Un produs Blogger.

joi, iunie 09, 2022

Intervenții interesante la Masa rotundă organizată de domnul g-ral Gropan, președinte al LADPM, la Cercul Militar. Presa militară a ratat un moment savuros.

131 comments

Eduard Bachide,  secretar de stat în MApN, noul șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul, a citit în cuvântul său cunoscuta placă, repetată obsesiv în ultimii ani de acest departament,  despre proiectul de lege PLx 199/2020, dovedind că nici dânsul nu este documentat despre stadiul în care se află procedura de adoptare  a acestui proiect de lege. Practic, domnul secretar de stat a citit un fragment din răspunsul la scrisoarea lui @Flavius, răspuns pe care îl aveți în topicul anterior.
Și domnul parlamentar Florea, fost primar de sector în București, a arătat în cuvântul său că nu cunoaște stadiul de adoptare a proiectului, respectiv că a depășit încă din anul 2020 stadiul avizelor în Camera Deputaților, proiectul  aflându-se cu Raportul preliminar întocmit de Comisiile de apărare și muncă, așa cum au șoptit reprezentanții MApN și MAI, ca să-l citez pe distinsul fost deputat Dumitru Lupescu, prezent și el printre vorbitorii mesei rotunde de la Cercul Militar.
Repet:
Plx 199/2020 este blocat la guvern, acolo unde Sovăială, fost șef al Comisiei de apărare, a trimis Raportul preliminar, întocmit de Comisia de muncă,  spre reavizare, pe data de 29 12 2020, aviz pe care Camera Deputaților nu l-a primit nici în data de astăzi din cauza că instituțiile care au beneficiari de pensii militare nu s-au pus de acord să întocmească opiniile lor către Secretariatul General al Guvernului.

Vezi:

Felicitări domnului general Gropan pentru remarca: România are trei armate: una a Tratatului de la Varșovia, una a NATO și alta a Nimănui.
Foarte incisiv discursul domnului col. Edmon Milea, dar păcat că o parte a asistenței l-a bruiat pe generalul Mândrescu, cel care fusese trimis de parlamentarul Roman Nae să  vorbescă despre agresiunea Rusiei asupra Ucrainei. Generalul a fost nevoit să-și întrerupă discursul și să  părăsească sala.
Destul de interesant a fost discursul domnului col. Tudor șeful Romil și al Forumului structurilor asociative, de la ora 3,16  a înregistrării. Ar avea dovezi că organele informative ale Armatei se implică în activitatea  structurilor asociative ale rezerviștilor și că la nivelul ministerului funcționează o grupare organizată care acționează împotriva pensionarilor militari.
Deputatul AUR, George Simion, vorbește de la  3, 46 despre  promisiunea ca marți să ridice în Biroul Camerei Deputaților scoaterea de la naftalină a proiectului Pl x 310/2017 de respingere a OUG 59/2017 și a Pl x 199/2020 de modificare a L 223/2015. A primit din sala propunerea pentru redefinirea în Codul Penal a infracțiunii de inaltă trădare.
Comandorul de aviație, actual general în rezervă  Ion Guzu, frecvent participant la mitingurile de protest ale militarilor din Capitală, de la ora 4.14 din înregistrare,  cere radicalizarea formelor de protest, pornind de la concluzia că cineva are ceva cu pensionarii militari. Cere ca din toamnă să se organizeze greva foamei în fața MApN și a Președinției.
Presa militară, și ea stipendiată de putere prin câteva facilitâți, printre care indemnizație de 50%  din pensia de serviciu, potrivit Legii nr. 8/2006, nu a onorat invitația la eveniment, tocmai pentru că Ciucă al nost' a declinat participarea în seara premergătoare mesei rotunde. Presa, în general, a ratat un moment savuros, dar cred că va extrage speculații din această înregistrare.

In concluzie, masa rotundă de ieri de la Cercul Militar, organizată de domnul general Gropan,...felicitări domnule general..., a creat, prin participare și discursuri, multe valuri pe care gulerații nu le vor mai putea atenua, fără ca ele să-i izbească de zidurile ticăloșiei cu care ei au acționat în ultimii 7-8 ani împotriva celor mai în vârstă pensionari militari.

 

131 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu-i suport pe țăranii care filmeaza toate prostiile, de parca n-ar fi vazut in viata lor ceea ce filmeaza! De la astia n-am pretentia la opinii, ca m-au convins cine sunt, ca domnisoare de pension. In rest, n-am vazut arzoi cu sange pe ghinturile calibrelor de artilerie si, cum zice @Onorabilul, mai degraba batranul veteran, Dl General Gropan, le-a dat un pic de lectie despre atitudine incisiva. Mămăliga pripita o fi buna ea la diabet si in dietele de slabire, dar nu e buna in asalturi de ofensive militare, si mi s-a parut ca vad in sala niste fosti diribisti de pe santiere, care in viata lor n-au atacat redute si dispozitive de aparare in aplicatiile din Cincu, Babadag, Malina Rotunda... Daca eram acolo, precis plecam cu imputatie de plata de la MApN ca le-am spart biroul, trantind in el cu pumnul, cat sa se auda pana in biroul croitoresei, dar si a Dlui ministru, Dâncu! Chiar asa de babalaci si ramoliti sa fi ajuns cu totii, sa nu mai avem verva aceea combativa de cand eram activi? Sau Partidul era sfichiul cnutului care ne facea zmei si paralei pentru un portofel de lei? Noapte buna, copchii si, ramane asa cum au stabilit clocarii!

ifrim spunea...

Respect acestor oameni ,și tot ei sunt ce ne mobilizează pentru mitinguri dar unii dintre noi în nemernicia noastră îi lăsăm singuri!

Leo spunea...

- Nu cred că oamenii nu înțeleg că NIMIC nu se va întâmpla până după 31.12.2022 , perioadă în care decurge consultanța cu BM și UE.
- Explicația "meselor rotunde" care se fac, este mărirea vizibilității asupra problemei și sensibilizarea politicului.
- Cert este că în acest moment încă nu s-a luat decizia politică nici măcar dacă pensiile militare vor fi pe o lege specială sau vor fi incluse în noua lege a pensiilor publice contributive.
- Dogaru lipsește din peisaj cam de 3 săptămâni. Oare de ce ?

Leon spunea...

Acest comentariu il mutam aici:
"Leon spunea...
Sunt de apreciat cei 2 deputati, Simion si Florea ca au onorat invitatia d-lui G-ral Gropan, chiar si-au aratat disponibilitatea de a invita un grup de pensionari militari sa participe la sedintele plenului CD.!
Cu privire la sustinerea in Biroul Permanent de a fi introduse pe Ordinea de zi Pl x nr 199/2020 si Pl x nr.310/2017, este greu de pus in practica, deoarece:
1.Pl x nr 199, mai asteapta inca 2 Avize, de la Comisia de Buget si Comisia Juridica, plus punctul de vedere de la Guvernul Ciuca, si ce este mai important, liberalul Pavel Popescu, Presedintele Comisiei de Aparare NU se grabeste sa introduca acest proiect in dezbaterea Comisiei.
2.Pl x nr.310, are un Raport de RESPINGERE a OuG.nr.59/2017, si daca se adopta de plenul CD, este in avantajul celor 5 categorii de beneficiari de pensii de serviciu, dar NU SI PENTRU MILITARI, din cauza ART.84 din OuG.nr.114/2018, care inca este in vigoare.
Concluzie:
Pl x nr.199/2020, sta in pixul Presedintelui PNL/Premierului Nicolae Ciuca si depinde mai putin de Ciolacu si Dancu..!!"

9 iunie 2022, 22:42

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, nu te-ai prins cu Daogaru? In intelegerea cu partidul sau politicianul in care si-a primit ,,mararul,'' in euro sau dollarul, el trebuie sa mimeze combatitivitatea, sa nu se amestece cu majoritatea, sa mormaie in barba pe la televiziuni si sa puna frâni, dand ca papusa de ventrilocie din maini, scriind luuungi dizertatii pe blogul său anonim si necitit despre istoria contemporana, careul de ași cu popa in coadă si dări de seamă cu ce s-a mai consumat in agapele de seara cu seara, in care o dama de zdrumicăreală pe ghijogi ii maseaza pe gâlmele din dotare, capatate in rezbelele militare si mondiale din bibliotecile si cluburile din garnizoane, unde au studiat istoriile nefaste si amantlacurile din regalitati si caste pentru doctoratele copy paste! Dar, să șușotim mai incet despre elaboratele actiuni sindicale, cu proteste dosit si tainic stradale pe timp de sarbatori legale, cand politicul doarme, pe intemperii infernale sa nu se adune prea multe cadavre meletare, intrucat somitatea la asa ceva instantaneu si cataleptic adoarme...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cum se dadea in perioada interbelica, ca daniile pentru biserică, cate 1 leu pentru Ateneu, sa dam si noi, acum, cand rusii ataca vecina Ukraină si in a guvidului molimă, cate 1 leu pentru Lecitină pentru politicieni si lichele sa nu mai sustina ei si ele ca au uitat de fiecare data sa scoata din sertare acele dosare cu peleicsul 199, valabil nouă precum closca de pe ouă fără ,,bănuț,'' precum acel inutil prepuț in plus de pe ștuț! Ca functionalitate, valabilitate si actualitate peleicsul 199 si-a pierdut sufletul in stufoase si incurcate calcule matematice care iarasi nu mai fac dreptate si încarca si mai tare pensiile militare babane, sufocandu-le pe cele orfane, bade Popescu, bade Florea si bade Gropane...

Luc 3 spunea...

Pe când înlâlnirea reprezentanților pensionarilor militari cu.....CIUCĂ guvernul???? Restul frecție la picior de lemn!!!! Vorbe...discuții....bere!!! Timpul trece,leafa merge!!!!

Paul Puiu spunea...

Un mare fas de sedinta, la fel ca si altele incepand de la intrarea in vigoare a OUG 114/2018 cand s-a dispus abrogarea actualizarii pensiilor militare!!!!!Toti stiu ca politrucii PSD au plafonat pensiile militare, plafonarea fiind de fapt o taxa de solidaritate aplicata pe pensiile militare ca atraga bani la buget!!! Ca sa nu se piarda nimic de la bugetul de stat pentru rezervisti si in retragere politrucii PSD au abrogat si actualizarea pensiilor militare. Plafonarea pensiilor militare sau suprataxarea si abrogarea lor sunt masuri adoptate intentionat de politrucii PSD pentru atragerea de bani suplimentari la bugetul de stat sub pretextul legii in folosul clientelei politice: adica pentru cei din magistratura, din autoritatea locala, din sanatate si pentru finantarea partidelor politice!!! Atat timp cand plafonarea si actualizarea pensiilor este benefica clasei politice aceste masuri se vor mentine pana la modificarea L 223/2015 si prin noua lege aceste mecanisme se vor mentine in continuare in aceiasi forma creta de politruci la fel ca o Marie cu alta palarie!!!!! Daca ar fi existat vointa politica de mult s-ar fi aprobat abrogarea plafonarii si actualizarii pensiilor militare, insa aceste masuri nu vor fi inlaturate atat timp cat sunt favorabile clasei politice si toti rezervistii trebuie sa se obisnuiasca cu aceste privatiuni asa cum atunci cand eram activi si induram si executan toate ordinele comandantilor si a clasei politice cu stoicism!!!

magda spunea...

