Un produs Blogger.

marți, martie 26, 2024

Parlamentul a aprobat Informarea prezentata de Iohannis privind intrarea/stationarea sau tranzitarea pe teritoriul Romaniei a Fortei de raspuns/reactie NATO

31 comments

Documentul a fost aprobat astazi in sedinta reunita a celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei.

 In contextul amenintarilor dinspre Est, Forta de Intrerventie /reactie NATO trebuie sa fie operativa in 72 de ore. De aceea este necesara preexistenta aprobarii pentru tot anul 2024


31 de comentarii:

Pater spunea...

https://www.facebook.com/share/r/QWamkTd2Rc6CR2Ax/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Un document istoric, excelent pentru Țară si natiune, un act de incredere a populatiei in Fortele Armate Nationale, alaturi de partenerii NATO, o bila mare si alba pentru actuala guvernare, mai ales pe fondul incidentelor care cresc in intensitate la granita de est, respectiv zona Tulcea, unde rusii se fac ca mai scapa cate o drona in spatiul nostru aerian, in fapt adevarate provocari planificate de la Moscova sa ne testeze reactiile! FELICITARI!

Pater spunea...

KWJ,adresându-se Parlamentului:
https://youtu.be/zZBNTTFhEPA?si=zPsi1ODzlhXrmMdM

Iulian Mareș spunea...

Intrucat comandantul navei era UKR si luase avionul pentru acest job de la Bucuresti-OTP, cate povesti nu putem crea...:
-*podul metalic daramat a constituit partea practica a antrenamentului pentru podul peste stramtoarea Kerci! :))
Medvedev abia asteapta ora 10.00, cea cu ridicarea Mirei, cand, rosu la fata, va face marturisirea asta.... :))

GG spunea...

Era necesar un astfel de act normativ.Daca nu ne spunea asta un șofer de basculanta sa sti i ca nu ne dădeam seama și eram mai săraci în ce privește informarea.
Ferească sfântul ca tâmpiții sa se creadă Vadim,Pamfil Șeicaru,
chiar Iorga,mai ales când de dragul raitingului suntem dispuși sa facem compromisuri.

Mihai spunea...

Acum dacă tot si-a făcut apariția și " complicele șoferului de bascula"!
Nu mare mi-ar fi mirarea dacă se va dovedi ca rezervoarele navei in deriva care a daramat podul la care muncitorii lucrau la astupat gropile au fost ușurate de combustibil de niste romanasi întrați in State pe filiera mexicană , ca de unde vize la liber .
Oricum când sapi groapa la alții te poți astepta la orice.
Sa nu anticipam dar exista și posibilitatea ca Raducu & Gadea cu " acuratetea caracteristica "si in in combinație cu cei doi rezervisti dornici de trecut pe la casieria CNN romanesc sa descopere acțiuni subversive ale unor fsb- iști.
Jale mare pe sticla tv-urilor finanțate sa spuna doar ce li se dictează ca au fost croiți pe sghinare niște mameluci care pentru niste bănuți de buzunar au omorât la ordin oameni și copii nevinovați.
Poate ne luminează " complicele șoferului de bascula" si chiar șoferul cum se face ca atunci când alți mameluci ,au fost închiși prin " închisori secrete" si ținuți ani de zile fără judecata prin cuști in aer liber prin tabăra de la Guantanamo ,zburdalnice televiziuni nu -si manifestau revolta ,deși in urma proceselor multi din acei deținuți au fost declarați nevinovați.
Ca sa nu mai zicem nimic de civilizatul sold yankeu care urina pe deținuții din închisorile irakiene.

Claudiu Marin spunea...

@Mihai
Nu poti fi mai original, fara sa-l imiti pe Cristoiu, in editorialele sale eurosceptice?
Pentru mine, personajele indicate din viata ta anterioara pe blog sunt neidentificabile.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

A
Caruțașii si birjarii de faetoane, care sunt si dmiratori pro rusi ai extremismului, cu nădragii in vine si bornăurile botezate in rachiu si-au mutat ura si catre soferii de basculante, mecanicii de macarale si conductorii de locomotive, pentru ca orizonturile lor neintelectual-putiniste si roșii nu le permit din fuga cailor descifrarea unor acte normative... Hăisa si ceala cu dârvala cand căpararul cu șfichiul si-a baut cerneala!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Claudiu Marin, complicele soferului de basculanta, in care matriostile turbincare il vad pe Ifrim, fiind proaspatul Col @Iulian, opus mahalagiilor si dusmanilor blogului, au si sarit hienele cu coltii la beregatile sale sa-l suprime, dupa ani de o retragere intempestiva datorata acestor hiene negre in cerul gurii si cu rabie in cerebele! Dusmanii blogului nu au treaba sa comenteze continuturile topicelor, sa dialogheze civilizat, intelectual si constructiv, sa rezolvam impreuna problemele la pensiile militare, cu care ne confruntam majoritatea, ci sa se bage in seama provocator si incitator ca sa elimine postatorii care nu le impartasesc ideile oculte, nationaliste, extremiste, putiniste si ce mai au ei in tartacutele alea xenofobe, rasiste si pro discriminari sociale! Semneaza cu Ion sau Vasile, dar pot fi Igor, Vasea, Vasiliev sau Aliosa, strecurati pe toate retelele de socializare romanesti si europene, mergand cocosati din cauza buzunarelor pline de argintii tradarii!!!

