Un produs Blogger.

Formular de contact

29 comments
adresa blogului: huhurez2013@gmail.com


Adresa Blogului
huhurez2013@gmail.com

29 de comentarii:

Prof. Dr. Ioan Chiciudean spunea...

Doamne Dumnezeule scapa tara de camarila lui basescu, si cei care l-au votat pe iohanis sa vina ACASA SA STEA AICI... VENITI LASILOR AICI SI INSCRIETI-VA IN ACL

Unknown spunea...

In ziua de 11.01.2016 a avut loc masa rotunda cu tema: : „ Contributia structurilor asociative ale militarilor la elaborarea Ordinului comun pentru aprobarea procedurilor de recalculare si de actualizare a pensiilor militare de stat”
Inca de la inceput sunt necesare cateva precizari lamuritoare pentru cei care au cautat si mai cauta inca sa dezinformeze opinia publica referitor la organizatorul acivitatii si scopul urmarit.
Activitatea a fost initiata si organizata de Federatia Militarilor din Romania si desfasurata in parteneriat cu toti membrii Forumului structurilor asociative din sistemul de securitate nationala, nu de Ministerul Apararii Nationale cum rau intentionat au prezentat situatia unii specialisti in dezinformare.
Trebuie precizat de asemenea ca in toate actiunile sale , inclusiv in sesizarea Avocatului Poporului, Federatia Militarilor din Romania a ramas si ramane consecventa apararii principiilor statului de drept,respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, transparentei decizionale, a unui dialog civic si social real, a dreptei aprecieri a specificului, interdictiei si limitarilor de drepturi categoriei socio-profesionale a militarilor.
Motivarea actiunii din 11 ianuarie 2016, ca de altfel si a celei din 10 decembrie 2015, inscrisa si in textul invitatiei se refera la ,,Motivarea actiunii noastre este inserata si textul invitatiei Avand in vedere ca pana in prezent prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala itan administratia publica, nu au fost respectate in elaborarea OUG nr.57/2015 sSAi a actelor subsecvente Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat”
In urma dezbaterilor ce au avut loc au reiesit cateva concluzii printre care cele mai importante au fost:
- Se consta existenta unei continue presiuni a politicului, indiferent de culoare, asupra militarilor in activitate,in rezerva sau retragere, boala contagioasa ce a atins acum inclusiv guvernul tehnocrat ;
- Nici un demnitar pana acum nu a raspuns pentru actiunile sale aducatoare de gravele prejudicii si traume pentru slujitorii tarii in haina militara;
- Ceea ce nu intelege niciun responsabil al statului roman, al Guvernului sau al Cotroceniului - unde totusi se afla Comandantul Armatei - este ca umilinta prin care sunt obligati sa treaca acesti oameni, nu ar fi trebuit sa aiba loc niciodata. Ea este gratuita si nociva si este mai mult decat o bataie de joc. Sa nu cadem nici in capcana patetica a celor care exagereaza si distorsioneaza sau speculeaza suferinta pensionarilor militari;
- Insa imaginile si mai ales mesajele acestor oameni care au fost gata in fiecare clipa a vietii lor sa isi dea viata pentru tara, care si-au trait viata zi de zi dupa un cod al onoarei si dupa reguli clare, care au renuntat la majoritatea libertatilor de care toti ceilalti se bucura - acesti oameni nu pot fi tratati astfel fara ca cineva sa plateasca.
- In lumea lor, unde onoarea, cuvantul dat si regulile reprezinta singurul bun si unica mandrie, ceea ce primesc acum din partea guvernantilor si a insusi Comandantului lor este umilinta cea mai crunta pe care o puteau indura. Probabil ca pentru majoritatea celor care isi dau cu parerea despre acest caz faptul nu reprezinta o prea mare branza. Pentru ca ei nu au nici onoare, nici cuvant si nici demnitate.
- Cand un stat a ajuns sa se umileasca pe sine insusi, calcandu-si in picioare cei mai de seama slujitori si aparatori, atunci acel stat este in coma. Iar cei care se lauda ca abia asa il pun pe picioare sunt ori inconstienti ori sunt in slujba altora care le impune un astfel de comportament.
- Cine da dreptul guvernantilor indiferent culoare politica sau tehnocrati sa nu respecte Constitutia si legile tarii?
* Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
* Nimeni nu este mai presus de lege.
* Legea transparentei decizionale este valabila sau facultativa?
- Gl.bg.(rtr) Nicolae. Gropan
Presedintele Federatiei Militarilor din Romania

Casa Eco Galia spunea...

