Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 12, 2018

O noua sesizare a CCR, admisă de Tribunal, cu excepția de neconstituționalitate a OUG Nr. 59/2017 privind înghețarea pensiilor militare

24 comments

Informaţii dosar

Info

Nr.
 unic (nr. format vechi) :
2424/105/2018
Data inregistrarii23.05.2018
Data ultimei modificari:12.09.2018
Sectie:Sectia I civilă
Materie:Asigurări sociale
Obiect:contestaţie decizie de pensionare
Stadiu procesual:Fond

Părţi

NumeCalitate parte
DUMITRAŞCU DANIEL LIVIUContestator
CASA DE PENSII SECTORIALĂ A MINISTERULUI AFACERILOR INTERNEIntimat
COMISIA DE CONTESTAŢII DIN MINISTERUL AFACERILOR INTERNEIntimat

Şedinţe

11.09.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: 2FCIV
Tip solutie: 244 c.pr.civ
Solutia pe scurt: Admite cererea reclamantului. Sesizează Curtea Constituţională a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor OUG nr.59/2017. În temeiul art. 413 al.1 pct.1 Cod de proc. civ., suspendă judecata cauzei, până la soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate. Fără cale de atac.
Document: Încheiere - Suspendare    11.09.2018

24 de comentarii:

Leo spunea...

Deci , exista 3 forme de conduita juridica pt. pe care instantele le aplica la sesizarea CCR-ului , pt. execptia de neconstitutionalitate . Acum nu stiu daca acest fapt inseamna ca nu exista o practica unitara sau daca este normalacest mod de solutionare.
Deci exista:
1. Se SUSPENDA (ca in prezentul exemplu si au mai fost prezentate cel putin 2 in gazeta)
2. Se AMANA ( adica pana la solutionarea exceptiei se tot amana judecarea)
3. Se RESPINGE cererea de fond , urmând ca ulterior in situatia admiterii de catre CCR a exceptiei , atunci sa se utilizeze calea extraordinara de atac REVIZUIREA
PS
@ Leon , T3 tot iti bate apropouri ba despre caisata , ba despre tescovina , ba despre tuica de pruna el nestiind ca cea mai buna licoare a locului este tuica de ghinda din stejarii padurilor podariului si bucovatului.............

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Suspendarea este facultativă.
Chestia cu amânarea este o gaselniță, din moment ce nu indică un text de lege.
La termenul următor trebuie sa duci Decizia 72.. a CCR, de respingere a excepției.

Huhu Rezea spunea...

@Catalin
Respingerea OUG 59/2017 prin legea de adoptare ar avea că efect actualizarea din oficiu și fără decizie,a pensiilor militare, din luna publicarii legii în MO, cu 25%, conform majorării soldei de funcție de la 01 01 2018 dispuse prin L 153/2017, art. 38.
S-ar continua actualizările din anii următori, până în 2022, conform aceluiași art. 38 din L 153/2017.

Iulian Mareș spunea...

La capitolul juridic!

Leonard,
pt ca tot sustineai, posibil pe buna dreptate, existenta unor anexe clasificate, ... din afirmatiile unui membru CSM, cu trimiteri la articole si alin, sigur vei trage o concluzie si te va ajuta in obtinerea unei pensii de stanga, cu vederi cel putin de dreapta!


https://t.dcnews.ro/verificari-protocol-sri-parchet-general-alistar-explica-bomba_612812.html


Unui user cu incantatii de partid expirat,

Nu ma leg de afirmatiile ca filmarile cu membrii #, curati si puri, de prin "Sighii" nu ar fi decat rodul mincinos al unuia si altuia ci de cu totul altceva:
-prin cunoasterea exhaustiva a domeniului juridic, fapt demonstrat fara ekivoc in desele postari de partid, doresc sa va aduc multumiri ca i-ati deskis mintea lui Alistar!
Imi este foarte clar ca i-ai dat meditatii lui Alistar si i-ai deskis mintea, nu asa?
Categoric, nici nu putea veni din alta parte informatiile decat de la un om al muntilor; dar, ce spun eu al muntilor, al creierilor muntilor, al cavernelor calcaroase!
Bingo!....proba video nu dispare din actul de justitie! Nici nu avea cum! Totusi, de ce romma Angi, calaraseanca de-a lui Coarna, se dadea cu bucile de mozaicul holurilor din Parlament?
Raspuns....ca sa preseze mai bine jointurile! Badia Badita, marca Macovei, o cam facuse la gramaj!

