Un produs Blogger.

luni, octombrie 10, 2016

Când se actualizează pensiile militare recalculate, potrivit programului PSD de guvernare

63 comments
Nu găsim o preocupare specială a PSD pentru pensionarii militari, creșterea valorii punctului de pensie, pentru cei din sistemul public de pensie, de la 871,1 lei,  în prezent,  la 1400 lei în 2020 neaplicându-se pensiilor militare.
Indirect, pensionarii militari vor beneficia de celelalte măsuri sociale și fiscale cuprinse in programul de guvernare, dacă PSD va forma guvernul după alegerile parlamentare din decembrie, astfel:

-Se reduc 102 taxe nefiscale, de interes pentru pensionari fiind eliminarea impozitului pe masini cu capacitatea cilindrică mai mică de 1600 cmc si a impozitului pe terenul agricol, dacă este cultivat.

-Pentru pensiile care sunt egale sau mai mici de 2.000 de lei brut pe lună impozitul pe venit ar urma să fie eliminat, iar pentru cele care depăşesc această valoare, impozitul ar urma să scadă de la 16% la 10%. 90% dintre pensionari nu vor mai plăti, potrivit sursei citate, niciun tip de impozit sau contribuţii.
-Pensionarii ar urma să nu mai plătească CASS de 5,5% pentru pensiile mai mici decât punctul de pensie.
-adoptarea legii salarizării unitare până la 01 07 2017, când și pensiile militare recalculate vor fi actualizate în funcție de  noile solde ale activilor.

Atenție!
Potrivit Art. 60 alin (3) din Legea 223/2015, în anii în care sunt posibile atât indexarea cât și actualizarea se aplică prevederea mai favorabilă. Adică ...nu se însumează cele 2 operațiuni.


Graficul arată descreșterile economice înperioadaguvernărilor de dreapta
 Pentru pensionarii militari ar însemna că actualizarea pensiilor militare recalculate s-ar face începând cu 01 iulie 2017, dacă  până atunci se adoptă legea salarizării unitare.
Creșterea valorii punctului de pensie nu-i privește pe pensionarii militari


Proiectul acestei legi ar urma să fie introdus de astăzi în Parlament

63 de comentarii:

ucin spunea...

am onoarea sa va salut.am primit decizia pe l223 cf art.40 fc.2,40 gr.1,35 vch36 sm20 spor40 disp25 vcm cumulata37 omm15 sps9 data iesirii 2008 aug total brut2272 totalbrutvechi1700 sm20

Huhu Rezea spunea...

@ucin
Pensie lungă!
Cum de ai avut 9% PS, dacă vechimea în serviciu a fost sub 20 ani? Ai mai lucrat undeva inainte de armată?

ucin spunea...

da am lucrat 7,4 ani in civilie dupa,vch.efectiva 20 ani 11 luni dincare14 ani 5luni cs, 4ani 6luni cd, 2ani sc.mil. baza de calcul 2313

VMarian spunea...

@ucin,
cu aceste date pensia bruta este de 2.489 lei, nu 2.272 lei !!!

ucin spunea...

am facut calculul online dupa ancmrrcpturzii si este 99 la suta la fel

ucin spunea...

am gresit solda fc ests 2,35

avianyc spunea...

Poate a aproximat el ceva pe la sporuri sau nu a citit corect datele din decizie.
pensia reala după aceste date ar fi cam pe aici brut 2314 , indexat cu 5% 2430 , net 2137.
Cele venite dau cite ceva plus minus fata de calculele după formula. Aici dif de 32 lei la brut fara indexare.Cu indexare diferenta 58 lei.

Unknown spunea...

Bummmm... Si discutia vine la subiect. Si asta pentru ca a aparut o decizie. Sa-i multumim lui UCIN. Asteptam urmatoarele decizii. Marian Vasile are, deja, obiectii interesante. Sa vedem de unde vin diferentele. Cred ca Vasile nu "recunoaste" OG 57....

Huhu Rezea spunea...

