Un produs Blogger.

marți, aprilie 12, 2016

Teapa mare pentru cei care s-au grabit sa se pensioneze in prima parte a anului 2016

53 comments
Era evident, dupa aparitia OUG nr. 57/2015, de micsorare  cu pana la 28% a drepturilor stabilite de L 223/2015, ca trebuie evitata, daca e posibil,  deschiderea dreptului de pensie militara inainte de intrarea in vigoare a legii de adoptare a acestei ordonante.
Cu toate acestea, se spune ca a fost o avalansa de pensionări, mai ales la MAI, motivul fiind ca s-a zvonit inasprirea conditiilor de pensionare, in special pensionarea anticipata partiala, dupa aprobarea legii de adoptare a OUG 57.  Riscul de a avea pensia calculata cu cota procentuala de 65% din baza de calcul a fost asumat corect, gândind ca, dupa adoptarea ordonantei,  vor beneficia si ei de o eventuala crestere a cotei la 80%.
Sperantele noilor pensionari se legau si de emiterea  unei noi legi a salarizarii pentru cadrele active, crestere care aducea, prin art. 60 din Legea 223/2015,  actualizarea din oficiu a pensiei abia calculate.
Proiectul unei ordonante de urgenta, care urmeaza sa grabeasca salarizarea bugetarilor dupa noi principii, da o lovitura puternica celor care isi vor deschide drepturile inainte de 01 august 2016, punându-i in aceeasi situatie juridica cu militarii care si-au deschis drepturile anterior Legii 223/2015.
Pe durata, nedefinita clar,  a aplicarii ordonantei salarizarii, vezi art. 39,  se suspenda actualizarea pensiilor militare aflate in plata la data de 01 august 2016.
Cu alte cuvinte, drepturile de pensie care se vor deschide dupa 31 iulie 2016 vor avea un cuantum calculat,  potrivit art. 28 al Legii 223/2015, modificat prin OUG 57, din media veniturilor celor sase luni actualizate la data pensionarii, adica soldele brute lunare majorate dupa 01 august 2016, prin noua ordonanta a salarizarii.
Daca se adopta ordonanta, soldele brute ale activilor, in functie de care se actualizeaza baza de calcul a pensiei militare,  au cuantumul stabilit la data de  31 iulie 2016 conform Legii 138/1999, cu mici modificari ulterioare, prin coeficienti de ierarhizare si vrs,   iar  a doua zi, pe 01 august, au cuantumul calculat potrivit noii ordonante a salarizarii, in solde nominale pentru grad si functie.
Pentru a vedea care este diferenta intre soldele lunare  din  31 iulie  2016 si cele din 01 08 2016, comparati soldele de functie si grad din grila ordonantei de salarizare cu soldele de grad si functie prezente,  pe care le gasiti aici .









53 de comentarii:

brenda spunea...

deocamdata vor scapa de ordonanta cu salarizarea ,zice ca ar retrage-o , sa se duca dracului ca numai tampenii fac matunci sa retraga si art 40 din oug 57 , deci se poate , guvernul asta este adus special sa aduca in popolatie numai nemultumiri ,strs , atunci sant destule motive sa restoarne acest guvern

Unknown spunea...

Actualizarea prev. de art. 60 posibil sa fie suspendata prin aceasta ordonanta privind salarizarea sistemului bugetar. Este o propunere care inca nu este adoptata, pe de o parte, iar pe de alta parte, suspendarea unui drept nu inseamna anihilarea acestuia. Au fost spete in care CCR a dat explicatii in acest sens, iar instantele de judecata au dat castig de cauza celor ce au cerut pe aceasta cale, dreptul suspendat. Daca interpretam normele de drept conform principiilor de drept, acest drept nu se pierde , ci doar se amana obtinerea lui, chiar pe perioada suspendarii. Asa consider eu, pot fi si alte pareri.

Unknown spunea...

Sa mai ia si ei tepe ca si noi am luat destule.Ma refer la cei care am iesit cu data de 01.01.2011,cu L.263.Fara ajutoare,fara indicele de corectie etc.Sunt unele persoane care merita acest lucru,pe care le cunosc si ne-au bagat bete in roate in obtinerea ajutoarelor.Altii sunt victime colaterale,nu au nicio vina.

instalatoru spunea...

