mai zic ca la catastrofe militarii sunt primii chemati! Si totusi, astia de jos, fie Colonel, fie subofiter sau soldat, astia care sunt mereu cu noroiul si zapada pe talpi si pufoaica uda in schinare, adica exact cei cu munca fizica in genere la instructie, aplicatii si misiuni care iau nici un sfert la solde si pensii fata de cei clociți prin birouri, permanent cu furuncule la si intre noade, bolnavi de constipatie de la tinut tartanele pe scandurile scauneleor si suprapondrali de la sedentarism! Aici e durerea, ca daca pun un sobolan din asta de birou sa traga cu pusca Geco isi trage alica in galci, tinand arma invers, dar ai dracului ii duc mintile sa jmenuiasca pensiile si soldele din calcule, cifre si alte actiuni mafiote sub acoperirea ordinelor de ministru secretizate, mare pate avand doctorate copy paste si aspiranti la gradul de general, ca ei sigur ajung generali, exemplu de guster din astia paraditori fiind generalul Rosianul ca Curcanul, dar unul ca @Iulian Mares, om de teren si actiune, care a avut functii de comanda si alte functii inalte la operative, doar ca exemplu, si poate sa fie chiar si @Monteoru la nivel de Divizie sau Armata, ca a avut functii nu gluma activand in teritoriu si aplicatii, poate sa fie @Viorel kis, care a activat la mansa cu actiuni concrete si periculoase, nu in birou, avand si functii de comanda terestra pe linie de aviatie, cat si multi altii de pe aici, cu tot respectul meu, precum @Leon deasemenea, tinuti cu pensii injositoare, care nu reflecta respectul Armatei pentru munca si valoarea lor, si nu sariti cu gura pe Iulian Mares ca n-are pensia despre care se spune ca ar avea-o, si cineva i-a inventat un cuantum gomos de umflat, ca nu-i asa, eu il stiu dar n-am permisiunea s-o fac public, cauza fiind toate bacteriile, gunoaiele, rapandulele si laturoaiele care au infestat endemic Conacul Sectorial al brotacarilor, cat si intreaga ograda ministeriala, pe a carei firmamnent as pune scris mare, cu neon si majuscule, MAFIA-FAMIGLIA-SRL!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Coasa furca si toporul au indreptatit poporul! Scaunul, pixul si biroul au însclavagit boborul! Siliconul si popoul au umplut la MFA biroul!

monteoru spunea...

Sa zic si eu ceva.Atentie ca ambasada Rusiei in Romania sustine ca rusii ,cetateni romani sunt discriminati.
Sunteti suparati.Si eu sunt suparat dar una e una alta e alta.Supararea nu trebuie sa genereze simpatie pentru cel ce incalca tratatele internationale al carui semnatar e.
Rusia se vrea imperiu.E in traditia ei ca acolo unde intra numai pleaca.Romanii comunisti stiau asta.Se pare ca noi ne-am prostit.

Ster spunea...

@Huhu Rezea. Întotdeauna protejații sistemului invocă anarhia pentru a-si justifica prostiile contra poporului. Nu prea miroși apropierea rapida a vremurilor cand nimeni nu va mai da nimic nimanui. Fiecare isi va lua singur si va scapa cine poate. Daca nu ai inteles ca intram și noi in razboi, ai trait degeaba.

Viorel spunea...

În 35 de ani de activitate am fost obligat să pornesc numai cu stângul (Înainte marș sau stângul pe tobă). Când am ieșit la pensie am schimbat piciorul pornind cu dreptul sperând că o să-mi meargă bine. Mai avem mult de așteptat până o să ne primim DREPTUL / DREPTURILE după muncă și răsplată conform legilor adevărate și nu rebuturilor promulgate și modificate înainte de intrarea în vigoare.

reddog spunea...

CFI
Rambo a frecat manșa.
Acum vrea sa plece in turneu cu cioara vopsita la Viena.

Ster spunea...

Mai, baieti! Scoateti putin capul din pensii. Aveti dreptul sa visati. Ia vedeti care este treaba mai jos. Italia - cozi pt. a primi alimente si produse de baza.

https://www.youtube.com/watch?v=nj83qLtL79I

Ster spunea...

@rambo2021. Eu sunt sigur ca nu! Sau daca va fi, va fi plasa cu tergiversarea termenelor pana cand nu vom mai fi noi. Variante sa ne ameteasca, ca apoi sa luam teapa sunt multiple. Una ar fi sa dea o lege faborabila, si apoi sa ne tranteasca o ordonanta de urgenta care sa proroge aplicarea legii la Sf. Asteapta. Nu cred si pt. ca pe toate canalele economice, Romania este data ca are o situatie mai proasta decat a Greciei in 2010.

Intr-o singura ipoteza poate fi viabila. Sa bage o lege cu aspect de incurajare pt. evenimente ulterioare foarte grave, legate de razboiul din est. Ma refer la o concentrare a rezervistilor. Si aduci aduc pensiile spre nivelul soldelor pentru o luna, si imediat luna urmatoare urmeaza mobilizarea generala. Pentru stat, ori pensie, ori solda, tot pierderea aceea este. Dar statul are rezerva "sculata". Evenimentele din est demonstreaza ca in ciuda tehnologiei etc., totul se reduce tot la cantitate. Si atunci, suntem viabili sa ne majoreze pensiile pentru o luna, merita pentru stat, sistem, NATO etc.

Dar asa la modul pasiv, ca ne majoreaza baza la 80% etc. - doar asa ca le este drag politicienilor de noi, nu cred o iota!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Puscas a ratat un penalty si Dancu a deschis scorul in meciul cu finlandezii! Bravos, baieti, si chiar imi place acest meci in verva, deocamdata, cu plodul lui Iordanescu la timona! Dinamovista mea cu ideea meciului, ca eu habar n-aveam! Azi a fost mare chișălău in Onesti citty, drept pentru care de mai multe ori vremea asta monotonă, umedă, ca eram sa scriu umectată, si racoroasa m-a atipit cu capul in piept la tastatura... Hai, ăi? Umectată? Vraghia Mălai Viteazul si găgancul țoale noi, că in rest sunt toate moi?! Pe probe, băăăi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tătă oaia trebe tunsă și țâțâna trebe unsă, că romanii pe Finlanda o răpus-o!

Huhu Rezea spunea...

rembotehnocrat
Dacă ai revenit doar să te iei în colț cu alți comentatori, te suspend din nou!

anonim spunea...

Rambo
Pai ziceai ca nu mai bei alcool de vreo 10 ani.Te apuci din nou sau doar ai mintit pana acum.
Vezi ca are picoare scurte ?
Ca sa parafrazez pe cineva "Aici se afla banii dumneavoastra" in intretinerea razboiului
Primele 5 companii americane de armament au inregistrat o crestere la bursa in medie de 12-15%(enorma tinand cont de valoarea acestora companii de mii de miliarde de $) doar in primele 6 luni ale acestui an. Ati citit bine "doar in primele 6 luni" desi inca nici n-au trecut 6 ,doar 5. Nu-i asa ca razboiul ramane cea mai buna afacere??
Asa ca scoateti capetele din pensii ca mai avem "multe de cumparat"
Indiferent de gargara patriotarda de pe blog adevarul este "follow the money" si vei afla intotdeauna beneficiarul si interesul/"mobilul"
restul e gargara pentru adormit pe cei deja anesteziati de propaganda TV-urilor ca si la "gura lor" e foame

PS Dupa ce se va distruge suficient ca sa fie maxim de profit, va veni randul "reconstructiei" ghici cu firmele caror tari? Nu,nu Romania nu e pe nici o lista stati linistiti.Noi vom privi altii vor incasa.
...si unii fac spume pe aici nefiind in stare sa vada mai departe de lungul nasului.Eu v-am spus ca pensia prea mare pe unii ii prosteste.Da,rau!!

https://adevarul.ro/international/in-lume/razboiul-ucraina-producatorii-arme-beneficiaza-livrarile-echipament-militar-1_62a356b05163ec42716ea301/index.html
https://ziare.com/razboi-ucraina/industria-globala-armament-reconfigurata-razboi-tari-producatoare-arme-1745481
Nici nu merita sa cititi ca oricum stiti...
Războiul din Ucraina. Producătorii de arme care profită din plin de conflictul sângeros din inima Europei

PS Acum se da "pe caiet" O sa vina ea si factura pe bune! Si atunci o sa faca cu ei ce vor,ca si cu atatia altii.Vi se pare cunoscut?
Mai ca m-as apuca de niste shoshocisme simionisme ceva,ca nu-mi place sa ling "plua" zi de zi a altora.Ca parca imi place mai mult sa fiu român decat "Gerula" in varianta "americaneasca" sau ruskii.Ca toti isi vad interesele numai cozile de topor de pe aici se vand pe "doi creitari"
Ne intalnim in noiembrie sa vedem daca a mai ramas ceva din nea Biden...o sa plece exact pe urmele lui Putin dar s-ar putea chiar mai devreme. Noiembrie=belea
Chinezoii au zis clar de tot.Hong-Kong chitaie= direct razboi cu sau fara americani si cu orice risc.Normal ca vom invinge noi romanii:)

anonim spunea...