La fel de criminal este si articolul 6 din norme, care prevede ca pentru pensionarii militari carora le-au fost taiate pensiile militare si revenite ulterior pe stramba lege 241, sa nu se mai restitutie nici un sfant inapoi. Stiu ca la acest aliniat un aport la avut Marele sortar, Jurist Comandor C.Alexandru, omul plin de ura si venin la adresa pensionarilor militari, cel mai odios fost politruc militar, echivalent sau mai odios si decat Visinescu.

Daniel Craciun spunea...

pare interesant...

https://cenade.blogspot.com/2018/12/top-100-firme-din-romania-minte-dragnea.html

Dan spunea...

Bună ziua, vă rog, dacă se poate, mă puteți ajuta cu un contact al domnului Petcu Gheorghe, cel cu contestația referitoare la OMM? Mulțumesc!

Viss spunea...

Domnule administrator,
Sper că sunteți pe deplin conștient de influența pe care o are blogul dumneavoastră în opinia publică, acesta nu este un compliment.
Patriotismul dumneavoastră este absolut evident impulsul care v-a convins să faceți acest demers mediatic. Mii de oameni vă urmăresc pe dumneavoastră și pe cei cărora le permiteți să contribuie, fiecare cum consideră oportun. Dumneavoastră girați toate afirmațiile apărute.
Succes!

Huhu Rezea spunea...

??????

Viorel spunea...

Domnule Viss, acest blog nu este un rebus sau o integramă, spuneți exact ce vă doare sau nemulțumește ca să înțelegem și noi. Dacă e de bine vă apreciem, dacă e de rău vă criticăm cu argumente, dacă nu ne vedem de ale noastre.
Am uitat să vă întreb, cum trebuie să fie influența în opinia publică, pozitivă, negativă sau echidistantă ca să fie apreciată ca fiind un compliment.

Leo spunea...

Conclavul LICHELELOR GULERATE , a fost condus de Maciu Florin , un oportunist de carieră care a făcut din slujirea interesului personal , o ARTĂ pe care se shinuie şi azi să o atingă LICHELELE GULERATE MFA. Părintele LICHELISMULUI MFA a fost MF.

Iulian Mareș spunea...

Ce înseamnă ACL, pls?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
😂🤣!

ION T2004 spunea...

Buna ziua, astept si eu ,,invitatia,,...multumesc.

Cu stima, IONT2004

Horia spunea...

Bună ziua,

Am primit următorul răspuns de la casa de pensii sectoriala

Ca urmare a solicitărilor dumneavoastră transmise pe adresa pensii@sri.ro, vă facem cunoscut următoarele;
- Echipa de audit din cadrul Curții de Conturi a României a stabilit că includerea cuantumului indexării din anul 2016 în cuantumul pensiei militare actualizate trebuie să se facă cu încadrarea în procentul de 85% prevăzut la art. 30 din Legea nr. 223/2015, astfel echivalentul valoric al indexării din anul 2016, poate fi acordat doar în cazul pensionarilor care nu atinseseră plafonul de 85% la data de 30.06.2017 din baza de calcul prevăzută la art. 28 din Legea nr. 223/2015.
- În cazul dumneavoastră nu se poate aplica constatarea Curții de Conturi a României întrucât la data de 30.06.2017 procentul de calcul al pensiei era de 85%.

Marius spunea...

Buna ziua. O întrebare va rog. Știți dacă majorarea salarială 75% acordată părinților conform legii 19 / 2020, se pune la calculul venitului brut pt. stabilirea pensiilor militare? Având in vedere ca suma este supusa plății contribuțiilor către stat. Va multumesc!

Ananie spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Bună ziua!
Sunt pensionar SRI din 2017, de atunci lucrez in privat. Aș vrea să știu dacă este normal să plătesc CAS și din pensie și din salariu? ...Când în fond tot la privat ajung să îmi rezolv problemele de sănătate, nu tu stomatologie, nu tu analize pe anumiți markeri când ai antecedente, sa iti urmărești într-o stare de normalitate evoluția/involuția stării de sănătate, nu să ajungi să plătești CAS din două locuri și să dai șpagă până și la privat!!!
Mulțumesc!