Ordonanta salarizarii este retrasa, toate sindicatele cer bani, adica marirea salariilor. Partidele politice nu aduc bani de acasa, eventual ii duc acasa, prin urmare, cresterea salariilor si pensiilor se va face cu marirea impozitelor, reducerea veniturilor in sectorul privat, adica impuscam gaina care face oua... Tinerii si cei care pot vor merge in numar marit afara si moi ramanem sa ne luptam intre noi pentru resurse...Pensionari militari vs. activi, militari si politisti vs. medici si profesori si asa...Acest guvern trebuie sa fie complet idiot sa aplice Legea 223 si OUG 57, cand i se ridica asa frumos mingea la fileu... Cel mai ciudat mi s-au parut comentariile unora care isi inchipuie ca pensionarii fosti militari si politisti, ar fi simpatizati de unele partide politice (de-ale noastre) si urati de alelalte (de-ale lor). Eu cred ca toate aceste partide nu stiu cum sa se scape de fapt de noi, ca ii cam incurcam...Da sper din inima sa ma insel eu si sa nu fie asa...

Unknown spunea...

Legi și OUG-uri , cu art. litere și aliniate , cu trimeteri de la o lege la alta și de la un articol la altul, metodologii de aplicare , aprobări de alte metodologii ... Un fel de salată din care nu se mai înțelege nimic ! Dacă am depus dosarul de pensionare în martie , adică trebuie să pricep că mi-am luat țeapă ? Adică ... poate nu am priceput bine : un colonel care a depus dosarul de pensie în martie , o să primească o pensie mai mică decât un colonel care va depune dosarul de pensionare pe 30 august ? Ce-i cu harababura asta ?!... Cineva se joacă cu drepturile militarilor ? Până când ? Deci noi trebuie să stăm cu capul aplecat , acceptând bătaia de joc din partea ,,aleșilor,, ? Simplificat, pensia este : atât % din grad, funcție și actualizare ! Și cu asta , basta !!!
Cu stimă !

Unknown spunea...

Acest guvern a fost agreat de cele 2 partide mari,se stiu care,dupa ce au fost votate intr-un mod covirsitor de catre populatia infometata de Boc$comp.Ne place sau nu ne plce toti sunt o apa si un pamant.Niste tradatori care sant santajati cu dosare penale.Ne trebuie partide noi cu oameni nepatati si care isi iubesc tara si oamenii ei.Daca nu intelegem asta generatii la rand vor avea de suferit.

Unknown spunea...

Pt. Ely
Ai descoperit din ce se compune tocana lor de acte normative.

Unknown spunea...

Pt.D.l Georgel Talpalariu !
Da, aveți dreptate ! O tocană de ...de toate . Cu cât e mai încurcat acest nesfârșit drum spre drepturile , binemeritate a militarilor , cu atât e o porție în plus de oxigen pentru cei interesați să o bălăcărească , să ne amețească cu calcule , amânări , hop că mai clocește un OUG , mai apare un indice la un articol... Personal, m-am săturat să mai citesc toate legile și ordonanțele care se încâlcesc unele pe altele, ba mai se și actulizează ceva și le zăpăcește și mai rău. Eu înțeleg atât : grad, funcție , vechime, sporuri, grupă și alte venituri care au fost impozitate . De fapt toate au fost impozitate . Și dacă au fost impozitate , înseamnă că am fost contribuabili. Și în acest caz , o parte din contribuție , s-a dus pentru viitoarea pensie ( pe care din păcate, mulți militari au contribuit toată cariera lor , dar nu au mai apucat prima pensie , sau nu prea multe pensii) Și atunci din contribuția mea, pleacă la asistați sociali, la pomeni de toate felurile (!)la fel de fel de artificii financiare și apoi constat , cu o sprinceană ridicată, că de fapt eu am fost contribuabil, bun român și patriot , pentru alte buzunare ... mai puțin curate . Pentru ce a mai promulgat L223 dacă e atât de răstălmăcită și ciopârțită ?
Cu deosebită stimă !

Unknown spunea...

Domnule Gigi Gheorghe, dumneata esti militar in rezerva?....intreb asta pentru ca postareaa pe care ai inserat-o aici nu are nimic de a face cu elganta si bunul simt ce ii caracterizeaza pe militari. Uneori nu inteleg inversunarea unora impotriva celorlati. Pacat. In rest sa ti dea bunul dumnezeu sanatate ...si minte multa.

Cele scrise mai sus se refera la acest mesaj postat de dumneata: ....."Sa mai ia si ei tepe ca si noi am luat destule.Ma refer la cei care am iesit cu data de 01.01.2011,cu L.263.Fara ajutoare,fara indicele de corectie etc.Sunt unele persoane care merita acest lucru,pe care le cunosc si ne-au bagat bete in roate in obtinerea ajutoarelor.Altii sunt victime colaterale,nu au nicio vina.".... citate gen....sa moara si capra vecinului

Unknown spunea...

