Un produs Blogger.

duminică, aprilie 28, 2024

Asociatiile rezervistilor din MApN sunt convocate la sediul M.100 pentru a discuta amendamentul despre actualizarea soldelor de grad

47 comments

Interesant este ca documentul nu este semnat de dl Bachide ci de dl col Florin Bucur.
Nu ar fi rau ca reprezentantul fiecarei structuri asociative sa fie pregatit si cu aspectele de ordin juridic discutate aici si pe alte site-uri ale rezervistilor.
De ce dl Bachide nu a atras atentia celor din Comisia de aparare ca au formulat gresit preambulul amendamentului.
Amendamentul nu modifica Statutul cadrelor militare ci il poate completa, fie la articolul 9^1, fie   la art. 11.
Mai potrivit ar fi introducerea amendamentului la art. 9^1 care in prezent are urmatoarea formulare:
Art. 9^1Cadrele militare trecute în rezervă sau direct în retragere au dreptul la pensie militară de stat, potrivit legii.


 

47 de comentarii:

Magda spunea...

probabil au pregatit tambalul.....si vor ”negocia” introducerea amendamentului,”la o data care se va stabili ulterior”.....

Iulian Mareș spunea...

Angel Radios este el însuși întrukiparea sperantelor deșarte ...
*(Nu va faceti iluzii pentru ca deziluziile vor fi cu atît mai mari!)


**La mulți și sănătoși ani tuturor si în mod deosebit voua, purtatorilor de prenume de floare, precum si doamnelor/domnișoarelor din viata dumneavoastra ce poarta aceste superbe prenume cu inspiratii florale!

***Sa fiți iubiți de toată lumea și să iubiți numai pe cine voiți domniile voastre!!!

xmax spunea...

Daca acesti guvernanti au frica de Dumnezeu vor analiza cu maxima responsabilitate toate aceste neajunsuri si nedreptati produse de-a lungul timpului.

In rest La multi ani tuturor Florinilor si Floriilor!!!

Claudiu Marin spunea...

@Magda
Nu cred ca vor fi invocate motive juridice.
Spre deziluzia celor care ne-au infricosat ca actualizarea ar insemna o drastica diminuare a pensiilor militare, ministrul le va spune ca nu sunt fonduri pentru majorare, in ton cu finantistul Bolos.

Leon spunea...

@Claudiu, eu nu inteleg cum a stabilit MApN aceste valori ale SG trecute in OuG.26, cand era suficient sa fie raportate la un salariu minim de 3700 lei, probabil valabil din iulie 2024, mai suportabil financiar atat pentru Activi cat si pentru pensionari, si toata lumea ar fi fost multumita !
Intr-adevar, este nevoie de fonduri suplimentare !
Am facut un calcul sumar si la MApN pe langa cele 500 mil.lei platite in fiecare luna, ar mai fi nevoie de inca aprox.130 mil.lei Brut lunar pentru plata pensiilor militare !

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Cum de ce?
Spune si in nota de fundamentare.
Pentru rezilienta....

Leon spunea...

Aha..!
"Capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (emoțional, economic etc.)."(Dex) !
PS. Pai Normalitatea era la nivelul unui sal.minim brut de 3300 lei !!

Narciz spunea...

Fonduri sunt, voință să existe.

România a alocat 2,5% din PIB pe Apărare în 2023, dar a reușit să cheltuiască doar 1,6%, arată o analiză NATO. Cu acest prag România se situează chiar sub media Alianței, de 1,73%, iar banii necheltuiți se întorc la bugetul consolidat.
https://www.europafm.ro/raport-nato-aparare-romania-cheltuieli-pib/

Iar dacă privim retrospectiv în contabilitatea Ministerului de Justiție, în 2024, obligațiile de plată suimentare vor depăși 1,4 miliarde de euro, creșteri salariale si implicit ale pensiilor pe care magistrații și le-au acordat singuri, prin deciziile definitive, astfel că fenomenul creșterilor salariale autoacordate reprezintă:
— fie unul dintre cele mai costisitoare cazuri de incompetență din istoria magistraturii române;
— fie una dintre cele mai mari fraude din istoria magistraturii române.
— judecătorii nu doar aplică legile create de Parlament și Guvern, ci le și pot modifica ori de câte ori consideră că nu sunt corecte.
https://www.riseproject.ro/investigations/investigatii/justitia-imprimeria-personala-de-bani-a-magistratilor-din-romania/

Brenda spunea...