@ucin
7,4 ani lucrați în civilie, după 2008, nu mai produceau o crestere a procentului pentru pensia suplimentară.
De aceea te-am întrebat cum ai ajuns la sporul de 9% pensie suplimentară, pentru 20-21 ani vechime.

tigri2 spunea...

@Huhu, foarte simplu "ucin" a ajuns la 9%>>>mintind ! Crede ca suntem veniti cu pluta si poate spune ce vrea.

avianyc spunea...

Cu 2,35 ar rezulta 2281 brut ,2395 brut indexat cu 5 % si 2109 net.
Ucin verifica decizia si spune-ne brutul final(cel indexat cu 5%).Altfel derutezi poporul.

ucin spunea...

aveti dreptate eu am gresit luat de val.am lucratinainte 7,4

VMarian spunea...

@ smecheras bursuc
Care decizie ? Cand veti vedea decizia veti costatata ca cifrele prezentate nu sunt reale. Cunosc suficient de bine OG 57/2015. Ca dovada - vedeti care este diferenta de calcul intre 97,5% (85% + 85%* 15%) si 124% (100% + 9% +15%)si sumele prezentate ca pensiile calculate. Intelegeti calculul sau sunt necesare explicatii suplimentare ?

@ Ucin,
Sanatate si pensie cat mai lunga.

P.S. Intersant ar fi daca am putea sti care sunt sporurile care sunt fix 40%

Cu stima,

ucin spunea...

am sa dau exact dupa decizie pensie serviciu limita de virsta 1967 suma omm197 suma indexare108 total pensie 2272

ucin spunea...

avianyc baza de calcul este 2313

ucin spunea...

la sporuri am avut spor confidentialitate 10, spor zone izolate9,9 indemnizatie specialist 10 spor conditii vatamatoare 10

ucin spunea...

dar in una din cele 6 luni am fost in co iar sporurile au fost de sp izolare5,9 spcond vatamatoare6 in restul lunilor au ramas la fel

ucin spunea...

eu am aproximat la 40 conta prea mult 50 lei

ucin spunea...

am facut calculul pe ancmrr cpturzii si este 99,9 corect diferenta 1 leu

Pop Iuliu spunea...

Am onoarea sa va salut! Domnule Admin! Astăzi am aflat de la un cunoscut, cu funcție de conducere in SMG, ca mai mulți ofițeri care întrunesc condițiile de pensionare, vor cere trecerea in rezerva in perioada imediata întrucât dacă vor iesii la pensie după 01ian. 2017 la calculul pensiei nu vor beneficia de majorarea pensiei cu 5% acordată celor pensionați in acest an! Am publicat acest comentariu doar pentru ca dumneavoastră sa dezvoltați tema, care este de mare interes in rândul cadrelor active, potențial pensionabile. Va mulțumesc!

VMarian spunea...

M-am lamurit - ati prezentat date aproximative din decizia de pensie. Din aceasta cauza nu poate fi corect calculata de mine, si de alte persoane. Va multumesc @ucin pentru cele prezentate, insa tinand cont de subiectul aflat in discutie nu m-am edificat.

Huhu Rezea spunea...

@Pop
Asa spune art. 19 din OUG 57/2015.
In 2016 pensiile militare se îndexeaza cu 5%.
In 2017 pensiile militare se vor indexa cu alt procent, asa cum prevede Art. 59 din lege.
In 2017 va fi posibila si o actualizare, daca se emite legea salarizării unice, cum promite PSD.
Potrivit art. 60 alin 3, in anii in care sunt posibile atât indexarea cât și actualizarea, se alică doar cea mai favorabilă.

ucin spunea...

ce nu inteleg marirea pe cele 6 luni este aceasi 574 lei net 455 dar luna a5a am avut co brut2198 celelalte 5 luni 2336

Unknown spunea...

Cine se va pensiona cu data de 31.12.2016, va mai beneficia de indexarea pensiilor cu 5% avand in vedere ca decizia va fi emisa in anul 2017?

