Un produs Blogger.

vineri, octombrie 14, 2016

Casa de pensii sectorială a MApN iși prezintă realizările:calculări/recalculări/restituiri

66 comments
Dovada că Viorel a fost la Comisia CD

COMUNICAT

Situaţia cererilor de pensionare 
Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale a pus în plată toate deciziile de pensie, neexistând restanţe sau întârzieri în plata drepturilor pensionarilor. Au fost luate măsurile necesare aplicării la termen şi în mod unitar a prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare. Situaţia, în detaliu, se prezintă astfel:
 Stabilirea şi plata pensiilor – solicitări complete rezolvate 100% 
Din datele centralizate până la 12 octombrie, la registratura Casei de pensii sectoriale a M.Ap.N. s-au înregistrat aproximativ 4.000 de cereri de înscriere la pensie militară de stat, din care aproximativ 2.000 sunt pentru pensie de serviciu din M.Ap.N. - restul fiind cereri pentru pensie de invaliditate şi de urmaş si din cadrul altor institutii aparţinând Sistemului de apărare națională, ordine publică şi siguranţă naţională - solicitările complete fiind rezolvate în termenul legal. 
 Acordarea unor drepturi în baza legilor speciale – solicitări complete rezolvate 94.69% 
 Până la aceeaşi dată au fost înregistrate 1.036 de cereri pentru acordarea îndemnizaţiilor prevăzute de Legea 8/2006, modificată prin Legea 83/2016, fiind emise un număr de 981 decizii, urmând ca diferenţa de 55 de cereri, să fie procesate în termenul legal, sau în momentul în care pensionarii vor prezenta documentele solicitate în completare. 
 Recalcularea şi actualizarea pensiilor militare de stat – prioritate de acţiune 
Până la data de 30 iunie 2016 - data limită prevăzută de legislaţia în vigoare -, au fost înregistrate peste 44.000 de cereri pentru alegerea celor 6 luni în vederea efectuării recalculării. 
 Cererile, precum şi listele cu pensionarii care nu au depus cerere au fost transmise centrelor militare. S-a purtat corespondenţă cu aproximativ 10.000 de pensionari pentru corectarea cererilor întocmite cu date incorecte sau incomplete. 
Până la data de 12 octombrie 2016, au fost înregistrate peste 47.000 fişe cu locurile de muncă, emise de centrele militare şi aproximativ 8.500 baze de calcul necesare în procesul de recalculare. 
Până la data de 12 octombrie 2016, au fost recalculate peste 7.000 de pensii, conform Ordinului ministrului afacerilor interne, ministrului apărării naţionale, ministrului justiţiei, directorului Serviciului Român de Informaţii, directorului Serviciului de Informaţii Externe, directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi directorului Serviciului de protecţie şi Pază nr. 31/M.25/999/8148/237/259/221/2016 pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat. 
Deciziile de recalculare a pensiilor sunt preluate în plată cu operativitate, fiind calculate şi plătite diferenţele cuvenite, după caz. 
 Restituirea diferenţelor de cuantum – buletinele de calcul întocmite 100% 
 Până la data de 12 octombrie 2016, au fost formulate aproximativ 13.000 de cereri de restituire a diferenţele între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010 şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011, aprobată prin Legea nr. 165/2011, cu modificările şi completările ulterioare, de către un număr de 11.345 pensionari
În acest sens, la nivelul instituţiei au fost întocmite toate buletinele de calcul pentru toţi pensionarii care au formulat cereri, iar până la această dată fiind verificate din punct de vedere al îndeplinirii condiţiilor legale 11.010 cereri, rezultând 6.850 pensionari care au de primit diferenţe şi 4.160 pensionari care nu fac obiectul prevederilor art. 121 din Legea nr. 223/2015, cu modificările şi completările ulterioare. 
 Diferenţele pentru perioada 2011-2012 vor fi plătite beneficiarilor în luna noiembrie 2016, dacă cererea a fost depusă până la data de 30 septembrie 2016. Pentru cererile depuse ulterior acestei date, diferenţele se vor plăti în anul 2017. Tot în anul 2017 se vor plăti diferenţele pentru anul 2013. 
                                                                        ***
 La nivelul instituţiei este pus la dispoziţia publicului TELVERDE 0800.808880, la care persoanele din afara instituţiei pot obţine informaţiile solicitate. 
 Ca structură care gestionează sistemul de stabilire şi de plată a drepturilor de pensie şi a altor drepturi de asigurări sociale finanţate din bugetul de stat, pentru asiguraţii din aria de responsabilitate din cadrul instituţiilor publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale a urmărit şi urmăreşte să dezvolte relaţiile de colaborare cu toate asociaţiile/sindicatele cadrelor militare şi soluţionarea cu operativitate a eventualelor probleme ridicate de pensionarii militari.


Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale 

66 de comentarii:

avianyc spunea...

Scoateti pistoalele,tinta la vedere.

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
La comentariul de la un articol anterior:
”@ Huhu Rezea Discuțiile de pe acest blog și din alte bloguri/site-uri din mediu online ajunse la urechile celor din conducerea MApN au determinat apariția acestui comunicat.
Inclusiv structurile noaste reprezentative ANCMRR și SCMD încep sa se agite și caută să-și întărească rândurile ca să evite pieirea.”

îți răspund și aici, unde este mai adecvat:

@karadeniz
Nu numai pentru instituțiile militare scriem ce scriem pe aceste site-uri. In primul rând scriem pentru ca tot mai mulți militari să fie bine informați și să nu rămâna la mila funcționarilor din instituții.
Un an de zile au fost ignorate politic semnalele trase despre această mizerie de ordonanță, pentru ca instituțiile militare au dat asigurări că totul este OK. Acum, în prag de alegeri, iese la iveală lovitura dată pensionarilor militari, polițiști sau lucrători din servicii.
Efectele OUG 57/2015 vor fi resimțite electoral de cele 2 mari partide politice, care n-au făcut nimic pentru a repara în Parlament un act care reducea masiv pensiile multor militari.
O palmă mai mare decât cea că majoritatea pensiilor militare recalculate potrivit ordonanței, care zace și acum în Camera Deputaților, vor fi mai mici decât cele civile, stabilite de mult huliții Boc-Oprea, nici că puteau să primească domnii politicieni.
Tehnocrații vor pleca în decembrie. Oalele se vor sparge în capul ”specialiștilor” din instituțiile militare care au servit textul Ordonanței pe masa tehnocraților.

Iulian Mareș spunea...

Mai sunt cateva zile pana cand CD poate hotara! Daca nu o face corect, multi dintre ei, pot preda de pe acum inventarul si camera de hotel, pt ca îi cunoastem oe sforari si votul nostru X 3 membri/de familie va fi hotarator....si fara FB! Aviz marelui deputat de Barlad, fost profesor de istorie si viceprimar controversat, presedinte al comisiei pt munca, Solomon, sforar de frunte, a la Motoc!....la catedra nu e tocmai usor....cu 2500 lei/luna, revine pe Pamant!

Huhu Rezea spunea...

Din informația dată despre restituirile potrivit art. 121 din lege, se pot trage următoarele concluzii:

-Procentul de 10% pensii micșorate comunicat de MApN după finalizarea revizuirii potrivit OUG nr.1/2011 a fost corect.
-Indexarile din 2012, 2013 au redus numarul celor care au beneficiat de Legea 241/2013 și erau indreptățiți să ceară restituiri. Printre aceștia mă număr și eu și.... de aceea n-am mai depus cerere de restituire.
-Un număr destul de mare de pensionari militari neinformați, peste 4000, au blocat activitatea Casei Sectoriale cu verificarea și toată birocrația impusă de rezolvarea unor cereri adresate aiurea.

Unknown spunea...