Mai cfi-ule zi si tu ceva! Ca pana acum esti doar fabrica de zgomote.Vezi ca acu' iti intra aia 7oo x 2 si doua carduri Ai limbarita ..'ai?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi este Pogorarea Sfantului Duh (sub forma unui porumbel pe fruntea Mantuitorului Iisus Hristos, o discriminare ilegala, intrucat putea sa fie si o cioara, drept pentru care ma mir ca nu s-a sesizat inca Consililul National pentru combaterea discriminarii a Dlui Astaloș) spunandu-i-se si Rusaliile sau Cicizecimea, aici fiind trist ca nu s-a impus sa se bea 50 de pahare in cinstea acestui eveniment religios dubios, si maine este Ziua Sfintei Treimi (Tatal, Fiul si Sf. Duh), toate cu Cruce rosie si fara post negru, laudat si slavit fie-I Numele Domnului in veci, si mentionez ca putea sa se serbeze prin Lege si ziua Sfintei Treimi Stuchite, constituita din Sf Presedinte, Sf Premier si Sf Parlament, duca-se numele lor pe pustie!
In tara a fost adus si Braul Maicii Domnului din Grecia, si rog a nu se confunda cu centura neagra la judo a dictatorului, Putin, zice-se ca fiind facut de insasi Sf Maria din par de camilă, (nu a cămiloiul din bancul ala cu camiloiul năzdrăvan, care din kilometru in kilometru se oprea si statea jos in soarele arzator al pustiului, si nu se asternea la drum pana ce beduinul nu-i facea o lucrare rusinoasa pe care o practica botoxatele) care s-a dus la Domnul de pe taramul acestei tari balcanice. Acum, fiind si eu un crestin modest, si modest practicant si plin de pacate lumesti, ma intreb care brau si care râu, dintre cele aproximativ 5000 de bucati de inventar imprastiate prin biserici din intreaga lume, si fiecare pretinzand ca are braul cel mai original-autentic?! Asa cum si Sf Graal, pocalul cu care a baut vin Inaltul Rastignit la Cina cea de taina, pe care germanii in Marele Razboi l-au cautat ca pe iarba de leac pe tot mapamondul, ca sa castige rezbelul, negasindu-l, in schimb mai multe lacasuri de cult ortodoxe si catolice pretinzand ca-l detin, etiopenii afirmand vehement ca se afla la ei, in Addis Abeba, cel mai originale dintre acestea, ca si icoanele bocitoare, ca eu, ca om viu, nu pot plange nici cu ceapă si acele icoane de lemn si sticla inerte galgaie de lacrimi insangerate, fara hohote si sughițuri, mare fiind Gradina Domnului cu Numele-i laudat in veci! Cate bordeie, atatea obicee, si cate ponoare atatea odoare pentru cei cu durligele si mațele goale, din sfanta in sfantă casă, banul lui Mikiduță la pochi in lăzi ca sa iasă! Dumnezeu sa va binecuvanteze, pe cei cu pensii obeze si pe sprancene, dar si pe cei ramasi in izmene cu sfinte pomene cu cartele-vaucere si cu mare rabdare sa primiti de la Sfântul Ciuciu Asteapta majorare la pensiile militare, fie-i numele cu banat in pustiu blestemat! Amin.
Acesta este un paflet si trebuie tratat ca atare, cu condenscendentă, rabdare si fara nici o considerare, ca-i scris de o persoana care vesnic e disscriminat la drepturile de pensie si militare de care mafiile clocare! Aleluia.

spiritul lui Haret spunea...

Din zicerea unor pensionari militari probabil si rezervisti inteleg ca au ramas fideli Tratatului dela Varsovia.In asemenea situatie dece MApN /Romania si NATO ar mai trebui sa risipeasca bunuri materiale si pecuniare cu ei?Iata un motiv pentru care activii va considera expirati.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aha, @Onorabile, ca se vor unii parpale din doua sederi in doua albii babane cu gurul numai intr-o albie, ca anarhisti putinisti si rusisti, deci nerealisti si neraliati la doctrinele unde suntem aliati, dar vor pensii european natoiste, super crescute si altoite personalitatilor lor narcisiste, nestiind cat rau fac prin atitudinea lor colegilor si ca suntem vizati de politic ca nostalgici varsovienilor si rusilor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Da, @Rambo, ca un Plan Marchall trebuia aplicat macar tarilor est europenene ramase in era revarsarilor deluviene si innapoiate, cand s-au semnat aceste tratate de aderare la institutiile europene si pe Romania au fezandat-o, introbagat-o in NATO si tinut-o mult timp asa cum au gasit-o, doar sa-i dilueze unitatile si efectivele militare, cu epurari care de mai care, de am ramas cu Armata in durligele goale si neacoperitoare, de-si permit pana si honghiorii sa ne arate muschii de la borcane, daramite rusnacii cu sticlele de vodca goale din dotare, cu care ne-ar bate cu tot cu resturile si fosilele NATOntoale, obosite si sleite prin asternuturi tavalite cu fufe provenite din retelele de brostituție caracaliene, adică date pe șipcă de la buhaiul staulului, Dincă, de fapt si cu tot cu gunoaiele si fiarele vechi nasoale achizitionate cu grețoaie pe mălaie greoaie de ne-au lasat cu poznarele goale, ca mai bine ne-am bizui pe arbalete medievale, prăstii cu cataroaie, arcurile lui Cupidon, sau un sucitor, un polonic, ibric sau castron din arsenalul bucatarului Macaron, decat pe arsenalele NATO din tomberon! Vae victis a la Saint Moritz-Morris via Elțîn Boris, ca ce mi-s urate intelegerile bipartite sau multiple, in care suntem considerati niste boi si vite, iar ei ca elite sa ne ,,ajute cu fifty fripti'' pe la spate sa ne f...ufle si sa ne umfle cu gunoaiele lor cazute si aruncate prin curte! Planul Marchall a ramas doar un mustiuc de caval inghinal, cu care isi trag vesticii cascaval potential din orice gonoi, mâl sau lăturoi din canal, varat pe gârleaja naivilor varsovieni, care-s carne de tun si altar de poporeni pentru hamerecani si vesticii europeni, in ultimul hal, in orice rezbel planetar! VENI-VIDI-VICI, se zice pe aici, dar tu, NATOntolule, nu ne musca si nu ne suge sange pana si din...varice!

anonim spunea...

@spiritul lui Haret
12 iunie 2022, 09:35

Vezi? Un mod pagubos de a-si da unii cu tesla in...
Crezi ca "activii" astia vor/veti ramane pururi activi?
Incercati si ganditi ceva maideparte de ziua de maine...Poate reusiti sa vedeti pana "poimaine" si sa constatati ca atunci o sa fiti niste "muritori de foame"....nu se stie ce vai /daca va fi peste 15-20 de ani cu acest "sistem" pe care voi il incurajati si care va va lovi direct in moalele capului
Hai sa facem un exercitiu de imaginatie
-Peste 20 de ani vor zice unii: Noi suntem acum in Alianta Pacificului nu ne intereseaza nenorocitii aia de "natoisti" care au sclavagit poparele lumii ...si bla bla bla ca asta e usor de facut . Suntem in cu alianta Chinei braziliei si inca 49 tari

Apropo stii ca in alianta asta deja am cerut si avem statut de observator
Vremurile merg inainte si inapoi iar aliantele sunt facute ca sa nu fie respectate
Va comportati ca niste copii naivi crezind ca veti lua pensii "de pe urma NATO" pana la adanci batraneti.Nici odata nu se pune problema "daca" ci doar "cand"....iar in volabilitatea asta politica as fi mult mai atent.
S-a dus dracului echilibrul de putere pe planeta si nu sunteti in stare sa vedeti cum se va reechilibra acesta.Si e singura sansa de supravietuire a omenirii
Ultima echilibrare a avut loc in anii '40-45.Nici macar n-a tinut prea mult!! mai putin de 50 de ani,iar omul nu a fost si nu este o fiinta a pacii datorita vesnicei lacomii
Pacea ???.....Doar un ragaz intre doua razboaie
Mai cititi si voi!!Nu este un plagiat!

https://cssas.unap.ro/ro/pdf_studii/principii_ale_razboiului.pdf

anonim spunea...

"madagascaritate!"
Ce-o fi asta??

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Victorie a Harmadei rumâne si strabune, care, dupa o sticlă de răchie de prune, bauta cu camaraderie, pe bune, si grele lupte greco-catolice cu acele ruine apocaliptice ale podului cazut in copaie de ape sirloaie, au salvat victoriosi o olaie, pardon va rog, o oaie țigaie si laie bucălaie, grasă sub claiele de lână pentru caiere, necapie, nemoartă si nescărmanată, insa oleaca de hoame leșânată, numai buna de taiata si facuta pastrama afumată! Inca un act de vitejie pentru ca sa hie avansati in grade centigrade acei meletari ai bravei noastre Harmade, parte in parte, fara doctorate copy paste, precum sunt avansati jupanii jenerali de paie din conacele de jumulit pensiile brotacare de catre mafiile gulerate si clocare! Traiasca Republica Bantustana Bananiera! Servim Patria, orfana fără mama si tata, pentru ca Harmada e a societatii paguba, râia si paria! Vivat saracia si foamea!

nr. 1 spunea...

Dle Rambo ar fi excelent sa fie asa cum spuneti, sa nu fie insa inca o barasoava ca multe altele!!!!!!!

reddog spunea...

Mai nou Rambo a început să umble și cu papagalul vopsit.
Ce scrie pe aici scrie pe dincolo la fratele de suferință.
Cezar zice că avea piatra la rinichi.
Rambo avea fer in sânge.

spiritul lui Haret spunea...