Unknown spunea...

vrajeala,propaganda si prostie,unde vedeti voi ca spune ceva psd depre pensii in afara de ce sse stie?ata esste un potac psdist ,arunca floricele sa puna botul fraerii,neneeee---nu un partid face toate astea,parlamentul,indiferent din ce partide unt,nu piutem sa anticipam gindirea i logica lor,lasati tromboanele ca e frig si inghezta mustiucul,ucin[nicu pe invers]ai vrajeala in tine nenea plotoneru de mori de ras,nu s a eliberat nici o decizie,numai daca ai ieit acul la bensie,ai bagat cam multe sporuri care nu se leaga,daca ai lucrat la ds,ai 10 la suta dra de unde por de izolare si pericol nene?lua arhiva foc?daca ai singe n oase pune ce pacialitate sau functie ai avut,ca ai fost ubofiter eclara

Huhu Rezea spunea...

@misuku hoara
Se vede că ești complet lipsit de cultură politică. Parcă n-ai fi trăit în România, la precedentele alegeri parlamentare.Partidele propun listele parlamentare, partidele care câștiga alegerile formează guvernele, care la rândul lor redactează și aplică programele de guvernare.
@OPREA
Contează data pensionării, nu data emiterii deciziei.

ghurse spunea...

@misuku hoara, chiar esti pe dinafara! S-au primit deja decizii de recalculare atat de catre cei iesiti inainte de 2011 cat si de cei iesiti dupa 2011. Cat priveste sporurile, dupa 2007 cele enuerate de catre ucin sunt uzuale (mai putin sporul de izolare) si se regasesc la marea majoritate. Puteau fi si mai multe.

Unknown spunea...

@uciu
Sa fie cat mai lunga!
@Tigri2
Prea repede il catalogati! Nu toti sunt diversionisti!
@Mistocu Hoara
Daca, exista vointa politica se pote face multe pentru populatia amarata a acestei tari.
Pe langa vointa,mai trebuie si multa minte pentru a gestiona treburile tarii.Minte si cinste,calitati esentiale pe care politicienii ar trebui sa le aibe! Oare,le au?

Huhu Rezea spunea...

Gigi
De multe ori alegătorii dau dovadă ca nu au prea multă minte când votează

Unknown spunea...

