Un produs Blogger.

luni, iunie 13, 2022

Statistica prin care este demontată neîncrederea în principiul contributivității

161 comments

 Pentru că noii pensionari militari nu știu ce este contributivitatea sau pentru că alții se tem, pe bună dreptate,  că prin calculul contributiv li se vor micșora pensiile actuale stabilite în ultimii ani, reiau articolul de pe blog care prezintă numeric si valoric creșterile și descreșterile pensiilor pentru militari prin recalcularea/revizuirea din  anul 2011, sinteză care se referă numai la pensiile din MApN, celelalte ministere nepublicând transparent procesul de recalculare/revizuire din anul 2011. 

Tabelele cu recalcularile/revizuirile din 2011 la MApN le găsiți în 16 articole publicate pe blog sub eticheta 

Cum atunci nu trăgeau unii hăis și alții cea, este de presupus că proporțiile s-au păstrat și la CPS MAI și la CPS SRI.


Prin trecerea pe principiul contributivității, în anul 2011, un număr de 69 153 pensii militare au crescut iar 7553 au scăzut

    
 159 COMMENTS


Sinteza publicată pe acest blog de domnul TROFIN (întreaga sinteză o puteți găsi dînd click pe eticheta Tabel cu pensii revizuite MApN), întocmită după varianta actualizată, pe data de 05 12 20011, a Tabelului publicat de MApN. Pe vremea aceea nu începuseră re/revizuirile, iar SCMD tuna și fulgera că... în loc să fie micșorate toate pensiile militare, așa cum preconizase Băsescu/Boc, bugetul statului a fost împovărat de Gabriel Oprea prin creșterea consistentă a pensiilor celor cu vechime de peste 30 de ani, în dauna disponibilizaților.

UPDATE

Prin revenirea la o nouă lege a pensiilor militare, Legea nr. 223/2015, modificată prin art. 40 al OUG nr.56/2015, creșterile și descreșterile s-au inversat, aproape în oglindă, norocul celor mai vechi pensionari fiind că s-a păstrat în plată cuantumul contributiv mai avantajos.
In condițiile în care soldele de grad și de funcție pentru activi au fost blocate la nivelul coeficienților de calcul din anul 2009, creșterile soldelor lunare brute fiind susținute prin sporuri, noua lege a pensiilor militare, spre deosebire de fosta Lege 164/2001, a introdus în baza de calcul și sporurile.
Așa s-a ajuns la discriminarea vechilor pensionari din sistemul de apărare, de către gulerații care au promovat ordonanțele 56/2015, 59/2017 și 114/2018, nemaifiind nevoie să vină Cîțu, Barna et comp. ca să ne spună că nu ar trebui să beneficieze de pensie de serviciu cei care au servit vechiul regim comunist sau în trupele Tratatului de la Varșovia.
Până și de majorarea soldei de funcție cu 15% din anul 2017, prin Legea nr. 152, au beneficiat numai cei care s-au pensionat în intervalul 01 01 2017-30 07 2017, prin grija acelorași gulerați, care au scos din calcul indexarea din 2016.
Singura operațiune care ar fi făcut dreptate era ACTUALIZAREA PENSIILOR MILITARE cu creșterile prevăzute pentru soldele de funcție de art. 38 din Legea 153/2017, actualizare eliminată de gulerați prin OUG nr. 59/2017.
Structurile asociative, dominate la conducere de beneficiarii de sporuri salariale introduse după anul 2009, au fost dezinteresate de actualizare, încărcând agenda negocierilor pentru adoptarea PL x- 199/2020 cu alte revendicări minore, astfel că nici actualizarea aplicată sub forma cuantumului minim, favorabilă celor cu pensii mici, nu a putut fi adoptată la momentul în care Ciucă se decisese s-o promoveze.
Dacă nu se reintroduce actualizarea pensiilor militare, pensionarii militari mai vechi, de regulă ieșiți "terminați" la pensie, nu se tem nici de amenințările actualilor guvernanți că se desființează pensiile militare.

161 de comentarii:

cornel bodea spunea...

Daca punctajul se impartea la 35 si nu la 25 ,cum aratau pensiile militare pe contributivitate ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Traiasca Găbiță ca m-a scos din rahat cu o pensie de infometat de 470 le, facandu-mi-o de aproape 970 lei, si ca sa va dati seama ca clocarii si-au bagat criminal laba, din 2011 si pana in 2022 mi-a crescut pensia cu nici 300 de lei, azi avand 1241 lei, pe cand generalii cu 7000 lei si altii in jur de 10.000 lei azi au peste 20.000 lei si peste 40.000 lei, chiar si un caz cu peste 70.000 lei si s-a judecat pana a murit considerandu-se furat cu 1000 de lei, cheia desfraurilor fiind numai la clocari si la ei!

M spunea...

Dar nu demontați absolut nimic!
La nivelul anului 2011 probabil că așa stătea situația. Au trecut 11 ani. A fost adoptată o nouă lege a salarizării! Punctajele alea de atunci sunt un vis pentru actualii activi.

Puneți condiția ca punctajul minim mediu pentru un Lt. Col să fie de 7,2 (la fel ca al comandorului dar de exemplu) și trecem în pas de defilare la contributivitatea dumnevoastră!

Da, știm, cei care au activat în comunism ar avea pensii mai mari pe contributivitate. Toți ceilalți, nu!!!!

Ster spunea...

Iar incepi cu pacalelile? Spune adevarul oamenilor, si anume ca pensiie contributive atribuite clanului Boc/Basescu/Oprea in baza L. 119/2010 nu au fost de fapt, contributive, ci fals contributive. S-a impartit la 20 ani stagiul de cotizare, la toti cei pensionati inainte de 2011. Si de aia le-a iesit la unii pe plus. Cu toate acestea, tot au fost paliti 26500 de militari pensionati, care au piedut la pensii si 90%, fara cuantum avantajos, fara nimic.

Iar la cei pensionati dupa 2011 - dupa adevarata lege a contributivitatii si care este L. 263/2010, stagiul s-a impartit in functie de data nasterii fiecarui, astfel incat s-a ajuns la 30 ani stagiu de cotizare la marea majoritate. Nu la 20 de ani ca la cei pensionati inainte de 2011. Astfel incat pensia contributiva a unui pensionat dupa 2011, a iesit mai mica cu mult fata de pensia asa zis contributiva a unuia pensionat inainte de 2011, la aceeasi vechime. Cam cu 50% mai mica.

Singurii care au ramas in picioare si care la modul incidental le iese acelasi cuantum si pe L. 119/2010 si pe L. 263/2010, sunt cei nascuti inainte de ... 1956 si care pe ambele legi au stagiu de cotizare tot de 20 ani. In rest, pe L. 263/2010, unul nascut de exemplu, dupa 1970 (majoritatea din ziua de azi) - au stagiu de cotizare pe linie de 30 ani.

In plus, ca ai indus in eroare multi militari cu contributivitatea pt. viitor! Daca in trecut, militarii au avut derogari de la contributivtate nu numai pe L. 119/2010, ci si pe L. 263/2010 (de stagiu de cotizare, de varsta de pensionare), pe viitor nimeni nu mai poate garanta ca militarii vor fi tratati altfel decat tractoristii, de exemplu.

Daca esti cinstit, fa calcului pensiei contributive unui SGP care acum are o pensie de 2500 lei. Si vezi daca sare de 1200 lei la contributiva. La ceilalti, iesie in mod evident, proportional. Acesta este adevarul despre pensiile contributive la militari! Exceptii? Da, sunt! Smecherii cu venituri extrasolde barosane. Cati au fost? 5%? Maxim 10%? Doare respectivii pot apara contributivitatea la militari!

Liviu PO spunea...

Decidentii din opsna ar trebui sa ia ca punct de plecare intr-un eventual demers legislativ urmatorul principiu:nici o persoana disponibilizata (inclusiv urmasii si bolnavii) sa nu aiba un venit din pensie mai mic decat valoarea cosului minim de consum.Prin urmare,cotele de impozitare pentru pensile militare si nu numai sa fie in functie de evolutia cosului minim de consum pentru o persoana adulta (doar ce trece peste sa fie impozitat). In 3 februarie 2022,domna Renate WEBER,Avocatul Poporului declara ca: “Salariul minim pentru 2022, de 2.550 lei, este mai mic decât coşul de consum pentru un trai decent pentru o persoană adultă, de 2.708 lei. Se impune luarea de măsuri urgente.”
https://www.businessmagazin.ro/actualitate/avocatul-poporului-salariul-minim-pentru-2022-de-2-550-lei-este-mai-20501665
Din nefericire pentru noi,cel care apara poporul la urma urmei nu este bagat in seama.Asadar,marea problema ce trebuia rezolvata ieri, e cea a pensiilor sub aceasta valoare de 2,708 lei,care oricum a crescut din 3 februarie 2022 (data articolului) in conditiile acestei inflatii galopante...Daca guvernantii ar tine cat de cat la fostii slujbasi opsna,ar trebui pentru inceput sa rezolve aceasta problema.Dintr-un material anterior rezulta ca sunt peste 19,000 de persoane doar in man care sunt cu veniturile din pensii sub 2,500 de lei.Probabil sub 2,708 sunt peste 20,000 aici incluzand disponibilizatii, urmasii si bolnavii.Actualul plx 199,probabil nu satisface aceast principiu in totalitate,in special pentru urmasi si bolnavi,asa ca ar trebui ajustat cu acesta,altfel ne aflam in treaba si nu am facut mai nimic pentru cei care au nevoie cu adevarat de acest demers.Unde locuiesc eu,este un pensionar de boala militar,care a ajuns sa cerseasca pentru a se intretine…Asta isi doresc guvernantii: ca cei de care s-au folosit, chipurile, pentru aderarea tarii la nato,sa se alature acestui nefericit si sa devina cersetori?Prin urmare cea mai mica pensie neta pentru gradul de soldat ar trebui sa fie in opsna de P=2,708 lei*rata inflatiei din februarie pana la data aprobarii plx 199 cu modificarea propusa…De asemenea o alta propunere ar fi ca omm sa fie neimpozabil.Astfel,nu ar trebui sa mai existe un soldat,pensionat anticipat partial cu o pensie neta mai mica decat P*1.1 lei.Aceste doua propuneri ar fi de necombatut in spiritul celor afirmate de fmi recent…Asadar,PM ar trebui sa demonstreze ca nu a uitat ca este rezervist si ca din pozitia pe care o detine poate face ceva pentru patura cea mai saraca a rezervistilor,fie ei disponibilizati,urmasi sau bolnavi…Vae Victis!
PS Chiar daca nu sunt soldat in rezerva,as fi in stare sa nu comentez prea mult la o eventuala stagnare a veniturilor mele in jurul acestei valori o perioada de timp mai mica sau mai mare in functie de nevoile armatei si statului…

Huhu Rezea spunea...

@M
Dacă mai îndrăznești să imparți militarii pe principii de apartenență politică nu te mai public.
Indiferent de regim, militarii au Servit Patria.

Nea Nicu spunea...

Politrucii aveau darul ăsta de a îmbrobodi lumea. Se vede și în acest articol. Unde în mod subit, adminul uită de miile de pensii aduse "la vopsea" după 2011 cu adeverințe false emise de CM Mun. București, după indicațiile Casei de Pensii. Nu mai știi, bădie?
Acei oameni au fost bucuroși in primă fază ( nu le scădeau pensiile). Dar...
Dar a venit Luca director, i- a raportat ministrului și au fost corectați ( rași) toți. Adică au dat înapoi banii primiți pe nașpa. Sume mari la unii...
Deci cam asta a fost " maistre" cu recalcularea pe Legea 263/2010. Sau 119, cum preferi...
Ai uitat că făcea Bucureștiul adeverințe și pentru Arad, Vaslui, Tulcea, Timiș, ăia de la CMJ nici nu aveau habar...
Și le semna colonelul Stoica, care era la București atunci...
Toți militarii deveniseră foști cifratori, participanți la asanări sau vânători de munte... să obțină anii necesari macar păstrării pensiei pe Legea 164.
Ești un mare manipulator, acum o dai cu putinistii și Alrus, că așa ai fost învățat.
Nu ne spui și nouă, " cu nume și pronume(!)" cine ești în mod real?
De fapt, să spui cititorilor blogului, nu mie, că te știu cine ești și ce ai făcut prin armată.
Te bagi?
Sau incepi iar atacurile împotriva " contabililor cu mânecuțe", după mintea ta ei sunt vinovați de toate relele...
Deontologule ce ești !

M spunea...

@Catalin

"îţi dau o pensie în funcţie de câţi inamici ai nimicit pe câmpul de luptă".

😁

Sau "câți știuleți au strâns m.t.-eii din subordine!"

@Huhu

Păi dumneata îi împarți!!!!!!!
Vrei să spui că un militar de acum ar mai avea punctajele alea fabuloase??????

Dumneata ne împarți pe noi cum ai chef: că țopăim pe sporuri, că "gulerați", că "neterminați"!!!!!!!

Diferența e că eu doar constat! Dumneata o faci cu ură și cu invidie!

Aveți punctaje mari cei care ați slujit înainte de 89? Bravo vouă! Treceți pe contributivitate!!!!!!
Lăsați-ne pe noi așa cum ne e nouă bine!

spiritul lui Haret spunea...

Ster si Rembo cand un colonel nu din aceea ajunsi la apelul bocancilor spune ca sunteti nepregatiti ca sa nu spun prosti sa va simtiti maguliti ca sunteti bagati in seama.Sustineti niste tampenii cat voi de mari.Nu ma refer numai la pensii ci si la alte aspecte.

Anonim spunea...

Buna ziua, subsemnatul maior pensionat de pe functie de lt.col pe caz de boala profesionala in anul 2011
- pensie de invaliditate pe Legea 263 / 2010= 849 lei
- pensie din 2016 pe Legea 223/2015=3.700 lei
Diferenta o poate vedea oricine.
Multumesc !

Ster spunea...

