Un produs Blogger.

joi, mai 02, 2024

Asociatiile rezervistilor din MApN nu au mers la negocieri pentru actualizarea soldelor de grad. Chemarea generalului Virgil Balaceanu.

84 comments

 Voi mergeti la mitingul organizat pe 09 05 2024, in fata sediului MApN, pentru aceleasi revendicari?

Chemare impresionanta din partea generalului Virgil Balaceanu la protestul din 09 05 2024 din fata sediului MApN.
Audiati inregistrarea de mai jos. 


 







84 de comentarii:

Viorel spunea...

O întrebare pentru un specialist în drept. Eu, dacă aș fi membru (sau toți membrii) al LADPM, pot să îl dau în judecată pe domnul Gl.Bg. Nicolae GROPAN (ca președinte dar și ca persoană fizică) pentru că nu s-a prezentat pe data de 30.04.2024 la MAp.N pentru a-mi susține drepturile în cazul în care la Marea Adunare Generală de pe data de 09 mai nu va obține decât praful de pe pantofi ?

Claudiu Marin spunea...

@Viorel
Fapta penala nu exista!

Skoda 4x4 spunea...

1- corect din punct de vedere penal ,2- pe persoana fizica se poate actiona in instanta orice persoana/institutie ,3-ramaneti in fotoliu pe 9 mai ,e mai usor ,si asa au castigat...ceilalti..! Sarbatori cu bine tuturor.

Arfy spunea...

Viorel. Desigur, poți și ai dreptul, numai că va fi un NUP și pierdere de vreme!
Am mai spus! Oricum era inutilă această "întâlnire"!

avianyc spunea...

Viorele ,vrei neapărat să furi lui nea Mircea -istoricul plăcerea datului în judecată ?
Dacă aveai încheiat legal vreun contract cu clauze bine definite cu dumnealui în calitate de șef asociație sau prin statutul asociației, clauze pe care le-a încălcat provocandu-ti daune morale sau materiale dovedite ,mai ca ai fi putut încerca. Asa ca poate data viitoare.
În penal trebuie sa faci dovada celor trei elemente ale infracțiunii.
Nu-i cazul.

Viorel spunea...

Skoda 4x4. Poți săi ceri unei persoane care are probleme cu prostate și care urinează (mă exprim românește) din 15 în 15 minute să meargă cu autocarul sute de Km pentru a manifesta la Buburești sau chiar în proriul oraș. Va opri șoferul pe tarlaua lui taicasu ca pensionarul să admire natura ? Deci când faceți (indifferent cine) afirmații / reproșuri, țineți cont și de starea de sănătate a unora și nu vorbiți la general. Nu mai spun de atacuri de panică într-un microbus sau autocar aglomerat. Mori cu zile și te piși pe tine de zice bucureșteanul că ești beat pentru că ești ud la picioare.

Outlander spunea...

Nu!
Am fost membru scmd până în aprilie 2022, când la mitinguri se prezentau 18-25 de persoane, oameni de bună credință.
Când am înțeles ce urmărește Dogaru, am părăsit această adunare!
Unii, care bat câmpii cu ieșitul în stradă, și că de ce stăm acasă, nu i-am recunoscut nici măcar acum când revendică această acțiune!
Până în aprilie 2022, timp de 3 ani nu am lipsit la niciun miting din capitală!
Tare aș fi curios să își afișeze profilurile reale și să posteze poze cu propria persoană de la mitingurile unde au participat în ultimii ani!
Eu măcar am trimis către conducerea filialei Constanța punctul meu de vedere, dar se pare că Dogaru se pricepe să-i prostească pe membrii de sindicat, dar și lor le place!
În concluzie, vă raportez că voi proceda precum cel ce a răspuns unei întrebări referitoare la ce părere are despre programa de matematică din clasele de școală generală:
” ...de cât să îi punem pe copii noștrii să învețe asemenea năzbâtii, mai bine joc 10 reprize contra lui Bumbescu!”
Nu că matematica nu era predată de profesori dedicați și competenți, dar răspunsul mi-a plăcut,...pe atunci Bumbescu juca la Dinamo!
Cine își mai amintește, era un dur,...apoi prin mutarea la Steaua, a primit si apelativul ”Colonelul”!
Gradul nu i-a adus vreo șlefuire a talentului, dar a fost un fotbalist despre care îmi aduc aminte cu mare plăcere!
Eu nu am observat din zicerile de pe alte bloguri, că cei care s-au făcut că plouă la întâlnirea din 30.04, ar fi dat de înțeles ce se află de fapt în spatele acestui noncombat.
Eu sunt convins că sunt animați de mobiluri și interese, ”proprii și personale” ce nu au fost aduse la cunoștința membrilor asociațiilor respective!
Deci, avea dreptate @Adminul când a spus că doar acum s-au trezit ”ciucanii” când au văzut că s-au mărit SG și, așa cum i-am trinis domnului Claudiu, (confirmat de la un coleg activ de la fosta unitate) majorarea salarială cu 30% a Solda de Funcție/Salariul de Funcție/Salariul de Bază!
Nu cunosc actul normativ, doar am primit un snapshot!
Sănătate!

RD spunea...

S-a ajuns la ceva care nu mai tine de solutii, ci de circ, de can-can! Mi-e deja scarba de ceea ce se intampla! 200 de asociatii, putini cotizanti, figuri pe ei. Politicienii nu vor sa solutioneze problemele.. Ura, invidia este de ani si ani in randul pensionarilor militari si asa mai departe. Si cine profita? Politicienii!

Outlander spunea...

@Arfi
Scuzați, că...am recidivat ”copii noștrii”!
Între timp desfac un subwoofer Bose 700 și cremvurștii mei sunt cam ocupați cu tehnica și minunile ce le poți descoperi la unii ce știu să facă scule!
Ca să luați aminte, acest subwoofer mi-a aspirat, prin partea de jos, literalmente un șervețel și mi l-a ascuns în acel melc ce constituie, pe lângă amplificatorul ca o uzină, o chestie deșteaptă care anulează distorsiunile și vibrațiile!
De,...ce să fac și eu, peste două luni trec pe 65, totuși, te asigur că nu am rămas în clasa ”două”!
”Outlander!
Ai vrut să dai lecții de scrie în limba română(nu în românește) dar ai dat rău în "bară"!
Exemple:
- clasele 1,2,3!
Corect: în clasele întâi, două și trei!”

Outlander spunea...

@RD
”Si cine profita? Politicienii!”
Circulă o glumiță...:
”-Ce condiții trebuie să întrunească un candidat pentru viitoarele alegeri parlamentare?
-Să aibă pușcăria gata făcută...!”

La mitigurile scmd, atât cât am participat, din cei la care am făcut referire erau din Constanța majoritatea covârșitoare, doi erau din București, unul din aceștia, un comandor pilot, fost la Baza 57 M.Kog..â
Singurul din București era dogaru!
Unde era extraordinara organizație pe care o reprezenta?
Pe cine reprezintă în platourile de TV?

Ne-ați furat anii, speranțele și idealurile!
Dacă ar auzi taică-miu și fratele meu (ambii, ofițeri, plecați la Ceruri) ce se întâmplă acum din cauza acestor pițiflenderi ce ne manipulează de ani și ani, s-ar întoarce în mormânt!
Băi, ăștia, vă doresc ce ne doriți și voi nouă!
Ptiu`,...Să prinză!

RD spunea...