Viata bate filmul!
Si ca in filmele cu buget redus si scenariu de 2 bani si-o frunza, ce era de demonstrat s-a vazut in clar!
TFL-isi rag ca ursii, fara penali....etc si ei trag pe nas liniute!
Si aci, cine credeti ca a incercat sa raga cel mai ascutit, facand opinie separata? Cei care au mereu ceva de ascuns, gauri negre, din trecut si/sau prezent!
Totusi o intrebare se impune....de ce aveau si ei "case conspirative" la Sibiu?....erau si ele inkiriate?

Presedintele mau, nu are date despre finantarea externa a #! ....ei si? Nici despre Portocala nu avea, nici despre Lulutza! Dar, ...macar despre mos Lazar are?...ca prea merge in buiestru si la galop, cf haturilor!

Leo spunea...

Nu va exista nici o lege de respingere a cap. VII al OUG 59 pana in anul electoral "20/20" nici de cei de la F&M si nici de altcineva , deoarece nu sunt bani iar deficitul bate catre 4,2% pt.2018. Pt. acest an or sa se mai scuze ca deficitul a fost influentat de PPA. Din 2019 sunt prognozate alte majorari de salarii cu 25% care este un procent enorm si pt. tari stabile economic. Unde in lume se majoreaza cu un sfert salariile an de an ? - numai in Grecia parrca a fost.
Nimeni in afara de Gabita daca va castiga la alegeri , nu va avea intereseul sa elimine efectele Art. VII din OUG 59 , deoarece banii deja au fost directionati pt. efectivele care conteaza electoral. Totul este stabilit in cheia electorala si nu dupa principiile economice si etice ale unui stat modern.

CEZAR spunea...

m-Ale imi devi tot mai simpaticut...!!!
Daca nu ai avea o pensie asa mareata ..mai ca te-as lua in cercul meu de prieteni ..ha..ha..ha...

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
De 2 ani tot cobiți că ăștia n-o să aibă bani pentru pensii și salarii și ei își măresc anual încasările la buget.
Ei știu însă că peste 40% din majorări se întorc lunar la buget prin impozite, contribuții și taxe
Cine ți-a spus că în 2019 și în anii următori se măresc salariile de bază/salariile de funcție/soldele de funcție cu 25% din valoarea lor?
Mai citește art 38 din L 153/2017. Se măresc cu 1/4 din difenta dintre valoarea din 2022 și valoarea din 2018.
La unele categorii de bugetari s-a ajuns deja la valoarea din 2022 și nu mai primesc nimic.

Iulian Mareș spunea...

Așa le-a spus Isărescu și Orban! :))

Iulian Mareș spunea...

Petre,
Am și eu defectele mele! Nimeni nu-i perfect!😂🤣😎😅
Tu de ce crezi că nu iese la gatul viorii?
Pentru că NU au primit textul!
Caputz, caputz....cu ce o rima? 😁🤔

Leo spunea...

Corect MAESTRE.
Am mai hyperbolizat (o licenta poetica )si eu oleaca ca sa se evidentieze ceea ce vreau sa transmit.
In ceea ce priveste ca nimeni pana in 20-20 la alegerile parlamentare nu se va atinge de oug 59 imi mentin parerea. La fel si despre Gabita imi mentin afirmatia. Cum ajunge ministru ,o sa si merg la el ............

Rodica spunea...

Si cei pensionati mi in 2011 carora li s.a recalculat pensia in baza lg 223/15 si ale caror pensii au fost limitate(taiate) conform oug 59, lor nu li se mai recalculeaza pwnsia pentru a primi diferenta de bani?