Dacă ar reveni la legea223/2015 in așa fel încât pensiile aflate în plată calculate pe formula contributivă nu ar fi mai corect,adică fără acea plafonare din cauza acelor oug... dacă nu se va face nimic , atunci solda de grad nu va avea nici o relevanță pentru cei cu pensia în plată ,așa că ar trebui să se facă ceva și aci....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Florii fericite in Hristos! La multi ani tuturor celor care astazi isi sarbatoresc ziua onomastica de Ziua Floriilor!
Daca invitatii nu sunt cititori ai blogului Huhurez, macar sa inventeze unul, altfel nu au nici o sansa in fata clocarilor sabotori, caci sunt de o viclenie parsiva rar intanilta ca sa faca numai rau camazilor, pe care-i considera balast fata de ciucănimea juganitoare, si sa dea satisfactie stapanilor de la Rasarit, carora le fac hatarul! Totusi, acolo se duc presupuse somitati si sa le uram, SUCCES cu banditismul de la pensiile militare, si daca reusesc, Dumnezeu sa le dea viata matusalemica! Doamne, ajuta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Outlander, raspund la o intrebare de pe topicul precedent: RD este Red Dog sau Red Dinamo, fost lucrator M.A.I. Apropo, Dinamo mai este in Divizia B, caci habar n-am de fotbal, ieri auzind ca Becali poate sa-si tunda oile ca a castigat echipa Steaua in cinci colturi, nu el, campionatul de țurcă la doua porti! La cata coruptie si ciobaneala e in fotbal, nici ca voi mai reveni ca fan in fotbal! In rest, *succesuri* fanilor consacrati in tot fotbalul!

Styx spunea...

Sa vezi circ si ”armonie” intre reprezentatii diferitelor asociatii. In rest cred ca vor fi doar explicatii de ce nu se poate actualiza SG acum si probabil nici la pastele cailor ca să ”nu mai mișcăm în front”. Acum am 3499 lei net pensia, plt. adj. pr, iesit la 1 iulie 2016, 1 an in civilie, 2 ani sc. mil, 30 de ani de caschetă, OM cls I-a... o fi mult?, o fi putin?, sănătos să fiu, că banii se fac. In rest vă doresc numai bine si să trăiti cu numele cei ce vă sărbătoriti ziua numelui azi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca ajung la Sf. Biserica in Saptamana asta Mare, am un grup de prieteni de pe aici carora voi aprinde o lumanare pentru vii, la care voi spune lui Dumnezeu din Ceruri sa aiba mila si grija si de absolut toti rezervistii din tot sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, cu sanatate, fericire, prosperitate si viata cat mai lunga! Doamne, ajuta! Amin.

Styx spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@Narciz, stie si Ciolacu ca Justitia este Stat in Stat:
"Cu adevărat, sunt nişte hotărâri judecătoreşti pe la Justiţie în care sunt nişte sume, câteodată mă ia şi pe mine ameţeala, unde nu s-a stat încă, nu au fost recunoscute de către statul român şi unde avem aceste discuţii. În rest, nu sunt probleme..".