@spiritul lui Haret. Mai lasa-ne in puii nostri cu coloneii tai, facuti pe vremuri la norma ca paduchii. Eu am prins vremuri care s-au intors si acum, cand comandantul la ditamai batalionul independent, NATO, operational avea grad maxim de lt.colonel. Loctiitor, sef de stat major si sefi compartimente - parte maiori (loctiitor, sef de stat major, sef operatii si sef logistica), parte capitani (personal, informatii, comunicatii). Si asa este si acum, s-a revenit la normalitate. Un ditamai sef de compartiment de brigada operationala, TO etc., de geniu a iesit acum 2 saptamani la pensie la limita de varsta ... maior! Pe vremuri musai sa fi fost colonel. Iar tu vii cu coloneii care taiau frunza la caini pe vremuri, erau mai multi decat caporalii si faceau ce azi fac locotentii, iar pe unele functii chiar subofiterii.

Leon spunea...

Gelule, cei pensionati in perioada 2011-2015(L 263), la PMA au mai primit un Indice de Corectie, ca o COMPENSARE pentru majorarea varstei de pensionare !
Si vezi ca, C-dorului nostru i s-a impartit Punctajul Total la 22,3 stagiu de cotizare NU la 30 cum GRESIT sustii..!!

Huhu Rezea spunea...

@Rotarule, nu te deosebești cu nimic de șefii contabililor cu mânecuță care au bramburit salarizarea și pensiile militarilor.
Noroc că a venit L 119/2010 cu introducerea din oficiu a sporului pentru condițiile de muncă, pentru că erau mii de pensionari la CPS a MApN, spre deosebire de celelalte două case, care nici nu auziseră timp de 2 ani de Legea nr. 90/2007 și că trebuia să ceară adăugarea sporului pentru condiții de muncă, spor care a fost reglementat prin L 164/2001 numai pentru cei care erau activi la data de 7 04 2001.
@Olescu si M
Stagiul complet de cotizare de 20 de ani a fost unic pentru toți militarii. Ai calculat olescule ce pensie contributivă ai fi avut ca disponibilizat dacă cu stagiul complet cu care ti se calcula pensia era de de 35 ani?
Dacă se va reintroduce calculul contributiv , pentru a respecta principiul PNRR al raționalizării pensiilor de serviciu, nu cum vrea fiecare, desigur că algoritmul de calcul va fi tot unic pentru toți militarii.
Mărimea punctajelor anuale depinde de mărimea soldelor brute, inclusiv sporurile babane pentru activii din ultimii 10 ani, iar suma punctajelor anuale depinde de numărul anilor câți numără cariera militară a fiecăruia, adică așa cum și-a așternut.

Leon spunea...

@Huhu Rezea, bag'seama ca se inmuleste numarul celor care critica activitatea acestui blog, cu scopul evident de a-l suspenda/inchide; Sper sa nu le faci pe plac, oricum a ramas cam singurul mai aproape de pensionarii militari !
Mos Alecu,recunosc ,este bine pregatit, dar...cam tine cu Ursul..!

Ster spunea...

Administratorul si altii care ati prins vremuri imemoriale, nu stiti sau eludati, ceea ce voie scrie mai jos. Ia sa va vad cum impartiti 2 paie, la 3 magari!

Este clar ca voi nu ati prins vremurile cand existau limite de varsta in grad. Ia sa vad vad, cum din urmatorii 10 sublocotenenti, faceti 10 colonei ca se pensioneze cu vechime completa, la 55 ani. In conditiile in care o functie superioara, revine cam la 3 functii imediat inferioare. Adica, 3 sublocotenti la un locotenent, 3 locotenenti la un capitan ... 3 lt.colonei la un colonel.

Asadar, avem o armata cu 10 oameni, o functie doar de colonel, ca asa este in NATO, piramida cu varful in sus, nu merge sa pui coloneii in linie de la baza la varf, cum era pe vremuri. Dupa L. 80/1995 din perioada pana in 2010 combinat cu Ghidul Carierei Militare, nu aveai dreptul sa depasesti o anumita varsta intr-un anumit grad. Cum aplicati? In conditiile in care eu am prins ca varsta maxima admisa pt. lt.colonel varsta de ... 47 ani. Maior mai mica varsta - parca 45, capitan 42 si tot asa. Cine depasea varsta in grad si nu reuseai sa il dea jos pe cel de desupra lui, pa, pleca la pensie obligat.

Asdar, cum ii scoateti pe cei 10 la pensie la 55 ani - ca sa aiba cariera completa, cand doar de pe functia de colonei se putea iesi la 55 ani. Si functie este doar una la 3 functii imediat cu gradul inferior.

Sa va vad cum rezolvati situatia! Nu aveti cum! Este clar ca in orice situatie, trebuie sa scapati de o parte si nu mica, pe care sa ii pensionati inainte de 55 ani. Varianta comunista era sa ii lasati pe toti cu gradele pe care le au pana la 55 ani si gata, nu? Ei, iata ca NATO nu a mai permis tampenia asta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Nea Nicu, ia-uzi brâul trece râul si canta pupăza si cucul ca a mancat oaia pe lupul ca si astazi sunt 20.000 de pensii dramaluite si cuantumurile măsluite, nici acum revizuite, aici intrand gusterii de casă, clocarii ,,geniali,'' fals marțiali si multi generali, si cand scriu la Procuratura Militara sa faca o inspectie de control, generala, din lene si fiind niste pierde vreme si vară imi scriu cu fața la perete sa vin eu cu exemple concrete, in loc sa infaptuiascala o scară o cercetare cu bagare de seama, dar de fapt sa cerceteze dosarele pe toate filele cu pricinile si falsurile! De ce se codesc s-o faca profesional si la modul penal? Pentru ca si ei stiu ca acolo, in acest areal penal, sunt si de la ei bagati in acelasi gunoi si canal penal!

Unknown spunea...

domnule Huhu Rezea. Rămân uimit de vocabularul colegilor noștri! Și dacă ar fi făcut parte din aceeași unitate, respectul ar trebui să primeze. Vă doresc sănătate la toți

Huhu Rezea spunea...

@Leon
Nimic nou sub soare în 9 ani de blogereală!
Ratingul acestui blog este dat de informațiile pe care militarii pensionari le găsesc aici despre legislația și modul în care autoritățile gestionează pensiile militare și de schimbul de opinii, chiar contondent, despre pensiile militare.
Blogul a înfruntat ticăloșia sau prostia celor care gestionează pensiile militare dar și pe cele ale unor structuri asociative sau formatori de opinie.
Pentru informarea cititorilor am promovat si opinii cu care nu sunt de acord.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, serviciile secrete rusesti cu gineli pe sub ferestri nu stau hapsân cu mainile in sân, ca prepuțurile fleoșcărești din budigaii boierești, lucreaza si maniPULEază de la Pasti la Bobotează, dar nu cu agentii lor cu opi albastrii, ci cu ai nostrii buiaștrii, de care nu ducem lipsa, ordinul de lupta fiind ca blogul Huhu Rezea sa fie inchis la naiba, precum mintile lor duse cu lacatele puse! Succesuri, mo, harașo si hacana, adicatelea pașol na turbinca, in pulpa mea!

Leon spunea...

https://jurnalul.ro/stiri/politica/pensiile-speciale-ale-parlamentarilor-au-reintrat-in-plata-decizia-zdrobitoare-a-ccr-a-fost-publicata-cu-efect-imediat-902801.html

Huhu Rezea spunea...

Nu Leon.
Legea rămâne suspendată 45 de zile, începând de la data publicării în MO dacă între timp Parlamentul nu reaprobă legea, dar respectând procedurile invocate de CCR pentru admiterea excepției extrinseci de neconstituționalitate.

Liviu spunea...

Cel mai bine nu ar fi sa se faca un cuantum la fiecare grad si functie indiferent cand s-a iesit la pensie?In felul asta sar din schema OSCARUL,asanari,sporuri de noapte si weekend bagate din belsug in ultimele 6 luni!

Calinmihaib12 spunea...

1..acum,la TV.B1, un parlamentar MINTE fără să clipească..cum că în timpul mandatului el nu ia bani de pensie (adică nu ar contribui pt.pensie?)
și deci ar merita pensia specială de parlamentar..!,iar TURCESCU.."modera torul" TV..se face că nu pricepe (sau chiar nu știe?, sau e în "conflict de interese"= ca fost parlamentar..și VIITOR BENEFICIAR DE PENSIE DE PARLA MENTAR,cu vreo 4.000 de lei/1 mandat ..?!!.dacă.= și NU FACE CORECȚIA NECESARĂ:..adică să-i atragă atenția domnului parlamentar respectiv că..
LEGILE DE PENSII:TOATE,după 1990, pre văd ASIGURAREA OBLIGATORIE..pt. pensie ..și a persoanelor alese în FUNCȚII DE DEMNITATE PUBLICĂ (în acest caz: parla mentarii,primarii, consilierii locali ..etc)...!
2.Pe de altă parte,faptul că = ÎN PREZENT = pensiile parlamentarilor au fost REPUSE.."ÎN FUNCȚIE", după ce, în 2010,..CCR le-a.."clasat" ca.."NECON STITUȚIONALE"=prin DECIZIA 871/2010, ARATĂ că această.."curte".."CCR"= care AZI "dă" o DECIZIE:= "1", iar "MÂINE.. "dă" o DECIZIE CONTRARĂ: = "0",PRACTIC este la comanda unei PUTERI DE STAT.. CORUPTE, în loc să fie..IMPARȚIALĂ..!;
cu alte cuvinte, pe principiul "comuta tivității"..din matematică (o știință EXACTĂ..!),..și "săraca" CCR..este ASEMENEA puterii care a ..născut-o..!

Huhu Rezea spunea...

Kisule, dacă ascultai inregistrarea publicată pe blog de la masa Rotundă organizată de generalul Gropan înțelegeai că George Simion a promis că va ridica problema în Biroul Permanent al CD, al cărui membru este ca lider AUR.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Dânsul nu are timp să citească Istoria Americii, Istoria României și dumneavoastră îi cereți să asculte înregistrările publicate pe blog, subiectele expuse sau comentariile altor colegi ? Îi cereți prea mult și oricum nu înțelege mai nimic, de aceea face și comentarii fără logică uneori.

micutzul spunea...

Asta e abureală !
Fiecare să primească pensie pe lefea cu care a trecut in rezervă!
Cine vrea cobtributeala să-i calculeze la 35 de ani!

Huhu Rezea spunea...

rambo
Parcă ziceai ca i-au transmis si adresele prin care raportul preliminar a fost trimis la reaviz la Guvern. Dacă nu le aveți... sunt aci pe blog.

Huhu Rezea spunea...

Micutzule
Dacă si acum mai vorbești de stagii complete de 35 ani în calculul pensiilor contributive, inseamnă că îți pierzi vremea degeaba citind acest site.

reddog spunea...

Simion e o mizerie.
Daca intervine in Parlament face un deserviciu militarilor.
E doar un oportunist, vrea sa se bage in seamă.
E frate cu Rambo, genul ciorombel care se baga in seama că tanga. 😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Haorde Simion, mare ciocofon de la Haur, ciripea ca un grangur pe triluri de graur, cu un teanc de docomente date de catre elemente din sindicate evidente, intr-o sedința cu cele mai alese eminențe cenușii pe ale verzilor campii cu vrăghii si ciocarlii cu triluri de cioclii kaki, dosare tinute in brațe de-l apasau pe mațe, ca o sa sparga Șparlamentul cu ele sa ne creasca rapid penziile belele care ne-au facut zile grele, si nu cine stie cand în gând sa se dea actiunea la fund, ci in prima zi lucratoare catre toate maimuțele si păpușile parlamentare sforare , sa ia act de problemele rezervelor militare! Maine o sa stau cu ochii cat cepele pe toate canalele la toate televiziunile sa-l vad pe marele campion la ciocofon, pe alde Simion Pampon Tampon si ciur in dos la pantalon, cu papion roz bombon cum la comandă de boton le vâră la ceilalți șparlamentari pe garleje, ca pe vreje de gateje, acele docomente pertinente cu idei jeniale sa ne creasca pensiile militare, precum scopurile finale ale hapurilor de Viagre sa dea rezultate subpuale la mafalde! Și, daca n-o fi asa, ca la altceva nu ma pot astepta, sa vezi de la noi stucheli de ca mâță, cum ii dadeam drogatului ăla puscarias hâță-scârță-pârță de Câță, când era candva vătaf pe tarla si vizitiu diliuță la căruță!
**Care v-ati unit eforturile bolșevice si putiniste sa dati carate cardiste de judoca hopa-hopa Penelopa in coaste la bloaga asta, cu adminul de toata lauda si honoarea, care ne-a sustinut cu legislatia si informarea cum poti lupta in instante sa-ti salvezi pensioara si onoarea, apai ori ati dat in mintea copchiilor si ati luat-o razna batand intinsul campiilor in trilurile ciocarliilor si sticleților, ori arginții sunatori, ascunsi in spumele dintre capriori, va fac placerea delirantă de a fi adepti ai lui Iuda, măi, tată!

Ster spunea...

Asadar, statistica a fost facuta praf de userul care a postat la orele 15:13. Si care afirma ca de la pensia contributiva - fie aceasta si de invaliditate, care i-a fost stabilita pe Legea 263/2010 = de 849 lei, i s-a majorat la trecerea la pensii militare pe Legea 223/2015 = 3 700 lei.

Eu acum. Fata de rahatul de pensie contributiva stabilita de Boc/Basescu/Oprea, la trecerea pe L. 263.2010, eu o am dubla + 20 lei. Pensie de drept. Am fost si felcitate personal la telefon de un fost director al CPS.

Un caz aparte este Cornel, care sustine ca lui Boc/Basescu/Oprea cu semicontributiva lor, i-au dublat pensia fata de fosta pensie militara. Cornel, tot pensie de invaliditate ca si userul anonim. Faza este ca la Cornel mica era si inainte, tot mica este si acum, derizorie chiar.

Ce se intampla, de fapt? Nu este clar? Comparatia cea mai relevanta este intre userul anonim si Cornel. NEACTUALIZAREA PENSIILOR MILITARILOR, INDIFERENT DE GENERATIE, IN FUNCTIE DE MAJORARILE SOLDELOR MILITARILOR ACTIVI, ASA CUM A FOST LEGEA 164/2001 SI CUM A FOST SI LEGEA 223/2015 IN ORIGINAL, ACEST LUCRU DETERMINA DE FAPT, MARILE DISCREPANTE SI MARILE NEMULTUMITI.

