Un produs Blogger.

marți, mai 07, 2024

ANCMRR din MAI adera la mitingul de protest din 9 mai

74 comments

 

74 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O miscare tactica binevenita si extrem de utila, ce va intari sistemul operativ ofensiv, sindical, caci ei, MAI-istii, fiind mai uniti si mai indarjiti decat noi, măligile pripite in actiuni sindicale, pot atrage atentia lui Ciolacu, piesa principala si responsabila, chiar unica, protejat fiind de gusteroi si infectia clocară sa nu afle de revendicarile noastre si problemele ridicate, mirandu-ma totodata cum de nici un generalissim forte power nu ajunge in cabinetul sau, sa-i gavareasca problemele sindicale ridicate de noi! Da, Doamne, sa se duca la miting cat mai multi numeric, sa abureasca macar pietroiul, daca nu vor putea sa-l urneasca! Pana nu le devenim un torticolis spastic-junghi intre coaste si pe jugularele grebănoaselor, ca sula cizmarului, astia nu ridică frezonul si sprancenele in sus, la gineală catre noi! Repet sa fiu inteles: Numai Ciolacu poate rezolva problema, altcineva, NU! Acolo sa se indrepte toate hămăielile dulăilor kaki si rosii, altfel si in fata altor factori politici vor fi doar chelăcăieli pițigăiate de niste tentative de catei chihuaua!

Gabi spunea...

Era și cazul să fie unitate, măcar acum.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Astazi, de Ziua STS, le doresc tot binele din lume cu sanatate si fericire, avand rugaminea fierbinte sa ne dea cel mai bun presedinte si cei mai buni politicieni, nu ca in anii trecuti cand ni s-au oferit numai gunoaie si lăturoaie de am ajuns, vai de mama noastra, in groapă! Dumnezeu sa va lumineze!

Cătălin spunea...

DACA NICI ACUM IN AN ELECTORAL NU NE MOBILIZAM, DUPĂ ALEGERI NU MAI AVEM NICIO SANSA SA NE MAI OBTINEM DREPTURILE ANULATE ABUZIV DE CATRE GLOBALISTII AFLATI LA BUTOANE.TOATE DREPTURILE "AMPUTATE" REPREZINTA O ILEGALITATE PRECUM CEA PRIN CARE CCR A HOTARAT CA CASS ESTE PERCEPUT IN MOD NEFONDAT. PANA SI IMPOZITUL PERCEPUT PE PENSIE ESTE TOT UN ABUZ.

xmax spunea...

Buna ziua

Din cite am vazut in decursul anilor, si aici ma refer de prin 2008 pina in prezent, nici odata nu au fost generate acte normative care sa clarifice cuantumul pensiilor din sectorul pensionarilor militari/politisti. Ba mai mult sa inventat o nemernicie catastrofala si anunme ca pensiile militarilor/politistilor sunt pensii speciale (LOV, Tudose, USR, si multi altii care ne sunt dusmani)

Atita urma ciuda si dusmanie impotriva militarilor nu sa mai vazut niciunde pe TERRA!!!
Numai abuz abuz abuz abuz.

Josnic jalnic mojici ordinari. Sa le fie rusine tuturor borfasilor care si-au cumparat locul in parlament pentru a se da in spectacol!!!!

Buruienile se elimina cu erbicide!!

Sa nu uitati ca Vlad Tepes vegheaza la porcariile pe care le produceti!!!!

Paul Puiu spunea...

Cătălin, abuzurile clasei politice sunt girate de CCR și constau așa cum știm toți în ciuntirea L 223/2015 prin OUG 57/2015, după care OUG 59/2017 și apoi OUG 114/2018 si L 282/2023 de modificare a Codului Fiscal prin care o grămadă de bani din pensiile militare reținuți prin supraimpozitare sau plafonați printr-o supraimpozitare artificiala creată fără reglementare fiscală, sunt direcționați în alte scopuri la buget MAI, MAN și SRI si neactualizarea pensiilor militare!!!🤮🤮🤮🤬🤬🤬

Leo spunea...

CALDĂ , de la Mircea......
"Nefericit-formulatul amendament la Plx 215/2024, susceptibil de interpretări nefavorabile sau restrictive, a fost înmormântat profesionist la Camera Deputaților: nu și-au dat avizul toate comisiile, raportul comun nu a fost înaintat, proiectul nu a fost votat, termenul a fost depășit și s-a întors fără amendamente la Senat! Mortul de la groapă nu se mai întoarce! Nu mai insistați! "
..................

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Imi spunea camaradul, @ Outlander, fie-i numele slavit pentru ca nu ne iarta dusmanii, ca, de bine de rau, SCMD-Dogaru mereu au iesit la rampa, in peisaj cu protestele, atati cati au iesit, slavit fie-le numele in veci cu onoare si respect pentru curajul si actiunile lor sindicale, intrebandu-se de ce intotdeauna nu au iesit si puzderiile de sindicate cu tot atatea bloguri fb, dandu-si cu parerea ca au avut tot ce le trebuie si nu necesitau sa ceara ceva, durandu-i in curbele de sacrificiu de cei cu foamea-n gârleje, dar de ce au mai facut totusi sindicatele, doar ca sa ceara si sa digere cotiztii? Abia acum sar la fileu, cand au vazut majorari de solde de functii cu 30% si majorarile soldelor de grad la o valoare de salivare la activi per total? Eu cred ca sunt multe sindicate care reprezinta doar ofiterii superiori, care nu au miscat in front din pricini stiute ca pensiile nu le-au fost ale foamei, dar vazand bunaciunile de pe masa activillor acum le ravnesc si se alatura gloatei flamande sa li se anvelopeze si lor budulanele carnoase mai semnificativ, ca altfel ar fi stat, ca pana acum, in silenzzio stampa, ca daca participau activ de fiecare data, din empatie si solidaritate cu camarazii in inanitie cronica si anemie infectioasa, ca sindicate combatante, si nu ca halitoare de cotizatii si cu agape domnesti, se mai mai misca ceva pana acum pentru recastigarea unor drepturi pierdute! Problema grava este ca politicul ne-a perceput ca inofensivi, stiind ca suntem puzderie de sindicate parcate in garaje si figurative si de aia si-au permis sa ne frece ridichea cu refuzuri, stiind ca nu o sa reactionam sindical, si n-ar fi rau sa invatam de la MAI-isti cum se arunca cashetele pe strada si se striga, in vacarm de tobe si vuvuzele, sa iasa javra colțoasă si imblănită afară din cotineață, pentru despaducheală prin stucheală intre felinare si a i se administra antirabicul si castrarea comunitară cu, huideooo si huooo, mooo! Pe 9 Mai va fi, ca la razboi: ACUM, SAU NICIODATA!
Nota Bene: Sa fie o Lista cu revendicari de de Protest, semnata de toti protestatarii, sau doar liderii de sindicat, mai simplu, in care sa fie stipulate revendicarile si solicitarea unei intanliri urgente intre liderii de sindicat si o singura persoana in stat, in urmatoarea perioada de cel mult trei zile, si dupa actiune sa fie depusa la Sediul Guvernului si adresata doar unui singur om, Prim ministrului Marcel Ciolacu. Punctum.