GG spunea...

Că...,unii dintre noi,dintre națiile care trăiesc sub soare sunt mai catolici decât Papa și mai ortodocși decât ortodocșii,cred că își permit să întreprindă orice în această lume,
aplaudați frenetic
de mamelucii spălați pe creierul lor miiic (de ar încăpea într-o jumătate de coaje de nucă),numai dacă e făcut "panè"si în nemernicia și slugărnicia lor de "conserve"cu toane,se fac ca nu văd,în schimb vad gunoiul din ochiul altuia,că de bârnă din ai lor nu!Nu contează ce grad ai fi avut în armată,dacă ești neam prost,ești neam prost și gata!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ptiu, drace, ca tare mai pute pe blog a obiele si bonete cu ,,cuci'' rosii in cinci colțuri, sovietice, si ar trebui deschise ferestrele blogului sa mai intre aer! Au intrat in forta anti EU si anti NATO-istii lui Putin sa speculeze pe aici situatii din trecut, care la intamplarile aproape similare de azi nu mai coincid realitatii istorice si ca situatie de razboi iminent, uitand ca atunci, cand au cazut turnurile gemene, bautorii de vodca jucau balalaice si cazacioace in jurul focurilor de trib, cu kalasnikovurile in mânuri, de bucurie si entuziasm tovarasesc! Strilea, ciortâi!

akord 75 spunea...

Deja dupa cum am aflat exista acum si doua tipuri de lovituri de stat.
Cele "clasice" si mai nou au aparut si cele"democratice"
Pot aduce exemple in cazul celor spuse dar sunt convins ca nu aveti nevoie de ele

akord 75 spunea...

PS Guantanamo si Abu Ghraib nu au fost "inventate"de Cristoiu....ele sunt au fost si vor ramane "democratice" cf principiului Pax Americana

Iulian Mareș spunea...

Prea des, prea curvă, prea de tot, prea laș, prea prost, prea de la țară, prea neterminat!

#Unul se regaseste aici:
„Profil nedisponibil
Blogger Profilul solicitat de dvs. nu poate fi afișat. Mulți utilizatori Blogger nu au ales încă să își facă public Profilul.

Dacă sunteți utilizator Blogger, vă recomandăm să permiteți accesul la profilul dvs..”

Evident? :))

Iulian Mareș spunea...

Sper ca fiecare se descurca...click de mouse pe semnul conventional si aveti explicatii, in stanga:

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=180u1IkUjtjpdJWnIC0AxTKSiqK4G6Pez&hl=en_US&ll=48.11981475731235%2C38.24848684714329&z=9

Vali spunea...

Va salut cu respect camarazi,

Va rog sa ma luminati in ceea ce priveste modul de calcul banesc al pensiilor din MAI.
Multumesc anticipat ! Zi buna !

Claudiu Marin spunea...

@Vali
Ca sa te luminezi este suficient sa citesti cel putin articolele 28-30 din Legea nr. 223/2017.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, pai daca sunt prea boccii, cum dreack' sa-si afiseze meclanele de geolgăi, pline de striatii bahice si cicatrici de la cafturi (primite)?! Bine ca le merg clanțele neprotezate, ca toti anonimii astia de aia nici nu-si publica profilelele sa nu le vedem prapastiile garlejelor, in cascade de votcă si clampanitoarele ca morile cu ciocanele! Deh, pârțaci!

GG spunea...

@Vali Modul de calcul este același la toți beneficiarii celor trei CPS-uri.Legea este aceiași pt.toți. Departajarea,dacă pot spune asa,se face între indivizi sau de la un CPS la altul de către BC,avuta de fiecare.Dacă greșesc,rog sa fiu corectat!

Leo spunea...

@GG
Când apare păsărica , nu uita să-l întrebi despre ”angajamentul OMERTA” pe care-l semnează cei ce ies la pensie din MFA de aproape 3 ani încoace...........
Acolo e ”DEPARTAJAREA”

Leon spunea...