Asa este, suntem chemati din patru in patru ani sa punem stampila pe un buletin de vot. Spre deosebire de politicieni,noua alegatorilor ne trebuie doar,putina minte! Cinstea? O avem!
Daca nu vom avea un gram de minte in 11,va fi multa suferinta in urmatorii patru ani.
Cu toate ca n-am mai votat de mult timp,pe 11,voi fi la prima ora sa votez!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Il respect foate mult pe parinele Florian, sef capelan, sau cum i-o zice ca militar, al Penienciarului Tg. Ocna, care este coordonatorul ziarului meu si expert cooronator al Asocatiei de tineret, ONESTIN, Onesti,chiar batran fiind fac si eu parte cu contract anual de sprijin umanitar, si am scris minunate si numeroase articole de sprijin umanitar, il iubesc pe Dl. Huhu Rezea, sau cum i-o mai zice cu adevarat, ca a descoperit in pensia mea mari lacune, si pentru care azi la Bacau am depus cu succes, si de netagaduit, actele de dare in judecata a Casei sectoriale de pensii... Il iubesc pe Olescu, Cezar, Doru Serban, Iulian Mres, Cezar, Iceparu, si pe toti, apoi toate doamnele, Doamne, chiar si pe Bontas civilul care are un dinte impotriva mea...
Va iubesc in afara sicanelor Dumneavoastra, va iubesc si va oblig sa va iubiti, dragii mei, pentru ca suntem camarazi si se uita lumea la noi si ne arata cu degetul, daca nu ne iubim! Mi-a zis vecinul meu, Remus, ca ne citeste, ca civil angajat la DISTRIGAZ, Dl. Huhu poate ca l-a luat in cumul ca Thomas Remus, si m-a intrebat de ce ne mancam si ne ofensam intre noi! Eu am fost atat de spiritul sa afirm ca indiferent de dialogurile care se produc in spatiul virtual, noi ramanem camarazi si ne iubim, e doar o aparenta ca ne-am dusmani! Eu zic ca am avut dreptate: Contrazic efortul comun si lupta pentru dreptate, aparentele duc in eroare ca ne balacarim tiganeste, dar noi ramanem camarazi si prieteni, fapt pentru care va ador pe toti! Doamne, ce bine ca mama nu m-a faut neam prost! Doamne, ce bine ca am camarazi inteligenti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stati asa! ASA ZICE O VORBA DIN BATRANI! Stiati ca azi eram sa fac pipi cu un testicol? Noi ii zicem...coi...fura! Mi-a venit, nene, o pishare de zile mari in drumul meu spre judecatoria Bacau, ceas rau pe un drum lung, pe jos si ma incerca panica, boala furata de la doamna mea, si am incept sa zic Tatal nostru sa nu ma scap pe mine, valeleu ce ma durea uterul, trompele si labiile, dar cred ca Bunul ala misto din Ceruri si care nu-i cretin ca mine pishacios, m-a auzit dar mai cred ca a si facut mishto din Ceruri de mine, ca in graba aia tremuram de nerabdare, imi forfecam bulanele, ma chibuiam transpirat, apoi mi-am scos un c...oi cat un cotoi dintre cele doua moi, noroc chior ca curva de fermoar ma santaja ca Kovesi, blocat si de i-ar muri neamul, bracinarii imi tinea jetul pe pistil! Faceam urat ca lebada prinsa de tigani pe lacul Elvetiei...Dadeam un regat pentru un pishat! Am fortat treaba, dar degeaba! Transpiram si ma agitam sa ma pish pe-un ram, da' canci! Vedeam eu ca scula e rotunda, deci cu un bosh se confunda, vorba fiind de pipait, nu de nimerit!...Vai mie ce paranghelie! Dupa ce mi-am gasit zgarbacelul, in Autogara suna clopotzelul ca-mi pleaca autocarelul, dar ce sa-mi pese mie de plecare cand ma chisham de usurare! Vai Doamne, nu da dusmanilor pisharea mea de azi! A tinut cat repriza intai din meciul dintre Romanistan si Afganistan, care nici macar nu era in plan!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ne-am obisnuit sa ne refulam pe pensiile militare, ah ce fixatie cazona, si daca as deschide cutia Pandorei cu un amuzament personal, n-ar fi benefic sa mai destindem atmosfera? Cand eram tanar, semanam cu actorul fracez Alain Deloc, sau Delon, cum i se mai zice pe la noi prin papusoaie...Cacalau muieri si alte alea bunacioaice...Nu fiti rai ca eu stiu ce zic...N-o mint decat pe Ana sa fur din banii de casa sa fumez pe furis, ca stau rau cu nervii din cauza pensiei, dupa ce n-am fumat 5 ani...Am fost detasat la Lupeni la mina cu militarii, Cdt. Plt si acolo am cunoscut la coftarie, eu band doar suc, pe cuvant, in viata mea am baut trei cafele la trei nunti oficiale cu acte ale mele, fara sa mai beau cafea sau alcool si la zecile mele casatorii de conjuctura, fictive, deci am cunoscut pe o doamna extrem de frumoasa si volubila, atata de frumoasa ca o poreclisem Streasina de la genele mari peste ochii albastrii de sub paru negru piepatanat in neglije si care-i sporea farmecul si ii sublinia intelectualitatea, caci era sefa contabila la Mina Vulcan, si ea isi bea cafeua mereu acolo in cofetarie, iar cand o vedeam compuneam din memorie poezii care ma adormeau cu frumustea metaforelor di gandul meu....VISAM LA EA, O RAVNEAM, O VOIAM PENTRU O NOAPTE MACAR SA-I FIU AMANT, EU, MARELE SMECHER INCACIULAT KAKI! Doamne, pupa-ti-as talpile tale, am castigat-o pentru ca de cand m-am nascut sunt un luptator, un invingator si castigator de inimi ale femeilor si a tot ce vreau, pentru ca dimineta imi zic de 30 de ori sa castig orice lupta! Era amanta sefului meu, un mare porc fudul, increzut si cu aere de babuin, dusman pe mine ca eram afemeiat si nu-i dadeam si lui doamne care se retrageau cand ii vedeau fatza de babuin, iar ambitia mea in viata, si jur ca asa este, sa le regulez pe toate sotiile sau amantele sefilor mei care erau nemuri proaste si golani in relatiile cu mine, folosindu-ma de farmecul si inteligenta ma sa le cuceresc! Pot zile intregi sa va postez aventurile mele, dar nu e cazul! Pe scurt, in timp ce faceam sex, ea mi-a spus ca o face din razbunare ca nu divorteaza de sotie, dar vrea sa-l prinda de urechi facandu-i un copil dar, fiind clapaug si urat, chiar de-l face alege de comanda sa-l zamislesca cu un barbat frumos, alegandu-ma pe mine, stiind ca si fiul meu, Flavius Felix, e un copil extrem de frumos si inteligent ( Dati pe fb Ifrim Flavius-Felix, sau sotia lui, Ifrim Trandafir Florentina sa va convingeti)! Pe scurt din nou: L-a tradus pe fraier, da el si-a dat seama ca am plesnit-o pentru ca proasta i-a zis la o cearta ca nu stie sa-si foloseasca scula si sentimentele suave ca mine, un bonom cu buna crestere, educatie si comportare de cavaler, a lui fiind de mitocan, chiar badaran cu epoleti! Am avut accidentul, apoi am plecat, dar capitanul acela de vanatori de munte mi-a crescut copilul! I-am facut bucata ca era badaran cu mine, necolegial si neprincipial, considerand ca fiind echivalenti insemna functia lui sa-si bata joc de mine trimitandu-ma in subteran in locul lu, dar eu cu ce m-am ales din aceasta poveste in afara de o amintire stupefianta? Am gresit cu ceva in toata povestea asta?> Am o circumstanta atenuanta: Eram tanar, sincer ca nu judecam drept valorile moralei, pentru ca aveam 29 de ani, varsta intruchipa totusi un fost famist divortat,dar atent la imagine sa sa iau FB la Dosar si evitam fapul ca eram chipes, atunci nu-mi dadea certiduninea imoralitatii care in acele vremuri era o onoare printre militari ( sictir care zice ca n-a fost imoral si n-a tras ca la Verdun la rame, inseamna ca a fost ori o pocitani, ori un ,,indemanatic!!!)pe care astazi o judec ca fiind razbunare, imoralitate si nesabuinta! Domniile voastre considera de bine ca am tras la rama barcii si altul sa plateasca consumatia imoralitatii mele? Sau de rau ca ca un pampalau si-a primit rasplata de om rau? Dracul stie, ca eu nu ma pot limpezi adevarului care de fapt ma macina zi si noapte ca ,,mi-am tradus'' u coleg prea aspru si prea perfid, doar ca razbunare! Simt ca sunt imoral in tot ce-am facut!