Akord@ de mult cautam un rachetist sol-aer care le stie pe toate si ne invata si pe noi.
Cine si din ce familii proveneau primii capitalisti romani?Eu cu gandirea mea de catana imi ziceam prin 1995 :comunistii de ieri capitalistii de azi.Tu ai alt raspuns? Eu nu.
Alo Kis@daca esti in fata unui R.Tc care desfasoara ofensiva din miscare iti dispare cheful sa mai tragi cu AG-7.In localitate mai merge.Tu ai tras cu AG-7?Sper ca de cand rapoturile mele cu armata au incetat sa-l fi modernizat.Coanda nu a avut nici o contributie la aparitia AG-7.Sovieticii sa traiasca.In 1965 trageam cu AG-7.
Americanii se considera ca fabrica cel mai performant armament.Sunt principalii exportatori de armament in lume.Vrei sa cumperi armament prost si ieftin sau performant si scump?
Aproape toate tarile membre NATO si-au redus efectivele.Se pare ca acum regreta.Faceti un raport intre nr.populatiei Frantei,UK,Germaniei etc si efectivele aflate sub arme.
Taiwanul nu neaga ca este chinez.Idem China populara.Problema este ca una se crede mai chineza decat cealalta.Mai devreme sau mai tarziu vom asista la o singura China pe cale pasnica.Economic China populara asi spune ca nu este comunista.

Viorel spunea...

Rambo21. Citește Istoria Americii (dacă are) și spune-ne și nouă care sunt URMAȘII LUI Winnetou (Winetou). Începe te rog cu primul președinte și te oprești la cel ce are SÂNGE DE AMERINDIAN.
„Amerindienii, primii locuitori ai continentului nord-american, ar proveni dintr-o mica regiune montana din sudul Siberiei, potrivit studiului unei echipe de antropologi americani si rusi, publicat in Statele Unite. Regiunea siberiana numita Altai "este un loc-cheie caracterizat de migratia a numeroase populatii de cateva mii de ani", explica Theodore Schurr, profesor de antropologie la Universitatea Pennsylvania, unul dintre principalii autori ai acestei cercetari”.

marvas66@yahoo.com spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, e cam asa cu tancul-caruciorul, care le-am cam trecut rolul, ca cine are habar cred ca era tancurilor si blindatelor a trecut pe un rol secundar, caci micile javenile halind tot ce e pe senile ca niste viclene jivine, topindu-le, parjolindu-le si prapadindu-le in cateva secunde de nu mai ai unde te ascunde, si pana si aviatia nu-si mai are vocatia, caci dronele care duc cu ele explozibilele, bombele si rachetele le vin avioanelor de bombardament si atac de hac, punandu-le pe catafalc sau pitite in hangare sa nu se piarda preturile miliardare in fata micilor drone sfasietoare, si ele ca niste fiare! Daca e un comandant istet si destept, fara prea multe decoratii si distinctii in piept, cu aceste mici bazaitoare, nu prea scumpe doar foarte folositoare ca-s capabile cu viteze mari sa zboare, poate sa se bata cu cateva batalioane de senilate si alte fiare cu rulare, fara ca soldatii din ele sa mai aiba timp sa mai puna labele pe leviere! Asta rezulta din razboiul ucrainian, ca s-a dus naibii taman tehnica greoaie ca niste pietroaie si aviatia p-e bani grei, puse in mare pericol de acesti mititei zburatori care i-au bagat pe rusi in fiori, dar mai ales pierind in explozii si flacari! Traiasca javelinele americane, sau oricare cu aceeasi utilizare zburatoare in capatanilor fortelor cuceritoare, care au devenit in mainile ucrainilor groaza sovieticilor-putineilor si cecenilor!

monteoru spunea...

Nu invinovatesc doar constat ca pe la unii pe aici nu s-a curatat de pe palme vopseaua sovietica care era data pe aparatura si armament.
Putin nici nu trebuie sa trimita armata proprie in Romania fiindca are pensionarii militari romani.

Viorel spunea...

Poți să te spânzuri cu drag de Coroana Statuii Libertății din Arad sau poți să te legi de gât în spatele unui tren cum mai fac unii fraieri care-și leagă boul în spatele carului ( picture / Carul cu bois au Carul cu vaci) când merge cu el la târg.
România este patria noastrã şi a tuturor românilor.
E România celor de demult şi-a celor de mai apoi
E patria celor dispãruţi şi a celor ce va sã vie.
https://www.dacoromania-alba.ro/nr64/statuia_libertatii.htm

anonim spunea...

Sapun ai? Ca eu nu te imprumut.
Il fura daogaru...

Gigi spunea...

Nu vroiam sa intervin,dar sincer va spun ca sunt pur si simplu stupefiat de năpârlirea unuia de pe aici care toata viata cât a lucrat in armata bolsevica,dupa in cea comunista,acum îi acuza pe altii că sunt putiniști rusofoniști,botanisti,reptilieni etc.
Câtă ipocrizie,domne,câtă ipocrizie! Din ăștia a avut armata inainte de '90? Nu mă miră!

Huhu Rezea spunea...

Gigi
Vezi ce înseamnă să nu cunoști istoria recenta a Armatei?
După anul 1968, de la evenimentele de la Praga, dacă ai auzit de ele, până la Evenimentele din 1989, simularile de apărare vizau o agresiune din Est. Cadrele care aveau simpatii sovietice au fost epurate.
Asa că este total neavenită constatarea ta.
De aceea este și mai mare mirarea că printre rezervistii de astăzi se găsesc nebuni care admiră agresiunea rusească împotriva unui stat vecin suveran su independent, stat care nu a dat semne că vrea să atace Federația Rusă.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eiii, țață nașă și țață moașă ca certurile pe nimeni nu îngrașă, doar poate cu mușcăturile de sub centură cu o anumită căutătură dură, că nu se stie ce poate poate lua certărețul in gură cu acea mușcătură cu ură, sa-l lase pe adversar de cofraguri orfan, sau cu un scurtuc ca taiat pe butuc de prețuitul sugiuc, ramanand un biet muc de mameluc! Daca chiar ne-am mușca si dintii in ei ar purta in ei otrava cu care adversarul s-ar elimina, n-ar mai ramane pe aici nimenea cu care s-ar mai înțepa aiurea! Chiar e greu sa mai lăsăm de la noi, sa ne prefacem ca nu vedem si nu auzim pe dulăii lătrăi chelacaind in pustiu la cei care stiu sau nu stiu ca certurile intre doi nu sunt niste neaparate nevoi, decat sa se tulbure reciproc de parcă n-ar avea unul față de altul loc?! Dati-va mana, asa cum cavalerismul o cere, la pace si intelegere, ca doar nici unul dintre noi nu-i de rău soi de șoșoi, nu-i o țață rea in mațe si fiere, sau fro muiere dusa prea mult la birtul cu bere, care sa-si verse ocara pe primul care ii taie calea!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gigi, are dreptate batranul Lup de mare, admin, si pot sa afirm, si poate si @Monteoru, care cunoaste trecutul cu tot adevarul, ca in anii '80, toti cu academiile din anii '50 sau ' 60 pe la Moscow recte Lomonosov, din timpul lui Stalin si pana la Adropov, au fost epurati, deci inlaturati, caci erau considerati de rusisme degenerati, ba chiar banuiti ca ar fi si agenti, si tin minte ca isi faceau băgăjălile mormaindu-si injuraturile si invocandu-si studiile si academiile, nemeritandu-si soartele, nestiind in fapt ca in taina li se acuzau optiunile pentru toate rusismele si suspiciunile ca ar fi umplut rusilor agenturile! Anii maxim 1987- 1988 marcau curatarea intregului corp ofiteresc de tot ce fusese banuiti ca ar fi rusesc, indiferent de rezultatele din cariere, de gradele militare sau starile sociale, asa ca ca rachatul de Revolution ne-a prins cu un bastion curat de cadre militare, asa ca as putea remarca faptul ca fiind exemplare in trecuturile lor socio militare, fara atingeri rusiste si kaghebiste! @Onorabile si @Monteoru, tineti minte ca nu-au fost hușuiti de prima data, ci pe o eliminare treptata, si ca au fost mai intai trecuti de la divizii si armate in alta parte, pe functii neonorante, recte in batalioane si regimente si eminamente in functii sedentare si fara secrete, unde sa traga cate o dușcă si sa se bata de muscă?! Oare Carșote, stimate @Monteoru, care in Braila am lucrat, pe care Dumnezeu sa-l odihneasca de om minunat, nu de la asta i s-a tras cu banat, cand fiindu-mi sef direct pe linie auto, in pensie cu lacrimi ne-a lasat, dupa ce de la Divizie a fost eliminat si la regimentul meu a fost dat cu rangul de ofiter 3 cu gradul de Lt Colonel? Direct nu mi-a spus-o, doar mi-a dat niste semne si eu situatia i-am inteles-o! Socol, Sora si Soare, de ce oare nu au fost si ei trasi in jos de picioare, sau poate ca aveau academiile absolvite cu burghiu fliu-fliu la Stefan Gheorghiu? Dar, cel putin erau toti niste profesionisti, care nu aratau a fi pro sau filorusi, iar Carsote era un patriot pe care l-am plans si l-am regretat ca a suferit fara sa vrea acesta pacoste de ..păcat'' in care s-a simtit eliminat si tradat... Ce pacat! Nu mi-e rusine sa spun ca, fiind si bolnav, saracul, il insoteam pe tramvai pana acasa, avand pusee de ameteala si greață, carandu-i servieta, unde in poarta il astepta in lacrimi sotia, casa fiind dupa ce se termina Divizia, afland ulterior ca de la atata suparare pe cele intamplate a plecat catre stele, departe... Dumnezeu sa-l ierte!

