Un produs Blogger.

vineri, septembrie 21, 2018

S-a și sforăit la întâlnirea rezerviștilor cu „factori de decizie” din Armată. A trecut aproape neobservată bomba aruncată de deputatul Lupescu: se coace o nouă lege a pensiilor militare.

54 comments
Desfășurarea întâlnirii din 20 septembrie 2018 de la Cercul Militar din București, relatată pe larg  de reporterul „In cuiul cătării”

Esența
Printre cele spuse de unii și de alții am remarcat:


  • Ideea discriminării de toate felurile, practicată de politicieni și conducerea MApN;
  • Necesitatea trecerii la acțiuni mai concrete și mai hotărâte. Cineva spunea că gata, TIMPUL DISCUȚIILOR A EXPIRAT! AU EXPIRAT TOATE MIJLOACELE LEGALE. Ite că eu nu cred asta. Adică nu mai avem altceva de făcut decât să trecem la acțiuni ilegale? Oameni buni, vă auziți ce spuneți? Poate nu știți dar și protestele, manifestațiile stradale, petițiile, pichetările, sunt tot acțiuni legale. Vă rog să vă măsurați cuvintele și să nu aruncați cu vorbe așa luați de val, mai ales când aveți funcții de conducere prin structuri, că nu se știe cine vă poate lua la întrebări.
  • MApN nu este străin de ordonanțele emise împotriva pensiilor noastre dar nici nu are curajul să admită sau să recunoască că a pus umărul la eforturile politicienilor oferindu-le expertiza și instrumentele sau mijloacele de punere în aplicare a planurilor. Din cauza asta factorii de răspundere au lipsit sau fugit de la fața locului;
  • Necesitatea înființării unui sindicat al militarilor, al celor activi. Eu sunt unul din cei care vorbește despre asta de cam 5 ani de zile. Numai că nimeni nu vrea să facă pasul decisiv, adică întocmirea documentelor și înaintarea acestora către o judecătorie pentru a fi înregistrat. Toți spun că legea nu ne dă voie. Păi tocmai asta trebuie să înlăturăm și nu o putem face decât încercând obținând o decizie negativă care apoi să fie atacată la CEDO și astfel să obligăm statul român să modifice legislația în domeniu. Asta e soluția.
Discursul domnului deputat Lupescu despre ordonanțele 57/2015 și 59/2017
Pâna atunci, ascultati-l și pe comandorul Buzescu. 


Domnul deputat Lupescu, membru în Comisia de apărare, are suspiciuni rezonabile cu privire la cine au fost inițiatorii ordonanțelor.
Cu privire la   lipsa de reacție a MApN la întrebările dvs, și tăcerea este un răspuns, domnule deputat.
O singură observație trebuie făcută la cele spuse de dvs la întrunire. Instanțele de judecată  pot suspenda sau anula un act individual sau general de drept administrativ, dar niciodată     o lege sau o ordonanță.
Instanțele pot admite o cerere de sesizare a CCR cu privire la excepția de neconstutuționalitate a unei legi/ordonanțe de guvern sau a unei dispoziții de lege/ordonanță.
Așa că, nici Tribunalul Suceava nu putea suspenda aplicarea OUG nr. 59/2017. Putea suspenda fondul cauzei până la pronunțarea CCR asupra cererii admise de instanță privind excepția de neconstituționalitate a art. VII din OUG 59/2017.

54 de comentarii:

Leo spunea...

S-a sforait deoarece se facea MIMA ca de obicei nefiind abordat nici un aspect punctual cu caracter de noutate care sa trezeasca interesul.
De exemplu sa-l fi intrebat cineva pe seful DFC-ului , de ce ascunde prin clasificari metodele de stabilire ale soldelor lunare ? De ce nu este transparentizata metodologia de calcul a soldelor lunare , cu descrierea fiecarui element salarial in parte , astfel incat sa se poata vedea clar de unde sunt generate inechitatile ? Sa-l mai fi intrebat cineva pe seful DFC-ului , daca este constient ca aceste fapte sunt in afara legii ?
Sa fi vazut atunci , ca nu mai sforaia nimeni .
Dar nici secta organizatoare nu are nici un interes ca sa afle cauzele ci este interesata doar sa MIMEZE.
PS
pe factorii de decizie nu -i intereseaza subiectul , deoarece ei au elaborat politica pe care o aplica cei care sfoaraiau si care stiu ca sunt protejati de acei politruci exact cum sunt protejati sefii urmasei trupelor de securitate .