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Brenda, EU IMI DORESC 100% CONTRIBUTIVITATEA SI MAJORAREA SOLDELOR DE GRAD, si am ramas stupefiat cand Dl. Col Dogaru ne-a reafirmat ca inca mai exista acele pensii militare nenorocite de 470 lei, 550 lei, 700 lei, 880 lei, 1000 lei etc, fiind 25.050 pensii sub 2000-1500 lei, acesti pensionari fiind majoritatea vaduve si orfani ai camarazilor decedati, care iau 50% din dreptul de pensie ale celor decedati in teatrele de operatiuni externe si nu numai, apoi batrani si bolnavi grav, toti saraci si fara bani de hrana si medicamente, acum platindu-se si medicamentele de diabet cat si cele compensate caci nu exista gratuitati si a recunoscut asta si Dl Col Dogaru, si stiu si eu cum las in farmacii sute de lei ca nu stau eu la varsta mea sa umblu cu poze de retete si alte prostii cretine sugerate de Armata si greoaie, enervante si inutile ca sa nu luam gratuit si niciodata cat voi trai eu nu voi proceda la astfel de cretinisme si idiotenii, nimeni nevrand sa faca contracte cu Armata, in loc sa luam gratuit direct din farmacii pe protocoale intre ministere, dar nu se vrea asta, adica niste crime la pensiile militare inimaginabile datorita a o mana de clocari gulerati si a unei guvernari la fel de criminale, care ne ignora total si doi bani nu dau pe noi, dar vor la 4 ani voturile noastre! Acestor pensii, daca nu li se da atentie, caci sunt in joc vietile a peste 25.000 de batrani umiliti si ajunsi in sapa de lemn, inseamna ca traim real intr-un stat mafiot si ca nu mai exista absolut nici un partid care sa rezolve problemele la pensiile militare mici si medii, si mai bine stam acasa decat sa ne pierdem timpul sa ne votam din nou criminalii de la pensiile militare! Aceste considerente sa le aiba in vedere cu prioritate acesti sindicalisti, in care ne-an pus ultima speranta! SANATATE!

Viorel spunea...

Participă domnul Col. Bucur pentru al scoate din rahat pe Bachide. Lui îi este rușine să dea ochii cu reprezentanții pensionarilor, atât de rușine de i s-a înroșit fața și a luat foc. Eu cred că majorarea soldelor de grad se va realiza. Principalul este ca reprezentanții noștri să nu vorbească, ca și broaștele pe lac, adică în cor, ci să se consulte între ei iar punctul de vedere, varianta, termen până pe 31 mai (înainte de alegeri și nu la toamnă), chiar și sursa financiară (dacă au vreun intrus pe la DGFC care le-ar putea sugera), să le prezinte o singură persoană care are cât de cât pe lângă cunoștințe financiare și pe cele juridice, dacă nu să solicite sprijin unui specialist. Bine ar fi dacă doleanțele și tot ceea ce va prezenta în fața Col. Bucur ar fi materializate și într-un document (angajament / nu ca și Planul de măsuri la nivelul MAp.N al lui Ciucă din 2020) în mai multe ex. pe care să-l semneze toți reprezentanții (un fel de unire-n cuget și-n simțiri). Dacă acest lucru (actualizare soldă se realizează), mă întreb! A cui este meritul ? Al PSD prin ministrul PSD-ist sau al PNL prin Gl. Ciucă (ambele partide interesate de a aduce voturi la grămadă și nu puține).

Leon spunea...

@Viorel, eu cred ca fata in fata cu reprezentanții pensionarilor va fi domnul ministru TILVAR, flancat si de domnii Bachide, Bucur, Jianu, etc.
Probabil ca se va semna si un PV...!!

Sense spunea...

@ifrim, nu pot exista în același timp solda de grad (în pensie) și pensie contributiva.
Ți-am mai zis de câteva ori. Dacă pensia ar fi calculata după contributivitate, pensia ta actuala ar scădea. Exista simulatoare pe net, folosește unul și ai sa descoperi ca după un stagiu contributiv de 35+ ani, pe salariu mediu, rezulta o pensie undeva pe la 1800 lei.
Ce pensie crezi tu ca ai avea pe contributivitate cu 11 ani vechime?

Viorel spunea...