Leon spunea...

https://www.snppc.ro/07-05-2024-comunicat-snppc-incoeren-a-legislativ-i-discriminarea-determin-ie-irea-n-strad-a-pensionarilor-militari-bd11397

GG spunea...

Am tot spus de ani și ani la rând să ne unim forțele pentru a fi mai puternici,
stăpânirea și ocârmuirea ne-au aflat slăbiciunea și, împreună cu instantele jud.si CCR,nu mai țin cont de nimic și la ordin ne .UT pe unde ne prind,însă ei si-au făcut pensii de nababi,să nu zic de Neam Prost(nu am zis,dar n-am gasit rimă necesara!) Ei zic ca votul nostru nu contează,chipurile ca suntem putini! Ei,hai sa le demonstrăm ca nu este așa,cum le-am arătat și acuma 4 ani la europene,dat prostii au tras învățăminte? La luptă,camarazi!

Leon spunea...

@Claudiu, OuG.26/2024 a fost repartizata de catre Biroul Permanent al CD pentru un Raport Comun la Comisia de Buget Finante si Aparare cu nr.Pl x 262/07.05.2024 !
Termen: 22.05.2024 !!

Leon spunea...

@Leo, spune-i lui Mircica, ca d-ul Deputat Leoreanu este Presedintele Comisiei pentru Aparare din CD!

Ady_Drogba spunea...

Corect,foarte bine punctat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@LEON, SNPPC e cu noi declarativ, dar nu pe firmă, ci individual, sa nu se supere plăpumarii si carpacii din Guvărn? Dar chiar daca le-ar cere voie ăia tot n-ar realiza ca se va tine un protest militar, la cat de preocupati sunt cu precampania electorala, asa ca poate sa-si pună firma in dubă si s-o care la Catedrala, pentru o agheasma mare si un mir in mijlocul mitingului cu oameni dragi, prin grija raspopitului Pomohaci, care ne-ar ajuta si cu o hăulită de Polovragi sa ne scuture emotiile in nadragi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, cu vestea asta trista m-ai intepat in pateu! Sa iau o Silimarina cu cozonac si oua rosii, prietene! Ma tem ca ai dreptate, din pacate!

Cătălin spunea...

MAINE POLIȚIȘTII LOCALI SUNT ÎN GREVĂ.AȘTIA AU "SANGE" IN INSTALATIE. MITIGUTILE SI REVOLTELE NOASTRE AU FOST UN "FAS" MEREU DEOARECE ORGANIZATIILE SINDICALE ALE MILITARILOR NU SUNT UNITE SI AU DIVERGENTE DE OPINIE. IN PLUS UNII LIDERI DE SINDICAT AU PRIMIT SE PARE GRADE SI POSTUTI CALDUTE.

Leo spunea...

@FLAVIUS,
Nu te aprinde iarăși, ca acum cam 30 de zile când erai ud în pantaloni și nu voiai ca să mă asculți ..............

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eheiii, doar Gen. Gabriel Oprea ne-a mai ramas ca ultima sansa in viata asta!... Eu cred in aceasta ultima sasa...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

ATENTIE; La ora 19 pe Romania tv: Ciolacu ameninta cu demisia din functia de Prim ministru!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leo, si acum ma simt umectat!

Claudiu Marin spunea...

@Leo
Art. 84 din OUG 114/2019 a reintrodus in legea pensiilor militare noțiunea de indexare cu rata inflatiei.
Pentru a urgenta actualizarea soldei de grad si pentru pensionarii militari este suficient ca reglementarea sa fie introdusa in Raportul intocmit de Comisia de Aparare in CD la Plx 262/2024, urmand ca forma aprobata de CD sa se intoarca la Senat.
Decat nimic, mai bine actualizarea temporara la nivelul din OUG nr. 26/2024

Viorel spunea...

Așa se întâmplă când faci 8-10 ani de armată și în rest te ocupi de fițuici istorice, nu prea ești obișnuit cu termenii militari. Spune domnul istoric (bun de altfel): “Ce înseamnă sintagmele cu iz penal: salariu de excelență, Oscar și spor de continuitatea conducerii ?”. Întrebări ce urmează să le pună domnilor generali și chestori la manifestația din 9 mai. Asta este problema principal și nu Solda de grad.
Spre știința dânsului:
- Salariu de excelență = se acordă procentual în MAI;
- Majorare lucrări de excepție/Misiuni speciale = Oscar, denumire dată la miștocăreală în MAp.N, se acordă tot procentual;
- Spor de continuitatea conducerii = se acordă procentual în MAI, nu știu la MAp.N.
Ca să înțeleagă și domnul istoric, îi prezint art. 26 din Legea nr. 153/2017 cu modificările și completările ulterioare.
Premii şi prime ART. 26*) (1) Ordonatorii de credite pot acorda lunar premii de excelenţă pentru personalul care a participat direct la obţinerea unor rezultate deosebite în activitatea instituţiilor sau autorităţilor publice, în limita a 5% din cheltuielile cu salariile de bază, soldele de funcţie/salariile de funcţie, soldele de grad/salariile gradului profesional deţinut, gradaţiile şi soldele de comandă/salariile de comandă, indemnizaţiile de încadrare şi indemnizaţiile lunare aferente personalului prevăzut în statul de funcţii, sub condiţia încadrării în fondurile aprobate prin buget.
(2) Premiile de excelenţă se pot acorda în cursul anului personalului care a realizat sau a participat direct la obţinerea unor rezultate deosebite în activitatea instituţiei/autorităţii publice sau a sistemului din care face parte, a participat la activităţi cu caracter deosebit, a efectuat lucrări cu caracter excepţional ori a avut un volum de activitate ce depăşeşte în mod semnificativ volumul optim de activitate, în raport de complexitatea sarcinilor, ţinându-se seama de evaluarea criteriilor prevăzute la art. 8 alin. (2). Sumele neutilizate pot fi utilizate în lunile următoare, în cadrul aceluiaşi an bugetar.
Nu numai ministerele din cadrul SNAOPSN beneficiază de astfel de premii / prime în procent de 5%, ci toate ministerele.
Domnule istoric. Astefel de recompense, sunt ca și Indemnizația de scriitor de fițuici în procent de 50% din pensie conform Legii nr. 8/2006, indexată anual, plătită de CPS a MAp.N și de care știți foarte, foarte bine, insistând asupra politicului (sunt afirmațiile dv.) ca să fie introduși în lege și fițuicarii, toboșarii, lăutarii.