Nu va mai agitati .Softul de la casa de pensii sectoriala a MAI e blocat ( intentionat)din 1 iulie si nici o pensie nu a mai fost calculata( pentru noii pensionari) sau recalculata( pentru cele mai favorabile 6 luni din ultimii 5 ani) .Mafia de la MAI e atat de puternica incat vor tine softul blocat la CSP a MAI pana la sfarsitul anului.

Huhu Rezea spunea...

@calugare
Și care ar fi spilul blocării?

karadeniz spunea...

Dacă o bună parte din cei 4000 au fost in aceeași situație ca prin indexările ulterioare sa nu mai beneficieze de legea 241/2103 dar totuși au făcut cereri înseamnă ca procentul de 10% a fost inițial mult mai mare.
Interesant este si procentul de aproape 25% din cererile de recalculare greșite deși formularul era unul tipizat nu lăsat la creație liberă. Recalcularea pensiilor a început practic la sfârșitul lui martie după publicare N25 în monitorul oficial. După mai bine de 6 luni doar 7000 de pensii recalculate dintr-un total probabil de vreo 70 de mii este destul de puțin.
Probabil că după alegerile parlamentare vor da drumul la mai multe decizii si mai ales la cele cu cuantum recalculat mai mic decât cel aflat în plata. Și mare parte a maiștrilor militari probabil și subofițeri vor fi in această situație. Am verificat cu programul de calcul de la Câmpia Turzii niște pensii ale unor maiștri de marină ambarcați, ieșiți la pensie aproape de limita de vârstă. Toți vor pierde prin recalculare, unii sume destul de consistente.

Unknown spunea...

Nu stiu care e spilul dar il banuiesc.Pur si simplu cred ca e vorba de ( lipsa) bani .Vestea e absolut sigura.O sa fie data si la tv.Oricum la CSP a MAI e mafie pura si am un prieten angajat acolo de acum 12 ani .Put rau acolo multe..

gheo spunea...

@huhurez - am vazut un numar semnificativ de *emigranti *dubios de rapizi*, ca si cei din zona *islamica* spre Europa tuturor posibilitatilor, de pe huhurez spre R25600 care, dezgustator, iti adresa o critica agresiva si ... nemeritata*, nu stiu care este cauza dar, dintre *toti doar *mos Alecu* ti-a luat apararea, un gest de apreciat si bine meritata pentrca, sincer, de pe *huhurez probabil *alias -plano10* am aflat noutati de retinut. O zi buna si cu stiri pe masura.

Huhu Rezea spunea...

@gheo
Chiar și cei care critică la comandă, fac ce fac și tot de pe acest blog se informează.
Dacă ar fi în stare să aibă și argumente, ar adresa aci criticile. Mă refer la critici, nu la mârlăniii.

Unknown spunea...

Si eu i-am luat apararea lui Huhurez ( Vasile V) si de atunci monarhistul pupincurist Olescu ma vaneaza cu inversunare( oricum nu dau 2 bani pe el).Pe Olescu asta care linge blidele lui Duda nu-l satura nimeni de arginti nemunciti desi nu a avut macar o singura misiune externa la MApN dar e vesnic nemultumit desi are 5424 lei pensie ca fost maioras.

Unknown spunea...

Mos Alecu chiar are onoare si merita respect chiar daca mai greseste rar si el .Nu putem vorbii despre onoare cu alt pupin profesionist cu buzele galbene ca Mares care isi turna colegii pe forumul lui Olescu ...Care Olescu i-a postat multe din turnatoriile sale desi Mares ii scrisese chiar in postari sa nu apara pe forum ca sa nu fie aflat.Cine se aseamana se aduna.. acolo.

avianyc spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
avianyc spunea...

