Un produs Blogger.

joi, octombrie 10, 2019

Guvernul a căzut, mitingul din 25 octombrie 2019 al rezerviștilor se ține

67 comments
Până pe 25 octombrie vor fi mai multe motive pentru ca și mai mulți pensionari militari sa onoreze Mitingul, inclusiv cei care au stat indiferenți până acum, sperând că fostul guvern va reintroduce actualizarea. Ce vor auzi rezerviștii din gura celor care vor guverna în perioada următoare, că vor face cu pensiile și cu salariile, îi va mobiliza sa susțină protestul din 25 octombrie. 
Spuneam într-un topic anterior că electoratul are nevoie de un șoc în privința nivelului de trai, pentru a ieși din marasmul propagandei antinaționale promovată de dreapta iohannistă . De acum, militarii rezerviști se vor bate pentru păstrarea pensiilor militare, nu doar pentru actualizarea lor. Deocamdată, revendicarea actualizării pensiilor militare rămâne de actualitate.

UPDATE
Orice rău poate duce şi spre bine! 

Căderea guvernului PSD, dar cu păstrarea unui echilibru numeric în Parlament, deschide sansa ca Legea de aprobare a OUG 59/2017 să fie rapid pusă pe ordinea de zi a camerei decizionale, cu propunerea de a fi respins Art. VII, astfel că de la data intrării în vigoare a legii să poată fi reluată din oficiu actualizarea pensiilor militare cu creşterile soldei de funcţie în cuantum compus, pe anii 2018 şi 2019, potrivit art 38 din L 153/2017.
Cei 200 de parlamentari PSD nu mai sunt constrânşi de partid sau de propriul guvern să tărăgăneze respingerea ordonanţei din motive sau socoteli financiare. Plus că parlamentarii lui Ponta, spun unii, sunt favorabili rezerviştilor.
Cei care aveţi intrare la Mircea Dogaru sau la celelalte structuri asociative de rezervişti sugeraţi-le să urgenteze acest demers care, într-adevăr, ar face inutil mitingul.

UPDATE

 Nu ar fi rău dacă SCMD ar comunica un Cont în care doritorii sa vireze bani în sprijinul organizării Mitingului.

Aspecte financiare - miting 25.10.2019



Aspecte financiare ale mitingului din 25 Octombrie
-         In atentia dlor. vicepresedinti CD teritoriali si a presedintilor de filiale –

BOC, intrunit ieri, 07 octombrie, a stabilit ca din contul central al SCMD sa se achite costul inchirierii tribunei, sonorizarii si 50% din costul inchirierii autocarelor si autobuzelor de catre filialele din teritoriu.
Avansul de 50% va fi dat din cota filialelor si cota pentru deplasare a vicepresedintilor.
In acest scop, transmitem rugamintea de a contacta contabilul sef, pentru primirea cotelor de 40% restante, acolo unde este cazul. De asemenea, va transmitem rugamintea ca autocarele si microbuzele sa fie ocupate la capacitate maxima, in care scop se pot asocia filiale apropiate sau pot fi primiti membri ai altor asociatii care ne sprijina si vor sa participe la miting.
Reamintim tuturor ca este o propunere votata in unanimitate in cadrul CNR 2019 si ca politicul este impresionat doar de numarul eventualilor votanti!
In mod deosebit, atentionam pe cei peste 1200 de membri SCMD din Bucuresti, ca este obligatorie participarea!
Asteptam comunicarile cu numarul de participanti, intrucat saptamana viitoare vom negocia, la Primaria Generala a Capitalei, arondarea intregii Piete Victoria.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
         Col.(r)dr. Mircea DOGARU

67 de comentarii:

hankook spunea...

Asteptati-va la ce e mai rau : euro se va duce spre 4,85 lei si automat preturile vor creste, indexarea pensiilor militare cu rata inflatiei de 4,6% ,de la 01.01.2020, uitati de ea , cresterile salariale ale bugetarilor de la 01.01.2020 la fel, uitati de ele....toate astea vor veni la pachet cu declaratii si , poate, "fapte" pe masura ale distrugatorilor de neam si tara pe numele lor pdl vopsiti in pnl....vor veni vremuri tulburi, unde certurile intre partide va acapara toata agenda televiziunilor de stiri si nu numai...sa se consemneze ceea ce am spus si mai vorbim peste 3 luni !

Leon spunea...

Mai mult ca sigur ca pe 25 octombrie, tot Guvernul PSD este la Palatul Victoria !

M spunea...

Intreb pentru un prieten: cand spuneti "actualizare" spuneti "recalculare"? Ca sa stiu sa nu ma duc sa ma incaier prin Piata Victoriei cu aia!

Gigi spunea...

Guvernul a căzut!Traiască Guvernul!
Sau:"Schimbarea stăpînilor,bucuria ne....lor!"
Acum,se va scoate placa zgâriată de la arhivă:Greaua moștenire,vistieria e goală,vine criza,bla bla bla

Iulian Mareș spunea...

Un motiv în plus....!
Noul guvern va rezolva tot în câteva zile...
Caramitru Jr. este că și numit Procuror General sau la DNA!
Dide la conducerea MAI..., Turcanu la MApN....

Huhu Rezea spunea...

@M
Recalcularile sunt operațiuni care se fac la schimbarea sistemului de pensionare, iar actualizările sunt operațiuni permanente de aducere la zi a pensiilor în același sistem de pensii.
Recalcularile pe L223 sunt reglementate de art 109 și 110 și s-au încheiat, iar actualizările erau reglementate de art 60.

M spunea...

Domnule Huhurez, știți foarte bine la ce ma refeream! 😁
Să nu mă duc ca rezistenții să strig una și alții să zică alta!

