Un produs Blogger.

vineri, martie 31, 2023

Forma adoptată de Senat a Legii pensiilor speciale

209 comments

NOTA

Articolele XI și XII din acest proiect de lege adoptat de Senat nu modifică vreun articol din Legea nr. 223/2017, reglementările privind plafonul pensiilor de serviciu enumerate în art. XI și interdicția cumulului a două pensii speciale rămânând de sine stătătoare acestei legi, fără a fi afectate de eventualele vicii de neconstituționalitate ale modificărilor si completărilor Legii nr. 223/2017 prin OUG nr. 59/2017 sau art. 84 din OUG nr. 114/2018.

Declararea ca neconstituționale a OUG 59/2017, în ansamblul său, și a art. 84 din OUG nr. 114/2018 vor elimina modificările și completările aduse de acestea în art. 3 literele l) și m), art. 60 și 59, astfel încât  aceste articole vor reveni la forma avută la 07 08 2017, data când a intrat în vigoare OUG nr. 59/2017.





Pensia calculată contributiv este inclusă în pensia specială


209 comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 209 din 209
Leo spunea...

RD
27 de ani și restul zile.

Viorel spunea...

Moșmartin16. Foarte simplu. Aplicăm tactica haiducului Coroi, care lua de la bogați și dădea la săraci. Concret. Luăm de la Gl. Ciucă și îi dăm Mr. Măciucă, pensionat acum 15 ani atât cât are și omologul dânsului ieșit ieri la pensie. Așa facem cu toți cei care au pensii mici și mijlocii. Dacă nu se modifică nimic, aprobă Camera Deputaților și Parlamentul, singura șansă de întoarcere înapoi spre modificare rămâne la domnul președinte KWI.

mosmartin16 spunea...

Dinu, actualizarea - la pensie - a soldei de grad nu o permite...legea ! Ce e așa greu de priceput că art.60 ( "nou născut" în 2015 )..."a decedat" în 2017 ??!

Dan B. spunea...

Continui să susțin că acel criteriu al contributivității este favorizant oricui a stat cu fundul pe scaun min 30 sau 35 ani. Ce faci cu pilotul de supersonic, cel care întrunește condițiile obținerii unei pensii militare de stat după 20 ani de serviciu? Dar cu cel care îndeplinește aceleași condiții, zburând pe avioane de luptă subsonice, pe elicoptere sau pe avioane de transport, la 22 ani de serviciu? Cum faci să-i ții legați în unitate, pe funcții derizorii, încă 10-15 ani? Primii mei colegi de promoție s-au pensionat în 1994; cum s-ar fi putut aplica prevederile modificate (vechimea cumulată înlocuită cu vechimea efectivă) ale actualei legi?
Prin actualele prevederi ale Legii 223/2015, se iau în calcul anii de serviciu, nu vechimea cumulată, motiv pentru care personalul navigant din Aviație, parașutiștii și personalul ambarcat sunt victime sigure.

Leo spunea...

Da , ți-ai găsit să te sprijini pe KWI ca pe un picior rupt și bandajat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, ca si alti ofensivi pozitivi pe castigarea drepturilor mutilate prin vandalism distructiv, politic si militar, gandeste cerebral si inteligent si e un luptator, e pe baricade permanent cu baioneta la arma, dar latraii critica distructiv si stau cu labele incrucisate pe piept, lenosi si asteptand ca luptatorii sa castige ca sa beneficieze si ei de pe urma acestora! Nici un latrau nu are macar un proces pe drepturi deschis, o petitie scrisa, o atitudine de revolta la autoritati, o actiune sau ceva productiv-ofensiv... Ce marlanie grotescă poate fi ipocrizia asta la mistocarii latrai! Nu ma complic in discutii inutile cu ei, ca sa le dau satisfactii gratuite! Oricum, as lua spam meritat, daca as raspunde...

mosmartin16 spunea...

Așa ar trebui să fie : toată activitatea profesională luată în calcul, solde mari și diferențiate în funcție de complexitate și riscuri cu consecințe-n pensii pe măsură !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dan B. Orice ,,beneficii'' s-ar da, exact cum ne-am dori, n-ar fi in favoarea noastra nimic, decat ce decid clocarii in interiorul MApN, caci nici o lege organica n-ar rezista in fata regulilor de aplicare pe care ei le decid prin Ordine de Ministru-sluga, secretizate! Orice ministru numit dinprimaclipa vafi sluga lor si manipulat ca o papusa de ventrilocie, mai ales ca sunt civili numiti politic, afoni, manipulati cu usurinta si paraleli cu Armata si Mafia de acolo! A se citi lincul unui postator, din topicul precedent, unde sunt descrisi mafiotii de la pensii si actiunile lor distructive de la pensiile militare vandalizate, cum le-a cazut Lov victima sigura, cat si toti ministrii ai Apararii perindati, si care au deschis ciocul sa-i opreasca si combata au fost imediat matrasiti de famiglie, scriind acolo despre manipularile Ciucanului, primul si cel mai feroce dusman al nostru si ale jiganilor si alti mutanti, si cum se fura banii din majorat pensiile ca sa fie varate in conturile Stelei, inconjurata de multi mulgatori de țâțe cu lapte gras si gros, financiar, cat si alte magarii mafiote! Asa ca sansele ne sunt mici si manipularile lor vizeaza cearta intre noicu jigniri si insulte, ca sa ne dezbine si imprastie de pe bloguri prin troli si trompetele schizoide, si aici fiind destui descreierati din astia, si de care mi-e sila si lehamite, ca de mere padurete! Nu le-o fi scarba sa aiba gurile de foc permanent cleioase de la atatea macre burdusite in congelatoare?!

Leo spunea...

BRAVO FLAVIUS,
Bine le-ai mai copt-o cu Elis...........
SĂ TE POMENEASCĂ și SĂ TE POMENIM la fel ca pe GĂBIȚĂ

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 209 din 209   Mai noi› Cele mai noi»