Leon spunea...

@Claudiu, la Pl x nr.262/2024, este si Comisia de buget finante ptr.un Raport comun alaturi de Comisia de Aparare !
Este posibil ca Presedintele acestei comisii, deputatul Bogdan-Iulian HUŢUCĂ sa solicite un Aviz de la Guvern !
PS. Trimisei deja propunerea cu Art.60 prim, domnului Leoreanu, Presedintele Comisiei de Aparare; o sa trimit si la cativa deputati din Comisia de Buget-finante !!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, numerosi rezervisti au afirmat pe retele ca ,,Oskar'' si ,,Merite deosebite'' s-au dat pe spagi grasoaie, deci penal, sau conditionat ca beneficiarii sa imparta sumele pe o perioada de timp cu sefii directi, care le-au acordat, tot penal. Găgălău s-a scris si acilica. Col Dogaru stie manevra foarte bine si nu degeaba canta la caraba trompetei cimpoiului aceasta tematică!

Claudiu Marin spunea...

@Leon
Ce ne-am face noi fara initiativele d-tale de impulsionare a factorilor de decizie in domeniul pensiilor militare.
Sa stii ca nu exista practica de a se cere avize pentru amendamente aduse in procesul de legiferare. Daca se discuta o OUG, de ce sa se mai ceara avizul Guvernulu?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, felicitari pentru demersuri! Numai shaornarul, Salmonela, de la Barlad sa nu le preia ca se duce cu propunerile direct la shaormeria cu Bar, din colț, la cat ne-a sabotat el ani in sir!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Leon spunea...

@Claudiu, la Senat, proiectul L 166 a avut raportor numai Comisia de Aparare, iar aici la CD, pentru acelasi proiect, Biroul Permanent a considerat ca si Comisia de buget are un raport preliminar !!
Sa urmarim parcusul Pl x nr.262, are termene stranse, 15 ptr.Avize si 22 Raportul comun !

RD spunea...

Voi continuați să fiți amuzanți.. Ăia știu despre ce e vorba! Se pune problema dacă vor sau nu.. Nu dacă știu sau nu! Nu au nevoie de sfaturile noastre. Și nici de păreri. Puterea nu se arată în online. Cei care au câștigat ceva au făcut în altă parte, nu online.

Logan spunea...

https://www.snppc.ro/07-05-2024-comunicat-snppc-incoeren-a-legislativ-i-discriminarea-determin-ie-irea-n-strad-a-pensionarilor-militari-bd11397

Logan spunea...

Desi sunt membru snppc nu consider ca ma reprezinta in problematica pensiilor militare.

Viorel spunea...

RD. Doar nu o să stăm acum și să ne milogim ca și americanii, „ne dați sau nu ne dați, fasole cu cârnați”. Cât despre madiul online, citiți mai jos ce poate:
Cum a ajuns AUR a patra forță politică din România
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a obținut, la alegerile din 6 decembrie, peste 500.000 de voturi (9%). Un partid înființat de numai un an, cu puține filiale în teritoriu și cu logistică aproape inexistentă a ajuns peste noapte a patra forță politică din Parlamentul României. Am încercat să înțelegem cum a fost posibil.
Mai mult ca oricând, campania electorală care a precedat aceste alegeri parlamentare s-a desfășurat în mediul online și în principal pe Facebook. Și în timp ce restul partidelor încearcă de ani buni să folosească acest instrument, AUR a venit cu o strategie care a generat rezultate spectaculoase. Nu e o estimare, ci o afirmație bazată pe cifre.

Claudiu Marin spunea...

@RD
Un asemenea sfat descurajator nu ar putea veni decat din partea unuia care a facut parte din sistemul luca-jienisto-ciucan, care a nenorocit militarii pensionati inainte de anul 2015.

Narciz spunea...

...lupta pe #frontuldeacasa

Forumul SAOPSN, LADPM, ROMIL, SCMD, AORR, ANCMRR, camarazi de pe diferite bloguri, grupuri sau pagini de pe social-madia și chiar rezerviști militari în nume personal, au propus și transmis diverse soluții, variante de amendamente și puncte de vedere pentru realizarea acestui deziderat, privind actualizarea soldelor de grad pentru rezerviștii militari.

Chiar dacă interpretările și soluțiile propuse de juriști, specialiști sau nu în tehnica legislativă sau legislația pensiilor militare, din rândul rezerviștilor militari, nu sunt cele mai bune, trebuie să recunoaștem că există un numitor comun, iar modul în care trebuie făcut și implementat cât mai urgent acest "amendament", privind actualizarea cuantumului soldelor de grad/ grad profesional pentru toți rezerviștii militari, revine de drept specialiștilor în activitate, care poartă haina militară și care au "avizat" modificările legilor organice privind salarizarea și pensiile militarilor tot prin amendamente implementate de "ordonanțele trenuleț", specialiști în direcțiile financiare, juridice și din casele de pensii sectoriale ale MApN, MAI, Ministerul Justiției, unde există evidența celor 150.000 de rezerviști militari, revoltați și discriminați.

NOI rezerviștii militari NU "spunem" cum să se facă, NOI rezerviștii militari doar îi "somăm" să o facă, pe #9mai2024 .

luchy19 spunea...

La luptă SGP ii, Subofițerii, maiștrii militari și ofițerii în etate.

Viorel spunea...