Domnule Leon. Apreciaez comentariile și munca dumneavoastră în sprijinul pensionarilor militari, motiv pentru care, cred că nu gândiți ca unii comentatori de pe acest blog privind nr. pensionarilor militari ca votanți (per familie). Suntem totuți destul de numeroși cred eu pentru a înclina balanța către un partid sau altul la toate cele 4 alegeri. Să nu uităm că fostul președinte Băsescu a câștigat președinția în 2009 la 125.802 voturi față de domnul Mircea Geoană și alea venite din exterior pentru că în țară pierduse alegerile.
Problema importantă pe care vreau să o scot în relief este, cât de ușor (în situația noastră) poți atrage minim 500.000 de votanți prin „mită electorală” dar legală prin acordarea soldei de grad pensionarilor militari din întregul SNAOPSN. Indiferent dacă am urât PSD-ul, PNL-ul sau alt partid pentru cele făcute în ultimii 7 ani, cine îmi acordă solda de grad actualizată, candidații acelui partid îi votez de la mic la mare. Ce principii, ce doctrină, ce interes national, vorba lui Găbiță al lui Cornel.

Claudiu Marin spunea...

@Sense
Realitatea este ca in calculul pensiei contributive intra si solda de grad din intreaga cariera militara.
Dupa trecerea in rezerva pensia contributiva creste numai prin cresterea valorii punctului de pensie, crestere care tine pasul cu rata inflatiei, nu cu soldele activilor.

Brenda spunea...

Dat în 2010 când și trecut pe legea 263cat era punctul pe care a fost calculat cu grad cu tot și cât este în 2033 punctul de pensie......

ifrim spunea...

Indiferent de tipul pensiei, că este militară de stat ori contributivă solda de grad trebuie evidențiată ( plătită)separat ca indemnizație(rentă viageră) de către MApN la valoarea la zi a omologului activ!

Claudiu Marin spunea...

@Brenda
daca vrei sa te delectezi cu evolutia valorii punctului de pensie citeste aici
https://www.cnpp.ro/evolutia-valorii-punctului-de-pensie

@ifrim
Deocamdata, nu exista o asemenea reglementare.

Brenda spunea...

Iar rata inflației a fost alta decât la civili sau chiar nu să dat corect sau deloc ,în acest caz ar trebui ori o lege nouă sau revizuirea celei din 2010 adică duse la zi

Brenda spunea...

Am greșit nu in2033 co 2023 , trebuie făcută soluția pentru aceste pensii că și vechimea în unele cazuri este deja încă. Dinainte de 1990 chiar mai mult de 30 de Nu plus AC

RD spunea...

'Cornelius Flavius Ifrim spunea...
@Outlander, raspund la o intrebare de pe topicul precedent: RD este Red Dog sau Red Dinamo, fost lucrator M.A.I.'

Doamne fereste, chiar din cauza unora ca voi, pensionarii militari suntem cum suntem.. Fraieriti cand si cum vor! Si eu sunt pensionar militar, asa ca ma includ in cateogria fraierit pentru ca cu o floare nu se face primavara.
Nu stiu cine sunteti voi, care-mi asociaza contul cu diverse nume, dar vedeti-va de treaba voastra ca nu stau sa ma joc pe aici, sa-mi fac 'x' conturi si asa mai departe.

Daca domnul Claudiu se pricepe, nu stiu ce se poate face pe platforma aceasta de blog, sa verifice IP-urile de pe care am postat, cel de pe internetul fix, respectiv cel de mobil! Pacat ca nu exista optiunea sa fie blocate anumite conturi de pe aici. Si daca ar fi aceeasi adresa de ip, atunci.. Dar sigur nu e asa!

Cu scuze domnul Claudiu, dar nu accept asocierea unor.. Oameni (sa nu le zic altfel) cu contul meu si mai vorbim de inteligenta si maturitate!

micutzul spunea...

La mulți ani celor sărbătoriți!

Este cântecul de lebădă al șefilor de asociații. Dacă acum nu pun piciorul în prag nu vor mai conta pentru nimeni! Nici pentru activi și politicieni nici pentru noi!

je spunea...