Anonim spunea...

HUHUREZ
Cine se pensioneaza anul acesta pana la 31.12.2016, va beneficia de indexarea de 5 % pe 2016, urmand ca incepand cu 01.01.2017 sa primeasca o noua indexare pe 2017.Deaceea se inghesuie toti sa se pensioneze. In plus de la 01.01.2017, multe functii ale activilor vor scadea cu o treapta, ceeace duce la raportarea celor 6 luni alese la functia avuta la data pensionarii.

F16 spunea...

ESTI DEMENT IAR ADMIN NU INTTELEG DE CE TE TOLERRAZA!!!

Unknown spunea...

nu au trimis cmj pt ca nu au primit adeverintele cu salariile pe 6 luni de la arhivele militare nu apar noile decizii degeaba asteptati o zi buna

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Gata, ți-au înregistrat dosarul la Tribunal.



Numãr unic dosar: 3250/110/2016
… 110/2016 Fond vDosarCHL http://portal/sites/cthub Tribunalul BACĂU IFRIM CORNELIU si CASA TERITORIALĂ DE PENSII MILITARE A MINISTERULUI APĂRARI NAŢIONALE si Asigurări …
Obiectul cauzei: obligaţie de a face
Stadiu procesual: Fond
Materia juridicã: Asigurări sociale

Unknown spunea...

