Un produs Blogger.

joi, martie 30, 2023

Așa va reacționa CPS a MApN și după declararea ca neconstituțională a OUG nr. 59/2017

17 comments

Nu este nicio surpriză în răspunsul dat de CPS a MApN unei cereri care are.rolul de a îndeplini procedura prealabilă pentru sesizarea instanței cu o acțiune în care, în subsidiar, va formula o excepție de neconstituționalitate a OUG nr. 59.
Argumentele le-am mai văzut scrise pe blog de trimișii guleraților să trolleze site-urile de informare neoficială.
Având în vedere reazemul pe ca CPS și l-a găsit în art. 84 din OUG 114/2918 se impune cu necesitate ca excepțiile de neconstituționalitate să se extindă și pentru art. 84 din OUG nr. 114/2018, articol care nu a abrogat OUG nr. 59/20217, cum. lasă de înțeles CPS, ci a reluat, modificat, completat articolele 59 și 60 modificate neconstituțional, cum va stabili CCR, prin OUG nr.  59/2017.
Același lucru trebuie să-l facă și cei 68 de reclamați cu dosarele în pronunțare la CCR, când vor cere repunerea pe rol sau, după caz,  revizuirea cuzelor aflate pe rol  sau respinse de instanțelor de judecată, pentru acțiunea principală de recalculare/actualizare/acordare de despăgubiri.
Parcă este prea mult  exces de zel din partea CSP să susțină ceea ce nici Guvernul nu și-a permis la CCR,  că s-ar  fi respectat procedura de adoptare a OUG 59/2017.
Sunt curios să vad dacă, din 2018 și până în decembrie anul trecut,  CPS a emis vreo Decizie în care să menționeze OUG 114/2018 în locul Oug 59/2017.

 


17 comentarii:

Leo spunea...

Onorabile,
Cum adică excepțiile de nec. să se extindă ?
- Trebuie formulată o altă Excepție de nec. vizând OUG 114 Art. 84 alin. care modifică art. 60 din oug 59 ?
- Sau trebuie revenit cu completare la excepția de nec. a OUG 59/2017 făcând referire la Decizia CCR nr. 983/30.06.2009 ?

Paul Puiu spunea...

Huhurez eu am purtat discutii cu doi fosti agenti de politie care culmea s-au pensionat in anul 2021 si care au pe rol la CCR exceptiile de neconstitutionalitate pe OUG 59/2017!!! Pai din start exceptiile lor vor fi respinse pentru ca ei au trecut in rezerva cand era in vigoare OUG 114/2018, dar ceea ce este ridicol este faptul ca lor deja CA le-au si fost respins actiunile civile pentru SOSP deja, fara ca instanta sa mai astepte verdictul de la CCR, din considerentele susmentionate!! Deci se poate concluziona ca multe din dosarele aflate pe rol la CCR si care au ca obiect exceptia de neconstitutionalitate OUG 59/2017 ca vor fi respinse pe motiv ca drepturile contestatarilor nici macar nu au fost afectate de prevederile acestui act normativ intrucat la data trecerii lor in rezerva numai erau in vigoare fiind modificate prin OUG 114/2018!!!Cu privire la mentionarea prevederilor OUG 59/2017 in cuprinsul deciziilor de pensionare dupa intrarea in vigoare a OUG 114/2018 acest fapt este lipsit de relevanta si oricine s-ar adresa instantei de judecata ca sa sustina ca stabilirea pensiei sale s-a realizat in baza OUG 59/2017 este doar o utopie sau o idee fantezista, pe care oricine ar susține-o, orice instanta nu o va lua in considerare si va fi respinsa pentru simplu fapt ca pe decizii s-a mentionat in mod eronat prevederile OUG 59/2017(copy paste) si ca a fost o simpla eroare materiala!!!😜😜😜
Din punctul meu de vedere a iniția in acest context o astfel de actiune civila ar reprezenta doar timp si bani pierduți degeaba!!!😏😏😏
Anularea prevederilor OUG 114/2018 atat in privinta abrogarii actualizarii pensiilor militare cat si a plafonarii lor in prezent este foarte greu de contestat intrucat CCR este setată deja intr-o singura directie de deciziile anterioare, chiar daca motivarea lor s-a realizat anterior tendentios si sub influenta politica!!!Singura varianta ar fi ca dupa adoptarea L4, care plafoneaza pensiile restului de categorii de beneficiari de pensii speciale, inclusiv a magistratilor, culmea tot in aceleasi conditii reglementate de OUG 59/2017 si OUG 114/2018, CCR sa isi schimbe optica sau mentalitatea de motivare a deciziei si sa considere ca plafonarea este neconstitutionala si discriminatorie in raport cu celelalte pensii de stat intrucat aceasta operatiune nu este reglementata de Codul Fiscal si ca de fapt reprezinta practic o suprataxare sau supraimpozitare a veniturilor din pensii ca si in cazul pensiilor militare!!!!🫡🫡🫡🫡🫡🫡