@Outlander,

Sunt rezervat pana dupa protest. As fi mai dur, dar ma abtin insa totul duce spre prostie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pe toti i-as acuza cu vină de crimă pentru simulari cu mimă, daca delegatii in scaune cu rotile n-ar fi fost pe rudotele, diazepame si lecitine, cu debuturi in sindroame de pantonime si înlegumați de alzhaimere si alte belele benigne, ba altii care-si tin bolile sub șustache ar suferi chiar si de dopuri constipate sau de boala cu durutul in coate a lui bei Mustafa bin Kalache, caci incă de la primii zori si cu cîrjele înhipte sub subsiori n-aveau cum sa se duca la negocieri in portjartieri si insotiti de ambulantieri, ba chiar si plini de rusine că le bălăbăbesc ca niste intestine sau banguri de clopotine durligele boțolinr peste pampersii in vine, cat despre protestul din Capitata, si acolo e o treaba nasoala la starea generală de gargară, caci fiind vară si sezonul de rut s-a intrat intr-o mare criza a pastilelor de durut si putut, caci ele dau sucul la limbă cand ora răspărului se schimbă in momentele in care revendicarile se urlă sau se strigă la kanci, cu sosetele ude in bocanci de la zămârcile din nădragi! Asa ca, fiecare sa urle acasa cate o revendicare pe casa scarilor sau peste balustradele balcoanelor, astfel incat toate urletele adunate la un loc sa ne poarte un minim noroc, ba chiar sa si fim auziti aievea de fratiorii de la Moskova, care cu mare dragoste si prietenie ne-ar putea ajuta cumva, candva, undeva si cu domnul popa cu crucea si otova sa ne poata foarte usor ingropa! Iac-așa!

NINO-NINO spunea...

Oameni buni lăsați orgoliile și alte probleme pe care le aveți în data de 09.05.2024 și veniți la acest miting.....chiar dacă reușim sau nu sa rezolvam din inechitabil, măcar sa fim uniți și câți mai mulți.

Claudiu Marin spunea...

Rabufnirea de astazi a domnului general Balaceanu este oarecum surprinzatoare, fata de tacerea din ultimii 11 ani de dupa pensionare.
S-a pensionat in anul 2013, pe vremea lui Basescu, cu pensie contributiva si nu a prins nici actualizarile soldelor de funcție conform L 153/2017 si nici pe cele ale soldelor de grad.
Este o voce puternica a unui general intelectual pe care ciociucii nu o pot ignora.
Ce va spuneam?
Majorarea soldelor de grad numai pentru activi ii va lovi puternic in onoare pe multi militari de calibru pensionati in ultimii ani.
De mai mult timp trebuia sa-l tavaleasca pe imbuibatul Ciuca pentru atitudinea ostila fata de rezervisti.

RD spunea...

@Claudiu Marin,

Nu ma pot abtine, dar chiar exagerati, mare branza ce a facut! Daca vor politicienii, vor face ceva pun pentru pensionarii militari, daca nu, nu! Vom vedea prezenta pentru ca conteaza mult. De cand a fost amendamentul ala, prost facut, petitii, nebunii si? Nimic! Si acum vom vorbi de 9 mai. Si daca nimic nu se va intampla nici atunci, ce vom mai spune? A vorbit dnul general Balaceanu de parca este Dumnezeu pe pamant, sa fim seriosi! Ne legam la orice firimitura, dar a zis-o bine cu 'online-ul'. Si dvs. ii jigniti pe cei iesiti dupa OUG 59/2017 facandu-i mereu ciucani nu stiu cum. Majoritatea lor sunt sigur ca au iesit pe multa munca si risc la pensie, dar dvs. ii bagati pe toti in aceeasi categorie. Si vreti dreptate si corectitudine.. Din punctul meu de vedere pensionarii militari (aici ma includ si eu, normal) nu merita rezolvarea problemelor din cauza invidiei, jignirilor si asa mai departe.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dle, Claudiu, nu stiu despre ce este vorba, dar eu am incredere in Dl Balaceanu, domnia sa cunoscandu-ma foarte bine de cativa ani buni, si cand se discuta despre rezolvarea cu oug 199 mi-a scris ca sa ma calmeze, promitandu-mi ca ,,in curand iti va fi bine si pensia ti se va majora substantial,'' scris pe messenger! Nu s-a rezolvat din cauza mafiei, si domnia sa fiind dezamagit si inselat, dar de data asta cred ca va pune piciorul in prag, si daca organizeaza un miting eu imi sfatuiesc camarazii sa i se alature pentru ca e o voce extrem de respectata si induce ciucanilor teama, cat si politicului, acum in precampanie electorala, mai ales ca Ciocălău viseaza presedentia si i-ar fi fatal sa se puna cu impunatorul general, Balaceanu!

Viorel spunea...

NINO-NINO. Nu chema pensionarii de pomană. Protocolul spune clar. Circa 1.000 bucăți. Ce faci dacă sunt mai mulți ? Îi trimiți acasă pentru că altfel te amendează primarul Capitalei că ai depășit numărul de invitați. O fi el nunta fără dar, dar nici chiar așa.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bomflemale Hadale Malaimare Laie Ciucălae, doldora de guși ce in osânzi se intretaie si prost ca o oaie, cu toata gasca-i din Clocăria-Hardughie Căsoaie de Pensii anemice si grăsoaie, plus cu tot Sinistresul de Broaște si Hoaște, cu aparare de muște si caradaște, sunt toți la un loc
doar un insignifiant ioc si intr-un gand trantiti la pamant, precum clisa de pe mormant, ca non valori ca turul la fund si ca vute vânt, sau ca valul ce-l sparge malul pe langă tot oceanul si față de onorabilul General, Virgil Bălăceanu!

Leon spunea...

@Claudiu, din 28 martie, Domnul General Virgil Balaceanu are in mapa propunerea de introducerea Art.60 prim, privind Actualizarea Soldei de Grad pentru pensiile militare de stat !

csej spunea...

Viorel tata ori iti e frica ca pierzi Oskarul?
Stai acasa ca politicul in cardasie cu MApN lucreaza pentru tine.Nu fluiera in biserica ca strici prietenia.



Claudiu Marin spunea...

@RD
Ciucanii sunt cei care s-au pensionat in aceleasi conditii favorabile ca si actualul nr. 2 din statul roman.
S-au opus aplicarii pensiei militare minime, recalcularii si actualizarii prin Plx 199/2020, pentru ca ei nu primeau mai nimic la acel moment, dar nu i-a dus mintea sa inteleaga ca pe viitor si ei vor fi afectati.
D-ta esti dintr-o categorie mai aparte, nedefinita inca, dar foarte apropiata ca gandire de Bachide. Gasesti fel de fel de motive ...doar, doar nu se va aplica nici actualizarea soldelor de grad.
Pentru mine, domnul Balaceanu este o voce noua si importanta care s-a alaturat protestului impotriva tiraniei juridico-financiare din interiorul MApN si MAI. Si are cu ce!

Caro spunea...

https://www.stiripesurse.ro/nu-vor-primi-pensia-inainte-de-paste-un-segment-important-de-pensionari-care-nu-se-vor-bucura-de-bani-inainte-de-sarbatori_3308763.html

GG spunea...

@avianic Cele trei elemente constitutive ale unei infracțiuni cre trebuie sa le îndeplinească cumulat ca fapta comisa sa fie infractiune,sunt de fapt 5!

@Viorel Dacă nu ai ce face,încearcă!

Ce au făcut guleratii de ani buni,sigur ,faptele lor,îndeplinesc de departe ECI.Dar intr-o țară bananiera cum este țară noastra pot sa facă orice și....,Sau îngrădit de multe decizii ale CCR,nu sunt ei prosti guv!

GG spunea...

Aceiași "pasarică",dacă între timp nu și-a pierdut graiul,mi-a ciripit că astăzi e posibil ca să între pensiile SNAOPSN, dar nu la toată lumea,numai o parte!!! La civilile-u fost virate de ieri!

Iulian Mareș spunea...