Mai apoi ce să strigăm la Dăncilă? Până vine un alt guvern ăsta mai poate doar administra problemele curente.
Oricum de admirat că s-a trezit Johannis. Dacă îi ia 2 luni să citească o decizie a CCR, acum i-a luat 26 de minute să îi convoace la consultări. Nu s-a mai grăbit așa de când i-au fost gazate animalele! 😁

Leon spunea...

În conformitate cu Legea de organizare şi funcţionare a Guvernului, Cabinetul Dăncilă va continua să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă Guvernul nu poate emite ordonanţe şi nu poate iniţia proiecte de lege.

În paralel, articolul 103 din Constituţie stabileşte că Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Odată cu depunerea jurământului de învestitură în faţa preşedintelui Iohannis, noul Guvern îşi poate începe activitatea.

ifrim spunea...

Parlamentari ce nu au fost alesi la urne adica minoritatile altele decat maghiara fac diferenta la un scor strans in cazul motiunii de cenzura.La revenirea unui parlament mai suplu de cca.300 parlamentari cf.unui referendum mai vechi trebuie renuntat la serviciile acestora!

Dan spunea...

Singurul guvern care mai poate salva ceva din colonia asta ruinata de mafia politica e un guvern militar care va baga toti politicienii milionari in euro ( din rapt si jaf bugetar) in puscarii si la munca fortata pentru constructia de autostrazi !

Dan B. spunea...

Dacă eu nu am reușit să mă fac util colegilor, decît parțial, prin redactarea in colaborare cu CPS, DGJ și DGFC a proiectului de OUG în trei puncte, eșecul fiind previzibil prin tergiversarea trimiterii lui la guvern încă de la 07.08 și înlocuirea lui cu altul finalizat la jumătatea lunii septembrie, apartinând ANCMRR și AORR, invit acum pe adepții iohanniști din acest grup să continue ei ceea ce am început eu.
Având aceleași optiuni politice, deci înțelegându-i mai bine ca mine pe noii veniți la putere, aveți toate șansele să-i convingeti pe cei asemeni vouă!
Sau numai gura-i de voi?

Arfy spunea...

Dle Huhurez, banați-l pe Dan pentru ideile lui militariste! Dacă ar fi citit despre dictatura militară din Argentina
a anilor '80 s-ar cutremura despre cruzimile, abuzurile etc generate de o conducere militară! Un naiv periculos în gândire și idei! Mareș, ne vedem pe 25 oct la un pahar de vin și o friptură! Plătim nemțește, dar cu promisiunea să nu intrăm în cloaca lui dog_aru!

M spunea...

Eu zic să vedem ce face PNL!
E cineva care își amintește de ceva bun făcut de PNL pentru militari?

Militar de la 14 ani spunea...

Indiferent cine vine la putere, PNL, USR, ProRomania etc., chiar dacă ar vrea să îndrepte ceva din L223 îi va fi foarte greu în condițiile date.
Atâta timp cât funcționează limitarea la net pentru activi, aceștia vor insista cu sporurile în continuare, pentru a avea o pensie onorabilă.
Chiar dacă s-ar actualiza la pensionari și s-ar merge pe netul activului, dar fără sporuri, pensia actualului pensionar va fi tot la 50% din pensia viitorului rezervist, actualmente activ, pentru că sporurile lui(luând în calcul și oscarul) depășesc 100%.
Așa că, dacă azi s-ar aplica actualizarea, mâine, aceeași nemulțumiți de serviciu vor zbiera pe blog că ei nu au avut sporuri, că nu e corect, să le dăm în cap celor cu sporuri, să-i impozitam etc. De aia am zis că ăia merită pensie pe contributivitate - se știu ei - că vor reacționa în stilul lor caracteristic, cazon, mârlănesc, pe alocuri cu simțul prostescului.

Gigi spunea...

Dăn@uț
Nici extratereștrii de pe Marte nu va mai salva nimic!
Cînd mămăliga va face explozie,
poate,poate,dar nu garantat!
Fostul,actual,guvern,a fost "dinamitat"din interior.Vezi actiunile lui,LOV și alți ciraci, așa ziși PSD-ști de frunte.
Toate acțiunile lor,parcă erau făcute intenționat.
Acum,o singură persoană îi mai poate salva sau le va da lovitura de grație,adică vor deveni istorie.
Stiți la cine mă refer si nu este yn secret.Tineți minte ce vă spun,acum:10.10.2019,la aproape 30 de ani,PSD e istorie!

avianyc spunea...

Și uite asa spre disperarea distinsilor domni Huhurez & Leon psd si-a mai dat guvernul jos încă odata. De fapt guvern mult spus ,mai mult un fel de ”Branzarie ” psd ca cea de stat deschisa de ministrul agriculturii în premieră la Sibiu pentru ciobanii cu mioare psd. Adica un chiosc amplasat lânga Piata Cibin unde vin sibienii ,branzeturi si produse lactate in hala amenajata in piata de primarie. La concurenta adică.
Problema-i ca in harababura care au creat-o si vrajba nemaintalnita intre oameni si bresle ( privatii cu bugetarii ,militarii intre ei ,bugetarii intre ei,administratie cu salarii autonome ,pensii superspeciale pentru aleși ,etc ,etc, diaspora caftită,etc ) multe lipsuri (spitale nu ,infrastructura auto si feroviara nu ,haos si promisiuni peste putinta financiara in domeniul salarizarii si pensiilor ,etc ,etc ,coruptie la greu peste tot,70% din gospodarii se incalzesc si in iarna asta cu combustibil solid in tara gazului prin pradarea padurilor _radarul padurilor a devenit amintire- se fură cu antemergatori ,etc,etc)
Imi pare rău , si-mi este frică cel mai mult de intrare in vreo criză financiara. Privatii trag ei cât pot 12 ore pe zi si duc trena inainte varsând bani reali la buget insa efortul acoperirii cheltuielilor cu bugetarii devine tot mai greu de satisfacut fara masuri de restructurare si reorganizare inclusiv in companiile de stat.
Nu sunt capabili de prea multe oricine ar veni la guvernare ,chiar si prin alegeri anticipate ,cea mai legitima solutie. Amagiri cu masuri pe picior de azi pe mâine.
Nici asa nu se mai putea dar si cu ce va sa fie pe viitor va fi greu după aventura dragnistă cu scopuri tinta . Greu de remontat echilibrul in sistem.

kostas spunea...