Cornele. Multe (probabil) or fi fost date pe șpăgi cum zici tu sau domnul istoric, numai că, în comentariu am vrut să scot în relief că dacă tot s-a bătut toba pe acest miting legat despre Solda de grad (cu risc, dar dacă merge în funcție de zumzetul discuției dacă va fi acceptată între reprezentanții mitingului și conducerea MAp.N, se poate strecura ceva și despre Solda de funcție, cu condiția să nu întindem prea mult coarda și să pierdem tot), discutăm despre Solda de grad și nu despre sporuri, indemnizații, frecții și felații.
Probabil s-au dat la fel cum se dădeau (parte dintre ele) Soldele de merit cu ani în urmă.
Iar dânsul, să prezinte cum i-a cerut regretatul Huhu Rezea adeverința că nu primește Indemnizație conform Legii nr. 8/2006 emisă de CPS a MAp.N și nu cea prezentată de la Uniunea Scriitorilor, că nu această uniune îi plătește indemnizația.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Viorel, si eu am zis pe cateva topice mai jos ca, daca se pun pe cerut si alte majorari la modul infantil si lacomos, cum faceau pe oug 199, au stricat tot si chiar ca nu ne mai da nimic!
@Leo, incep sa ma dumiresc la iepurele dambovitean, care credeam ca-i oltean! Eu eram mana plina dreapta de spart in figuri crestineste, dar nu ca irlandezii, care vor sa prezinte la Eurovizion o formatie satanica, provocand proteste si fugarind spectatorii! In romanes de coviltir, șoșoi= iepure! Insa in credinta lor iepurele este Satana, sau dracul de pe comoara! Daca zece insi sunt adunati la friptane si bautura si nu te invita la masa, dar ti-e foame, strigi din toti bojocii, ȘOOOȘOOOIUL, si dupa asta te poti ospata de unul singur, fara sa te deranjeze nimeni de jur imprejurul mesei la zeci de km!
@Dl Claudiu, citeam ca, sub privirile Ciolacului, Buzaul a promovat Liga. Asta poate fi semnul sau semnalul ca ni se va aproba demersul cu soldele de grade urcate in termometrele epoletilor, chiar si la minus 10 grade C!
@RD, nimeni si nimic nu ne impiedica sa fim optimisti, sa credem ca se va implini visul cu soldele de grad, nu de gard!

RD spunea...

@Claudiu Marin,

Nu am putere, sunt un simplu om. Nu șef de vreo asociație/sindicat. Sfatul meu e să se gândească la binele tuturor, nu să fie ura care este deja între mulți pensionari militari. De acolo se pleacă, apoi să vorbească oameni capabili să facă bine pensionarilor militari fiindcă am văzut mulți pricepuți.. Eu măcar prefer să întreb unde nu știu sau nu sunt sigur. Multe amendamente am tot văzut pe internet, iar tot multe au fost criticate că nu sunt corect scrise. Să fie rezolvate pentru toți pensionarii militari, asta îmi doresc. Nu fiecare pentru el!

RD spunea...

@Viorel,

Să nu uităm că cei din învățământ au făcut multe proteste până să obțină ceea ce-și doreau/doresc. AUR a avut noroc cu alegerile din 2020 fiindcă au fost împotriva covid. Și toți cei care au fost împotriva covid sau mă rog, foarte mulți, au votat cu ei. Mulți nu au fost prezenți la vot din cauza covid care credeau în virus și nu ar fi votat cu AUR. Așa cum și USR a avut noroc prin cifrele foarte bune pe București cu USB! Altfel, nu ai vedea un PMP să facă 5% sau Forța Dreptei. Fiecare pe barba sa. Și așa a apărut ADU! Prin suferința tuturor. USR nu mai avea potențial de creștere. AUR a fost mult timp peste USR în sondaje. Hai sănătate tuturor!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@RD, HAUR a adunat toata pleava societatii, gâgănimea, cocalarimea si interlopii, bombardierii si puscariașii, gurvele si peștoii si tot ce e gunoi social. L-am ginit pe tat-su lui Hloc Siminoc si e dat cu funingine groasă pe meclan, deci e nascut sub coviltir, balaoacheșul! Deh, soțietatea selectă, intrata in politica pe manevre si papagale, cu stimulente financiare pe sub labă de la Ambasada sovietelor! Pe de alta parte, SOS-BALAMUC, e de Spitalul Balaceanca ce-i acolo la ei, cu paruieli, rafuieli, urlete de fiară, amantlacuri, zgarzi de protectie, divorturi si panarama, ca la usa cortului! Astea partide de tomberon da bine la o clasa sociala, votanta, care primeste ajutoare sociale consistente, niste analfabeti si vute vânt prin soțietate, care se trezesc la varsta de pensionare ca nu au 1 an adunat pe Cartea de Trantor ca sa ia pensii! Fereasca sfantul sa aiba majoritate in Șparlament ca ne ducem de-a dura la vale, de o sa ne oprim tooocmai in cea mai crunta mocirla a Istoriei!

M spunea...

1. "numerosi rezervisti au afirmat pe retele ca ,,Oskar'' si ,,Merite deosebite'' s-au dat pe spagi grasoaie, deci penal, sau conditionat ca beneficiarii sa imparta sumele pe o perioada de timp cu sefii directi, care le-au acordat, tot penal."

Ei, da! Ăsta chiar e un argument!
La fel cum cei care nu au pensii militare au afirmat că astea sunt furt! Pe scurt: iarba e mereu mai verde în curtea vecinului! Și eu luam aurul olimpic dacă voiam dar e clar că se dă pe șpăgi grase sau condiționat!

2. AUR și USR sunt două partide extremiste, primul de dreapta și al doilea de stânga. Într-o societate cam 30% au preferințe extremiste deci suma procentelor luate de cele două partide este undeva la 30%. AUR a apărut ca o reacție la radicalismul USR așa cum și partidul nazist a apărut ca o reacție la extinderea comunismului.

3. Am să particip la un miting care îmi reprezintă interesele! Am fost la toate mitingurile o vreme până când mi-am dat seama că eu demonstram pentru ca un aiurit să urce pe scenă și să ceara să îmi taie pensia. Câtă vreme unii nu dorm noaptea nu din cauza pensiei lor mici ci din cauză că ăla a avut Oskar, ăla a avut spor de permanență, ăla a avut solda mai mare, ăla a primit apartament de la stat etc. eu nu am ce să mai caut pe acolo!

Viorel spunea...

Nu avem bani pentru Solda de grad.
https://r3media.ro/guvernul-ciolacu-donatie-de-1-miliard-catre-netflix-si-disney-doua-dintre-cele-mai-woke-companii-media-din-lume/

Cătălin spunea...

UNA CALDA DAR NEBAGATA IN SEAMA. TOTI TEMBELII DE LA TEMBELIZIUNI NE SPUN CA DATORIA PUBLICA A CRESCUT PESTE 50% SI CA DIN ACEST MOTIV TOTI IN ANUL 2025 VOM AVEA PENSIILE SI SALARIILE INGHETATE ADICA NU VOM PRIMI NICI MACAR INDEXAREA CU RATA INFLATIEI. IN ACELASI TIMP IN URMA VIZITEI LUI JOHA LA BIDON LA INTOARCEREA IN TARA SE DORESTE CONVOCAREA CSAT PENTRU ATENTIE!!!!, DONARE UNUI SISTEM PATRIOT EXTREM DE SCUMP SLAVEI UCRAINA. FRATILOR NU MAI E DE STAT ACASA. SUNTEM JEFUITI PE FATA DOAR PENTRU IMUNITATEA UNUIA CARE O VA PIERDE LA SFARSITUL ANULUI. DOAMNEEEEEEE OCROTESTE-I PE ROMANI!