Restul, nici nu mai conteaza! Cine chiar si in aceste conditii demonstrate, sustine ca tot contributiva vrea, ori nu are toate tiglele pe casa. Ori - intra intr-o exceptie a smecherasilor, asa cum are oricare lege.

M spunea...

1.
"Mărimea punctajelor anuale depinde de mărimea soldelor brute, inclusiv sporurile"

Vă repet! Dl. comandor dat exemplu a avut un punctaj MEDIU anual de 4,85. La care se adaugă condițiile de muncă și pensia suplimentară și ajunge la 7,2.

4,85 x 6095 (SMB) = 29.560,75 lei. Care activ DE ACUM are o soldă MEDIE de 29.560 lei????? Adică 17.300 de lei net FĂRĂ elementele care nu intră în pensie gen Ordinul 50.
MEDIA!!!! Că doar nu se naște direct colonel!!!!!
Dacă pleacă de la locotenent cu 3.450 de lei (și are o carieră liniară) înseamnă că trebuie să ajungă la 31.150 lei NET la sfârșitul carierei să ia pensie ca dl. comandor!!!


Lăsați cu "sporurile"! Toate sporurile noastre nu ne duc la punctajele grase din anii trecuți!

2. Eliminarea pensiilor speciale și calcularea tuturor pensiilor după același sistem. Egalitatea românilor în fața pensiei înseamnă la contribuție egală, pensie egală.
Eliminarea tuturor pensiilor speciale și recalcularea lor, în cazul categoriilor profesionale (exemplu: militari) care nu au avut contribuții, pe baza unei contribuții implicite la veniturile pe care le-au avut de la Stat.


Vedeți că mi-ați zis să nu mai fac propagandă USR-istă dar văd că sunteți îndrăgostit de programul lor de guvernare! Mai aveți să spuneți că militarii nu au plătit contribuții!!😁

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Micutzule, dar cati la suta au 35 ani vechime, ca sa se compare cu tine, sau sa aiba pensii care sa depinda de asemenea gogomănie hazlie?! Ca daca Legea ar fi dupa la mintea ta, foamea ar umbla beată de cap aiurea si dilie dupa colivă si pomană prin cimitire! Specific, pentru cei care gandesc ca niste copii, ca la scris se judeca solo vivace si selfi cu obiectul creier cu circumvolutiuni cenusii, la hominizi inchis in cutii, nu cu păsărele scapate din colivii pe intinsele câmpii!

Dromihete spunea...

Iar incerci sa pacalesti ?
Tot politruc ai ramas

Militar de la 14 ani spunea...

Contributivitatea e pentru civili, nu pentru militari. În plus, contributivitatea visată de unii, astăzi, nu va semăna cu cea din 2010. Legea 125, dacă se va aplica vreodată, va avea grijă ca punctul de pensie să se înmulțească cu un coeficient subiectiv care nu va fi pe placul militarilor.
Oricum, activii vor face legea și nu vor accepta să aibă pensii mai mici decât ultima soldă netă. Așa că nu mor caii când vor câinii. Cred că nu sunt 20% din pensionarii militari care-și doresc contributivitatea.
Toți care au ieșit la pensie au fost mulțumiți cu decizia. Pe parcurs, lucrurile s-au mai schimbat. Asta e! Așa cum alții nu au luat ajutoare și plăti compensatorii! Asta e, ar spune cei care au beneficiat.

Leon spunea...

Marti 14.06.2022, Camera deputatilor:
,,13.30
(prezență fizică și online) - Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor
- Şedinţa Comitetului liderilor grupurilor parlamentare
14.00 - 16.00 Activitate în cadrul grupurilor parlamentare
ŞEDINŢA ÎN PLEN A CAMEREI DEPUTAŢILOR
(prezenţă fizică) (vezi ordinea de zi),,.

Huhu Rezea spunea...

@Kis
Nu e nevoie să-mi trimiti pentru ca este deja publicată pe blog varianta pe care voi ați tot tăvalit-o pe intternet si cu care i-ai păcalit pe toți ce cu care corespondezi pe mail, inclusiv pe @cornel.
NU este ceva decat Plx 221/2020, variantă respinsă în CD.
Simion nu poate să ceară în Biroul Permanent decât Raportul preliminar al Plx 199/2020, nu fițuica voastră.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ster-G.O, este foarte corect ca, atat pensia mea amica, cat si celelalte mici si medii, sunt tot foarte mici, intrucat nu s-a aplicat actualizarea, stiindu-se ca clocarii au intervenit cu interpretari, dar si la LOV ca sa se dea oug 59 si oug 57, eliminandu0se, printre altele, si actualizarea, ca daca se aplica corect, si nu numai la cele ale generalilor, multe actualizate si de 5 ori pe an dupa 2017, si a scris si presa, azi nu aveam de ce sa ma plang si nu aspiram la cea pe contributivitate, dar sa fim atenti si la ce zice intr-un Motto, @Onorabilul, ca ,,decat neactualizate ani in sir, mai bine pe contributivitate!'' Deci lozincile si optiunile pe contributivitate au izvorat din acest deziderat neaplicat al actualizarii, si nu expres dintr-o dorinta neaparata de chef a cuiva! Cred ca aici suntem pe aceeasi lungime de unda, stimabile!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, am uitat sa iau pastila de putut, si de aia nu pot sa intru sa vad proiectele, dar e bagat si plx 199?!

Cezar spunea...

@/Huhu
Evident....!!!
Plx..199..este solutia

mosmartin16 spunea...

Unde în statele NATO sunt pensii pe contributivitate ??! Nicăieri ! Așa că fie luăm din experiența altora, fie suntem "originali" ! Indiferent de abordare, singura modalitate de eliminare a inechităților majore existente la pensiile militare de stat și determinate de anul trecerii în rezervă...o reprezintă raportarea la o bază de calcul actualizată și formată - exclusiv - din elemente salariale comune tuturor militarilor, indiferent de anul trecerii în rezervă ! Aceste elemente...iar asta o spune și MApN într-un răspuns la o petiție a unei asociații...sunt solda de grad, de funcție, gradația și, după caz, solda de comandă ! Prin raportare la prevederile Legii 153 / 2017, beneficiile sunt : 1. Pensii mai mult decat decente ! 2. Eliminarea in totalitate a inechităților majore existente ! 3. Păstrarea pentru viitor a echității astfel stabilite ! 4. Creșterea pensiilor in raport de un singur barometru, respectiv salariul minim brut pe țară ( cum dealtfel e în Legea 153 și unde se face referire la soldele activilor ) ! Cine aprofundează problematica va înțelege ! Sănătate, oameni buni !!


Ster spunea...

@Cătălin. Cum, a inceput revolta in benzinarii si la noi? Ce tupeu pe romani? Sa nu accepte sa dea acolo 2-3-4 euro pe benzina, ca sa-i usture pe rusi care platesc doar 0,56 euro? Mare tupeu pe romanii protestatari!

Paul Puiu spunea...

Huhu nu te mai baza pe aportul lui Simion ca el are nevoie doar de cotizanti pentru nunta sa si nu de pensii actualizare pentru rezervisti si in retragere!!! La Camera de Munca si Protectie sociala se afla omul de baza al PSD, deputatul Solomon care nu va incalca ordinul lui Ciolacu cat si principiile sale, adica rezervistul sau in retragere nu are voie sa aibe o pensie mai mare ca a tatalui sau care a lucrat la CAP si a cantat duminica la nunti si botezuri!!!!

Huhu Rezea spunea...

Statistica din acest topic este munca de sisif di urmă cu 10 ani a userului @Trofin, colegul de liceu al lui Maciu Biluță bazată pe datele publicate în decembrie 2011 de MApN, nu de CPS a MApN.
Blogul a pastrat în memoria sa ingineria legislativă prin care o inițiativă băsesciană, care se dorea a fi o reducerea semnificativă a pensiilor militare, s-a transformat într-o reglementare care a condus, spre stupoarea SCMD și a celor 26 500, la majorarea a cca 160 000 de pensii plătite de cele 3 case sectoriale.
Protestul lui Băsescu față de rezultatul concret al L 119/2010 a fost blocat de generalul Oprea cu amenințarea ruperii coaliției care susținea guvernul Boc în anul 2011.
Așa cum i-am reamintit și uitucului @Nea NIcu, L 119/2010 a introdus pentru prima dată, pentru mii de pensionari MApN, sporul pentru condiții de muncă , după ce, din neglijență, pierduseră sporul pe anii 2009 și 2010 pentru că nu aflaseră că trebuie să procure de la unități sau CMJ-uri adeverințe prin care să dovedească in ce condiții de muncă au lucrat.
Cei de la MAI și SRI rezolvaseră problema sporului pentru condiții de muncă încă din 2004 printr-o acțiune in contencios administrativ împotriva ordinelor de aplicare a HG 1294/2001 privind reglementarea condițiilor de muncă în sistemul militar.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mardel Colacu, saracu, din inalta pozitie din coada cainelui, se pare ca joaca la cacealma in slujba binelui, si cu cat cainele hămăie si sare in lanț mai periculos, cu atat si el jonglează pe coada hămăitorului mai fentos, dand pomeni cu colaci in draci ca nu-l doare gura sa promita una si in realitate sa ne fie in mana goala caciula si matele sa ne chiorțăie intruna, caci una e pe teveuri sa dea declaratii pompoase si alta e pe teren cand lucrurile devin din ce in ce mai baligoase si social periculoase: A promis regularizarea si inghetarea pe energie la tarife bine sa ne fie, sa ne ramana bani de utilitati si chirie; preturile de la pompele de carburanti sa nu ne mai ia prea multi sfanți la preturi de elefanți; niste majorari la pensioare si salariale, dar ne-am trezit cu pomeni sociale neesentiale cu cartele de mare găgare cat sa umplii solnita de sare, in loc de macar cateva parale chioare sa se adauge celor in falimentare, dar au majorat pe șuștache salariile parlamentare sa aiba bani pentru cumparaturi la macelaria lui Matache si au facut angajari la stat la mii de persoane, adica tot oameni de casa si amante mai urate decat animatoarele lui Cleante Solo Andante, si daca analizam toate baiguielile astea ale lui Colacu nu s-a facut nici pe dracu' si ne e din rau din ce in ce si mai rau. Parca stiam ca borcul asta spinos si cu nasul cârnos e os din os ochios de bombardier gazar ploiestean corcit cu neamul de căldărar zlătar buzioan din clanul șuților de buzunar, si apai ce pretentie sa am de la un de-un Mardel Ciocardel Colac, care a sarit din coada de caine in coada de drack sa ne invarta si ameteasca cu promisiuni care nu se fac?! Daca nu-l mortăceau pe Ceașcă, rumânii poate ca auzeau: ,,Lumeeee, lumeee mareee, rumâneee, fac strigare la stapînile din ogrăzile comunaleee că qumperăm feru' vechiu si vindeam ceaoaneee, castroaneeee si linguroaieee pentru invatit sarmale si badanale de spoit casele si haltoit muierile pe schinare, de la clanu' Mardeale Colacu, hadaleee!''

Calinmihaib12 spunea...

Huhu:
1..lămurește situația pe care o expui:
CUM să se "neglijeze" PLATA ÎN PENSIE a grupelor de muncă..în 2009..?, dacă exista Ord. M 116/2002=care reglementa acordarea GRUPELOR DE MUNCĂ și în baza căruia în pensia mea,stabilită cu lg. 164/2001, acestea erau incluse: atât ca: "%" DE CALCUL din BAZA DE CALCUL: = 0,1 % /an =în condiții deosebite, cât și ca vechime adăugată la vechimea efectivă=vechime cumulată realizată si transformată în "%" DE CALCUL,la care se adăugau apoi și "%" de PENSIE SUPLI MENTARĂ (3-6-9 %),după caz,până la.. MAXIM..100 % din BAZA DE CALCUL..?
2.Eu nu cred că MAJORAREA..MAJORITĂȚII PENSIILOR MILITARE:prin "recalcularea" pe legea 119/2010 a fost o.."SURPRIZĂ"
pt...BĂSESCU & Co.(..!!)= și..mai ales
în..2011 (!) când.. RECALCULAREA..nu era încheiată.., abia prin 2012 s-a finalizat..procedura..!;[eu am primit DECIZIA DE RECALCULARE în baza OUG nr. 1/2011 prin 04.01.2012,ea fiind finali zată pe la sfârșitul lui dec. 2011..!]
3.Cât privește.."protestul" lui tov. Băsescu și "amenințarea" lui OPREA.., cred că a fost: teatru tragico-comic ..,pt.uzul.."fraierilor"..!
4.FIȘELE cu GRUPELE de MUNCĂ, așa cum am scris mai sus, erau întocmite de biroul "PERSONAL", conform ordinului M.116/2002 amintit, inclusiv la PENSIO NARII ANTERIORI legii 164/2001:cărora TREBUIA: să li se ACTUALIZEZE PENSIA..
, ocazie cu care li se întocmea acea FIȘĂ cu GRUPELE DE MUNCĂ..anexată la DOSARUL care se deschidea cu ocazia actualizării pensiei [la UUM. sau CMJ(Z)-uri]..!

Calinmihaib12 spunea...

Ster:
(15:48'/13.06.a.c.)
LIMITA DE VARSTA ÎN GRAD erau:
LT.COL. = 53 ani
Mr. = 47 ani
Cpt. = 43 ani
... = etc..

Huhu Rezea spunea...