Ordonantele care au ciuntit pensiile sunt in Parlament de ani de zile, nu sunt la Guvern. Mitingul trebuie sa se adreseze Parlamentului, nu Guvernului, sa abroge acele ordonante.

Patrascioiu spunea...

Arfy mai documenteaza-te.Sunt tari și tari.

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Nu acum sunt dezamăgit! Am scris de atâtea ori" dar tu ai agenda impusa, ca Viorica trebuia sa depună mandatul imediat după europarlamentare, ca sancțiune pentru lipsa de sprijin a electoratului pentru măsurile sociale aplicate de PSD.
Mai spuneam ca dacă făcea asta, electoratul era acum pe gardurile Cotroceniului și nici vorba ca prostălăul sa mai fie ales din nou.
Nici PSD-ului nu-i strica 4-5 ani de opoziție, dar nici electoratului nu-i strica sa patimeasca, spre învățare de minte, cu o guvernare de dreapta, tot 4-5 ani.
Esti mulțumit? Cred ca nici nu mai ai motive sa mai pierzi timpul pe acest blog!

M spunea...

PSD o să aibă mereu un electorat de vreo 20%. Acum ar trebui să ia exemplul de la PDL care după ce a dat cu România in gard și-a schimbat numele in PNL.

@avianyc - ca aprig anti-PSD și susținător al PDL și rezist puteți să imi spuneți o singură dată când au făcut ceva pentru militari? Eu imi amintesc desființarea pensiilor militare, impunerea principiului sporurilor in solde și epurarea din 2010. Ceva de bine?

totoiany48@gmail.com spunea...

Dl avianic este cu m...PSD,ce pretentii aveti . Mandolina cu gasca nu va face nici 10% din cat a facut PSD,pentru popor ,nu viloaie . Nu ma simt comfortabil sa vad un camarad cu asa de putina logica . Avand criteriul ...comparatiei si sa ...debitezi asa enormitati nu va face cinste .Probabil ca nu ati condus o structura suficient de mare sa vedeti cate ...caractere trebuie modelate si cati stau la panda sa ...tradeze .

Iulian Mareș spunea...

Pai sa va dau sa cititi ceva rasunator din guvernarea Base, ca de Boc nici nu poate fi vorba!

1-
Colonelul (în rezervă) prof. univ. dr. ing. Marian Rizea a lansat o scrisoare deschisă în care acuză conducerea OMV Petrom că „ascunde” anual milioane de tone din producţia de ţiţei, pentru a nu plăti redevenţa corspunzătoare statului român. Publicăm integral scrisoarea ofiţerului de informaţii şi contrainformaţii economice:
col. r. Marian Rizea„Sunt col (r). prof. univ. dr. ing. Marian Rizea. Cei mai mulţi dintre destinatarii acestui mesaj mă cunoaşteţi, cu bunele şi mai puţin bunele lucruri pe care le-am făcut în cei 25 de ani ca ofiţer de informaţii şi contrainformaţii economice. Sunt inginer petrolist şi mi-am dat doctoratul în 2001, după mai bine de 5 ani de cercetări în care, sub coordonarea distinsului prof. univ. dr. ing. George Iordache de la UPG Ploieşti, am studiat, în schelele Tg. Ocna, Ocnele Mari, Ocna Mureş, etc. exploatarea zăcămintelor de sare, prin dizolvare cu ajutorul sondelor, cu o teză în premieră naţională.

Grupul petrolier OMV Petrom, care a obţinut anul trecut un profit de aproape un miliard de euro, este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, plătind taxe şi impozite în valoare de 8 miliarde de lei, în 2012. În total, primii zece contribuabili la bugetul de stat au plătit aproximativ 30 de miliarde de lei, în 2012, reprezentînd 15 procente din buget, relatează Digi24. Pe al doilea loc se află producătorul de ţigări British American Tabacco (5,6 miliarde de lei) şi Rompetrol Rafinărie (4,6 miliarde de lei), urmată de Petrotel-Lukoil Ploieşti.

Iulian Mareș spunea...

2.
Iată clasamentul:
1. OMV Petrom: 8 miliarde de lei
2. British American Tobacco Trading: 5,6 miliarde de lei
3. Rompetrol Rafinare: 4,6 miliarde de lei
4. Petrotel-Lukoil 2,2 miliarde de lei

Întrebare: ESTE POSIBIL CA DIFERENŢA DINTRE PROFITUL OMV PETROM ŞI O COMPANIE DE ŢIGĂRI SĂ FIE DE DOAR 2,4 MILIARDE LEI? SĂ ÎNŢELEG CĂ FUMĂM DE APROAPE CÎT CONSUMĂM PRODUSE ENERGETICE???