In prima parte s-a adeverit zicala potrivit careia cu cat intr-o organizatie creste gradul de ierarhizare al participantilor cu atat creste si indisciplina.Insa... exista multe circumstante atenuante. De acord si cu zicerea domnului gl.Gropan referitoare la regula bunului simt in privinta comunicarii interinstitutionale asta apropos de absentele multiple in sala.Mai fratilor daca intrunirea avea loc la Ciresica in Neptun or fi venit mai multi? Cu siguranta ,nu.
Eu zic asa...a fost o sedinta in care mai toata lumea si-a spus si varsat of-ul,de auzit si probabil vazut,au fost cu siguranta multi.Un lucru trebuie retinut de decidenti fie ei parlamentari si magistrati asa zis independenti> asa cum Nato se bate cu Rusia pana la ultimul ucrainean,asa se va intampla si la noi daca Doamne fereste va fi ceva.Campul de batalie,repet daca va fi,nu va fi Parisul ,Londra sau W.D.C...va fi orasul,satul,campul,dealul,plaja ,de la noi.Dragi politicieni si magistrati corupti pana in maduva oaselor...nu mai visati la cai verzi pe pereti.Nu mai aruncati patalamaua cu independenta justitiei ca e slaba rau de tot.Nu vi se pare ca independenta si apararea integritatii tarii va cam inghite pe voi? Prea ne-ati prostit atata cu timp cu procesele in care v-ati judecat propriile drepturi/Despre asta era vorba cu independenta justitiei...ca cam de aici s-a dus dreacu toata sandramaua pensiilor in Romania.Cine e bugetarul nr.1 in Romania? Il cunoastem...e cel mai pazit om...ei si ?cunoastem insa unul care este dublul si al acestuia...la dinari desigur,tot bugetar.Pai budgetarilor...o fi bine? Tare aia cu greva foamei sau sa megem peste ei ori 50 de pensionari in parlament.Nu e nevoie...pt.pensionarii militari pe de o parte si parlamentari,magistarati pe de alta parte,presiune mai mare ca razboiul la granite ,nu cred ca exista pe lumea asta.A...sa le reamintim unora care nu au facut armata ex.Pavel P....CHIAR DACA DOUA OSTI DECLARA CA FIECARE CA VA INVINGE,PANA LA URMA DOAR UNA DIN ELE VA CASTIGA....SAU UN TERT? OPAAA...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu sunt un om de o ferocitate cumplita cand este vorba despre dreptate, adevar si cinste, si aveam sa racnesc, pur si simplu, ca exista in structurile active din Armata, cu precadere in Casa de de Pensii, mentalitatea noilor generatii de activi, opinia nazistoida ca generatiile mai coapte, caci nu exista generatii ,,vechi,'' caci vechi sunt mentalitatile lor retrograde, trebuiesc discriminate, distruse, umilite, injosite si chiar eliminate fizic prin lipsuri si infometare, lipsirea de medicamente si saracirea cumplita prin intermediul pensiilor distruse, inghetate sau chiar taiate la recalculari si actualizari, ca in cazul meu, si ca handicaptii si bolnavii ar fi buni de eutanasiat, ori gazati si bagati la topit in cuptoare si cenusa imprastiata in apele curgatoare, si toate acestea din vina ca aceste generatii coapte de a se fi nascut fara voia lor in comunism si ca au facut parte din Tratatul de la Varsovia, generatii care trebuie sa dispara prin orice metode de elimnare fizica, asa cum propovaduiau calaii nazismului si bolsevismului! Cine se ocupa de aceste actiuni criminale? CINE ALTII DECAT SERVICIILE SECRETE ALE ARMATEI, LA INSTIGARILE CLOCARILOR GULERATI CU ACESTE IDEI SI GRUPURILE CARE NE URASC, DIN GENERATIILE NOI, DAR TOATE ACESTEA COORDONATE BESTIAL DE CATRE GENERATIILE NOI DIN POLITIC, SI CA PROBATORII INDUBITABILE VIN CU ACESTE TARAGANARI LA NESFARSIT, LEGISLATIVE, DE ANI SI ANI IN SIR, PENSIILE DUBLE SAU TRIPLE ALE NOILOR GENERATII, FATA DE CELE ANTERIOARE, ACTIUNILE SUBERSIVE DIN CALCULELE DIN DECIZII, CARE AU DISTRUS PENSIILE GENERATIILOR TRECUTE, OUG 57 SI 59, EMANATE DE CLOCARI SI SERVICIILE SECRETE, LA MODUL TAINIC, SI INAINTATE POLITICULUI PENTRU APROBARE LEGISLATIVA, CAT SI ALTE OSTRUCTII CRIMINALE, DAR OCOLIND ANUMITI GENERALI DE LA EFECTELE DEVASTATOARE, MIILE DE PROCESE IN INSTANTE, MIILE DE PETITII, POATE CHIAR SUTE DE MII, ZECILE SI SUTELE DE ACTIUNI SINDICALE DIN STRADA, MII DE ALTE ACTIUNI SI NICIODATA NIMIC DIN TOATE ACESTEA SA ADUCA VREO IMBUNATATIRE A SITUATIEI LA PENSIILE MILITARE, BA DIN CONTRA, DAR MAI ALES SABOTAJELE CUMPLITE ALE FOSTULUI MINISTRU AL APARARII, CARE S-A OPUS CU INDARJIRE DE FIECARE DATA SA NI SE FACA DREPTATE, CA UN VERITABIL CALȘAU DE SUFLETE SI URĂ IMPOTRIVA NOASTRĂ. CA ACUM IN POSTUTRA DE PRIM MINISTRU SA CONTINUIE CU CRUZIME SA STOPEZE TOATE ACTIUNILE CARE NE-AR FAVORIZA, ACESTA FIIND SI CONSIDERANDU-SE IN SINEA SA CA FIIND SI FACAND PARTE DIN NOUA GENERATIE DE OFITERI CARE TREBUIE SA DISTRRUGA GENERATIILE TRECUTE! NU-I UN PROBATORIU CA S-A ARATA SURPRINS CA MINISTRUL DÎNCU VREA SA FACA DREPTATE SI EL NU VREA? Decizia mea, alaturi de 70% dintre deciziile de pensionare, sunt cel mai coplesitor probatoriu, comparativ cu noile decizii, dupa 2017 cu precadere, apoi efectele devastatoare actualizarilor si recalcularilor din 2017, care ne-au distrus pensiile in mod criminal si discriminator, cat si actiunile in instante ale Curtii de Conturi impotrriva MApN si CPS, si o spun celor care m-ar acuza ca mint sau fac acuzatii nefondate! Actiunile lor nu se cadreaza la noua lege dezbatuta pe aici, care incita la ura, discriminare si alte crime impotriva acestei categorii de pensinari varstnici?

reddog spunea...

Reparațiile trebuie să înceapă de la acordarea ajutoarelor.
Asta e primul pas.
Restul e vorbărie și gargară.

Huhu Rezea spunea...

Căteluș
Ajutoarele erau drepturi salariale, drepturi care ca au fost eliminate prin lege pentru militari. Nu au treabă cu ele nici legea pensiilor pentru militari si nici Casele de Pensii Sectoriale.

Leon spunea...

Va tine cont Ciuca de recomandarile FMI ??
"Este nevoie urgentă de o reformă cuprinzătoare pentru a curăța baza de impozitare în toate sectoarele și sursele de venit. Introducerea progresivității pentru cei cu cele mai mari venituri ar putea genera venituri suplimentare și ar putea atenua inegalitatea ridicată a veniturilor din România.

Eficiența sistemului de TVA din România este printre cele mai scăzute din UE. Creșterea eficienței TVA la nivelul mediei UE prin extinderea bazei de impozitare și raționalizarea acesteia, precum și prin consolidarea administrativă suplimentară (în afara îmbunătățirilor deja programate) ar putea genera 1,5% din PIB" .

Clawoodiu spunea...

Ce ma amuza este ca in cazul in care toti invitatii (oficiali) ar fi venit la aceasta adunare nu ar mai fi avut loc in sala rezervistii militari. Oricum, am retinut ca 2 rezervisti vor incepe greva foamei in fata MApN pe 25 octombrie, cum propunea unul dintre ei - generalul de aviatie si adjutantul tanchist de la Galati... Am participat fiind chemat de unul dintre fostii colegi MApN care se temea ca va fi sala cam goala. Militar fiind, la 9 fara 10 eram in formatie si am numarat vreo 30 persoane in sala. Dar na, activitatea a inceput ceva mai tarziu, dupa 9,30. Ce ma mira este ca, totusi, tonul a fost destul de civilizat, si il inteleg pe generalul Mandrescu, cel care a plecat fiind intrerupt. Utilitate? Ne-am vazut intre noi. Urmari? Spre (sa nu scriu direct) zero, statul nu va da nimic, nici pensia suplimentara (urmare a retinerii din drepturile a 3% in fiecare luna, deci un drept patrimonal), nici drepturile de salarii compensatorii amanate. Nu am stat pana la sfarsit, cand probabil s-o fi serbat victoria (sau infrangerea...) sus, la restaurant.

reddog spunea...

Leon
Pai asta e politica de stânga.
Mai degrabă îl vedeam pe Dincu la PNL și pe Ciuca la PSD daca vorbim de atitudinea celor doi.
Ciuca e doar un oportunist, se ducea la orice partid care îi dădea ciolan. S-a nimerit să fie PNL.
Asta după ce a declarat solemn că nu se va implica in politica.
Penibil moment pentru liberali, de la Brătianu au ajuns la caricatura asta de Ciuca.
Dincu in schimb e ok dar nu va face probabil prea multi purici la partidul ciolacilor.

Cezar spunea...

Sabrina Brunoo ,
Il anunta pe "potaia puricoasa rosie paznik de puscarii "ca a retinut problema si se va ocupa...🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Brenda spunea...

Atenție la CEK sistemul pentru carduri nu funcționează până la ora15

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Alo, alo, alo serviciile secrete din Armata, ce fapte de vitejie eroice a facut seful, Hăpău, cu banii statului de si-a pierdut functia, daca negati ca nu ati contribuit la distrugerea pensiilor militare? Ca voi nu va ocupati de doctoratele copy paste sa le descoperiti care dintre ele sunt cele bune, daca or fi, daca gradele militare de generali s-au dat pe bune si nu pe coruptie, cum de au crescut pensiile generalilor de la 7000 lei- 9000 lei la 30000-40000 lei si alte crime financiar contabile, ci v-ati axat doar sa ne distrugeti vietile, si mai ales sa bagati in pamant handicaptii, bolnavii grav, batrani si in imposibilitatea de a se ingriji si apara, caci nu aveti doctrine de umanitate si de aparare ale drepturilor, de aia si infractiunile comise in acel departament de v-ati facut de rusine publica in mass media, ca daca nu va ocupati sa fim noi distrusi, multe rele nu se intamplau acolo si in Armata, per ansablu, dar aveti doar grija sa va distrugeti proprii romani nevoiasi si saraci din ARMATA, lipiti pamantului, de am ajuns la disperare de atatea umilinte si furturi din drepturi! Ca daca nu erati inhaitati la aceste crime scoteati vinovatii la lumina pentru a fi cercetati penal, sa-i stim si noi, sa-i deferim pe mana justitiei pentru crimele comise cu buna stiinta la pensiile militare, procuraturile sa se ocupe de ei! Va luati banii de pomana, luati de la gura romanilor ca sa protejati niste infractori, care au distrus 70% dintere pensionarii militari, ii cocolositi, ii aparati si protejati si ii ajutati sa ne distruga pensiile si vietile, de ani si ani de zile! Sa va fereasca sfantul ce am sa le scriu celor de la NATO, EU sau Banca Mondiala, ba chiar si Congresului american, cand voi incepe imperativ sa se impuna cercetari amanuntime sa se descopere vinovatii de distrugerile si discriminarile la pensiile militare, ca ati permis incitarea la ură a unei categorii mai tinere impotriva altei categorii varstnice, defavorizate, impotriva handicapatilor si bolnavilor militari rezervisti, ascunzand ura activilor impotriva rezervistilor, un factor care in caz de razboi ar fi catastrofal, pentru ca rezervistii discriminati si amputati la pensii nu cred ca s-ar incumeta sa se mai duca la razboi in asemenea hal de degradare sub umana ca sa mai lupte sa apere pe de-al de voi, clocarii si toti infractorii cati exista, plini de abveri dubioase! Voi purtati intreaga vina si raspundere pentru degradarea moralului rezervistilor si nivelului lor de trai, ca nu informati conducerea tarii de asemenea degradari, discriminari si crime in randurile Armatei, si astfel ati distrus cu foarte mult capacitatea de aparare a tarii prin aceste actiuni ostile si ascunzand adevarul! Va veni si ziua sa fiti trasi la raspundere, la fel ca Hăpău, dar tare ma tem ca se va face de ochii lumii, asa cum toti infractorii militari circula liberi si nepedepsiti, cu averile intacte si strecurati in Parlamentul Romaniei, de unde si ei ne ataca hoteste si ne saboteaza, alaturi de voi, la pensiile militare! Va repet cu tunet in voce, furios si revoltat pentru faptele voastre injositoare si criminale, mai ales impotriva bolnavilor si handicapatilor, pe langa rezervistii varstnici: Fereasca Dumnezeu de cel care a pierdut absolut tot, nu mai da nici doi bani pe viata asta de rahat si nu mai are nimic de pierdut, de v-ar fi rusine pentru ura voastra fata de pensionarii militari romani din generatiile trecute!