Leon spunea...

Dacă aveți timp, urmăriți înregistrarea acestei întâlniri pe site-ul LADPM Romania..!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Vai, mama mea! Oameni buni, chiar nu v-a intrat la bibi ca a sta la discutie cu cei de la Ministerul Apararii este o pierdere de timp, o crima la adresa onoarei si demnitatii personale, daca tineti la ele?! Sunteti oameni cu grade mari, batrani, intelepti, educati, cu parul alb, ttrecuti prin ciur si darmol dar va duc de nas toti fraierestenii de la Aparare cum vor ei! Pacat, mare pacat ca va lasati pacaliti, inselati, dusi de nas si sa fiti mintiti de niste gogosari acri la otet cu epoleti pe umeri! Pai, daca ani si ani de zile va tot fura ca niste pradatori de talie internationala, va tot inseala, va tot actioneaza la pensii in stil mafiot, Dv va duceti sa tratati cu banditul si hotul care va varacu nerusinare mana in buzunare? Doamne Maica Domnului cum va puteti lasa prostiti si inselati de niste mafioti si sarlatani ordinari! Pai, de aia v-a luat somnul, mai nenilor, ca v-au vrajit pana v-au adormit! Daca cineva cumva v-a filmat, poate sa faca bani grei din acest film, pentru ca-l intrece pe Stan si Bran sau Charlie Chaplin! Mor de ras la capitolul fraieri! M-am tavalit de ras si nu ma pot opri! Ce poate face din om mafia din Armata, cand vrea sa-l prosteasca pana la adormire!

iceparu spunea...

Ce rău că prostia nu doare.Mă Da prosti sunteți. Cum naiba acceptați ca niște martofoaie ca sa nu zic curve sa stabilească ce drepturi aveți? Militari de tinichea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard, prietene, macar o clipa ti-ai dat seama ca in sala sunt 99% rezervisti cu pensiile de la 8000 lei in sus, fara probleme, oameni de casa ai gastii MApN, fosti lucratori de-ai lor, cozi de topor si simpatizanti ai celor ca le dau pensiile pe spranceana, ca fac parte din sistemul lor, care beneficiaza de niste bani furati de la grosul fraierestenilor, si nu din aia cu pensiile manarite si praduite! Astia-s aia de-i cheama Fifor la chiolhanuri SA NE SABOTEZE VERBAL CA-S MULTUMITI DE PENSII SI DE TOVARASUL FIFOR, CA NOI SUNTEM NEBUNI LA CAP DE NE CEREM ,,NEMOTIVAT'' DREPTURI INCHIPUITE, ori le dau cate 2 randuri de bilete la tratamente prin locatiile exprese ale MApN! O diversiune mafiota, de toata bacania si de tot rasul, asta a fost! Halal camaraderie, halal actiune sindicala de sabotaj, halal hahalere care au organizat aceasta panarama!

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Daca țineai neapărat și aveai întrebări puteai merge in sală și întrebai direct nu pe blog?
Cineva să întrebe sună că dracu!
Idem și pt Corneliunsson; cum a fost la mariajul cu UNPR putea merge și aici, la CMC!
Nu așa?

luminita spunea...

eI ,DLE MARES , acum va recunosc. atent ca intotdeauna ,asa este sa se duca sa puna intrebari, acolo ,nu aci ca sa ii rasound eu asa cum stiti ca o pot face .Si acum dle MARES , dvs tot in MALTA ma chemati? eu abia am venit din CASABLANCA unde am fost cu iubitul meu ,asa ca poate ma atrageti cu alta destinatie, Acum ne vom intalni aci si sa vedem ce facem cu lichelele astea ,vad ca nu le da de cap nimeni ,

luminita spunea...

DLE H , de atatia ani ne ajutati sa intelegem ce fac toti hotii astia , acum vad ca nu are nimeni interes sa vada si de rezervisti.Parca ii facuse o scrisoare dlui TUDOREL, sa ajute cumva in cauza celor doua oug ,dar stiti cumva daca a raspuns ? DOGARU ,parca a cerut si o audienta , ce o fi facut EU VA SALUT SI SANT ATENTA LA TOT CE EPUNETI

Iulian Mareș spunea...