Haideti sa fim realisti !!! Eu nu vad nici o teapa daca luam in calcul DOAR doua aspecte:
1. Toti cei care au fost trecuti in rezerva cu drept de pensie dupa 1 ian. 2016 au beneficiat de calculul pensiei din media veniturilor BRUTE din ultimile 6 luni, adica mai pe sleau cam ce luau in mana (fara norma de hrana). De aceea si dorinta unui numar mare de activi sa treaca in rezerva, mai ales daca aveau cel putin 25 de ani vechime ca militar. Si cum sa nu-ti convina pe la 47, 48 de anisori sa iei aceiasi pensie ca unul de 55 de ani !!!!!!
2. De la 1 august 2016 nu se vor inregistra cresteri salariale in sectorul bugetar decit pentru salariile mici pina in 2200 de lei. Abia din august 2017 sint prevazute cresteri pentru celelalte salarii din sectorul bugetar, DAR ATENTIE, IN MOD ESALONAT PINA IN ANUL 2000. Asadar, sumele maxime prevazute in grilele de salarizare din deja ''celebra ORDONANTA DE URGENTA'' vor ajunge in buzunarele activilor abia in anul 2000.

instalatoru spunea...

Acum poate nu am inteles eu prea bine situatia, dar se pot pacali cei care au depus cereri de pansionare si nu au posibilitatea sa aleaga intre cele doua Legi: 263 şi 223, cum sunt de exemplu eu. Daca guvernanti emit o ordonanta de urgenta pentru prorogarea aplicarii L 223 de la o data oarecare, cei care nu au decat aceasta optiune (L 223) si au depus cereri pana la acea data, pot actiona in judecata Guvernul pentru ca sa fie pensionati. Ceilalti se pot pensiona in baza L 263 (cum e si planul) sau saca nu au aceasta optiune, asteapta pana la 65 de ani sa se pensioneye la civili! Cam asa vad eu situatia! O fi poate teapa, dar fortuit, este o solutie, proasta poate, dar mai bine decat nimic! O zi minunata tuturor!

Viss spunea...

Doamne, Dumnezeule! Numai tâmpenii scrii măi huhurez!

Unknown spunea...

Pt. Ely;
Multumesc pentru curajul de a spune ce simti despre realitatea care ne inconjoara. Asi dori sa fim cat mai multi romani asa curajosi.

Huhu Rezea spunea...

@Bercea
Sa nu incurcam termenii juridici.
A proroga o lege inseamna a amâna termenul initial de intrare in vigoare.
Legea 223/2015 am mai spus-o, nu mai poate fi prorogata dupa deja aproape 4 luni de aplicare.S-au parcurs deja primele etape ale aplicarii ei.
Pot fi insa suspendate la aplicare unele dispozitii, asa cum se va intampla cu art.60, ori pot fi prorogate(amanate, prelungite) unele dispozitii din lege. De exemplu ar putea fi prelungit termenul pentru depunerea cererilor de alegere a celor 6 luni.
Prorogarea intregii legi este o manipulare.
@Popescu
Totusi, solda bruta lunara in luna august 2016 este mai mare decât solda lunara din lunile anterioare pentru militari aflati in aceleasi conditii de grad, functie, vechime.

Nasul spunea...

Oricum pensiile vor fi de mizerie. Vai de capul lor care au iesit la pensie in 2016 .Foamea ii paste

Anonim spunea...

O sa ia teapa cei care vor ramane in sistem dupa 01.08.2016, nu cei care si-au depus cererea de pensionare. Va rog sa cititi inca odata acest proiect de OUG pentru salarizare deoarece este o capcana. nu creste nimic, poate pentru functiile de la colonel in sus, cele mai multe scad . Degeaba se maresc functiile fiindca dispar sau se redimensioneaza aproape toate sporurile, nu vor fi sporuri mai mari de 30 %, in total. Ganditiva ca numai sporul de dispozitiv era 25%

Unknown spunea...

