Un produs Blogger.

luni, aprilie 29, 2024

Generalul Nicolae Roman intreaba care este reglementarea secreta care anuleaza dreptul militarului asupra gradului sau

105 comments

 


105 comentarii:

Viorel spunea...

Sper ca răspunsul să nu fie tot âââ și aaa. Ca o notă de final, domnul Gl. trebuia să-l mai întrebe, dacă același grad poate avea valori diferite (doar gradul în simplitatea lui și nu combinat cu funcția). După cum vedem, roțile încep să se miște. Un punct în plus pentru noi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dle General, Nicolae Roman, cu respect va rog sa-mi permiteti sa va fac cea mai pretioasa precizare, pentru a lamuri relatia dintre Presedintele Klaus Werner Iohannis si petitionari: Nu exagerez daca afirm ca am depasit numarul de 500 de petitii catre presedintie, iar institutia care se ocupa de aceste petitii fiind condusa de un domn militar, ca si noi, insa unul de incubator, pufos, pedant si dand marunt din buricele degetelor albe si firave, cand atinge orice obiect de la ,,prostime,''care nu cunoaste a manui vre-un instrument de foc si precizie, cum este o arma militara, ca fiu pilos si protejat si extrem de trist daca ,,secretara'' din dotare nu i-a indulcit potrivit cafeluța, sau a intarziat slugarnic si la modul cocosat sa i-o duca la pupătoare, si cand se pune robotic pe citit, cu extrema sclifoseala si plictis aceste misive, isi pune masca intrucat ii pute, dictand secretarei sa puna in miscare raspunsul obligatoriu mecanic-lait motiv repetitiv de refuz categoric, sau in cel mai rau caz mintind viclean si metaforic ca Dl Prezident a luat la cunostinta si va rumega, dupa rugaciunea de seara, o metoda de rezolvare, dar asta numai de la gradul de General in sus, caci un Plutonier, ca si un Colonel deopotriva, intotdeuna neraspunandu-le deloc, sau o singura data la 500 de petitii, in care se arata hotarat ca problemele nu cadreaza si nu se afla in sferele domniei sale de competente, dar ca sa raspunda cu semnatura olograf, cum am primit candva de la Dl Ion Iliescu la doua petitii, asta nu se va intampla niciodata, asa ca petitia Dv va ramane doar o laudabila initiativa personala, pentru care va felicit si va garantez cu onoarea mea ca nu o va vedea, ci doar acel ofiter aghiotant responsabil cu corespondenta, care o va trata ca pe un nimic si nedemn de a fi cercetata cu discernamant si seriozitate pentru a fi rezolvata, in timp ce Dl Presedinte va fi plecat la o partida de golf, sau in excursie de relax cu sotia din dotare in Republica Centrafricana, Congo sau Guineea Bissau, printre tribalii dintre cocotieri, dansand in jurul unor focuri ceremoniale si cantand impreuna cu guristii tam-tam-uri razboinice, sau ode matrimoniale consumate in desisurile junglei. Respectul fata de Dv ma obliga sa va dau sperante si sa va doresc succes in acest important demers petitionar, poate ca Dv. fiind singurul norocos, unul la 20.000.000 de petitionari, ca sa fiti luat in atentia Presedintelui, strict numai al PNL, nu al nostru sau al tuturor romanilor! Doamne, ajuta!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorerel, pune frana, prietene! Robotii prezidentiali nu sunt programati sa rezolve problemele rezervistilor militari, care pentru ei sunt non valori umane si militare! Acum, cu scuze ca nu-mi mai amintesc daca acesti roboti se intorc cu cheia dintre spete, sunt manuiti-manipulati cu sforicele, ca papusile de ventrilocie sau prin telecomanda, ca programele televizorului, cert fiind ca aceste masini unelte umane impielițate, adica invelite cu piele, au peste 20.000 lei salariu, plus prime si sporuri pentru conditii vatamatoare si grele! Sa nu mai crezi niciodata in raspunsurle date de catre robotii incarnati, impielitati si foarte bine remunerati!

Simdum spunea...

In 1985, eram colegi in 1512 (Academia Fortelor Terestre) la un examen de admitere si am prins vro ceva copiatori, si nu era meritu lui, dar, cand am ajuns la domnu LIMBA ( TAICHE M), si a arogat faptul ca el a fost cel care i a prins. Urat ai procedat, atunci...., ca martori nu ai, decat constiinta, ca la usa lu TAICHE nu era nimeni pe vremea aia...

Simdum spunea...

Gradul este un drept, adevarat conform legilor!!!, dar golit de continut, conform legilor, celor care fac legi

Gabi spunea...

Haideți pe 9 mai la miting dacă vreți să rezolvăm ceva. Lăsați epistolele. Nu vă ajută la nimic, poate doar să vă mai socializați.

Voicu Iulian spunea...

Mereu același subiect dar nici o rezolvare. Doctorii, judecătorii, poliția și alte categorii au oprit activitatea și au obținut drepturile. Armata nu...de ce oare? În garaj cu orice tip de tehnică, pe durată nelimitată,până ni se dau drepturile cuvenite. Dar cu cine? Avem comandanți? Avem,dar ei au suficient deoarece nu fac nimic!!!

maiag spunea...

tot o dati cu mitingul,ce ati rezolvat la cate mitinguri au fost pina acum>?de ce nu pricepeti ca pensionarii meletari nu au forta coercitiva,sa faca greva?sa urle ? cred ca cea mai buna forma esre ca sa iasa toti pensionarii meletari la intersectii,in fata la magazine,puncte strategice cu o pancarta la cersit ,cu,,,,da tu un leu pt traiu meu,asa paote este mai eficient,singurii care au forta coercitiva sunt activii,,,,ghinion,,,nu au dreptu la greva,asa ca ,,,sanatate si virtute ca azi la intilnire ne,,,,exorciteaza

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Onorabili camarazi, mai razand șugubăț si pamfletar, dar foarte serios totodata, sunt de parere ca un potop, ca a lui Noe, de misive pe ton un ridicat, ca eu sunt de-a dreptul vulgar, tăios si acuzator ca un ca un Cardinal inchizitor, trimise zilnic si repetitiv, dar de ordinul zecilor de mii sa le blocheze aparaturile de receptare, ar atrage macar atentia, si in ce priveste un miting, ar fi deajuns zecile de mii de mucuresteni rezervisti intre care fluierari din MAI si vuvuzele cazone, insotite de tobe si talgere ale STS si SRI si folosindu-se doar de cateva statii de metrou sau alt mijloc de locomotie comun sa ajunga in zonele pustii dintr-o zi si mai pustie, nelucratoare, alocate la mișto de autoritatile ostile in plina canicula pentru descurajare, dar si pentru a fi dusi, insolati si epuizati, cu SMURD-UL la Urgente, ca sa se lecuiasca de meetinguri pe viitor, si nu veniti de la sute de km niste batrani cocosati de boli, clămpănindu-le protezele ca ciocurile de berze de la parkinsoane si reumatisme ruginite, obositi ca boulenii la jug si blindati, ca niste tancuri, cu stend-uri. Eu, trimit zilnic aceste depeșe, si chiar mai adineaori Dl ministru Câciu m-a asigurat respectuos, printr-o doamna Director General de Cabinet, ca Ministerul domniei sale nu are nici o raspundere fata de problemele pe care le-am ridicat. Punctum.
Ce e de facut? Păi, ce tooot dzice @Leo repetitiv, precum cucul din ceas: Să stătem ciuliți! Ciuliți, la ce?! La cucii care se toot chinuie sa se trezeasca din mortii dintre vincluri, si cand se vor autoresuscita sa actionam imediat si ca atare cu ce avem la inde...MÂNĂ cu indemânare, sau cu o bunaciune platita in dotare, de pe traseele magistrale, marginale!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La multi ani tuturor infanteristilor de Ziua Infanteriei romane - 30 Aprilie!

Leo spunea...

Scrisoarea deschisă vprivitor la ce ?
Păi atâta lucru putea să știe și el , că NU EXISTĂ vreun act normativ nici secrte nici nesecret care să anuleze gradul militar în afara celor stabilite prin Justiție ( parcă trădarea de țară , crime împotriva umanității etc..)
Individul, după ce a dormit toată legislatura , acum s-a trezit să facă oleacă de vizibilitate, dar se face de râs cu ce întreabă.
Putea să-l întrebe pe primul turist al patriei , de exemplu cum este posibil ca puterea politică pe care o manipulează el cum vrea pt. a dormi liniștit ( amestecând și comasând stg. cu dreapta ), și-a permis ca să SUPRIME ACTUALIZAREA PENSIILOR MILITARE care este un drept fundamental derivat din dreptul de pensie , prin OUG -uri și nu prin Legi ale Parlamentului.


yar 99 soim spunea...

@maiag
in loc sa scrii tu epistole sau sa iesi la cersit , mai bine iesi tu la miting pe 9 mai si ai sa vezi daca se misca ceva sau nu.cu smiorcaieli si pasivitate nu o sa rezolvi nimica niciodata. ba observ ca ii mai indemni si pe unii sa faca ca tine, esti cumva inrolat politic?

Luc 3 spunea...