Drepturile și obligațiile sunt cuprinse în acte normative!
Cine le emite?
Politicul, prin gruparea majoritară!
Unde?
În Parlament!
Concluzia: cunoaștem, deci nu suntem proști!
Dar, cei ce nu cunosc, cum se numesc?
Eu le spun migratori, adică gepizi!
... prescurtat: "GP"!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ IULIAN, DACA AVEAM SI EU PENSIA MARE SI ERAM MULTUMIT, MERGEAM SENIN SI CU DRAG CA TOVARASUL MIHAI FIFOR A AVUT GRIJA DE PENSIA MEA SI MERITAM SA MA DUC ACOLO SA-I PUP BOMBEUL!

iceparu spunea...

Firita are a 2-lea mandat de primar general asigurat.Dacă candidează pt.un loc la Cotroceni sigur intra în turul doi.Țineți minte ce v-am zis.

Gigi spunea...

Încă o dovadă clară ca lumina zilei,sau dacă vreți,ca luminița din casa lui Bianca,că pe cei din conducerea armatei iar durea undeva de noi rezerviștii.
Niciunul,măcar de sămânță,din eșaloanele superioare nu a venit la întâlnire.
Și,măcar din bun simț,trebuie să-i mulțumim Col.Neacsu Marin,că ne-a ținut la curent cu ce s -a discutat la "întâlnirea"respectivă,dacă o putem numi așa.
Vom vedea cu toții pe 27,când MM a VR va depune un nou Raport la Com. de la Cam.Dep.
Notă:
MM=Min.Muncii
VR=Vipera Roșie.




Iulian Mareș spunea...

Noi ținem minte!
Tu sa nu uiți, că deh, de la o vârstă umblă o boala cu nume nemțesc...Alzheimer! :))

Liviutatarush spunea...

Domnul deputat Lupescu, la minutul 10:50 a zis ca se coace legea pensiilor militare. Alta lege sau adaugiri la cea existenta?

avianyc spunea...

Scurt si clar. În tara asta sunt/au ramas doi factori de decizie , Liviu si LOV. In rest executanti si propunatori de executie. Ca atare ”factori de decizie” are sensul perimat /sugrumat pe la noi si mai ales pe la aștia in uniforma cu stemă la chipiu.
Să vedeti ce ”OG 59 îmbunătatit” pe 2019 ne trag aștia . Precis unii o să umble numai cu ghiată la cap.Vedea-te-ăș Huhurez lânga fabrica de ghiata (investitie pzd, poate atata vor putea si ei ) stând la rând ..........
Iar daca dezmațul pe la ”votantul meu -bugetarul” continuă ”flacara olimpică” de la greci se va aprinde din Tiliorman.
Băgati-vă mintile-n cap si coborâti cu piciorele pe pământ până nu-i târziu. Numai asa veti primi iertarea familiei.
Mai bine recunoateti din timp ca toti e ”oți” si căitivă până nu-i târziu .........

avianyc spunea...

Fata asta ii prea deșteaptă și dezghetata la minte pentru mafioții și eu analfabeții la propriu și funcționali din pzd și atunci trebuia sa i se pună bete-n roate.
Într-un timp chiar era propunere viabilă pentru președenție. Și chiar a contribuit din greu și inteligent la campania electorala psd vizavi de gașca tiliormaneana.
Și dacă fata nu a suportat normal ca a răbufnit.
Te pui cu mafioții așa pățești, ei la g"greu "se coalizeaza și te distrug.

Iulian Mareș spunea...

Manciurianul hârșit scrie atât de eliptic, încât trebuie sa urci pe Vf. Moldoveanu că să pricepi unde bate apa în piuă!
Practic o bate în același loc moale, în cap!
Și pt că suma viciilor să rămână mereu constanta, când învățăm viitorul, uităm imperativul: "căițivă!"
O fi trecut la pocăiți sau la amish, căci pentru mormoni este prea ruginit #postacul?

Huhu Rezea spunea...

