Un produs Blogger.

sâmbătă, decembrie 04, 2021

Câștiguri sau pierderi previzibile, de la 01 01 2022, pentru pensionarii militari.

210 comments


Situația este valabilă până de Sfântul Nicolae, când se discută că miniștrii de interne, apărare și finanțe vor dezbate cu reprezentanții structurilor asociative  problemele privind restabilirea echilibrului pensiilor militare, terminologie introdusă zilele trecute de ministrul finanțelor, domnul Adrian Caciu.

Cine pierde și cine câștigă prin indexarea de la 01 01 2022 cu 2,6% si CASS-izarea cu 10% a pensiilor militare stabilite până la 15 09 2017?

Câștigă cei care în prezent au un cuantum brut mai mic de 5222 lei.

Pierd cei care au un cuantum brut mai mare de 5222 lei.

Cei pensionați după 15 09 2017 câștigă indexarea cu 2,6 a cuantumului în plată la 31 12 2021, indiferent de mărimea cuantumului, pentru că lor nu li se reține din cuantumul în plată nici impozit si nici CASS. Le plătește CPS din inutilul cuantum brut extras, potrivit articolelor 28-30 și 108 din L 223/2015, din media soldelor brute corespunzătoare bazei de calcul.

210 comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   201 – 210 din 210
M spunea...

@Leon

Și dacă ar avea-o mică ar fi bine sau rău?

În plus ar fi normal ca șeful StM să o aibă mai mică decât un pompier (mă refer la rezultatul simulării dumnevoastră pe contributivitate).

Am mai întrebat: cât de mică ar trebui să o aibă ca să fie lumea mulțumită? La fel, cât ar trebui să aibă venitul ca să nu mai fie înjurat? 3.000 de lei? 2.800?

Decanul Universității Valahia din Târgoviște, domnul Popa Ion Florin, are venitul anual (conform declarației de avere) de 674.499 lei. Adică vreo 56.000 de lei pe lună. E doar decan (așa cum sunt mulți alții vreau să spun, adică nu e în vârful piramidei, nu e "baștanul").

Andrei Cosmin spunea...

@Huhu Rezea

CASS la pensii cred ca a fost o petarda. Ori a fost lansata ca sa ia ochii lumii, ori si-au dat seama mai tarziu ca nu se poate introduce asa usor si chiar daca incearca, e mai mare daraua decat ocaua. Tema a disparut complet din ultimele discutii politice, iar inainte sa dispara chiar s-au nuantat anumite pozitii.

Deci nu vom avea CASS in 2022, dar nici indexare cu mai mult de 2.6% nu vom avea (spre deosebire de speciali, care vor avea 10% la partea contributiva -- adica intre 3.3% si 5% la cuantumul general; judecatorii vor primi 10% la tot, ca asa e in tenis).

CASS-ul ar putea sa intre in 2023, cand suntem programati si noi pentru o indexare de ~ 8% aferenta lui 2021.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ciolacu a anuntat ca se amana pensiile majorate ale alesilor locali, nimic de militari. Acum sa ne mai gandim ca, daca se face ceva pentru noi, s-a tras perdeaua si ne trag si un OUG pe ștangă, stiind ca de la 1 Dec o tinem tot intr-o betie, si cand ne trezim dupa Sf Ion dam cu ochii de oug in care putem gasi Nirvana sau...Satana!

ED spunea...

Am spus eu ca au legatura? Ce nu te prinzi insa tu este ca spre deosebire de bugetul MApN batut in cuie la 2,4%, cele de la MAI, SRI etc, pot fi reduse in sensul ca pot sa nu primeasca din start bani pentru majorari de pensii. Pe cand la MApN acesti bani se primesc obligatoriu, exista in acel buget de 2,4%!

Este evident ca daca s-ar majora pensiile la MApN, atunci SRI si MAI ar trebui sa primeasca si acestea sume in plus pentru majorarile la pensii. Dar NATO nu obliga poiticienii romani sa acorde un anumit buget la MAI si la SRI! Ci doar la MApN!

Si de aici vine ... uterea! Nu zic de SRI ca astia sunt putini. Dar MAI afecteaza in cea mai mare masura, neactualizarea si neindexarea pensiilor militarilor la MApN. De aceea, ar trebui sa se cam desparta apele.

Viorel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ifrim spunea...

Ne pune doamna Brenda cum să nu ne pună,puțină cianură da' nu multă!

Viorel spunea...

Domnule Huhu Rezea. Am observant că, după postarea mea privind renunțarea la procesul dintre CPS și Curtea de Conturi, parte dintre comentariile mele adresate celor ce mă / ne tachinează ( pe Cornel, Kiss, M, Mareș), respectiv Cezar sau un uscar=o pensie nu vreți să le mai afișați pe blog.
Mă repet. M-am retras din motive de sănătate, aveam de răspuns cu termen la ICCJ la 4 documente. Nu eram în stare să mă dau jos din pat. În 14 zile am mâncat doar salam, cașcaval și mere nefiind în stare să fac mâncare (total interzise pentru steatoză hepatica, pancreatită recurentă, etc.). Am slăbit 12 Kg. Prin netrimiterea celor 4 documente riscam să fiu amendat pentru tegiversarea procesului.
A intervenit și psihicul. Și acum vă întreb și cu respect aștept un răspuns.
Domnul fost prim ministru Adian Năstase, când a aflat că a fost condamnat la ani grei de pușcărie, a cedat psihic când a făcut acel gest necugetat ? Dacă dânsul, la pregătirea și experiența de viață, greutățile cu care s-a confruntat timp de 4 ani pentru a conduce un govern a cedat psihic, de mine ce mai puteți spune ?

wolf spunea...

Asemenea commenturi contradictorii nu pot fi generate decat o lege gresit emisa completata si ajustata de o serie de ,,amendamente''facute de niste interese punctual- personale.In concluzie Legea e prost intocmita ,ajustata,completata etc.In armata si celelalte structuri militare gradele sant cele care asigura egalitatea tuturor cadrelor.Acesta este un prim criteriu de care ar trebui sa se tina cont la pensie prin acordarea unui coeficient valoric acordat fiecarui grad purtat pe umar in functie de numarul anilor.Al doilea criteriu de care trebuie sa se tina cont este coeficientul valoric acordat fiecarei functii indeplinite in in fiecare an, din intreaga cariera la care se adauga coeficientul de risc(munca).Al treilea criteriu valoric este un bonus ca vechime in functie de anii de serviciu.Atentie,la negocierea privind coeficientii care nu mai pot fi corectati,ci doar ,in functie de imprejurari ,indexati toti cu aceasi valoare.Dupa cum observati egalitatea este data de coeficientul,,grad''Echitatea este data de ceilalti coeficienti;Functii indeplinite,conditiile de risc,anii in serviciu militar.

Calinmihaib12 spunea...

Stalio:
..N.C.P.Civ. nu te "obligă" să răspunzi la "întâmpinare" și nu te sancționează dacă nu răspunzi(dacă ai calitatea de reclamant,apelant recurent,..etc.)..!
Nu știu dacă și în N.C.P.Penală situația e aceeași..?!

«Cel mai vechi ‹Mai vechi   201 – 210 din 210   Mai noi› Cele mai noi»