Brenda spunea...

Cekul și-a revenit dar banii nu au întrat

Leo spunea...

Leon
Pt. dottore ĂĂĂ..ÎÎÎ.. este pălăria prea mare .
În plus are o "cocoașă" , care-i ocupă tot timpul și-i suge toată energia.
Ăsta e norocul .
https://stirileprotv.ro/stiri/politic/ctp-despre-plagiatul-lui-nicolae-ciuca-toate-legile-fabricate-pentru-justitia-romana-au-fost-in-favoarea-infractorilor.html

Huhu Rezea spunea...

@Clawodiu
Ai dracu rusofili, s-au strecurat și la masa rotunda a lui Gropan!
Mă uitam să-l văd pe Buzescu printre protestanții la discursul excelentului militar Mândrescu, trimis acolo de generalul Roman Nae.Cât de necivilizați sunt unii rezerviști! Cum sa mai avem sprijinul parlamentarului Român Nae cu așa neisprăviți?

M spunea...

1. Unii rezerviști sunt extrem de necivilizați. Nu ai dreptul să întrerupi pe cineva invitat să vorbească, chiar dacă nu ești de acord cu el!

2. Mă bucur că a venit dl. Simion. Sprijinirea Armatei naționale este una dintre cele 5 direcții de bază ale unui partid de dreapta (mai ales de extremă dreapta). Era cazul ca și AUR să ia poziție!

3. Mulți vorbitori interesanți și cu mult bun simț.

4. Îmi pare rău că nu m-am dus dar rămân consecvent de a nu participa la nici o acțiune până când nu se lămurește clar ce vrem și ce cerem!

marvas66@yahoo.com spunea...

Asa cum zice Huhu, avem o multime de impostori printre noi...zabaucul ala care ne incita la razmerita, impreuna cu discipolul lui, face jocul lui putin...cacatul care conduce provizoriu federatia rusia...Zabaucul asta are creierul spalat de cat se uita la propaganda ruseasca...Ideea este ca, 5 milioane de romani sunt asa...adica toti batranii cu si fara pensie din Romania, pentru ca statul postrevulitionar i-a mintit si si-a batut joc de munca lor... Dar sa faci revolutie acum, cu mii de rusi din servicii in Romania, este echivalent cu predarea Romaniei rusilor fara razboi...Vreau sa ni se recunoasca drepturile militare dar legal si constient, nu printr-o revolutie a frustratilor...cum ne-ar categorisi societatea romana. Romanii trebuie sa constientizeze ca doar militarul autentic, scolit, pregatit, inarmat, platit si pensionat corespunzator, este baza de rezistenta a unui razboi major...iaitul pe toata perioada lui de slugarnicie ne-a pregatit sa luptam cu...tantarii...are si diploma de doctor...cum sa aduni osanza sub ograsul gros, fara sa te incomodeze cand dai limbi in curul politicienilor...lov iaitule spune lov...dar iaitului ii pica clota si limba...acum altii il sabloneaza...spre est, tot mai spre est...

M spunea...

O știre proasta pentru cei care mai cred în democrație și legalitate.

Republicile fantomă înființate de Rusia ignoră a treia convenție de la Geneva și condamnă la moarte luptători din legiunea străină ucraineană. ATENȚIE! Aceștia NU sunt mercenari! Convenția de la Geneva spune că NU sunt mercenari dacă fac parte din unități ale uneia din armate. Luptătorii străini din Ucraina primesc uniformă, grade și plată egală cu cea a unui ucrainean și se constituie în unități de sine stătătoare componente ale Armatei ucrainene.

Deci, la un raport de 40 la 1 privind artileria cu rază medie și lungă practic ucrainenii vor capitula și Rusia se va apropia de granițele României.
Eroică lupta dar cu rezultat previzibil. Slavă eroilor ucraineni!

Gigi spunea...

Daca s-a discutat din nou despre plx 199 e clara!!!

Deputatul G.Simion stie el c3 stie,ca a fost informat despre oug 159,aia e cancerul ce trebuie extirpat.De acolo se trage tot.
E bun si plz 199,cu conditia sa se aplice toate cele trei etape odată.Fara termene prin 20xx toamna.
Trebuie sa fim complet idioti sa se treaca prin cele 3 etape cum au vrut guleratii,tocmai pt. a se trage de timp si sa nu se rezolve nimic.
Vad ca nu s-a invatat nimica despre trecut!Pacat,ca timpul trece,ei muncesc cu spor pt.al nostru viitor.
Tabelele acelea care le-a publicat @ Huhurez spun totul,rau ete ca cei care au acele pensii di tabelul cu cuantumuri de Xx.xxx ne decid soarta.
Felicitari,celor care a batut cu pumnul in masa si au spus adevarul si care a facut posibila aceasta consfatuire!

Huhu Rezea spunea...

Adoptarea Plx 199/2020 ar face inutilă abrogarea articolelor privind pensiile militare din ordonanțele 59/2017 și 114/2018.
Gigi, ești bolând! Cu ce te deranjează prima etapă din Plx 199, care ar actualiza pensiile militare la nivelul anului 2022?

Negritoiu spunea...

Brenda,
Este 15,15 si banii nu au intrat in cont nici la ING !

marvas66@yahoo.com spunea...

De curiozitate, nu l-am vazut pe broscarul lui putin...seful ala cu ochii imbulbucati de la scmd...ala era bagat in seama??? Ala este primul vanzator al pensionarilor militari...ulterior toti sefii de sindicate antimilitare...unii care zic ca vor sa scape de sarcina... Romania beneficiaza dim PIB de 30%...adica un beneficiu pentru salariile bugetarilor, pensii, 1/4 din celelalte cheltuieli de stat...rusii castiga fara aport de inteligenta, din vanzarea petrolului si gazelor 3/4 din venit...ei au inteligenta mai mare decat noi??? Nu, ei au tradatori intre noi...Cine este primul tradator al armatei romane??? o fi jigodia care a zis ca nu o sa pupe in cur politicienii??? De cand a inceput curva asta sa distruga armata???

Brenda spunea...

Au intrat cuiva pensia MI LA CEK

Cezar spunea...

@/ Huhu
Gigi..îi militian!
Îl deranjeaza ca nu ar mai primi NIMIC!
A DEPASIT DEMULT...

Cezar spunea...

PS..
Îl mai deranjeaza si faptul ca probabil nu are vechime militara
Haleste deci un..- proportional!

Vali spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
DOREL spunea...

Felicitari d-lui Cosmin Dorobantu pt discurs. Pacat ca nu are cine sa-l urmeze si sa fie alaturi de actiunile intreprinse de cei de la penitanciare. Din pacate acestia sunt putini ,iar noi cei multi din armata suntem prezenti doar pe facebook si rezultatul se vede.

Leon spunea...

Premierul Ciuca a ordonat Armatei Romane sa rezolve urgent doua probleme in interes public, inca un Bac pentru traversarea Dunarii la Isaccea si un Pod de pontoane peste Siret !
Oare va fi la fel de hotarat pentru urgentarea Pl x nr.199/2020 ??
https://www.mapn.ro/cpresa/17482_misiuni-pentru-mapn-la-isaccea-si-lutca

Maya spunea...

Stie cineva pe la ce bănci au intrat pensiile ?

Leo spunea...

PLX-ul 199 din păcate , este FENTA după care ne trimit gulerații în cârdășie cu politicienii.
AMR 6 1/2 luni (196 zile)

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, v-ati prins, ca si mine, ca sedinta aceea de ieri a fost un aranjament floral, la modul confidential pentru un grup special, pentru o anumita categorie din intregul areal, cea din sala, cu mare fală, care o fac pe prostii la afumat ca nu stiu ca plx 199 este deja aprobat, dar ei au ca tinta reîntoarcerea acestuia inapoi ca au uitat ei sa mai treaca niste favoruri, noi, uite așa, nu-i asa, ăi flăcăi cu apucaturi de gușteroi? Mare-i gradina lui Michiduță Iliuță Pronosport, ca dai 4 lei si castigi un ort de sub șort! Eu repet ca stagiile ulterioare, industriale, nu se trec pe pensiile militare ca stagii brotacare, daca urmaresc intoarcerea plx-ului pentru ,,reanalizare'' in strafunduri de anale in bancile șparlamentare cu hadale handrabudale, praful sa se aleaga de intetiile găstilor meletare! Incet, incet o sa ma prind eu de mai multe, sa le-o spun pe muchie ca alte actiuni sunt inacceptabile si nimeni nu o sa le mai aprobe, in afara de vorbe, vorbe vorbe... Gata. bre, gașcă, ca va ajunge!

Gigi spunea...

@H Nu ma deranjeaza,am mai spus ca e singura care se poate face,ma deranjeaza termenele care se intind pe mai multi ani.
Si ma mai deranjeaza tocmai ce ati spus in prima fraza ca se poate intampla daca se adopta acessta plx.199.

Huhu Rezea spunea...

Gigi
Este foarte bine că Plx 199/2020 intr-o formă revăzută ,după 2 ani de stat la naftalină, elimină modificările aduse legii prin cele 2 ordonanțe.

monteoru spunea...

Cand va spuneam odata ca situatia pensiilor militare este depedenta de actiunea lui Putin ati injurat.Cu cat se apropie de granita Romaniei creste importanta pensonarilor militari.
Pana atunci solutia este greva foamei in tinuta de campanie si cu plancarga agatata de gat si nu unul ci dela 50 in sus.

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
Nu cred că avem opinii convergente despre masa rotundă organizată de domnul general Gropan.
Cu toate că nu sunt de acord cu câteva opinii juridice pe care dl Gropan le tot repetă de câțiva ani, apreciez că întrunirea de ieri își va atinge scopul prin mediatizarea înregistrării discuțiilor foarte la obiect și percutante spre ținta guleraților din sistemul de apărare.
De aceea am preluat și eu pe blog întreaga înregistrare.
Domnul ministru Dîncu ar face bine să audieze direct câteva intervenții pentru a înțelege că în jurul său chiar este un grup organizat îndreptat împotriva vechilor pensionari militari.
Prezența celor 2 parlamentari a făcut toți banii!

Gigi spunea...

Da,daca plx 199 se va adopta intr-o forma revazuta si ar face inutila abrogarea celor 2 ord.de urg.atunci e OK.
Ca sa inteleaga toata lumea,inclusiv "văcarul satului",ma rog,poate avea si alta functie,plx 199,cum a fost ea "proiectata" acum 2-3 ani,daca ,sa zicem era adoptata atunci,datorita termenelor de aplicare,acuma era in faza de neaplicare,excludem Etepa 1 care se putea face inca de când legea intra in vigoare,Etapele 2 si 3 nu se puteau aplica,ele tineau de l.153.
Stim f.bine:Boala lunga,moarte sigura!
Dar,sa vedem când va fi adoptata,în ce forma,ceva trebuie sa se faca si asta cât mai repede,ca de minciuni si pacaleli suntem satui.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La ora 16 a bagat BCR banii, dar majoritatea bancomatelor nu aveau lichiditati. Banca m-a invatat sa-mi scot card nou cu o jmecherie sa scot de la orice banda din Romania, si nu dau absolut nici 1 leu comision astfel: Daca in luna cand vreau sa scot banii de la o alta banca la indemana, care are bani cand a mea nu are, sunt obligat in luna aia sa cheltui de pe card macar un covrig cu cardul, o paine ceva, dar dupa asta pot ridica de la orice banca bani fara comision, inclusiv cand sunt anuntat prin SMS ca mi-au venit banii nu-mi mai ia acei 2 lei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, sa va auda Dumnezeu si, o sa vedem in urmatoarea perioada ce si cum! @Leo stie ce stie de zice AMR 6 luni si restul zile si dreptatea poate vine sa ne dea zile senine, cu fericire pentru ce ne-a mai rams prin izmene!

Leon spunea...

Puteti merge la Bancomatul CEC-lui..!!

Huhu Rezea spunea...

Leo se referă la viitoarea reglementare potrivit PNRR.
Aplicarea primei etape din Plx 199 nu încurcă cu absolut nimic raționalizarea pensiilor de serviciu potrivit viitoarei legislații deoarece prima etapă vizează doar pensiile mici și mijlocii.

reddog spunea...

Greva foamei ar trebui să facă Huhu, Rambo și Cezar.
Chiar și Dora, Cezar a spus că are fundul mare.
Dora nu Cezar.
Daca Dora intra pe blogul lui Cezar găsește postarea cu fundul mare acolo.
O poate scoate la imprimanta.

akord 75 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
CEZAR spunea...