Firea a testat piaţa electorală pentru viitoarele alegeri prezidenţiale.
Dacă şi un înrăit anarhist anti psesedist, Nicu Avia, o laudă pe Firea, înseamnă că îşi va depune fără teamă candidatura la preşedinţie.. . ca independent. Mai rupe şi ea ceva voturi de la #rezisttolomaci în gândire.
Dată naibi Pora.... A mirosit jocul în revista 22.

Huhu Rezea spunea...

Comisia de apărare, are suspiciuni rezonabile cu privire la cine au fost inițiatorii ordonanțelor.
Cu privire la lipsa de reacție a MApN la întrebările dvs, și tăcerea este un răspuns, domnule deputat.
O singură observație trebuie făcută la cele spuse de dvs la întrunire. Instanțele de judecată pot suspenda sau anula un act individual sau general de drept administrativ, dar niciodată o lege sau o ordonanță.
Instanțele pot admite o cerere de sesizare a CCR cu privire la excepția de neconstutuționalitate a unei legi/ordonanțe de guvern sau a unei dispoziții de lege/ordonanță.
Așa că, nici Tribunalul Suceava nu putea suspenda aplicarea OUG nr. 59/2017. Putea suspenda fondul cauzei până la pronunțarea CCR asupra cererii admise de instanță privind excepția de neconstituționalitate a art. VII din OUG 59/2017.

Iulian Mareș spunea...

1 link cu sforari și sforăitori:

https://evz.ro/ciolos-orban-blaga-antonescu-secretele-rusinoase.html


PS- Corneliunsson, pe lângă ăștia, ești fată mare sau călugăr puritan!
Bagă înainte, fără frică, "O perversă de la Tg. Ocna!"

Niky spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Niky spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

Dezobișnuiți-vã sã comentați de toate pentru toți pe ultimul topic....că nu le public, chiar dacă spuneți ceva interesant.

Cititor Fidel spunea...

Bună seara. Sunt aici foarte mulți care se baga în seama aiurea fără a avea efectiv treaba cu discuțiile despre pensii militare.Cred ca pentru ei este potrivita zicala militara din popor ,,DACĂ baba avea un coi era ministru de razboi. În rest numai de bine celor care lupta intradevar pentru noi,în sensul de a fi informați despre acest subiect pensii militare.

Dan B. spunea...


Eu am avut impresia că dl Ifrim ar avea un handicap locomotor, nicidecum unul mental.
Cum adică, in sală, s-ar fi aflat doar militarii-beneficiari ai pensiilor de peste 8.000 lei?
Cred cel putin 4/5 din cei 450 de participanti nu au pensii „sărite” de 3.000 lei/lună si mă refer la cele in plată, nicidecum la cele recalculate, în condițiile în care 70 % din alea rezultate in baza Legii 223/2015 sunt mult diminuate.
Trebuie să fii tembel ca să sustii că participanții la simpozionul cu pricina ar fi fost aplaudacii guvernanților, îndeosebi ai lui Fifor!
Apropo de companionii lui Ifrim, adică Dogaru și Pricină: au fost invitați, insă nu au dat curs dorinței de unitate a rezervistilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ DAN, HAI SA FIM SERIOSI: A FOST O CAMPANIE ELECTORALA PENTRU G.RAL GROPAN, NICIDECUM O SEDINTA PRODUCTIVA! COL DOGARU SI COL PRICINA NU PARTICIPA LA CAMPANIILE ELECTORALE ALE ADVERASRILOR POLITICI, CACI SEDINTA POLITICA A FOST! SOMNUL A FOST ODIHNITOR?

Huhu Rezea spunea...

Au trecut 3 zile și nimeninu mai aduce noutãți cu privire la zvonul lansat de deputatul Lupescu despre "coacerea" unei noi legi a pensiiloir militare.

Dan B. spunea...