Dan spunea...

https://www.jurnalistii.ro/cum-ar-putea-beneficia-de-pensie-militara-fostii-militari-angajati-pe-baza-de-contract/

was spunea...

nu v ati saturat de atitea comentari si fapte ciuciu

Leo spunea...

Rody , pai tocmai ti-ai dat singura raspunsul ca , pensia recalculata in bz. lg. 223/2015 normal ca nu se mai "recalculeaza" din moment ce au fost recalculate o data.
Daca te referi la actualizari , atunci este altceva dar tu vorbesti numai de recalculare. Vezi ca in acest domeniu este cam ca la matematica. Trebuie sa firiguros cu termenii daca vrei sa obtii un rezultat corect. Din acest pdv , dreptul este o forma de matematica umanista in care regulile si procedurile sunt stricte.

Rodica spunea...

Corect Leo. Am incurcat termenii, e adevarat. La actualizare ma refeream....daca poti sa imi spui ceva in legatura cu asta ti.as multumi tare tare. Stima

Huhu Rezea spunea...

@Rodica
Despre Actualizare sunt 114 articole pe blog.
Le poți accesa pe toate in ordine cronologica, daca dai click pe eticheta Actualizare de pe prima pagina.

Leo spunea...

@ Rody ,
povestea actualizarii incepe prin actualizarea bazelor de calcul in scopul RECALCULARII pensiilor militare aflate in plata pana la data de 01.01.2016.
Dupa RECALCULARE au rezultat niste cuantumuri RECALCULATE de pensii bazate pe actualizarea bazelor de calcul conf Ord. M25/2016/ A2 si Ordinului MS 60/2016. Aceste actualizari ale bazelor de calcul utilizate la RECALCULARE , au fost manipulate de gulerati , astfel incat sa genereze in marea majoritate cuantumuri de pensii recalculate la 1/2 din cuantumurile de pensii in plata.
Apoi , a venit prima ACTUALIZARE care se aplioca la cuantumurile RECALCULATE ale pensiilor si se compara cu cuantumurile in plata , ramanand in plata cuantumul care este mai mare. Guleratii au avut grija ca , cuantumurile recalculate sa nu ajunga curând din urma cuntumurile in plata , de aceea sunt foarte rare situatiile in care cuantumurile reclaculate si actualizate conf. L 152 (completata si modificata) sa egaleze sau sa depaseasca cuantumurile in plata de pe vremea lui GABITA.
Deci , Actualizarea pe L 152/2017 ar aduce un castig acelor pensionari care au un cuatum in plata mai mic decat 2500 lei si cu conditia ca actualizarea sa se faca prin respectarea OUG 56 + L 207 prin care s-a stabilit ca SOLDELE de FUNCTIE sa fie de minim 1667,5 lei , iar aceste solde noi de 1667,5 lei sa-si transmita noua valoare si GRADATIILOR precum si celorlalte elemente salariale care sunt legate de Solda de Functie , deoarece art. 60 (1) din L 223 prevede ca Țse actualizeaza pensia militara si nu doar solda de functie din pensia militara.
Prin urmare , daca ai o pensie in cuantum mai mic decat 2500 lei si ai primit actualizarea pe L 152 , merita sa te lupti pt. daca castigi atunci cuantumul se va majora cu atat mai mult , cu cat cuantumul pensiei in plata pe care o ai este mai mica decat 2500 lei.
Pt. detalii , citeste din urma Kursurile Amabilului referitoare la actualizari , caci bag de seama ca nu pra ai trecut prin aula....

Rodica spunea...

Pai nu am trecut ca e vorba despre sotul meu colonel(r), pensionat in 2011, pensionat cu vechime completa si tot ce trebuie. Oricum multumesc mult pentru incercarea ta de a ma informa atat cat ai putut. Ms

Gigi spunea...