Pe ce va bazati cind afirmati ca solda lunara bruta din august 2016 ESTE MAI MARE !?! decit din lunile anterioare ? Un mic exemplu : daca in intervalul ianuarie - iunie 2016 doua cadre militare aflate in aceleasi conditii de grad, functie si vechime, primul are spor de 50% pentru activitati deosebite, iar al doilea cadru militar primeste doar spor de 30% pentru aceleasi activitati pina in luna septembrie, va asigur ca primul cadrul militar daca va iesi la pensie pina in luna august va avea o pensie mai mare decit cel de-al doilea. Potrivit Legii 223/2015 dar si a OUG 57/2015 totul depinde acum la calcularea pensiei de sporurile acordate in cele 6 luni consecutive.

Unknown spunea...

Singura speranta care este cu adevarat de luat in seama si din perspectiva noastra, a rezervistilor, este cresterea spectaculoasa a soldelor de grad. Asta, bineinteles, daca se va pune in practica (sa vedem si incepind de cind) ce este precizat in Ordonanta privind salarizarea bugetarilor, in anexa din cap. VII referitor la cadrele militare. Doar un ex. solda pentru gradul de colonel este acum 355 de lei (1.8 ori vrs 197.3387). Conform grilei din cap. VII va fi de 9oo de lei. Parca, parca incepem sa ne simtim mai militari, nu-i asa ?

Unknown spunea...

Cu scuzele de rigoare doresc sa corectez anul 2000 din prima postare. De fapt, este vorba de anul 2020. Multumesc pentru intelegere.

Huhu Rezea spunea...

@alpacin
Nu vorbi dupa ce auzi la televizor.
Pentru a vedea care este diferenta intre soldele lunare din 31 iulie 2016 si cele din 01 08 2016, comparati soldele de functie si grad din grila ordonantei de salarizare cu soldele de grad si functie prezente, pe care le gasiti aici :

http://www.huhurez.com/2016/01/soldele-functiei-de-baza-in-ianuarie.html

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Chestia c pielea de Cordoba i-o puteti scrie pe e-mail lui @Mares.

R-26500 spunea...

Legat de titlu. Da, când calculezi strict "la malai" poate fi pierdere. Insa realitatea pensionarilor masive este cu totul alta. Extrem de multi politisti si militari, abia asteptau sa indeplineasca conditiile MINIMALE de varsta si vechime si sa iasa la pensie. Adica SA SCAPE odata din sistem! Nu i-a mai interesat de altceva. Majoritatea si-au calculat sa aiba ca de cat o pensie apropiata de cuantumul soldei si cu asta basta.

In ceea ce priveste pierderea propriu-zisa, macar sa adopte CD o varianta avantajoasa a Art. 40 din OUG 57. Celor care s-au pensionat deja, li se vor recalcula pensiile si cu asta basta! Nu aveau motive sa mai ramana doar in baza unor presupuneri - cum ca ar fi un proiect de lege care poate ca ... Oamenii s-au pensionat pt. ca NU le era bine in sistem. Si daca NU iti este bine in sistem, atunci nu merita sa mai ramai sa te chinui.

PS: Stiti care ar fi culmea? Lucrurile sa denatureze de asa natura, incat sa descoperim ca cei pensionati pana acum, au fost de fapt cei mai inspirati!

Unknown spunea...

Subscriu la tot ceea ce a scris R-26500

CEZAR spunea...

,,Zburatori si nezburatori "..!!!??...distinsul nostru coleg ..tovaras de lupta neinfricat..vorbeste doar despre personalul de pe aerodrom...zburatori si nezburatori...!
La asta se rezuma pentru el Armya Ro.
Cand am zis eu ..Atentie la NEHALITI"..m-ati injurat !
Nehalitii..adica zburatorii si nezburatorii au ..facut praf L-164..apoi Contributivitatea si acum L-223
Trebuie sa detaliez..??
Astia la orice confruntare ..negociere trebuie acceptati doar cu cuponul de pensie pe luna in curs in mana ..
Veti observa ca au cel putin Dublu fata decat toti ceilalti adica ..TERESTRII..!!!
Ei insa vor sari si vor tipa cel mai tare ..ei merita ..ei vor ..ceilalti saluti ...tutti ...!!

Unknown spunea...

D-le Dan,nu am nimic cu nimeni.Am vrut sa arat ca, si noi am luat teapa in 2011,nu este o noutate la ce guvernanti avem.Am vrut,prin acest comentariu,sa ating o persoana care de curand a intrat in randurile noastre .Aceasta persoana a "luptat" mult acum 6 ani sa nu castigam acele ajutoare.Daca va-ti simtit lezat imi cer scuze,d-voastra,si celorlalti colegi.Si d-voastra sa va dea D-zeu sanatate!

Nasul spunea...

