Un produs Blogger.

vineri, februarie 17, 2017

Scandalul cu salarizarea si pensiile de la MAI

10 comments
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Se intra in pensiile MAI!

Se intra in pensiile MAI!

Autor: 

Iata ca, din nou, Ministerul de Interne tocmai ce sta pe un butoi cu pulbere gata sa explodeze in fiecare clipa. Si aceasta pentru ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, Corpul de control a finalizat de ceva vreme rapoartele incendiare cu privire la calcularea pensiilor in perioada in care trecerea la civilie a reprezentat o oferta de nerefuzat pentru mii de cadre ale MAI. Insa unii sefi se pare ca au stiut si s-au pregatit din timp pentru aceasta lasare la vatra. Astfel ca in ultimele luni de activitate acestia, alaturi de oamenii apropiati  si-au pus la greu sporuri peste sporuri si ore suplimentare de ziceai ca nici nu mai dorm, doar pentru a-si „umfla” astfel veniturile si a-si creste implicit pensia cu procente considerabile.




Comentati si cititi aici: http://www.national.ro/dezvaluiri/se-intra-in-pensiile-mai-571974.html/#ixzz4YvixGUFd



Din răspunsurile cititorilor:
Vali 
Domnule Tache, sunteti in eroare. Orele suplimentare se pot plati in limita a 8 ore peste ce trece peste 40 ore/saptamana, restul se acorda sub forma de timp liber corespunzator. Si oricum respectivele sume nu intra in baza de calcul pentru pensia militara de stat, ele nu sunt de natura salariala sau asimilate salariului. Calculul se face raportat la salariul functiei de baza, fara veniturile extra. La fel si la parasutistii sau pilotii militari, nu se iau in considerare numarul de salturi sau ore de zbor, la medicii militari nu se iau in calcul garzile, iar la profesorii militari calculul se face fara orele din afara normei didactice (asa numita “plata cu ora”). Cat despre trecerea in grila corespunzatoare a unor angajati MAI, iar ati fost indus in eroare. La mutarea pe o functie noua se emite un ordin de personal in care sunt scrise toate elementele de natura salariala aferente respectivei functii – incadrare, functie, coeficient, sporuri. Daca nu l-au citit, GHINION (ca sa citez un clasic in viata).

Vasile Vasile 
Aceeasi situatie se intampla si la SRI, toti cei care au iesit la pensie anul trecut au beneficiat de foarte mari sporuri, prima de excelenta cunoscuta drept “Oscar”, astfel ca sunt mari diferente intre persoane cu acelasi grad si functie care au iesit din sistem in anii trecuti si proaspetii pensionari. Cred ca nu este corect, Oscarul ar trebui anulat si scos din calculul pensiei.


10 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Waw! Asa ceva!....si SRI?
Nu cred nimic....dezinformare...cazuri izolate! ...:)))

mirelamarinescu@917 spunea...

poate o sa ii scoata din legea pensiilor militare 223 si o sa revina pe legea veche pe care auavut-o candva

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

CSP a MAI nu e decat un cuibusor de nebunii erotice unde majoritatea angajatilor sunt neamuri .Loc unde legea e doar o gluma proasta ( deoarece au mii de contestatii pe rolul instantelor) datorita interpretarii ciudate a legilor in functie de relatii si grade .Acum au aflat si cei de corpul de control ?Sa vedem ce masuri ( daca) se iau.Eu sunt sceptic.

emillian123 spunea...

O.U.G. nr.57/2015 a schimbat(eu cred ca... "smechereste"...!) -in art. 28 din lg.223/2015 - sintagma "... media veniturilor lunare..."=care include si anumite sporuri cu sintagma "...media soldelor/... lunare brute -realizate la "functia de baza".....in care nu se includ(sporuri si venituri considerate "ne-salariale")" : si se enumera:....de la lit. "a"...la ..."o";dintre aceste venituri-majoritatea NU erau luate in calcul nici in celelalte legi de pensii militare anterioare, acum abrogate, iar sporurile(cele de la litera "o") oarecum specifice unor categorii de militari:medici,cadre didactice...etc. intra si in prezent in legea 263/2010...Schimbarea din ordonanta NU EXCLUDE ANUMITE SPORURI-care-au fost incluse in "adeverintele/situatii- cu veniturile lunare..."utilizate la recalcularile-revizuirile din perioada 2010-2013, adica-la ora asta-cand e in curs recalcularea pe legea 223 +O.U.G.57/2015=PRACTIC -"veniturile lunare"-utilizate ca baza de recalculare =sunt aceleasi din "adeverinte"/situatii de "venituri"-amintite-dar "actualizate"...!. Cum se face actualizarea=asta e o alta discutie...!

tigri2 spunea...

A
Halal explicatie, nici dupa doua tigari cu iarba nu se vorbeste asa...

Marian spunea...

Ar fi bine sa se faca controale specializate la toate institutiile in care se ia in calcul media a 6 luni din ultimii 5 ani de activitate. Se va constata ca cele mai bune au fost ultimele 6 luni, in care veniturile au fost umflate artificial. Nu poti sa fii foarte bun doar 6 luni din ultimii 5 ani.

emillian123 spunea...

Marian: ..e cam "greu..." "sa umfli artificial" veniturile ...in ultimele luni de activitate, practic -in acest scop- s-ar incalca -cumva -vreo- lege de salarizare...(de catre comandant, contabil sef,...etc); de regula -in ultimii ani -esti la apogeul carierei-asa ca-veniturile- pe legile salarizarii si evolutia in cariera -toate au dus -natural- la crestera veniturilor...!

emillian123 spunea...

P.S.-"Controlul"- ar trebui sa se faca la casele de pensii sectorile -pt ca-afirm cu mana pe inima-ACOLO SE FAC MULTE MARSAVII-apropo de ABUZUL IN SERVICIU(si "NEGLIJENTA IN SERVICIU")=care- IN CAZUL NOSTRU -PRIN EXCELENTA SUNT = EGALE= CU ABUZUL DE PUTERE=care- DACA VOR FI DEZINCRIMINATE= atunci sa vedeti -TRAI PE VATRAI -AL ACELORA...DE ACOLO...!!=NIMENI NU-I VA MAI OPRI SA FURE=PUR SI SIMPLU =DIN SOLDE SI PENSII...!

Gigi spunea...

Așa au făcut cei care au ieșit după 2016 la pensie!
Și-au băgat ore suplimentare la greu?,oskaruri,si-au schimbat funcțiile în ultimul 6 luni!
Eu nu cred!Dar,.ai știi.

@Mirela
@Luminița și.................
Așa vreți d-voastră?
Faceți o cerere la "Zeus"!Cum care?
Nu-l știți pe Zeus? Dar pe piticul porno?
Înseamnă că nu ați văzut filmul!
Vi-l recomand!