Călin
Citeste și d-ta L 90/2007 aici... https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/81036
și vezi de ce abia de la 01 01 2008 au primit pensionarii MApN, aflati în plata la data intrării în vigoare a L 164/2001, sporul pentru condițiile de muncă și numai după ce își procurau acele adeverințe pentru a le depune la CPS a MApN.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu vi se pare oare ca peste Romania troneaza indiferenta si nesimtirea față de problemele grave din tara si diferite sectoare, sociale si la toate nivelurile economiei nationale? Mai degraba a luat o atitudine publica seful statului, criticand balbaiala guvărnului si dand vina pe actiunea razboiului, dar macar asa tot a facut si a spus ceva, ba chiar a criticat tare ca au ramas mici pensiile si elementele de salarizare, si nu tacand lemn Tanase de parca politicienii ar fi rupti in gură si la oase, că ne-au lasat balta sa ne zbatem intr-o situatie scumpă si saraca, abia asteptand sa intre in vacanta, sa ne lase baltă cu virtute proletara fiecare samsar sa ne-o traga cu papară la preturi turbate si piparate, fara justificari pe realitate! Si chiar daca ar iesi Ciolacu sa glumujdeasca ceva sau Ciuca sa balbaie promitand cate o acadea, cel putin PNL e decis si sincer si spune deschis ca la ei sezonul majorarilor este inchis, dar la pesedea racila cea mai grea e problema cu AMANAREA, infiferent ce ar spune si ar promite, chiar cu legea in mana se minte si se amană pe rupte, de fapt asta fiind vechea racilă si piază rea la vicleana si mincinoasa nperfidă de pesedea, mult practicata minciuna si amanarea de Lola Fiola cand era la timona ministerului cu munca, cand zilnic promitea si nimic nu se facea sa creasca pensiile si salarizarea, pana le-au cazut guvernarea! In concluzie, asteptam, vere, de la țâștar sa curga lapte si miere, dar vad ca de cand cu guvernarea asta anapoda curge numai otrava si fiere si pensiile militare se vor zbate in continuare in a lor nesimtire si nepasare!

Mitica spunea...

Singurul, care a facut ceva pentru pensionarii militari, este generalul Oprea. Ca sunt, sau nu de acord unii....CARCOTASI....intrebati i si pe politisti...Restul....ăăăăă....facem consfatuiri si mese rotunde ...mi se face scarbă....Am onoarea !!!

Paul Puiu spunea...

Huhu datele din acest tabel sunt perimate, numai sunt de actualitate!!! Vino cu ceva concret, nu cu antichitati!!!!!

micutzul spunea...

Corneliuson

Nu intelegi că eu sunt ''neterminat'' și nu vreau contributeala ?
Eu vreau actualizarea pensiilor militare!

Huhu Rezea spunea...

Puiu
Perimat ești d_ta!
Multe din pensiile din tabel sunt și acum in plata, după 12 ani de la revizuire, cu indexările din 2015, 2016, 2017,2019 și 2020.

M spunea...

Dl. Puiu are oarecum dreptate. În 12 ani o parte dintre cei care au beneficiat de creșteri (cei pensionați în anii 90) au ieșit natural din sistem și s-au adăugat zeci de mii de pensionați din ultimii ani, pe legea 223.

În plus, văd că mereu uităm de cei activi ACUM!!!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Micutzule, apai si eu sunt neterminat, dar daca se aplicau majorarile pe Lg 263 din 2011 incoace, azi eu aveam peste 2200-2300 lei, calculat de un camarad pe felie ce d-alde astea, nu ca azi pe Lg 223 cu 1240 lei, iar dumneata puteai lua tot pe dublu si ceva in plus, dar astia ne tin pe Lg 223 inghetata cu oug 59, nici gand s-o deblocheze, in timpul asta civilii mereu fiind pompati lasandu-ne in urma. Chestia e ca ei decid, noi doar urlam la stele de ani si ani si nu ne aude nimeni, sau ne aud si ii dor pe ei in matarangi de noi, banditii! Eu cred ca nu se mai vrea nimic si invoca doar taraganari de la un an la altul, PSD dezamagindu-ma cel mai tare, ca ei de fapt ne-au blocat si tot ei acum amana si amana la pastele cailor, dar cu joc la dublu bocindu-ne situatia dramatica prin Dîncu in public, care sincer ar face ceva, dar pana ce Colacu si Malaimare Ciucale nu dau unda verde nu se va aplica nimic. Colacu este cheia succesului, ca-l poate convinge pe Ciucale, care Ciucale tine cu dintii sa ramanem inghetati, deci niste reciprocitati dramatice pentru noi, pe care si le accepta fiecare si de aia cade acapra pe noi. Sansa ramane promisiunea, specifica PSD si mai ales campioana in amanari nesfarsite, ca acum se lucreaza tainic la o varianta sau variante de aplicare, alaturi de Banca Mondiala, @Leo numarand in scadere AMR la cca 6.5 luni, cam 01 Ianuarie, gurile rele spunand ca cele mai mici pensii militare, pana in 2000 sau 2500 lei sa primeasca ceva prin septembrie, dar nimic nu e prins in cuie. Prin PNRR se urmareste ca doar pensiile mici si medii sa mai primeasca ceva, cele mari sa inghete, dar daca imi dau 100-200 lei, dupa 12 ani de inghetare, exact absolut cu nimic nu ma va incalzi la scumpirile si recesiunea asta! Sa dea, domnule, cate 1000 lei la astia si atunci simti ca esti sprijinit social si scos din rahat si s-a facut dreptate, nu carpoceli staliniste!

Leo spunea...

Să-i spăună cineva lui Mircea , că este în eroare cu PLX -ul pt. OUG 59/2017 .
Pt. reluarea actualizărilor conf. Art. 60 inițial al L 223 , mai trebuie un PLX de respingere și pt. OUG 114 Art. 84.
Mircea , consultă juriștii ca să nu te faci de râs și ca să nu livrezi informații eronate.
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

akord 75 spunea...

Sper ca cei activi acum sa vada/gandeasca si pentru perioada cand nu vor mai fi activi ci doar in rezerva,iar cei care vor ca tara asta sa mai aiba armata sa nu se gandeasca doar la plata activilor ci si la cuantumul pensiilor acestora
Asta intra la capitolul "atractivitatea meseriei",a carierei militare printre multe altele
Asa ca nu-mi fac prea mari probleme.Actualizare sa fiea restul sunt amanunte
In privinta militarilor si asimilati, pompieri,politai, gardieni penitenciare cu sporurile lor mai mult sau mai putin meritate o singura propozitie are importanta
"Nu-i dreptate,e razboi".....se vede clar pe acest blog si nu numai.

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Deocamdată Pl x 310/2017 nu este inclus pe ordinea de zi aprobată.
Poate Simion să misteceva lucrurile, dar ,așa cum am mai spus, respingerea OUG 59/2017 trebuie corelată cu abrogarea art. 84 din OUG 114/2018, articol care a redefinit modificarea art. 60 din L223/2015.
Plx 199/2020, dacă ar fi aprobată, ar anula dispozițiile din cele 2 ordonanțe privind art. 59 și 60 din L 223/2015.
Se pare că argații ligii l-au amețit pe George Simion cu mâzgălelile lor din Pl x 221/2020.

John spunea...

https://www.turnulsfatului.ro/2022/06/14/ministrul-apararii-nationale-la-sibiu-lumea-nu-asteapta-dupa-noi-nu-asteapta-sa-ne-schimbam-si-sa-ne-modernizam-193795

magda spunea...

1....si ne mai miram de ce meseria asta de militar devine pe zi ce trece tot mai neatractiva.Statul roman daca ar exista( el exista da doar pe hartie) ar trebui ca fiecarui militar ,politist,etc.la incadrare pe prima functie sa i puna la dispozitie ca la civili,un contract in care sa fie prevazute obligatiile dar si drepturile subsecvente de care beneficiaza acesta la iesirea din sistem(pe caz de boala,ucis in misiune,la termen,etc).Acest contract...care nu-i asa ,e legea partilor,l-ar apara intr-un fel pe militar( si pe urmasi) impotriva tuturor masinatiunilor politice care ar actiona in defavoarea sa de alungul timpului.
2....ia mai cititi un pic...ARTICOLUL 40 Constitutia Romaniei- Dreptul de asociere
(1) Cetatenii se pot asocia liber in partide politice, in sindicate, in patronate si in alte forme de asociere.

(3) Nu pot face parte din partide politice judecatorii Curtii Constitutionale, avocatii poporului, magistratii, membrii activi ai armatei, politistii si alte categorii de functionari publici stabilite prin lege organica( adica pe scurt...esti militar faci si primesti cum decidem noi pentru tine,tu nu poti face nimic cat esti sub juramant).OPAAA,vin unii acuma si zic ca ma baga pe contributivitate ca pe un necalificat. OK...DA CUM RAMANE CU INTERDICTIILE LA CARE STATUL M A SUPUS ZECI DE ANI? A...daca vin si compensatii pentru privatiuni si interdictii...pare a fi ok.Indiferent de cine scrie legea sau care creier o emana,statututul omului in uniforma statului nu poate fi terfelit dupa cum ii cade bine unuia sau altuia aflat vremelnic pe la palatul Victoria sau Casa Republicii( cica suna odios si l-au privatizat...palatul parlamentului...un hotel pentru caini)

Paul Puiu spunea...

Huhule nu te mai baza pe Simion ca el nu are nicio treaba cu rezervistii si in retragere, el cauta doar populism si atat!!!! Nu ai inteles ca atat timp cat la Camera de Munca si Protectie Sociala din Camera Deputatilor se afla deputatul Solomon Adrian nu va trece nici un proiect favorabil pentru rezervisti si in retragere!!!!Ai uitat ca in decembrie PSD-ul nu a vrut ne acorde nici indexarea si au fost deacord in cele din urma numai cu introducerea platii CAS-ului fara sa tina cont de prevederile legale privind scutirea de plata serviciilor medicale a rezervistilor si in retragere!!!!!Huhule numai mai crea sperante desarte rezervistilor si in retragere atat timp cat nu exista vointa politica din partea nici unui partid aflat la guvernare si programul de guvernare nu prevede actualizarea pensiilor militare!!! Politrucii doresc doar recalcularea pensiilor militare pe contributivitate si aplicarea in continuare a CAS-ului si a impozitului progresiv potrivit indicatiilor de la FMI si a obligatiilor asumate in PNNR!!!! Cu regret arat ca ianuarie 2023 multi rezervisti si in retragere vor suferi un soc si colaps financiar puternic dupa recalcularea pensiilor pe contributivitate si avocatul poporului si CCR nu vor avea nicio reactie pozitiva fata de noul calcul al pensiilor militare!!!!!

E. Cristescu spunea...

@magda
1. Cât am fost militar activ nu m-a deranjat că nu pot fi membru de partid. Acum - ca rezervist - as putea, dar e degeaba și mi-e scarba. De toate partidele.
2. Politistii au (niste rusini de) sindicate. Cu ce-i ajuta?

Leon spunea...

Din Comunicatul INS:
"Numărul total al beneficiarilor prevederilor OUG nr.6/2009 privind instituirea pensiei sociale minim garantate (în prezent – indemnizaţie socială de 1.000 lei), în trimestrul I 2022, a fost de 1.165.200 persoane, din care: 1.026.400 persoane din sistemul asigurărilor sociale de stat, reprezentând 22,2% din totalul pensionarilor din această categorie; 132.300 persoane din rândul pensionarilor proveniţi din fostul sistem pentru agricultori, reprezentând 64,2% din totalul acestora; 6.500 persoane din sistemul militar, reprezentând 3,4% din totalul acestei categorii."..!
Retineti va rog aceste procente pentru pensionarii care traiesc cu 1.000 de lei/luna:
-3,4%(6.500 ) pensionari militari platiti de cele 3 Case sectoriale.
-64,2% dintre pensionarii proveniti sin Agricultura.
-22.2% din randul pensionarilor civili..!

Leon spunea...

Puiule draga, cred ca nici nu poti dormi noaptea de grija PSD-lui...!!
"Comisia pentru muncă şi protecţie socială" din Camera deputatilor, poate reusesti sa retii denumirea corecta !
Adrian Solomon a intocmit un RAPORT PRELIMINAR FAVORABIL la Pl x nr.199/2020 inca de acum 2 ani, dar Presedintii Comisiei pentru Aparare, numiti de Orban si Câțu, il tin la dospit..!

Leo spunea...

Paul Puiu ,
Ai informație sigură că reforma pensiilor militare se va face pe principiul contributivitîții?
Eu ştiu că în acest moment nu este luată decizia politică.

mosmartin16 spunea...

Apropo de Dogaru și "sfătuitorii juriști" pe care-i are ! Chiar azi am comunicat cu unul dintre ei și care "o ținea langa" cu faptul că dacă dispare OUG 59 / 2017 se revine la actualizarea în forma inițială a lui 223 ! Eu tot îi spuneam că ar trebui pentru asta să dispară și art.84 din 114 / 2018, dar el...Batman, Batman...nu e adevărat ! Cică 114 a produs efecte numai pană în 2021, chiar de nu e o lege de respingere a ei ori un termen de aplicare specificat în conținut !!! Ha,ha,ha ! Cam așa "juriști" are Dogaru ! Vai mama lor !

Ionel spunea...

Sper ca liderii asociatiilor rezervistilor sa nu cada in capcana de a crede la pensiile pe contributivitate sunt rezolvarea problemei discrepantelor si a pensiilor militare. Atunci cand or sa cera si magistratii ca pensiile lor sa fie calculate pe contributivitate, abia atunci ne putem gandi de doua ori la aceasta procedura de calcul. Pensiile militare pe vechimea din armata nu pot fi pensii contributive pentru ca nicio tara din UE nu are asa ceva.
Pensiile militare trebuia sa aibe o formula de calcul decenta si sa fie legate de soldele activilor. ESTE ATAT DE SIMPLU !

Huhu Rezea spunea...

Ionele
Dă-o dracului de treabă dacă d-ta tot n-ai înțeles că toate pensiile de serviciu plătite de Casele Teritoriale sunt calculate și contributive și că peste partea contributivă ele au o indemnizație necontributiva.
Ziceam că așa ar fi bine și pentru pensiile militare

Ster spunea...

Texturii postarii este conflictual. Cica: Prin L. 223/2015 "Așa s-a ajuns la discriminarea vechilor pensionari din sistemul de apărare" - mai exact, a acelora carora L. 119/2010 le majorase pensiile.

Sa rumegam! Cand s-au desfiintat pensiile militare in 2011 - prin L. 119/2010, militarii pensionati au fost trecuti pe contributivitate cu forta. La o parte dintre militarii pensionati, le-au crescut pensiile, la alta parte dintre militarii pensionati le-au scazut pensiile.