Deja,guv.nostrii au anuntat faptul
ca,indicele de inflatie este sub zero.
Daca,cunoaste cineva care este salariul mediu brut,pina in acest moment,se poate face un calcul pt.
a ne da seama cu ct se vor indexa pensiile in 2017.
@Corneliu-Actorul cu pricin,in gloria lui,a fost declarat,cel mai frumos barbat din lume. Ma intreb?
Daca nu era actor cunoscut,mai era declarat asa?
In ceea ce priveste femeile,i-am spus recent unui camarad de arme despre faptul ca,in ziua de azi,poti fi si Fat Frumos ca tot iti trebuie lovele!
Asa ca,stai bland!

Pop Iuliu spunea...

Salariul mediu brut a fost de 2408 lei in 2015, iar in 2016 va fi de cca. 2875 lei!, care ar fi procentul/cuantumul de creștere a pensiilor militare in 2017, in condițiile unei inflații negative? Mulțumesc anticipat!

Anonim spunea...

gigi

Intrucat s-a marit in primavara salariul minim pe economie cu peste 20%, salariul mediu brut trebuie sa fie undeva in jur de 2800- 2900 lei , ceace poate sa duca la o crestere de peste 10 % pentru anul 2016. Intrucat inflatia nu intra in calcul indexarea ar trebui sa fie peste 5%in 2017

Huhu Rezea spunea...

@alpacin, @pop
Citiți art. 59 alin. (2)
Contează datele statistice definitive pentru anul 2015, comunicate de INS in luna sept 2016.Acestea se compară cu cele definitive din 2014.
Datele definitive pentru 2016 vor fi comunicate abia în sept. 2017.

Și dacă se face actualizarea de care vorbim, vorba vine, pentru că în comentarii este ignorată, potrivit art. 60 actualizarea și indexarea re regularizează, nu se însumează.

VICTOR spunea...

Legea 223/2015 , SECŢIUNEA a 4-a Indexarea şi actualizarea pensiilor ,Art. 59.
(1) Cuantumul pensiilor militare de stat se indexează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. (2) Indicatorii prevăzuţi la alin. (1) sunt cei definitivi, cunoscuţi în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică. (3) În situaţia în care unul dintre indicatorii prevăzuţi la alin. (1) are valoare negativă, la indexarea cuantumului pensiilor militare de stat se utilizează indicatorul cu valoare pozitivă. (4) În situaţia în care indicatorii prevăzuţi la alin. (1) au valori negative, se păstrează cuantumul pensiei aflat în plată.
Deci este vorba de indicatorii definitivi, cunoscuţi în anul 2016 pentru anul 2015, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică.
In comunicatul de presa nr 242 din 26 septembrie 2016 a Institutului Naţional de Statistică se precizeaza : „caştigul salarial mediu lunar brut pe total economie realizat în anul 2015 (2.555 lei) a fost
cu 9,8% (+227 lei) mai mare decât cel din anul 2014 „
Rezulta ca indexarea pensiilor militare va fi de 9,8% / 2 = 4,9 % ( inflatia a fost negativa ! )

ghurse spunea...

@dimitriu: este vorba de adaugarea a 50% din cresterea reala a SMB. Pai daca in 2015 SMB a fost cu 227 lei mai mare decat in 2014 inseamna ca fiecare pensie va creste cu 114 lei, adica 50% din cresterea reala a SMB si nu in procente.

Anonim spunea...

HUHUREZ
Din cate stiu eu , nicidata nu s-au luat indicatorii definitivi ai anului la care se face referinta , ci s-au luat indicatorii preconizati care au stat la baza alcatuirii bugetului. Indexarea se face in 2017 pe baza raportarii Salariului mediu brut realizat in 2016 comparativ cu cel din 2015, nu are nicio legatura cu 2014.Diferenta dintre salariul mediu brut dintre cel din 2016 si cel din 2015 se imparte prima data la 2 si apoi se imparte la cel din 2015 dupa care se inmulteste cu 100.

Huhu Rezea spunea...