Rezervistul spunea...

Pt d nu-l Cornelius....referitor la acordarea de Oscar in armată...la Jandarmerie unde am lucrat eu se făcea un alt troc pt obținerea acestor sporuri....De ex dacă doreai soldă de merit... mecanismul era următorul: Te duceai la șeful care era de regulă un ofițer care te propunea pe listă... și i spuneai așa... șefu vă rog să-mi dați și mie... Acesta înțelegea pe loc despre ce este vorba și ți spunea... Bine dar lunar îmi dai jum mie și de cealaltă jum bem împreună Să mă contrazică vreunul... dacă poate... Sunt " Rezervistul...nu am mai scris demult cam de înainte de noul admin... Ziuă bună... vă doresc Mâine merg la miting cu fluierul de gât...

Claudiu Marin spunea...

@M și Liviu
De unde ați apărut voi ca niște îndărătnici care va mulțumiți cu o solda de grad de 300 lei în timp ce pentru colegii voștri a ajuns la cca 3000 lei.

Rezervistul spunea...

Mâine tata Putin aliniază in Piața Roșie cam 9500-10 000 militari pt defilare cam cât o divizie pe timp de război...Noi de 1 dec de Ziua Națională a României am avut 1200-1400 de oșteni....nici cât pe o măsea... Ne-am zgârcit cu nevoile armatei...iar până o să ne dezmeticim.... să nu ne ia dracu între timp.. Apropo... i-aș transmite o întrebare min Apărării efemer pe scaunul ăla.... Să ne comunice nouă peste ceva timp câți au mai rămas din soldații voluntari 2600... parcă admiși...din cei peste 6500 care sau prezentat la examen..pe cele 5000 locuri disponibile... Vă spun eu... când se vor dumirii cam cu ce se mănâncă armata...nici jumătate...în rest mai vorbim

Rezervistul spunea...

Am un sfat și pt d nu-l Gen Bălăceanu.... să nu mai insiste cu reintroducerea serv militar obligatoriu.... După ce că politicienii vechi și noi de după revoluție au distrus armata....vrem oșteni mulți acum...Bun...vom avea că-i luam cu arcanul cu Miliția și cu alte cele...dar unde îi ducem... Unitățile militare sau desființat alea din păduri au rămas pustii iar cele situate în orașe pe locul lor au apărut imobiliarele cu largul concurs al celor cu diagonală pe sub maieu...vezi cazul nea Gigi Becali cu terenurile... cu gen care au vrut să-l jecmănească cu 30 % când peste tot se cere 10% comision... Noroc că nea Gigi a avut avocați buni care l-au sfătuit să nu se lase pungășit..Apoi trebuie înființate terenuri de instrucție, tragere,popote, infirmierii,aresturi pt cei care încalcă reg militare, clădiri pt comandamente...nu mai vb de echipamente, muniții, armament tehnică de luptă... Toate acestea se făceau cu bani...cu foarte mulți bani...care nu mai există... Să mă contrazică vreunul...din MApN... dacă poate... PS Același lucru și în MAI este și în jand...vezi supr unităților de la Băneasa...care sa micșorat văzând cu ochii...pe locul lor au apărut...ghici... imobiliare...

Luc 3 spunea...

Am mai spus părerea mea,dacă nu ieșim la proteste,nu "pupăm" nici o mărire!Nu este greu de verificat,profesorii și cadrele medicale,nu au obținut NIMIC prin ......discuții,dialog!Aici în Românica,totul se obține de cine strigă mai tare,cine face greve...etc!@Claudiu,uite,suntem în 8 mai,nici o discuție,oug,un anunț din partea decidenților,NIMIC,deci gata cu optimismul! LA PROTEST!Poate mai avem o șansă să mai câstigăm din drepturile noastre ciuntite!

Ciuclabaridas spunea...

Nu știu ce faceți voi pe aici dar frunzărind toate știrile din media, adică-te TV și ziare, nu răsuflă nimic, dar absolut nimic despre marea demonstrație de mâine. E o omertă generalizată. Mâine va fi la fel de liniște pe TV și în ziare. Mai vizibili au fost gardienii publici. Unde sunteți măi generalilor că doar nu ați vrea să spele rușinea majurii!?

Viorel spunea...

Rezervistul. În primul rând, ca un militar adevărat trebuia să te prezinți (chiar și cu pseudonim). Sunt Rezervistul. Am fost Of., MM, Sof., SGP în MApN., MAI, SRI, etc. La noi se practica metoda…. Nu confunda Oscarul cu Solda de merit. Și atunci, trăgeam concluzii.

Viorel spunea...

Rezervistul. Iarăși bați câmpii. Fă proporția între efectivele Rusoiei și României și o să constați că la defilare, din punct de vedere numeric stăm mai bine decât ei. Dar nu asta contează. Contează ceea ce inamicul nu trebuie să știe despre tine. Adică la SECRET cum fac instituțiile noastre când fac vreo golăneală „legală”.

Leon spunea...

@Rezervistul, este vorba de Soldati si Gradati Profesionisti!
Avem aici raspunsul MApN:
"Numărul de locuri scoase la concurs: 5.093;
Numărul de candidaţi: 6.448 (dintre care fete: 20%);
indicele de interes (raport între nr. candidaţilor şi nr. locurilor scoase la concurs): 1,3;
proporţie candidaţi respinşi la evaluarea fizică (prima probă): 24%;
proporţie candidaţi respinşi la evaluarea psihologică (candidaţi rămaşi după proba fizică): 18%;
proporţie candidaţi respinşi la evaluarea medicală (candidaţi rămaşi după evaluarea psihologică): 12%;
Numărul candidaţilor admişi: 2.626;
Indicele de admitere (proporţia candidaţilor selecţionaţi din totalul candidaţilor înscrişi): 40%." !

Viorel spunea...