@ Huhurez
Ia javra aia de acolo ca nu ma pot rabda sa nu bag cartus in loc de fiola de asomare pe teava. De la Sighi unde se poarta numai bine. Stiu ca voi fi acuzat ca am abuzat in fata unui ”element” inofensiv dar asta-i.
Nu de alta dar vreau sa mai prinda ”Ziua Armatei”.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Multumesc din suflet camarazilor de pe acest blog care m-au felicitat astazi pe fb, pe pagina cat si in privat, de ziua mea! Le urez tuturor, cat si celorlalti cei care luptam pe aceste bloguri pentru drepturile noastre, tot binele din lume cu sanatate, fericite, prosperitate si pensii primite favorabil si marite considerabil! Doamne ajuta!
De fapt, eu sarbatoresc si ziua frateleui meu geaman, pictorul Liviu Ifrim. Sper sa reusim pana la urma sa invingem sistemul ticalosit in favoarea noastra!

Ii asig pe cei care ne-au trimis prin tribunale sa ne cautam drepturile, care s-au opus din interiorul MApN si Casei sectoriale sa nu avem coeficienti avantajosi si sa lucreze in dauna si doar spre sansa unor privilegiati pe spranceana, ca vor gasi in mine un dusman de temut si care-i vor costa, dupa alegeri, acele locuri caldute unde acum isi fac de cap si pe care le-au obtinut in mod necinstit! Vor trece prim furcile caudine ale legalitatii pe care le voi cere de la institutiile abilitate ale statului, si vor raspunde pentru raul facut cu atata ura si inversunare! N-am un grad militar mare, dar ce am eu in cap n-au toti la un loc in sminteala si impotriveala lor ce tine in loc de inteligenta, ratiune, bun simt si camaraderie! Sa le fie rusine si le promit ca de la mine li se vor trage sfarsitul carierei lor in puf si huzur ca de bordel! Vor avea atatea controale incat isi vor da singuri demisiile! Le-o promit solemn!

Multumesc D.lui Huhurez pentru asigurarea unui front de lupta pe baricade exceptional, apoi lui Viorel Kis care s-a aflat in Parlament direct printre haitle de lupi si hiene sa dea piept cu ele, cat si tuturor camarazilor cu spiritul de lupta si dreptate ascutite si combative! Dumnezeu sa va ajute in viata pentru binele facut! 99% DINTRE POSTATORI SI-AU FACUT DATORIA PE ACEATSA PAGINA! CINSTE, ONOARE SI DEMNITATE TUTUROR! SA NE STIE TOTI SI SA NU UITE UN LUCRU: ORICAT S-AR OPUNE, EU JUR CA VOM FI LUPTATORI, INVINGATORI SI CASTIGATORI CU O VOINTA DE FIER, SI NU VOR AVEA NICI O SANSA SA NE DOBOARE LA PAMNT, CU ABSOLUT NIMIC! PATRIE SI ONOARE, CAMARAZI!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ VIOREL KIS: Maine am intalnire cu un fost ministru si sef de partid zonal, actualmente parlamentar. Iti voi face o refererire si pe pagina intima si iti voi da numarul dansului de telefon, sa va intalniti la Camera Deputatilor si sa discutati serios despre problemele noastre stringente pentru a actiona legal, sa fim ajutati impotriva sabotorilor si pentru fluidizarea legala a drepturilor ce ne revin legal. Am programat pentru maine o intalnire personala, in mare am sa-i explic ca suntem in mare intarziere si ca sunt tendinte de a fi cu totii retezati de la drepturi. Prin functia dansului poate gasim intelegere, solutii si sprijin legal, alaturi de ceilalti deputati care ne vor binele, si nu sunt putini, dar ei nu sunt informati corect si nu stiu care sunt doleantele noastre adevarate, unii si acum nu realizeaza ca am fost razuiti la niste coeficienti de mare importanta vitala, Ordonanta derutandu-i foarte serios si inselator cu viclenie, ca doar de asta a si fos emisa cu atata perversitate si mare viclenie!