Ulterior vine L. 223/2015 care a introdus din nou pensiile militare si care nu a mai crescut pensiile la cei la care crescusera deja in 2011, in schimb L. 223/2015 crescut pensiile la cei la care le scazuse pensiile in 2011.

SI ATUNCI! CARE ESTE DISCRIMINAREA? CA NU LE-A MAI CRESCUT INCA O DATA PENSIILE PE L. 223/2015, LA CEI LA CARE LE FUSESERA DEJA CRESCUTE PE L. 119/2010? Eu zic ca respectivii sa zica mersi ca nu le-a fost pus in plata si cuantumul miscorat cuvenit stabilit prin L. 223/2015. Pt. ca asa au patit in 2011 cei pe care Boc/Oprea/Basescu le-au scazut pensiile - faultatii au rams timp de 3 ani (2012-2013) cu cuantumuri mai mici. Abia in 2013, Ponta a dat o lege care sa le puna in plata la faultati vechiul cuantum. Si cei carora le-au fost majorare pensiile in 2011, sa zica iar mersi ca nu au patit ca cei carora Boc/Basescu/Oprescu le-au miscorat pensiile in 2011. Si carora dupa 2 ani de pensi micsorate, li s-a pus in plata cuatnumul avantajos, dar care nu a mai fost si indexat pana la aparitia noi L. 223/2015 (au ramas cu ele efectiv inghetate), asa cum erau indexate pensiile la cei cu cuantumurile majorate.

Asa ca despre ce discriminari discutam aici? Multi vorbiti lejer, unii ii mai si aduceti laude lui Oprea, dar sa stiti ca nu veti intelege vreodata ceea ce s-a petrecut atunci, decat cand cand un nou regim va va taia pensiile cu 50%-75%, macar pentru 2 ani. Asa cum au patit cei persecutati de Boc/Oprea/Basescu inntre anii 2011-2013. Abia atunci veti intelege sensul discriminarii.

akord 75 spunea...

Va dau si eu un exemplu care desi nu face parte din medie mi se pare edificator
Vecin cu scoala profesionala.La inceput a fost mecanic auto la fosta IATSA (care mai stiti ce era aia) timp de 11-12 ani.Atat si nimic mai mult nici macar sef de ....ceva acolo responsabilitate...
Au inceput sa scartaie lucrurile si s-a mutat la CFR inainte de anul 2000...examene,cursuri...chestii socoteli.A ajuns mecanic de locomotiva.Dupa alti 5 ani a trecut ca revizor la siguranta circulatiei....Dupa implinirea varstei de pensionare si aplicarea conditiilor de munca a iesit vecinul la pensie....acum vreo 6 ani.Acum are 63 de ani si o pensie neta de(am vazut cu ochii mei) tineti-va bine....5010 lei
Si inca e foarte ofticat ca are taxe si impozite prea mari de peste 600 lei....Nu stiu ca nu m-a interesat brutul.Cert este ca sunt 5010 lei net
Mai departe faceti dvs comparatie intre cariera de militar si cea de mai sus
Sa nu credeti ca aduc vre-un argument in favoarea contributelii.In nici un caz!
V-am dat doar un exemplu ca sa vedeti cam pe unde se situeaza militarii in"schema"
Si daca ziceti ca CFR-istii au fost"a doua armata" ble bla va mai dau exemplu de muncitori din uzina tractoru' cara au pensii tot de peste 5-6000 lei
...........................................................................................
"M" care spunea ca el a fost ofiter si pe vremea lui ceasca si care acum zice ca "voi aia din comunism" aveati solde grase.....are o problema si inca una foarte mare.Nu doar ca minte cu nerusinare dar mai si uita ceea ce a mintit cu cateva zile/luni, inainte.
Imi aduc aminte cand eu ca locotinent in SLP(vai de fundu meu) aveam 3600 lei(functie de mr.) el ca "clasa muncitoare" in uzina Tractorul la sectoare calde nu pica niciodata sub 6500-7000 de lei.In schimburi dar la 8 ore.....si fara nici o alta "durere de cap"
Si ami aduc aminte in Sc.mil. cand solda de elev sg era de 75 lei iar elevul sg "C" colegul meu de banca avea 750 lei solda +salariul intreg la fabrica de cazane din Buzau.Despre cat era de prost nici nu pot sa va explic.In cei trei ani a fost intotdeauna fie ultimul fie penultimul in promotie iar notele le lua de trecere pt ca asa era ordinul de la partid
Ai inteles bai invartitule?? In '88 erai sau nu erai ofiter? de militie sau de pompieri? Ar cam fi cazul sa te hotarasti.Ca daca erai "ai ars-o" prin MAI fo' 35 de ani ca ultimul surubar

Leo spunea...

Vă mai spuneam acum vreo 10 zile , la fel ca T2 , că politicienii decidenți asistați de gulerați, au ca scop și procedează în acest sens pt. a se produce dispariția pe cale naturală a pensionarilor vizați de inechități.
Totuși, pe 31.12.2020 este final de termen pt. jalonul 2015 din C8 al R6 și vor fi obligați de jalon ca să facă ceva.
SĂ AVEM SPERANȚĂ.
"AMR 6 luni și restul zile"

Brenda spunea...

Sânt noutăți de la Cameră deputaților

Ster spunea...

Legat de zicerile lui Paul Puiu, privind o catastrofa identica cu cea din 2011. In Romania este posibil orice, precedent exista. Daca se va confirma prezicerea lui Paul Puiu, spre deosebire de 2011, apare totusi un element care nu exista in 2011. Este vorba despre razboiul din est.

Ca militar, trebuie sa fii complet stupid ca la un nou fault pe pensii al patriei Romania, sa stai ca prostu' la taiere. Eu va spun ca nu degeaba s-au infiintat candva 2 divizii romanesti la rusi. Nu din cauza dragostei fata de rusi, dar tot de la niste necazuri aduse de patrie militarilor romani, s-a intamplat ce s-a intamplat. Cel mai mare necaz creat de patrie militarilor romani, a fost ca in timp ce ostasii romani mureau pe front, familiile lor mureau de foame in tara. Statul nu avea nicio greata, nicio grija nici fata de militari, dar mai ales nici o grija fata de familiile militarilor! Si atunci, parte din ostasii romani au trecut de partea rusilor si au format cele 2 divizii. Cu gandul la familiile lor muritoare de foame in tara, dar si de razbunare contra oficialilor romani care isi bateau joc si de armata, si de familiile militarilor. Pe acest fond s-au format cele 2 divizii romanesti. De la acei militari a plecat schimbarea unui intreg regim in Romania.

Pe scurt, spre deosebire de 2011, eu previzionez ca o noua taiere a pensiilor militare in Romania, va da nastere la fel ca in WW 2, unei structuri militare romanesti la rusi, formate din militari romani ...ututi. Iar etapa a 2-a, este deja vu.

Ster spunea...

@Mitica. Ai dreptate cand zici ca
"Singurul, care a facut ceva pentru pensionarii militari, este generalul Oprea. Ca sunt, sau nu de acord unii....CARCOTASI...."

Da, mai! In 2011, a taiat de la unii si a dat la altii. Tot el este si primul care a desfiintat pensiile militare in perioada 2011-2016. Primul de la Cuza incoace.

La o judecata de apoi, interesantul national ar trebui sa dea ochi cu cei pe care i-a trimis in mormant in 2011, cand a taiat pensiile militarilor. Au murit pensionari militari din cauza lui. Daca nu intelegi cum, imagineaza-ti ca primesti plic maine ca ti s-a taiat pensia cu 75%. Asa a facut Oprea in 2011. Si tu vii cu osanale ...

radud spunea...

Pe tine, țară fără șanse, întotdeauna minciuna te-a strivit!
Cu ce au greșit bătrânii de-i haituiti in halul asta?!
De ce acceptăm să nu mai avem nici o demnitate, sa fim in genunchi in fața unei cete de golani, care se fac că-ți vor binele?!
O ceată de golani care ne-a făcut să nu mai reacționăm in nici un fel când ne-au furat toate drepturile?

Ster spunea...

Legat de PNRR si pensii! Nu UE impue trecerea pe contributivitate a militarilor romani. Propunerea a plecat din Romania, ca masura de fixare a unor cheltuieli bugetare. UE nu stabileste plafoane de pensii si cheltuieli sociale, ci doar marja de cheltuieli bugetare. Oficial, este acuzat pentru lovirea si in pensiile militarilor, a unuia Ghinea de la USR. Numai ca draftul pentru PNRR nu a fost secret e stat. Adica, a stiut si PNL de el, si PSD. Si au tacut ca pasrsivii atunci, fiind complici cu totii la lovirea militarilor. Iar acum o baga pe aia pentru fraieri = ca UE a stabilit prin PNRR. Ipocrizie specific mioritica.

Leon spunea...

https://www.stiripesurse.ro/marcel-ciolacu-pune-punctul-pe-i-privind-impozitarea-pensiilor-speciale-e-lipsit-de-logica_2428570.html

Calinmihaib12 spunea...

Acum,când scriu(17:38') încă nu am citit legea 90/2007..,dar eu îți spun că din 11/2004..și până în PREZENT, în pensie mi s-a plătit CD= 25%, iar din 2016,și 50 %..= FĂRĂ ÎNTRERUPERE..!
Sigur că nu am fost eu.."excepția"
..din MApN,..dar asta e situația..!
Acum trebuie să plec de acasă,așa că mai târziu am să citesc acea lege 90/2007..!

Huhu Rezea spunea...

Căline/
Nu există altă variantă: ori te-ai pensionat în 11/2004, ori erai pensionar MAI sau SRI, altfel nu primeai sporul pentru condițiile de muncă, potrivit HG 1294/2001.

M spunea...

@Leon

Ciolacu are dreptate. Cum e lipsit de logică ca un bugetar să aibă salariul mai mare decât președintele.
Nu văd de ce salariile și pensiile nu se plafonează după cele ale președintelui!!!

M spunea...

@Ster

Chestia cu pensiile a fost făcută pentru a scoate acest subiect de ore agenda electorală a PSD.

😁 Am impresia că PSD a acceptat (dacă a știut) pentru că PNRR e clar: pensiile militare nu intră în procentul respectiv. Au gândit, cred, că există spațiu bugetar pentru creșteri.

Apoi UE a venit cu o "erată" (din punct de vedere juridic complet inutilă) care spune că "bineînțeles că intră și pensiile militare". 😁 Juridic este ZERO! Dacă în PNRR nu e vorba de ele ci doar de cele 6 enumerate în Memorandumul Ministerului Muncii nu au cum să spună DUPĂ SEMNAREA PNRR că intră și cele militare. Adică au cum să spună dar juridic este ZERO.

😂 Și românii pot să spună că "este evident că nu vom mai returna fondurile rambursabile!!!! Noi așa am înțeles!!!!"

Andrei spunea...

Se spune că dacă stai cu un picior în apă înghețată și cu unul într-un lighean cu apă fierbinte, statistic este excelent.

Atât despre statistica lui pește prăjit.

PS Militarii sunt militari, indiferent de numărul de milițieni care vor să îi convingă să treacă pe contributivă, folosind statistica despre care vorbesc mai sus.

mosmartin16 spunea...

Propun ceva, chiar dacă poate nu e cel mai edificator ! Dintre cei care scriem aici...să ne exprimăm una dintre opțiuni, adică : a) pensie militară exclusiv sau...b) pensie care să aibă și o componentă pe contributivitate ?! Iar asta fără a intra în detalii și comentarii ! Așadar...opțiunea mea : a)! Cine se mai pronunță ? Seară cu bine,oameni buni !

raul spunea...

Desi mi-am propus sa nu mai scriu pe aici ,pt ca Huhu nu are alta grija decat sa promoveze interesele matusalemicilor activisti,totusi te sustin akordule pt ca am sustinut si eu de atatea ori ca vom ajunge asistati social cu cretinii astia!Categorii sociale ne intrec cu pensiile pe zi ce trece si noi ,cu dobitocii de la CPS ,dusmanii nostri ,vom muri de foame!Lumanari sa-si ia si pt ei si pt neamuri!Javrele naibii!

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
Pensie militară în care să se evidențieze si componenta contributivă, ca la magstrați.

Huhu Rezea spunea...

...si cuantumul pensiei în plată să nu fie mai mic decât componenta contributivă.

mosmartin16 spunea...

Să vedem și alte opțiuni !

akord 75 spunea...

Ca tot ne povestea un inteligent cat de suparati sunt indienii pe rusi....cap ca sa nu-l plua in gat.Astia lucreaza toti cu "interesu' "nu cu sentimentalisme ieftine

https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/efectele-sanctiunilor-occidentale-rusia-devine-al-doilea-mare-furnizor-de-petrol-al-indiei-1975071
Acum trecem si la democratul si pacifistul Biden.Armele nu mai sunt de ajuns...mai trebuie si bani,multi bani
https://www.mediafax.ro/economic/ucraina-are-mari-probleme-economice-guvernul-este-nevoit-sa-imprumute-5-miliarde-de-dolari-lunar-pentru-cheltuielile-bugetare-20917445

...si doua idei
1- sa vedeti ce forta militara formidabila va fi Ucraina dupa razboi....atunci e atunci!
2- din istoria recenta se stie.Cand criza incepe sa-si arate coltii(ca in toamna anului trecut) cea mai rapida si profitabila iesire este razboiul.De preferat fara pierderi umane proprii si nici pe teritoriul propriu."baietii destepti" asa fac,fraierii bocesc ca de aia sunt fraieri
si o scurta istorie recenta indulcita si povestita asa cum sade bine celui care a facut filmul.Daca era rus arata cu totul altfel
https://www.youtube.com/watch?v=8NlhfoFK9PI

Va doresc sa fiti pe linia politica,corecta, de partid si de stat....si mai ales nu ganditi!
Priviti la televizor e suficient.

Costică Cristea spunea...

https://m.ziare.com/amp/pensii-militare/modificari-varsta-pensionare-pensii-militare-1745531

akord 75 spunea...

Huhu Rezea spunea...
"...si cuantumul pensiei în plată să nu fie mai mic decât componenta contributivă."