Cum au facut medicii și profesorii,asta este"rețeta"la orice mărire,de până acum! Oprirea activitătii,altceva nu cred că merge,din păcate, cu dialog,nu s-a rezolvat nimic!Vom vedea astăzi, cum ne "aburesc"și dacă am dreptate! Aș vrea să nu am!Nu sunt adeptul opririi activității! Dar......așteptam(cât mai putem)!

xmax spunea...

Vom putea avea si noi informatiile respective despre ce sa discutat, cum s-au negociat problemele, in cadrul intilnirii?
Si ce sa decis???

Petrut spunea...

Presedinfele si alti decidenti ,sefi de Camera sau Senat au un singur răspuns la cererile cum este cazul problemei pensiilor militare ---"Petitia Dvs.a fost trimisa spre examinare catre cei in drept" ----din acel moment nu ii mai interseaza nimic. Aceștia se adresează cetateanului numai pentru ai face promisiuni acestuia in Campania electorala ..apoi 4 ani sant inabordabili.....de aceea macar in acest an sa ne aducem aminte ca votul nostru este singura unealta a simplului cetatean de care se teme in mod real orice aspirant la binefacerile vieții de om politic de toate nivelurile ...alegem gresit ..,tragem in continuare ponoasele

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

xmax, in seara asta o sa obtinem o coala alba, ca laptele, in mijlocul careia se va afla un punct negru. Acela va fi punctul lor de vedere asupra rezultatelor de la consfatuire!

Viorel spunea...

Petruț. Așa am pățit și eu când am trimis domnului prim ministru Ciolacu. A fost redirecționată spre MAp.N. care nu a binevoit să-mi răspundă. Atunci am trimis altă petiție la SGG și le-am adus la cunoștință că MAp.N încalcă OUG nr. 27/2002 modificată și completată de Legea nr. 233/2002. Domnii de la MAp.N mi-au răspuns în dorul p…I doar la un punct din cele 6 motiv pentru care le-am trimis o altă petiție. Dacă o vor arunca la gunoi, o să cer sprijinul presei, care să-l întrebe pe ministrul Ap. de ce în cadrul ministerului pe care îl conduce, fiecare aplică legea cum îl duce capul de jos.
În plus. Cum unii președinți au primit ouă clocite în cap (Iliescu 2008 la 19 ani de la Revoluție https://www.libertatea.ro/stiri/a-dat-cu-oua-in-ion-iliescu-303968), altul a fost vopsit cu colorant pentru zugrăveli (Constantinescu în 2000 https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/constantinescu-improscat-cu-vopsea--1m61.html), de ce nu am aplica aceeași măsură la toți care ne batjocoresc și ne fură. Ar fi o dreptate morală dacă nu materială și nu cred că am încălca legea atât timp cât o încalcă ei.

maiag spunea...

cel care mi spui ca propag pasivitatea te anunt ca am fost la 3 mitinguri dogariste si fara efect,eram maxim 200 de speriati,marele istoric urla la microfon ca suntem cateva mii,si nimeni nu ne a bagat in seama/despre ce vb?vad ca aici e mai mult cenaclu literar si concurs de idei,nu te poti baza pe o informatie corecta,nu am citit 2 pareri la fel,fiecare expune conform intereselor sale.uitati cine nu a fost de acord cu legea calculata pe puncte?niste natarai care aveau interese si au influentat,faceti socoiteala ce pensie aveati acum si in viitor daca nu cereau pensii meletare,la civili si magistrati cresc pensiile prin lege,la militari nici daca una tanara le greaca mandravela nu mai creste nimic,in curand.....EROI AM FOST SI VOM FI INCA,stiti cand sunt recunoscuti eroii,sa vedem ce au facut azi marii nostri reprezentanti,o fi fost cafeaua sevita protocolar?:

,

maiag spunea...

SUGESTIE,daca nu au rezolvat nimic azi,hai sa facem 0 intelegere de breasla si sa facem public ca vom vota cu alt partid din lista,oricare in afara de psdusl,partidul care va promite rezolvarea sa primeasca voturile,asta da razbunare,o facem baieti?sigur intra in panica sa piarda motto grosso sute mii voturi

Viorel spunea...

xmax. Puțintică răbdare până mai după amiază. Sigur domnul Leon sau domnul Claudiu Marin prin antenele pe care le au (nu antenele1,2,3 ci relațiile de colaborare sau prietenie cu diverși politicieni, președinți de Asociații, Sindicate, Ligi, etc.), vor reuși să ne transmit ceva informații positive cu rezolvare în timp limitat (scurt). Așteptăm ca și pe pește la nadă / cârlig. Așteptăm ca și Deciziile de la CCR care văd că s-au plictisit și ăștia. În aprolie au judecat 3 surcele, în mai nu au programat nimic, în iunie este prea cald, apoi iulie-augus vacanță judecătorească. Ne mai întâlnim la stână și la toamnă deși au înregistrate peste 500 de dosare pe OUG nr. 59 și 114. Îi doare în cot de Vax populi, vox Dei.

Radu Vasilică spunea...

General(rtr.) Nicolae Gropan, LADPM
Diambelir și domnilor colegi. Referitor la întâlnirea pe care am hotărât să nu o onorăm fac următoarele precizări: 1. Decizia a fost luată de toți președinții structurilor invitate. 2. Personal invitația mi se pare o încercare jenantă de ,, spălare " a analfabetului funcțional Bachide. 3. Surprinzător pentru mine este faptul că nimeni nu se întreabă de ce se vorbește numai de OUG 28 și nimic de nr.26 . Numai Liga a trimis la comisia de apărare de la Senat propuneri în acest sens.4. Camera decizională pentru OUG 29 este Senatul, deci se mai poate corecta. 5. In aceste condiții protestul din mai este decisiv. De aceea trebuie pregătit deosebit și cu o mobilizare exemplară. Este necesar să atragem toate sindicatele polițiștilor și toate structurile asociative. 6. Va cer consimțământul că pe lângă acțiunile conducerii sa fiti de acord că în virtutea unor relații personale sa apelez și la sentimente. Doamne ajuta!

Radu Vasilică spunea...

Doamnelor și domnilor colegi. Referitor la întâlnirea pe care am hotărât să nu o onorăm fac următoarele precizări: 1. Decizia a fost luată de toți președinții structurilor invitate. 2. Personal invitația mi se pare o încercare jenantă de ,, spălare " a analfabetului funcțional Bachide. 3. Surprinzător pentru mine este faptul că nimeni nu se întreabă de ce se vorbește numai de OUG 28 și nimic de nr.26 . Numai Liga a trimis la comisia de apărare de la Senat propuneri în acest sens.4. Camera decizională pentru OUG 29 este Senatul, deci se mai poate corecta. 5. In aceste condiții protestul din mai este decisiv. De aceea trebuie pregătit deosebit și cu o mobilizare exemplară. Este necesar să atragem toate sindicatele polițiștilor și toate structurile asociative. 6. Va cer consimțământul că pe lângă acțiunile conducerii sa fiti de acord că în virtutea unor relații personale sa apelez și la sentimente. Doamne ajuta!,stima, col.ing.(rtr) Radu Vasilică

ifrim spunea...

@Maiag!Găbiță-i baza altfel, ioc șansa Rambo!

mm spunea...

Pe lângă documentul prezentat, mai circulă o altă interpelare a gl. Roman adresată și prim-ministrului Ciolacu. Trag nădejde că ambele sunt reale și cu bună credință, neavând intenții electorale (care există oricum!) cu dorința acerbă de a-și prelungi mandatul. Nu de alta, dar discuția despre actualizarea gradului militar și pentru pensionarii militari nu a apărut ieri. Întreb și mă întreb de ce reacția domnului gl. Roman și, poate, și a altor generali din Parlament, a apărut așa de târziu. Probabil au fost și alte intervenții ale alor parlamentari dintre foștii militari cu grade mari, dar personal nu am date despre vreo acțiune concretă. Am văzut doar un răspuns al gl. Chelaru (dat unui petiționar) prin care se angajează să urmărească îndeaproape problema actualizării gradului militar și pentru pensionarii militari. Și se pare că a urmărit-o, dar nu reușit să o prindă, mai ales că este membru titular în Comisia pentru apărare ordine publică și siguranță națională.

Viorel spunea...

Domnule Col.ing.(Rtr.) Radu Vasilică. Refuzul domnului Gl.Bg. Nicolae GROPAN nu are logică. Probabil tot dânsul i-a convins pe ceilalți președinți să boicoteze invitația la MAp.N. Cred că este o mare greșeală din partea dânsului și o mare defavoare adusă nouă. Ca militar a aplicat o strategie proastă. Când inamicul stabilește locul de luptă și te invită înainte de bătălie la o discuție pe terenul lui, te duci tată ca să-i asculți și analizezi variantele, poate se găsește o portiță de a da la pace. Studiezi dacă este credibil sau viclean, apoi acționezi în consecință și ca ex. aplici tactica domnului CIUCĂ la întâlnirea (tot) cu președinții de asociații când după ce i-a ascultat a spus nu (discuția era pe Proiectul PLx-199/2020). Asta este varianta pe care o propun. Sunteți de acord ? Domnul Col. Tudor a solicitat timp pentru a se consulta cu asociațiile din teritoriu. Atunci CIUCĂ s-a ebnervat, s-a ridicat de pe scaun și a plecat lăsându-i pe cei prezenți cu gura căscată. Așa trebuia să facă astăzi și domnul Gl.Bg. Nicolae GROPAN. Îi asculta, dacă propunerile se suprapuneau se trecea la fapte, dacă nu, făcea exact ca și CIUCĂ. Se ridica, îi saluta din mers și îi anunța că se vor întâlni pe 09 mai. Așa ce ai rezolvat ? Nimic! Cel puțin nici nu știm cu ce propuneri venea MAp.N. MULȚUMIM Domnule Gl.Bg. Nicolae GROPAN! Am mai luat o clapă de la proprii avocați.