Rezervistul. Acum mergi pe arătură. S-au luat cazărmi, terenuri și poligoane de către clasa politică pentru mișmagurile lor (la Botoșani s-a luat Poligonul de Tc. Pentru a se construe 800 de apartamente, 200 pentru personalul militar din garnizoană, etc. S-au construit acum vreo 10 ani doar 200. Stau și acum nelocuite pentru că Primăria nu are bani pentru canalizare, gaz și energie electrică). Bani sunt = 2,5% din PIB. În caz de forță majoră România nu va sta pe gânduri. Nu se mai fac, clădiri din cărămizi, ci se trece direct la cazărmi modulare. Zone / terenuri se vor găsi, principalul este instrucția, poligoane semi și îngropate. Pregătirea omului contează (indiferent de zonă) pentru că după aceea îl disloci unde este cazul. Cât despre arrest, s-a scos de mult din RDM (Regulamentul Disciplinei Militare). Greu cu informarea din România Liberă.

Viorel spunea...

Luc 3. Degeaba strigi mai tare dacă cel care trebuie să te audă nu te aude dar nici nu te înțelege pentru că STRIGI PREA TARE și-l surzești.
În comentariile de mai sus, unii spun că cine vorbește pe șustache cu șeful obține sporuri, Oscar, și alte foloase necuvenite. Tu afirmi că, cu cât strigi mai tare cu atât primești mai mult.
Tot dați ex. cadrelor medicale și profesorii. V-am mai explicat și mă repet. De medic depinde bolnavul, de profesor depinde elevul. De militari cine depinde în momentul de față ? Nimeni. Doar când va fi război va fi băgat în seamă și militarul.

Viorel spunea...

Ciuclabaridas. Se aplică tactica lui Ștefan cel Mare în bătălia de la Vaslui. Acum pârjolesc pământul și otrăvesc fântânile, apoi totul intră în ceață. Mâine se așteaptă semnalul pentru a trâmbița buciumașii. Dușmanii vor intra singuri în mlaștină. Vor cere ajutor de la armată, dar îi vom condiționa cu acordarea Soldei de grad.

Rezervistul spunea...

Pt d nul Leon....acum îmi dai dreptate... că din aprox 6500 prezenți la examene au fost admiși aprox 2600....exact 40% ... cât ai afirmat....Eu spuneam altceva cu subînțeles...Unde sunt ăia cu care amenințau șefii dacă nu-ți vedeai de treabă în armată..cu" Vezi că sunt i sută la poartă...ca să-ți ia locul..." A fugit puiul cu ața...nene...Pe vremuri la ofițeri câți și la subof erau de la 6-10 pe un loc...Acum vedem care aplică de 1,2-1,4 pe un loc de râsul curcilor Când am dat eu la academia tehnica militară în 1985... până și la subingineri ( cursuri de 3 ani)erau 6/ loc...În ceea ce privește aresturile din unitățile militare îi reamintesc onorabilului care vrea să-mi reamintescăă de RG 2. RDM ...și alte reg și comiții că pe timp de rezbel toate acestea sunt provizorii. vezi ce a făcut Zelenski cu vârsta de mobilizare... că înainte să-i atace Davai ceas...davai palton....era ca la noi 55 ani maxim...pt civili...A mărit o la 60 ani de la 1 MAI..din lipsă de bărbați... că au fost uciși cu sutele de mii...Asta nu se spune pe post...au interdicție de vede de la CNA

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Rezervistul, multumesc pt sustinere si confirmare cu spaga pe sporuri, prime si oskaruri! Era o vreme cand pe aici si pe alte bloguri se confirma deschis cum cereau oskaruri si alte sporuri sau prime si sefii impuneau aceasta taxa sa imparta beneficiul pe o perioada de timp cu subordonatii beneficiari, si cred ca sunt dispusi si acum sa recunoasca unii, caci oricum au trecut niste ani si faptele s-au prescris, dar asta e realitatea, si nu trebuie s-o ocolim, si toti stim ca asa s-a procedat in majoritatea cazurilor. Care s-a spovedit de PASTI LA POCHI poate s-o faca si aici sa-si ia de pe suflete o povara! SUBLINIEZ: Beneficiarii meritau, foarte multi, acest beneficiu-oskar, sau alte stimulente financiare, dar vedeti dragii mei ca sefii nu acordau beneficiul decat conditionat de o spaga imediata si consistenta, sau in durata de timp sa spoileasca beneficiul, ori total o vreme, ori 50% tot p o perioada, deci nu beneficiarii erau de vina in fapt, ci sefii spagari, care citind ce scriu eu aici le cam tremura izmenele in gur de rusinea dezvaluirilor sau de frica! Sa nu le fie frica, caci de ramas de magari tot raman, iar beneficiarii oricum nu-i vor da in gatoase, ca oameni cu scaun la cap, insa sa se stie ca discriminarile intre generatii au luat niste forme mafiote, ele fiind inventate in clocariile ministerelor, unde absolut toti guleratii luau oskaruri si sporuri căcălau, pe cand noi fomeam cu pensiile distruse, inghetate si mici ca tot de ei sa aiba bani de asemenea jonglerii inventate, si ele exista si acum sub alte forme si la fel de consistente si nu degeaba se opun crunt actualizarii soldelor de grad de frica faptului ca nu le mai raman bani de astfel de jonglerii mafiote! Asa se intampla cand ministru,l la oricare minister de forta, este un civil habarnist, oricare ar fi el, si nu este pus acolo un profesionist cu epoleti si cu vână de militar-politist forte, care imediat ar descoperi spilul actiunilor mafiote din clocarimea gulerata!

Rezervistul spunea...

Viorele...Ce secrete să nu afle inamicul de la tine când toată lumea știe de pe Google Earth..că avem un singur submarin...dat de ruși lui Ceaușescu în 1985... fără baterii din 1996... că ne apărăm țara cu 12 F 16...la Bărăganul... atât...de tancuri ce să mai vb că eram mic 10 ani când mă duceam noaptea cu puștii din cartierul Titan să vedem cum ies pe trenuri pt export in Siria și Iraq din pământ de la FMGS...poata 4 de la Faur...acum acolo se fac alambice de țuică din inoxul special Ne alerga Miliția... să nu ne apropiem prea mult...apoi peste ani am făcut armata la giarmata la aviație...în 1985...Numai acolo aveam 5 escadrile... cred că aveam pe puțin 380-400 miguri operaționale de toate categ Mig 21-23-29... Iar 93-99...etc .la niv țării Acum sa ales praful...de aerop militare...Pe Caransebeș se practică Kartingul de un întreprinzător local...Alexeni...în paragină...pustiu.. Deveselu desființat,Craiova la fel doar civil, Timișoara idem... Constanta dat spre îngrijire fratelui mai mare de peste ocean...Și ex pot continua...Ce faci cu oamenii...care chiar dacă sunt bine pregătiți cum zici nu au tehnică...? E carne de tun...cum zicea Stalin in 1941-42...Eu ca fost militar îmi iubesc camarazii și patria și-i urăsc pe politicieni că au distrus armata și tot ceea ce reprezintă ea pt Romania

M spunea...