In mod normal n-are cum,daca tinem cont ca trebuie introduse si niste compensatii pentru privatiunile carierei militare....In mod contrar de a doua zi Armata Ro nu va mai exista se va dizolva cu de la sine putere prin "n" demisii.Sau asta se urmareste?
Asa ca toti se vor transforma in soferi,strungari croitori si "alte alea"...la aceeasi bani dar fara frecusuri pe 20-25 de ani
PS Sambata m-a"vizitat" echipajul unei ambulante ,asaaa cu 112 nino-nino tot tacamul....Dupa vreo 20-30 de minute era/eram totul mai ok si au stat oamenii si la o cafea rapida.De ce? Pentru ca soferul de pe ambulanta a fost si SGP in unitatea unde pe vremuri am lucrat eu.M-a recunoscut si am stat un pic de vorba despre locul in care acum cresc buruienile sus in varf de deal
1-Regreta un pic ca n-a ramas in armata intrucat fostii lui colegi "MAC-ii" de pe vremuri sunt acum pensionari.A zis ca nu cu pensii grozave dar bunicele si mai ales sunt inca tineri
si se bazeaza pe un venit,ceea ce el nu are(Stia ceva de pensii in jurul a 2500 si peste)
2-L-am intrebat de ce nu s-a dus,sau sa mearga la SMURD crezand eu ca acolo e mai bine(macar financiar)...
Mi-a dat un raspuns scurt asistenta a inceput sa zambeasca cu gura pana la urechi si au zis amandoi un Nuuuuu!!!!!prelung.Privirea lor era edificatoare asa ca am tacut instant si am schimbat subiectul urgent
A fost strict autentic....ca eu n-am fost la pompieri cu grade mari si nu mi-am facut din minciuni un scop in viata

Huhu Rezea spunea...

@Serban
Cum... n-are cum?
Nu este prea mult timp decând am spus că pensia mea recalculată pe prostia asta de L 223/2015 este jumătate din cea calculată contributiv, potrivit L 127/2019. Si ca mine sunt alte mii de pensionari militari.
Regula nu-i afectează cu nimic pe cei cărora le iese o pensie militară mai mare decât partea contributivă.

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
..M-am pensionat în noie. 2004 din M.Ap.N.,prin desființarea UUM/Bg. și a multor alte UUM...din WESTUL țării..!
Am FIȘA DE PENSIE(copie): întocmită în
luna octombrie 2004, precum și FIȘA CU LOCURILE DE MUNCĂ CARE DAU dreptul la CD/CS,întocmită în luna septembrie(?) 2004.În FIȘA DE PENSIE, partea a II-a a:"DATE CARE SE COMPLETEAZĂ DE CĂTRE UNITATEA MILITARĂ", pct.10: "Date pri vind încadrarea în condiții deosebite sau speciale de muncă" sunt trecute: baza legală, anii,lunile și zilele, precum și grupele de muncă (deosebite= în cazul meu) încadrate.
Am totalizat peste 17 ani de condiții deosebite,care s-au transformat în "%"
= procente astfel: fiecărui an îi corespunde 0,10 % × 17 ani = 1,70,care au fost adunate cu procentele de VECHIME CUMULATĂ astfel:
=VECHIME EFECTIVĂ =32 ani,
=VECHIME "CD"=25% = 4 ani(17ani×25%=4)
VECHIME CUMULATĂ =36 ani
="%" de CALCUL conf."VECHIMII"=72 %
="%" de calcul conf. "CD".....= 1,70%
="%" de calcul conf. PS.SUPL..= 6 %
TOT."%" de calcul/Bz.C...▶️..=79,70 %
ASTA era "socoteala" în: 11-12/2004(!)
conform căreia AM FOST plătit= primele 2 pensii..! (dar..cu o SOLDA LUNARĂ BRUTĂ BAZĂ DE CALCUL STABILITĂ =DELIBE RAT=ERONAT=în MINUS..de atunci și până în PREZENT)..!; BA CHIAR MAI MULT: în ian. 2005 CPS/M.Ap.N...A MAI FURAT și cele.. 6 % din cele 79,70 % de calcul din BAZA DE CALCUL (FURATĂ ȘI AIA..), procente plătite în 2004..!, adică mi-au FURAT PROCENTELE DE PENSIE SUPLIMEN TARĂ..LEGAL CUVENITE..❗,și încă..,și mai și..!
Concluzionând: în situația descrisă
mai sus..cum poți să crezi că aș fi pensionar MAI sau SRI (cred că ei nu mi-"ar fi făcut"..ce.."mârșăvii"..îmi face..și ACUM..CPS/MApN)..?

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
..am citit legea 90/2007, privind modificarea art. 9, prin adăugarea alin. 5.
Acest aliniat precizează (în 2007..!) că și pensionarii aflati în plată la data apariției legii..164 (adică în..apr. 2001..!) beneficiază de.. "grupele de muncă..CN, CD și CS, fapt ce.."a scăpat"..LEGIUITORULUI..să precizeze în LEGEA ORIGINARĂ..!
Dar asta nu a împiedicat MApN să plătească atât pensionarilor stabiliți în baza legii 164..ORIGINARĂ, si chiar cu MODIFICĂRI..până la legea 90/2007, cum a fost și cazul meu, GRUPELE DE MUNCĂ = în baza ORDINULUI de ministru nr. M.116/2002, cât și..pensionarilor stabiliți anterior legii 164..,în baza art.79/lg.164 și a HG.1188/2001,precum și evident Ordinului M.116/2002.

Boby spunea...

solutia ar fi sa lase la alegere prim cerere, pensie contributiva sau militara si impaca pe toata lumea

M spunea...

@Huhu Rezea

😁 Nu îi mai răspunde domnule! Nu vezi că bate câmpii?!

Știți că am mai ridicat problema asta, după decizia CCR!

Eu cred că plafonarea pensiilor speciale ar trebui făcută în relație cu pensia contributivă împăcând astfel toate situațiile.

Gen: îți calculează pensia pe L223 dar rezultatul nu poate fi mai mic decât pensia contributivă dar nici mai mare decât pensia contributivă + 50%.

Huhu Rezea spunea...

Calin
Greu mai pricepi...omule!
La pensionare, în anul 2004, d-ta te încadrai în HG 1294/2001, privind condițiile de muncă, pentru că erai în activitate la data emiterii ei.
Până la Legea nr. 90/2007, această hotărâre nu s-a aplicat celor care nu mai erau în activitate în luna aprilie 2001.
Niciun pensionar MApN, aflat în plată la data intrării în vigoare a L 164/2001, nu a primit la recalcularea pe acea lege sporul pentru condițiile de muncă. Pe bază de cerere, l-au primit după 01 01 2008. Spuneam că unii nu au știut de el și nu l-au primit, până la hulita, de gălăgioșii disponibilizați și neterminați, L 119/2010, cea care a prevăzut introducerea din oficiu a calcilului sporului pentru condițiile de muncâ
Cei care s-au pensionat după intrarea în vigoare a L 164/2001, fiind în activitate la data intrării în vigoare a legii, situație în care te-ai aflat și d-ta, au primit acest spor... încă de la data pensionării.
Legea 164/2001 a introdus primele discriminări între pensionarii militari, similare, dar nu atât de severe, cu discriminările pe care comuniștii le instituiseră pentru cei care serviseră armata regală.

gigi 2 spunea...

Pensie militară în care să se evidențieze si componenta contributivă, ca la magistrați.

Leon spunea...

Confirm cele spuse de Huhu !
Cel care a miscat lucrurile a fost regretatul Deputat Niculae MIRCOVICI:
http://www.cdep.ro/proiecte/2007/000/70/4/em74.pdf

Huhu Rezea spunea...

Cei care sunt speriați ca de bombe de calculul contributiv se tem ca în pensiile lor militare să fie evidențiată componenta contributivă, cu toate că această operațiune nu le afectează cu nimic cuantumul pensiei militare în plată.
Le este teamă să se pronunțe pe una din variantele propuse de @mosmartin.

Luc 3 spunea...

@moș martin - Varianta A!

Leon spunea...

Fara teama, sunt pentru Varianta a) PENSIE MILITARA !
Argumente:
1.Militarii sunt singurii pensionari platiti NUMAI din Bugetul de stat.
2.Militarii activi platesc CIBS la Bugetul de stat( exceptia Basescu in perioada 2011-2015).
3.Mai tot timpul au avut o Lege NUMAI pentru Militari, Decretul 214, Legea 164, chiar si OuG.1/2011, Legea 223, etc.
4.Gradul Militar este proprietate personala
5. ACTUALIZAREA PERMANENTA A PENSIILOR MILITARE ODATA CU CRESTERILE DE GRAD SI FUNCTIE ALE ACTIVILOR SI ELIMINAREA INDEXARILOR..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aseara m-am trezit cu transformatorul ars la laptop, drept pentru care m-am dus la prima ora la ,,doctor'' cu transformatorul in mana, mi-a dat altul, plus si cu o mufa speciala in tripla ca sa ma mai coste niste maruntis in plus, total 80 lei, ca alaltaieri am aruncat la gunoi cateva kile de mufe!!! Ma mut curand, pana pe 01 si nu acolo unde promitea primarul, unde e si acum dezastru in constructie, execrabil si cred ca nici in 10 ani nu-i gata, ci in aripa de clasa 1 a blocului meu, scara la care s-a lucrat 2 ani a aceluiasi patron, garsoniere precum camerele de hotel cu 150 euro lunar! Va trebui sa arunc mobila, haine si lucruri, de fapt le dau pe la tara sa vina sa si le ea, caci desi am toate utilitatile la standarde europene, de lux, e stramt al dracului. Dincolo la blocul Primariei au lucrat ca la sabotaj si va ramane fara apa calda, fara caldura, cu gaze nebagate, doar varuit, schimbate usi si geamuri, pus parchet si faianta si wc la comun, cum sa traiesc acolo cu o femeie cu handicap la pat in trei camere pe care fac pipilica ca lipsesc utilitati ale civilizatiei? Abia am prins aici pe scara vecina o camera pentru etj 1 si am promisa treaba sa-mi dea la parter pentru carucior, dar e lux si o sa fiu ajutat de mama si cumnati, ca poate de la anul o sa-mi mareasca pensia sa ma pot incadra mai bine cu banii, dar utilitatile vor fi ieftine dat fiind apometrele, aici platind risipa la pausal. Cum ma voi chibzui asa voi rezista sa locuiesc in noua locuinta!

M spunea...

@Huhu

Cei care sunt speriați ca de bombe de calculul contributiv se tem ca în pensiile lor militare să fie evidențiată componenta contributivă

Eu nu am întâlnit pe nimeni care să nu vrea evidențierea componentei contributive!!!

Gigi spunea...

M-am pronuntat,dar nu apare,e dat la spam,stie el ce stie @mosmartin.

Are dreptate @ Rambo ce spune mai sus!

magda spunea...

Atentie Ciolacu si toti pupincuristii tai din radioteleviziunile prietene/In PNRR nu scrie nimic de pensii militare contributive/Orice masinatiune pe aceasta tema poate fi oricand demontata de catre cel mai slab avocat existent pe lumea asta. Includerea pensiilor militare in aceeasi oala cu ambasadorii et comp. ar arata faptul ca este nevoie de bani pentru rasplatirea clientelei politice/O noua lege a pensiilor militare ,ceva de genul magistratilor cu o buna parte contributiva,cred ca ar fi de salutat....asta si pentru a mai inghite olecuta gura celor care afirma ca militarii beneficiaza de pensii nesimtite.Ciolacu arunca multe pe piata,de fapt el testeaza opinia publica si mediul de afaceri.Dumneavoastra acasa cand luati in familie o decizie,anterior luarii deciziei faceti o dezbatere in cartier sau pe scara blocului? Daca ar fi curajos,Ciolacu ar cere in mod unilateral anularea propriului certificat de revolutionar de Buzau.In acest mod,ar da un semnal clar ca s-a insanatosit sau macar e spre insanatosire.Da nu...nu se va intampla asta.El face calcule doar pentru unii...pentru altii..de ai lui/

Leo spunea...

" NU SE VREA "
http://sindicatulcmd.blogspot.com/

Ster spunea...

Nu mai scrieti valuri de imaginatii. Am draftul noilor prevederi. Pensionarii speciali vor ramane tot speciali (nu chiar toti, de exemplu dispar aeronauticii din schema), in masura in care diversele interdictii de drepturi si libertati, le afecteaza dreptul de a contribui la sistemul public de pensii. Cum ar fi de exemplu - nu ai voie sa ai firma, iti este limitat dreptul la contributie, automat ai drept de pensie speciala. Militarii raman sigur speciali. Insa, apar modificari radicale, cele esentiale vizează departajarea pe categorii a modului de calcul a pensiilor - pe categorii de ministere, dar și pe corpuri profesionale (de exemplu, pompierii si jandarmii au diferentieri intre ei - dar si fata de ce i din M.Ap.N., politistii au altfel etc): difera vechimile minime pt. dreptul de a obtine o pensie militara, varste minime diferite. Iar o alta modificare esentiala vizeaza criteriile de incadrare in grupe de munca, dupa cate realizez peste 50% dintre actualii încadrati in grupa de munca conditii speciale, aterizeaza direct in consitii normale: mai exact, daca esti militar/politist, nu inseamna neaparat ca ai conditii speciale din oficiu, ci numai daca in decurs de 1 an ai executat si cel putin o activtate cu grad de risc asupra vietii.

Din pacate, cum administratorul nu îmi publica link-uri și furnizează doar ce comentarii dorește, si este si cam nesimtit de felul lui, ar fi și culmea să mă agit să transcriu pe aici 38 de pagini.

akord 75 spunea...

Huhu spunea...
"Regula nu-i afectează cu nimic pe cei cărora le iese o pensie militară mai mare decât partea contributivă."

Exact la asta ma refeream si eu

Desi pensia contributiva "ne face cu ochiul" cred ca e normal ca militarii sa aiba pensie militara,proportional strict legata de soldele echivalente ale activilor
E logic,moral si legal
PS Si dumneata te-ai exprimat corect cand ai spus "decat pensii neactualizate de 5 ani mai bine pensii contributive" numai ca unii au facut abstractie de gradul de comparatie si in mod voit te-au introdus la "contributeala".....pur si simplu nu au vrut sa inteleaga/citeasca cuvantul..."DECAT" adica lipsa alternativei
De aici ti se trage,din nesimtirea unora....