@CFI:

Cât de bătut în cap poți fi ca să scoți pe gură tâmpenii mari cât casa?
Gl Gropan, fondatorul FMR in 2011, nicicând nu a marșat pentru vreo funcție peste vreo altă structura asociativă a rezerviștilor, alegerea sa, pe termen de un an, în fruntea Forumului fiind determinată de autoratul generalului privind asocierea celorlate structuri în baza unui protocol.
Așadar, nu gl Gropan a derulat campanie electorală, cu atât mai mul cu cât a afirmat că, la finalul mandatului său la Forum, se va retrage spre activitățile domestice, dezamăgit fiind atât de lipsa de solidaritate a rezerviștilor, cât și de nesimțirea factorilor de decizie din guvern si a politicienilor din întreg spectrul politic.
În schimb, derbedeul tău, vesnic trădător al oricui și oricând, cu patalama obținută in ciuda crasei sale incompetențe in domeniul dreptului, mitoman profesionist, intenționează o revenire în viața politică și tatonează terenul la proști, cu sprijin din partea celor datori lui pentru titluri, grade și funcții. Cu patalamaua sa in drept, pe când era doar un militar tembel, ulterior șomer de lux la cheremul „luceafărului huilei românești”, de ce crezi că n-a practicat avocatura sau consilierea juridică? Era prea înjositor pentru un fost ospătar?
Așadar, cine se află in campanie electorală, gl Gropan sau g.oprea (fără majuscule, conf micimii personalității sale)? Este evident că derbedeul tău, cel ce s-a-nconjurat cu tâmpiți asemeni lui!

PS: Te avertizez că, dacă-mi raspunzi la această postare, deci nu te oprești intru preamărirea nemernicului tău stăpân, mă voi dezlănțui si nu te va „spăla” nici însumarea debitelor tuturor apelor Moldovei. Fă bine și ignoră-mă pe viitor!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
La cei 63 de ani (tot înainte!) cam până pe la varsta de 30 de ani i-ai petrecut pe camion, apoi 33 de ani în civilie, că om de dreapta, liber profesionist, liberal 100%(!), blogger, ziarist, ONG-ist, forumust, vlogger, freelancer și susținător de partid, cel puțin, ocazional!
Pe mine m-ai convins kiar dacă nu te susțin...., daaar știați că puteați cotiza lunar, trimestrial sau anual cu bani către CPN întru susținerea pensiei, timp de 30-33 ani?
Din foto de pe FB constat că ai o familie frumoasă, casa aranjata cu gust....etc, detaliile nu le expun, mai puțin eșarfă piersicana, specifica marilor actori!
Sa nu zici că locuiești modest și ai făcut foto într-un apartament inkiriat cu ora, pt ședințe foto!
Vrei sa fii un dandy al anilor 2018, atunci lăsa-ți barbă, hipster real!..., acum de București, căci vei fi și mai milostivit!
Aici și acum, bătălia este pt o viață și o carieră și nu pt opirtunism! Înțelegi conceptul?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Din câte știu este un zvon pt domolit revendicărilor legitime..."Las' că se repara cu o nouă lege, ce stă pe țeava armei..."

Leon spunea...

In sedinta de astazi a Comisiei pentru munca din CD nu apare si Pl x nr.310/2017(OuG.59).
Poate este pe o lista suplimentara, s-a mai intamplat..!

Trofin spunea...

Coacerea unei noi legi a pensiilor militare in urmatoarea perioada ! Nu cred in asa ceva , este prea scurt timpul scurs de la aparitia Legii 223/2015. Posibil va fi corectata Legea 223/2015 prin legile de aprobare a OUG 57/2015 si OUG 59/ 2017. Cred ca la aceste corectii s-a referit deputatul in cauza . O coacere a unei noi legi va fi posibila dupa adoptarea legii pensiilor publice , adica dupa anul 2020, in intervalul 2020-2015.

Lixandru spunea...

O ADUNATURA DE TRADATORI!!! BELITI OCHII TRADATORILOR SA VEDETI CUM ARATA TARA !! ATI APARATO DE INAMICII INTERNI SI EXTERNI ? DE CE VRETI PENSII MARI ? CE FAPTE DE VITEJIE ATI FACUT SPARCAITILOR ?

Iulian Mareș spunea...

Lixandru,
Gandesti si scrii urat si la propriu...
Faptul ca te exprimi ca un birjar este exemplul cel mai nociv al democratiei...
Daca insiruim faptele, oare le vei intelege si/sau tine minte?

Alexcta spunea...

@Huhurez
Nu cred că va fi o nouă Lege a Pensiilor Militare!

ifrim spunea...

@Lixandru.Eu de exemplu detasat in economia nationala am construit cu subunitatea un cartier de blocuri ce au fost repartizate civililor care dupa razmerita le-au cumparat cu 100.000 lei vechi si in rate iar apoi si in prezent le vand cu 100.000 de €.Deci s-au imbogatit pe carca mea si a m.t.iar acum eu nu am dreptul a solicita pensie decenta?Ma da' destept esti tu!