Pe pagina respectiva iti voi explica despre ce este vorba, numai sa aveti posibilitatea de a discuta chiar si numai la telefon despre toate neajunsurile ce le intampinam, in aceste momente cruciale, sa stie si sa fie informat ca in randurile noastre sunt nemultumiri care au ajuns la extreme legate de razuirea unor coeficienti, dar si pentru sabotarea metodica a recalcularilor cu inventatul sistem informatic blocat ( sa le fie rusine la obrazul ala gros) si care nu-i altceva decat o gogoasa rasuflata! A doua varianta este sa va intalniti tet a tet la Parlament, daca tot ai intrarea facila, conform postarii de pe coperta. Multummim anticipat pentru sprijin!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Declar pe propria-mi raspundere ca tot ce comunica aceasta Casa sectoriala de pensii a MApN, ministrul Apararii si MApN nu mai prezinta nici o garantie de incredere, sunt declaratii nulitatii de drept si egale cu zero barat, sunt doar minciuni sfruntate si viclenii amagitoare sa insele o mare masa de pensionari militari, mai ales cand cu o mare intentie talhareasca mi-au smuls o halca imensa din pensia militara, drept pentru care i-am actionat in Tribunal si nu ma las pana toti cei care m-au furat din pensie vor plati in solidar si voi cere, pe deasupra, daune morale uriase, eu avand la indemana probe scrise si alte documente sa-mi pun acest drept in valoare in fata instantei! Asa cum pentru o vechime de 2 ami am primit 7 raspunsuri diferite si m-au gasit in 4 garnizoane diferite in care n-am calcat in viata mea, asa cum a disparut de la dosarul meu dovada clara a accidentului meu in mina Lupeni pentru ca haita care m-a trimis in mina sa nu raspunda penal si sa ma despagubeasca in civil, dar tot n-au putut ascunde chiar tot, asa cum mi s-a furat casa data de UM 02269 Braila la trecerea in rezerva si data pe relatii altuia, dar de la UM 01267 care n-avea drept asupra acestei case, tot asa mi s-a emis cu intentie criminala si ultima decizie in care am fost razuit la sange! Sa plateasca, apoi vor plati si cu functiile, pentru ca eu nu ma las, tovarasi lucratori in dorul lelii, pe ordin politic si care mutilati cu intntie pensiile militare! Probele mele vor demonstra instantei civile rea vointa, abuz in serviciu, multe alte abuzuri de putere, discriminare si diferentiere cat si intentiile vadite de a ma injosi si dezonora! Cu mine v-ati gasit nasul, tovarasi!

Unknown spunea...

La multi ani Ifrim.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Nu-l pune pe omul acela în legătură cu Viorel, că-l derutează. Pe aviator nu-l interesează decât să se modifice baza de calcul reglementată de art. 28, lucru imposibil după ce s-au parcurs deja proceduri care au ținut de opțiunea pensionarilor.Cui îi convine să se reia de la capăt depunerea cererilor cu opțiunile pentru 6 luni.
Alceva este modficarea formulei de calcul, care necesită doar modificarea softului.

@avianyk
După spaima sibienilor cu ursul, imi fac griji că poți greși sarea și fiola. Lasă-l acolo că îi place și e inofensiv.
Ciobanii din jurul Sibului știu că de urs te aperi cu rahat.
Cum de unde?
Ne spune un scriitor, vânător celebru. Când dai nas în nas cu ursul...o să ai destul în pantaloni.

tupak amaru spunea...