Asa este. Daca pana la 31 mai nu se legifereaza in acest domeniu asa cum era in legislatia anterioara,in baza careia am fost trecuti in rezerva, fara completari si modificari, trebuie sa actionam in consecinta incepand cu alegerile din 09iunie 2024.

Viorel spunea...

Je. Dacă vrei ca cititorii blogului să înțeleagă ce ai vrut să spui prin „legislația anterioară fără completări și modificări” ar trebui să specifici în ce an ai trecut în rezervă cel puțin. Poate ne duci cu vreo 30 de ani înapoi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@RD, Eu imi cer scuze pt asociere si confuzie, acum razand de aceasta situatie ilara, dar asa se intampla, frate, cand nu va dati identitatea corect si se intra la confuzii din partea noastra! Sper ca intelegi situatia, eu stiind novice ca RD este Red Dog, fi-ar numele pomenit in legendele dinamoviste de *succesuri!*

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@je, subscriu! Excelent, si asa o sa facem ca raspuns la inalta tradare cu sabotaje!

RD spunea...

Multă sănătate Cornelius Flavius Ifrim, am înțeles de unde a fost legătura. Toate cele bune!

Ca fapt divers, nici nu sunt dinamovist. Deci nu pot fi câine roșu nici în română, nici în altă limbă. Nici măcar în glumă. :)

maiag spunea...

Dupa atita MAKA MAKA SI HAU HAU 0 sa iasa,KAKA MAKA SI BAU BAU.pare rau ca puneti botu de infantili si nu pricepeti jocul politic,este un SAH LA REGE,acest bakir sau cum dracu i l cjeama a facut special asta pt a avantaja un anumit partid,el stie clar ca va intarita pensionarii meletari,va asteptati ca istoricul DAOGARU sa fie vocal?e un expirat nebagat de nimeni in seama,cei care vor fi acolo vor fi niste broaste raioase la un concert pe uscat,au interesele lor de natura personala,niste gargaragii care ne undoapa cu zanarel in poze,sa AVETI O SAPTAMINA CU BUCURII,lasati PATIMILE .maine o sa va dezumflati,rezultatul va fii,,,,analizam situatia si facem tot posibilul,,,,,maca maca,,,si reprezrntatii nostrii se dau in stamba ca au pus cu botu pe labe pe cei de la mapn.un mare RAHAT,pregatiti APA RECE

Viorel spunea...

Ce ne mai spune domnul Col.(Rz.)dr. Dogaru: „Propunerea SCMD este ca niciun reprezentant al ONG-urilor sa nu se duca la discutii exact cu calaii”
„Amendamentul ”Leoreanu” a fost o actiune pripita, deoarece era susceptibil de a se aplica o singura data marirea soldei de grad si nu la toti rezervistii. Pentru ca era legat de modificari legislative la Legea Statut 80/1995 opozabila doar unei parti a rezervistilor, nu tuturor. Ceea ce ar fi dus la ”razboi civil” intre rezervisti. Trebuia sa aiba in vedere, nu Legea 223, cum fariseic proclama calaii nostri de la MApN, fiindca asta va fi in continuare distrusa, pana la disparitia noastra completa, mai nou prin legi organice (conform Deciziei CCR) incepand cu Legea 282/2023. Se pregatesc pentru impunerea noastra din nou, la plata CASS, prin lege. Demersul trebuia facut la un proiect legislativ care trece cu viteza luminii prin Parlament, in mare secret. SCMD va actiona acolo si va solicita sprijinul tuturor celor interesati cand se va ajunge la votul final”.
„SCMD va fi alaturi, cu participantii promisi, daca actiunea nu va fi anulata maine, 30 aprilie a.c. Adjunctul ”lupului cel mai rau”, adica adjunctul dlui. Valeriu ROSU, cheama, maine, victimele, la negocieri. Cate unul de ONG intiator al mitingului sau care si-a anuntat participarea. Ca sa-i convinga ca ”statul paralel” a avut perfecta dreptate cand a ordonat parlamentarilor sa nu se implice si legea sa se intoarca la Senat, fara amendamente. Asta de fatada! Scopul real este ca, daca manifestatia se produce pe 09 mai, sa nu-i primeasca nimeni pe solicitanti, fiindca discutiile ar fi avut loc pe 30 aprilie. Deci, propunerea SCMD este ca niciun reprezentant al ONG-urilor sa nu se duca la discutii exact cu calaii”.
Și ce câștigă reprezentanții ONG-urilor domnule Col.(Rz.)dr. Dogaru dacă nu se duc mâine la discuții ? Nimic. La fel cum nimic nu câștigăm nici noi prin manifestațiile dv. dacă politicul nu vrea să ne dea nimic.
Cel puțin aflăm ce intenții au acum și pe viitor. Trecem iarăși la saboți, adică ne sabotăm singuri ? Domnul Col. parcă ar fi Gigi Contra. Când soliciți o discuție, spui că nu te primește, când te cheamă nu te duci.


