Un produs Blogger.

sâmbătă, decembrie 19, 2015

Autostrada Sibiu-Pitesti trece prin statiunea Calimanesti

4 comments
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anuntat vineri, 18 decembrie 2015, ca in urma unor consultări publice a fost stabilit traseul autostrăzii, respectiv varianta trei din cele cinci propuse, marcata cu culoarea albastru deschis pe harta. A cazut varianta 5, cu culoare verde, pe traseul Tigveni- Runcu-Daesti- Calimanesti, cea care iesea in Valea Oltului la câtiva km la nord de Rm Valcea.
Intregul traseu de la Sibiu la Pitestisi cele cinci variante din care s-a ales varianta finala AICI
Traseul autostrazii strabate Valea Oltului de la Boita, judetul Sibiu, trecând prin Câineni, Racovita si Brezoi(aici are legatura cu statiunea Voineasa, la 40 km, si cu pârtia de schi Transalpina, la 70 km). Trece, apoi, pe lânga mânastirea Cozia si la Calimanesti paraseste Valea Oltului, cotind spre Est, la sud de Vârful Cozia, prin localitatile Salatrucel si Berislavesti, catre Valeni, Suici, pe Valea Topologului, judetul Arges.
Autostrada Sibiu-Piteşti, unul din cele mai aşteptate proiecte de infrastructură, ar putea fi finalizată în 2020, studiul de fezabilitate urmând să fie realizat anul viitor, iar construcţia să dureze 3 sau 4 ani.

4 comentarii:

iceparu spunea...

O zicala necivilizata spunea:traindo murindo,cacando,sperando.Asa-i si cu autostrada asta.Sa fim seriosi.

avianyc spunea...

Frumos. Pîna sa faca sapăturile il mai modifica de vreo doua -trei ori. Ati verificat daca trece pe la samsarii de terenuri si alti potentati? De regulă astia dau avizul final .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Aha, chiar ca bine a zis-o tigrisorul cu samsarii de terenuri! Ce vaca de muls bani de la stat e o Autostrada! Ce straturi de asfalt subtiri ca foaia de tigare o sa se mai astearna ca sa vina echipele de casuneni si ale altor lepre de drumari sa le reasfalteze dupa nici o luna de la darea in folosinta, cum e stasul pe la noi, sa coste un km cat o centura pentru un judet! Cu banii investiti in autostrazi, pana acum la noi, chinezii puteau asfalta jumatate din drumurile si autostrazile intregii Chine! Baftales, mo, drumarilor-,,jmecheri'' cocliti!

iceparu spunea...

Huhule,sa o ia naiba de autostrada.Crezi ca ne incalzeste cu ceva?Sunt oameni care nu au ce manca si astora le arde de autostrazi.