Ster spunea...

@reddog. Ai afirmat ca "Rușii afla multe. Inclusiv cum gândesc unii rezerviști plângăcioși".

Asa este. Dar stii ce demonstreaza asta? Ca cei care ar trebui sa se ocupe ca rezervistii sa nu aiba plangeri, saboteaza sistemul romanesc de aparare si de securitate. Aici intra parlamentarii din comisiile de aparare - si chiar parlamentul in intregimea sa, guvernul, liderii armatei si ai serviciilor, incluisv comandantul "suprem". Indivizii respectivi sunt cei care ar trebui sa se preocupe ca rezervistii romani sa nu aiba nemultumuri care sa fie speculate de rusi.

Ster spunea...

@Huhu Rezea. Nu exista rezervisti care admira agresiunea ruseasca. Explicatia este mult mai simpla. Sunt doar rezervisti dezamagiti de faptul ca intamplarile nefaste petrecute privind regimul de pensionare a militarilor romani, s-au petrecut si se petrec de cand Romania este in NATO, in UE si colonizata de SUA. De la acest moment, rezervistii si care majoritatea au prins macar pionerieri si in vechiul regim, si-au pierdut complet increderea in binefacerile SUA, NATO, UE etc.

Practic, nu exista argumente aici. Ce nu au facut comunistii si rusii - adica sa loveasca in militarii pensionati si din care cei mai multi sunt si rezervisti, a reusit sa se intample in era NATO, UE, SUA. Nu este complicat: antipatia sau simpatia fata de ceva, trece si prin stomac.

Gigi spunea...

@H Eu cunosc destul de bine,alta am vrut sa spun,despre naparlire si altele.Nu-mi plac oamenii dublicitari,astia sunt cei mai periculosi,te poti astepta la orice din partea lor.Au fost epurati filo-rusii din armata? Poate!Dar tinand cont de de alte conjuncturi,nu prea cred.Sunt multe de discutat pe tema asta,nu este timpul necesar pt.asta.Cine îsi tradeaza tara,ala e un rahat cu ochi.Sa fie f.clar!

Ster spunea...

@spiritul lui Haret Ai afirmat asa: "Din zicerea unor pensionari militari probabil si rezervisti inteleg ca au ramas fideli Tratatului dela Varsovia.In asemenea situatie dece MApN /Romania si NATO ar mai trebui sa risipeasca bunuri materiale si pecuniare cu ei?Iata un motiv pentru care activii va considera expirati".

Faci o mare eroare de judecata. In primul rand ca eu cred ca pe militari ii doar in basca din ce alianta fac parte. Majoritatea probabil ca interpreteeaza aliantele ca si civili: o belea pe capul Romaniei.

Revenind insa la afirmatiile tale. Ai o mare problema. Totul porneste de la faptul ca pana in anul 2011 - nimeni nu i-a zgadarit pe rezervisti. Iar in 2011, eram deja in NATO. Iti aduc aminte ca in 2011, pensiile militare in plata au fost desfiintate si inlocuite cu pensii cu cuantumuri mai mici. In plina epoca NATO, nu in timpul Tratatului de la Varsovia. In 2016, au fost reintroduse pensiile militare, dar pac ... din 2017 s-a taiat actualizarea, tot in plina epoca NATO. Ca atare, activii anului 2011 si ulterior, sunt cei care au ridicat primii mana contra propriilor rezervisti sau au asistat pasiv. Aici este problema. De ce sa fie expirati rezervistii de care zici? Ca au curajul sa isi apere pensiile si buzunarele? Sau macar principiul elementar ... bai frate, daca tot am iesit la pensie dupa o lege, cum vii tu stat NATO, UE etc. si imi modifici drepturile in minus, dupa ce m-am pensionat? Astea sunt valori NATO, UE etc? Mai bine lipsa.

De aceea au aparut aversiuni in randurile armatei fata de apartenenta la NATO. Oamenii stiu simplu: ce nu mi-a facut rusul in Pactul de la Varsovia, mi-a tras-o americanul cel maret. Si de aici porneste razboiul. Increderea nu se obtine luand pumni dupa ceafa! Pt. ca asta se intampla militarilor romani pensionati.

Huhu Rezea spunea...

Olescule, nu mai dezinforma!
Prin contributivizarea pensiilor militarilor din anul 2011 numai 26 500 de pensii din 200 000 au scăzut.
Disponibilizatii din 1997-2000 se aflau printre cei cu pensii micșorate dar ei primiseră compensații substanțiale prin ordonanță 7/1997.

GO spunea...

@Huhu Rezea. Nu conteaza la cati. La pensii nu este ca la vot. Important este ca la unuu le-au scazut pensiile si inca bine de tot.

Eu nu dezinformez, ci tu! Este adevarat ca in 2011 au fost desfiintate pensiile militare de stat? Fiind inlocuite peste noapte, din pix, cu pensii contributive imaginare? Da, este adevarat! Este adevarat ca la cateva zeci de mii de militari, li s-au diminuat cuantumurile in plata, uneori cu procente inimaginabile? Da, este adevarat? Este adevarat ca ceea ce s-a intamplat in 2011, se poate intampla oricand si in viitor? Da, este adevarat! Este adevarat ca la trecerea militarilor pe contributivitate, multe pensii au fost scazute intrucat militarilor din grupa alte conditii, li s-a facut un calcul inferior, precum celor din grupa conditii speciale?

Nu este adevarat ca disponibilizatii din 1997-2000 sunt cei cu pensii micsorate. Colonel pensionat la 56 ani, in 2008, a avut pensia diminuata. Din cauza ca pensiile contributive nu remunerau grupa de munca a colonelului, care era alte conditii. Disponibilizari au fost efectuate intre anii 1999-2010, nu intre anii 1997-2000.

Si din cauza putinilor ca tine si care isi vad doar propriul buzunar, au avut loc intemperii asupra regimului de pensionare a militarilor, retroactiv iesirii la pensie. Asta este adevarat!

Daca este adevarat ca eu in urma recalcularii pe L. 223/2015 a pensiilor militare, am pensia dubla fata de pensia contributiva pe care o aperi tu? Da, este adevarat! Ai indus in eroare ani de zile o gramada de pensionari militari, aparand o cauza care iti vizeaza doar propriul tau buzunar. Au dreptate toti, Marin Neacsu, cei de pe ROMIL etc., cand te condamna. O sa ramai un egoist pervers asa cum ai fost mereu!

Si apropo! Numele nu ai curaj sa ti-l declari! De armata, nu stii nimic concret, deci ai fost secretar PCR, la CI sau combinat. Dar declara-ti macar varsta, sa stie lumea cu ce brontozaur are de-a face! Mai ai un cititor constant, pe Cornel de care si profiti. In rest ai ramas, singur, acru si mereu parsiv!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gigi, esti un bun aruncator de mingi: Sigur ca rusofonii si rusofilii cu studii au fost elminati teoretic, insa au mai ramas ei si practic, aici eliminand gluma, caci sunt destui si acuma, Sputnik si alte identitati avand grija in numeroase dăți sa-i atraga cu doctrine si lozincării sa-i atraga pe dilii, caci propaganda rusa, inainte de razboi, s-a strecurat masiv in EU si la noi sa-i pompeze pe naivii batjocoriți, însărăciți si discriminati in tarile respective cu informatii mincinos fictive, numele Domnului fie in veci slavit ca nici pe acest blog nu l-au ocolit, indoctrinand orice neofit batjocorit ce a pus botu' păros la ce au aruncat ei cu laturi pe jos, si nu trebuiesc numiti cand prin atitudini se fac descoperiti, iar activii, o tagma de grețoasă de scârbă si flegmă, cu brânzoaice de caș cu praz la botoase, fac impotriva ,,veteranilor'' spumoase turbăciose si puturoase de dat la oase, aruncandu-ne etichete necuviincioase si băloase, ștampulându-ne ca facem parte din vechea generatie unde am primit educatie stafeta si imperfecta pro sovietică, in fapt trezindu-se halind cu ciudă si obidă clisă de prună cu gura plină dintr-o perfidă gelozie dilie ca daca ar creste pensiile millitare soldele lor s-ar duce la pulivale, nestiind ca doar capatanile lor medievale gandesc cretin si hadale ca niste tomberoane, parpale!

M spunea...

@Huhu

Vă rog frumos să faceți un calcul:
Luați solda șefului StM de acum, faceți punctajul mediu anual și vedeți ce pensie ar avea dacă au fi fost șef de StM din prima zi de carieră până în ultima zi! 😁

Apoi comparați cu punctajul domnului comandor!!!!!

Apoi gândiți-vă că poate nu e Șef StM din prima zi de activitate și atunci are ceva mai mică solda!

Apoi gândiți-vă ce pensie ar avea un coleg subofițer sau gradat! Sau pe ăștia îi dăm dracului că sunt proști?

M spunea...

Mai aproape de noi:

Lideri separatiști din Transnistria: Vom fi în prag de război cu Moldova dacă vor primi arme NATO.
Ignatiev a clarificat că „cei care au ucis locuitorii regiunii și cetățenii Rusiei în 1992” fac deja declarații că sunt gata să „arunce capete tăiate la ușile parlamentului” din Transnistria.