Claudiu Marin spunea...

Domnul Dogaru regidiveaza!
Prin anul 2010, dupa L 119/2010, pensionarii militari trebuiau sa depuna cereri la unitati sau la CMZ-uri pentru a obține adeverinte cu veniturile brute din intreaga perioada lucrata, in vederea calcularii pensiilor contributive.
Daca pana la 01 01 2011 nu erau trimise la Casele Sectoriale acele adeverinte, calculul pensiei se facea din oficiu functie de salariul mediu pe economie/ sau minim(?).
SCMD a instigat pensionarii sa boicoteze actiunea prin nesolicitarea adeverintelor de venituri.
Multi au ascultat de SCMD si s-au trezit in ianuarie 2011 cu pensii injumatatite, calculate din salariul mediu.Cativa pensionari au facut infarct cand au primit pensiile in luna ianuarie 2011.
HG 735/2010 a fost abrogata in urma Deciziei CA Cluj-Napoca, si guvernul Boc a dat OUG nr. 1/2011 prin care institutiile militare au fost obligate sa elibereze din oficiu adeverintele de venituri si sa revizuiasca deciziile de recalculare potrivit HG 735/2010.
Acum, indeamna la boicotarea sedintei de maine! Numai ca sunt foarte putini rezervisti care mai asculta de recomandarile SCMD.

Viorel spunea...

maiag. Cele menționate în comentariul dv. sunt doar presupuneri. La MAp.N s-au adunat foarte multe petiții din partea pensionarilor militari (numai două am eu redirecționate de la domnul prim ministru Ciolacu și domnul Ciucă) privind acualizare pensiilor militare eliminate de 7 ani, anul trecut și anul acesta majorarea soldei de grad la activi iar pensionarii au fost omiși, transformarea celor 6 tichete de transport în bonuri de masa sau acordarea contravalorii lor, etc. Fiind an electoral iar problema majorării soldei de grad la active, omițând pensionarii military este o situație ridicolă nu numai pe plan intern ci și la nivelul armatelor member NATO. Asta le-a întrecut pe toate. Probabil vor prezenta cererile din unele petiții, apoi ce doleanțe au invitații, le vor cerne și vor spune că anul acesta nu pot acorda decât actualizarea soldei de grad. Să sperăm. Cam așa văd eu lucrurile. Este posibil să nu ne dea nimic. Dacă nici în an electoral nu primim nimic, mai discutăm peste un cincinnal în patru ani și jumătate.

Leo spunea...

E MIMĂ, la M100.

Leo spunea...

E MIMĂ, la M100.

Logan spunea...

https://m.defenseromania.ro/operatia-solda-de-grad-rezervistii-se-mobilizeaza-la-un-nivel-fara-precedent-insa-pentru-a-lupta-impotriva-mapn-pe-frontul-respectului-fata-de-militari_628081.html

luchy19 spunea...

Cei din ANP câștiga procese pe bandă rulantă în ceea ce privește salarizarea , drepturi restante, recalculări pensii.
Cum se face ? Oare faptul că sunt ai Ministerului Justiției

Leon spunea...