Viorel spunea...

Având în vedere „complexitatea” răspunsului pe care domnul președinte Klaus Werner Iohannis trebuie să îl dea domnului Gl. Nicolae ROMAN la Scrisoare deschisă, acesta a intrat în panică și:
Domnul Klaus Iohannis se retrage.
Președintele României și-a depus cererea de pensionare. Detalii de ultim moment despre motivele invocate de șeful statului au venit chiar acum. Despre ce e vorba și de ce a ales să facă acest lucru?
https://www.capital.ro/klaus-iohannis-se-retrage-si-a-depus-cererea-de-pensionare.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@MM, toti o urmaresc, cu un scop electoral si, cand s-o prinda, se lipesc pulpele in călcîi! ,,Ți-am sarutat talpa, si tu de teama sa nu-mi strivesti sarutul, ai mers pe calcâi!'' - Nichita Stanescu

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tizule, sanatate sa-ti dea Dumnezeu, si peste 100 de ani de vietuire, pentru adevarul adevarat grait despre Găbiță al nost'!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Radu Vasilica, onor spunere ca TOȚI sa iasa in strada, de la opinca la Vladica, cat despre spalarea lui Brutus, e splat el pe creier destul de leprele lui, si trebuie vehement ceruta demisia, caci e prea mare caciula pentru el! Acolo cand se duc geberalii, cer ce vor ei, nu ce ne dorim noi, ,,prostimea,'' ce ne considera de cand se stiu! Multumim pentru amanuntele marunte, dar esentiale!

xmax spunea...

Suntem in faza ca si bancul cu iepurele si ursul: daca ai caciula DE CE ai caciula.....daca n-ai caciula DE CE n-ai caciula (sirul identic de caractere este DE CE) in rest nimic nu este la fel.....
Cine intelege intelege cine nu asta e NU

Deci cu graba sau fara graba....uite asa trec zilele....

Om decide ca si NOUA(9) MAI va fi una indisponibila...si v-am spus povestea lor....

Alex spunea...

Al naibii de mandrii sunt presedintii de asociatii.Pe langa faptul ca nu au facut mai nimic in toti anii,cand li se ofera ocazia sa bata cu pumnul un masa ptr.obtinerea unui drept....refuza.Neputinciosi si lipsiti in marea majoritate de "vana".Daca Banchide a fost un prost,trebuia demonstrat acolo....face to face.Se pot organiza de acum incolo mitinguri unul dupa altul,rezultatul va fi nul.
Au avut o singura sansa ptr.a putea rezolva problema soldei de grad.Spuneam acum cativa ani ca presedintii de asociatii ar cam trebui schimbati.Fac jocul guvernantilor.
Ar fi bine sa ma insel.Slabi,slabi...yesmani desavarsiti.

Outlander spunea...

Dacă este așa...!
Eu am spus mai demultă vreme că nu General(rtr.) Nicolae Gropan, LADPM, mă reprezintă pe mine!
De ce ați mers pe mâna acestor impostori?
Când observ că unii habar nu au să scrie românește, să respecte elemente caligrafice și de punctuație elementare (propoziția începe să se scrie cu literă mare, virgula sau alte semne de punctuație se fac remarcate imediat după cuvât, nicidecum înaintea cuvântului următor), mă întreb ce i-ați învățat pe copii voștrii!
Mama îmi rupea foile în clasele 1,2,3 că nu eram în stare să scriu corect și să pun semnele de punctuație după cum dicta ea!
Și avea doar 4 clase primare!
Și acum veniți să constatați ce a hotărât Gropan!
Și este nevoie să reluați după 3 min. același narativ pe care nu ați fost în stare să îl faceți înțeles din prima!
Da, bine...tastatura telefonului, bla, bla, bla!
Modul cum vă exprimați denotă exact dorința nespusă de a nu se face nimic!
O exprimare plată și în acord cu bălmăjitul de gropan!
De când și până când tot un general trebuie să conducă asociațiile de militari în rezervă?
Cu ce s-au făcut remarcați?
V-ați făcut muci în fața lui dogaru?
Avem rezultatele!
...am scris la generalul...cutare, am primit asigurări...
“Fir-aţi ai dracului cu melcii voştri!”

Claudiu Marin spunea...

@all
Daca toti liderii structurilor asociative au dat in mintea tanarului octogenar si nu s-au prezentata la M100, ceea ce refuz sa cred, trebuie sa ne asteptam ca Departamentul lui Bachide sa emita un comunicat prin care sa oficializeze victoria impotriva pensionarilor militari.

Outlander spunea...

Dumneavoastră, domnilor cretinoizi care conduceți anacronic aceste structuri asociative de INutilitate publică, mergeți la M100, și faceți-vă un loc de dat cu capul!

xmax spunea...

crăcănismul....șobolănismul...analfabetismul...tîmpenismul...si altele de genul "...mul" sunt la moda.

Eu nu reusesc sa compilez o singura idee: de ce pina mai ieri a fost o asa mare implicare si hotarire ca vor participa la discutiile de azi .... iar acum sa aflam ca de fapt NU!!!!

Chiar asa????? Asta da tupeu maxim!!!!

Outlander spunea...

Aceste structuri de Inutilitate publică sunt cele care servesc intereselor ”clocarilor” din m.ap.n.!

Outlander spunea...

Această manevră prostească se constituie într-o mare trădare!

Ionica botez spunea...

Nu pot sa cred că voi conduceți organizațiile de pensionari. E că în frază aia I-am bătut de sau că++t pe noi.

Alex spunea...

Lupta adormitilor care conduc asociatiile de rezervisti militari,s-a terminat inainte de a incepe.Luati aminte cei care mai platiti cotizatii.Le platiti degeaba.Uitati-va la MaCiuca: singura pozitie pe care o stie,este a ghiocelului.Asta nu a deschis odata gura sa aduca aminte macar de pensiile militare.Sleahta de presedinti, este compusa din oameni plamaditi din acelasi aluat ca si "marele razboinic".Nu va mai aveti incredere in ei.Acum a fost momentul cel mai prielnic in care situatia se putea schimba in favoarea noastra.Este o vorba: " A fugit puiul cu ata".La noi era fugit de multa vreme si sunt slabe sperante sa-mai prindem.
Presedinti jalnici.

Viorel spunea...

O soluție trebuie să mai existe și asta trebuie găsită cât mai rapid. Această situație nu se poate termina așa. Domnule Claudiu Marin, Domnule Leon, nu vreți să preluați inițiativa și să ne reprezentați în discuția cu MApN, de data aceasta solicitând noi o întâlnire cu ei (am fost în avantaj dar am pierdut pentru că ne-am lăsat fraieriți de proprii noștri reprezentanți la fel cum am fost fraieriți de domnul Ciucă în cei 7-8 ani de domnie / SMAp.=ministru=prim ministru). Un aport negativ la această decizie (de neparticipare) l-a adus și Col.(Rz.) dr. DOGARU care i-a incitat la „revoltă”, poate chiar dânsul i-a convins (redau): „Deci, propunerea SCMD este ca niciun reprezentant al ONG-urilor sa nu se duca la discutii exact cu calaii”. Eu sunt un nimeni (Grad / Funcții) comparativ cu dumneavoastră sau poate cunoașteți un reprezentant cotat corespunzător pentru a ne reprezenta. Poate domnul Comandor de Constanța Outlander ar putea avea un cuvânt de spus. Chiar așa ușor renunțăm la această posibilitate care dacă nu se îndeplinește ne luăm adio de la actualizarea soldei de grad ?

Mihai f. spunea...

Suna a coșmar ...chiar nimeni nu s- a prezentat,ne umilesc și reprezentanții noștri ..era o șansă să fim ascultați .sunt dezamăgit ,care este pasul următor,mitingul ..daca iese un fiasco tot datorită lor ...le- au sunat telefoanele aseară ptr azi ?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca Dl General Gropan a refuzat sa stea la aceeasi masa cu inalt tradatorul rezervistilor, tractoristul agricultor, Brutus, a facut-o dintr-o onoare si demnitate de General moral si etic, care nu i-a permis sa imparta masa si sa duca tratative cu tradatorul si vandutul pe argintii ieftini de Iudă! Va asigur ca ei isi fac mari, foarte mari griji electorale, intrucat pe toate blogurile a inceput Marele Razboi pentru eliminarea acestei guvernari a rusinii nationale, care ne-au terfelit, batjocorit si eliminat fara nici o retinere si rusine absolut orice avantaj ca sa ne scoata din mocirla in care ne-au bagat tot ei! Un comunicat al domniei sale imi va intari probabil spusele!