Skoda 4x4 spunea...

Haaahaaahaaa

Tare acest raspuns al CPS ,sa vedem daca de la Cps.a MAI nu are nimeni un asmenea raspuns? Ar fi interesanta o comparatie intre ele :))))
Oare judecatorii de la CCR nu puteau formula un asemenea raspuns cu privire la oug.59 ? Le trebuiesc 2 luni??? Sa dec copy/paste si gata. Mari juristi are CPS.a MApN.

nastyboy spunea...

Este din ce in ce mai clar ca exista o singura sansa ca o lege privind pensiile speciale noua sa nu pice la controlul de constitutionalitate. O lege aspra, bazata pe contributivitate sau nu, cu marirea varstei de pensionare pana la 60 de ani sau nu, cu micsorarea valorii de inlocuire pana la 45% sau nu si asa mai departe. Acea sansa este ca legea sa contina la finalul ei un articol care sa spuna ca legea se aplica numai pentru viitor, pentru cei care intra in sistem, SNAOPSN sau altul, incepand de la data publicarii legii in Monitorul Oficial. Sau, ma rog, dupa 3 zile. De ce?

Pentru ca toti cei care in prezent sunt angajati in sistemele "speciale" pot spune ca in contractul cu Romania, pe care l-au semnat, ei stiau ca vor beneficia, la iesirea la pensie, la trecerea in rezerva, de anumite conditii ceva mai favorabile si care ar fi o recompensa pentru privatiunile la care au fost supusi in timpul exercitarii datoriei catre tara. Asadar, aplicati, fratilor, ce lege vreti voi, dar pentru cei care vor intra in sistem incepand de maine si care vor râde la soare.

Eu m-am inteles cu voi altfel, nu ma trageti in piept acum, cand imi facusem calculul cu 6 salarii din ultimii 5 ani si am pus un ban deoparte, in cazul asta, sa imi platesc rata la căsuţa din Chitila, dupa trecerea in rezerva. Altfel, stimate stat, da-mi voie sa ma adresez tuturor factorilor de decizie, cu precadere juzilor de la CCR, sa va pice orice lege care imi va taia pensioara mea, la care am visat de tanar, nu ca as fi batran, totusi.

raul spunea...

Au baut toti apa dupa marele jurist col Rosu ,ajuns mare general acum,dupa ce-a pupat niste ...maini ,care ne-au ,,mancat" pensiile noastre si ale generatiilor viitoare!RUSINE TRADATORILOR!Sa aveti parte la batranete de oameni ca voi, sa va dea pensii sociale!

Huhu Rezea spunea...