„De îndată ce armele NATO vor apărea la Chișinău, situația stabilă de astăzi se poate transforma într-un conflict imprevizibil”


Dacă observați aceeași demență în discurs, specific puroiului rusesc:
- noi putem să avem care arme vrem, voi nu aveți voie la mai mult decât câteva arcuri cu săgeți,
- nu noi am atacat Moldova și am început conflictul cu sprijinul porcilor de ruși ci voi ați avut tupeul să vă apărați!

Da, știu domnule Ster, Rusia e o victimă!!!!

Boby spunea...

HUHULE IMI PARE NESPUS DE RAU CA ADMITI JICNIRI PE BLOG,IAR CALCULUL PENSIILOR MATEMATIC VORBIND ,PENSIA MARE REZULTA DIN ULTIMA LUNA SAU ULTIMELE 6 LUNI. CONTRIBUTIVITATEA ESTE PENTRU CIVILI SI ESTE PE TOATA PERIOADA SI N-ARTE CUM SA IASA MAI MARE DECAT CAZUL COMANDORULUI ,DE EXISTA SI EXEPTII. Imi place Ster si Olescu CUM ISI SUSTIN PARERILE.PAREREA MEA ESTE CA REZERVISTII AR TREBUI SA LUPTE PT, ROMANIA NU NUMAI PT. PENSII.Daca nu maresc acum pensiile n-o s-o faca niciodata si vom intra pe rezilienta.Armata intotdeauna a fost sacrificata pe altare tarii atat la razboi cat si la pace

Huhu Rezea spunea...

Boby, vorbești prostii ca și rusofilul Olescu.
D-ta nu înțelegi ca in 2011, când s-a trecut pe cobtributivitate, doar 26 500 de pensionari MApN, MAI și SRI, din totalul de 200 000, au pierdut la pensie și după revenirea la pensiile militare în 2016 mai bine de 60% au rămas în plată cu pensiile contributve, pensii în plată pe care le au și în zilele noastre?
Vă este frică de contributivitate doar vouă care ați iesit la pensie anticipată parțială cu 15-20 ani vechime în serviciu.
Eu vreau să stiu, ca si magistrații, cât din pensia mea militară este partea contributivă și vreau ca pensia în plată să nu fie mai mică decât pensia calculată contributiv

Huhu Rezea spunea...

Kis-ule, o zisăși și tu!
Crezi că i-a pus SUA și NATO pe Jianu, Luca și toată tagma guleraților să-și bată joc de pensionarii mai în vârstă?
Doar interesul lor meschin i-a îndemnat să creeze discriminări după anul 2015.

Alkan spunea...

În anul 1972, fiind MT am participat cu unitatea la o aplicație de tragere cu obuziere de 122 mm. Acum probabil aplicatia se desfășoară cu acea tehnica de lupta.

Ster spunea...

@Huhu Rezea. Mai bine rusofil ca mine, decat bolsevic ca tine. CONTRIBUTOFIL = BOLSEVIC. Doar bolsevica de Ana Pauker a mai incercat sa ii faca pe militarii romani contributivi. Nu a reusit, ca s-au opus comunistii romani de atunci. Dar au reusit in schimb, Basescu/Boc/Oprea in 2011, ce nu a resuit Ana Pauker. Tu in umbra celor mentionati traiesti si gandesti!

M spunea...

@Huhu

Puteți să îmi dați un link pentru a vedea și eu cum e cu ăia 26.500 care au pierdut?

Eu am găsit doar o statistică incompletă din care rezultă că:

1. din 3272 militari cu vechime completă:
a. la 1913 cu pensii sub 3.000 de lei le crește pensia.
b. la 1359 cu pensie peste 3.000 de lei pentru 717 crește pensia și la 642 scade.

2. din 22.526 cu cariera incompletă:
a. la 19.262 cu pensii sub 3.000 de lei pentru 15.104 le crește pensia și la 4158 le scade.
b. la 3.264 cu pensie peste 3.000 de lei pentru 559 le crește pensia și la 2.705 le scade.

Chiar au fost 200.000 de pensionari militari??? Io zic să rotunjim la o juma de milion!

monteoru spunea...

Nu sunt vinovati americanii sau tarile europene occidentale ca noi am votat aiurea.Candidati precum Ratiu sau Campeanu ne miroseau urat ca nu au mancat salam cu soia.Adevarul este ca l-am vrut pe Iliescu de teama ca noi fiind membri ai PCR aveam parte de epurare.Ce am ales am avut.Esalonul doi al PCR comunistii de ieri capitalistii de dupa 1990..Romania a fost praduita ca in codru nu de americani,nu de englezi sau francezi ci de ai nostri.
Vorbiti nedocumentat.Cine lauda legea pensiilor decretul 214/1977 sa faca bine sa-l citeasca.
Spre stiinta.Absolventii academiilor militare sovietice la terminarea cursurilor semnau angajament.
CFI @ Socol si Sora nu au studii in URSS.
Gl. Socol i-am fost subordonat.Om de mare caracter.Nu am nimic de reprosat gl. Ciubancan chiar daca avea studii in URSS.Subiectul nu-l comenta.

Viorel spunea...

Așazisa EPURARE a Armatei României în procent de 5% a fost efectuată în baza:
DECRET nr. 360 din 5 noiembrie 1986 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului în legătură cu reducerea, de către Republica Socialistă România, cu 5 la suta, a armamentelor, efectivelor şi cheltuielilor militare
EMITENT • CONSILIUL DE STAT
Publicat în BULETINUL OFICIAL nr. 69 din 6 noiembrie 1986.
Începând cu ianuarie 1987 a început reducerea efectivelor. Am avut 2 colegi în această situație (G. Georgică și M. Mihai din U.M. 01247 Galați / trecuți în rezervă în februarie 1987). Deci, nu prosti colegii din nou ca și cu Winnetou, pune mâna și citește când nu știi sau unde nu știi. Dacă nu, „întreabă-l” pe Karl Friedrich May (Old Shatterhand) autorul romanelor Winnetou, Old Surehand, etc. Ți-aș recomanda Istoria României dar știu că nu-ți place cum nu mi-a plăcut mie chimia.

Ster spunea...

@M. Am dat o explicatie pe larg, cenzurata de administrator. Nu era pentru oricine, si daca ar fi facut-o publica, multora li s-ar fi luat panza de pe ochi. Noi, maxim 10% dintre militari, vedem si ceea ce nu vad trupele. Noi vom intra in razboi si tot impinsi de la spate, de partenerii de peste ocean. Asa cum au fost impinsi si ucrainenii.

Roaga-l pe administrator sa decenzureze explicatia. Pana una alta, eu te sfatuiesc sa faci ceea ce fac si eu: pregateste-te de razboi. Cum? Fiecare cum crede! Suntem aruncati efectiv in conflict. Dar nu de rusi, ci in ... sulele lor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog, ma rog, isi cere un drept legal, poate si constitutional, de ajutoare la trecerea in rezervă, acum fiind o legendă, o loazbă ca o pioneză data in freză, ca si multi altii in asemenea situatii, caci statul mafiot nu le mai da deloc, dar intreb, ca un novice imberb: Aceste ajutoare NU se dau la cadrele militare cu vechime complecta si erectă, sau mambetă si incomplecta la trompa lui Eustache neerectă, panarama, sa fie sustinuta cu Viagra? S-a dat dintoteauna la toata lumea, fie terminati sau neterminati, sau doar unei bucati de neterminati, nu si la ceilalti? Sa nu ma luati de fraieresatean plăvan, pentru ca nu m-am nascut intr-un ghetou bucurestean, nascandu-ma cumva mai hacana ceacana, acolo unde am invatat sa dau cu căpățâna si perversa de Targu Ocna in mirul care delimiteaza falca si barba! Iac-așa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru, a se citi cu mare atentie ca am afirmat ca Socol si Sora NU au studiat la URSS si ca au fost mari PROFESIONISTI, barbati si militari adevarati! In schimb, Soare, era Comandant de UM in Vizirului, fațș in fașă cu Art grea 01247 Caporal Musat, la Cercetare sau transmisiuni, nu Pontonieri care era peste drum de noi, 01267, nu mai stiu ce naiba mai era acolo la Soare, au trecut anii, avand o idila cu năbădai cu fiica-sa, o perioada cand eram divortat, ea fiind studenta si spunandu-i clar ca nu va iesi nimic intre noi cu tat-so guster si eu doar un meșter, si m-am referit si la el doar pentru ca fiica-sa visa sa mi-l faca socru mic! Wooow! Buna bucata, tată, nici eu mai prejos, si calare si pe jos, foarte tare fi fromox!

Leon spunea...

Gelule, vorbesti cu pacat !
Nu Huhu a fost la Ciuca in birou ci Marin Neacsu !
Nu Huhu este impotriva Pl x nr.199/2020, ci nea Marin condamna cu manie proletara acest proiect si sunt convins ca a intervenit pentru taraganarea acestuia !
Nu Huhu are in baza de calcul "n" sporuri ci nea Marin si GO !
Nu Huhu are in plus 1000 de lei, Indemnizatia de veteran in teatre, ci nea Marin !
Pana se va lua o Decizie privind viitorul pensiilor militare, haideti sa CEREM lui Ciuca si Ciolacu sa puna odata in dezbatere Pl x nr.199/2020 si votarea lui in aceasta sesiune parlamentara!
Gelule, de pierdut NU PIERDE NIMENI, DAR VOR FI 30.000 DE PENSIONARI(MApN) CARE VOR AVEA CRESTERI DE 200-300 LEI..!!
PS.Spunei te rog lui @M cum ai ajuns la cifra de 26.500 militari care au pierdut in 2011 la pensia calculata pe contributivitate( la MApN au fost aprox.9.000 !)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leoane, Leoane, ghioaga rau mai doare cand data-ntre coarne rau de tot adoarme si pune cu botul pe coadă si labe! Iuhuuuuu-huuuuu-huuuuu-reeeeeez!