Huhu Rezea spunea...

Faceti confuzie intre CAS-asigurare pt pendie-și CASS-asigurare pt sanatate.
Asigurarea pt sanatate se plateste din orice venit de natură salarială.
Din pensie platiti CASS incepand din 2022, daca v-ati pensionat înainte de 15 sept. 22, chiar dacă plătiți și din salariu.
CAS platiti numai din salariu, pentru a va deschide un nou drept de pensie in sistemul public.

Dancapitandeplai spunea...

Către directorul Casei de Pensii Sectoriale a MApN,
Doamna colonel Mihaela ANDRIȚOIU
De peste 10 ani, opinia publică din România dezbate subiectul pensiilor militare. Sunt studiate pe toate părţile motivele pentru care militarii au un sistem separat de cel public pentru calculul şi gestionarea pensiilor, dacă este just sau nu, sau ce au făcut ei pentru ţară şi în ce războaie au luptat pentru a merita aşa privilegii.
Noi, pensionarii militari, încercăm să ne apărăm, dar acuzatorii noştri nu sunt impresionaţi şi subiectul încinge ciclic dezbaterile la televiziuni şi în online.
Militarii, atât cei activi, cât şi cei în rezervă ori retragere, au puţine soluţii şi instrumente prin care să combată avalanşa aceasta de poziţii şi informaţii, apreciem noi incorecte sau chiar tendenţioase vehiculate în ultimii ani în spaţiul public cu privire la activitatea şi drepturile lor.
Din datele apărute în media, pensia medie brută pentru vechime completă aflată în plata Casei de Pensii Sectoriale a MApN este de aproximativ 3.500 de lei. Aproape 60% din numărul total de pensionari militari au pensiile sub această valoare medie.
Stimată doamnă Director,
În numele membrilor ANCMRR ”Alexandru Ioan Cuza” și ale prevederilor legale în vigoare, vă solicităm să ne puneți la dispoziție unele date pe care să le putem folosi în apărarea drepturilor și combaterea unor aprecieri tendențioase, după cum urmează:
1. Cum este corect să folosim în discuții/dezbateri ca termen consacrat: pensie de serviciu sau pensie militară de stat?
Să scoatem în afară pensionarii magistrați și să arătăm:
2. Numărul pensionarilor militari cu pensie :
- de serviciu:
- ofițeri, numeric și în procente;
- subofițeri, numeric și în procente;
- militari angajați pe bază de contract, numeric și în procente.
- de invaliditate, numeric și în procente;
- de urmaș, numeric și în procente.
3. Care este valoarea pensiei militare medii brute (fără magistrați) în luna ianuarie a.c. pe categorii de militari:
- ofițeri;
- subofițeri;
- militari angajați pe bază de contract.
4. Care este numărul pensionarilor militari care au valoarea pensiei militare brute sub 2500 de lei?
5. Care este numărul pensionarilor militari care au valoarea pensiei militare brute mai mare de 4000 de lei?
6. Care este numărul militarilor pensionați după 15.09.2017?
7. Care este numărul pensionarilor militari care au beneficiat de prevederile Legii nr. 168/2020 în luna ianuarie a.c.?
8. Care este numărul pensionarilor militari care și-au valorificat perioadele lucrate după ieșirea la pensie, anterior intrării în vigoare a L.223/2015?
9. Care este numărul magistraților militari pensionari aflați în evidența CPS a MApN?
În speranța unui răspuns acoperitor pe problematica de mai sus, vă asigurăm, Doamnă director, de întreaga noastră considerație și vă exprimăm cele mai alese sentimente de stimă și respect în relațiile directe între instituțiile noastre.
Cu stimă și respect,
Președintele ANCMRR ”Alexandru Ioan Cuza”
General-locotenent(rtg.) //Neculai BĂHNĂREANU//

Dancapitandeplai spunea...