Nu va inkipuiti voi, in mod inocent, ca Bakide si Angel, 2 neica nimeni pe drum, au luat o asemenea hotarare de a intoarce o fapta buna, prin negarea unui amendament perfect acoperit juridic!
Trebuie vazute resorturile de partid care au condus la o asemenea mârsăvie, ce are la varf marcile Ciolacu, Alfred Simonis, Ciuca si categoric, onorabilul Comandantul Suprem!
Cum cel mai ades se intampla, acarul Paun isi va lua smetia si va pleca pe ogor unde cica ar fi specializat, pentru ca in politica mare a fost este si va deveni un gigantic anonim; sa tii minte Bakide, ai suflat in foc si ti-ai parlit parul!

*Ia verificati cate onorabile mandate de parlamentar patriot are si acest Tâlvar, despre care nu ati auzit nimic pana la incadrarea lui fortată la munca, in minister...; a vandut covrigii si s-a ales cu coada taiata!

Costică Cristea spunea...

Vă salut! Urmăresc de mult timp acest blog.Am postat un articol în momentul introducerii impozitului CASS la pensii contrandu-ma puțin cu Huhu.Dreptate am avut eu.Se pare că ați rămas pe aceeași linie doctrinară.Cum iese cineva să spună ceva bun,concret și folositor , începeți să-l atacați.Ce nu v-a plăcut la intervenția dl.gen.Balaceanu?Nu vreți să veniți la miting, stați acasă,dar nu mai îndemnați pe alții să nu vină.

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Este bine, dar sa nu fie varianta complicata difuzata de ROMIl si LADPM!
Noul text poate fi introdus intr-un proiect de act normativ aflat in proceduri parlamentare sau intr-o noua ordonanta de urgenta a Guvernului.

"In Legea 223/2015 cu modificarile si completarile ulterioare privind pensiile militare de stat se introduce un articol nou:

"Art.60 prim: Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de cate ori se majoreaza solda de grad/salariul gradului profesional a/al militarilor, politistilor si functionarilor publici cu regim special din administratia penitenciarelor avută/avut la data trecerii in rezerva/incetarii raporturilor de serviciu." ..!


Leon spunea...

@Claudiu, pai am trimis propunerea cunoscuta deja cu Art.60 prim:

In Legea 223/2015, privind pensiile militare de stat, se introduce un articol nou:

"Art.60 prim: Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizează ori de cate ori se majoreaza Solda de GRAD/Salariul GRADULUI PROFESIONAL al militarilor, politistilor si politistilor de penitenciare, avut la data trecerii in rezerva/incetarii raporturilor de serviciu."
PS. Acum se numesc "politisti de penitenciare "..!

Dan B. spunea...



Constat cu amărăciune că cel puțin unul dintre comentatori desconsideră inițiativa LADPM privind protestul planificat pentru 09.05.2024 12.00.

Viorel, de la care mă așteptam să aibă mai multi neuroni funcționali, chiar peste statutul lui social, m-a dezamăgit profund. În primul rând, decizia neparticipării LADPM la „circul” ministerial din 30.04 nu a fost decât consecința analizei conducerii colective privind istoricul „convocărilor” trecute, din ultimii ani, stabilite îndeosebi de miniștri PSD ai acestui MApN. Colectivului de conducere a supus atenției membrilor săi „invitația” MApN și s-a propus și s-a însușit neparticiparea la M-100. Gl Gropan, fiind doar președinte onorific și o personalitate recunoscută între noi, pensionarii, a preluat inițiativa transmiterii refuzului argumentat de participare către celelalte asociații. Desigur, decizia în cauză nu a fost una obligatorie pentru ceilalți, dar a fost însușită de către ceilalți lideri ai asociațiilor, semn că a fost una bună. Și, ca o paranteză, de ce ar fi trebuit ca gl Gropan să te reprezinte la M-100, mai ales că eu știu că nu ești membru al LADPM?
Apoi, eu știam că participarea la protest este una facultativă, în sensul în care nimeni nu-i scos cu forța din bârlogul lui și adus la București. Constat că nu ești afectat doar la prostată, ci și la creier!
Câțiva dintre Dvs, poate nu vă „luați după fenta” lui RD, cel care este „…rezervat pana dupa protest.” Nici el nu se poate lăuda cu prea mulți neuroni funcționali, căci nu pricepe că mulțimea poate „sensibiliza” politicul. Sau nu vă mai amintiți de marșul pensionarilor militari din 24.01.2011, în urma căruia s-a mai „peticit” oarecum „sacul” cu pensii?
Sunt așteptați la MApN, în 09.05 12.00, toți cei nemultumiți de lipsa actualizării pensiilor lor și de „hărtănirea” Legii 223/2015 cu OUG-uri PSD-iste. Din păcate, de eventualul succes al protestului vor beneficia incl. RD și Viorel.

GG spunea...

Am mai spus: Dacă guv.vor,aici includ și pe cei din finanțe și juridicc sunt principalii vinovați de înghețarea pensiilor noastre,actualizarea se poate face oricând,fără mai exista diferențe între pensionari.Nu e pos.ca un lt.col.iesit prin 2oo0 sau mai devreme,sa aibă pensia în jur de 3000lei iar omologul lui peste 10.000,dar ieșit după 2020.
Mai,Voi chiar sunteți nebuni va luat Dumnezei mințile?

avianyc spunea...

@ GG
Infracțiunea ca fenomen juridic și social este un fenomen complex ,care are în spate o întreaga teorie și reglementare juridica și este singurul temei al răspunderii penale.
Conform C.penal infracțiunea este fapta ;
- prevazuta de legea penala
- săvârșită cu vinovăție
- nejustificata și imputabile persoanei care o săvârșește

Infracțiunea ca fenomen social este conceputa în fiecare epoca și fiecare tara în funcție de concepția particulara despre condițiile vietii si a unor valori socialein tara respectiva.
Ca fenomen juridic infracțiunea este o fapta ,practic o acțiune sau omisiune imputabile autorului ei, prevazuta de legea penala și sancționată de legea penala.
De aici încolo o întreaga dezvoltare în teorie și fixare materiala sub aspect juridic în Codul penal a noțiunii de infractiune.
În vechiul Cod Penal infractiunea era definita ca fiind;
- fapta care prezintă pericol social
- săvârșită cu vinovăție
- prevazuta de legea penală

Doar " Vinovăția "presupune dovedirea a sase elemente constitutive ale demonstrarii vinovăției intr-un proces penal.

A fi procuror bun nu-i ușor când te lupți cu avocați foarte dibaci în interpretarea probelor.

Brenda spunea...

Sânt niste nemernici,nu vedeți că nu îi interesează decât acei 5mil de civili,în speranța că ăștia le vor da voturi, că pensionarii militari pentru ei nu conteaza, nici nu ii pomenește în vreun fel ,ii ignoră , nu înțeleg că și aici sânt pensii de urmași, că și aceștia aveau nevoie de atenție, sa le fie RUSINE, ..eu in nici un caz nu
nu îi voi vota gloata asta de nemernici...poate sa se duca dracului

Claudiu Marin spunea...

@Dan B
Raman la convingerea ca invitatia la dialog din partea conducerii MApN trebuia onorata de catre asociatiile rezervistilor din MApN.
Participarea la dialog legitima si mai mult mitingul de protest din 09 05 2024, in cazul in care cei din conducere se mentineau pe aceeasi pozitie obstructionista.
Guvernul are posibilitatea sa rezolve nemultumirile rezervistilor in proxima sedinta, inainte de data mitingului.
Cu toate ca nu mi-a placut boicotarea intalnirii din data de 30 04, de la sediul M100, am facut publicitate pe blog demersurilor pentru organizarea mitingului si discursului domnului general Balaceanu, pitit pe un minuscul canal de televiziune.
Din cei 3200 de utilizatori care au accesat blogul ieri si astazi, 1602 au deschis acest articol cu mitingul.

csej spunea...