GUVERNANŢILOR, DACĂ AŢI TRECUT PE LA ŞCOALA ŞI NU AŢI CHIULIT LA ORELE DE ARITMETICĂ, UITAŢI-VĂ ÎN OGLINDĂ, PRIVIŢI-VĂ ÎN OCHI ŞI DAŢI-VĂ UN RĂSPUNS CARE SĂ NU VĂ CRAPE OBRAZUL!
Acum 2-3 ani, la o conferinţă pe tema energiei, la Hilton, după ce reprezentantul OMV prezenta realizările de excepţie ale grupului OMV-Petrom, m-am ridicat în picioare (deşi aplauzele celor din sala nu se terminaseră) şi am făcut următoarele precizări:

1. Înainte de privatizare, producţia de ţiţei extras era de cca. 6 milioane de tone/an. În 1976, România înregistrase 14,2 milioane tone şi 33,4 miliarde Nmc (normali metri cubi) gaze naturale.

2. În anul în care se discută problema, 2010, OMW, care se laudă cu investiţii de miliarde şi aport de tehnologie, producea 4 milioane tone de ţiţei! (Din sală, cineva – o voce feminină – a strigat „4,7 milioane tone!”)

3. Corect, am spus, aşa să fie… Dar dacă în ţară, în România, nu prelucraţi decît cel mult 1,8 milioane tone ţiţei, la rafinăria Brazi (ARPECHIMUL fiind închis), ce faceţi cu restul producţiei? Unde o stocaţi? Sau o duceţi în Austria pe barje, încălcînd normele internaţionale, în materie vamală… Sau nu o declaraţi, să nu plătiţi acea infimă redevenţă de 4% (în lume, redevenţa este de 16-22%)!

Liniştea şi stupoarea celor de faţă, inclusiv a unor înalte feţe oficiale guvernamentale şi consilieri de rang înalt, au fost întrerupte de un zgomotos ropot de aplauze!

Iulian Mareș spunea...

3.

4. Din grupul OMV-Petrom, cineva a întrebat “pe ce mă bazez” (replica celebră din MOROMEŢII) şi am realizat că este un roman, o coadă de topor… Calm, deşi mi se ridicase sîngele la cap, i-am răspuns că sînt ofiţer de informaţii (înainte şi după “loviluţie”), petrolist practicant on/offshore, am avut atribuţii în sectorul energetic peste 15 ani, profesor în informaţii strategice şi riscuri energetice şi pasiunea mea este aceea de a face bilanţuri energetice, sectoriale, pe care le public semestrial, la sesiunile de comunicări ştiinţifice cu participare internaţională… (Cît petrol se extrage, cît se raportaeză, cît se prelucrează, cît se vinde la pompă, dar şi produse auxiliare…)
Aplauzele au continuat, spre deznădejdea celor de la OMV-Petrom!
După şedinţă, am fost abordat de reprezentanţii Grupului şi mi-au propus să le devin partener în echipă… Mi-au spus că citiseră cartea publicata la Editura ANI Bucureşti, “PETROL, DEZVOLTARE ŞI (IN)SECURITATE”. Am cerut (conform uzanţelor, fiind ofiţer în activitate) timp de gândire (spre a mă consulta cu şefii). Nici nu vă puteţi închipui ce şuturi verbale şi morale am primit, a doua zi, de la un şef tembel, ajuns ulterior general la apelul bocancilor: că nu am fost orientat, că nu am pic de bun simţ faţă de cei care aduc nu ştiu cât la bugetul de stat. L-am ascultat şi, în final, în cea mai sănătoasă atitudine de copil trăit la ţară (in câmpia Buzăului şi munţii Zarandului), instruit şi educat la şcolile înalte din bariera Bucureşti (zona Mimiu Ploieşti – liceul de petrol-chimie, Universitatea de petrol si gaze) l-am bagat în p…a mă-sii, pe româneşte, şi i-am spus că-l aştept să ieşim la pensie, să-i pot trage una în botul lui de nemernic.
La cîteva zile, un alt mare şef, un om deosebit, care mă aprobă scrîşnind din dinţi, m-a sfatuit să fiu mai blînd… După cîteva săptămîni, ajuns aproape la cîteva luni de vîrsta biologică a trecerii în rezervă şi a peste 25 de ani de militărie, scîrbit şi informat că ni se vor micşora salariile şi, evident, cuantumul soldelor compensatorii şi pensiile, m-am pensionat!
De atunci, sînt liniştit personal, dar nu împăcat cu soarta! Sper ca, într-o zi, trădătorii de neam şi ţară să dea socoteală în faţa neamului românesc, pentru încălcarea art. 136, “Proprietatea”, alin. (3) din Constituţia României!
Iar cei care simt şi gîndesc româneşte, să le fie judecatori!!!
Doamne, ocroteşte România, Europa şi întreaga lume!

Cu mare amărăciune,
Prof. univ. dr. ing. Marian RIZEA
Ploieşti, România

Iulian Mareș spunea...

Ar_fi o treaba!
Kiar daca citesc si am vorbit o singura data cu Dogaru, nu am aceleasi idei cu el si asta in conditiile in care am cunoscut bine pe cativa din conducerea sindicatului!
Locanta o aleg eu: Business Land Restaurant!

https://www.google.ro/maps/place/Business+Land+Restaurant/@44.4216067,26.089195,17z/data=!4m5!3m4!1s0x40b1ff0d5e6bb1a9:0x5c29bb344e12a0f0!8m2!3d44.4219515!4d26.0914159


Leon spunea...

T3, stai linistit, vine mintenas "guvernul mieu" sustinut de "parlamentul mieu" si revenim la austeritatea din epoca Basescu-Boc..!
Se va incepe cu Taxarea suplimentara a pensiilor mai mari de 5000 de lei pentru magistrati si militari si desfiintarea pensiilor de serviciu pentru ceilalti beneficiari, inclusiv aviatori !

Leon spunea...

Prezidențiabilul Mircea Diaconu a afirmat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că moțiunea de cenzură trebuia tratată rece, aproape tehnic, de către președintele Klaus Iohannis, iar faptul că șeful statului s-a implicat în acest demers reprezintă un abuz, fiind peste atribuțiile sale, transmite Mediafax.