ROMANIA MINISTERUL APARARil NATIONALE
CASA DE PENSU SECTORIALA Nr. RP 44 din 1 9 -01- 2071
- Bucure ti -




PRE EDINTELUl ASOCIATIEI NATIONALE A CADRELOR MILITARE IN REZERVA I RETRAGERE
"ALEXANDRO JOAN CUZA"
- domnul gl. It. (rtg.) Neculai BAHNAREANU - neculai.bahnareanu@gmail.com

Referitor la petiJia clumneavoastra adresaLii directorului Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apiiriirii Na(ionale, inregistrata la aceasrli inslitu(i e sub nr. RP 44 din data de 12.01.2022:

• in ceea ce prive te sintagmele ,,pensii de servic iu" sau ,,pensii militare de stat", trebuie observat faptul ca legislafia 111 vigoare care reglementeazii acest domeniu, res pectiv Legea nr. 223120/5 privind pensiile militare de stat, cu modificarile i comple ta rile ulte rioare, instituie un sistem al pensiilor militare de stat (art. I din actul normativ men\ionat), facand clistinc \ie intre categoriile de pensii ce se acorda 111 cadrul acestui sistem, respectiv pensii de se rv iciu , pensii de invaJiditate i pensii de unna . De asemenea, potrivit prevederilor art. 15 din Legea nr. 223/2015, pensia de serviciu poate fi: pentru li mita de varsta, antic ipa ta i anticipata partiala.
■ Redam mai jos, numa rul beneficiarilor (cu exce pfia magistratilor) de pensii militare de stat aflaii 'in plata in luna ian ua rie 2022, precum i pensiile medii brute, pe fiecare categorie de pensie in parte, respectiv pensii de serviciu, pensii de invaliditate i pensi i de urma , astfel:
Nr. crt. Categoril Numar
beneficiari Pensia medie
bruta (lei)
l. Pens ie de se rviciu 67.050 4725
2. Pensie de invaliditate 960 2132
3. Pensie de urma 13.810 2257
4. Total 81.820

Facem precizarea ca. infomrntiile cu privire la numarul beneficiarilor pensiilor militare de stat, defalcate pe categorii de personal (generali/ofiferi. subo fi e ri. militari angajati pe baza de contract), nu pot fi fumizate, intrucat baza de date a institufiei noastre nu poate genera statist ici in functie de astfel de criterii.

I Jin 2

• 1n luna ianuarie 2022, 1n evidenta Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apararii Nationale se atla fo plata 19.842 beneficiari ale caror cuantumuri brute ale pensiilor se situeaza sub nivelul de 2.500 lei. Tot in aceasta luna, se afla in plata 30.759 beneficiari ale caror cuantumuri brute ale pensiilor dep esc nivelul de 4.000 lei.
• Dupa data de 15.09.2017 , a u fost inscrise la pensie militara de stat 10 .600 persoane .
• In luna ianuarie 2022. 5.808 persoane au bene:fic iat de drepturile acordate p1in pr eveder ile
Legii nr. 168/2020 pentru recunoailerea meritelor personalului participant la acJiuni militare, misiuni .yi opera{ii pe 1eri1oriuL sau in afara lerlloriului sta1Ul11i roman .yi acordarea unor drepturi acestuia,familiei c1cestuia i urma$ilor celui decedat, cu modificarile i completarile ulterioare.
• Pana la data intrarii 'in vigoare a Legii nr. 223/2015, respectiv 01.01.2016, un numar de
18.480 persoane i-au valorificat perioadele de activitate realizate in sistemul public dupa data trecerii in rezerva (pentru care s-au platit contributii de asigurari socia le), in conformitate cu prevederile Legii nr. 263/2010 privind sislemul w1itar de pensii pub/ice, cu rno difi c arile i completari le ulterioare.
• In lm1a ianuatie 2022, in evidenta Casei de pensii sectoria le a Min isterului Apararii
Nationale, se afla in plata 146 mag istrati, beneficiari ai unor pensii de se rviciu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dancapitandeplai, dihai, postarea e scrisa vai de capul ei, dar macar macar am inteles un ciot, decat n-ar fi fost deloc! Chiar si asa, felicitari pentru rabdarea, curajul si bunavointa de a posta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Comparand ce a cerut, onor Dl General Bahnareanu Neculai si ce i-a raspuns un ditai buhai cu acel scris oribil si indescriptibil, nu se regasesc raspunsurile la toate intrebarile, pentru ca toate clocariile, unse cu toate alifiile cu care se ung mafiile si pramatiile, sunt invatate cu subterfugiile si ascunzisurile sa acopere realitatile! Bai, baieti, care va credeti jmecheri si isteti intre acei pereti, de-al de padureni, maciuciupiciueni, jigodeni, rosieni, adropauzieni ia mai dati-va si voi ca niste robineti cu capul de pereti, si poate asa vi se regleaza vederea, memoria si realitatea pe care sunteti obligati legal s-o redati, si nu niste balbaieli si balmajeli de rasunsuri de retardati si ratati, cum sunteti invatati!

akord 75 spunea...