@Claudiu Marin

Ce activitate de natură militară sau polițienească executați pentru a primi solda de grad actualizată?
De ce un dascăl nu primește actualizare la creșterea salariului celui activ? Să se facă atunci când se va face și actualizarea valorii gradului didactic!!!

Eu am ieșit la pensie în 2017. Cum bine zicea cineva mă simt jignit când îmi aruncă un camarad cu scârbă apelativul de "ciucan". Dacă mă înjură Drulă și cu Slinosul nu am ce să fac! Sunt dușmanii noștri, îi urăsc egal cu ura lor! Dar nu mă duc la mitinguri să fiu înjurat de ai mei!

@Viorel
Cine depinde de militari? Păi să vedem!
- ăla de s-a înfipt cu mașina în stâlp și așteaptă descarcerarea,
- ăla de i-a luat casa foc și i-au rămas plozii înăuntru,
- toate ambasadele păzite de jandarmi,
- toate zborurile asigurate antitero de SRI,
- toate comunicațiile guvernamentale și serviciul 112 al STS.

Mda.... Cei de la MApN momentan nu prea au în țară activitate... Stai! Cei de la poliția aeriană!

PS Am zis doar de militari că dacă adăugăm și polițiștii....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu va bateti capul cu adniterile in sistemul de aparare si ordine publica, pentru ca presa i-a tocat marunt si au scos la lumina deficientele de incadrare datorita faptului ca acest sistem nu mai prezinta o garantie de viitor individual, apoi nu se respecta legislatia de pensionare si le este frica sa pateasca ce patim noi acum si de multa vreme, cand se vor pensiona, si nu vor ca dupa 55-60 ani sa alerge cu burdihanele implăpumate in untura si osanza la portici, dupa inamici rusnaci năuci, infractori versati si dibaci si violatori cordaci!

Leon spunea...

@M, ma dezamagesti, daca ai ajuns sa compari GRADUL MILITAR cu gradul didactic !
PS.In timp ce pensia profesorului a crescut in ultimii 8 ani de 2,3 ori, SG la pensionarii militari a crescut numai cu 50% !

Claudiu Marin spunea...

A reaparut M, spun unii?
Eu abia acum l-am remarcat, pentru ca este un novice in materie de pensii.
Nu stie ca pensia profesorului este calculata dupa aceeasi formula de stabilire a punctajului pentru intreaga activitate, indiferent cand a iesit la pensie, si ca valoarea punctului de referinta este aceeasi pentru toți profesorii si pensionarii civili.
Legea civila nu produce discriminari intre generatii!
Mentinerea actualei legi a pensiilor militare este o mana cereasca pentru generalii in prag de pensionare. Mai trag cate un tun de cresteri salariale in prag de pensionare cresteri de care profita cat sunt pensionari, fara sa-i intereseze de cei care s-au pensionat inaintea lor.

Rezervistul spunea...

Pt d nu-l Cornelius...tot respectului pt d ta...Eu nu îmi încarc memoria cu admiterile in sc militare ci exprim realitatea de azi in care sa ajuns....Hai să-ți zic una să râzi cu poftă...Am un vecin de bloc medic militar care a fost în câteva comisii de examinare la admiterea in școli de MM și subof pe la Sibiu cât și la Câmpina ( pol) Îmi povestea că de doi ani nu a mai văzut asemenea specimene... Cică se prezentau atât băieți cât și fete cu 100-120 kg ..plini de shaorma alții cu belciuge in urechi nas sprâncene...cu bărbi precum părintele Sofronie de la mănăstirea Adâncata ...cu tatuaje pe tot corpul sirene ancore,dragoni pe frunte L-am întrebat pe unul cum va putea alerga proba de 2 km ..? având 120 kg... ști ce mi-a răspuns... lasă nene că după prima tură mă pitesc după copac... să alerge fraierii... că așa ia spus tasu acasă...Altul a venit la exam parfumat bine cu albitură...A fost bineînțeles dat afară nu înainte de al întreba cineva din comisie...cum a ajuns aici...A răspuns...cu auto unde am mai luat 4 colegi in mașină... domnilor zice el la plecare...am luat 200 g să prind energie și curaj..Cu asemenea oameni care pun pariu că nici în viața civilă nu au făcut vreo brânză vrea armata să devină profesionistă...?PS Deja se are în vedere la MApN în disperare de cauză...să coboare ștacheta pe viitor... să vină și cu 8-10 clase,cu cazier judiciar...Per total e bine...La MAI este la fel au desființat liceele militare din Buzău și Ploiesti din lipsă de fonduri și de oameni

GG spunea...

Ca sa se afle în treabă,cineva mai sus întreabă în genul ,întrebare întrebătoare,nu că...,nu ar ști răspunsul,întreabă doar...,asa de sanchi.După ce face apologia meseriilor unui anume gen de meserie, în care crede el ca ar fi cea mai cea,iar celelalte ar fi de tăiat frunze la câini,continuă cu aberații de Goga! As putea sa-i răspund la întrebare,dar îl trimit la filmul "Morometii",când ,Lilă întreabă,iar ,Moromete îi răspunde în stilul ce-l caracteriza!!! Vai de noi ce idioți avem prin structurile SNAOPSN!

csej spunea...

Nu sunt vinovati cei ce beneficiază de Oskar ci cei ce au inițiat legea.Prost sa fii sa nu profiti de oportunitate.
Legea in sine e o aiureală.
Mares@nu pune semnul egalității între gradele didactice cu gradele militare.Pentru fiecare grad didactic cadrele didactice susțin examen Gradul didactic aduce un plus la salariu.
Pensia profesorului se calculează conform sistemului public de pensii


În ceeace te privește mai pune fermieri la gura.

DorelDorel spunea...

Felicitări ”Rezervistul”. Analize, puncte de vedere, păreri dar și relatări obiective, corecte și reale. Vă asigur că sunt mulți care se asociază vocii și gândurilor dumneavoastră. Au trăit și au înțeles asemenea dumneavoastră acele timpuri, dar și dezamăgirile prezentului.Și cum să nu fie dureroase aceste vremuri cănd numărul VIOREI-lor este deja copleșitor. Au distrus colective, instituții, societate. Vedeți aici, pe site-ul acesta ce puternici sunt și ce ambiție au (norocul nostru că-i trece pișarea din sfert în sfert de oră, mai reușim să respirăm și noi, ceilalți).Este dureros să constați că ai servit instituția militară mai mult de 33 ani cadru plus adolescența, iar vocea VIOREI-lor pune în umbră, distruge și murdărește tot. Sper să ne vedem mâine cât mai mulți. Vă salut!