@huhurez,
in anul 2010 "spilul" blocarii activitatii de recalculare l-a reprezentat aparitia OG1/2011 , fapt cunoscut de cei de la Casa sectoriala a MAI . au incalcat legea , cu buna stiinta , fara nicio frica . asta fac si acum . din experienta , cred ca doar o modificare a legii ( in defavoarea noastra ) i-ar putea determina sa faca acest lucru . mizeriile de la aceasta casa de pensii sunt prea cunoscute de cei din sistem .
ceea ce fac , nu fac de capul lor , au protectie pentru aceasta ilegalitate ( din partea justitiei).
sa nu uitam ca in paralel cu acest "blocaj" a functionat dezinformarea cu acele pensii astronomice recalculate .
pentru ca nu au patit nimic in 2011-2011 , repeta acelasi scenariu si acum . simplu .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mincinosilor de la Casa Sectoriala de pensii a MApN, de ce sunteti perersi si vicleni si mintiti rezervistii? Toata Romania militara stie ca m-ati shuntat la pensie, MI-ATI FURAT VECHIMEA ASIMILATA, DUPA IESIREA DIN PENSIE DE INVALIDITATE IN PENSIE LIMITA DE VARSTA, si am dovada a trei cereri de revizuire a pensiei, conform L 263 si 223, care voi ati zis telefonic de 3 ori ca n-am dreptul la revizuire ca articolele sunt abrogate, iar in scris m-ati aburit si ametit mincibos si pervers ca la balciurile cu ursari si panarame pe 2 lei! UNA E SAI AI VECHIME 16 ANI, ALTA E SAI AI, CONFORM LEGII, 25 DE ANI, BA CHIAR 27, SI NU PE ABURELI AMETITOARE PE CARE VOI VRETI SA MI LE BAGATI PE GAT CU NERUSINARE! De ce mintiti ca rezolvati problemele, in finalul comunicatului de mai sus, cand eu sut in instanta Tribunalului Bacau cu voi la ora actuala, dupa atatea si atatea demersuri pe care voi cu ura, dusmanie si obstinatie mi le refuzati??? RUSINE SA VA FIE CA MINTITI SI DUCETI IN EROARE OPINIA PUBLICA!!! SI STRICAREA SOFT-ULUI E TOT O ABUREALA MINCINOASA SI NERUSINATA! NU VA MAI CREDE ABSOLUT NIMENI, SI ATI DECAZUT MORAL SI CU ONOAREA IN FATA REZERVISTILOR, REVOLTATI DE ATITUDINA VOASTRA TEHNOCRAT-LIBERAL-MASONISTO-PERCIUNATA!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iata dovezile in inscrisuri ca v-am cerut revizuirea pensiei militare, sa le vada public toata lumea: Cererea inregistrata cu RP 746 din data de 03.02 2016, cererea RP 3136 din 01.03 2016, si RP 4092 din 29.03 2016, dar au mai fost si altele, le voi gasi eu pana la proces, plus cate telefoane am dat si sunt toate inregistrate! M-ati aburit in toate, dar uite ca Lg. 263/2010, Art. 107 (1), cat si Lg. 223/2015 Art.65 (1) (2), Lg 263 Art. 49 (1), cat si altele va contrazic ducerile in eroare si aburelile voastre nerusinate! Deci, si din oficiu, dar si la cererea mea ca petent erati obligati sa-mi treceti perioada asimilata, pentru ca mi-ati gresit pensia si mi-ati furat vechimea si de aia am o pensie de cacat, ca la golani, ca asa vor muschii vostrii sa golaniti pensiile! Si mai mintiti opinia publica in acest comunicat, postat mai sus, ca voi ajutati rezervistii si le rezolvati problemele? Pe cine ajutati voi, in afara de clica voastra protejata pentru care ati bagat OuG 57 sub nasul tehnocratilor sa iasa acum la pensie cu pensii marite pe coeficienti nesimtiti si discriminatorii? Vom lupta cu totii sa vi se razuiasca aceste privilegii criminale si discriminatorii, ca ati fost sobolani de birouri si vreti pensii pe coeficienti inventati, discriminatorii, aiuritoari pe care noi ce vechi nu le avem in avantaj, cand de fapt voi n-ati vazut in viata voastra un tanc, un obuz, un cartus, nimic absolut cu din ce se mananca Armata pe paine, ca noi cei care ne-am schilodit la munca, neseriosilor si profitorior politici! Ati distrus Armata de rezervisti, ati schilodit-o in avantajul catorva privilegiati care sa ia pensii nemeritate, nemuncite si care au fost obtinute facand politica partizana pentru ciocoii vremelnici! Din cauza voastra si din actiunile voastre criminale au murit rezervisti cu duiumul, crucile din cimitire si certificatele de deces sunt martori vesnici! Veti pati ca si generalii si coloneii facuti la apelul bocancilor, si carora acum, pe drept, li se retrag gradele si beneficiile obtinute fraudulos si politic! Rusine, slugilor tehnocrate, pentru toate abuzurile voastre!!! Ne vedem la tribunal, cat de curand, sa va pun in 4 labe!