Mihai f. spunea...

Revin ...cine trebuia să ne reprezinte și nu s- a prezentat...dați numele lor ,sa îi știm ..poate aflam de ce ..

Claudiu Marin spunea...

Eu nu cred ca dl general Bahnareanu, presedintele celei mai mari asociatii a cadrelor militare in rezerva si retragere nu s-a prezentat la discutiile initiate de conducerea MApN.
Pe ceilalti ii cred in stare, pentru ca mai au antecedente, mai ales dl Marian Tudor.Il cheama Ciuca la el si-l intreaba daca este de acord sa promoveze Plx 199/2020 in forma din raportul preliminar si el, nesigur fiind, a zis ca vrea sa se mai consulte cu alti lideri, imprejurare care l-a infuriat pe Ciuca si a parasit biroul. A fost o oportunitate pierduta pentru toti pensionarii militari de a fi avut inca din 2020 pensia militara minima, calculata cu valorile elementelor salariale din Legea 153/2017 si, dupa alte etape, pensii militare actualizate si recalculate.
Daca astazi era alta oportunitate?
Hotarasem sa merg la protestul din 09 mai! Dupa fitele de astazi ale sefilor structurilor asociative voi boicota si eu actiunea lor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu se culca Dl Col Dogaru pana ce nu ne trimite un comunicat: Sa ,,stătem ciuliti, tălică,'' vorba marelui contemporan in viata, @Leo! Bravul Colonel, o data cu insertia de insulină ne va trimite si dosarul cu șină cu ce si care cutare si-a luat nasul la purtare, sau cine s-a facut de rusine, ca si cei care au lovit in interesele rezervelor militare!!

ifrim spunea...

@Claudiu.Trebuia să mergi d-ta cu Leon.Spuneai că reprezinți cititorii blogului Huhurez!

mm spunea...

Posibil să fi greșit gl.Gropan. Deși nu sunt sigur că el a convins reprezentanții celorlalte asociații să nu participe. Cred ca au avut și ei ceva de spus. În plus, în invitația de la MApN se precizează că se dorește ”clarificarea aspectelor privind dezbaterile referitoare la amendamentul adoptat de Comisia...”. Dorința de rezolvare a situației cu siguranță era formulată într-un alt mod, cu un alt limbaj, cu o altă deschidere. Și respectul față de pensionarii militari, cei care i-au promovat și susținut pe majoritatea celor aflați în poziții de conducere, ar fi trebuit să fie exprimat și prin, măcar, semnătura șefului Direcției pentru relația cu parlamentul, chiar dacă acesta este Bachide. Asta înseamnă și curaj al răspunderii și onestitate și ...
Mă întreb ce implicare concretă și consistentă au alți șefi de organizații de rezerviști, precum gl. Bălăceanu, gl. Băhnareanu (el a trimis o scrisoare de protest față de poziția MApN privind actualizarea valorii gradului militar pentru rezervisti și gata, a rezolvat problema). Mă refer la aceștia pentru că sunt în fruntea unor organizații de rezerviști cu pretenții de reprezentativitate. Ați remarcat aparițiile la TV săptămânal, sau chiar mai des uneori, ale unor generali și colonei, unii șefi de organizații ale rezerviștilor, dar de câte ori i-ați auzit punând problema drepturilor rezerviștilor?

Leon spunea...

@Claudiu, informatia se confirma si din alta sursa, desi confirmasera prezenta, au ales sa nu se prezinte !
PS.Ma felicit ca in ultimii 2 ani NU am mai platit cotizatia la ANCMRR..!!

Luc 3 spunea...

@Claudiu,să dea Dumnezeu să ai dreptate,mă refer la comentariul de la ora 18.37!Și eu sunt optimist ,dar ne-au înșelat așteptările de prea multe ori!Nu știu cum,dar cei care conduc aceste asociații,trebuiesc înlocuiți cât mai repede posibil,cu unii care ne sprijină în problemele noastre,să fie OAMENI CORECȚI,și pregătiți,mai tineri, cu inițiativă! Asta este părerea mea! Poate greșesc,dar așa cred! Doamne ajută! Toate cele bune!

Alex spunea...

Membrii asociatilor de rezervisti militari, ai caror presedinti nu s-au prezentat la discutia programata azi la ora 15.00,retrageti-va din din respectivele asociatii si lasati-i naibii pe "foarte orgoliosii" "conducatori".
Ai naibii ! Sunt mandrii nevoie mare.Lasati-ii fara obiectul muncii.Sunt niste tradatori mizerabili intocmai ca Daogaru M.,care de atatia ani,din prostie cred,mai mult a incurcat
lucrurile.Afara cu indivizii.......

Skoda 4x4 spunea...


Ulaaa ,am Infrant si de data asta ,tlaiasca asociatiunile proletare...ulaaa...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Acum, ca intre noi, mărunții țâri sau guvizi, mari in burți si trihirica in gradene, fie ei si polcovnici, si v-o șușotesc la clăparele cu clapeți sa nu him auziti, ca doar nu ne pretam noi sa luam doctorate copy paste pe spagi grăsoaie, ca sa ravnim la bolovani in colțuri de pe etichetele sticlelor cu tarie: Chiar, pă bune si p-alea drepte, îi credeti pe domnii inalți Jenerali ca se zbat ei in sedinte cu clocarimea proletara pentru masa mare de plevușcă, sa le creasca tulei la penzziile alea anemice si schiloade si astfel sa dam in diabet de atata căcălău de bănăret?! Ai?! Cam multe pretentii avem, de-alde bre, bro! Păi, ia sa ne mai vedem noi de treaba noastra si sa ne tinem lungul nasului la purtare, ca doar nu putem avea tupeul sa-i ajungem din urma cu Moscwiciul sau Popeda sovietica, pe cand ei gonesc cu merțafoanele hermane, tunate pe șenile si rotile hamerecane! Hmmm, ca niciodata la ciolanul cel mare nu pot avea acces la macrele incantatoare si plevustile brotacare, decat la infinitezimalele de oscioare, dar si alea date prin razatoarea mică sa nu mai ramana din fibre nici o trihirică!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

INCA DE IERI SE EXPRIMAU INDOIELI DE PARTICIPARE LA SEDINTA DE AZI: https://sindicatulcmd.blogspot.com

Arfy spunea...

Outlander! Ai vrut să dai lecții de scrie în limba română(nu în românește) dar ai dat rău în "bară"!
Exemple:
- clasele 1,2,3!
Corect: în clasele întâi, două și trei!
- copii voștrii
Corect: copiii voștri
Nu mai fac analize detaliate pentru că nu-și au rostul "hârtiilor rupte" degeaba!
Dacă "asociațiile" militare n-au participat la M 100, este un fapt pozitiv!
1. Nu cu Ministerul apărării trebuie negociat și dezbătut detaliile OG!
2. Oricum se făceau de râs fără a obține măcar o supremație privind intervenția asupra OG.
3. Discuții, rapoarte, proiecte etc trebuiesc adresate comisiilor parlamentare și susținute politic!
N-am dorit să văd această dezamăgire a multora dintre noi, dar a fost direct proporțională cu optimismul!

Laleaua neagră spunea...

E plin parlamentul de generali in frunte cu Chelaru care nu fac nimic pentru pensionari militari. Puteau sa de puna zeci de initiative legislative de indreptarea nedreptatilor dar nu au facut-o...niste tradatori nemernici...

Burebista spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Burebista spunea...

Și este numai una dintre zecile de asociații care, NU FAC NIMIC PENTRU CEI PE CARE ÎI REPREZINTA, adică pentru pensionarii militari... Ma felicit ca nu am fost niciodată membru al vreunei asociații deși pe fisa de lichidare ultima rubrica era înscrierea în ANCMRR MAI.. Noroc ca am citit și ce era scris mai mic în paranteza ca nu era obligatoriu dar recomandat.. Cred ca fost printre putinii care nu m am înscris pentru ca chiar și directorul ce trebuia sa semneze ultimul fisa nu a vrut inițial sa semneze pentru ca nu bifasem și ultima rubrică cu ANCMRR... 🤣 Când i am spus ca este opțională înscrierea, pentru că chiar pe fișă e scris acest lucru, a semnat.. 🤣

Burebista spunea...

Intrati pe acest link, ca să vedeți câte persoane sunt abonate la fondurile MApN, dar și ale membrilor cotizanți.... căpușe....
https://ancmrr.ro/despre-noi/filiale-ale-ancmrr/

Claudiu Marin spunea...

@Viorel
Nu avem reprezentativitate ca sa mergem la asemenea consultari!
Sunt sigur ca printre zecile de mii de cititori care acceseaza lunar blogul sunt si cadre active cu putere de decizie in institutiile militare.
Daca ne citesc aici, de ce ne-ar mai chema la sediul M100?
Solutiile lui @Leon, @Mitica sau ale doamnei Georgeta au ajuns la cei care decid.
Nu te mai stradui sa umpli spatiul cu materiale de pe alt blog. Este suficient ca pe prima pagina a acestui blog este link de trimitere acolo.

RD spunea...

Am tot intrat aici pe blog si pe alte surse ce aveau subiectul pensiile militare despre actualizarea gradului, dar n-am gasit nimic oficial. Nici nu stiu ce sa scriu, ca ar fi cu prea multe biiiip. Cica sa ne pregatim pentru 9 mai. Doamne fereste!