Patrascioiu spunea...

Un guvern format din foști militari cu un prim-ministru fost militar,secretari de stat din foști militari ar putea sa aducă Rou pe linia de plutire.
Leș a ajuns leșie. Nici nu mă asteptam sa facă ceva.
Mergeți la miting pe 25 oct.Politicul trebuie sa știe ca existam.
Guvernul Veoricai a căzut.Nici cu Sica nu se face mare lucru.Apa-dan-merei trece pietrele rămân.

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Și dacă taxează magistrații sa vezi dosare la DNA și DIICOT pt PNL-iștii de top!
Cine a sărit își ia condamnare, căci dosarele repede se redeschid! 😂🤣

Iulian Mareș spunea...

Ice,
1- mergem, nu mergeți!
2- cu Orban Premier sigur nu se face nimic!
3- cu siguranță, niciun guvern nerezultat din alegeri parlamentare nu va face Nimic, în sensul așteptărilor tale!
Deci ai grijă de sănătatea ta până în ianuarie 2022, cel puțin! Și nici asta nu-i sigură, pt că a fost redescoperit cuvântul "prorogare", care ar trebui să-ți dea fiori reci pe șira spinării, kiar dacă bagi o țuică coaptă la prânz!
Înțelesu-m-ai?
*Rogu-te să te rogi să nu auzi în fiecare zi ceva rău pe domeniul tău de interes, kiar dacă eu am mari temeri! 🤔😱😨👿😈🌚🙈🙉🙊

Leon spunea...

Da Iulica, dar PeNaLii nu sunt tratati la fel ca PeSeDe, de actualul Presedinte..!!

avianyc spunea...

Sa zic ceva pan ma apuc de treabă prin gospodarie.
Tovarasi ,asezati-vă la locurile voastre.
Din studiul pietei si flerul cu care-s inzestrat fiti linistiti ca lumea nu-l voteaza masiv pe Mandolina si gasca lui pdl.
Vor obtine ceva ,dar nu suficient.
Daca se va crea o alianta in jurul lui Ponta cu persoane eligibile pentru electorat s-ar putea sa aiba succes.
Oricum lumea este derutata si dezorientata ,foc si para pe salarizarea din administratie si pensiile speciale ,oricare or fi ele.
Degeaba categorisiti pe cineva pdl-ist ,basist ,etc ,mai bine priviti realitatea in fata .Societatea in ansamblu nu se rezuma doar la militari ,guvernul trebuie sa imparta felia pentru toata lumea.
Niciun guvern nu va face actualizari pentru pensionarii militari in ani electorali fiindca da rau la imagine pentru populatia civila care are votul majoritar.
Poate o indexare mai consistenta doar in 2020.
Momentan situatia politica este critica.
Oricine va prelua guvernarea riscă să piarda viitoarele alegeri.
Asa că toti vor fi prudenti si rezervati in orice vor face pana la alegeri.
O zi bună!

PS
O lamurire pentru @M si @Leon
Nu am afectiuni spre pnl si mai ales pdl.
Doar ca replica la spusele d-voastra sa nu uitam ca pnl-ul lui Tariceanu prin 2007 a facut cea mai consistenta majorare de pensii inclusiv militare si de asemenea alianta psd-pnl care a dat L223 si a reparat dezastrul facut de pdl.
Sa nu uitam ca artizanul taierii pensiilor militare a fost psd-istul Marian Sarbu -ministrul muncii in guvernul psd-pdl ,apoi membru PUNR la Oprea impreuna cu Nicolicea care atunci blama din partidul lui Oprea pensiile militare nesimtite.
Noroc cu Oprea ca s-a trezit la timp si a mai reparat ce s-a mai putut repara ,impartirea la 20 ,acordare grupe de munca ,etc.

@ Huhurez
Aveti dreptate.
Observatie pertinenta referitor la prezenta pe blog.
Sper ca v-ati dat seama si d-voastra ca nu reusiti sa convingeti pe nimeni pentru calea de urmat.
Turma ramane cu ideile ei batute-n cuie
Asa si rezultatele pe masura.
Totusi nu inchideti blogul fiindca prinde bine pentru multi .
Inlocuieste chiar ce ar trebui aflat din varful ierarhiei militare.
Numai de bine.

M spunea...

@avyanic - sa fie clar PDL = PNL

PNL-ul lui Tariceanu se numeste ALDE.
Reamintesc: pensiile militare au fest desfiintate de guvernul Boc 2 in 2010. Doi ministrii ai muncii au lucrat: Seitan si Botis.
Marian Sarbu nu mai era ministru din 2003. Sigur, asta nu importa pentru PDL. Altii sunt de vina, nu e asa?

Cine e din Sibiu.... mananca PDL pe paine.
Eu le urez succes PDL-istilor veniti la putere. Sa ii vad la munca!

Iulian Mareș spunea...

T3,
Eu trag atunci concluzia că mata simpatizezi pe cineva din următorii:
-Ponta
-Barna
-UDMR
-anarho-capitaliști, Soveranii!

*Eu nu cred în profeția cu 2020, mai corect aș zice 2022!
Vom vedea!

Iulian Mareș spunea...

Leon,
Încă puțin și să vezi tratament pentru Partizan!

Iulian Mareș spunea...

Jandarmeria in pericol mortal!

https://www.bugetul.ro/cutremur-in-mai-brigada-de-interventie-a-jandarmeriei-destructurata/

Leon spunea...

http://sindicatulcmd.blogspot.com/2019/10/apel-catre-rezervisti.html?m=1

parol spunea...