Dan spunea...

Fara suparare dar suparatul necioplit de mai sus are dreptate cu privire la cei care au avut functii inalte si putere ( militari sau nu) . Tara e plina de tradatori ( atat politicieni cu slugile lor cat si militari ) aproape 100% din cei cu grade mari cat si cei cu functii de decizie au tradat tara ajunsa azi acum colonie de sclavi lasi de se plang si ei ( tradatorii) ca nu mai au ce trâda pentru bani si putere.Rezolvarea o are doar Bacovia cu poezia lui plumb.Editia princeps in mii de exemplare.

Cititor Fidel spunea...

Domnule iulian mares,ăsta am sesizat și eu despre el .

vasile spunea...

Domnilor eu nu inteleg: cat de prost/proasta poti sa fii in calitate de comandant de unitate, ofiter juridic, ofiter financiar, ca sa dai niste raspunsuri pline de ura unor fosti militari. Nu gandesti proasto/prostule ca si tu vei ajunge pensionar?
Nu gandesti proasto/prostule ca noi luptam si pentru viitorul tau?
Nu gandesti proasto/prostule ca iti sapi sansele de a avea si tu o pensie adecvata riscurilor si privatiunilor la care ai fost supus?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Dane, si zici ca ai scapat in lucerna si o sa explodezi? Ca sa-ti fie explozia mai usoara, ia si o lingura de bicarbonat! Din ceea ce scrii, denota un individ grobian, lipsit de educatie si care inoata in ape tulburi printre scrumbii afumate! Esti prea mic ca sa te pui cu mine, din punct de vedere intelectual, dar si la fizicul meu de 120 kg! Ura care te domina in orgoliu ti-a stirbit onoarea, asa ca nici nu te mai bag in seama, mai ales ca nu te cenzurezi la mestecatoare! Nu dialoghez cu needucati!

CEZAR spunea...

@Trofin
Rezolva ABERATIA
Militarii platesc CONTRIBUTII ..25%
Primesc insa pensie NONCONTRIBUTIVA..!!!

Iulian Mareș spunea...

Petre,
Ce ai cu dl. Corneliunsson?
Dacă-i arde și o contributivă îl vezi în rulotă, lângă Angi, în P. Victoriei!
Ce PUNR?....#Rezist scria pe el!
Oricum....a făcut un cartier întreg, la Tg. Ocna! ...sau Viziru, sau Brăilița?

Huhu Rezea spunea...

Baza de calcul a pensiei nu poate să defere de solda lunară brută, cea la care se aplică în prezent CIBS de 25%.
Cei care au ridicat excepţiile de neconstituţionalitate pe art. 28, inclusiv Leonard, nu au ştiut să motiveze aspectul de nelegalitate, respectiv neconcordanţa dintre art. 28, modificat de OUG 57/2015, şi art. 31, cel care stabileste ba za la care se aplică procentul CIBS.
CCR a spus corect că a principiul egalităţii între beneficiarii legii pensiilor militare aflaţi în aceeaşi situaţie juridică se transpune şi în reciproca, respectiv că nu pot fi puşi în egalitate militarii aflaţi în situaţii juridice diferite.
Nu poţi să-i micşorezi baza de calcul a pensiei unui militar care plăteşte 25% CIBS din solda lunară brută, pentru a-l pune în aceeaşi situaţie cu altul care a plătit doar 5% sau nu a plătit ....deloc.

Iulian Mareș spunea...

Ia citiți articolul privind o lege constituțională privind drepturile de pensionare....

https://m.capital.ro/pericol-legea-care-ingroapa-justitia-din-romania-nu-se-mai-poate-face-nimic.html

Iulian Mareș spunea...

Și ei vor primi pensie de serviciu...

https://www.libertatea.ro/ultima-ora/animalele-din-structurile-mai-jandarmerie-armata-vor-primi-pensie-serviciu-2406442

PS:
-sa sperăm că după rezolvarea pensiilor noastre le vom îmbunătăți și pe ale lor, întrucât ele nu pot scrie poezii și/sau pamflete de mare valoare literară, precum ...colegul PUNR-ist!

luminita spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
avianyc spunea...