Viorel spunea...

Laleaua neagră. În 2020 l-ai votat pe Gl. Chelaru la alegerile Parlamentare ca să ai pretenții de la dânsul ? Poți spune DA sau poți spune NU. Are vreo obligație personală față de tine și nu ți-a îndeplinit-o ca să-l jignești în asemenea hal. Fă-l trădător de breaslă pe Gl. politician care a îndeplinit toate funcțiile posibile pentru ați putea realiza doleanțele tale. Dar el nu a vrut, deși a putut și poate pentru că are cap de oltean probabil ca și tine (îmi cer scuze față de marea majoritate a oltenilor, în fiecare regiune istorică a țării există și oameni cu capul pătrat). Gl. Celaru nu merită epitete calomnioase din partea ta, care nici nu știm nici cine ești și nici ce freci de fapt pe acest blog.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Claudiu Marin, cred ca solutiile celor trei bravi camarazi, de o acuratete legislativa punctuala si la obiect, foarte buna in sprijinul pensiilor mici si medii, au oprit initiativa acestei sedinte: Nu le-au placut nici dlor generali, cu atat mai putin clocarilor gulerati si au convenit s-o lase balta, cu situatia dezastruoasa pentru noi si foarte buna pentru ei sa ramana in vecie asa, de nu i-ar mai rabda pamantul pe cei vinovati de situatia asta cretină! Eu? Continui cu pocnitorile petitionare, caci scrisul si punerea intelectului la treaba combat alzhaimeerul! Niciodata sa nu spunem niciodata si nici nu suntem genul care sa renuntam la lupta! Mergem inainte sa ne obtinem drepturile, Dumnezeu mai stie si cum o s-o mai facem, dar aceasta guvernare, daca continua cu incapatanare sa ne ajute, vom face precum a zis ca va face cu intreaga familie, @Leon, iar ei o sa se linga pe dungă de o noua guvernare! Curaj, dragi camarazi, ca eu, cel mai sarac dintre postatori, nu ma agit ca sa nu mi se consume bateriile, daramite domniile voastre care, de bine, de rau, va mai ajuta chimirul cat de cat! Sanatate si, sa avem toti o Saptamana Luminata in Domnul nostru, Iisus Hristos, ultima noastra mare speranta! Doamne, ajuta! Amin.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ce Dumnezeu, Arfy, de ce vrei sa fii chitră cu @Outlander pe niste nimicuri, mai ales ca pe toti ne leaga lupta comuna impotriva unui singur dusman? Multi ne-am fi dorit realizările sale din viata ca, după Scoala Militara de Aviatie, sa absolve Academia cu note maxime, sa obțina si gradul de Comandor si sa controleze decenii spatiul aerian national, civil si militar pe latura aero si meteo! Scriind de pe telefon, doar stim toti ca rahaturile astea cipate joaca feste, sau cam greu sa nu gresesti la spatiile acelea destul de mici pentru degetele noastre gâlmate de reumatisme, colesteroale si imbatranire galopanta din suparari, ca bucurii nu se mai pupă in zilele noastre acre... Racoreste-te pe țopârlanul, Brutus- tractoristul cu greieri in crapaturile cotoaielor si mult tupeu la rever, ca merita bine altoit, amice! Sa nu pui bot ca n-am zis rau deloc! Sanatate!

Paul Puiu spunea...

Nu vă faceți prea multe planuri cu SG ca politrucii vor găsi o modalitate să amâne adoptarea actului normativ așa cum au făcut-o și cu alte proiecte de lege care au fost pe la comisii!! Dacă era voință se adopta în secunda 2, și nu mai intrau în discuții și negocieri!! Din punctul meu de vedere în actul normativ existent trebuia introdusă simplu sintagma ,, și rezerviști “ și era gata!!! Nu se dorește pentru rezerviști să se dea decât inflația și atât!!!!!🤮🤮🤮🤮🤬🤬🤬🤬
Ori guvernul, ori CCR, tot ce implică cereri, proiecte, acțiuni care ar produce majorări de pensii pentru rezerviști, sunt respinse pe bandă rulantă pentru ca nu există voință politică, rezerviștii nu reprezintă o clasă socială de interes pentru clasa politică decât doar pentru a se atrage venituri la buget prin supraimpozitarea, plafonare sau neactualizarea pensiilor militare, asta e scopul politrucilor din 2017 și nimic nu îi va determina ca să le schimbe deciziile, de gen mul unor greve, manifestări sau proteste!!🫡🫡🫡🫡🫡🫡

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Soferul fixist, terorist, agricultor si tractorist, BAHNIDES SATAN HANDO BRUTUS, a reusit sa ne-o coacă nespus de nasolus, din pozitia sa de jos si de sus, pe coitus inversus si cu capul de grindă, de nu i-ar mai da fomelele pildă, decat să le lingă ca Gâgă la bubă in spuză pe buză, sa-mi fie cu scuză!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

CAMARADE, RAMAI IN CONTINUARE PE BARICADE IN LUPTA CU CLOCĂRIMILE BASTARDE, PENTRU ACTUALIZAREA SOLDEI DE GRADE, SI SA NU-TI FIE RUSINE, ÎNȚELEPTULE, SA-TI REVENDICI DREPTURILE, NEFIIND O HOTARARE GREA, DEOARECE EXISTA SATANE CARE NU LE E RUSINE SA TI LE IA!

Arfy spunea...

CFIfrim. Nu-mi vărs nimic pe nimeni că nu sunt ranchiunos! Și eu mai dau de multe ori gafe gramaticale dar nu fac pe "profesorul" cu greșeli neacceptabile! Și generalul a făcut un dezacord în scrisoarea deschisă! Sunt convins că nu a scris-o de pe telefon!("al" în loc de "a").

luchy19 spunea...

Acești militari care conduc asociațiile pensionarilor au dat vreun răspuns în care să justifice de ce nu au mers la întâlnirea de la M 100 ?
Pe paginile site-urilor a apărut vreun comunicat, pe Facebook....?
Cel puțin pentru cotizanți ar trebuie să le spună ceva, ,,chiar minciuni, dar ceva trebuie să le vândă''

avianyc spunea...

Ca și continuare la primul meu comentariu de aici spun doar atât;
- dacă exista voința politica pentru majorarea soldei de grad a rezervistilor proveniti din randul cadrelor militare și politistilor ,operațiunea se putea executa înstantaneu printr-o singura fraza ,
o singura fraza un singur articol ,în ideea ca polițiștii după trecerea in rezerva sunt luati in evidenta centrelor militare ca și cadre militare ( prin echivalarea conform statutului politistului a gradelor profesionale cu gradele militare)
Ca atare ca rezervist deținător de grade militare ,în conformitate cu prevederile statutului politistului ,rezervistii politisti sunt beneficiari ai unor drepturi și obligații specifice cadrelor militare.
Ca atare ce ar fi fost de negociat în n articole pe tema majorarii SG la nivelul actual corespunzator fiecarui rezervist propuse de unii pe aici ,atâta timp cât în calitate de rezervist atat cel provenit din polițist cât si cel provenit din cadru militar beneficiaza de aceleași drepturi și obligații, cf L80 și L 223.

Ca atare ,cu voința politica ,intr-un singur art si o singura fraza problema era rezolvata în favoarea rezervistului.
La lipsa voinței politice se mai poate atasa și incoerenta decizionala între asociațiile de rezervisti. Fiecare încearcă sa-si impună și susțină propriul interes .Ori momentan chiar dacă eventualele amendamente ar acționa doar pentru viitor și nu ar presupune retroactivitate ,cardasia și nemulțumirea între membrii diverselor asociații rămâne, greu de ajuns la un numitor comun.
Pe de alta parte promovarea de inițiative precum ,revenirea la L223 originala ,eliminarea OG 57 ,Og 59/ 114 ,actualizarea pensiilor la actualul nivel de salarizare al activilor favorabile pentru unii rezervisti dar împovărătoare pentru bugetul de stat in ideea politicului sunt doar vise frumoase și coșmaruri pentru guvernanti.
Astea spuse în ideea ca putini cunosc nivelul salarizarii din unele arme militare ,politie și la ce nivel de pensii ar duce.
Soluția trebuie găsită printr-un echilibru, legislație adecvata care sa ducă cresterea pensiilor în concordanta cu importanta muncii depuse și nivelul de venituri salariale brute.
Altfel ,după recalcularea pensiilor civile ,multe pensii militare vor fi sub nivelul acestora. Și poate acesta va fi un semnal de trezire pentru politicieni precum ca starea de fapt nu este în regula la pensiile militare. Ramane de vazut și tema de adus la cunostiinta politicienilor.

Negritoiu spunea...

Pana una/alta,MApN nu a virat banii de pensii la banci(cel putin la ING). Nu are bani,nu vrea sau nu are respect fata de Pastele Ortodox? Pensiile civile se platesc conform hotararii guvernului.Concluzia?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Camarazi,
,,Rade iarasi primavara peste campuri, peste plai,
Veselia umple tara ca a venit Intai de MAI
si ei azi sarbatoresc 1 Mai Muncitoresc!''