CFI
Banca ti-a spus ceva ce TOATA LUMEA STIE
Cu orice card scoti de la orice banca fara comision
Singura conditie sa ai ce scoate v!

CEZAR spunea...

reddog spunea...
Greva foamei ar trebui să facă Huhu, Rambo și Cezar.
Chiar și Dora, Cezar a spus că are fundul mare.
Dora nu Cezar.
Daca Dora intra pe blogul lui Cezar găsește postarea cu fundul mare acolo.
O poate scoate la imprimanta.

10 iunie 2022, 19:29

Al dreak de paduchios ..dai cu CIOCOFONUL !!!

Huhu Rezea spunea...

Eu nu înțeleg de ce scoateți banii de pe card când puteți plăti direct cu cardul sau online.
Credeam că dacă puteti să va logați pe rețelele de socializare puteți să faceți si plăti online.
Scoaterea tuturor banilor de pe card este un comportament de lumea a 3-a.

CEZAR spunea...

PS..
Crezi ca are loc in imprimanta ..??? hi..ho..hi ...

Dan B. spunea...

@M:

Întradevăr, tulumba pompierului este de o simplitate, …. Pe când orice altceva necesită o gândire profundă.
Cum adică „ condamnă la moarte luptători din legiunea străină ucraineană. ATENȚIE! Aceștia NU sunt mercenari! Convenția de la Geneva spune că NU sunt mercenari dacă fac parte din unități ale uneia din armate. Luptătorii străini din Ucraina primesc uniformă, grade și plată egală cu cea a unui ucrainean și se constituie în unități de sine stătătoare componente ale Armatei ucrainene.” ?
Azoviștii, voluntarii străini, ca și wagneriștii, cecenii, sunt mercenari și nu fac parte din structura armatei, dar duc acțiuni de luptă în colaborare și cooperare cu structurile militare clasice.
Așa cum și generalii NATO capturați nu pot fi considerați prizonieri de război, căci nu se regăsesc în ordinea de bătaie a MU, U și SU ale Armatei ucrainene, naționalitatea lor fiind evident străină beligeranței dintre Rusia și Ucraina.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezar, pai, de unde naiba sa stiu daca nimeni nu mi-a zis pana acum? Daca functionara care mi-a facut revizuirea cardului nu-mi zicea habar n-aveam. Brenda sa stie ca poate sa-si bage SMS pe telefon prin banca sa-i scrie la ce ora si in ce zi ii trimite banii ca sa nu intrebe pe altii, e 2 lei pe luna taxa sau pe tot anul, habar nu am, dar ii trimite SMS cand ii baga banii in fiecare luna.

reddog spunea...

Huhu
Pai și dacă le fura globaliștii banii?
Sau reptilienii.
Rambo pleacă la Viena și îi place să plătească cash de exemplu.
E o tradiție la Urziceni, ciorombeii plătesc cash, ascultă muzica clasică și stau la mese ovale ca împărații, regii, principii și demiurgii. 😁

Brenda spunea...

Dle Leon e ok, mulțumesc

Huhu Rezea spunea...

Azoviști or fi mercenari, dar ei nu au atacat Rusia. Rușii au venit peste ei în Ucraina.
Asta nu înțelege buzăr nescu.

Leon spunea...

Acum la Pro Tv, Dalida din Las Fierbinti, si-a umplut curtea cu lucruri inutile cumparate on-line...:)).

akord 75 spunea...

La postarea lui Huhu Rezea o mica,foarte mica completare
inclusiv plata catre o persoana prin numarul de tel
singura conditie, este ca cei doi sa fie clienti ai aceleeasi banci.Doar atat.
Hai ca ne transformam in agenti de marketing ai bancilor....si moca pe deasupra
exista la fiecare in telefon sau in laptop toate datele necesare livrate de banci inclusiv "listoiul" numit "taxe si comisioane"
Sterg postarea anterioara pentru ca eram plin de?...de draci bineinteles!! 👹
Imi dau demisia si revin printre pamanteni,desi aici eram mai linistit decat in chinurile vesnice ale pensiilor militare....Aia draci autentici nu eu 😁
Mai bine ma calugaream.
Ptiu drace!!Dadeam de tata dracilor acolo intre barbosii cu mertzane si viloaie.
Pai ce !credeti ca e usor sa umbli la buzunarul omului vanzandu-i "cai verzi pe pereti"?
Daaa si prostii sunt destui si"fara numar". Vedeti si jegul de Macedon Petrescu si cazul bisericii din Constanta

"Arhiepiscopul Teodosie a fost implicat în mai multe scandaluri, fiind urmărit penal pentru luare de mită și fals intelectual începând cu data de 5 mai 2009[1] dar dosarul a fost clasat de procurori. În data de 3 februarie 2017 a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție.[2] În data de 5 iunie 2019 a fost achitat în acest dosar de Curtea de Apel Constanța.[3] În 14 feb. 2020 Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât definitiv achitarea, pe motiv că fapta nu există.[4]"

marin spunea...

Huhurez , poate ar fi mai bine să treci la culcare ,poate ai obosit .Sau un concediu cu turneu prin diverse zone ale tarii sa vezi cum nu-si vad romanii capul din afaceri ,distractii si injuraturi la guvernanti impasibili la ”invazia rusa” si pericolul din capul unora de la granita .
Până bati apa-n piua cu invazia ruseasca pe la fetele mari ucrainiene care are ca efect in viata romanilor doar la pompa de benzina si alimentara din colt sau City Center, mai bine scoate in evidenta ura pesedistilor pe politaii,procurorii si Rise Project care ii dadura in gat pe Liviu si Olguta si din ura le bagara o OUG 59/114 veșnică.
Oricat le-ai albi meschinariile si ai da vina pe gulerati tot pe policienii esuati Liviu si Olga cade napasta. Argument fiind ca guleratii nu au putut influenta lovirea cu OUG59/114 este ca ea se rasfrange si asupra diplomatilor ,aviatorilor ,grefierilor ,etc nu numai asupra militarilor si politistilor. Deci coapta bine la țest de vremelnica cununata si maritată in Postul Pastelui pe nume Olguta a lu manta, cu nunta aleasa si nuntasi de vaza Liviu cu Irinuca , cu dar pe masura ca sa acopere valoarea conacului precumparat.
Cu pumnul in masa s-a tot dat si se va da pe la mesele rotunde de pe nu stiu ce cladiri. Eu as vrea sa vad niste generali care dau cu pumnul in masa la ministerul de finante , nu la casa Armatei ,parlament=0 barat ,guverne slugi incapabile de patriotism fata de militari,etc.
Din politicieni pot sa citez doar cativa eleocventi in varsare de lacrimi in ale pensiilor militare ;
L.Orban ,proaspat numit prim ministru - ”Trebuies sa actualizam pensiile foarte mici ale militarilor care sunt foarte mici . Nu se poate ca un sof sa aiba pensie mai mare ca un colonel”.
Adrian Câciu ,proaspat numit la finante in primele discursuri , ” Este absolut regretabil ca sunt pensii militare foarte mici . Ele trebuie neaparat actualizate si vom face tot posibilul sa indreptam aceste nedreptati”.
Ei și .....!!!!!! In afara ca se invarte ceasul la reclama ai mai simtit ceva compensat macar inflatia daca Plguta taie crestrea cu 50% din creserea salariului mediu brut , salariu care crescu simtitor dupa intentia de cumparare a voturilor bugetarilor in frunte cu justitia corupta ,medicina adulmecatoare de plic si jaf in spitale ,protopopiat la nivel cu primul ministru ,etc.

akord 75 spunea...

În 16 mai 2020, Teodosie a oficiat o slujbă religioasă în totală contradicție cu reglementările privind starea de urgență și a împărtășit mai mulți copii cu aceeași linguriță. [7]

Si n-a luat nici cea mai mica amenda
Concluzia:Statul are nevoie de Biserica pt a tine in frau *ulimea.Asa a fost dintotdeauna!...iar Biserica de Stat pentru a fi rasplatita si a primi privilegii in schimbul serviciilor oferite.Doar babele si prostii cred altceva.

Huhu Rezea spunea...

@serbane
Au și procurorii, dar și judecătorii, fricile lor mistice! Cum să-l condamne Pe IPS Teodosie? Dacă ajung sufletele lor să se perpelească prin smoala încinsă de tine?

akord 75 spunea...

😄

mosmartin16 spunea...

Hai să fim serioși ! Ce o fo'acolo...cu poleială pe pereți...ce pană ce și popii-s invidioși ...e...altă dimensiune ! Credeți-mă !!

mosmartin16 spunea...

Ce a fost acolo ??! Parcă era ...PCR !!! Ce s-a decis concret ??! Ce ?! Vă spun ...io...nimic !!

Dan B. spunea...

@Păsărică:

Faci ce faci și publici doar ce-ți convine ție!
Este adevărat că, la 24.02, Rusia a invadat Ucraina. Dar ori ești fan Zelinski și atunci mă întreb de ce mai faci umbră pământului pe aici, ori faci pe prostul și neglijezi alte surse de informare, pentru tine fiind de bază numai cele care-ți susură-n urechi minciunile NATO, cu care nici americanii nu mai sunt de acord.
După ce Poroșenko și Zelinski, în 2014-2022, au bombardat masiv cele două regiuni locuite majoritar de etnici ruși, ultimul dintre ei, în deplin acord cu Biden, urma să declasnșeze la 25.02 o ofensivă generală asupra separatiștilor. Numai că Putin le-a dejucat planul genocidului pus la cale cu doar o zi înante.
Din păcate pentru separatiști, aceștia nu au ascutat sfatul lui Putin, acela al declarării autonomiei regionale, nicidecum al independenței statale.

Așadar, așa cum îi duce capul pe alții, fă și tu un efort și analizează un eveniment pornind de la cauze, nu de la consecințe.
Pentru clarificarea lucrurilor, precizez că nu sunt fan Putin, ci doar anti-Biden, americanii fiind cei care au invadat continentul, provocând genocid în rândul băștinașilor. Apoi, trebuie să iei în considerare faptul că, de la WW2, USA a agresat de 64 ori state suverane, pe unele chiar repetat, pentru a le implementa „democrația yankee” și a le deposeda de bogățiile și resursele naturale (nu mă refer la morcovii cultivați în Irak), pauperizându-le. Desigur, fără cel mai mic gest de reconstrucție după distrugerile masive cauzate respectivelor țări. Am evidențiat acest ultim fapt spre știința „gospodinelor”, incl. masculine, care tot pun „placa” cu obligația rușilor la reconstrucția Ucrainei.

Huhu Rezea spunea...

Nu este de mirare ca un rezervist care a contribuit la macelul de la Otopeni, în timpul evenimentelor din 1989, evenimente orchestrate de GRU și KGB, este victima propagandei FSB despre agresiunea din Ucraina.
Asemenea specimene filoruse au bruiat discursul generalului Mircea Mîndrescu la masa rotundă de la Cercul Militar.
Războiul din Ucraina a scos la suprafață puroiul din gândirea trădătoare a unor rezerviști. Este evident ce vor face asemenea inși în cazul unei invazii rusești in spațiul NATO.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan B, din cauza unor oameni cu gandite anti NATO si pro rusa poate ca si esecurile noastre perpetuiaza, si-s siderat cum poti gandi intr-un asemenea mod anti european, anti NATO si anti democratic! Nu cauta motivatii ca te ingropi si mai tare in mocirla antiromanismului si anti liniei europene si la un razboi n-as dori sa stau alaturi de oameni cu o asemenea gandire pro criminalii rusi! Ma mir ca inca mai primesti pensie militara, pe care o merita patriotii, pro natoistii si proeuropenii, chiar si pro ONU, tu fiind total anti statal si anti acestor entitati in care este cadrata tara noastra! Chiar ca nu meriti nimic din ce este romanesc, nici macar gradele, si ma mir la ce te mai zbati sa-ti majorezi pensia care dintr-o data ti s-a transformat intr-o punga cu arginti ai tradarii! E o mare rusine, dezamagire si revolta ca oameni ca tine, pro rusi, pro criminalii putinisti s-au strecurat in Armata, care si in comunism Armata romana mereu era pregatita impotriva unei invazii sovietice, pentru ca voi aveati sa ne tradati din interior in caz de un conflict armat cu colosul sovietic! Rusine si revolta pe astfel de tradatori!

totoiany48@gmail.com spunea...