@Huhurez
CCR politica spune ca de regula ce i se dictează.
Pe vremuri spunea că nu există discriminare prin acordarea doar a 50% pentru grupa AC deoarece pe L164 au beneficiat de vechime 12 luni la an.
Numai că L164 era caduca iar l119 avea cu totul alta metodologie de calcul.
Așa și acum.
Ce treaba are ccr cu contribuția militarilor atâta timp cât metodologia de calcul și cuantumul pensiei nu au absolut nimic comun cu contribuția militarului pensionat.
Poți să contrbui și cu 100 % fiindcă metodologia de calcul aferenta L 223 tot aceeași pensie îți livrează.
Așa că nu mai lauda niște habarnisti,total în afara cauzei.
Ce spun ei este de domeniul "Călin file de poveste ".
Nu vor să dea pentru militari o decizie favorabilă.
Așa probabil au fost instruiți.

Huhu Rezea spunea...

@Avia
E greu pentru un suferind de conscintele vriei sa inteleagă principiile de drept.
Principiul disponibilitătii, respectiv judecarea numai pe criticile și apãrarile formulate de părți, functionează și la CCR. Nu poate să acorde ce n-a cerut reclamantul.
Art. 28 modificat de OUG 57/2015 poate fi rasturnat la CCR numai pe neconcordanța cu art. 31 care prevede in prezent CIBS de 25% din solda lunară brută. Asta inseamna, ca si in legea pensiilor contributive, ca baza de calcul a pensiei militare nu poate fi mai mică decât solda lunară brută din cele 6 luni alese.
A adus vreunul din cei care au contestat art. 28 motivul neconcordantei acestui articol cu art 31? Nu!

luminita spunea...

dar dvs,dle H ,ATI COMTESTAT ?

Huhu Rezea spunea...

@Palagheanu
Tot n-ai ajuns la dosar ca sa faci o copie de pe notele/concluziile scrise depuse de Consilierul Padureanu, in care a facut referire la opiniile de pe acest blog?
Acum gasesti dosarul la Arhiva Tribunalului.

Huhu Rezea spunea...

@luminita
Nu, pentru ca nu am fost afectat de art. 28. Acțiunea mi-ar fi fost respinsă pe procedură, ca lipsită de interes.

Leo spunea...

@ Stelica,
Ai personalizat prea mult problema silvicultorului.
El este o rotita in marele angrenaj. El nu face altceva decat sa transmita miscarea angrenajului. Nimic nu este facut la intamplare de silvicultor ci el aplica "procedurile" pt. care a fost instruit.
Iar faptul ca a castigat pana acum in lupta cu tine spune ca ori el foarte bun ori ca sistemul judiciar este si el pervertit. Eu am auzit ca ar fi si niste PROTOCALE intre sistemul pe care-l serveste silvicultorul si sistemul care ar trebui sa faca dreptate. In aceasta situatie nu mai avem prea multe sanse. Ar mai fi inca o cauza si anume ca tu sa nu faci erori focusandu-te mai mult pe silvicultor decat pe cauza propriu-zisa a dosarului..........

Leo spunea...

@ Draga Stelica ,
Eu am vrut sa spun ca nu cu silvicultorul te judeci ci cu un sistem pervertit pe care el este platit (bine) si cu "ALTE CONDITII" ca sa-l apere.
Sunt sigur ca cu un razboinic ca tine nu au zile simple guleratii si te felicit pt. tenacitatea ta si stiinta unui autodidact, de a te lupta cu mizeria din cloaca.
Totusi , te rog nu uita si ce te-a rugat AMABILUL , ca atunci când mai "vizionezi" dosarele sa trimiti si amabilului ce scrie silvicultorul despre "scriitorii" de pe blog. Inteleg ca si eu sunt invocat in seminariile silvicultorului. De asemenea sa ne mai spui despre experientele talica din arena justitiei , deoarece sigur ne sunt de folos ca retur de experienta. Cat despre CEDO , am auzit ca durezaza minim 5 ani ca sa ai o solutie de acolo. Macar sa le ceri daune serioase la CEDO.......

Leo spunea...

Un link interesant , referitor la preocuparile guleratilor 2505

http://portal.just.ro/306/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30600000000197472&id_inst=306

Stelica si Flavius , BEWARE !