Merita citit:
https://m.defenseromania.ro/operatia-solda-de-grad-rezervistii-se-mobilizeaza-la-un-nivel-fara-precedent-insa-pentru-a-lupta-impotriva-mapn-pe-frontul-respectului-fata-de-militari_628081.html

Leon spunea...

La intalnrea de maine, reprezentantii Asociatiilor ar putea sustine urmatoarele Propuneri:
A) Amendamentul propus la adoptarea OuG.nr.28/2024 privind completarea Legii 80/1995 sa fie introdus Nu la Art.11 ci la Art.9^1 din aceasta lege ! Deja al.1) din Art.11 abrogat este preluat la Art.9^1 prin pct.8 din Legea 101/2019 si cu atat mai mult este recomandat sa-l aducem aici, asfel: "Articolul 9^1 1)Cadrele militare trecute în rezerva sau direct în retragere au dreptul la pensie militară potrivit legii.
2)Partea din pensie corespunzătoare soldei de grad se actualizează permanent potrivit soldei de grad a cadrelor în activitate."!
B) Si pentru ca NU este suficienta completarea Legii 80/1995, care se refera NUMAI la MILITARI (Politistii au o alta lege !), consideram ca se impune si completarea proiectului de lege privind aprobarea OuG. nr.26/2024 (saptamana viitoare va ajunge la CD.), astfel : La Art.XI se introduce alin.2) cu urmatorul cuprins: "In Legea 223/2015, privind pensiile militare de stat, se introduce un articol nou:
"Art.60 prim: Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de cate ori se majoreaza Solda de GRAD/Salariul GRADULUI PROFESIONAL al militarilor, politistilor si politistilor de penitenciare, avut la data trecerii in rezerva/incetarii raporturilor de serviciu." ..!
PS.Daca aceste propuneri sunt de actualitate, le puteti trimite Presedintilor de Asociatii, eu am trimis deja unui domn General !!

Marilena spunea...

Vreau sa cred ca reprezentanții nostri vor ști sa fie fermi , pregătiți sa nu cedeze .

Outlander spunea...

@All!
Chiar dacă domnul Paul Puiu nu face parte dintre cei mult prea agreați pe aici, pe cocioc, cred că se putea să nu mai interveniți cu citate ale acelui articol la care dânsul făcuse referire cu mai multe ore ca dumneavoastră să realizați că se poate ”mulge” ceva pentru propriile...interese! Articolul este de luat în seamă, dar dacă doar îl enumerăm pentru a ne pune parte nu realizăm nimic!
Este unul, pe aici, care tot face numărătoarea, care tot aruncă numărul mic, insignifiant al celor care ar fi trebuit să fie la meetiguri!
Întreb, eu, da matale pe unde erai?
Nu vrei să ne produci niște poze din adunările din fața Guvernului, cu date, cu ore de ...funcționare, pentru că am observat că mereu ne iei la mișto ieftin de ...neimplicare!?

mm spunea...

Cred că este bine să se meargă la întâlnire. Dar să fie fermi pe poziție, că altfel, personal, îmi este teamă că reprezentanții MAN vor încerca să ne convingă să renunțăm la protest, cu promisiunea că se va avea în vedere problema în perioada următoare, că vor fi organizate discuții cu toată lumea, că..., că...

Narciz spunea...

Domnilor președinți,
Reprezentanții structurilor asociative invitate să participe la o întâlnire cu ministrul apărării ,în data de 30 aprilie a.c. orele 15.00,au decis să nu participe la această întâlnire. Îl invităm pe domnul ministru in ziua de 9 mai 2024 la întâlnirea cu pensionarii militari în fața ministerului apărării pentru a le prezenta acțiunile intreprinse de acest minister pentru respectarea drepturilor constituționale și legale,drepturi câștigate prin sacrificii deosebite.
Cu deosebit respect,
Gen. rtr. Gropan Nicolae
Col.rtr. Marian TUDOR