Ster spunea...

@M. Cariera incompleta in acceptiunea lui Huhu inseamna orice militar care nu s-a pensionat la 55 ani ca pe vremurile dinainte de 2001, cand exista Decretul 214/1977. Ca atare, cam toti cei pensionati incepand cu anul 2001, sunt incompleti sau neterminati in acceptiunea lui Huhu. In L. 164/2001, precum si in L. 223/2015 nu exista notiunea de cariera completa sau incompleta.

Cel putin pe L. 164/2001 cand se aplica Ghidul Carierei Militare model SUA - daca luam un exemplu banal - capitan (sunt sin astia pensionati), dupa 5 ani de capitan, ghidul zicea sa fie facut obligatoriu maior, iar daca armata nu avea functie de maior, era pensionat obligatoriu cu grad de capitan, chiar daca avea doar 20 ani vechime in armata. Cariera acelui capitan este de fapt, completa. Nu el era vinovat ca aramata nu i-a dat fucntie de maior sa mai ramana 5 ani, apoi inca 5 ani ca lt. colonel si inca 5 colonel, dupa acelasi tertip pe care l-am explicat odata.

Asa a fost atunci si la celelalte grade, inclusiv la subofiteri. Ulterior, tantalaul de Oprea a scos Ghidul Carierei Militare, si ii lasa pe capitani sa stea cu barba si musteti pe functii de capitani pana la 60 ani. Asa cum era in comunism. Acum inteleg ca iar a fost reintrodus.

Ster spunea...

@Leon. Actualizare sau nimic. Pl x nr.199/2020 face o corectie in cazul unora, dar nu are nicio legatura cu scopul general.

Gigi spunea...

Domnilor,am discutat pe aici ani la rând,contributivitatea a fost buna pe legea 119 pt.peste 80% dintre cei care au fost in plata pana n 2010 inclusiv.

In schimb,cei care au iesit din 2011 cu 263,au pierdut,motivul aratat si de @ Ster.

Cei care au iesit din 2016 cu legea actuala 223,sunt cei mai fericiti( acuma,dar nu stiu cât vor mai fi și ei,inflatia este galopantă),mai ales cei care au prins cele 2-3 transe cnf.legii unice a salarizarii 153.Acestia au avut posibilitatea ca in ultimele 6 luni sa mareasca Baza de Calcul cum ar fi: trecerea pe alte functii mai bănoase,ore suplimentare la greu,Oskar etc.Aici trebuie sa fac o precizare,nu chiar toti au beneficiat de acestea,depinde cum se aveau cu șefii,dar majoritatea.Nu am nimica cu ei,asta a fost,nu au furat,legea le-a permis,dar vreau sa arat cum de s-a ajuns la cuantumuri si diferente intre ei si cei iesiti pana in 2016.
Trecerea la contributivitate,ar face intr-un fel dreptate,dar sa nu uitam ca noi suntem militari,altceva trebuie gasit sa se reduca decalajul intre cei ieșiți pana in 2016 si cei iesiti începând cu 2016,in sus nu in jos.
Despre Plx 199,am spus de sute de ori cum stă treaba,si ăsta facut praf de gulerati,cu termene de
te ia ameteala.Modificat,fara acele etape și cu punere in aplicare cat mai urgent,ar fi bine,dar m-as mira sa fie adoptat asa repede.
Solutii sunt,dar nu se vrea,cineva pune piedici si stim cine.Actualizarea este singura solutie.Cine,când o va face,Dumnezeu stie.Un lucru
e cert,suntem bataia de joc!

Boby spunea...

Huhule te exprimi fara sa cunosti nici problematica nici persoana.Faci afirmatii (la persoane) care te coboara pe scara valorica.Manipulezi pe unii care sunt slabi de inger. N-ai facut o analiza pertinenta si buna ,a modului de calcul a pensiilor.Trebuie sa pornesti de la factorii de risc :controlul intern;vulnerabilitatea sistemului,schimbarea frecventa a legilor( modului de calcul al pensiilor)- icluzand si nr, de pensionari care pierd si care castiga prin legislatia pusa in vigoare; Dupa ce ai stabilit factorii de risc trebuie sa faci o analiza a riscurilor care cuprinde riscuri in numar de 150--200 clasificate in :riscuri mari, medii si mici.In urma analizei si calcululUI facut te axezi pe cele mari si medii si iei masuri asfel incat problemele sa fie rezolvate pertinent ,justificate cu documente cu respectarea constitutiei si legile sigurantei nationale.

Ster spunea...

Va provoc pe adeptii contributivitatii. Vedeti ca pe FB exista o pagina numita Liga Militarilor Profesionisti. Are peste 50000 de membri, majoritatea soldati/gradati, dar sunt si ofiteri si subofiteri.maistri.

Va sugerez sa intrati acolo. Pensiile de soldat/gradat ating in principal 2500 lei. Dar cine a fost in carti cu Oskar etc., depasesc si 3500. Mai departe va sugerez sa le calculati la acei soldati/gradati cam ce pensii contributive ar avea acum, daca li s-ar desfiinta pensiile militare. Ca element ajutator, sa luati in calcul ca soldatii/gradatii au avut cam pe linie salariul minim pe economie, uneori si sub. Si apoi sa ne expuneti experienta! In prealabil, v-as recomanda si sa aveti ceva alifii.

PS: Am recomandat asta, ca sa vedeti cat de egoisti, dar si lipsiti de realism sunteti. Daca voi credeti ca talpa armatei romane - astia sunt aia care merg in transee in caz de razboi, accepta sa cada brusc la sub jumatate din valoarea actuala a pensiilor lor, doar asa ca va place la unii contributivitatea, inseamna ca aveti fantezii, nu gluma!

Ster spunea...

@Profesor de logică. Depinde, am fost de mai multe ori. Si acum ma bate gandul, dar nu stiu exact de partea cui sa ma dau, a ucrainenilor sau a rusilor. Ceea ce o sa faceti si multi dintre voi in cateva luni, daca baga astia PNRR la militarii romani. Pe de alta parte, sa credeti voi ca in vreme de razboi, mai da statul pensie cuiva. Mai putin militarilor, dar nu de drag, ci doar asa ca sa ii prinda in rezerva.

Ster spunea...

Eu asa vad solutia iesirii din criza. Pe fondul razboiului. Mobilizare generala a cadrelor militare pensionate. Sa nu zica cei cu afectiuni ca nu sunt apti medical, merge sa spele macar mortii si sa ii infroape sau sa dea cu crema rotile la blindate, sau sa framante paine pentru bucatariile de campanie, se gaseste treaba de facut garla. Pe perioada mobilizarii, solde ca orice cadru militar activ. Dupa demobilizare - cine scapa desigur, pensia va fi imediat actualizata, toate cadrele militare fiind proaspeti pensionari.

reddog spunea...

Ster
Rambo și Cezar sunt apti pentru a da cu crema rotile de la blindate.
Pot da cu crema și bocancii luptătorilor. Sau sa dea cu matura.

Leon spunea...

Asa o fi ??
https://m.activenews.ro/externe/NATO-arunca-Bomba-Ucraina-trebuie-sa-cedeze-Teritorii-catre-Rusia-daca-vrea-sa-ramana-un-stat-Suveran-si-Independent-174766

Ster spunea...

@Leon. Este real. Pacat ca in Romania trebuie sa aflam stiri importante, pe sub mana. Mass media de impact nu da astfel de stiri, ca asa a primit dispozitie de la CIA. Este si logic. In ciuda propagandei pro-Ucraina, cum ca i-au nenorocit pe rusi, etc., noi astia din anumite specialitati avem obiceiul sa ne informam pe diverse canale. Si stim ca rusii inainteaza ceas de ceas, desi la Antena 3 dau cum ucrainenii i-au zdrobit cu Bayraktar.

Ucrainenii, impinsi de la spate de Biden, au pulsat pe ultima carte: armamemnt occidental. Insa nu tine figura, pt. ca si rusii s-au smecherit si dau cu probe video cum distrug de la mare distanta tot ce furnizeaza occidentul. Pe de alta parte, vedem harta. Rusii au facut o smecherie. S-au retras doar aparent de la Kiev. In realitate, au intins o cursa sa scoata fortele principale ucrainene la sud si est de Kiev. Pe care le zdrobesc secunda de secunda. Astfel incat rusii la aceasta ora, aflati la contact pe un front larg in estul si sudul Ucrainei, inainteaza incet si sigur spre Kiev, dinspre sud si est.

Dezonadamantul este clar! Daca ucrainenii nu cedeaza teritorii in sud si est de bunavoie, rusii nu doar ca ii bat, dar inainteaza spre vestul Ucrainei pana o ocupa toata. La ora asta, trupele belaruse au intrat in dispozitiv ofensiv la granita cu Ucraina. Ce inseamna asta? Ca la ordinul rusilor - taie orice aprovizionare dinspre vest a trupelor ucrainene, izoleaza Kievul dinspre vest si nord (au dar 50 km distanta de granita) si asta a fost sfarsitul.