La multi ani, chiar dacă-i bai ca n-avem pita si malai cu răchie in pârtai, ocazionat de 1 Mai!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Arfy, pace si prietenie, tuturor, cu omenie sa ne fie!

avianyc spunea...

@ Leon

Trăiască 1 Mai muncitoresc !

Alege între;
-un vot pentru Olguta ,un pas înainte pentru Banie !!
sau ;
- un vot pentru Olguta ,doi pași înapoi pentru pensiile militare

În rest ,Sabatori Pascale cu pace și liniște sufleteasca !

Salutari din Ardeal cu invitatia la o cafea vorbita!

https://youtu.be/Sv3W37483SU?si=o5sJcEJGCD_zhrww

https://youtube.com/shorts/gOFOQMYiNYA?si=TlWgren8rbwK9IhD

Undeva ,acolo mai sus în fundal , în zonă împădurita,uneori se vede turla bisericii unei mănăstiri, zilnic gradina ,curtea și terasa sunt inundate de sunetele de amiaza ale clopotelor ,iar duminica și in sarbatorile religioase toaca și clopotele vestesc inceperea slujbei ,a litughiei binefăcătoare pentru suflet și simțire duhovniceasca.



monteoru spunea...

Aici nu e vorba de bani ci de respect.Cine te cheama la discutii?A saptea spita dela roata dela caruta.Nu au avut nici bunul simt sa spuna scopul si cine participa din partea MAPN.
ACestia Nu te vor respecta pana nu stiu de frica.
Hotarare inteleapta de nu a aplica pentru intalnire.
Te cheama ca sa traga de timp ca nu le cade bine acum in ajun de alegeri.
Au minte spre zero.Investesc in armament dar nu si in resursa umana.
Nu le-a intrat nimic in cap din experienta ucraina.

Claudiu Marin spunea...

@ monteoru
De ce te monteoresti cand pana ieri erai @Csej?
Conta cine a semnat adunarea? Trebuie sa fii dogarist daca zici ca nu conta in numele cui esti convocat!

Paul Puiu spunea...

Abrogarea actualizării pensiilor militare a fost adoptată în mod premeditat de guvernanții PSD în 2017 și a fost menținută și bătută în cuie pe înțelesul tuturor în 2018 prin OUG 114/2018 prntru ca să nu mai existe nicio confunzie între indexare și actualizarea pensiilor!!
Prevederile OUG 59/2017 au fost pitrocite sau fabricate de marii experti l, din ordinul politrucilor, odată cu L 153/2017 care specifica creșterea salariilor din sectorul bugetar, inclusiv pentru militari și polițiști!!In acest sens, pentru evitarea actualizării sau majorării pensiilor militare în raport cu cresterile salariale, s-a adoptat OUG 59/2017 care stopat actualizarea întrucât bugetul nu a fost nici atunci și nici în prezent sustenabil pentru corela creșterile salariale cu cele ale pensiilor militare, care în opinia experților din subordinea politrucilor, ar necesita un efort bugetar consistent!!
Analizând ideologia experților din punct vedere financiar și economic, se poate concluziona ca actualizarea pensiilor militare ar necesita, mai ales în prezent, în perioada unui an electoral, un efort bugetar imens, raportat si la creșterile salariale ale militarilor și polițiștilor din perioada 2018-2024, plus majorarea concomitentă și a soldei/salariului de grad!!!
Gândiți-vă ce ar fi insemnat pe lângă actualizarea SG cat și o actualizare a celorlalte elemente din pensiile militare, practic cei mai avantajați ar fi ajuns varsovistii cat și cei trecuți în rezervă până în 15.09.2017, cărora li s-ar fi dublat pensiile, ceea ce nu ar fi fost deloc de neglijat în condițiile actuale!! Din punctul meu de vedere o actualizare a pensiilor nu se va putea realiza niciodată pentru ca în primul rând ar necesita un efort financiar uriaș pe care statul român nu ar fi capabil să îl pună în practică și ar crea situații ca Varsovistii și cei trecuți în rezervă până în 15.09.2017 să ajungă să aibă pensii mult mai mari ca cei care au prins majorările salariale din 153/2017, pentru ca pensiile lor militare nu au fost stabilite prin plafonare ca la ceilalți, fapt pe care acești rezerviști îl ignoră sau îl consideră irelevant!! De aceea eu zic ca ar fi o adevărată victorie sau izbândă aprobarea actualizarii SG pentru rezerviști, in actualul context al unui an electoral!! Eu cred ca acest lucru e puțin probabil să se realizeze și nici în viitor pentru ca după alegeri vor veni vremuri grele atât pentru salariați cat și pentru pensionari!!
Părerea mea e ca să nu ne mai îmbătăm cu apă și cel mai bine e să fim mulțumiti cu cuntumul actual al pensiilor militare pe care îl avem înca în plata, întrucât din 2025 nu se știe cum va fi, mai ales ca exista un proiect elaborat de politruci de reintroducere a plății CASS de 10% de către toți pensionari, inclusiv rezerviștii la pensiile peste 4000 de lei!!!!
Nu vreau să fiu înțeles greșit, și eu a-și fi dori o actualizare a SG sau a pensiilor militare, dar nu mai cred de mult în astfel de basme sau folclorul nimănui și nu mai am de mult prea mari așteptări din partea politrucilor, care au ajuns toți mari economiști și care când e vorba de adus bani la buget bagă pe listă pensiile militare la supraimpozitare pe motiv ca sunt prea mari!!!🫡🫡🫡🫡🫡🫡


Burebista spunea...

Puiule, efortul bugetar nu ar fi deloc foarte mare în cazul unei actualizări totale a pensiilor militare la zi, cu toate elementele dar și plafonarea la netul rezultat, mai ales dacă nu s ar păstra cuantumul avantajos. Dacă s ar face la fel ca la magistrați atunci orice pensie actualizata sau recalculata nu va putea depăși nivelul salariului / soldei nete ale unui militar / polițist activ cu aceeași funcție, grad, vechime ca a pensionarului..
Asta ar însemna în primul rând modificarea legii 223. Echitate înseamnă calculul tuturor ca și cum s ar fi pensionat în prezent prin echivalare cu soldele activilor similari, DAR FĂRĂ PĂSTRAREA CUANTUMULUI AVANTAJOS. Apoi creșterea pensiilor militare sa se facă numai odată cu creșterea soldelor celor din activitate. Dacă soldele cresc cu inflația atunci și pensiile cresc cu inflația, dacă soldele cresc din pix atunci și pensiile militare cresc din pix.
La civili chiar dacă pensiile recalculate pe 360 vor fi mai mici ( și vor fi pentru toți cei pensionați în ultimii 4 ani plus cei cu grupe) vor rane în plată pensiile actuale pe 263 dar în ianuarie 2025 vor fi indexate pensiile calculate pe 360 și dacă prin indexare le vor depăși pe cele în plată se vor plăti acelea. Dacă nu vor rămâne cu ce au... Până la următoarea indexare a pensiilor pe 360 când posibil sa le depășească pe cele în plată.
În concluzie, PENSIILE MILITARE TREBUIESC CALCULATE SAU ACTUALIZATE ÎNTOTDEAUNA DUPĂ ULTIMA LEGE, LA FEL PENTRU TOATĂ LUMEA CHIAR DACĂ ESTE DEZAVANTAJOS. DACĂ VREȚI ECHITATE, ASTA ÎNSEAMNĂ ECHITATE, CALCULUL PENSIEI SĂ SE FACĂ ÎN ACELAȘI MOD INDIFERENT DE ANUL PENSIONARII.

un oscar = o pensie spunea...

Ucraina duce lipsa de militari,a sosit tehnica militara dar nu mai are cine sa o foloseasca.Acum sa ne uitam la noi in tara,nu cred ca avem 40.000 militari pentru linia intai,deci suntem descoperiti rau,nu se stie ce ne rezerva viitorul,se poate repeta istoria cand am fost trecuti pe un servetel la Yalta. Sa vedeti actualizare la noi cand ajung rusii la Odessa.Politrucii nostri isi pun bazele pe nato dar uita ca in politica mare surprizele pot apare .Deci ne va apara nato!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

PAUL PUIU, SI VREI SA MA MULTUMESC CU PENSIA INGHETATA LA 1593 LEI, SI CEI CU 47 LEI, CU 100 LEI, CU 500 LEI, 1000 LEI, ETC, LA FEL DE MULTUMITI SI INGHETAQTI, DOAQR CA TU AI 8000 LEI SI ESTI SATISFACUT? E GENERAL CU 3700, SA FIE SI EL MULTUMIT CU CAT ARE, SUB UN SOLDAT, SAU COLONEL 2700 SA FIE SI EL FERICIT CU CAT ARE?

Arfy spunea...

CFIfrim. Ghilimele nu-și au rostul pentru creația ta personală!
Petru Nichita...
"Spune-mi, dacă te-aş prinde-ntr-o zi
şi ţi-aş săruta talpa piciorului,
nu-i aşa că ai şchiopăta puţin, după aceea,
de teamă să nu-mi striveşti sărutul?"

yar 99 soim spunea...

@admin de ce nu imi publici postarea ? de ce ma cenzurezi ? ce nu este la locul lui ?

Claudiu Marin spunea...