Cred ca va grabiti cu ...,,puroiul,, dle H . Nu mai este voie sa gandeasca SI CORECT rezervistii ? Sunteti in siajul tembeliziuni cumparate de soros ? sau va este teama ca va inchide situl ? Putina stiinta de carte nu strica ! A nu se intelege ca sunt pentru razboi !

Leon spunea...

Pentru militarii afati in activitate sau in rezerva, senatorii PSD au introdus la Senat o initiativa legislativa, nr.B 362/08.06.2022, prin care se modifica Art.21 din L.223/3015, si se va reduce Varsta de pensionare cu pana la 10 ani pentru cei care au avut conditii deosebite/grupa 2 a de munca( la fel ca la civili, L.215/2019):
https://www.senat.ro/Legis/PDF/2022/22b362FG.pdf

Huhu Rezea spunea...

@toto
Se putea să nu scoți și tu evidență reminiscențele ARLUS?
Gândirea împotriva aliaților pe care România i-a ales tocmai pentru a se proteja de dușmanii istorici din zonă nu este o gândire corectă.

reddog spunea...

De la circul cu biserica container nu putea lipsi Sosoaca.
Este halucinant cum personaje de genul Sosoaca și Simion sunt considerate patrioți.

https://www.facebook.com/106189049563646/posts/2125345984314599/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, multumim pt postare! Inteleg ca de aceste drepturi vor beneficia doar prestatorii activi si dupa 1 Aprilie 2001, nu si cei iesiti la pensie de drept dupa aceasta data, la mine fiind complicat ca am iesit in invaliditate in 1989 si care am iesit in limita de varsta in Nov 2014. Dumneata fiind, alaturi de @Leo, o sursa credibila de informatii pertinente din sferele politico guvernamentare si parlamentare, credibile, ce sanse sunt ca anul acesta sa se faca o aplicare-asezare de majorari de pensiile militare, astfel incat sa trecem peste noua iarna cu cuantumuri care sa ne asigure stabilitate sociala fara griji la cei cu pensiile mici si medii? Multumesc!

Huhu Rezea spunea...

@Leon
De noua inițiativă legislativă pot beneficia activii si cei care au trecut în rezervă fără drept de pensie, aceștia din urmă numai dacă și-au completat în civilie vechimea efectivă la 25 ani, potrivit alin. (3) din art. 21 al L223/2015. Beneficiul constă doar în posibilitatea de a-și dechide mai repede dreptul de pensie.

Ster spunea...

Din unele comentarii rezulta caracterul de pres al unora. Sa fie clar: filorus = filoamerican.
Doar mana linsa difera, asta ca sa nu zic altceva. Mai greu este sa fii filoromân. De aici ni sa trag cam toate.

Cat priveste beneficiile UE si NATO. La 1/3 din populatie alungata din Romania de foame prin terte tari, cam astea sunt beneficiile pragmatice UE. NATO? Cine nu a ainteles ca pozitia Romaniei in NATO este de avanspost tampon intre Rusia si statele mai dezvoltate din vest, nu a inteles rolul Romaniei in NATO. Macar sa fi ne fi dat NATO ceva armamente moca, dar mai si platim de behaim. Ca si ucrainenii acum, le baga toti contracte de achizitii armamente, in virtutea unei datorii viitoare.

Rusia? O piatra pe horn, daca pica ... Dar daca nu pica. La ora asta, daca am fi evoluat ar fi trebuit sa intelegem si noi ca in veci Rusia nu va anexa un stat neslav si/sau nerusufon. Si rusii au priceput ca un stat neslav si/sau nerusofon le atarna ca o piatra de gat, asa ca mai bine lipsa.

Mai bine am vedea neputinta si ipocrizia noastra. Acum avem vreo 4 teritorii anexate fostei Ucraine de cand era mareata republica sovietica. Nici macar nu le-a anexat Rusia din cadrul fostei URSS, ci Ucraina. Dar ai nostri vad numai rusi peste tot. Alta chestie! In 1992, Snegru a dat-o franc sa se uneasca R. Moldova cu Romania. Ai nostri au bagat capul in pamant. Unii zic ca Pactul Ribbentrop-Molotov bla, bla ... Dar care a fost denuntat de insusi ultimul soviet suprem al fostei URSS la data de 24 decemnbrie 1989, cand noi ne impuscam ca chiorii la revolutie. A fost denuntat pe motiv ca nu a fost niciodata ratificat de sovietul suprem al fostei URSS, pactul fiind doar o intelegere la betie intre un reprezentant al lui Hitler si unul al lui Stalin. Asta inseamna ca avem liber de 33 ani sa ne luam inapoi teritoriile smulse de fosta URSS, iar ai nostri invoca un pact denuntat si care nu a fost valid vreodata.

Asta este! Sa ne mai vedem si barnele din ochii nostri! Slabi, duplicitari, cam analfabeti istoric, in genunchi fata de ordinele altor natii etc.

Ster spunea...

Pentru militari este mai greu de inteles ca razboiul contra unei natii, nu are doar forma armata. De exemplu, Romania este stat sclavagizat, ocupat, condus de alte state, fara a fi ocupat insa si armat. Asa considera surprinzator de multi romani, a caror voce nu este luata in seama de nimeni. Eu zic ca majoritatea romanilor. Asa cum era si Ucraina inainte de invazie.

Asa ca un razboi poate reprezenta si o cale directa de a combate o invazie/ocupare efectuata fara forta armata. Si aproape intotdeauna un razboi conduce la o regenerare benefica fata de situatia de dinainte de razboi. Au dovedit=o toate marile conflicte ale lumii.

M spunea...

@Dan Nu

Ești varză! Îmi vine să vomit când citesc prostiile scrise de tine! Mai citește! Preferabil alte surse decât Moscova!
În rest multă scârbă!

akord 75 spunea...

"ASA DA!!"
Pt "amuzament",in cazul in care gasiti asa ceva."Fermitate decizie si analiza de militar"
Dupa o riguroasa si profunda analiza joi a fost numit de catre PM un Consilier de Stat.
Dupa aceeasi riguroasa si profunda analiza acest secretar de stat(Tudorita Lungu) a fost demis vineri
Unele palarii nu doar ca sunt prea mari dar cad si peste ochi....
Da stiu, nu i se poate reprosa in totalitate dar totusi lumea are asteptari mai mari de la el fata de un ,sa zicem, civil oarecare

akord 75 spunea...

@ 11 iunie 2022, 11:23
Adica niste firimituri niste petice, bag seama.Ceva care nici sa nu implice nici sa zica ca nu s-a facut.
Precum niste..."participa dar nu se baga" 😆

Leon spunea...

Huhu, ati inteles corect !
Cornele, numai adoptarea in CD a Pl x nr.199/2020 mai echilibreaza cat de cat pensiile mici si medii !
PS. Am trimis ieri un E-mail unui Vicepresedinte oltean, sa puna pe ordinea de zi la Comisia de Aparare acest proiect..!

Ster spunea...

@Huhu Rezea. Interesanta afirmatia ca România si-a ales aliati pentru a se proteja de dușmanii istorici din zonă. Care sunt dusmanii aia? Ucraina care detine 4 teritorii romanesti din vremea cand era mare republica sovietica? Ungaria care ne-a luat Ardealul de Nord dat de Germania lui Hitler in 1940? Bulgaria care ne-a luat Cadrilaterul dat tot de Germania lui Hitler si tot in 1940? Serbia? Cu sarbii este mai complicat, dar era cat pe ce sa ramanem fara Banat din cauza lor cand au intrat cu armata la povestea cu Republica Banateana? Americanii nu ne sunt vecini, dar nu uitam ca americanii ne-au bombardat in 1944 de ne-a venit acru? Cu vreo 5000 de civili ucisi? Iar papagalii nostri de azi le depun coroane la monumete - ca le-au facut si monumente aviatorilor americani care ne-au bombardat!

Ar mai fi rusii. Nu suntem chiar vecini, dar sa zicem. Ce ne aducem aminte despre ei? Ca ne-au luat Basarabia in 1940, este? Basarabie care nu da nici un semn ca ar vrea sa se uneasca cu Romania, asa ca este posibil sa ne fi luat o piatra de pe cap. Dar, admitem ca ne-a smuls-o, acesta este adevarul istoric. Dar cand datorita rusilor am castigat independenta de stat in 1877, am uitat? Ca ei au inceput razboiul cu otomanii si tot ei au purtat si greul. Daca nu erau rusii sa intre in razboi contra turcilor, azi Tarile Romane, Bulgaria si Serbia, am fi fost regiuni turcesti. Dar in primul razboi, cand ne inghesuisera nemtii ce mai ramasese din armata si guvernul, in nordul Moldovei, am uitat de sprijinul rusilor? Ca au murit 25000 de rusi pentru noi doar la Marasesti ca sa elibereze Romania atunci! Legat de-al doilea razboi! Dar daca nu erau rusii, am mai fi avut noi astazi Ardealul de Nord donat de nemti, Ungariei? Nu, azi Boc er fi fost primar la Cluj de Ungaria, daca rusii nu ne sprijineau sa luam inapoi Transilvania de la unguri si nemti.

Cam asta spun faptele istorice cu aliatii si cu dusmanii. Din care rezulta ca ne-au tras-o atat aliatii, cat si dusmanii, dar mai mult ne-au tras-o aliatii. Si care ne-o trag si astazi, dar nu cu mitralierele si cu tunurile ca altadata!

marvas66@yahoo.com spunea...

Ster asta e sterp in cap...creierul sau a ramas subdezvoltat...nu cred ca sa atrofiat in timp...altfel mai vedeai o reminescenta de inteligenta...Prostii se nasc, traiesc si mor...tot prosti...ei sunt alesii lui Dumnezeu..."Fericiti cei saraci cu duhul..." Prostul asta chiar e fericit...

Huhu Rezea spunea...

Olescule,
Ți-e mintea îmbâcsită numai cu rusisme. Pentru asta ai pierdut și dreptul de a mai administra blogul Elita 26500. Tu și cei care găndesc ca tine sunteți un pericol pentru România.
Tu ai reținut din istoria României doar variata sovietică a lui Mihai Roller.
In orice strategie privind apărarea României, în eventualitatea unei agresiuni de la Răsărit, trebuie avut în vedere că rușii au implantate pe teritoriul nostru național și elemente autohtone de sprijin.
Până în anul 1991, Ucraina nu a existat ca stat independent. De atunci este unul din statele succesoare ale Uniunii Socvietice.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mi s-a facut scrarba si gasesc ca este oribil sa stii ca printre rezervisti sunt sustinatori ai lui Putin si ai razboiului! Baza pregatirii si doctrinei vechii armate nu erau scrise expres, sau pronuntate public, dar se discuta si se transmitea prin lectorii scolilor militare, comandanti patrioti si in alte imprejurari ca, singurul dusman al Romaniei, care prezenta oricand un pericol de invazie, o constituia URSS-Rusia, si trebuie sa fi fost prea idiot sa nu stii asta, doctrina aceasta sa nu faca parte din conceptul si idiologia personala si morala, sa nu fi cunoscut o iota din ce povesteau batranii ca au savarsit rusii sub ocupatie sovietica, ura aceea generala a romanilor pe rusi pentru violuri, impuscarea civililor, jefuirea a tot ce gaseau in cale, teroarea si frica ce o inspirau in populatiile Romaniei si ale tarilor ocupate, jaful la care ne-au supus pana in 1958 ca despagubiri de razboi si continuand sub acoperirea cooperarii economice, CAER, in care produsele erau exportate rusilor la valori coborate aproape de pragul gratuitatii, contra importuri de la ei foarte scumpe, dar mai ales teroarea ideologica impusa, cu conceptii stalinist leniniste si trotkiste! Rusii au disipat si imprastia popoare intregi din tari suverane, de la Odessa pana la Vladivostok, eliminand identitati nationale, limbile vorbite si traditii, si inlocuite cu rusi autentici, infractori eliberati din puscarii cat si impunerea spurcatei aceleia de rusa grosolana si innapoiata, eu apucand lozincariile acelea dusmanoase la adresa Occidentului si propovaduirea rusismului si bolsevismului desantat, pe fond al ,,bunastarii'' cu halva, glucoza la calup, marmelada la lada, paine neagra si acra cu multa tarate, cenusa si faina de paie si rumegus si totul la cartela, ca sa aiba poporul rus si suveran bunastare, si nu sclavii din tarile subjugate si satelite Rusiei, o țară innapoiata, ca si acum, care ne-a tinut civilizatia infranata aproape 40 de ani, echivalentul la 100 ani EU. De aia nu aveam carne, produsele de baza, si totul la cartela, pana a cazut comunismul, pentru ca totul era un jaf de proportii sa ingrase porcii rusnaci si imperiul lor din URSS, DE AIA SI ACUM SUNTEM O TARA CU ANALFABETI FUNCTIONAL SI CU MULTE CARENTE CU PREDOMINANTE DE INNAPOIERE MEDIEVALA, PENTRU CA SE PERPETUA SISTEMUL BOLSEVIC DIN MINTILE MULTOR DESCREIERATI IN TOATE DOMENIILE, TRANSMISE DE ACUM GENETIC, PRECUM BOLILE INCURABILE! A se lepada de rusisme si rusofonie nu e greu, dar nu-i lasa pe de-al de astia genele denaturate si incorporate genetic, bolsevismul educational din familie, cand erau prunci, educati de parinti indoctrinati in stalinism, sclavi ai imperiului sovietic, si sa acuzi Romania de americanism, natoism si europenism automat ii califica buni de expulzat la mă-sa Rusia, sa-i adopte si sa-i puna la mustiucurile mameloanelor cu laptele gros si hranitor al putinismelor degradante si razboinice, care au oripilat lumea civilizata si intelectuala! Ce rusine si ce demagogism bolsevic de cea mai joasa speta sa sutii Rusia si razboiul lor criminal, condamnat de catre toata planeta, idiotii facand exceptia care ar vrea Rusia, razboiul criminal si rusismele sa fie regula! Siktir delir in borsul cu stir!