Vad ca unii care s-au pensionat in 2016 nu pot intelege ca au luat teapa si se incurajeaza singuri.Stati sa va vina deciziile sa vedeti ce va veti musca punnii.Pana atunci visati frumos.Am un prieten la CSP si zicea ca e groasa rau .Primele decizii vor aparea dupa 15 mai.Restul sunt povesti.

Anonim spunea...

HUHUREZ
Ce am scris este in urma unor calcule. Introducandu-se maximum de sporuri de 30% si acelea aplicate la solda de functie, nu la solda de baza cum a fost pana acum, toate salariile de la aviatia militara scad, ba mai mult s-a dorit ca fondul de salarii sa fie proportional intre toate armele , atunci sa fie si mediul de lucru si pericol, acelasi, adica sa nu mai zboare nici o aeronava, toti sa ne desfasuram activitatea la sol.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
referitor la replica data dlui Buzescu....Este ceva rusinos? ...ce a scris domnul sau ce am scris eu?
Noi nu ne incadram in cei 3 mil?

brenda spunea...

sa vedem fiindca s-a retras tampenia asta de hotarsare , nu este pe ordineaq de zi sedinta guvern . poate acum vor termina si cu hg 57 , cred ca asta a fost motivul intarzierii , oricum astia nu respecta nimic , ma intreb cum sa respecte populatia o lege ,daca astia o calca in picioare

Anonim spunea...

Pentru Caesar.
El sa se uite in curtea lui nu la altii, si sa aprere ceace ii revine, daca vroia mai mult se facea aviator, dar deocamdata atata poate. In alta ordine de idei, noi in urma noastra lasam piloti care zboara in toata lumea si in orice conditii, iar el ce lasa, o groaza de taximetristi si de paznici si inca ceva daca tot nu vede diferenta, sa facem o intrecere : eu ii demontez pana la ultima saiba un avion sau un elicopter si el sa demonteze ce a lucrat el mai bine, un tanc, un amfibiu , facem schimb le ansamblam si le miscam 1 m ( atat) unul la sol si celalalt in aer si dupa aia ne strangem mainile ( cere le mai are , binenteles)

Iulian Mareș spunea...

Alpacin,
Corect!
Poti completa pentru unii cu: adapatoare, racleti, aparat de muls manual, sapa, grebla, roaba, fanar...etc?
:-)

CEZAR spunea...

Pentru ,,Alpacin"...
..mestere ..te rog frumos !
Armata nu-i facuta pentru a ,,demonta avioane second Hand".si a pune piese pe un harb..care sa se inalte 30 de minute si sa zicem ca avem si noi Aviatie ...
Armata ..areo unica ratiune de a exista ..SA LUPTE CAND ESTE NEVOIE...
Ori de la aviatie ne-am cam luat adio de multisor....
In NATO ..am intrat cu ..terestrii..
LUPTA ...nu-i condusa de ..aviatie sau de piloti ..nici macar atunci cand cand o ai -aviatia
Aviatia II FOLOSITA ..daca o ai ! Noi nu o mai avem de mult ! Avem insa granguri care se infasoara in azuriu ....

Anonim spunea...

pentru cezar
Noi nu mai avem aviatie din cauza unor soareci de birou ( nu mai dau nume) care au ajuns in functii de conducere.Si sa mai stii ceva, fara aviatie nu ai nimic.Cei care au intrat in NATO cum zici tu , nu s-au dus cu pluta.

CEZAR spunea...

trei - patru avioane de transport ..si alea apropiate de casare (pe care americanii au luat bani frumosi)nu insemneaza Aviatie militara !
Unde-i aviatia de vanatoare bombardament ? Unde-i acoperirea aeriana macar a teritorului national ? unde-i sprijinul in lupta al aviatiei ..??

Iulian Mareș spunea...

Pentru corecta informare!
7 Spartan J 27, 4 C 130 si mai multe AN!
Sunt multe state emergente, gen ROU, care au asa ceva?
Ne place sa ne plangem si sa criticam!...in esenta ne pute ce avem noi si vrem sa fim ca US sau UK! De unde fratilor? ...avem interese peste mari si oceane?....suntem bogati? Sa ne uitam la noi si sa vedem ce saraci suntem si apoi.....tranca, tranca..la o cafea!

brenda spunea...

daca ordonanta de urgenta-care urgenta- nu va fi trecuta prin camera , in aceasta luna , vine luna mai cand va incepe campania electorala si nu o sa mai fie cvorum , atunci va fi impinsa spre toamna msau cine stie catre viitorul an , asa ca astia vor ca cei care se pensioneaza anul acesta sa primesca pernsie cu 65 nu cu 8o , asa cum s-a hotarat in senat , trebuie vazut ce face camera de munca . dar dece tac sindicatele?