@Leo, am vazut ca ții aproape de Mircica !
Te rog sa-i transmiti ca am in fața o Decizie de pensie ptr.Limita de Vârstă a unui muncitor care primeste "Pensia sociala" de 1281 lei:
-total stagiu de cotizare, 24 Ani, 9 Luni si 19 Zile.
-PMA 0,59309 x 2032 = 1205 lei si mai primeste de la BS inca 76 lei.
-Total puncte 19,04407

PS. Este bucuros cand îi calculai pensia din septembrie si scapa de sintagma lui Mircica de "Asistat social":
19,04407x81= 1543 lei, un plus de 262 lei !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, dar eu am avut actiune in instanta cu practica angajamentului secret la iesirea la pensie a ciucanilor, iar CSP si MApN nu au vrut sa recunoasca, inchizandu-se procesul! Daca ai sti ce juristi clocari nuli si perversi au, te-ar apuca vomele instant, si cand isi baga fitilele, se pare cu anumite cuvinte cod, transmitand instantelor sa blocheze procesul, caci doi bani nu dai pe intampinarile lor analfabete si autiste, hotarand 100% intelegerile secrete dintre ministere, nu judecatorii! Asa am patit cu copy paste a lui Mălaimare Ciucălaie Laie Bucălaie si a Croitoresei cu jartea pe buton de vibrator, la doctorate, apoi pe salariul si pensia nevestei invelite in table galvanizate, a lui Ciucălău Bălălău, toate respinse, desi la greu am bagat probe materiale! Sa va intre bine in cap tuturor ca Academia de Mafie nu este in Sicilia, ci in Bucale citty, via Victoriei si Primaverii!

RD spunea...

Câteva modificări la cadrele militare..
https://m.ziare.com/plafonare-preturi-energie/plafonare-energie-electrica-guvern-1860879

Arfy spunea...

Nimic nou pe frontul de Vest! Este doar un document reactualizat de pe timpul lui Constantinescu! Iugoslavia(fostă)! Normele e aplicare sunt mult mai aprofundate și detaliate pe diferite incidente!(Vezi cazul Theo Peter)

Claudiu Marin spunea...

@Arfy
Aici este vorba de Frontul de Est, care se apropie incet, incetisor si de noi.
In cazul unui atac impotriva Romaniei, Forta de Interventie Rapida a NATO trebuie sa intre in dispozitiv in Romania in 72 de ore.
Nu poate intra in dispozitiv fara o aprobare expresa a Parlamentului. De aceea aprobarea se cere in avans.

Leo spunea...

@Flavius,
eu am cârtița mea (era să zic șoșoiul) iar GG are păsărica lui.
Poate aflăm dacă beau aceeași apă.........
Nu sunt de vină clocarii. Instanțele îi țin în brațe.

Claudiu Marin spunea...

@Leo
Ziceai ca il cunosti pe Sosoiul caruia HR voia sa-i lase mostenire blogul. Eu nu am reusit sa-l identific pe blog.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, păsărica daca are carlionții pe bigudiuri, in loc de pene, si e rășpăluită cu papilele in numele Sf. Treimi si invers acelor de ceasornic, nu are putere sa vaneze cartița vicleană a Șoșoiului de DB!
@Claudiu Marin, nu uitati detaliul DB, care va poate duce la aflarea identitatii!

Leo spunea...

@Dragă Claudiu,
Și pt. că-l cunosc bine pe ”șoșoi” la fel cum l-am cunoscut și pe dragul nostru Huhurez , îți spun că el a făcut cu tine alegerea cea mai bună.
Era un mare ”VULPOI” și un suflet sensibil....





Mihai spunea...

"Sosoi" făcea parte probabil din rezerva constituita in jurul d- nului gen F.Teodorescu din a cărui opera se publica frecvent câte un topic pe blog.
Iar după cum se face în continuare politica blogului ,am o convingere ca d-nul Claudiu făcea parte din colectivul redactional ,sper sa nu nu merg prea departe dacă zic chiar redactor șef.
Cat despre patronii din trecut pot spune ca Plano trăiește, este absolvent al liceului de la Horezu și se prezintă în continuare la întâlnirile cu fostii colegi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E minunat ca postatorii au variante interesante țesute in jurul ,,Șoșoiului,'' intrucat nici varianta mea tainica nu este sigura 100%, dar si mai interesant este ca @Onorabilul a fost exemplar in a gandi cu premeditare ca, daca va disparea, blogul trebuie sa continue, ceea ce este foarte clar ca ne-a iubit, ne-a pretuit si n-a vrut sa ne fie o dezamagire urata disparitia blogului, o data cu domnia sa, alegandu-si doi pretendenti, si daca s-a hotarat pe Dl @Claudiu Marin inseamna ca pe domnia sa l-a considerat ca avand toate calitatile necesare sa continue activitatea blogului, drept pentru care sa-i uram succese in continuare, sanatate deplina si nervi de otel sa ne suporte capriciile personale si personalitatile diferite, ca asa sunt oamenii, si cu bune si cu mai putin bune, insa toti sub acelasi acoperis si cu aceleasi teluri comune, fara a avea, personal, pretentia ca unul poate fi mai bun decat altul sau mai breji ori cu moț diferit, ci doar cu toane ale batranetii, accentuate de varsta si boli! Sanatate tuturor, cu mai multa intelepciune, tact si calm, daca se vrea ca baluba din hujdula sa mai spargă buba!