Dan B@De data aceasta ai pus punctul pe I.Se primesc si indivizi cu infarct?

ifrim spunea...

La mitingul din 9 mai pentru a nu mă bâlbâi în fața vreunui potențial reporter,la întrebarea:De ce vă aflați aici?Mi-am propus să memorez câteva liniuțe:
-actualizarea SG cu a similarului activ.
-golirea de conținut a L223 prin OUG 57,59,114
-pierderea în cadrul calculului pensiei a OMM stipulat în altă reglementare
Rog corecturi și completări!Eu nu mă încadrez dar ceilalti pot avea liniuță cu impozitarea suplimentară etc.Deasemenea pot prezenta și cuponul de pensie rușinoasă nu nesimțită!

avianyc spunea...

@ Leon
Cand am spus ca prin vointa politica se putea face acesta actualizare printr-o singura fraza m-am referit la formula afisata mai sus de @ Claudiu Marin.
Ea se putea face atat prin ”norme de trimitere ” prin orice act normativ care presupune reglementari salarial-financiare in domeniul respectiv ,nu era neaparata nevoie ca reglementarea sa se faca prin L223 sau statutul cadrelor militare , statut care prin ”Omisiune ” nu a inclus la capitolul referitor la provenienta rezervistilor si politistii inclusiv cei de penitenciare , care la incetarea raporturilor de serviciu prin pensionare au obligatia de a se prezenta in termen de 15 zile la CMJ/CMZ pentru a fi luati in evidenta cu GRADELE MILITARE corespunzatoare gradului profesional avut in activitate.
Atata timp cat politisii ,inclusiv cei de penitenciare primesc la incetarea raporturilor de serviciu GRADE MILITARE , problema includerii lor in interpretarea legii trebuie reformulata prin statutul cadrelor militare ,chiar daca la mobilizare sunt repartizati pentru nevoile MAI.
In baza acestei afirmatii administratorul @ Calin Marin poate initia chiar un topic avand ca subiect intrebarea ” Politistii (inclusiv de penitenciare ) a coaror raporturi de munca au incetat prin pensionare si devin”Cadre militare in rezerva ” ar trebui ar trebui sa se supuna ca obligatii si drepturi prevederilor statutul cadrelor militare sau statului politistului?

PS Pâna atunci intreb eu ,atata timp cat soldele de grad sunt in suma egala cu sumele acordate pentru gradul profesional echivalent al politistului cum ar trebui sa fie considerat la pensie politistul detinatator in evidenta CMJ de grade militare. Carui statut ar trebui sa se supuna ca detinator de grad militar in rezerva sau retragere?

Si uite asa mai dovedim o neconcordanta intre legile in vigoare !!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Astzi este Ziua sotiilor de militari! La multi ani sanatosi, frumosi si fericiti, Onorabile doamne, demne de stima si pretuirea noastra! Flori frumoase si sarutari de maini pentru Dumneavoastra!

doru spunea...

daca in anul 2018 un fost colonel de infanterie pe functie de cdt.Batalion avea pensia de 9600 , cat credeti ca are in prezent ? credeti ca acesti pensionari militari cu peste 10 000 de lei ,mai au interes pentru amaratii cu 1800 sau 2000 de lei? niciodata! cand i-am spus ca am 1725 atunci in 2018 ,radea si facea caterinca !

csej spunea...

Avyanuc@ ce naiba ne trimit pe la toate legile.Nu e clar?Nu s-a vrut si nici nu se vrea.Ne considera militari de mana a doua.Astia s-au născut cu ideia ca ne apara străinii.
Regret dar rusii înaintează e adevarat cu pasi mici dar înaintarea e constanta.Ucrainienii dau semne ca au obosit.Daca Ucraina va fi cucerită această in cel mai fericit caz va fi ceva de gen Belarus.Vedeti ca la noi sunt partide care mai mai mult sau mai putin vizibil sunt pro Rusia.
Vreau sa spun ca pe fostii si actualii guvernanți nu prea ii intereseaza situatia
de mâine.La o adica vor lua pozitia ghiocelului.

Dan B. spunea...

@csej:

Fă dta un infarct cât de mic și, dacă esti resuscitat, te asigur că pun o vorbă bună pentru a-ți fi permis accesul la protestul planificat!

@Claudiu Marin:

Ești în măsură a identifica măcar unul-două beneficii pentru pensionarii MApN, rezultate în urma numeroaselor audiențe solicitate sau a convocării ministeriale la M-100 a structurilor Forumului? Dacă DA, aștept exemplificarea dtale; dacă NU, cu ce-ți argumentezi poziția privind „ordinul” de conformare, prin prezentare, a liderilor nostri la 30.04?
Dacă nici reglementările în domeniu nu sunt admise la discuții cu pensionarii militari, ce așteptări să am pentru solicitări ce țin de omenie, dar nu sunt stipulate în legi, ordonanțe, hotărâri de guvern și ordine de ministru?

Claudiu Marin spunea...

@Dan B
Este foarte greu pentru un nespecialist in tehnica de legiferare din conducerea unei asociatii de rezervisti sa tina piept intr-o dezbatere cu vulpoii din structurile juridico-financiare.
Nu toata lumea, nici chiar Bachide, intelege principiile de legiferare din Legea 24/2000. Cred ca multi nici nu au deschis acea lege.
Este mai comod si mai onorant sa nu participi decat sa te faci de ras intr-o discutie oficiala.
Pe mine m-a convins discursul domnului general Virgil Balanescu sa particip la mitingul din 09 05.
S-ar putea ca in primele zile ale saptamanii viitoare mitingul sa ramana fara obiect!

Ciuclabaridas spunea...

Pentru cei care vreți sa stați acasă pe 9 mai: în timp ce vă lamentați pe aici și scrieți prostii, marți pe 30 aprilie s-a emis ordinul ministrului apărării MS81 privind mărirea soldei de funcție cu 30%. Hai, vă pup! Pașteți fericiți!

Claudiu Marin spunea...

Ciuciuvase
Solda de functie se stabileste prin lege nu prin HG.

RD spunea...

@Claudiu Marin,

Atât domnul Huhu cât și dumneavoastră pe spuneți ciucani, pentru mine este o jignire, o caterincă la adresa lor și acei pensionari militari, eu pe ei niciodată nu i-am făcut ciucani deoarece mi se pare o răutate la adresa lor, au ieșit conform legii respective.
Puteți să precizați de unul, doi, cu putere în stat, nu să vă referiți la toți. Ce vină au cei care au muncit corect, așa cum sunt majoritatea? Dar nu, dvs. îi puneți pe toți în aceeași 'oală' pentru dvs. ei sunt ciucani nu pensionari militari, nu există deloc unitate în rândul pensionarilor militari.
Unii vor pe contributivitate, alții (cei ieșiți exclusiv pe legea 223/2015) vor să rămână pe actuala lege deoarece pe contributivitate ar avea cel mai probabil pensia mai mică și nici nu cunosc cum ar avea pensia calculată, mai ales că anii de ieșire la limită de vârstă sunt de 25.
Eu sunt cel realist conform ultimelor întâmplări din 2017! Nu pot fi păcălit ca mulți dintre pensionarii militari! Fapte, nu vorbe, fără să copiez sloganul cuiva!
Nu găsesc motive, spun realitatea chiar dacă deranjează, multora printre care și dvs. vă place să trăiți în lumea ce-mi doresc, nu ce se vrea și ce se poate.
Cum vedeți un amendament, un comunicat, o declarație, gata, se va face nu știu ce de bine la pensiile militare.
Și în realitate, rămân doar vorbele, nu și faptele.
Ați ajuns de la actualizată totală a pensiilor la actualizarea parțială, doar a soldei de grad, de ce nu și a funcției?
A tuturor componentelor ce alcătuiesc pensia militară actualizată la luna mai 2024.
Dar probabil știți că este aproape imposibil așa ceva și vă mulțumiți doar cu actualizarea soldei de grad, însă fără să știți metrologia sa, cum s-ar aplica.
Când scriu de Comisia Europeană despre care nimeni nu a zis nimic, nici nu băgați în seamă. E ca și cum jalonul e făcut 'la mișto'. Scrie clar că obiectivul este reducerea cheltuielilor, nu să crească prin actualizarea pensiilor militare și ale celorlalte categorii de pensii de serviciu.
Vom vedea ce se va întâmpla cu acest protest/miting, să fie bine pentru toți pensionarii militari, dar părerea mea este că nu va fi lapte și miere așa cum cred unii pensionari militari!