CFI
Dancapitandeplai posteaza in ianuarie si te trezesti si dumneata sa te bagi in seama peste 8 luni, in august pe la doua noaptea:)))

akord 75 spunea...

PS @CFI
Si ce te bucuri asa ca au omorat-o pe fata lui Dughin??....ai probleme?? Ti-ai descoperit "talente" de tip ISIS?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

A zis clar Budăi ca nu se majoreaza nici o pensie militara! Deci, cei cu pensionarea pana in 2016, ADIO! Cu ce am ramas, aia o sa fie pensia! Hai, ca eu am 1241 lei, dar ce fac aia cu sub 1000 lei sau sub 500lei? Astia-s chiar nebuni? Ce poti face cu indexarea de 5,3%? Chiar ne condamna la moarte? Nu se da la noi nici o majorare pana la 4000 lei! Halal! Sa-i ,,multumim'' lui Ciuca pt faptul ca ne-a distrus pe toti pentru pensia lui de ,,doctorand'' si o mana de generali copy paste! Cine e Ciucă? Sluga PNL, seful PNL! Continuati sa mai votati PNL-dreapta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Akord, piară-le sămanța si umbra de dughiți!

Huhu Rezea spunea...

Unde și când a spus Budăi asta?
NU stabilește el dacă se indexează pensiile militare!

Viorel spunea...

Cornele. Fii optimist. Dacă anul trecut va dat 10% la cei din SNAOPSN cu pensia până la 2.500 lei (ca și la cuvili), la fel se va face și anul acesta că doar nu s-a schimbat primul ministru. Tot Ciucă a rămas. Depinde până la ce plafon va fi anul acesta, 3.000, 3.500, vom vedea în decembrie. Ceilalți din SNAOPSN cu pensia peste plafon, vom primi indexarea de 5,1%. Fii calm.

Huhu Rezea spunea...

Viorel
Vezi!
Dacă n-ai învățat perfectul compus la școală... continui să scrii greșit "va dat", chiar dacă ai fost atenționat și tu țâfnos ai răspuns arogant!
Corect v-a dat și va face.

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Văd că v-ați unit cu toții și nu ați găsit altceva de comentat decât să-mi prezentați greșelile mele gramaticale, în rest ați rezolvat toate problemele legate de CPS și Curtea de Conturi unde s-au debitat numai niște prostii după care m-am / ne-am luat și am dat-o în bară (dar sfaturile dumneavoastră erau perfecte / copiate de mine mot a mot, tocmai de aceea ÎCCJ mi-a spus PAS), cu problemele actualizării suntem la zi, am rezolvat și problema Rusia-Ucraina doar cu presupuneri, acum avem în lucru PNRR / Actualizare și în final, indexarea din 2023. Doar vorbe și nimic cert. Dar ne dăm cu toții deștepți, și eu și ceilalți. Când tragem linie = 0 (zero). Da, am greșit din punct de vedere gramatical. Sper să nu moară cititorii de pe blog din cauza aceasta. Dar ce facem cu cei care și-au plagiat doctoratele de proști ce sunt pentru că nu știu să conceapă și să redacteze o teză de doctorat pentru care primesc 20% din Solda de funcție ca activi și tot 20% ca pensionar. Și vă mai mirați cum a ajuns un anumit domn la o pensie de 18.000 lei. Mai grav este că nici nu recunoaște individul punând instituțiile statului să-i mușamalizeze furtul. Eu nu știu gramatică pentru că sunt un umil Sof., dar domnul cu pricina (grad mare coane Matache!) de ce este un hoț, mincinos, profitor și pe deasupra mai comite și abuz în serviciu ?