@Leo
Extinderea excepțiilor, cu altă motivare desigur, și la art. 84 din L 114/2018 se poate face numai până la discutarea cererii de sesizare a CCR. CCR judecă numai în baza sesizării prin Incheiere a instanței.
Deci, toți care au introdus în ultimul timp acțiuni în justitie, pentru a putea beneficia de avantajul procedural al cauzelor pensinte, pot încă să completeze cererile de sesizare a CCR, adăugînd si excepțiile vizînd OUG 114/2018, art. 84., avînd grijă ca pînă la publicarea Deciziei CCR să nu invoce ca motive la OUG 114, art. 84., neconstituționalitaea OUG 59.
După publicarea Deciziei CCR în MO excepțiile la art 84 se fac numai prin acțiuni separate, motivate pe decizia CCR asa cum am discutat în topicele anterioare.
Chiar si cei 68, care asteaptă Decizia CCR, se întorc în instante pentru judecarea sdesizării principale. Preventiv, pentru a nu le respinge actiune principală repusă pe rol trebuie sa aibă pregătită excepția de neconstituționalitate a art. 84

akord 75 spunea...

"Paul Puiu spunea...
...................
31 martie 2023 la 09:54"
La postarea de mai sus:ASA!! SIII??

PS In afara de faptul ca habar nu ai cand sa scrii "numai"sau "nu mai"
Tot timpul scrii "pe invers","colonele". Ca ma/ne faci dreak de rasu' lumii!

Viorel spunea...

Raul. Îți este frică sau rușine să le spui acestor lingăi că au pupat niște cururi și nu mâini ale unor mafioți care i-au numit pe funcții iar în fond ei sunt niște rebuturi în domeniu, că habar nu au, că primesc funcții și grade doar pe trecerea timpului și intervenții și nu activitate concretă și pe merit ?

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leo spunea...

Amabilule,
Eu nu cred că tot Art. 84 trebuie invocat ca neconstituțional în totalitate , ci numai pct. 2 din Art. 84.
Apoi cred că mai trebuie corelat și cu Ar. 74 alin (2) din L 223/2015.
Stelică ce zice ?

Paul Puiu spunea...

Literatule Akordeon75,💩💩💩💩 posteaza-ti emailul 💩💩💩💩ca sa iti transmit separat niste comentarii in particulara 🖕🖕🖕🖕🖕🤬🤬🤬🤬🤬ca sa le corectezi din punct de vedere gramatical🤮🤮🤮🤮
Iti multumesc pentru corecturile gratuite🤬🤬🤬🤬🖕🖕🖕🖕🖕

Paul Puiu spunea...

Viorele in legatura cu art 60, al. 2 din L 223/2025 modificat prin OUG 114/2018 si SOSP e o intrebare buna pe care ar trebui sa o adresezi imbecililor guleranti de la casa sectoriala de pensii MAI si magistratilor!!! In acceptiunea lor este legal ca SOSP sa fie inclus pensia bruta care este plafonata, fiind considerată ca si un element salarial, cu toate ca nu are nicio legatura cu elementele salatisle, fiind doar un Bonus care s-ar fi impus sa fie adaugat la pensia neta stabilita in plata!!!!
Tu nu ai de unde sti ca nu ai fost afectat de acest drept pentru ca ai iesit inainte de 15.09.2017!!!😎😎😎😎

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va rog cititi titlul si traduceti- mi si mie:
https://www.stiripesurse.ro/publicatia-wall-street-journal-cere-expularea-jurnalistilor-rusi-si-a-ambasadorului-rus-din-sua-reactie-la-arestarea-unui-jurnalist-wsj-in-rusia_2858340.html

Viorel spunea...

Paul Puiu. OMM/SOSP (10, 15, 20%) nu are ce căuta în baza de calcul având în vedere că este un drept acordat de o altă lege, respectiv Legea nr. 80/1995 cu…., cum și indemnizația pentru toboșari pe Legea nr. 8/2006 este calculată separat (50%). Asta este o hoție făcută de niște hoți.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, se aduga o cerere de completare la prezenta pe atacarea si a oug 114, cuactiune existenta pe rol, dupa pronuntarea CCR, peste cateva zile, trebuie o alta actiune separata. Prima varianta e mai facila si se prind doi iepuri deodata!

Leo spunea...

@Flavius
Nu Flavius nu trebuie acțiune separată sau modificatoare.
Vedem pe 20 aprilie ce se întâmplă. Dacă se admite ceva la oug 59 la capoatele vișinii, atunci se invocă neconst. Art. 84 din OUG 114 raportat la art.1 alin 5 din Constituție.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.