Apropo, câți ați primit pensia în avans? Că tot sperați la bine cu acest protest!


Leon spunea...

@Claudiu, inclin sa cred ca are dreptate comentatorul nostru !
In OuG 26/2024, sunt si alte prevederi salariale in afara SG:
"Articolul VIII
(1) Personalul din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, care participă la realizarea și menținerea capacității operaționale a structurilor/unităților, pentru îndeplinirea misiunilor specifice, beneficiază de o majorare salarială în cuantum de până la 30% din solda de funcție/salariul de funcție/salariul de bază.
(2) Structurile/Unitățile se stabilesc prin hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.
(3) Perioada, categoriile de personal și mărimea majorării salariale se stabilesc prin ordin al conducătorului instituției."..!!

Luc 3 spunea...

@RD,foarte bine că se organizează aceste proteste! Nimic nu câștigăm dacă stăm acasă,pe bloguri,să "țipăm" în pungă!Profesorii și doctorii cum au obținut măririle de salarii? Pe calculator?Nu! Prin proteste! Nu obținem nimic fără ele!Nici așa,nu se știe,dar măcar,facem și noi ceva! Ce ne permite legea!Sărbători pascale binecuvântate vă doresc la toți!

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Este altceva!
In aplicarea legii, CSAT a stabilit unitatile care participa la realizarea si mentinerea capacitatii operationale( Este vreo unitate care nu participa?)si prin ordin de ministru se stabilesc majorarile de solde de functie pana la 30%.
Mai poti tu rezervist sa pretinzi actualizarea soldei de functie daca nu participi la realizarea si mentinerea capacitatii operationale pentru indeplinirea misiunilor specifice? NU! Asta este tot o actiune antirezervisti.

Claudiu Marin spunea...

@Luc
Ce v-a apucat sa boscoroditi impotriva informarii rezervistilor?
Vreti sa mergeti la mitinguri ca surda-n oaste?

Cătălin spunea...

CAND VOR FI VIRATE PENSIILE PE CARD LA MAPN? LA CIVILI ASTĂZI: https://www.digi24.ro/digieconomic/consumer/pensiile-in-avans-pe-luna-mai-ajung-pe-card-pana-pe-3-mai-cele-prin-posta-pana-in-paste-ministrul-muncii-17321?__grsc=cookieIsMobile&__grts=57157930&__grua=72b9292105a9e001ee6314573aecd272&__grrn=1

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Este o obligatie a propriilor constiinte sa se participe la acest miting, mai ales ca impunatorul, vocalul si respectatul General de Oaste, Dl Virgil Balaceanu nu este nici Col Dogaru si nici altcineva cu rateuri sindicale repetate, ci o portavoce care poate fi ascultata cu atentie si respect si la Bucuresti, si la Strasbourg, si la Bruxelles sau Wasington, pentru ca stie sa se impuna cu calm, cu tact si apasat, nedand nici o sansa potivnicilor care nu ne vor binele! Eu sunt bolnav si lipsit de anumite mijloace dar n-as rezista in vacarmul, stresul, statul in picioare si soarele acela ca m-as duce bucuros si insufletit, avand picioarele foarte umflate si de la nr 41,5 cat aveam la pantofi acum port 43 sau 44 sa ma pot incalta, plus vertijuri si alte alea, dar cei care sunteti in putere si va puteti sustine mai bine pecunial, cu transport si cu echilibru dinamic va rog s-o faceti, dragi camarazi, mai ales ca despre asta stiu toate televiziunilee, ca si civilii pe strada daca-i intrebi si deja politicienilor au inceput sa le creasca din turul nadragilor fostoloacele de morcovoi, rezervistii afirmand ca ce partid va reusi sa ne satisfaca dorintele acela va primi voturile noastre! Respect si pretuire pentru Dv si pentru Dl General, Virgil Balaceanu! Succes la miting tuturor participantilor, acolo unde se va afla si inima mea!

Negritoiu spunea...

Guvernul a hotarat:militarii si cei care primesc indemnizatii sau pensii de handicapati,nu vor primi pensiile in avans! Oare ministrul apararii nu a participat la sedinta de guvern in care s-a luat aceasta hotarare? Oare nu era datoria secretarului de stat,care se ocupa cu calitaatea vietii personalului militar,sa semnaleze acest lucru ministrului? Rusinos! Asta spune totul despre cum sunt priviti rezervistii de catre clasa politica si de catre guvernanti. P.S.-Dar cu cei handicapati ce au avut?

mm spunea...

Da, cred că fiecare trebuie să participe la acest protest. După cum îl lasă sănătatea și distanța față de locul protestului. Din păcate văd o serie de îndemnuri de neparticipare, că și cum am încerca să obținem ceva nu pentru noi. Poate reușim, poate nu! Nu mergem la protest dar vom avea comentarii, pretenții, reproșuri, sfaturi (așa ca după război, cum îi șade românului bine).
Cât despre gl. Bălăceanu, mi-aș permite o părere. Cum bine zicea cineva, a tăcut aproape total în ultimii ani (exceptând ”analizele militare” făcute în turul televiziunilor). Mă bucur că, din proprie inițiativă, sau ca urmare a unor sfaturi externe, și-a făcut curaj să îndemne pensionarii militari să iasă la protest. Bravo !

Brenda spunea...

A spus că nu se da la handicapați deci ce nu înțelegeți.santeti și handicapați și prosti de îi veti mai vota...pe nemernicii ăștia

Leon spunea...

@Negritoiu, HG nr.442/2024, NU are semnatura reprezentantiilor MApN si MAI, proiectul este initiat de M.Muncii si se refera numai la pensiile platite de CNPP !
Iar Indemnizatiile pentru Handicap aferente lunii Mai se platesc dupa 15 iunie , deci nu in luna curenta, cum sunt platite pensiile ( doar ce le-au primit pe cele din martie !)
PS. Nenea Marcel din dorinta de a nu pierde voturile pensionarilor, a iesit in fata cu acest HG:
https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/282275

Petrut spunea...