Citesc cu interes , comentariile aparute , dar nimeni nu face referire la anii lucrati in sistemul public privat dupa iesirea la pensie din sistemul militar, ani care au fost asimilati doar ca vechime, nu ca si contributie .Pe dicizie in dreptul anilor lucrati in privat , scrie VENIT 0.
Pana si ministrul Budai nu stie ce a facut LOV, afirmand ca , la implinirea varstei standard de iesire la pensie civila , se va beneficia de toti anii lucrati in sistemul public privat , ceea ce este fals. Daca aveti detalii in acest sens , astept cu nerabdare noile informatii.

Arfy spunea...

Patrascoiu- amintește o țară sub dictatură militară în care s-a realizat progres fără urmările amintite de mine! Dictaturile militare au avut cele mai drastice măsuri, de regulă inumane, măsuri pe termen scurt sau lung care au dat impresia că s-au rezolvat problemele societăților respective. Din păcate, au avut rol ca un pod de trecere. Crime, răpiri, violuri, jafuri etc abuzuri îndreptate împotriva populației neînarmată și neputincoasă în fața "brațului militar"! În numele legii, ești arestat sau împușcat, după caz!

M spunea...

@civil - trei aspecte :
1 - in postarea respectiva am răspuns si am corectat afirmația cuiva.
2 - pe mine ma interesează politicile in domeniul SNAOPSN. Așa cum pe altul îl interesează subvențiile in agricultură. Acest forum a fost creat pentru discuții despre pensiile militare. Eu zic că sunt unde trebuie!
3 - acum lucrez la privat si am constatat o completa lipsa de înțelegere a funcționarii unei societăți. Aceeași prostie : nou facem banii din care bugetarii trăiesc. Medicii, militarii, dascălii, SMURD, pompierii, polițiștii doar consumă și nu produc nimic deci nu avem nevoie de ei.

Huhu Rezea spunea...

@parol
Pe acest blog toate se discută la timpul lor. Cititorii fideli ai blogului stiu despre ce este vorba cu stagiile civile incluse în vechimea cumulată a pensiei militare stabilite până la 01 01 2016. Se aşteaptă ogeglementare prin care pensionarii pot să opteze pentru scoaterea lor din vechimea militară şi deschiderea unui drept de pensie la casele de pensii civile.

Leon spunea...

@parol, din iunie 2017 la Comisia pentru munca + Comisia pentru Aparare din CD. se afla pentru un Raport comun, proiectul de lege Pl x nr.39/2017 pentru completarea art.110 din Legea nr.223/2015 in sensul ,,scoaterii,, stagiului civil din Deciziile de recalculare..!

Leo spunea...

"Se aşteaptă o reglementare" etc... , la fel cum se așteaptă asteroidul.
Dacă asteroidul ştim cam de unde vine , mai rămâne să aflăm de unde ar putea veni reglementarea așteptată. Oare o veni tot din CER ?

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Leonardos,
Marele asteroid vine tot din direcția știută!
Uite să-ți dau câteva indicii:
- tu te așteptai să cadă Dancila la 30-40 voturi, când colo 5 carboave, din care 3 trădării/PSD, ALDE și Pro ROU
-da ai 200 de parlamentari PSD înseamnă că faci legea in Parlament.
Kiar dacă noul guvern trece el va juca pe muzica PSD, întrucât OUG nu poate da! Și asta pt că Ponta și-a luat flit de la PSD! Dezertează 10-15-30, tată sunt 200!
Sper că am fost clar...nu se mișcă nimic dacă nu se negociază cu PSD!
Și îți mai dau un pont: oare ce va scoate Giuliano din șapcă? Cine tremură pt afaceri cu Baiden?
Al 2-lea pont: PSD votează noul guvern? Categoric! De ce? Să-și rupă gâtul!

BONIFATIE spunea...


@parol
Apropo de partea contributivă, anterioară și ulterioară intrării în vigoare a Legii nr.223/2015.
Vă redau, în parte, postarea subsemnatului de pe acest Blog din urmă cu trei articole...
Sunt mult mai multe aspecte care se cer abordate dar... este un început.
„Legiuitorul nu a luat în considerare toate situațiile posibile înainte de intrarea în vigoare a Legii nr.223/2015, omițând să cuantifice la pensie partea contributivă a miliarilor care, muncind, au fost inițial civili, apoi militari, pensionari și iar lucrători în „civilie”, înainte și după ianuarie 2016.
Este adevărat că la art.109 alin.(4), respectiv la art.110 alin.(3) din Legea nr.223/2015 s-a prevăzut că „Stagiile de cotizare nevalorificate la recalcularea pensiei conform alin.(3), precum şi cele realizate ulterior intrării în vigoare a prezentei legi se valorifică în sistemul public de pensii”, însă este o problemă cu interpretarea modului în care se face valorificarea stagiilor de cotizare anterioare calității de militar (cele contributive pentru că stagiile asimilate sunt rezolvate).
Vechimea privind aceste stagii a fost cuprinsă în vechimea totală/cumulată cu ocazia recalculării pensiei miliare de stat dar valorificarea stagiilor de cotizare este o altă problemă. Cred că era mai bine să se găsească un algoritm de calcul care să aibă în vedere și cuantificarea acestor stagii contributive adăugate la pensia necontributivă. Se pare că a fost mai ușor să se „trimită” partea contributivă pentru a fi valorificată pe Legea nr.263/2010. Vă voi informa despre modul de soluționare a unei astfel de spețe de către C.N.P.P..”
Cu respect ,

BONIFATIE spunea...