Asa ca nu doar pentru regimul de la Kiev, dar pentru UE, NATO, SUA - cea mai mica pierdere este sa ramana macar cu o parte din resursele Ucrainei. De aceea cer NATO acum regimului de la Kiev sa cedeze teritorii. Daca regimul de la Kiev nu va inceta sa ii zgandare pe rusi si sa le dea ce vor, atunci toata Ucraina va fi ocupata de rusi.

Cel mai probabil ca rusii ar accepta o pace, intrucat desi detin o suprafata teritoriala relativ mica din Ucraina, aceasta suprafata furnizeaza cam 80% din marile resurse ale Ucrainei. Rusii si-au atins practic scopul. Toate chestia este sa nu mai latre chihuahua de Zelensky, asmutit de Biden.

Ster spunea...

@Leon. Uitasem. Active News are o sursa germana de foarte mare incredere

https://www.blick.ch/ausland/nato-generalsekretaer-stoltenberg-aendert-rhetorik-wie-viel-gebiet-ist-die-ukraine-bereit-fuer-den-frieden-zu-opfern-id17571925.html

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
Partea "contributivă"= "la vedere" din PENSIA MILITARĂ stabilită "procentual" nu cred că e mai mare decât rezultă din "CPS" = contribuția pt. PENSIA SUPLIMENTARĂ = 5 % din SOLDA LUNARĂ BRUTĂ-BZ.C. din lg.138/1999 (fără sporuri), adică având structura cu cele 6-7 elemente salariale = din FIȘA DE PENSIE, modelul tipizat utilizat în perioada de acțiune a legii 164/2001; această contributie de 5 % este partea INTANGIBILA..,adică în afara proceduri lor prevăzute de legea 223..,privind limitarea la..85 % a "procentelor de calcul" (art.30)..din BAZA DE CALCUL (art. 28).
Conform celor scrise mai sus, CASELE DE PENSII..ÎNCALCĂ..legea 223..atunci când.."lipesc" cele 3-6-9 % = ale PENSIEI SUPLIMENTARE (art.108)..la "%"
de VECHIME CUMULATĂ (art.29),VECHIME
CUMULATĂ stabilită conf.art. 23-25 din legea 223/2015,..LIMITAT la..MAXIM 85% din BAZA DE CALCUL(art.30)..!, ceea ce are drept rezultat,adesea,TĂIEREA: par țială sau totală a PENSIEI SUPLIMENTA RE =DREPT OBȚINUT CONTRIBUTIV, INTANGIBIL..!(=așa cum scriai în multi ple comentarii..!).

Ster spunea...

@Huhu Rezea. Rusia nu este Serbia. Sa nu uiti ca este al doilea mare producator din lume de petrol. Imediat dupa SUA. Rusia se descurca, rubla are cea mai mare crestere din 2020 incoace. Noi nu ne descurcam, cei care impunem sanctiuni. Iesi si tu din blog si vezi presa internationala. Proteste in tari dezvoltate din cauza scumpirilor. Finlandezii au auns sa sara de 20 de ori pretul la gaze, pe care culmea ca il cumpara de la o tara baltica si care tot gaz rusesc este. La noi, benzina a sarit a ajuns aproape la 2 euro, in Rusia sub 1 euro. Gazele s-au scumpit, eu am primit instiintare ca noua oferta si cea mai buna este cu un pret de ... 3 ori mai mare decat iarna trecuta. Iarna trecuta am platiti 700 la gaz. Adica, iarna viitoare voi plati 2100 minim.

Numai, Rusia a castigat. NATO - ca de aici pleaca treaba, face pasul inapoi. Majoritatea statelor NATO sunt tari europene si nu vor sa intre in colaps din cauza sanctiunilor. Singura problema care ramane este ca Romania este si partener startegic cu SUA, in afara cadrului NATO. Aici este beleaua! Adica, SUA care este principalul adversar al Rusiei, s-ar putea sa ceara partenerului strategic - adica noua (din statele NATO = doar noi suntem si parteneri cica startegici cu SUA, cum este si Pakistanul de fapt), sa executam ordinele de la Washington si sa ne saracim in continuare, in afara cadrului NATO, chiar daca celelalte state NATO fac pasul inapoi. Este practic o ruptura intre NATO si Washington.

Si ai inteles gresit. Eu nu am boala pe NATO, ci exclusiv pe SUA. Parteneriatul ala strategic, ne-a adus numai belele. Si vor continua belele, daca nu ne rupam de el. Si sa fim un simplu stat NATO ca Ungaria, de exemplu. Sau ca Turcia. Dar nu si slugi ale americanilor.

Calinmihaib12 spunea...

STER:
..despre ce "pace" vorbești..?
..adică: "vin peste tine, în casa ta, spărgând ușa (și multe altele..!) și
îți pun arma la tâmplă,rânjind și răc
nind:..CASA,RESURSELE sau VIAȚA..!!??" iar tu, RUS sau ROMÂN, om, "aparent" normal spui, raportat la ce scrii mai jos:
CITAT:
"..mai probabil ca rusii ar"accepta" o pace, intrucat desi detin o suprafata teritoriala relativ mica din Ucraina, aceasta suprafata furnizeaza cam 80% din marile resurse ale Ucrainei. Rusii si-au atins practic scopul. Toate chestia este sa nu mai latre chihuahua de Zelensky, asmutit de Biden.",

ÎNCHEIAT CITATUL,(ghilimelele de la cuvântul "acceptat" din citat le-am adăugat eu),

..deci spui..sau numești FAPTELE TALE ..= "asceptarea PĂCII" = care în reali tate..,în orice MINTE UMANĂ..normală, sănătoasă..înseamnă ceea ce ESTE:..
TERORISM,CRIMINALITATE, FASCISTO-BOLȘE VICO-COMUNISM (și altele..asemenea)..!
Tu ai vrea să trăiești,în locul propri etarului apartamentului din exemplul dat, "SITUAȚIA" si.."pacea"(?)= care ți.."se acceptă"..?

M spunea...

@Ster

Dacă nu ați insista atât să lăudați Rusia să știți că mai repede ați convinge!
Mie îmi place SUA dar asta nu înseamnă ca 2 din 3 postări să laud SUA.

Pe plan mondial Rusia a pierdut foarte mult. Nici-un om politic serios nu va mai arăta relații de prietenie cu Rusia.
Da, a strâns legăturile cu unele țări dar la ce preț? Indienii au zis scurt că ei cumpără petrol dacă rușii vând cu 30% mai ieftin decât prețul pieței! 😂
În plus brusc indienii au renunțat să mai cumpere 48 de elicoptere Mi-17 de la ruși după ce au văzut cât de proaste sunt! Mai ales după scandalul cu portavionul Vikramaditya.

SUA și UE pot rezista mai mult timp presiunii economice decât Rusia. În plus a început un proces numit "deglobalizare" în care țările aduc mai aproape de ele capacitățile de producție - ceea ce poate fi o oportunitate și pentru noi.

Nu uitați că au plecat și marile companii petroliere din Rusia. Cât sunt rușii de șmecheri, fără Exxon sau Shell habar nu au cum să scoată gaze din platformele marine.

Tot globul a văzut că armamentul rusesc e varză. Nici dracu nu mai cumpără de la ruși decât dacă erau contracte anterioare (sau sunt țări gen Serbia gata să stea capră).

Armamentul vestic este clar superior, lucru recunoscut inclusiv de ruși.

Rusia s-a dovedit iar o țară agresivă și mai ales barbară și care nu respectă tratatele internaționale!

M spunea...

@Leon

Sunt două evoluții interesante:
1. Finlanda a zis că intră în NATO numai împreună cu Suedia!
2. Stoltenberg a zis de concesii teritoriale.

Nu vă luați după Ster că săracu nu vede decât ce îi dau rușii!

Cei care se pricep (adică nu au capul între bucile lui putin) zic că în primul rând îi creează lui Zelensky spațiu de negociere. Nu poți, după ce rușii ți-au măcelărit zeci de mii de militari și civili nevinovați, să zici că cedezi tot!

În plus ce înseamnă "concesii teritoriale"? Crimeea? Teritoriile deja ocupate în 2014? Teritoriile ocupate acum?

Rușii nu stau destul de bine dar sunt mulți.
Când în materie de artilerie ai o superioritate de 10:1 altfel se duce lupta! Ca orice putinist, Ster vede înfrângerea de la Kiev ca fiind o "retragere strategică". 😂😂😂 Seamănă mult cu americanii pe care îi urăște și care prezintă retragerea din Afganistan ca o mare victorie. Patetic!

Ucraina luptă excepțional! Dacă ar fi un meci de fotbal și ar juca Brazilia cu România și la pauză ar fi 3-2 pentru ei, eu zic că ar fi un rezultat onorabil!

Toată lumea credea că o să fie un război de 7 zile!

FELICITĂRI MILITARILOR UCRAINENI!

Ster spunea...

@M. Eu am raspuns, dar nu publica adminul decat ce ii convine. Cauta pe FB RĂZBOIUL UCRAINA-RUSIA - informații necenzurate. Si vei realiza ca nu stii decat maxim 1% din situatia reala despre acest razboi. Cu dovezi, video, tacam complet. Vei fi uluit cand vei vedea zeci de unitati ucrainene predandu-se cuminte sau bagand declaratii de rebeliune contra regimului de la Kiev.

anonim spunea...

Mie îmi place SUA dar asta nu înseamnă ca 2 din 3 postări să laud SUA.
.....doar 4 din 3

Nici-un om politic serios nu va mai arăta relații de prietenie cu Rusia.
....Geoana sau Stoltenberg?