Gigi spunea...

Sa ma lase pe mine cu politica asta ca e fumata de mult.Cei care detin si urmaresc sa ocupe teritorii romanesti,aia sunt ocupanti si nu sunt prietenii mei.Punct.Noi sa avem grijă de noi,de tara noastra,ca suntem vai mama noastra.In caz ca suntem atacati,luptele se poarta pe teritoriu nostru,morti,raniti si eventualele distruperi sunt suportate de noi nu de altii.Ce dracu,ne-am tâmpit de tot?

xxxxxxxxxxx spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dan B. spunea...

@All:

Trebuie să vă reamintesc că România, cu URSS în coastă, s-a dezvoltat economic în baza bunei vecinătăți, iar de când cu „licuricii” americani și vest-europeni nu mai avem nici economie, nici resurse, toate fiind dinamitate sau preluate moca, de cine a vrut și când a vrut, cu complicitatea politicienilor români, trădători de felul lor.
V-ați pus bazele în americani? Ascultați ce vă spun eu: la prima rachetă sau primul obuz căzut dincolo de strâmtoarea Bering, fie el rusesc sau chinezesc, yankeii vor da fuga acasă, pentru a-și apăra familiile, căci ei n-au habar ce înseamnă un război dus între propriile granițe. Căci ar fi cazul ca Uncle Sam să nu mai fie atât de tupeist, ba chiar să se bucure și de „democrația” impusă de victimile lui.

Cezar spunea...

Dan...grasul
Esti un idiot..!
Romănia s.a dezvoltat?
Cu mig.21?
Vai de capul tau
Puti a GRU!

M spunea...

Ascultati-l pe Dan Buzescu! El stie!!!!!! A mai lucrat pentru ruși și în 89! La Otopeni!

Unde e TEZAURUL???? După ce răspunzi la asta mai vedem cu propaganda ta antiromânească!

ХОРОШО?

M spunea...

Propun trecerea generalilor ruși pe lista animalelor pe cale de dispariție!

Încă doi porci putiniști au fost denazificați și demilitarizați de către Forțele Armate Ucrainene!
Slava Ukraini! Geroyam Slava!


😁 Faptul că se trezesc la viață conservele rusești îmi întărește convingerea că situația e gravă pentru naziștii de la Moscova! Cine vrea sa își amintească ce înseamnă armata rusă să citească mărturiile celor care au trăit ocupația sovietică!!!

Iar despre "lipsa de dezvoltare a României" să vadă creșterea PIB-ului de la an la an. Diferența PIB/locuitor: România $14,792 iar Rusia $12,198. Ha, ha, ha!!!! România a întrecut Rusia. În 2017 era invers - Rusia avea 13% în fața noastră. Acum, în 5 ani, am depășit Rusia cu 17%.


Puroiul numit Rusia se revarsă peste țările civilizate. Necivilizații și barbarii de la noi se bucură!

Sursa https://countryeconomy.com/countries/compare/romania/russia

Gigi spunea...

@C.F.I Dumneata confuzi politica,razboiul cu pamfletul.Nu le mai tine palma unora ca s-ar putea sa rămâi cu o gaura sau mai multe si să se numeasca ciur.
O spun asa pt.d.ta si altii,daca cunosti ce s-a intâmplat în WW2,cand tara noastra a fost distrusa atat de tarile aliate,cât si de nemti dupa 23.aug.'44.Ne-a ajutat cineva sa ne recomstruim țara? Nu.Bunicii si parintii nostrii au muncit au trecut prin foamete,boli si alte orori,sa reparam prostia pe care a facut-o politicienii timpului.
Asa ca numai te baga unde nu te pricepi.Parca vad ca peste un an doi iti scimbi "pamfletul"sau te rasucesti la 360 grade.Nu ma lua in nume de rau,dar prea le cunosti p3 toate si in general mai nimic.
Întreaba pe batranii care mai traiec cat petrol le-am dat nenorocitilor de bolsevici drept paguba de razboi si multe altele.Am avut norocul cu marele patriot al neamului astuia ca am construit cât altii in 2 vieti si a stiut sa duca politica unde trebuie.Ala,un "analfabet" cum ii spun ăstia,dar am mai vrea noi sa ne conduca unul din asta acuma dpa cum vedem ce se intampla de 30 de ani.

Ster spunea...

@M. Vezi ca PIB pe cap de locuitor nu este proprotional cu nivelul de trai. PIB inseamna rulaj bani pe cap de locuitor, nu cu ce ramane romanul si in mana. Ca la PIB-ul romanesc pe cap de locuitor, dupa ce scazi taxele, impozitele si cheltuielile cu cosul zilnic, ajungi mai rau decat rusii de unde vrei tu. Uitate=te si tu pe niste canale oarecare rusesti oarecare, si s-ar putea sa iti dai foc, fata de ce masini afiseaza rusii.

Ster spunea...

@M. Tu pe ce canale te uiti? Ca eu vad vreo 30 care nu apar la romani ca asa a dat ordin CIA, in care apar si generali ucraineni ucisi. Si multe care daca nu ar fi cenzura impusa mass media in Romania impusa la ordinul CIA, multi romani ar vomita de dragiste pt. ucraineni, la ce sunt in stare. Mai vad ca rusii folosesc cotidian termenul ...orci pt. a-i defini pe ucraineni. Si mai este o chestie pe care nu o intelegeam, Tot rusii folosesc termenul de hoholi sau khokholi la adresa ucrainenilor. Nu ma prindeam ce inseamna. In original, erau numiti cazacii cei vechi cu un snur de par in mijlocul capului, cum erai si mohicanii indieni. Hohol sau khokol inseamna creasta aia, ciuful de par. Dar de ce le zic asa la ucraineni? Nu are nicio legatura cu cazacii, ci cu ciuful de par. Fac legatura cu moda punk, in sensul ca orice prost isi trage parul vavoi pe o parte, sa para smecher. Asta asa ca divertisment. Deci, hohol sau khokol inseamna in limbajul d argou al rusilor, smecher prost.

Clawoodiu spunea...

akord 75 spunea...
Ca fost militar ma asteptam la mai mult discernamant, nu preluarea, ca un pelican (cum zicea un fost coleg) a unor stiri. Daca ai fi fost tu prim ministru crezi ca ai fi facut altfel? Cand ti se aduce in mapa la semnat un document verificat si avizat, crezi ca stai sa despici firul in 4? Ai semnat vreodata un stat de plata ca sa stii ce este in spatele acelor cifre? Tudorita Lungu era numita prin HG subprefect de Bacau din octombrie 2021. Pentru a fi numita secretar de stat trebuia mai intai o alta HG de eliberare din functie, dupa care emisa Decizia de numire ca secretar de stat. Crezi ca Ciuca sta verifice toate hartiile semnate atata timp cat are Secretariat al guvernului? Asta imi aduce aminte cand i-am dus la semnat lui Tinca un teanc de documente pe care trebuia sa semneze de cateva sute de ori ca ordonator principal de credite. A doua zi usierul, capitanul de infanterie Catalin Stefanita Zisu, mi-a zis ca s-a suparat ministrul, ca a ajuns sa stea pana seara sa semneze hartii, ceva sub demnitatea lui de ministru. De atunci a cerut un centralizator pe care il semna, si bineinteles ca nu facea nici-o verificare... Asadar eu cred pocinogul cu Ciuca a fost o eroare birocratica fara legatura cu fostul statut al primului ministru.

Ster spunea...

@Huhu Rezea. Si apropo de interdictii si alte inventii de ale tale! Explicatia este mult mai simpla. Spre deosebire de tine, am realizat la timp ca asta cu blogurile este o pierdere de vreme. Dovada esti chiar tu. Pierzi vremea si tu si inca vreo 5 pe langa tine. Si nu ati atins niciun scop. Nu faceti decat sa pierdeti zilnic ore in sir, ani de zile, sa faceti niste exercitii de imaginatie. Ai fi un caz de studiu interesant pentru psihologi si pentru psihiatrii. Mai taie si tu un lemn, mai misca o piatra. Ca cu blogurile nu obtii nimic, absolut nimic.

Leon spunea...

S-a schimbat Sefia la CCR:
https://www.stiripesurse.ro/breaking-a-fost-ales-noul-presedinte-al-curtii-constitutionale-a-fost-deputat-psd-si-fost-consilier-al-lui-iliescu_2425195.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Gigi, noi fiind de partea rusilor si vroiai sa fim reconstruiti de americani, prin programul genial, Marchall, care a facut din Germania putere economica, la fel cu Franta, Anglia. Italia si Europa civilizata, azi toate super tari europene? Ce ne-au facut bun si cu ce ne-au ajutat rusii, care ne-a supt vlaga, ei avand o anumtia industrie, numai pe baza furtisagurilor de tehnologii americano-europene, niste peroduse butucanoase de mare consum energetic si poluante? Chiar nu realizezi diferentele dintre Est si Vest, pe care noi, esticii, la pastele cailor daca le vom ajunge, macar la carambi? Neomarxismul si sorosismul asta jegos si recent au viciat normalitatea vestica, repede adoptat de dreapta cretina de la noi, dar in rest totul merge snur la ei, dar noi, inchistati in trecut si bolsevism, inca ne mai agatam de un trecut sumbru si innapoiat aducandu-i slava, Cand se va duce dracului si ultima ramasita de rusofonie si bolsevism din randul clasei politice, caci marea coruptie de acolo se trage, va fi ok si la noi. Prin prisma pensiilor distruse de bblosevicii Armatei, ne razbunam sa vedem totul in negru, cu acuze la Occcident, pentru ca rezervistii, parte din ei si nostalgici, ragaie de Sputnik si adoratul, Putin, razboiul din Ucraina venindu-le manusa indoctrinarilor in capatanile alea cu creierii rușu-Kremlin. Hai sa abandonam adoratia asta atee pentru iadul rusesc si sa vedeti ca viziunile va vor fi si roz bombon, nu numai rosu de taur turbat! Credeti ce vreti, dar va veti trezi marginalizati si izolati lșa perifirea societatii care nazuieste spre pace, iluminare reala, progres si civilizatie, caci tot ce apartine de Rusia si rusisme vor ramane in vecie tabu planetar si o infectie netratabila pentru cel putin un mileniu, daca n-or crapa panaramele criminale care conduc azi Rusia! 100% sa fiti toti convinsi ca in strategii secrete Rusia are cuprins intreg estul european pentru anexare, dupa ce va fi imputinata demografic si distrusa total prin bombardamente masive, inclusiv atomice, pentru ca Satan Putin asta doreste!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, multumesc frumos pentru informatii si eforturile de sprijin!

M spunea...

@Ster

Poate nu îți este clar dar pentru majoritatea românilor Rusia este inamicul, dușmanul!
Se pare că și pentru ruși România este un inamic!