Marian spunea...

Va hazardati in fel si fel de ipoteze sau presupuneri. Iata ca ordonanta a fost retrasa. Acum cine ia teapa? NO COMMENT !

Marian spunea...

Domnule Huhurez,doresc sa ma pensionez cu data de 1 Mai 2016. Am 21 de ani vechime in sistem,grupa speciala si 11 ani vechime in civil. In ce procent mi se va calcula pensia?

Huhu Rezea spunea...

@Dragomir
Depinde ce varsta aveti si ce fel de pensie doriti.
Daca e vorba de pensie pentru limita de varsta porniti din 65% si treceti de 90% cu OMM.
Daca va ganditi la pensie anticipata partiala, cei 11 ani din civilie nu conteaza la calcul pana o transformat!i in pensie pentru limita de varsta.

Marian spunea...

La o medie pe 6luni de 3300 lei, 21 ani vechime MAI grupa speciala si 11 ani vechime in civil,varsta 50,care ar fi pensia de care voi beneficia de la 1 Mai 2016 pt pensionare la limita de varsta? Multumesc anticipat!

Anonim spunea...

pentru Marian Dragomir
La conditiile pe care le-ati prezentat se aplica un procent de 97,5% si va iese o pensie de 3217.

Marin spunea...

Dupa ce am citit cometariile, sincer nu mai stiu ce sa fac ies la pensie din 1 iunie2016 sau nu?

VOAIDAS spunea...

La o medie pe 6 luni de 4.100 lei, 31 ani și 6 luni vechime MAI grupa speciala, în câmpul muncii total de 35 de ani, vârsta 53 de ani, care af fi pensia daca persoana se pensionază la 01.06.2016?

Huhu Rezea spunea...

@Voaidas
Poti obtine o cota procentuala de pensie de (65+10+9)x20%~101%.
Daca ai lucrat cel putin 8 ani in conditii speciale, poti sa te pensionezi la varsta de 53 ani, vârsta standard redusa, potrivit art. 21.
Pensia va fi aproape egala cu baza de calcul.
De ce nu astepti luna august ca sa prinzi si corectia soldei de functie potrivit ordnantei pe care Ciolos o va da pentru completarea OUG 57/2015?

VOAIDAS spunea...

Nu astept pana în august, întrucat eu am avut solda de merit, iar în grupa speciala am o vechime efectiva de 31 ani și 6 luni .Si nu se stie ce ne rezerva viitorul.

Huhu Rezea spunea...

@voaidas
Ai primit decizia? Cum e?

VOAIDAS spunea...

Nu am primit nici o decizie cu toate că luni se împlinesc patru luni de când m-am pensionat.

catalina vadi spunea...

Buna seara!! Credeti ca aceasta lege ar putea fi modificata in mod negativ in perioada urmatoare? Inainte sau dupa alegerile parlamentare?

Unknown spunea...

Buna ziua, pensionat in 2008, varsta 42 ani, gradul Lt.col.la C A Trt.
- vechime cadru militar 20 ani si 8 luni din care :

-15 ani si 8 luni lucru in conditii speciale,
- 5,3 ani in conditii deosebite:
- media soldelor pe 6 luni 3643 lei:
- salariu de merit:
Care ar fi cuantumul pensiei recalculate. Multumesc

Aurel-Paul spunea...

Buna seara,cine ma poate ajuta?am vârstă de 46 ani si 8 luni si o vechime in munca de 26 ani 4 luni subofițer la pompieri conducător auto pe autospeciale cu media salariilor brute de 3300,când pot ieși la pensie si cu ce pensie,va mulțumesc.

Marian spunea...

D-nule Huhu ieri am semnat fisa de pensie la MAI, ocazie cu care am fost surprins ca marirea de la 1August nu intra in salariul brut,deci nu se ia in calculul pensiei.
Nu am beneficiat de salariu de merit.
Ce parere aveti?!!!

Unknown spunea...

Pana la urma se actualizeaza sau nu salariul de functie la ultimul salariu ?!!?!?

Huhu Rezea spunea...

@Roman
Casele de pensii nu includ cresterea conform OUG 20 în solda de funcție.După cum se vede din ultimele decizii publicate pe blog, introduc solda de merit separat în nota de calcul.
Problema se va clarifica în luna iunie. când PSD aplică noua lege a salarizării.