La obiect acum (primul mesaj, pentru @parol, a fost off topic).
Mai fac odată 1000 km, dus-întors, și vin la MITING pe 25.
Să îl rugăm pe Domnul să nu plouă cu găleata ca atunci când am fost la Academia Militară și mi-am uscat hainele cca 12 ore, în goana trenului, până am ajuns acasă.
Să sperăm că rezerviștii din București vor avea bani de metrou.
Are cineva o evidență numerică cu toți rezerviștii din București, fără a-i pune la socoteală pe cei 1200 de membrii ai SCMD, menționați în apel ?
Numai bolnavii și cei cu probleme familiale ar avea o scuză, dacă lipsesc.
Noapte bună tuturor!

Leon spunea...

https://m.dcnews.ro/cristian-socol-publica-indicatorii-economici-la-preluarea-vs-finalizarea-guvernarii-psd_699292.html

avianyc spunea...

Candva ,nu demult ,intrebam pe aici ;
"De proiectul CCMRR mai stie cineva in afara de Les? "
Acum intreb;impotriva cui vom striga la miting sau cine ne ascultă?

Parca suna a esec din start !

Leon spunea...

T3, la aceasta intrebare, avem un singur raspuns !
Mergem si intrebam pe cel mai puternic om din Romania; are toata puterea acum: Serviciile, Justitia,Guvernul, Parlamentul, mare parte din presa, etc..!

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Vezi cum te deconspiri!
Inainte de a posta ce ai primit pe fluturaș, mai citește și tu ce se mai scriu oamenii în online.
Intrebarea ta este lansată de câteva zile de structuri pentru a demobiliza rezerviștii
Dogaru a și dat replica pentru spărgătorii de miting.

Mitingul se va ține indiferent ce guvern va avea România la aceea dată. Chiar și dacă nu va avea.

avianyc spunea...

Domnule Huhurez ,ambele intrebari le consider destul de pertinente.
La cine vom striga si cine ne va asculta?
Aaaa ,sa marcam momentul ati vrut sa spuneti ? Cu totul altceva.

Huhu Rezea spunea...

Căderea guvernului PSD, dar păstrarea unui echilibru numeric în Parlament, deschide sansa ca Legea de aprobare a OUG 59/2017 să fie rapid pusă pe ordinea de zi a camerei decizionale, cu propunerea de a fi respins Art. VII, astfel că de la data intrării în vigoare a legii să poată fi reluată din oficiu actualizarea pensiilor militare cu creşterile soldei de funcţie în cuantum compus pe anii 2018 şi 2019, potrivit art 38 din L 153/2017.
Cei 200 de parlamentari PSD nu mai sunt constrânşi de partid sau de propriul guvern să tărăgăneze respingerea ordonanţei din motive sau socoteli financiare. Plus că parlamentarii lui Ponta, spun unii, sunt favorabili rezerviştilor.
Cei care aveţi intrare la Mircea Dogaru sau la celelalte structuri asociative de rezervişti sugeraţi-le să urgenteze acest demers care, într-adevăr, ar face inutil mitingul.

Stelian P. spunea...

@Huhu
Dupa "elita armatei" (in care nu eram inrolat) acum am ajuns in "elita vointei nationale" fara sa completez adeziunea.
Grea e viata asta de rezervist.

M spunea...

E voci care spun ca va fi nevoie de o alta initiativa legislativa. Simpla respingere a Art. VII nu ar duce automat la situatia de dinaintea OUG.

Eu, de exemplu, nu sunt de acord bazandu-ma pe Decizia nr. 498/2006 a CCR care spune "Respingerea prin lege a unei ordonanţe reprezintă infirmarea expresă de către Parlament a politicii legislative pe care ordonanţa o exprimase, având drept consecinţă ca un asemenea act să îşi înceteze aplicabilitatea, să nu se mai aplice în viitor.
Odată ce Parlamentul a respins ordonanţa .... rămâne în vigoare articolul în redactarea anterioară...."

Asta ar insemna o actualizare la prima crestere a SF.

Huhu Rezea spunea...

"M
Unde ai fost domnule cu mintea, că parca erai prezent pe blog când am lămurit această problemă din Legea 24/2000 privind tennica de redactare a legilor?
Regula generală este că o lege sau o dispoziţie de lege, dacă a fost abrogată rămâne definitiv abrogată. Abrogarea prin altă lege sau ordonanţă a actului abrogator nu repune în vigoare dispoziţia abrogată.
Există o singură excepţie, respectiv cea la care se referă şi Decizia CCr 498/2006, invocată mai sus, în situaţia care ordonanţa care a abrogat o dispoziţie de lege este respinsă prin însăşi Legea de adoptare în Parlament, nu altfel.
Concret, dacă art. VII din OUG 59/2017 este doar abrogat prin altă lege sau ordonanţă de urgenţă, nu se repune în vigoare fostul art. 60 din L 223/2015.
Dar, dacă art. VII este respins prin Proiectul legii de adoptare a OUG 59/2017, aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor, implicit, de la data intrarii în vigoare a legii de adoptare a OUG 59/2017 reintră în vigoare şi art. 60... in forma în care era pe 04 08 2017.

M spunea...

@Huhu Rezea - adicatalea ce am zis si eu doar ca pe mai multe site-uri pe care recunosc si pe unii dintre cei ce posteaza pe aici se zice altfel.
Am zis: "E voci care spun ca va fi nevoie de o alta initiativa legislativa" si acuza fostul Guvern ca DUPA ce a vazut tampenia cu OUG nu a dat alt OUG.

Unde sunteti domnule cu mintea? Nu am facut decat sa subliniez ideea ca "Abrogarea prin altă lege sau ordonanţă a actului abrogator nu repune în vigoare dispoziţia abrogată."

Nu am "atacat" postarea Domniei Voastre caci nu am inceput cu "@Huhu" si apoi sa va contrazic!

Bag seama insa ca si atunci cand sunt de acord cu Domnia Voastra tot va luati de mine! Va multumesc pentru atentie!