Eu sunt militar român. Urăsc pe oricine îmi amenință țara. Rahații ăștia de ruși sunt pe televiziunile lor doar cu amenințări cu bombe atomice, cu rachete la adresa tuturor.

Să îți fie clar: dacă Rusia ataca România eu nu aș fi luat niciun prizonier! Așa cum Rusia ignoră Convențiile de la Geneva nu văd de ce eu le-aș respecta!

Și ultima: uciderea generalilor ucraineni este transformarea lor în eroi pentru că mor pe pământul patriei lor, apărând-o.

Militarii ruși morți se întorc în căcatul din care au ieșit pentru că sunt trupe invadatoare, sunt pe pământul altei țări!

Nu am urât Rusia până acum. Nici nu am iubit Ucraina. Dar puroiul ce se varsă din Rusia și comentariile unuia ca dumneata care încerci să justifici ce nu se poate justifica îmi provoacă o ură față de tot ce e rusesc!

Propaganda voastră este prost gândită! Mai mult mă îndârjește decât mă convinge că poate.... Poate..... Ar avea și Rusia un pic de dreptate....

Slava Ukraini!!!!

akord 75 spunea...

Clawoodiu Woodpecker
Mananci bors cu gura plina.Mars scrabalaule de tabele ca de-asta merge tara si armata asa cum merge...datorita unor gusati cu fundu' ca batoza care tot semneaza si nu stiu ce....
Baaa inca 2-3 ca tine si ne bagati in razboi fara ca macar sa stim....ca voi semnati!!.In rest ochii beliti in contul bancar

akord 75 spunea...

woodpecker
"Asadar eu cred pocinogul cu Ciuca a fost o eroare birocratica fara legatura cu fostul statut al primului ministru."

Pai asa cred si eu...dar chiar crezi ca trebuia sa juisezi ???...si culmea de oftica!! Oftica de birocrat "neinteles"
Bineinteles ca toti cunoastem vorba "A semnat ca primarul"
E si normal atat timp cat "nimeni nu le stie pe toate" si are un intreg aparat de specialitate/specialisti la dispozitie.
Dar intreb. Pe aia cine-i da cu capul de pereti pentru ca nu-si fac treaba,dealtfel elementara si simpla? Bonomul ciuca al nost? omul de paie?? Macar sa organizeze, sa conduca si sa coordoneze." Dar ai cu cine? N-ai cu cine..."
De aici rezulta doar un "Mos Teaca" mai tinerel

PS Scuze ca nu v-am lasat sa va duceti "limbile" pana la sfarsit....poate iesea vre-o pensie mai mare pe un tabel acolo.Scrieti cat vreti sa fie suma, ca oricum nu verifica nimeni...cine-si sta sa-si piarda timpul cu cifrele alea lungi de cifre....chiar daca unora lise distruge viata iar altii juiseaza,pardon jubileaza.Baaaa am mai adaugat un zero la pensie si nu s-au prins frierii!Eeee zerourile alea nu se pun asa simplu la sfarsit ...se adauga ici colea pe la fiecare element cate ceva(sa nu bata la oki) si la final "aplaussseeee"
Oricum calculatoarele/softurile oricat de inteligente ar fi rezolva intotdeauna acelasi lucru G.B.G.S Ce daca in loc de 2,32 "bagi" un 2,64 ca tot nu e la maxim??? ...sau invers ca la mine.Dar nu m-am prins atunci in termen legal asa ca acum astept "la cotitura"...mai bine ar verifica de pe acum
Asadar GBGS merge de la sine.....daca ai si nevasta "operator introducere date" esti barosan
Sa nu spui ca e valabila aia cu "verificat" ca lor le e lene sa mearga pe jos pana la prima statie de metrou.Cheama Uberu pentru 300 de metri

Calinmihaib12 spunea...

LEON:
..ar fi..o CAPCANĂ..modificarea art.21
despre care pomenești,cu reducerea vârstei de pensionare cu anii..grupe lor de muncă deosebite sau speciale.., pt. că se VOR PIERDE..CEVA PROCENTE de CALCUL din BAZA de CALCUL (din art.29)
..!;e un SCOP PERVERS/PERFID atragerea asta în capcană, ca și la civili care ar opta să se pensioneze ÎNAINTE de vârsta legală = cu "REDUCERE"..de ANI DE MUNCĂ..și..DE PENSIE..!!

Calinmihaib12 spunea...

Ster:
Scrii.."neadevăruri"(eufemistic spus)!
Basarabia a fost FURATĂ de..RUSSIA=
..ori de câte ori "a putut": în 1812= în tarism, și.."în calitate de..URSS": în 1940..!
E.."l.m.c."=la mintea cocoșului(sic!)
că după FURT, Basarabia nu a putut fi "lipită"..FIZIC..la RUSSIA,ci a fost
lipită (=DELIBERAT) la teritoriul VECIN..BASARABIEI(= în 1940), adică.. UCRAINA..!,care nu a avut nic un rol
major, în acest sens..!: mai mult chiar..= chiar mărirea REPETATĂ (=prin : CRIME și FURTURI TERITORIALE de la VECINI) = a teritoriului UCRAINEI de-a lungul..sec.XX de către diferiți DICTATORI TERORIȘTI..sovietici a fost făcută DELIBERAT,cu scopul, printre altele,și acela= ca UCRAINA..să devină "răspunzătoare",."țap ispășitor"..în VREMURI..VIITOARE, ca acestea de ACUM, în locul adevăratului HOȚ = RUSSIA..! (RUSSIA se "cunoștea" bine, știa..bine că nu își putea stăpâni..propriile "năravuri" de CRIMINAL și HOȚ..MONDIAL ..!, astfel că "și-a asigurat" spatele
și viitorul..!
..Cât privește ROMÂNIA..nu ai înțeles.
.NIMIC..!,sau, ca troll..te faci că nu înțelegi nimic, ceea ce nu esurprinză tor..dacă aperi ceea ce nu e de apărat
..!=AGRESIUNEA,CRIMA,DISTRUGEREA..adică:.."DARK" RĂUL..!; "RĂUL" de la noi
are izvoarele..de la EST = de zeci de ani=(3/4 de secol..,la care "rău" a pus.."mintea (tulburată) și..umărul".. și nefericitul mareșal ANTONESCU..!, iar de 32 de ani..toți EPIGONII ESTICI
..au "ras"..economia și viața socio-politică..etc. a ROMANIEI..!
..Și,chiar dacă place sau..nu cuiva,
LUMINA, cu și fără ghilimele, în ROMÂNIA..a venit și va veni din WEST, din..EUROPA (!),UNITĂ(sau nu)..!

magda spunea...

Mai,mai, ce de comentarii ,care mai de care mai ,,stufoase si spumoase''.1 Ideea aia ,geniala,din initiativa pesede privind Lg.223,nu cumva e un mic praf in ochi...Daca reintroduceau actualizarea cred ca isi spalau multe din pacate,dar poate cine stie/.2.Aia cu rusul bonom pentru Romania e tare de tot.Cei care au facut o facultate ...de istorie,de drept si stiinte administrative in special,dar nu numai ei,cunosc faptul ca unii profesori la examene puneau o intrebare...serioasa pentru nestiutori dar hazlie pentru cei care au citit ceva...in ce zi si in ce an Romania a incheiat tratat de pace cu Rusia? Evident raspunsul era niciodata/Poanta aia cu cine a inceput razboiul e si mai tare...oameni buni,multi incep razboaie dar...ce sa vezi nu reusesc sa le termine si apoi tarasc si pe altii dupa ei. 3.Dar cea mai tare e aia cu racheta rusa sau chineza trimisa dincolo de stramtoarea Behring la neica Sam.Pai s-ar putea sa fie inceputul sfarsitului dar....stati linistiti...mult mai palpitant e sa te bati pe maidanele din EST care nu i asa s-au dovedit a fi in timp,cele mai bune poligoane de incercare/4.Buboiul se va sparge atunci cand o alianta, indiferent in care ne-am afla, se dovedeste a fi un mare fas.Se spune undeva in tratat ca in primele 48 de ore trebuie sa rezistam noi cu ce avem apoi vin ajutoarele NATO de nadejde ce mai..Grippen din Ungaria si F16 din Bulgaria, militari ai caror tari au jurat sa apere Romania pana la ultimul....roman.
SA DEIE DOMNUL PACE SI PUTINA MINTE...CUI TREBUIE/CA TARE NE TREBUIE/

Gigi spunea...

@Calinmihai...A venit pe draku din vest!Ne-au ..utut toti cum au vrut.Nu au urmarit decât interesul lor.Uită-te in istorie.Când marele Mihai le-au cerut ajutorul,pe lânga faptul ca i-au promis ca il va acorda,inclusiv Papa si imparatul Rudolf la lasat balta.E numai un exemplu.Noi am fost aici,cum spunea N.Iorga,un fel de pavaza pt.vest,nici macar turcii nu indrazneau sa-si treaca trupele.Au fost câteva lupte hotarâtoare la care voievozii români le-au dat câteva lectii otomanilor de nici in mormânt cred ca nu le-au uitat,inclusiv cuceritorului Constantinopolului.
La noi,la români,altceva a stat la baza destramarii tarii in trei principate si o stii,o stim toti.Avem în ADN ceva ce ne împiedica sa fim noi însine.

Leon spunea...

@Magda, daca citeati si Legea 215/2019( trecuta in comentariul meu) ati fi observat ca senatorii PSD incearca sa elimine o discriminare( si mai sunt destule !) intre civili si militari..!!
PS.Daca nu pomeneam de PSD cred ca nu va deranjati pentru un raspuns "ascutit".

Brenda spunea...

DLE,Leon, Când.

monteoru spunea...

Dan B ,Cadrelater (Dobrogea de Sud) a fost anexat de Romania in 1913.Inainte de anexare era teritoriu al Bulgariei.
Faci si alte greseli de unde deduc ca istoria pentru tine e o mare necunoscuta.
Observ ca in conceptia ta cizma ruseasca a adus numai beneficii Romaniei.Sunt curios care sunt beneficiile.

Leon spunea...

@Brenda, posibil in sesiunea din toamna,...peste 2 saptamani parlamentarii au o vacanta de 2 luni !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Monteoru. Dupa cate imi mai amintesc am pierdut Dorostorul si Caliacra in Cadrilater. Apai, inceape sa se stearga si banda mea de casetofon, mai ales ca orice lucru nediscutat se face uitat.

Leon spunea...

Inca o discriminare intre pensionarii civili si militari este pe cale de rezolvare !
Talonul de pensie poate fi trimis on-line si de cele 3 CPS-uri conform unui proiect de lege initiat de parlamentari PNL( sunt si doi senatori PSD, dar nu se pune !), aflat pentru un Raport comun la Comisia de Munca si Comisia de Aparare din CD, Pl x nr.178/2022 !
Pentru pensionarii civili aceasta optiune este rezolvata deja de Legea nr.270 din 2021..!

Calinmihaib12 spunea...

MAGDA:
Dacă alianța ASTA în care se spune.. (cred,"sper"..!) că am întrat..de bunăvoie (..!) [spre deosebire de "ailaltă" alianță: RUSĂ ("varșoviană") în care "am intrat". volo-musai..!],
spui că.."fâsâie"..,care e soluția..?
(să nu-mi spui că e.."suveranismul", independența sau altceva..asemănător..
,căci..toate astea au cam..murit..de vreo 30 și ceva de ani = mai ales pt. ȚĂRILE.."SLABE":MORAL,social,economic, politic,cultural,..etc...!
Eu cred că suntem..prinși..între ciocan și nicovală..!

Calinmihaib12 spunea...

Leon:
de ce "privești" chestiunea talonului
..ca pe o.."discriminare"..?
Sigur că talonul de pensie poate fi.. "trimis"..on-line (?),dar nu asta e problema reală..!
Talonul real (nu virtual), pe hârtie trebuie trimis pensionarului, indepen dent de..varianta on-line =la care NU TOȚI PENSIONARII au acces..! PUNCT.
Restul,e VORBĂRIE fără rost..(pt. pensionari..!)

Calinmihaib12 spunea...

..ce "revoluție"..?
= LOVITURĂ CLASICĂ DE STAT..!! și un RĂZBOI CIVIL.."blitz".., urmate de o
.."INVOLUȚIE"..socială,economică,etc.!

akord 75 spunea...

@Leon/12 iunie 2022, 13:32

Multumesc!

akord 75 spunea...