Viorel spunea...

Dorel la pătrat. Un comentariu de doi lei fără subiect și predicat, nimic concret. Se vede lipsa de logică, se vede că nu înțelegi rostul invitației la dialogul de mâine. Auzi la mintea ta. Rezervistul a devenit un simbol demn de urmat. Eu și alții ca mine am / au: „Au distrus colective, instituții, societate”. Te referi la CAP-uri prin colective ? Instituțiile le asimilezi cu fabrici, uzine, combinate, etc. ? Cât despre societate chiar nu înțeleg la ce te referi. Și da, ai servit instituția militară 33 de ani (eu 36 / vechime cumulată peste 51), dar cu adolescența cum este ? Face și ea parte din armată (cred că știu la ce te referi, dar ești prea slab ca să te exprimi pe înțelesul publicului spectator) ? Iar dacă (ceea ce nu cred prin modul de gândire și exprimare) ești și Of. (scuze celorlalți), vai de capul tău. Ai grijă mâine la manifestație cu pișarea prin boscheți să nu primești amendă pentru că ai interzis la a intra în crâșmă înainte și pe timpul manifestației. Se spune, am onoarea și nu vă salut.

un oscar = o pensie spunea...

eu de 5 ani tot repet cum se iau aceste Oskare,la mine au luat acest trofeu doar cei pilosi si cei care informau sefii de orice nimic. Nu e problema ca se iau aceste trofee World Cup ,doar ca e nedrept ca se calculeaza la pensie pentru 50 de ani de pensie desi au avut acest trofeu 6 luni,in cazul meu un coleg similar mie are 1.000 de lei in plus si imi zice ca el a meritat iar eu nu meritam.deci un oscar = o pensie!!!!!!

un oscar = o pensie spunea...

in ceea ce il priveste pe viorel,e suficient sa spun ca e vb de Buzau-limita de 15 minute

GG spunea...

VIORELE@ DE LA UN timp te exprimi numai în parabole😁
Lasă omul sa se adreseze publicului,
ca le zice binișor.
Ții minte prima ta postare? Eu o știu.Stii cum te luase în pleasna,
Cezar și tigri 2? Las-l în pace,omul își spune și el păsul.Vezi,tu,d-aia n-are ursul coadă!

Relu spunea...

Legea civila poate nu creaza discriminari? Poate, dar discrepante mari sunt, au recunoscut toti ministrii muncii si sefii casei de pensii, ca deaia se tot chinuie sa faca si sa aplice o alta lege.Si cu disparitia grupelor si a conditiilor cum e? Unele beneficii sunt singurele metode de a atrage oameni in domenii foarte grele.

Rezervistul spunea...

Pt nenea GG... Tot respectul și considerația și pt dv..se vede că ești un adevărat camarad cu care m-aș duce fără frică și n linia întâi dacă este nevoie fără teamă că ești vreun Viorel deghizat gata să-mi bage baioneta pe la spate in coaste...Unii se cred că dacă sunt mai vechi pe blog dețin tot adevărul... și nu pot fi contrazisi cum se spunea în armată.. eu sunt biban nu am voie să comentez.. iar el e baștan,veteran etc și trebuie să execut să fiu de acord cu el .. În timp de rezbel nu mai merge așa..Să-ți dau un exemplu în consecința povestit de bunicul meu sanitar ce a fost în al doilea război mondial... când eram prieteni cu nemții... undeva pe la Odessa ajuns cu pichetul de grăniceri la ordinul lui Antonescu...Acolo era un alt Viorel ofițer de carieră rău foarte rău față de cei aduși din civilie ( profesori, avocați,contabili) făcuți of la mobilizare care erau mai blânzi in comportament...Acesta chinuia trupa continuu cu bătaia arestul etc.. Într-o zi sătui de situație un sergent adună 10 soldați le vb ceva iar la ordinul de atac... când pun scara să urce ambrazura tranșeului și-l lasă pe nebun...că vroia să fie primul și acolo Îl împușcă toți în spate... bineînțeles urmează curtea marțială acolo după atac pe câmp o masă..ceva scaune... Comisia nu înțelegea de ce of are gloanțele înfipte în spate și nu în față...de la inamic... Este întrebat serg care era mai dezghețat... să explice...Acesta spune așa...D lor...La ordinul de atac... ofițerul a luat scara și a pus-o invers a urcat primul... și a fugit în direcția opusă spun eu..de frică Toți soldații au spus la fel...că serg...Concluzia comisiei... Lașitate a unui ofițer în fața inamicului... lăsarea trupei fără comanda la ordinul de atac, trădare de patrie...cazul este clasat...La final spune un col... asta... Să zicem că scăpa cu viață... și legat îl legam cu tot cu targă de stâlp...pt a da un ex...trupei..Ce expertiză balistică...!? credeți că se făcea atunci...nici una... îmi zice tataia... direct la groapă că era răzbel și zburau gloanțele zi și noapte...atunci în 1941... Se spune în istorie că Armata romana a făcut o figură bună în prima parte a războiului.la Odessa

Relu spunea...

Esti sigur ca nu e din Sven Hassel?

Rezervistul spunea...

Îți garantez 100% că bunicul mi-a povestit treaba asta după mult timp de la terminarea războiului..si după ce m-am născut eu bineînțeles ca să înțeleg...a fost sanitar la pichetul de grăniceri de la Giurgiu...era în stagiu militar obligatoriu în 1941...era născut în 1921...La 22 iunie 1941...a trecut Prutul împreună cu compania sa... direcția Odessa...A și fost rănit de o schijă de Brand la genunchi... rană vindecată pe care mi-a arătat o ( cicatrice)Cu toate că se afla ca sanitar in linia 3 se vede treaba că nu a fost iertat de inamic...A fost demobilizat odată cu încheierea războiului cu gradul de serg A decedat de moarte bună în 2004 la 83 ani Îmi garanta că mai toți știau situația reală .. toți erau de acord tacit cu ea..chiar și unii ofițeri bănuiau dar au păstrat tăcerea...Acela nu era un adevărat om ci un animal care poate și-a meritat soarta...Eu spun că după ce erau chinuiți de situația de pe front...lipsuri.frica de moarte.. mai vine unul în plus...care este de al tău.. să te chinuie nemeritat și să-ți facă viața mai amară.. decât este...Acum poate îmi dai dreptate...și mă crezi?