Buna ziua pe mine m-a pregătit armata sa am grija de oameni ,de a observa,trata la nevoie și de a formula recomandări. Observ că politicienii zilelor noastre sant suprasolicitați ,au pierdut legătura cu oamenii care i-au servit ,au avut grija de ei și cred că fiind suprasolicitați poate merita o vacanta ,pauza pentru a se întoarce la treburile și meseriile lor din trecut pentru care au avut calificarea și posibilitatea de a fi împliniți .Si-au făcut datoria publică cu rezultate obținute de unul și de altul dar la alegeri ,eu personal ca votant îmi voi manifesta voința spre mai bine ,căci de trecutul apropiat și prezent eu cel puțin sant lămurit și profund determinat să doresc schimbări majore pe scena politică de la noi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Petrut, toate muianele consacrate in rele, refuzuri, boicotari si sabotari, mai ales la pensiile militare, trebuiesc excluse de la vot, fara nici un fel de indoiala, remuscare sau parere de rau, ba chiar cu satisfacie si incomensurabila bucurie! Barladenii sa-l uite pe shaormarul bahic, conflictual si sabotor, Adrian Solomon, apoi vanat Bachide pe orice lista s-ar afla, cat si toti fosti ministrii ai Apararii, precum Fifor sau Tîlvar, in afara de Gen. Gabriel Oprea, si nici o lepra politica sa n-o mai vedem in Parlamentul Romaniei! Porcii la coteneață, politicienii cu bune intentii si care empatizeaza cu noi sa fie votati si aia cu mare retinere si circumspectie, caci microbul porcesc este transmisibil de la un parlamentar la altul, numindu-se in Biologie, SIKTIR!

RD spunea...

@Negritoiu,

Ati vazut vreo asociatie din alea zeci care sa spuna ceva de asa ceva? Nu! Despre ce vorbim? Ii doare undeva de avans. Hai ca nu ii intereseaza pentru ca, nu stiu, sunt multumiti cu pensia lor, dar pentru cei cu pensiile foarte mici si mici si asa mai departe? Si pe Balaceanu, l-a interesat asa ceva? Putea ridica problema la B1 TV. Dar nu-l intereseaza!

xmax spunea...

Este un lucru minunat ce a facut dl Bălăceanu. Dar nu este suficient! Nu este suficient nici o iesire masiva in 9 MAI. Aici se pune problema: "Conditia necesara si suficienta"

Este NECESAR dar nu este SUFICIENT! Si asta o stiu acesti nenorociti de politruci care din pacate au acces la toate emisiunile TV si MINT cu o nerusinare imbecila greu de imaginat. In schimb NOI "p...ea" nu putem avea acces la emisiunile TV deoarece nemernicii nu ne invita si pe NOI sa le dam peste bot ori de cite ori mint.

Nu vedeti ca in spatiul media apar numai niste besinosi de politruci mincinosi in frunte cu "dodorogaru" si "leontin care se mai strimba nitel" acompaniati de "bunelul mincinos budelelu" care borasc tot felul de idiotenii la TV.

Astfel, Conditia Necesara si Suficienta este importanta in demersul domnului Bălăceanu, prin asigurarea Suficientei!!!!

Sa speram ca pe 9 MAI vor fi prezenti cit mai multi dintre NOI.

csej spunea...

Dan Barna@ iti fac o confidenta.Sunt purtătorul unui infarct cu toate urmările lui.
La ideile lui Bălăceanu sunt pro si contra.Pro pregătirea militara a tineretului.Contra voluntariat.
Viorel@ Colonelul si daca e in sant tot colonel rămâne.
Se înțelege că un colonel e respectat daca oferă respect.
Din experienta trecuta.Subofiteri MApN sunt prezenți mai mult nu.Cei din MAI -politisti-in activitate si pensionati sunt mult mai combativi.




Luc 3 spunea...

@Claudiu,departe de mine ideea ,de a avea ceva împotriva informării pensionarilor militari,dimpotrivă,vă mulțumesc ,pentru toate informările pe care ni le faceți! Eu ,nu sunt de acord cu cei care au ceva împotiva protestelor acestea, programate pe 9 mai!Că,"dacă se dorea, se adăugau inițal în lege și pensionarii"!Păi,nu ne-au adăugat pentru că nu s-a dorit!De aceea trebuie să ieșim la proteste,așa cum ne permite legea!Cât mai mulți, să ne apărăm drepturile!

Claudiu Marin spunea...

RD
Esti de un negativism feroce. Azi a vorbit Balaceanu, tot pe B1, si despre omiterea pensionarilor militari de la plata in avans a pensiilor militare.

Viorel spunea...

Domnule Dan B. Am trimis un comentariu la criticile și jignirile dv. „constat că nu ești afectat doar la prostată, ci și la creier!” pe care domnul Claudiu Marin l-a oprit la barieră. Doar atât vreau să vă transmit ca membru important (care este / Vanghelie) din conducerea LADPM. Să aveți grijă la protestul de pe 09 mai cum îndrumați / călăuziți protestatarii, ca să nu pățescă ca și tineri călăuziți de dv. în 1989 în calitate de călăuză diversionistă în masacrul de la Otopeni unde au murit tineri nevinovați.
Iar când mai participați la emisiunea Nașul de la B1TV, nu vă mai ascundeți pe sub masă (vă pot trimite videoclipul).

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Negritoiu, militarii si persoanele cu handicap nu au drepturi sociale in Romania si trebuiesc exterminati, cum s-a intamplat cu batranii din aziluri infometati, torturati si ucisi, sau cu orfanii din orfelinate flamanziti, batuti si violati! Anilu are handicap si de Pasti nu va primi nici 1 leu, iar eu rezervist care o va lua in mana pensia, de Malineanu! Bine ca au ei de toate si vor petrece Pastele, ca in iad! Scria azi o persoana cu handicap ca numai cine poate vota primeste pensia de Pasti, handicapatii neaducand voturi prea multe, ca si militarii! Vor vedea ca anul asta si un singur vot va decide soarta lor in Parlament! Eu n-am nici o grija de Pastele asta ca nu mi-au dat pensia de Pasti, pentru ca ce am mancat ieri, azi sau acum o luna in urma pot manca si de Pasti, ca nu-mi sta in garleaja sa pot inghiti cinstit si curat ceea ce am si mananc cu placere, ca este facut de mnana mea, stiind sa fac si din rahat bici, la o adica! N-astept eu pomana lor sa pot trai, asa ca nu m-a agitat deloc neprimirea pensiei acum, de sarbatori, calaii! Sa le fie rusine acestor golani si carpe politice din gunoaie, pentru ca sunt persoane si familii care chiar ca nu au ce pune pe masa, nici macar un boț de mamaliga, asa cum sunt civilii saraci si camarazii cu pensiile sub 500 lei sau sub 1000 lei! S-o mai aud eu pe coltoasa aia de la Min. Muncii, de o viclenie perfida si glacială, cum ,,empatizeaza'' cu saracii Romaniei, caci de la analfabetul ala incapabil de Hanger Tâlhar de la Apararea de muște ce pretentii sa mai am, cu tot cu monstrul ala care raspunde de calitatea mortii militarilor?! ASTA ESTE STATUL ESUAT SI MAFIOT!

RD spunea...

@Claudiu Marin,

Sunt un realist. Vedem dupa 9 mai! Lume rea domnul claudiu:

https://scontent.fotp3-4.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/438098137_10225967307273364_5739862204334295762_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=GIzBxl_IrF0Q7kNvgFRSoqH&_nc_ht=scontent.fotp3-4.fna&oh=00_AfCaYNVUoarzxv2aQQ_m4AfW9u7kU7KLqKxWgQy6NQ9epw&oe=663ADB8D

A vorbit si n-a auzit mai nimeni. Comunicate, nimic? A, nu! Nu e important pentru asociatii.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Azi, la B1, dl General Balaceanu a infierat neacordarea pensiilor militare in avans, de Pasti! Nu, nu-i gasiti chichite Generalului caci are toate lectiile invatate si stie sa vina de acasa, tapetand tot ce este nepotrivit si impotriva noastra, cum de fapt o fac generalii responsabili si intelectuali, fara doctorate copy paste, ca balbaitul gangav de Malaimare Ciucalae Laie Bucalae si castrat la olaie!

mm spunea...