Este un lucru bun că Trib.
a admis excepția de neconstituționalitate și a sesizat CCR.
Dar,întreb:aveți cunoștinț
despre vreo sesizare a vreunui Tribunal din țară a CCR și această Curte s-a pronunțat în vreun fel sau altul pe această temă?
Se pare că onorabilii Judecători au alte cazuri mai importante decât ale unor amărâți de militari,de mă face să cred faptul că, aceste sesiZări pot aștepta ani,nu luni până să ia o Decizie.
Soluția se află,cum am mai spus,tot în curtea guv.a politicului.Cum,de altfel, sa întâmplat și cu ajutoarele la ieșirea la pensie.Adică,după 7 ani,instanța spune că "Actiunea,este prematur introdusă"
Pentru unii,mumă!Pentru alții,ciumă!

Cornel spunea...

http://portal.just.ro/42/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=10500000000135148&id_inst=42

Leo spunea...

@ MM
Trebuie urmarita Decizia CCR-ului si dupa ce a fost pronuntata si daca SE ADMITE atunci se ataca Hot. tribunalului printr-o cale de atac extraordinara denumita REVIZUIRE asa cum ne-a explicat Amabilul de mai multe ori.
Daca observi , Hotararea de respingere a actiunii pe fond este DEFINITIVA , fara cale de atac ordinara.
@ Rody
Pai colonelul nu face obiectul , deoarece are pensia in plata cam 3500 lei iar "Recalculata " cam la 2000 lei iar prin contestari admise va ajunge cu recalculata cam la 2500 lei , mai mica decat cuantumul in plata de aprox. 3500 lei. Este exact ceea ce iti povesteam. De aceea ii doare in percutor pe colonei......

Leo spunea...

Poate vom auyi si despre "O noua sesizare a fost admisa de CCR cu exeptia de nec....a oug 59
By the way , a admis CCR-ul vreo exceptie pe oug 57 ? Eu nu am auzit.
Asta inseamna ca se motiveaza cerererea de sesizare "neconform".

tudor spunea...

Domnilor, legea 223privind pensiile militare de stat, in litera si spiritul ei, lege rezultata in urma derularii in anul 2015 a procesului constitutional de legiferare in domeniul pensiilor militare in Parlamentul Romaniei, proces care s-a incheiat la 1 ian 2016, nu putea fi volatilizata, nu putea fi facuta disparuta, oprita, inlocuita, schimbata. Puterea executiva nu putea prin acte normative sa intervina in actul de legiferare in domeniul pensiilor militare in perioada de legiferare si la 11 dec 2015 sa schimbe, inlocuiasca, desfiinteze, blocheze, legea 223/2015 si sa isi impuna propria varianta legislativa. Textul rezultat la 11 dec. 2015, pe care Casele de pensii sectoriale il aplica astazi, nu a fost initiat, elaborat, adoptat in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei, Legii 24/2000(republicata) si cu ordinea de drept si prin urmare este lipsit de efecte juridice. Ca urmare, daca instantele vor constata ca legea 223/2015 nu a intrat in vigoare in litera si spiritul ei, strict in forma rezultata din procesul de legiferare, cum a fost adoptata, promulgata si publicata M.Of.556/2015, atunci aceasta nu exista. Si nu exista atunci nici Legea 223 privind pensiile militare de stat, cu modificarile si completarile ulterioare pe care o aplica Casele sectoriale de pensii. Si atunci toate documentele numite Decizii de recalculare sau de pensii sunt deseuri. Dar daca Legea 223 privind pensiile militare de stat a intrat in vigoare la 1 ian 2015 asa cum a fost adoptata, promulgata si publicata in M. Of. nr 556/2015, atunci pensiile militare de stat trebuiesc recalculate, stabilite in baza "prezentei legi". Si atunci Legea 223 privind pensiile militare cu modificarile si completarile ulterioare nu exista. Iata dece, OUG 59/2017, de modificare a Legii 223 privind pensiile militare de stat cu modificarile si completarile ulterioare este neconstitutionala. Legea modificata nu exista! Am zis!

Huhu Rezea spunea...

@Baro Tatian
Te aventurezi în teorii de drept neacoperite de textele de lege care privesc tehnica de legiferare.
O lege poate fi modificată prin lege sau prin ordonanță și până la data intrării ei în vigoare cu condiția ca modificările să intre în vigoare odată cu legea modificată.