Negritoiu spunea...

Domnule Huhu Rezea,
ati aflat daca dl.Simion si-a onorat promisiunea facuta de a readuce in discutie(in comisia din care face parte) Plx 199 ? Si inca o intrebare:s-a stabilit oficial daca pensiile militare sunt pensii speciale sau pensii de serviciu(oficial,nu pareri). Intreb,deoarece in coalitia de guvernare se discuta despre modificarea,in regim de urgenta,a codului fiscal. Un punct principal il constituie impozitarea pensiilor speciale. Si da,aveti dreptate.Este benefic sa se evidentieze latura contributiva a pensiei. Cui ii este teama de introducerea contributivitatii ? Stim bine cui !

ifrim spunea...

Deoarece sunt neînceput 20/28 vreau exclusiv pensie militară de stat fără nicio componentă contributivă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, Dumnezeu sa-l ierte pe Dl Colonel, Nicolae Mircovici, in vecie sa i se respecte numele si valoarea de om si politician valoros, integru si bataios pentru drepturile rezervistilor! O grea pierdere, pentru ca de cand a murit chiar n-am mai avut nici un sprijin de la nimeni, toti fiind niste papagali, neputinciosi si incapabili, ba inca au luptat sa nu nu ni se mai dea nimic! Ce a facut Chelaru? Ce a facut Falcoi? Ce au facu ceilalti incapabili? Nmic, si sa le fie rusine ca n-au fost toti la un loc capabili macar sa fie in jumatatea regretatului, Nicolae Mircovici! Multumesc pentru onorantul remember!

akord 75 spunea...

"Consider atat de Sfanta Onoarea si Demnitatea de a fi fost Seful Statului Major al Apararii incat indiferent de ceea ce mi s-ar propune,nu voi face altceva.Nu voi face politica!"

..."Abbandona ogni speranza se leggi questo..."

reddog spunea...

Negritoiu
Pai e clar că lumina zilei că lui Rambo și Cezar le este frica de contributivitate.
Rambo spune una și Dogaru alta.
Nu înțeleg de ce nu se pun de acord doar merg din când în când la grătar și la coasa.
Rambo și Cezar au luat și ajutoare, trebuie să menționăm asta.

akord 75 spunea...

Rambo/15 iunie 2022, 08:22

Si vorbeste un ofiter de aviatie nu un tembel militian care cunoastea doar usa din spate la intrarea in aprozar in timp ce altii stateau la "ratie" la 5 oua/luna/persoana la niste cozi interminabile pe cate 5 sase randuri
Huhu poate sa confirme ca el supraveghea "in civil" de la distanta:)))....doar ca avea ochii de culoare specifica asortati la petlite

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ster-G.O, as fi profund recunoscator daca as primi pe mail valorosul draft-document la pensii! Multumesc cu anticipatie! As putea face un bine si la o multime de camarazi. Dar poate ca daca=l rog pe @Onorabilul o sa aiba buna vointa sa ne catadicseasca cu o postare in acest sens, multumindu-i!

akord 75 spunea...

Aici are si tulumbarul mica lui de contributie ca "dopul" de pe umeri nu poate mai mult
Exact asta mai lipsea!!
„Occidentul are dreptul de a trimite Kievului arme nucleare!”. De acord?
Citeste mai mult: adev.ro/rdi9v8

https://adevarul.ro/international/europa/occidentul-dreptul-trimite-kievului-arme-nucleare-acordo-1_62a982545163ec42719a30d0/index.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tizule, noi aici vorbim vorbe, dar nimeni nu ne baga in seama dorintele! La mine, orice ar fi, dar sa-mi creasca naibii si mie pensia cat de cat, sa simt ca s-a facut ceva si pentru saracii Armatei. Ca e pensie militara, speciala sau pe contributivitate, dar sa se faca ceva! @ Ster, zice ca are un material pentru viitorul nostru, bine ar fi sa reflecte realitatea, ca altfel nu ar fi vorbit, si tare as fi curios sa vad ce scrie acolo ca sa nu ma mai amagesc cu sperante...

Leon spunea...

Cornele, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Domnul GENERAL DE BRIGADA NICULAE MIRCOVICI din Timisoara..!

Viorel spunea...

Domnule Leon. Dacă eliminină INDEXĂRILE și rămânem doar cu Creșterea Coeficienților de Grad și Funcție la activi o luăm serios în barbă pentru că, după implementarea Legii nr. 153/2017 în totalitate (dacă se va mai face), următoarele creșteri vor fi peste 5-10 ani când va fi propusă (probabil) o nouă lege a salarizării. Nu vor mai fi creșteri anuale. Legea pensiilor militare este cea dreaptă și indicată, dar în caz de forță majoră ne mulțumim și cu varianta a 2-a (o parte conform contributivității și o componentă de la buget, conform topicului: „Eu zic că e bine sa avem o pensie care e în același timp și contributivă și militară / vinery 28 ianuarie 2022”). Însă noi vorbim vorbe. Cărțile le fac afonii care apasă / încheie butonii. Asta prin 2024.

Huhu Rezea spunea...

ESTE POSIBIL CA PE GEORGE SIMION să-l fi deturnat ăștia ai lui kis cu tâmpenia lor de proiect de ordonanță.

M spunea...

@Viorel

Vor fi creșteri anuale cu inflația. Problema e că nu e calculată corect.

Negritoiu spunea...

Domnule Huhu Rezea,
La fel de posibil este ca Simion sa fi primit ordin sa isi vada de treaba. El nici nu avea de gand sa participe la aceasta Masa rotunda organizata de catre dl.Gropan. Conform spuselor sale s-a prezentat la consfatuire dupa ce a fost sunat si i s-a comunicat ca in sala nu se afla niciunul dintre parlamentarii invitati.Realizand ca are sansa de a se face remarcat ,s-a grabit sa vina,sa ia cuvantul si sa promita in van niste lucruri care il depasesc.Chiar credeati ca Simion se deosebeste de restul parlamentarilor?

Calinmihaib12 spunea...

Huhu:
..De acord..!,cu rezerva=de fapt,între barea: pensionarii stabiliți pe legile anterioare legii 164/2001 nu aveau în pensie..plătite: grupele "I" și "II" de muncă, deși DECRETELE 141/1967 și respectiv 214/1977= de PENSII MILITARE
prevedeau acordarea acestor GRUPE I și II de muncă =care erau echivalente cu "CS, și respectiv "CD" din legea 164/2001,și astfel= să fie "preluate"
în pensiile recalculate prin legea 164..,art.79 și HG.1188/2001..?;
Dacă răspunsul e negativ, atunci,la aplicarea art.79 și a HG.1188/2001= adică RECALCULAREA pensiilor anterioa re legii 164..,LEGAL = trebuia ca și a cestor pensionari să li se plătească /"tranfere" în pensia recalculată, conform: atât.. prin însăși procedura de recalculare din legea 164, HG.1188/ 2001 cât si a Ordinului M.116 /2002 = condițiile deosebite și/sau speciale de muncă, chiar și cu o întârziere de 1-2 ani, dar nu până în 2010 sau 2011 ..! (întreb,nu dau cu paru'..!).

Cezar spunea...

SE PARE CA DAOGARU A INVINS..ADICA NE.A INVINS INCA ODATA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@LEON, MULTUMESC PT RECTIFICARE, CAT SI LUI RAMBO, SI SA AUDA DUMNEZEU IERTAREA PACATELOR CU APRECIEREA FAPTELOR BUNE, CACI A FACUT FAPTE BUNE IN VIATA DOMNIEI SALE! CU SCUZE, RECTIFIC IN LOC DE COL. NICOLAE MIRCOVICI, ESTE GENERALUL, NICOLAE MIRCOVICI!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Negritoiu, sau e posubil sa fi fost Simion informat ca real este plx 199, dar cand e vorba de pensii militare toti se dau de fund, ca sa nu zic cu nasul in fund!

Huhu Rezea spunea...

Calin
Legile anterioare L 164/2001 nu prevedeau procente de pensie diferite din baza de calcul... funcție de grupa I sau II de muncă.
Grupele de muncă aduceau spor de vechime sau reducerea vârstei de pensionare.

ARNOLD spunea...

Optiune: Pensie militara

Alkan spunea...

Prin Decizia din 2013 de recalculare in baza Legii 263/2010 pentru adaugarea stagiilor de cotizare realizate dupa deschiderea dreptului de pensie mi s-a stabilit punctajul mediu anual 4,00263 (numar total de puncte 80.05281) la stagiul total de cotizare de 51 ani 10 luni si 29 de zile. La valoarea actuala a punctului de pensie 1.586 lei x 4,00263 acum trebuia sa am pensia in cuantum de 6.348 lei.
Dupa reclacularea in baza Legii 223/2015, in prezent am 4589 pensia bruta cu indexarile incluse, la vechimea de 55 ani 1 luna si 23 zile, la solda de functie - coeficientul de ierarhizare 5, solda de grad 1,8/1,9, gradatii 42, contributie PS 9%, Legea 80/1995 20% 25 ani)
Ghinion - diferenta in minus ar fi 1.759 lei.
Ce va urma?

Leon spunea...

Cornele, mai baga o rectificare la Prenume: "NICULAE"..!
Am avut si am in continuare un Respect deosebit pentru Domnul Deputat MIRCOVICI, avand 2-3 intalniri la Cercul si Restaurantul Militar din Craiova si deasemenea numeroase convorbiri telefonice, mesaje si E-mailuri !

Huhu Rezea spunea...

@Alcan
Sunt mulți pensionari militari în situația d-tale, dar mai proaspeții pensionari, care nici nu doresc să înțeleagă în profunzime sistemele de pensii, resping nejustificat calcularea pensiei atât ca procent de pensie din baza de calcul cât si în cuantum contributiv, în plată urmând să rămână cuantumul mai avantajos dintre cele două.
In felul acesta s-ar rezolva și problema stagiilor civile ulterioare pensionării, capturate fără a fi valorificate în cuantumul pensiilor militare, cât și valorificarea sporului pentru condițiile de muncă, pensia suplimentară și OMM/SOSP

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, la ce ar strica acel draft la pensiile speciale, unde si noi suntem prevazuti, găbuit de @Gelu Olescu, sa-l comentam aici cum se cuvine? Va rog frumos s-o faceti! La cate drafturi am comentat pana acum, trecandu-ne prin mana, ce ar mai conta si asta? Roi si călare am fi pe el si pe mama lui de draft!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Dacă d-ta ai văzut vreun draft de la Olescu, eu nu l-am văzut!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, păi, si eu mor de curiozitate sa-l vad! Macar ca o amagire de moment, daca nu m-ar incuraja sa vad viitorul in pantera roz! mail...?!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Catalin, e simplu, tataie: Impoziteaza pensiile mari si baga la pensiile mici si medii, nimic nu se pierde! Era bine sa se impoziteze numai pensiile gusterilor, cu peste 20.000 ca sa li se haleasca si lor pana la valoarea de 10.000-15.000 lei, ca s-a furat drepturile pensiilor mici si medii sa le faca lor ștanga groasa! Cum canta aia in serialul ăla, Pro tv, Las opătiți? Ca li se rupe ranga? Da, mi se rupe si mie ca li se taie lor, dar nu la astia cu pensii medii sau pana in 15.000!

Militar de la 14 ani spunea...

De acord cu impozitarea veniturilor foarte mari. Dar atât timp cât la salarii iei ca reper salariul președintelui și nu salariul mediu, nu cred că în cazul pensiilor poți lua reper pensia medie.
Ciolacu, un neisprăvit din împrejurimile Buzăului, se crede conducătorul României. Nu va avea sorți de izbândă iar PSD-ul nu se dezminte când e vorba de hoție. "Modernizarea României"? Oare câți mai pun botul? S-a micșorat bugetul de furăciuni și e rost de făcut bani și campanie pentru votanții lor cu ajutorul minim, cei care nu au ani de muncă nici cât școala primară și bineînțeles, frustrații care suferă tot de pe urma acestui PSD care a făcut praf toate legile pensiilor militare (+Băsescu bineînțeles, care se dădea democrat, și nu era decât un comunist jalnic și pe deasupra colaborator al securității).

Așa că, dacă aveți sub 2000 lei pensie, bucurați-vă!

nr. 1 spunea...

Este foarte greu sa definim ce va fi peste 6 luni, cert este ca pensiile militare sunt catalogate ca pensii speciale prin mai multe Decizii ale CCR .De aceea tot felul de lalaieli ca nu sunt speciale, ca sunt de serviciu, ca sunt ocupationale trebuie aruncate la cos. Ca sunt speciale rezulta si din cuantumurile publicate nu demult din care rezulta ca sunt si pensii f mici, si pensii de 3000-4500 si pensii de 15000, de 25000 samd(unele diferente uluitoare la aceeasi situatie juridica). Asadar, acum e cantecul lebedei, urmeaza recalibrarea cf PNRR! Indiferent de ceea ce spun unii postaci pe aici!

M spunea...

@Cătălin

Și cu cine să votăm, dragul meu coleg? Rămân USR și AUR. Până alaltăieri AUR ne-a ignorat complet iar USR se situează deschis împotriva Armatei Române și a militarilor/polițiștilor.

Deci?

M spunea...

@Cornelius Flavius Ifrim

Puțintică răbdare stimabile, să îl traducă din limba rusă! 😂

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Spune o doamna, frumoasă ca foamea in Postul Mare, si o stiti toti pe Romania tv, dar nu e proasta deloc, ca un primar ,,s-a tras cu un avion de stropit solutii anti țânțari!'' Auzi, ,,s-a tras cu avionul!'' Asta cum se numeste? Avionofilie? Păi, daca mintea ei e la poftit ceva, aia spune, saracan de ea! Atunci, cei de la Ro-tv sa-i dea o mica punte, si cand comunica evenimente sa se suie pe acea mica punte, pentru ca se zice ca femeia nu se gandeste la putut doar cand trece o punte, de frica sa nu cada in apa!

reddog spunea...