@soim
Nu ai incuvintarea adminului sa republici postarea. Pare un plagiat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Arfy, n-am publicat versificat la modul plagiat, ci in sensul meu, inspirat!

Viorel spunea...

Paul Puiu. Ce efort bugetar ar fi trebuit să facă MAp.N pentru Recalcularea / Actualizarea pensiilor militare, atât timp cât ministerul avea asigurat procentul de 2% din PIB prin tratatul NATO iar prin omiterea acestei operațiuni ne-au furat banii din pensii iar la rectificarea bugetară din 2019 MAp.N a donat la americani 2 miliarde iar la rectificarea bugetară din 2020 încă 2 miliarde la bugetul de stat (1= prim ministru Orban + 1 MAI și STS pentru pensii și salarii duble la votare). De ce credeți că domnul Ciolacu nu a făcut rectificare bugetară în 2023. Pentru ca să nu știm de unde se ia, cât se ia și unde se duc, că doar este an electoral.
Acum o să veniți și o să-mi spuneți că MAI nu primește 2% din PIB ca și MAp.N.
Răspunsul vi-l dă „doamna” LOV. Cum a avut bani ca începând cu 01.01.2018 să acorde medicilor și asistenților medicali salariul pe care ar fi trebuit să-l primească la data de 01.01.2022 (că îi pleacă ei medicii și asistenții din țară și moare poporul cu zile / s-a văzut la Pandemie cum unii se jertfeau, alții măcelăreau și ultimii dezertau prin demisii / oare noi, Armata României așa a făcut pe front (dând timpul înapoi) când inamicul era covârșitor, înzestrat și mult mai bine pregătit ?), tot așa trebuia (Guvernul) să vă găsească bani pentru Recalculare / Actualizare. Dacă nu se pricepeau, solicitau meditații de la doamna LOV pentru că, ca fost redactor de fițui sau cursant la Colegiul Național de Apărare are experiență tată. Doxată rău de tot. Și uite așa se rezolvau problemele fără contre, crturi și reproșuri.

RD spunea...

@Burebista,

Termina-te cu echitate! Baza de calcul a crescut deja la 12 luni si va creste pana la 25 de ani. Ce echitate sa fie? Nu sunt de vina cei care au iesit la pensie pana la OUG 59/2017, care este prostul sa accepte sa aiba pensia mai mica, sa fim seriosi! Atat timp cat creste baza de calcul la luni/ani. Atat timp cat pierde un pensionar la bani nu exista echitate! Asta este pentru cei plafonati care n-ar pierde la bani! Adica tu (MApN/MAI/SRI) imi dai o decizie si dupa imi recalculezi ca sa fiu pe minus? Ce usor e sa spui fara sa ramana cu cuantumul avantajos, mai scrii si cu litere mari! Esti amuzant cu echitatea ta! Te gandesti doar la cei din prezent, pensionari pana acum, fara sa iti peste ca creste baza de calcul la luni pentru cei care vor fi pensionari. Echitate nu va mai fi niciodata pe legea 223/2015, recunoasteti, n-o mai dati in echitate! Stati linistiti ca n-o sa faca actualizarea gradului pentru militari, iar pentru politisti, nu! Daca se va ajunge la asa ceva, desi nu cred.

Burebista spunea...

Ha, ha, ha.. Pai nu doreați domnilor echitate... Ceea ce am scris eu mai sus înseamnă echitate...
Da eu sunt de acord ca pensia mea sa și scadă dacă în viitor similarul meu din activitate va ieși cu o pensie netă mai mica datorita legii... O LEGE EGALĂ PENTRU TOȚI...
Atunci nu nai trambitati cu echitatea, discriminarea... Voi sau unii dintre voi vreți decât SĂ VA CREASCĂ VOUĂ PENSIILE... PENTRU RESTUL. SU.. LA... SĂ SE MULȚUMEASCĂ CU CE PRIMESC.. PRECUM PAUL PUIU.. 🤣
Dreptate este ca atunci ca d cel care va primi o pensie militară calculata din 300 luni, aceeași pensie sa o primim și noi, dacă vom mai trăi, dacă am avut aceeași vechime, grad, funcție etc...

RD spunea...

@Burebista,

Echitate nu se mai poate cu noile modificari dintr-un singur motiv fara explicatii: va creste treptat baza de calcul (12 luni pana la 300 luni).
Apoi este treaba dvs. daca acceptati sa scada. Dar nu i-am dat noi bani unuia care ar pierde o anumita suma de bani, iar acela are viata lui, noi nu i-o stim, poate plateste multi bani pe medicamente, poate are rate, nu stim. Si sa dam din gura e usor! Nici nu sunt de acord cu Puiu, fiecare sa se multumeasca cu ce pensie are, dar nici sa piarda vreunul pentru ca nu e corect, simplu. Da, cand vom trai peste 25 de ani (noi fiind scheleti acolo jos), vom primi echitate! :D

Mie personal nu vreau sa-mi scada deoarece am si eu problemele mele, mai ales cu preturile mari la toate si altele. Nu sunt ca dvs sa spun sa-i scada pensia lui x, y! Eu niciodata n-am fost de acord cu scaderea pensiilor, indiferent de cuantumul lor. Sa ramana cuantumul avantajos si nu sa se astepte egalarea ei pana cand va fi depasita dupa urmatoarele indexari! Oricum noi doar ne dam cu parerea si atat. Fiecare e intr-un fel sau altul.

Viorel spunea...

Burebista. Ori ești un coleg serios, ori comentezi la cacealma. Dacă vrei să-ți scadă pensia, atunci donează parte din ea lui nea Cornel Pamfletaru. Echitate / Inechitate. Deocamdată vorbim de trecut / present și viitorul nu prea îndepărtat. Ce se va întâmpla peste 300 de luni, lăsăm cronicarii să scrie (sper să nu plagieze și ăștia). Ție ți se pare corect (vorbim per general și nu particular) ca cei pensionați până în 15.09.2017 să primească până în anul 2024 doar indexări (2021 fără, iar mare parte dintre celelalte Minodora la minim ?) ia ceilalți, mai din zilele noastre 2022-2024, să primească majorări conform Legii nr. 153/2017 și majorări ale soldei de grad / HG nr. 28/2023 și OUG nr. 26/2024 unde solda de grad la unii dintre ei este cât pensia lui Cornel și alții cu sutele ca el ? Nu-mi convine mie, dapăi lor. O lege egală pentru toți nu va fi în vecii vecilor pentru că diferența dintre pensii la grade egale, funcții egale vechime egală = pensie egală chiar dacă pornești de la T 0, ea va fi bulversată în timp de unele sporuri [ai fost în concediu pentru creșterea copilului, nu ai fost la examenul pentru specialist de clasă, pierzi acest drept iar între timp îți vine sorocul (nu să naști) să ieși la pensie]. Mai corespunzi cu colegul tău, Grad / Funcție / Vechime / Mai puțin venituri ?

Burebista spunea...

Pai vedeți domnilor de ce nu vor cei din conducerea asociațiilor în rezervă, retragere, actualizări... Pentru ca asta ar înseamnă ceea ce am scris eu, pensii egale pentru toți dacă au avut aceeași vechime, grad, funcție... Dacă vreți actualizare și prin asta corelare cu valoarea pensiilor de azi sau fi viitor, atunci trebuie sa acceptați principiul pe care îl tot trambitati pe toate bloage le.. Altfel lăsat-o moartă cu echitatea, actualizarea etc.. Cereți decât sa va crească vouă pensiile și atât... Eu am ieșit în 2019 și am foști colegi care au ieșit în 2017 și au pensii mai nați decât mine.. La fel și cei ieșiți după 2020...cei ce vor ieși de acum încolo le vor avea și mai mari... pensiile.. Față de cei din 2016 eu am puțin mai mult dar nu exagerat
.. Cei din 2017 după 15.09.2017 și cei din 2018 au pensiile cele mai mici.. Mai mici chiar și decât cei din 2016... Și vorbesc numai de pensionari militari care au lucrat toată cariera numai operativ nu pe la birouri...
În general cei care au plimbat hârtii între birouri sunt și cei care în prezent conduc aceste asociații și au aceeași gândire ca și tine.. Dacă lor nu li se dă nimic.... Sa nu se dea la nimeni nimic... La fel au făcut și cu Plx 199, etc, etc.

Claudiu Marin spunea...

@Burebista
Daca se va produce actualizarea soldei de grad, cei mai castigati sunt cei pensionati inainte de 15 09 2017 care primesc in baza de calcul si 102% din noua valoare minus actuala solda de grad indexata.

RD spunea...

Domnul Burebista, echitatea, nu inseamna sa dimiunezi cuantumul pensiei altuia pentru ca a iesit pe o anumita lege la momentul pensionarii. Echitatea inseamna sa ramana in plata cuantumul avantajos, iar cei care le aveau mai mici dupa o eventuala actualizare sa ramana cu aia mai mare. Pana in OUG 59/2017 nu erau pensiile cu brutul atat de umlat ca acum. Cel mai corect e sa dea diferenta in cuantum net la actualizarea soldei de grad. Voi si asa aveti indexarea pensiei in net 100% nu ca la neplafonati. Echitatea n-o sa mai poata fi la pensiile militare avad in vedere cresterea bazei de calcul 12-300 luni. Nu mai adauc si varsta, e alta poveste ca ar iesi un pic mai tarziu la pensie, aia nu intra in baza de calcul.