Huhu Rezea spunea...

Completare la comentariul anterior.
Proiectul de ordonanţă elaborat în final de CCMRR era corect pentru că nu se limita numai să abroge art.VII din OUG 59, ci îl şi înlocuia cu un text care permitea reluarea actualizării pensiilor militare.
Eu m-am ridicat aici sau pe alte site-uri împotriva celor care întocmiseră niste proiecte în care se limitau să reglementeze că se abrogă ordonanţele 57 si 59 fără să pună ceva in loc, considerând că ar fi suficient pentru repunerea în vigoare a fostelot texte din L 223-.

raul spunea...

Eu propun sa protestam la Cotroceni,in fata neamtului,ca ne e comandant,nu?Asa aflam si ce parere are ,ca pana acum nu a spus nimic ,mutu!

BONIFATIE spunea...


@Raul, ai dreptate cu „comandantul suprem” numai că aprobarea legală a Mitingului este pentru un spațiu strict delimitat, adică Piața Victoriei.
Dacă o luăm și noi ca #rezist mergem pe unde ne taie capul și vom fi gratulați cu amenzi.
Mai bine să vină „comandantul suprem” în Piața Victoriei și să ne susțină, că tot are „antecedente”, cu solicitarea de a schimba pufoaica roșie cu una albastră cu ceva galben sau alb pe la mâneci (PNL sau SCMD).

M spunea...

Eu vad rezolvarea in doi pasi:
1. Reintoarcerea la L223 asa cum a fost ea,
2. Identificarea unui mecanism care sa creasca pensiile ramase in urma FARA a le ciumpavi pe cele care au un nivel corect.

@raul - nici eu nu vad de ce sa mergem la Guvern!
Comandantul suprem e la Cotroceni si acolo e stransa toata puterea. Ca pe vremea comunistilor: de ca sa ceri butelie la secretarul BOB cand puteai sa ceri direct lui Ceausescu? Johannis e acum un Ceausescu care a strans in mana TOT: Guvern, Parlament, Justitie, SNAOPSN, societate civila. ABSOLUT TOT! Controleaza prin STS alegerile si o sa aiba un 99,98% remarcabil la prezidentiale!

CEZAR spunea...

@ /M
Tu vezi precum un cal ...recte Batory...!!

CEZAR spunea...

P.S.
2..ai identificat Tu ..mecanismul de care zici ..??

Leon spunea...

"Organizatorii adunărilor publice vor depune declaraţia scrisă la primăriile municipale, orăşeneşti sau comunale pe al căror teritoriu acestea urmează să se desfăşoare, cu cel puţin 3 zile înainte de data desfăşurării acestora, în care trebuie să menţioneze denumirea sub care este cunoscut grupul organizator, scopul, locul, data, ora începerii şi durata acţiunii, traseele de afluire şi defluire, numărul aproximativ al participanţilor, persoanele împuternicite să asigure şi să răspundă de măsurile de organizare, serviciile pe care le solicită din partea consiliului local, a poliţiei locale şi jandarmeriei, potrivit modelului prezentat în anexă"

M spunea...

@Cezar - bai, mai termina cu jignirile! Esti capabil sa faci o postare, una singura, in care sa exprimi o idee fara sa jignesti? Observi ca esti printre putinii incapabili sa ai ceva constructiv de spus?

Nu domnule, unii zic sa stam cu ele inghetate pana cand o sa gasim o solutie! Sunt mai multe variante: una ar fi o "actualizare preferentiala" la care sa se adauge 10% pentru cei pensionati inainte de .... bla, bla, bla. Dar cum zicea cineva: E normal sa profite un militar care a iesit LA CERERE in 2001 pe L164? Mai ales dupa ce si-au umflat gusile cu un miliard jumate de lei? Eu l-am contrazis dar sa stiti ca multi au fost de acord cu el! Mai ales camarazii subofiteri si SGP.

@BONIFATIE - au mai fost mitinguri in fata ala Cotroceni. Dar 25 pica intr-o vineri deci "turistul" este plecat. Facem un miting in fata Cotroceniului unde nu mai e nimeni? Apropo, intr-o zi de vineri in Cotroceni mai gasesti doar fraierii din secretariatul CSAT. In rest toti au program de 4 zile ca si Johannis! De fapt 3 zile jumate ca lunea incepe de pe la 10.

CEZAR spunea...

M,
Cu tot respectul...precizeaza unde si cu ce TE-AM JIGNIT !
Nu prea obisnuiesc..!
Tu , am impresia, cum ca faci confuzie intre a spune adevarul brut si a ..jigni..!!!??

BONIFATIE spunea...


D-le M! Nu am spus să mergem noi la Cotroceni ci să vină KWI în Piața Victoriei
(a se vedea postarea mea anterioară: „Mai bine să vină „comandantul suprem” în Piața Victoriei și să ne susțină,...”.
Poate se gândește să plece sâmbătă spre Sibiu.
Apropo de programul de 4 zile pe săptămână al unora. Pe vremuri noi am lucrat 7 zile din 7 (6 zile program normal/legal + cele mai multe duminici) și nu beneficiem de sporul pentru ore suplimentare la recalcularea pensiei iar celor pensionați în mod „democratic” li se „bifează” sporul la lit.„g”, ca și sporul de noapte ș.a.m.d..
Nu mă deranjează sporurile lor de pe la g3, g4, g5 etc., ci faptul că pe noi, care am lucrat dublu decât tinerii pensionari, ne-au pus între paranteze „cârmuitorii” care, cu intenție ne(a)o(ș)-politică, au dat cu oiștea în gard, încropind o lege strâmbă, adică i-au pedepsit pe cei care au muncit mai mult.
Noapte bună tuturor!