@alpacin
Noua formulă de calcul a indexării a fost introdusă din 2013 prin OUG nr.1/2013, care a modificat art. 102 din Legea 263/2010. Formularea textului a fost preluată și în L 223/2015.
Datele statistice definitive pentru 2016 apar abia in comunicatele INS din luna sept 2017. Ultimele date definitive cunoscute la inceputul anului 2017, pentru o eventuală indexare, sunt cele din sept 2016, referitoare la anul 2015
Citeste aici
http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_1_2013_modificare_sistem_unitar_pensii_publice.php

Huhu Rezea spunea...

Comentariu reamplasat, pentru că autorul e.... aerian.

tigri2 spunea...
Deoarece R-26500 mi-a sters dreptul la replica , sper ca aici sa fie publicat:
pentru karadenitz>>>
Mai oameni buni si ai lui Dumnezeu, mai gagiilor(gagiu=roman ,in rromani) va rog nu va mai bagati in ciorba altor arme si specialitati , caci nu stiti amanunte si vorbiti prostii, acuzati fara acoperire.
par example: Zice unu' "MM de la aviatie ajungeau TB cu pile" ce pile mai gagiu, pile galvanice? In primul rand ca sa ajungi tehnic de bord trebuie sa fii tehnic terestru cu experienta , apoi vine vizita medicala-ELIMINATORIE, acolo nu tine "pila" apoi examenul teoretic si practic, cu comisia numita prin OZU , si chiar daca ar trece de ea vine LICENTA , unde nu treci si sa fii Nicu Ceausescu, si el a fost pilot si a trecut prin toate aceste "furci caudine" asa ca vedeti-va da Solovoavele voastre si de dosarele de cadre cu care ati fost invatati , faceti foc la 'ciorba voastra". oricum nu avem nevoie de ajutorul vostru , noi aviatorii ne descurcam in orice situatie deoarece arma noastra este formata din ,piloti, ingineri si maistri militari, nu din "fasolari", noi nu aveam in norma de hrana, carne de porc, fasole si malai, asa ca mucles!
Gelule stiu ca n-ai sa publici ca esti vanitos , dar am grija sa se afle ce am de spus.
"@karadenitz. Ce-ai invatat tu la academia muilitara , poti si acuma sa ne spui notiuni din cele peste 60% lectii de socialism stiintific si e conomie politica, sau din cuvantarile to'ashului multiubit? sa mori tu ca ai invatat despre treptele de urmat pentru a ajunge tehnic de bord, ...dupa cum vorbesti si dupa structura ta , sunt convins ca ai fost un fel de "indrumator pe la cheiurile mangaliei si n-ai urcat in viata ta pe vre-un "vamporiu". Vorbeste despre marina ,lasa aviatia si jignirile la adresa mea, apoi daca esti atat de intelept, pe cart te pretinzi de ce nu ai miscat macar un deget pentru imbunatatirea pensiilor miloitare , de ce? Fiindca esti un las, viteaz in spatele frontului si amator de medalii dupa terminarea razboiului, hai pas! Intai fa ce-am facut eu sau altii si apoi poti vorbi din "amvonul" cabanei din canada unde iti fumezi "iarba".
nu face tu pe Maica Tereza si nu da lectii de morala caci esti mai murdar decat un aurolac"

karadeniz spunea...

Ai un caracter infect omule, generat probabil câte puțin din amestecul genetic, cei șapte ani de-a casă, educația in familie și școală, posibil ceva probleme și în carieră. Singurul tau mod de a dialoga când nu-ți convine ceva este insulta. Cât despre lupta pentru pensii militare pe tine te interesează sa-ți păstrezi cuantumul ala generat de sporuri indiferent ce se întâmpla cu ceilalți pensionari militari. Nu ți se pare dubios faptul ca te-ai certat cu mai toți userii din mediul online? Or avea unul, doi, trei ceva cu tine dar chiar toți or fi nebuni și tu singurul sănătos.
Sper să reușești să-ți păstrezi pensia aia de peste 6700 lei pe care o postai pe aici prin primăvară, ca Becali teancurile de bani, ba să-ți ajungă după recalculare la peste 10.000. Măcar bani să ai că în rest ..... !

Stefan spunea...

