Un produs Blogger.

marți, octombrie 11, 2011

Daniel Morar: " Judecatorii condamnati iau pensii mai mari ca cei in functie"

6 comments
Invitat luni seara la TVR, Daniel Morar nu a dorit sa se comenteze cazul Barsan, in care doua judecatoare de la Inalta Curte si o avocata sunt acuzate de trafic de influenta, dar a precizat ca in ultimii cinci ani 40 de magistrati au fost inculpati pentru fapte de coruptie, dintre care circa 20 sunt deja condamnati.

"Din cei 40 de magistrati, 12 au iesit la pensie si toti incaseaza pensii de magistrat, pensii care ajung sa depaseasca castigul lunar al unui magistrat in activitate, iar doi sunt condamnati definitiv pentru fapte de coruptie! E cu totul anormal", a declarat seful DNA, precizand ca exista posibilitati legale astfel incat magistratii acuzati de coruptie sa nu mai poata beneficia de pensii ca si cei corecti.

In opinia sa, fie ar trebui ca unui astfel de magistrat sa nu i se permita pensia de magistrat decat dupa ce instanta da un verdict definitiv in cazul sau, fie, daca iese la pensie cu pensie de magistrat si apoi este gasit vinovat, sa i se dea ulterior pensia comuna.

"Legea e interpretabila, CSM poate sa le refuze aceste pensii, iar daca spun ca nu se poate trebuie sa schimbam legea. Nu e normal ca un magistrat care comite fapte de coruptie sa beneficieze de pensia de magistrat", a mai spus Daniel Morar, anuntand ca pe ordinea de zi a plenului CSM de marti se afla chiar acest subiect.

In acest context, Daniel Morar a confirmat faptul ca una dintre judecatoarele din cazul Barsan a depus deja cerere de pensionare, chiar in ziua de vineri, cand a fost pusa sub acuzare.

6 comentarii:

Anonymous spunea...

Stelian P.
Cred ca omul are dreptate dar fiind slugoi portocaliu trebuie injurat iar pensiile alea sa ramina asa cum sunt.

Biliuţă spunea...

"Nu e normal ca un magistrat care comite fapte de corupţie să beneficieze de pensia de magistrat", a spus Daniel Morar. Dar ce mai este normal în ţara asta?, întreb eu.

Plano10 spunea...

@Stelian
A zis cineva ca nu are dreptate? Legea speciala de pensionare a magistratilor nu permite ce spune Morar.

CEZAR spunea...

Se pare ca le viiiiiine randul!

Anonymous spunea...

Stelian P.
DEOCAMDATA nu a spus nimeni dar....ai inchis comentariile ? Ai putintica rabdare stimabile.

Ică Şt. O. Victor spunea...

M-am uitat si eu aseara pe chestia asta cu discutiile intre "femeia comisar", cea mai basista dintre toate cate sunt pe lumea asta, si Daniel Morar. Concluzia mea? A dat "tatucu'" ordin sa-i incaiere pe cei de la CSM. Nu stiu exact ce urmareste tartoru' al batran, dar e clar ca Daniel nu sufla o vorba-n front fara aprobarea matrozului.Diversiunea este cu atat mai reusita, cu cat seful DNA, avea dreptate cam in tot ce spunea. Iar culcereasa avea pregatite exemplele cu unii judecatori corupti, doar pentru ca procesele pe care le judecau ei intrasera in termenul de prescriptie. Credeti ca, in afara de Mantog, a mai pomenit vreun PDL-ist? Noooooooo! Ba Nastase, ba Mitrea ba Patriciu , Becali s.a. Pe astia, ultimii doi, probabil ca-i vaneaza special sa-i aduca pe "calea cea dreapta", adica in "coalita anticoalitie" pe cale de a se forma acum, via Ioana, fata mare a lu' tata. Adica a intrat a mica in Parlamentul European si n-o intra asta mare in amaratul nostru de Parlament?