CFI
Daca taie de la cei ca Rambo și Cezar pot pune la cei cu pensii mai mici.
E simplu.

akord 75 spunea...

Vad ca incepeti sa faceti din pensiile militare un fel de pensii tip C.A.P.
Nu mai scoateti nici o vorbulita despre functii,grade,specialitati,responsabilitati,nivel de pericol s.c.l.
Totul se reduce numai la..."vechime,vechime,vechime" si iar vechime ca la ultimul muncitor la norma...si nici la ala macar. Asta DA bolsevism curat!!
Ca eu trebuie sa am pensia egala cu a lui CIF sau el cu mine(e doar un exemplu) cum e un exemplu si pentru aia cu "stropitoarea" sau pentru paznicii de puscarii
Nici macar la nea Putin nu exista asa ceva(sau exista dar sunt militarizati de adevaratelea nu ca "politienii" nostri cu kurul in doua luntrii) despre nea Biden si a lui _UE europeana nici nu mai vorbesc
Pana si la sectia de suruburi exista o ierarhie....dar pe Huhu nu-l intereseaza.El acopera cu vechimea incepand din evul mediu timpuriu pana in zilele de azi...Brenda "ca urmas" ma bate la vechime "cu strigaturi"
Cred ca raposatul Brendei si cu Huhu au descoperit focul inca de cand erau locotenenti...Huhu era mai mic in functie,el curata cenusa dupa ce faceau cate un dinozaur la protap
hi,hi!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Militar la 14 ani, nu vor, domnule, sa mai faca nimic la militari, se uita la AMR pana la vacanta parlamentara si nimeni nu mai vrea sa mai auda de noi, asteptand in paralel sa murim, sa scape de noi la modul natural! Mint toti, absolut toti si joaca teatru ca ,,lupta'' pentru noi, doar ca sa ne amageasca mintind odios! Dîncu tace suspect, Ciolacu cel putin chiar in dos il doare de noi, PNL si Malaimare nici atat, Simion e disperat dupa popularitate ca pica in sondaje si deja eu l-am luat de papagal, nimic de el, toti fiind niste idioti! Sindicatele noastre nu mai exista de multa vreme, ciocuri la purtator si, atat! Acolo, in sindicate, au ramas cei cu pensiile foarte mari si aveti impresia sa se prosteasca ei sa faca ceva serios pentru amarasteni? Nu tataie! Suntem, esuati, abandonati lasati in voia sortii si bataia vantului, fiind tratati ca niste nulitati incomode si nefolositoare, niste rebuturi umane demne de mila, dar nu de a fi ajutati! Traim intr-un stat mafiot si asta ne ocupa tot timpul numai cu necazuri! Asta este blestemul suprem al vietilor noastre si cu asta, basta! Care sunteti sanatosi, puneti mana si beti cate o sticla de vin, iar care sunteti bolnavi sa luati somnifere si sa va culcati! Hai noroc si, somn usor, dragii mei! Asta e.

Huhu Rezea spunea...

@Serban
Stai prost cu conexiunile enunțurilor, bartolomeiule1
Poți să deduci din ce ar putea rezulta o bază de calcul mai mare în cazul pensiilor din sistemul militar sau un punctaj mai mare în cazul pensiilor contributive?
Dacă nu poți... intreabă-l pe sgp-istul de la Salvare, când te mai vizitează.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Reddog, ei vor sa taie de la 6000 in sus, ce sa mai taie la ei la pensiile alea de cacao, pe care nu le mai au nici fomelele de serviciu sau portarii? Cica la pensiile peste 20.000, pe langa taiat pensiile, ii si castreaza, iar fuduliile sa fie date pentru mesele acelea ieftine de la Parlament, in vederea economisirii banilor publici! De ce fac asta in principiu si de la ce idee s-a pornit? Pai, daca tot se mananca intre ei, chestia atunci sa se si materializeze! Pofta buna, castratilor!

M spunea...

@Huhu Rezea

Uneori aveți mult umor. Din păcate (pentru mine) nu știu când e voit și când e involuntar! 🙄

Leo spunea...

Leon , lasă Cercul Militar , că nu asta arde.
VARIOLA MAIMUȚEI ARDE acum.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

$Stiati ca peste 2 ani se va impune obligatoriu salariul minim european? Nu zic si de pensia minima aici. Asta reflecata imensa ura pe pensionarii europeni saraci, nu? Eu cred ca deja mintile le pitrocesc injectia letala pentru pensionarii amarati, ce atata risipa cu ei?!
@@Pojarul ala al maimutelor se ia numai prin contact sexual, si pana acum s-a mainifestat numai in cadrul LGBT, cum s-a manifestat si SIDA predominant, la debut, tot la ei. Dumnezeu nu doarme si nu da cu parul, are pentru fiecare ceva pentru a le ostoi naravul! Aveti grija pe ce puneti zcula, fara caciula, sa nu luati buba! Haure Simioane, si cand spui tui ca o pui de-o nunta la misto?!

akord 75 spunea...

Nu pot sa-l intreb pe SGP-istul de la salvare "cand ma mai viziteaza"
I-am dat in schimb adresa ta. Sau crezi ca "m-a vizitat" ca se plictisea?

akord 75 spunea...

huhu
...si nu era vorba de conexiuni ci de cursul pe care il dai discutiei

M spunea...

21% din români consideră că Ucraina e vinovată de război (cel mai mare procent din Europa) și că atitudinea corectă ar fi fost să capituleze imediat!

😂 Și domniile voastre vor ca acest popor să aprecieze serviciul militar și jurământul de a muri pentru această țară? Nu zic că și unii dintre noi abia ar aștepta să ridice lăbuțele și să declare dragoste veșnică invadatorului!

avianyc spunea...

@ Akord
Pe Huhurez il tratează doar @ dr. calinmihaib .Si fara vaccinare ,doza 1,2,3,4 ,........
Mai ales cand are inspiratii din operele lui @ mos martin ,Teodorescu ,Vlad Iulian ....staapanul lumii Biden
Nu am acces pe acolo dar sigur ii mai administreaza cu betoniera cate ceva pastile si " pretenul" lui mos Alecu ����

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acum cateva seri, nervos pe dosarele voluminoase cu versuri, adunate inca din tinerete, sute si sute de poezii, foarte multe de dragoste, religioase, dar si pentru copii, intrucat am vrut sa scot pentru nepotii un volum de poezii, dar n-am avut bani sa relizez asta, le-am pus toate balot intr-o cutie mare de carton si le-am zvarlit la gunoi! Fara remuscari, fara pareri de rau, fara nici un sentiment! Pur si simplu am facut-o. La fel si cu colectia de ziare, in care erau sutele mele de articole, pastrate ca amintire. Duca-se naibii, si daca as putea sa ma duc si eu dupa ele, sa nu mai stiu de mine si de nimic ca mi s-a acrit de rahatul asta de viata! Cand i-am spus lui Anilu ce am facut, parca o lovise trenul, i se facuse rau, mai ales ca acolo erau versuri cu dedicatie pentru ea si le iubea ca pe icoane... Multe amintiri am aruncat si o sa mai arunc. Nimic nu-mi mai trezeste sentimente, nimic nu ma mai leaga de trecut, nimic nu-mi mai face placere, chiar si fotografii am aruncat, duca-se dracului toate! Acum, parca sunt ca acela care nu mai are nimic de asteptat, decat moartea, caci ce altceva sa mai astept, daca nimic nu va mai veni? La naiba cu mine...

Gigi spunea...

Să mă ierte patronul Blogului,dar trebuie sa reamintesc ca azi 15.06.1889,se stingea pe un pat de spital,cel mai mare poet si patriot,Mihai Eminescu.S a stins devreme,la numai 39 ani.A ars ca o lumînare pentru patrie si popor.
Pacat ca a fost uitat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

In seara asta ascultam Blondie, cu ,,Maria''... Auditie placuta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Ster G.O, recitind materialul, descopar ca imi scrie @Onorabilul ca nu i s-a trimis acel draft, si cum l-a vazut domnia sa asa o sa-l vad si eu! DECI, CUM SA-L PUBLICE DACA NU I-A FOST TRIMIS?! Deci, se schimba calimera, si daca va fi scris in cuprinsul a peste 30 pagini, imposibil sa nu rasplateasca munca depusa prin etalare aici. Succes si rabdare la scris si trimitere, cu felicitari!

Calinmihaib12 spunea...

Gl. N.MIRCOVICI s-a pensionat (rapid) din funcția de Comandant al CMZ TIMIȘ , având gradul de COLONEL, în vara lui 2004,în vederea candidării și întrării în.."POLITICĂ", în grupul parlamentar al minoritatilor.
Funcția de Cdt. de CMZ: în 2004, era ,dacă nu mă înșel,de COLONEL,mai ales că în 2002,cam toate UUM (inclusiv CMZ) din TIMIȘOARA, au cam fost.." restructurate".."în jos"! Nu știu (pt. că nu mă interesa) dacă înainte de restructurarea din 2002,funcția respec tivă era sau nu de GENERAL, dar.. AVAN SAREA la gradul de GENERAL s-a făcut în preajma datei trecerii în rezervă !

Calinmihaib12 spunea...

HUHU:
(16:21'/15.06.a.c.)
..e clar ce scrii; pensiile anterioare
,stabilite pe decretele amintite în comentariul meu,se calculau,oarecum ca la civili (în legea 3/1977), în: "%" = din "retribuția tarifară" medie, dintr -un număr de ani aleși din 10-15 ani.! , pe tranșe de venit..!
Dar în finalul comentariului scriam că după apariția legii 164/2001 și a HG.1188/2001, precum și a Ord. M.116 / 2002,reglementări prin care se impunea = RECALCULAREA TUTUROR PENSIILOR ANTE RIOARE acelor reglementări, TREBUIA să li se acorde =DIN OFICIU= și acelor pensionari..și GRUPELE DE MUNCĂ..= DREPTURI pt.care AU CONTRIBUIT..și CARE LI SE CUVENEAU (de drept..!) și care ar fi avut drept efect.."UP-GRADA REA" pensiilor lor la un nivel..cât de cât apropiat de cel al proaspeților pensionari pe legea 164/2001, fără "tărăgănarea" operațiunii..peste 10 ani = de care ai pomenit..!

magda spunea...

nr.1? spunea....Asadar, acum e cantecul lebedei, urmeaza recalibrarea cf PNRR! Indiferent de ceea ce spun unii postaci pe aici!
Vrem un copypaste cu textul din PNRR in care militarii sunt pomeniti. Nu barbi...Mai spuneau unii destepti foc faptul ca varsovistii nici nu ar mai trebui sa primeasca pensii...pariu ca nici atunci nu le ajungeau banii...de fapt bani nu au fost decat atunci cand exista fondul acela baban al sindicatelor din Romania.Cum l-au papat cum s a dus dreacu toata sandramaua pensiilor.Ion Iliescu traieste inca : Ciolaci,Ciuci,Caci,Danci,...da pensii canci/ Ce frumos e sa te dai socialist dar tu sa fii de fapt un capitalist nenorocit...de cea mai joasa speta/Ai evaziune cat casa caci doar din tva daca ai vrea ,ai acoperi trei sferturi din gauri/Dar vin alegerile taica si astia au nevoie de bani pentru clientela asa ca marim taxele si impozitele/La prosti le dam de o chiftea,de un voucher, praf in ochi sa ne voteze, zic ei...si nu doar ei.Daca cei din strainatate s ar mobiliza...le ar da la temelie tradatorilor. Sa puna alegerile in august...au curaj?

Calinmihaib12 spunea...

Magda:
..n-au curajul.."ăla" (sau.."ăsta"),..
după.."gustul"/pofta fiecăruia..!

Calinmihaib12 spunea...

HHUHU:
În Decretul 214/1977= privind PENSIILE MILITARE scrie că militarii pot primi SPORURI pt.CONDIȚIILE de MUNCĂ..în aceleași condiții ca și civilii(=care erau pensionați pe legea 3/1977); în această lege erau 3 tabele cu TRANȘELE de venituri(retribuții tarifare) și "%"=procentele de calcul a pensiilor corespunzătoare, în funcție de condițiile de muncă = 3 grupe:= gr.I-II-III;în funcție de aceste GRUPE DE MUNCĂ =la civili și la militari= IDENTIC, PROCENTELE DE CALCUL din BAZA DE CALCUL de la gr.III(=condiții norma le)= la aceeași tranșă de venit, se MAJORAU cu..între 2-10 %, crescător,
adică începând cu 2% = pt.gr.II și 4%
pt.gr.I,= pt.VENITURILE MARI = care aveau procentele de calcul din acele venituri= cele MAI MICI..începând cu 54 %, și terminând cu majorări de 5%
= pt.gr. II și 10% = pt.gr.I(adică 75%=gr.III, 80%=gr.II și 85%=gr.I=pt. VENITURILE CELE MAI MICI (!))...etc.
Cu alte cuvinte și concluzionând situa ția pensionarilor..anteriori legii 164
, pensiile lor, stabilite în baza DECRETELOR amintite (141/1967 și 214/ 1977) "TREBUIA"(LEGAL) să conțină MAJORĂRI ale cuantumului prin include rea GRUPELOR de MUNCĂ în PROCEDURILE de STABILIRE(!)și, implicit, după apa riția:LEGII 164/2001 și HG.1188/2001, "transpunerea" DIN OFICIU a acelor grupe de muncă în procedurile de RECAL CULARE prevăzute de noile reglementări ,..în cursul anilor 2001-2004, dar nu mai târziu..[deliberat(?)]..!
Dacă e adevărat că acei pensionari
anteriori..legii 164..,( câți or mai fi în viață..!) nu au în pensia lor RECALCULATĂ pe legea 164..(..și dacă..
pensiile lor..au fost recalculate după 2001..2002=în baza acestei legi 164.?)
,și nu am motive să mă îndoiesc de acest adevăr, atunci "faptul" confirmă
DISCRIMINAREA DELIBERATĂ= adică FURTUL din pensiile militarilor..din mai toa te generațiile, pt.că..POLITICIENII
NESIMȚIȚI..și HOȚI.."au putut.."..!