@ huhurez-am primit de la CMZ "Fisa cu locurile de munca",dar anii de scoala militara nu mai apar.E corect?

Huhu Rezea spunea...

@Kaadeniz
Neavizații pot să creadă că te cerți cu mine ;)

karadeniz spunea...

Îmi cer scuze că am omis @ tigri2
Sper să nu înțeleagă nimeni așa ceva, deși nici cu tigri 2 nu mă cert.

Huhu Rezea spunea...

@Stefan
Scoala militară trebuie să apară în total vechime în serviciu.

CEZAR spunea...

Mult v-a trebuit sa intelegeti cu cine aveti de a face !!

tigri2 spunea...

Asa o fi "mandrule pastor" & Popey, uite acuma am niste informatii de gradul "0", dar nu va spun nimic deoarece suntem certati!

Unknown spunea...

Va salut pe toti cu respect! Propun dezbaterii un articol simplu care ar rezolva in mare masura toate "inechitatile" legii nr.223/2015. Articol unic: "Baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat este salariul unui cadru militar activ aflat pe functie similara sau echivalenta." S-ar rezolva cea mai deranjanta situatie in care, intre doi militari iesiti la pensie de pe aceeasi functie dar in ani diferiti exista diferente semnificative. In felul acesta diferentierea s-ar face numai in urma aplicarii procentului generat de vechimea in serviciu. Poate formularea nu este cea mai "fericita" dar esenta este importanta! Se pot face completari de genul: functia maxima detinuta 6 luni consecutive in ultimii 5 ani de activitate....Sanatate si virtute!:)))

Unknown spunea...

@ alpacin
Ce inseamna "cine se pensioneaza pana pe 31.12.2016 beneficiaza de 5%"? Cei care trec in rezerva cu 31.12.2016 sau cei care obtin decizia de pensionare pana pe 31.12.2016?

Huhu Rezea spunea...

@sov 14
Inseamnă că pensionarea trebuie inregistrată înainte de 01 01 2017.Nu data deciziei de pensie contează şi nici data intrării ei în vigoare. Aceasta din urmă este de regula luna următoare cererii de trecere în rezervă prin pensionare.

Unknown spunea...

imi poate trimite cineva o formula de calcul a pensiei babanovac2016@gmail.com
implinesc 25 ani sistem la 1 decembrie - 49 ani varsta, toti anii in conditii speciale
va multumesc

Unknown spunea...

Sunt adevarete zvonurile cu modificarea legii pensiilor militare?

Huhu Rezea spunea...

@Baba
Noi pensionarii chiar vrem sa se modifice legea, să nu rămână cum a fost modificată prin OUG 57/2015. Modificarea in bine, chiar și pentru activi, poate să intervină în Camera Deputatilor, unde se discută proiectul de lege de adoptare a OUG 57.
Aplicația de calcul o ai, întâmplător, pe prima pagina a blogului,

Unknown spunea...

Si care ar putea fi modificarile in bine, atat pentru pensionari cat si pentru activi?

Huhu Rezea spunea...

@Baba Novac
Modificările in bine, de care ar beneficia și activii, ar consta în revenirea la formula de calcul a pensiei militare din legea inițială, cu procentul de pensie de 80% din baza pentru 25 de ani vechime, eliminarea plafonului de 85% și valoroifcarea în întregime a sporului pentru pensia suplimentară.
Aveți aci pe blog și varianta inițială a L 223/2015.

Leo spunea...

Iar elementul de calcul procent din baza de calcul , pt. cei pensionati dupa art 19 sa nu mai fie "proportionalitatea" ci scaderea cu 1% pt. fiecare an mai putin de 25 de ani. Actualizarea bazei de calcul sa se faca asociata corespondentilor din activitate si "actualizata" dupa criteriile lor oculte si secretizate ilegal

Unknown spunea...

Eu, unul nu prea inteleg ! in lege se spune ca se tine cont la vechimea in munca de ultima decizie . Daca este asa, trebuie sa se tina seama si de contributia suplimentara, de dupa pensionare si ar fi normal sa creasca coeficientul la treapta urmatoare mai mare ! Nu asa ?