Calinmihaib
talonul de pensie va fi trimis electronic, doar celor care isi vor manifesta in mod expres dorinta de al primi online.Ceilalti il vor primi ca si pana acum.sunt sigur ca stiati asta dar ati deschis o linie inutila de discutii
Ca fapt divers:Aveti idee ce sume plateste MApN catre Posta Ro in fiecare luna? Aproape 3 lei pt fiecare plic cu talon de pensie.Faceti socoteala lunar si anual....
Cred ca aceste costuri pot fi reduse cu 7o-80% prin trimitere elctronica
....nu ca as muri eu de dragul economiilor CSP a MApN

Si Da! d-nul Leon are dreptate cand spune ca ar putea fi o discriminare.Vedeti definitia!
Era corect daca sistemul on-line intra in functiune SIMULTAN pentru TOATE categoriile de pensionari....indiferent daca acestia aveau sau nu dorinta de a-l folosi
....................................................................................
" Calinmihaib spunea...
..ce "revoluție"..?
= LOVITURĂ CLASICĂ DE STAT..!! și un RĂZBOI CIVIL.."blitz".., urmate de o
.."INVOLUȚIE"..socială,economică,etc.!"

tocmai dvs spuneti asa ceva???? Dvs sustinatorul neconditionat al capitalismului?
Sau spuneti cum spun altii care au capul ca sa nu le ploua in gat
Lovitura de stat a fost data de rusi!!.Dar apoi ne-am trezit ca ne-au predat "la cheie" rusii Occidentului...ca probabil tocmai se plictiseau in zilele alea si au zis....Baaa ce lovitura de stat inutila am dat!! Americaniloor! hai veniti voi si preluati de-a gata!!
Sau a fost lovitura la lovitura ca in biliard....ca nu imi dau seama ce concluzii ati tras dvs.E cam ghiveci!!
Si cum adica involutie??? intr-un stat capitalist,de drept? Imposibil asa ceva "nu se exista" 😆😆😆

Leon spunea...

@Akord, cine stie, STIE !

ART.19 din Legea BASS pe 2022: "Tariful pentru un talon de plată la domiciliul beneficiarilor, în situaţia în care aceştia au optat pentru plata în cont curent sau în cont de card, este de 2,15 lei şi se suportă din bugetul din care se finanţează dreptul respectiv."
Si daca mai punem si valoarea plicului trimis de CPS-uri. cred ca se depaseste 3 lei..!

monteoru spunea...

Kis @inteleg sa se planga altii de valoarea pensiei in plata in nici un caz tu.Ai o pensie in plata pentru care unii te ar invidia daca ar sti.Ciocul mic.Pe timpul activitatii ai fost un rasfatat.Nu repet ce spune Padina.
Esti neinformat sau rau intentionat.Ai auzit de trupele teritoriale si in ce an au fost desfiintate.Iti spun eu.Inainte de a fi desfiintata unitatea de elicoptere dela periferia Urziceniului.
Pentru un maior,ca acesta ti-a fost gradul la trecerea in rezerva,pensia in plata pe care o ai e mai mult decat suficienta.
Dan B@ la o TV de stat din Rusia sefa acesteia afirma ca rusii ce urmeaza studii in tari occidentale sau in SUA ajung in iad.Astept punctul tau de vedere.


M spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
M spunea...

Astăzi comemorăm 81 de ani de la deportările din Basarabia şi Nordul Bucovinei în Siberia şi Kazahstan - 12-13 iunie 1941.

Rușii și-au arătat și atunci cruzimea.

Românii au fost deportați folosindu-se 1.655 de vagoane de vite. Deportaţii au fost duşi până în Komi, până spre Cercul Polar, în regiunile Omsk, Novosibirsk, Kransnoiarsk respectiv Aktiubinsk și în Kzâl-Orda în Kazahstan.

Dacă vreți să citiți și să vă îngroziți de atrocitățile comise de ruși la adresa poporului român aveți aici o lucrare de excepție:

https://www.academia.edu/43710788/DEPORTARILE_din_BASARABIA_1940-1941_1944-1956_Chisinau_2013


Ucrainenii pur și simplu se opun acestui război care vrea să îi șteargă de pe fața pământului!

Slava Ukraini!!!!

PS - scuze! Greșisem o cifră și sunt un perfecționist.... 😁

Stelian P. spunea...

Uneori ma felicit ca in loc sa dau bani la opera si sa imbrac costumul de ceremonie pot sa urmaresc aici CORUL BOCITOARELOR.

Calinmihaib12 spunea...

AKORD:
..pot să cred orice..în ceea ce vă privește, dar nu cred că sunteți un "prost":în sensul că nu ați înțeles ce am scris,despre ce s-a întâmplat în ROMÂNIA în dec.'89..!; de mulți ani am scris, de repetate ori,că la noi, nomenclatura PCR=din eșalonul II= FSN, a preluat PUTEREA..așa cum am scris în comentariul de mai sus..!,cu sprijin masiv rusesc(..dar nu numai.!) conform înțelegerilor ruso-americane..,și din..MALTA..!
Ce a urmat,e deja istorie..și realita tea de acum: puterea "social democrati că"(?) controlează economia atât cât vrea și "se pricepe"..cu "rezultatele" care se văd..și simt..de majoritatea aproape absolută a populației..!
Americanii nu prea s-au implicat semnificativ în economia noastră..!;
În schimb: RESURSELE NOASTRE..cam unde se duc..,la ce preț.., cine sunt "bene ficiarii"..EXPORTURILOR MASIVE..?,etc.
..Să nu-mi pomeniți de.."partide poli tice"..,alegeri.., voturi..,..pt.că..
conform PLANURILOR..: TOTUL a fost și este..BURAFORIE..! scrisă și jucată..
ÎN..FAMIGLIE..!

Unknown spunea...

Cu ce dracu să apărăm tara de o posibilă invazie? Ca dotări nu avem mai nimic Un biet submarin la Mangalia fără baterii Doar vreo 20 miguri 22 obosite fabricate prin 1967, 12 F 16 la jumătatea rez operationale Pe când făceam eu armata la aviație in 1985 d nul gen Rus cmd aviației militare avea în subordine aproape 400 miguri Ca aeroporturi militare 0 Caransebeș e pistă de carting,Craiova 0 Deveselu 0 La FMGS (fosta fabrică de tancuri de la București se fabricau alambice de țuică din otelul special etc Halal armată...

M spunea...

Deci cu bulgarii, Cadrilaterul, cu sârbii, Banatul, cu ungurii, Transilvania, cu ucrainenii, Bucovina. 😁 După mintea unora ar trebui să stăm tot timpul numai în războaie!

Ster spunea...

@Calinmihaib. Faci aceeasi eroare pe care o fac multi. Basarabia nu a fost furata de Rusia, ci de URSS. URSS a fost un conglomerat de republici, pe langa Rusia. Bun! Deci, URSS a furat Basarabia pe care nu a integrat-o Rusiei, ci numitei R.S.S. Moldovenesti, actuala R. Moldova. In consecinta, dupa destramarea URSS, hotul prins cu Basarabia in traista, este R. Moldova! De la moldovenii de peste Prut trebuie luata Basarabia acum, si nu de la rusi. Aceasta este situatia operativa. La fel si cu Ucraina. Cele 4 teritorii smulse candva de fosta URSS, Romaniei, se afla acum la Ucraina. Ucraineii trebuie sa ni le returneze, nu rusii, kazahii sau georgienii.

Sugerez sa nu mai confunzi fosta URSS cu Rusia.

Ster spunea...

@M. Nu trebuie sa stam doar in razboaie. Ci sa ne desmeticim din rusofobie. Ca dupa unii - si nu sunt putini, doar Rusia a palit Romania in istorie. Cand de fapt, faptele demonstreaza ca "pretinii" ne-au tras-o cel putin la fel de rau ca si Rusia.

Gigi spunea...

@M Hei,nici chiar așa.Cum sa stai numai in razboaie,sunt alte cai de rezolvare pe cale pasnica.Dar la noi e alta politica,le cedam de buna voie.S-a luat vreodata atitudine de catre cei in drept sa o faca pe cai diplomatice ca românii din alte tari sunt discriminati fata de populatia maforitara din tara resp3ctiva?
La noi nu se 8ntâmpla asa ceva,ba din contra au mai multe drepturi ca noi si tot nu sunt multumiti.

M spunea...

Ucrainenii rusofoni au primit inițial o oarecare autonomie.
La fel ca Orban și Putin a dat rușilor din Ucraina pașapoarte rusești.
Mai apoi, pe baza autonomiei, autoritățile locale au decis că doar actele de identitate rusești sunt admisibile. Deci un ucrainean din Donbas nu mai avea dreptul la loc de muncă, proprietate, permis de conducere etc. dacă nu își făcea pașaport rusesc!

@Ster
Sunteți complet spălat pe creier.
Rușii au o xenofobie dementă!
NATO și-a redus efectivelor constant in ultimii 20 de ani.
Rusia reprezintă ultimul imperiu, un puroi pestilențial, un amestec de corupție și violență oarbă!

De tezaur ai aflat ceva? Că tot la prietenii tăi rușii e!
Să îți fie clar: rușii sunt acum in altă țară! Gândirea lor primitivă nu acceptă că un conflict între țări se poate rezolva și altfel decât prin război.

Rusofobia e o vrăjeală. Personal sunt o ruso-scârbă. Îmi e scârbă de acești rahați nu îmi e frică!


@Gigi

1. Noua lege Ucraineană, avizată de Comisia de la Veneția, prevede drepturi la nivel european pentru minorități. De altfel pentru a intra în UE Ucraina trebuie să îndeplinească niște standarde. Noi ne putem opune! Cu rușii cum negociem? Nu vedeți că sunt demenți?

2. Zelenski a propus, ca în relația cu minoritatea română, să se aplice principiul reciprocității. Corect?? Nu?

3. Pe pensiile din Ungaria cu minoritate română importantă flutură drapelul românesc, legal. Noi am accepta drapelul maghiar?

4. Minoritatea română din Rusia NU are drepturi. Propaganda rusă evită să spună asta!

Calinmihaib12 spunea...

Ster:
..nu-mi pune mie în cârcă" confuziile"
..tale..DELIBERATE..!{căci,altfel,..nu ești un "prost", sau..sofist.?!,dar.. [pro]..rus= sigur esti..?! }.
..am scris..și nu e o.."eroare":RUSIA
era.."URSS",adică ERA..mama și tata..
care "au" născut,după WW.I.,.."federa ția" respectivă, botezată "CCCP", în care RUSSIA "dirija"..totul(..!) până la "desființare", în 1991,..și apoi după reînființare..,sub alt nume,cum e obiceiul la bolșevici..!(și pe aici,pe la noi..!); Adică..și ACUM, în CSI sau "federația"..RUSĂ (nu:.."kazahă","cece nă", "moldovenească", "kirkiză", "geor giană",..etc.)..! tot RUSSIA E..Kapell meister-ul..a tot ce se întâmplă..pe acolo..!; așa că nu o mai "tot suci și învârti", că ți-ai greșit..omul..!
..iar BASARABIA= RĂPITĂ prima dată de = RUSSIA ȚARISTĂ = în 1812, în sens generic..e MOLDOVA ÎNTREAGĂ,de la NISTRU la PRUT,iar la sud: până la DUNĂRE și MAREA NEAGRĂ..!

M spunea...

@Ster

Legat de prețul la benzină: adică să înjur efectul și nu cauza?
Cauza creșterii prețului este invazia lui Putin și a demenților lui. Efectul e creșterea prețurilor la benzină (la noi) și a creșterii prețurilor în general (la ei).

De creșterea prețurilor eu îl acuz și îl înjur pe Putin și pe ruși.
Dacă America atacă Columbia și noi rămânem fără banane pe cine aș înjura? Victima sau agresorul?

@Gigi

Autocorectarea a făcut confuzie:
"Pe primăriile din Ungaria cu minoritate română importantă flutură drapelul românesc, legal."

M spunea...

@All
Poate domniile voastre, mai pricepuți în ale războiului, îmi explică și mie de ce ucrainenii nu au voie să atace obiective militare de pe teritoriul rus?

Și al doilea cum să lupți dacă tu nu ai voie decât la artilerie cu bătaia maximă de 70 km și inamicul îți toarnă obuze în cap de la 300 km?

Eu zic că militarii ucraineni sunt niște eroi. Cred că românii lăsau de mult arma jos și se plângeau de gulerați, lipsa soldelor, neterminați, SUA, Burkina Faso etc.