Claudiu Marin spunea...

@RD
Va veni vremea cand toate pensiile militare vor fi recalculate prin actualizare la valorile curente pentru cei in activitate si plafonate la netul bazei de calcul, asa cum s-a dorit prin PLx 199/2020

Burebista spunea...

Abia aștept acea actualizare.. Dacă e bal, sa fie val pentru toată lumea.. 🤣
Sunt curios ce vor face magistrații care la prima actuizare a pensiilor odată cu creșterea salariilor magistraților activi, vor primi pensii nete în plată mai mici cu 40% facă de cele anterioare actualizării... Și țineți cont ca Csm a fost de acord cu aceasta tăiere de pensii... Pentru ca au spus ca sunt de acord cu plafonarea pensiilor la net cu condiția sa se aplice și celor pensionați anterior. Asa ar fi trebuit să se întâmple și în 2017 cu pensiile militare, trebuiau recalculate Cfm oug 59 și fără cuantum avantajos, doar cu specificația ca pensia recalculat nu poate depăși netul activului...
Cui nu îi convine sa se adreseze la UE, Cjue, ONU erc.. 🤣

Claudiu Marin spunea...

@Burebista
Stai sa intre Alianta Dreapta Unita la guvernare ca nu mai ramane in plata nicio pensie speciala.Toate vor fi contributive... ca la condamnatii pentru infractiuni contra umanitatii.

Viorel spunea...

Poate să vină orice partid la guvernare, singura mea dorință este ca domnul Victor PONTA să candideze la funcția de Președinte al României (dânsul decide guvernul corect sau incorect cum au făcut și alți președinți). Ciucă îi va pune piedici, Ciolacu l-ar vrea cu condiția să fie dânsul prim ministru. Șanse ar avea pentru că anii au trecut, s-a maturizat, și-a lăsat aroganța deoparte (asta și valurile de peste ocean l-au făcut să piardă alegerile în 2012) iar dintre toți pretendenții la mâna României, dânsul poate fi alesul. Atunci îi aducem aminte ce a promis în 2020. „Eliminarea tuturor inechităților dintre pensiile militare” (punctul 4 din program și declarațiile la emisiunile TV). Hai spuneți-mi că nu am dreptate.

RD spunea...

Domnul Claudiu Marin, știu că sunteți fan pensii contributive, dar să nu rămână la proiectul de intrarea ADU la guvernare până când nu se va întâmpla. :)

Claudiu Marin spunea...

@RD
Eu sunt pentru calculul concomitent, contributiv si procentual, al pensiilor militarilor. ADU, pe care unele sondaje il dau de pe acum pe primul loc, merge pe calculul contributiv exclusiv. Intelegi diferenta?

Leon spunea...

@Claudiu, ce parere aveti daca in proiectul noului Statut al Cadrelor Militare ( este pitulat de Nicu-Ionel) s-ar introduce o prevedere in care Solda de Grad, fiind proprietate personala, sa fie considerat ca o Indemnizatie permanenta atat pentru Activi cat si pentru cei in Rezerva si Retragere, eventual Neimpozabila, la fel ca Indemnizatiile cf.L.168, DL.118, Legea 44, L.341 ??
Binenteles, ca in aceasta varianta, Solda de Grad ar fi scoasa din BC si s-ar adauga separat in Decizia de pensie si pe Talonul de pensie!!

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Proiectul Statutului zace prin sertarele SGP-ului lui Neacsu, dupa ce Ciuplenita l-a refuzat in sedinta de guvern de acum cativa ani.
Solda de grad este de traditie in salarizarea militarilor ca sa fie coborat la nivel de indemnizatie.

avianyc spunea...

@ Leon
SG este un element salarial și nu o recompensa .Alături de SF și vechime constitue baza de pornire a salarizării militarului încă de pe vremea aplicarii prevederilor din " Regulamentele organice" întărite apoi prin legile date pe timpul domniei lui A.I.Cuza.
Recompensele ,precum OMM pot prin voința politica fi numite "Indemnizatii" si acordate separat de baza salariala bruta lucru pe care l-am propus în premiera pe acest blog ,însă nebăgat în seama și nesustinut de nimeni pentru includere ca prevedere în noul statut al Cadrelor militare și politistilor.
Numai de bine !

ifrim spunea...

@Viorel.Victor Ponta președinte că ne-a reperat onoarea disponibilizaților cu L241 și nu urăște militarii,Gabriel Oprea PM caci a trecut in 2-3 zile L 223 prin Parlament!

Leon spunea...

Am inteles, imi retrag propunerea !!

Dan B. spunea...

@Viorel:

Este firesc să nu cunoști noțiunile de tactică!
Convocarea structurilor asociative ale pensionarilor militari s-a ivit imediat ce inițiativa gl Gropan, de la LADPM, a prins contur, protestul fiind planificat pentru 09.05.2024 12.00.
Poate propunerea de boicotare a inițiativei ministeriale a fost sugerată de către gl Gropan, dar poate pricepi că nu a fost impusă celorlalte asociații. Iar dacă propunerea a fost însușită, te-ai gândit că, in fapt, MApN a organizat o „ambuscadă”, în care șefii structurilor noastre să fie demonizați?
După știința mea, nici gl Băhnăreanu nu s-a prezentat la 30.04.2024, chiar dacă el conduce cea mai mare structură asociativă a pensionarilor militari. Și mai știi că structura sa este de utilitate publică, cu toate avantajele financiare și materiale primite din partea MApN?

Viorel spunea...

Domnule Dan Barna. Tactică am făcut în Școala Militară în Poligonul Poplaca și în ultimii 20 de ani de activitate ca Sof. nivel 1 în Compartimentul S.1-Personal și Mobilizare, dar pe hartă pentru că nu aveam alocați Km și combustibil. Mimam o activitate pentru că era trecută în Planul Instrucției (fostul PPL). Nu că poate, sigur a fost inițiată de către domnul Gl.Bg. Nicolae GROPAN, fapt confirmat de către Col. (Rz.)dr. Mircea DOGARU. „Am primit in aceste zile solicitari din partea unor persoane absolut onorabile si credibile din noua conducere a LAPDM de a ne alatura protestului initiat de acest ONG si de ROMIL pentru data de 09 mai a.c.” Ce persoană mai credibilă poate fi decât președintele Ligii. A fost sugerată, dar nu a fost impusă. Hai să zic, ca și dumneavoastră, numai că intervine tot domnul Dogaru cu OBLIGAȚIA MORALĂ. „Deoarece membrii SCMD sunt legal si in marea majoritate membri si ai ONG-urilor rezervistilor din MApN, SRI si MAI, iar LAPDM si ROMIL au dat curs invitatiilor noastre de participare la actiunile organizate de noi in perioada 2021- 2023, in colaborare cu sindicatele politistilor sau cele din CSN Meridian, vom solicita participarea membrilor nostri valizi din Bucuresti si Ilfov. In plus, colaborarea cu toate ONG-urile este perfecta in tara, dar mai scartaie la Bucuresti datorita ambitiilor unor persoane de a ajunge maresali post-mortem sau de a beneficia de indemnizatia data presedintilor de ONG-uri de utilitate publica, de catre presedintii lor de onoare, ministrii Apararii sau de Interne.” Dacă citiți cu atenție, domnul Dogaru laudă Provincia și aduce critici la adesa unor asociații din București, printre care și ANCMRR-ul domnului Gl.lt.(Rz.) Neculai BĂHNĂREANU (ONG-uri de utilitate publică, spune dânsul = structura sa este de utilitate publică, afirmația vă aparține).

RD spunea...

Claudiu Marin spunea...
@RD
Eu sunt pentru calculul concomitent, contributiv si procentual, al pensiilor militarilor. ADU, pe care unele sondaje il dau de pe acum pe primul loc, merge pe calculul contributiv exclusiv. Intelegi diferenta?

@Claudiu Marin,

Am inteles, am crezut gresit, am uitat ca ati mai precizat asa ceva. ADU (in mod special USR, restul sunt mai mult de umplutura) este forta in Bucuresti, sa nu uitam ca asa a fost facut partidul din USB in USR datorita scorului mare in capitala. Dar USR nu e o forta in tara. Vom vedea la locale cat va avea USR pe tara, nu doar pe Bucuresti si anumite orase mai mari. Astia de la ADU care sunt 3 partide ca sa fie la guvernare, ar avea nevoie de inca cel putin 2 partide (PNL + UDMR) si tot ar fi la limita. Fara PSD si AUR care inca se tine bine pe tara e foarte greu. Vom vedea pe 9 iunie ce se va intampla. ADU are si avantajul fiind in opozitie. Intotdeauna opozitia castiga cu anii si puterea pierde este ceva obisnuit, asa e in politica! Va dati seama cand PSD si PNL a marit salarii, mai ales la bugetari, acum cu recalcularea pensiilor, daca n-ar mai face majoritate la parlamentare + UDMR ca pentru ADU daca ar prinde sfarsitul mandatului la guvernare, n-ar mai prinde doua cifre la final. PSD si PNL au de unde sa piarda, dar USR in mod special, nu!