Nu uitați că au plecat și marile companii petroliere din Rusia
...desigur!! Doar nu era sa nu execute ordinul!,ca dracu-i lua!

În plus brusc indienii au renunțat să mai cumpere 48 de elicoptere Mi-17 de la ruși după ce au văzut cât de proaste sunt!
...kkt!! motivele sunt cu totul altele

Indienii au zis scurt că ei cumpără petrol dacă rușii vând cu 30% mai ieftin decât prețul pieței!
....minciuna ! asa ceva nu s-a zis

În plus ce înseamnă "concesii teritoriale"?
....intreaba-l pe stapanaul tau Biden lui ii apartine expresia asta

Cât sunt rușii de șmecheri, fără Exxon sau Shell habar nu au cum să scoată gaze din platformele marine.
....Ceausescu acum peste 40 de ani stia acum doar exxon si shell "stiu"
Apropo turcii au inceput extractia de gaz dinspre partea lor acum 48 de ore.Fara exxon fara shell

Tot globul a văzut că armamentul rusesc e varză.
...asa de varza ca sunt pe locul 2 la exportul mondial
PS ORICE tanc lovit de sus in jos,la compartrimentul motor sau munitii sau la senile de catre o racheta at devine instantaneu morman de fiare vechi,indiferent de cine-l produce.Ma rog tu esti pompier si oricum nu intelegi chestii simple

Armamentul vestic este clar superior, lucru recunoscut inclusiv de ruși.
...astea's din putu'gandirii proprii pentru ca nici nu te informazi si nici nu inveti.Esti "analist" de fotoliu la antene si la jiji24 si te hranesti cu ce iti dau madmoazelele sa inghiti la tv ...ca si ele se "pricep" ca si tine.
Apropo: sa vezi cand o veni factura.N-o s-o plateasca comediantul ala zelenski,o s-o plateasca oamenii aia amarati
Biden "se spala pe maini"..."eu i-am spus lui zelenskii dar el nici n-a vrut sa auda"
Pe bunee???.... Simte ca se apropie noiembrie!
citeste si baga la damigeana care iti tine loc de cap.Nici macar nu e noua stirea
Zhu Hai Yun
https://adevarul.ro/international/asia/china-lansat-nava-operata-inteligenta-artificiala-transportator-pilot-capabil-lanseze-zeci-drone-foto-video-1_62a5b4ba5163ec42717f45ff/index.html
https://ziare.com/china/china-lansare-nava-operata-inteligenta-artificiala-lansare-zeci-drone-1745773
https://www.g4media.ro/china-a-lansat-primul-transportator-de-drone-cu-sistem-fara-pilot-care-foloseste-inteligenta-artificiala-pentru-a-naviga-expertii-sustin-ca-nava-are-potential-sa-fie-folosita-in-scop-militar.html
apoi te invat despre SU-57Pak-fa si despre S 300/400/500 eventual si eventual T-14
Obuzierele M777 cal 155 mm ti se pare ca ar fi din star trek??Nu doar preturile sunt ca e cu 41% mai usor datorita titaniului utilizat in constructie....pretul pe masura, invers proportional.Si asa pana il pui in pozitie de lupta si apoi in pozitie de mars"iti creste barba"
Marfa nevandabila datorita raportului calitate pret, total dezechilibrat.M777 au doar tarile care au colaborat la constructia lui.Altele n-ai sa gasesti! Asa ca la furtune te pricepi ramai la furtune!Singurul avantal e ca are autolocatie si dirijare GPS,ceea ce in ziua de azi e un fass!(ca sa nu mai vorbim de bruiaj).Iar la bataia lui maxima de 24,7km e un partz desumflat
Hai ca pierd timpul cu gomosi ca tine.Vezi ca-ti ploua in gat.
Daca vreau propaganda ma uit la televizor ca alti idioti! Ai inteles aluzia?....e un pamflet!(asa zice CIF-u cand crede ca "se scoate")
Tu n-ai cum,ca esti "pompier de tabele in xcel".....adica hartzogar


anonim spunea...

Normal ca nu stie daca el e cu ochii doar la cracii analizdelor de la jiji24 si la "Prelingeanu" ala cu moaca vesnic uimita
...si-i mai ploua si-n gat!

M spunea...

@Ster

De partea cealaltă vei vedea cam același lucru. Zeci de militari ruși predându-se, povestind de practicile homosexuale ale comandanților.... chestii de care eu, de exemplu, am evitat să vorbesc până nu ai adus dumneata subiectul în discuție. Și din acest punct voi evita în continuare!

Problema e simplă: noi facem parte dintr-o alianță. Ca militari noi urmăm deciziile politice. De aceea militarul rus, ăla corect care își face datoria (adică nu violează, fură și nu ucide civili nevinovați) trebuie respectat. De aceea nu am vorbit despre interviurile cu prizonierii ruși.

Ceea ce faci dumneata e împotriva intereselor României. Propaganda este o formă de luptă iar dumneata lupți pentru inamic.

Îmi e chiar milă de dumneata! Să îți trădezi propriul popor cred că înseamnă să ai acumulat multă ură!

Nu am să las deci propaganda dușmanului să își facă de cap.

Rusia este dușmanul.
Este într-o altă țară, o țară care nu a atacat nici Rusia nici alt stat!
Rusia a început un război sângeros și inutil
Toți cei care sprijină dușmanul sunt trădători. Nu mă poți convinge de altceva!

Personal, am să te consider trădător.

Apropo, ceva despre tezaurul românesc furat de ai tăi? Sau o să mă trimiți la niste link-uri care spun că nu a existat?
😁

PS - eu nu aș publică deloc propaganda inamicului dar lui Huhu îi place să ne vadă certându-ne. Îi crește audiența! 😁

Huhu Rezea spunea...

@M
Nu-ți mai pierde vremea să le răspunzi astora care răspândesc propaganda agresorului care continuă politică Imperiului Tarist și a Uniunii Sovietice.
Chiar si Imnul Federației este imnul Uniunii Sovietice și antiromânul Gorcha ne povestește că Federația Rusă nu este Uniunea Sovietică.
După ce i-ați citit ca fapt divers, ca să vedeți ce stârpituri au fost și prin armata noastră, le voi închide posibilitatea de a mai putiza pe acest site.

reddog spunea...

Lui Rambo de la aia 8000 de dolari i se trage.
Practic i s-au încurcat comenzile.
Acum parchează mai mult cu spatele.
Pe la Viena. 😂

anonim spunea...

Meeeaaam ce sentinte se dau pe aici...si de cine?
Cre' ca o sa urmeze si niste executii probabil....daca nu va aliniati la politica internationala calauzitoare....
Ai gandit "altfel" gata esti tradator,vanzator de tara s.c.l.....Asa trebuie domnilor o democratie de fier in care iti va fi imposibil sa mai faci distinctia intre domn si tovaras
Biden a dat,Biden a luat,Biden fie laudat!!....inlocuiti cu Putin si veti vedea doua fete ale aceleasi monede....dar unii au "albeata" inclusiv pe creier
Traiasca revolta de la Capitoliu "adevarata democratie" a planetei..
Am vazut eu niste imagini pe acolo.Era plin de chinezi,iranieni,irakieni.
Ptiu uitasem erau si foarte multi rusi......aia de l-au facut pe Trump presedinte ca cica altfel n-avea nici o sansa.A spus-o chiar domnul cel mare Biden
Gata inchid laptop-ul si scot sigurantele ca vin inchizitorii politici dupa mine...
Pol-Pot era un incepator fata de muhaielele astea moderne:)))

anonim spunea...

Corect "Gurkha"
Cititi si voi cartile lui Sven Hassel daca se poate pe toate 9.Nu e pierdere de timp
"Nu-i dreptate,nu-i pace!"...dar sunt sporuri

Gigi spunea...

Acest razboi,care nu este deocamdata al nostru,a ajuns sa fie o "chibițarie" pe aici,adica fiecare isi da cu parerea(nu stiu daca cuvântul este adecvat,dar nu am gasit alra rimă).Chiar,este bagat și la pariuri? Glumesc,desigur,dar când vad atâta agitatie produsa din ce se discuta pe la te(mbe)leviziuni si pe diverse saituri,care au ca scop unic,raitingul atât de iubit de cei amintiti mai devreme.(tv,site,etc)

PS/ Pe diverse grupuri FB,Mess,Wtha etc,circula un proiect de Ord.(FN,fara semnaturile celor in drept),spun ei ca ar intra in vigoare de la 01.07.ac.P3rsonal cred ca 3ste Plx 221,dar modificata pe ici pe colo!!??

Huhu Rezea spunea...

Gigi
Proiectul ăla de ordonanță este o făcătură a Ligii distribuită de @tehnocrat/kișu la toți cei care i-au dat adresa de e-mail.

Huhu Rezea spunea...

Profesor
Nu ai logică nici cât un țanc, pentru că esti habarnist despre istoria regionala din ultimii 200 ani, dacă te mânjești cu afirmații filoruse, cum că urmasà Uniunii Sovietice nu este dușmanul nostru. Îți place că spune despre noi că suntem fasciști? Pașol na turbinka!

reddog spunea...

Se știe că de la o anumită vârstă unii dau in mintea copiilor.
E și cazul lui Rambo.
Omul e supărat pe viață, a spus că a depus armele și acum sta și se uită la cioara vopsita in timp ce se smiorcăie pe net. 😁

Leon spunea...

Merita aplauze:
https://m.ziare.com/femei-soldat/ucrainence-canta-transee-bella-ciao-cantec-patriotic-1746858