Cum spuneam, felicitari gl. Bălăceanu că s-a trezit! Nu îi iau partea, nuuuu ... dimpotrivă ! În Gl Bălăceanu poate s-a trezit dreptatea! Sau poate că se simte frustrat; ditamai generalul cu solda de grad sub cea a unui subofițer. Oricare dintre variante l-a motivat, bine că a reacționat și și-a folosit notorietatea pentru a încerca să-și ajute camarazii...

yar 99 soim spunea...

Sunt total de acord cu punctele de vedere postate de colegii @dan B, @Costica Cristea, @Luc3, @mm. Daca majoritatea rezervistilor ar gandii si ar actiona ca ei in ceea ce priveste iesirea in strada pentru bataia de joc la care suntem supusi de la basescu incoace atunci si factorul politic mai mult ca sigur ca si-ar fi reconsiderat pozitia fata de militari in general. Dar pasivitatea, lipsa de unitate, invidia, lipsa de empatie si actiune a noastra au dus la aceasta situatie de indiferenta si bataie de joc a lor fata de noi. Acum multi ani l-am atacat pentru neimplicare pe generalul Balaceanu in problemele rezervistilor si i-am spus ca in curand o sa simta si el pe pielea lui aceasta bataie de joc si uite ca s-a adeverit ce i-am spus atunci. vorba zicalei ce poti face astazi nu lasa pe maine dar cum exista si alte zicale romanesti acum trebuie sa aplice zicala : niciodata nu este prea tarziu si in acest caz il felicit pentru schimbarea de macaz si sunt alaturi de initiativele dumnealui. La parsivitatea politicului trebuie sa raspundem cu aceiasi parsivitate. am fost 4 ani in politica si m-am convins si am vazut cum politrucii mint si dezinformeaza precum respira iar gandul lor este cum sa se imbogateasca cand ajung la putere. Ca militari stim ca la forta nu poti sa te opui decat tot prin forta. Nu ne-am convins ca la dialog EI doar promit dar nu rezolva nimica???!!!

Claudiu Marin spunea...

Nu s-a retinut informatia ca militarii activi primesc si majorari ale soldei de funcție cu pana la 30%, fara ca acestea sa se poata aplica si pensionarilor, chiar daca actualizarea soldei de functie ar fi din nou reglementata in Legea 223/2015.

Viorel spunea...

csej. Atunci unde mai este onoarea și demnitatea acelui Col. dacă a ajuns să stea în șanț ?
Omul contează. Ceea ce face pentru el, familie și pentru societate.
Ce spunea csej pe data de 24 aprilie 2024: 17.43: „Daca un agricultor cu pregătire în turism decide mărimea pensiei mele am ajuns tare jos.” Acum zic și eu la fel ca dv. Dacă un colonel a ajuns să doarmă în șanț și totuși este apreciat, tare jos am ajuns.

Leon spunea...

@Claudiu, deocamdata m-as mulțumi numai cu Actualizarea SG in acest an, chiar in 2 etape !
Am mai scris pe blog, pentru a primi si pensionarii militari cuantumul acordat activilor, este nevoie la MApN de o suplimentare a fondului de pensii, lunar Brut de aprox.130 milioane lei...!!

RD spunea...

De ce nu se pot aplica si pensionarilor? In cazul in care s-ar dori..

Viorel spunea...

yar 99 soim fost 4 ani în Parlamentul României după cum afirmă dumnealui, face critici dure la adresa politrucilor. Bravo dânsului. Dar de ce le faceți acum și nu atunci de la tribuna Parlamentului ? Să vă vedem și noi, să afle toată țara. Cum ne-ați ajutat pen oi pensionarii military din postura de senator sau deputat ? De curiozitate. Câte initiative legislative, luări de cuvânt, declarații politice, întrebări și interpelări sau moțiuni ați avut / depus ?

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Ai primit semnale in acest sens?
@RD
Pentru ca majorarea soldei de functie este conditionata in ordonanta de participarea le misiuni. Cam asa vor suna mai toate majorarile din viitor!

yar 99 soim spunea...

@viorel
Am fost in politica ocupand o functie la nivel superior de filiala municipala. nu am fost parlamentar pentru ca nu am avut fondurile necesare sa dau la partid, mi s-a zis in fata ca nu pot candida daca nu particip cu o anumita suma. dar fiind in preajma lor, pe unii ii vad si acum la televizor cum ne mint si ne dezinformeaza de pe functii de parlamentar, primar, consilier, etc cunosc bine specimenele si am observat ca nu stiu decat de frica. cu vorba buna nu se rezolva nimica, au metode si tactici securistice pe astea le-au invatat foarte bine . promit si apoi trag de timp, pana se uita sau pana petentii se plictisesc si renunta la revendicari.eu de aceea insist ca pe 9 mai sa iesim cat mai multi la miting pentru ca in momentul cand vad un numar mare de protestatari pentru EI este un semnal ca bulgarasul, in timp se poate transforma in aisberg si atunci se poate discuta cu ei de pe pozitii avantajoase. si mai conteaza foarte mult pentru noi daca mass media si televiziunile vor mediatiza evenimentul respectiv pentru ca acest lucru ii va afecta atat pe cei din conducerea MApN cat si pe guvernanti caci se va bate mult toba pe razboiul care se deruleaza la granitele Romaniei, si opinia publica va constientiza ca rezervistii vor fi primii care vor fi mobilizati si nemultumirile acestora va fi un punct negativ pentru moral.

Leon spunea...

@N-am informatii, dar in zilele urmatoare o sa-i sugerez D-lui General V.Balaceanu, aceasta varianta, poate fi utila in viitoarele negocieri!

Ioan spunea...

Sunt nou pe blogul dvs., dar îl urmăresc cu interes! Am o întrebare pentru domnul Ciucă ( domn... că general nu mai este demult):"Cum sunt am fost considerat anul trecut în toamna am fost chemat Cu ordin de chemare la Centrul Militar, in calitate de rezervist cu gradul de locotenent colonel, pentru a fi verificat și a mi se prezenta postul pe care sunt încadrat în planul de mobilizare, cu o soldă de grad de 835 de lei , fata de un vecin de al meu , soldat angajat de câteva luni cu o soldă de grad de 1500 lei? Aici este adevărată minciuna a MApN sau doar o farsă a ministerului pentru a minții atât guvernul, cât și poporul și alianță NATO, că să vezi câți militari avem noi? La următoarea chemare pot refuza aceasta bătaie de joc? Respect pentru adevărații militari!

Viorel spunea...

„Pentru ca majorarea soldei de functie este conditionata in ordonanta de participarea le misiuni. Cam asa vor suna mai toate majorarile din viitor!” Altă abureală gen Legea nr. 168/2020. Misiuni împotriva cui domnule Claudiu Marin ? Misiunile pe care le execuți în țară pe timp de pace sunt de fapt atribuțiunile funcției din Fișa postului. Gata s-a terminat cu TO, două litere cu un conținut total aparte. Auzi la ei Teatru + Operații. Cultură + Medicină. Pe 29 aprilie a fost Ziua Veteranilor de Război. Conform statisticilor mai sunt două-trei mii. Cine va mai ajunge peste 10-15 ani, va trebui să-l sărbătorească pe domnul Ciucă și cei ce au luptat în TO, că doar sunt veterani, nu ?

Claudiu Marin spunea...


Ordonanta se refera numai la pensiile platite prin CNPP.
Chiar nu mai stim sa citim un text de lege?
In familie au fost virate pensiile civile de 2 zile.

ifrim spunea...

Terminați cu amenințarea modului vostru de vot.Este insignifiant deoarece nu suntem așa de mulți,nu puteți garanta pentru votul membrilor familiei,iar voturle noastre militare mai sunt și împrăștiate.Asa că dacă nema putirința ce mai chichirez gâlceava!

RD spunea...

@Ifrim,

Va dau dreptate si voi argumenta de ce..

1. Cativa zeci de mii de militari si politisti au iesit la pensie exclusiv pe legea 223/2015. Daca am pune in perioada 2016-2023 cate 8000 (cel putin) de pensionari pe an din MAI si MApN, ar fi 8000 (persoane) x 8 (ani pentru acea perioada) = 64000 de pensionari. Acestia in mare parte au iesit in medie la limita de varsta 25 de ani. Stiu ca asa ar castiga cel mai bine in comparatie cu o trecere pe contributivitate unde calculul este diferit si ar iesi pe minus.
2. La ultimele doua indexari, coalitia PSD-PNL a marit mai mult decat la celelalte indexari de cand e legea 223/2015, mai ales cand era Citu cu USR la guvernare, nu s-au marit pensiile militare.
3. Coalitia PSD-PNL stie ca foarte multi pensionari militari si politisti prefera sa voteze PSD sau PNL la parlamentare deoarece cu ADU (USR in primul rand) ar putea fi trecuti pe contributivitate si ar avea pensiile mai mici pentru cei mai multi dintre cei iesiti exclusiv pe legea 223/2015 sau daca nu sunt trecuti acolo, n-ar primi indexari sau mici, motivand voi sunteti speciali!
4. Voturile s-ar imprastia, nu s-ar duce catre cineva, dar cu siguranta foarte putini spre ADU.
5. Cei din activitate au primit sau urmeaza sa primeasca salarii mai mari cu PSD-PNL, de ce ar vota cu altcineva mai ales ca ei spun USR urasc militarii si politistii?
6. Unii, sictiriti de politicieni, n-ar vota cu nimeni, dar ar castiga partidele cu cele mai mari procente la redistribuire! In primul rand PSD care este partidul favorit pentru parlamentare ca sa castige.
7. Cei mai multi care n-ar vota cu nimeni sau nu cu PSD-PNL, posibil ADU, sunt cei mai vechi, reveniti la pensie de serviciu pe legea 223/2015. Dar si aici sunt multi iesiti dupa doar cativa ani de armata din mai mult motive pe care le stim cu totii.

Grija PSD-PNL sunt beneficiarii de pensii din sistemul public unde sunt multi si mizeaza pe faptul ca multi vor avea pensiile crescute din septembrie, dar si bugetarii care toate categoriile cu personal mare au primit sau urmeaza mariri semnificative la salariile lor!

LiviuG spunea...

Am ascultat chemarea dnului gen. Balaceanu!
Oare ce răspundea dnul general daca era întrebat care este pensia domniei sale??!
Cu siguranță, vor fi întrebați cei care vor fi prezenți pe 9 Mai!
O problemă dificilă care va conduce la atacuri directe ale pensionarilor civili care au pensii cu mult sub nivelul celor militare, chiar sub nivelul pensiilor soldaților!
Presa ne va sfâșia până la alegeri și nu numai!
Și așa nu ne iubesc nici ai noștri!

Viorel spunea...

Liviu G (probabil de la Liviu Guță). Scopu mitingului nu este valoarea pensiei generalului X sau Y, pensionat cu zeci de ani în urmă care sigur este sub 50% din cât are Ciucă, motiv pentru care dânsul nu participă la protest deși are solda de grad sub cea a unui soldat (cică nu are pantofi cu găurele / de vară).
În ce calitate să mă întrebe pensionarul civil ce pensie am eu ? Ce cauți tu ca pensionar civil la mitingul meu (poate doar dacă vii să mă susții) ? Nu are nici o treabă pensile militarilor cu pensile civililor cum nu au nici o treabă pensile militarilor cu pensile magistraților. Nu noi am făcut legile bune sau proaste. Cui nu îi convine să protesteze pentru drepturile lui dacă consider că a fost nedreptățit. Prezinți niște presupuneri fără rost. Va cădea sau dacă va cădea drobul de sare. Cât despre presă, mai întâi să prezinte realități și nu minciuni la TV, după care mai discutăm. Pensie=Sacrificii=Importanță.

LiviuG spunea...

@ Viorel, ar fi bine să mai ieși din bula de pe blog și să vezi realitatea în ansamblu! Niciodată nu au făcut militarii legea! Nu te-am cunoscut in activitate! Erai așa vocal și atunci?!! Aveați articole în România Liberă și nu știam noi!!!
Nici măcar cei din MAI nu susțin pe față mișcarea cu mitingul! Întotdeauna au văzut altfel lucrurile și multe le-am câștigat datorită lor! Știu ei ce știu!
În momentul în care faci astfel de activități publice trebuie avute în vedere multe variabile!
Mai puține frustrări și mai multă obiectivitate!
Nu suntem nici unii dintre noi muritori de foame! DAr unii se cam plictisesc probabil și trebuie să justifice activitatea sindicală!

Viorel spunea...

LiviuG. Realitatea o cunosc destul de bine. Și din sistemul militar activ pentru că mai am prieteni care mă țin la curent cu tot ce mișcă (inclusiv cu starea moralului) și din viața civilă pentru că discut zilnic cu cei din mediul urban și săptămânal cu cei din mediul rural. Niciodată civilul (cei care au făcut armata, nu fanfaronii din ziua de astăzi care nu știu cu ce se mănâncă / ia trimitele un ordin de chemare să vezi cum le tremură izmenele, dar acum sunt șme, cu gura mare, parte dintre ei și politicieni) nu s-a luat de pensia militarului, s-au luat de PENSIILE SPECIALE ȘI NESIMȚITE și pe bună dreptate. Dă timpul înapoi (nu știu ce vârstă ai) și o să constați doar două categorii de pensii, militare și civile. Ce au apărut după, intră la categoria SPECIALE. Cică nu militarii au făcut legea. Total fals. Parlamentul și Guvernul primesc propuneri de Proiecte de legi, OUG, HG, etc. (vorbind doar pe sistemul militar / pe salarizare, pensii, asigurări sociale) de la MAp.N / DGFC și DGJ iar forma finală de la ei pleacă spre aprobare la cele două instituții. Uite ce îmi spune (ca răspuns la o petiție redirecționată către dânșii de către SGG) printre altele secretarul de stat din MMSS domnul M-C Vasilcoiu: „În ceea ce privește pensile militare de stat, menționăm faptul că, începând cu data de 01.01.2016, acesta nu mai este integrat sistemului public de pensii și nu mai este gestionat de către MMSS / doar LOV s-a dat deșteapta Craiovei și s-a băgat ea la dat cu subsemnata pe OUG nr. 59/2017 fără nici o atribuțiune pe domeniu”. Crezi că Proiectul HG nr. 28/2023 (majorarea Soldei de grad), Proiectul OUG nr. 26 și 28/2024 (majorarea Soldei de grad, etc.) au plecat de la politicieni din Parlament sau Guvern ? Asta îi interesa (în primul rând nu se pricep) pe ei acum când fiecare nu știe prin ce metodă să-și asigure viitorul loc în Parlament ? Da, eram vocal și atunci (mai ceva decât pe blog pentru că aveam responsabilitate și trebuia să-mi impun punctul de vedere în limita regulamentelor). Nu aveam articole în RL, am avut însă aprecieri (la nivel D dat ca ex. celorlalți Șefi de personal) în Ședința de lucru a Cdt. D 2 I unde Cdt. era domnul Ciucă legat de modul cum în anul 2010 de unul singur am implementat statul de organizare al unității fără a-mi rămâne vreu cadru, SGP sau civil în afara lui.
Legat de mitinguri MAI, ai văzut activitatea celor activi completată cu pensionari iar asta te-a „impresionat”. În MAp.N activul nu are voie.