Unknown spunea...

Da,asa este,stagiul potential se considera vechime. Este adevarat,nu 100%,dar cu un anumit procent in functie de gradul de invaliditate.
Pe legea 263 se calcula intr-un fel,unde se lua fiecare luna,an,si ne da PL,PA,PMA. Pe aceasta lege 223,modificat acest stagiu se transforma in ani vecchime.
Este normal sa fie asa datorita faptului ca,persaona respectiva nu s-a imbolnavit la discoteca,ci in timpul serviciului sau din cauza serviciului.
Singura invinuire pe care v-o poate retine,si aici vor insista juristii CSP,este aceea ca,nu ati depus contestatie la deciz.in termenul legal prevaz.de lege.
Dar,stati linistit,veti castiga fara drept de apel.
D-vostra, trebuie sa mergeti la obiect,fara sa o dati in parodii sau in discurs tip pamflet.
Succes,Cornelius.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
La dosar ce ai depus daca zici că încă mai cauți după alte cereri de revizuire?
Faci greseala de a cădea în discuții care nu își au rostul, negând tot ce face Casa de Pensii, pentru că ți-a greșit decizia de transformare a pensiei de invaliditate în pensie pentru limita de vârsta, aplicând gresit art 82 din L 263/2010.
Au gândit și ei așa cum ai gândit și d ta, că dacă îți acordă cuantumul mai avantajos, cel din calculul pensiei de invaliditate, nu e cazul să-ți mai introducă stagiul potențial și în calculul pensiei pentru limită de vârstă.
Din interpretarea art. 82, calculul pensiei se face potrivit normelor referitoare la pensia pentru limită de vârstă și doar in cazul care rezultă un cuantum mai mic rămâne în plată cuantumul pensiei de invaliditate. Ca la oricare recalculare de pensie.
Cred că este o greșeală repetată în acea perioadă la mai mulți pensionari, la fel de neobservată ca în cazul d-tale.
Inainte de cinci zile de termenul de judecată te duci la Arhiva și studiezi dosarul pentru a lua la cunoștință de întâmpinarea depusă de Casa Sectorială.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea, ati cam nimerit-o! Chiar asta motiveaza ei ca mi-au aplicat cuantumul avantajos si de aia a disparut si stagiul potential si perioada asimilata, care nu sunt una si aceeasi, pentru ca pe ultima decizie imi scazuse pensia de la 1000 lei la 666 (numarul dracului) lei! Adica mai pe scurt: ,,Zi merci ca ti-o dam pe cuantum avantajos, ca noi, ca vatafi pe mosie lu' tata si ca aplicatori de lege dupa urechea noastra bleaga ti-am razui-o de tot, ce ma-sa, ca doar noi suntem stapanii inelelor, si legea o facem noi, cum ne vor muschii de la borcan!'' Ba inca, intr-una din depesele lor afirma ca ma bucur de cuantum, dar nu si de punctaj, ori chiar pe decizie ei ma atentioneaza cu un citat din legea 263/2010: ,,Motivare: Transformarea pensiei de inv. in pens. limit. de varsta conf. Art 82 al (2) coroborate cu art 64 Al (1) si Al (3) din Normele de aplicare a prevederilor Lg.263/2010 SE PASTREAZA CUANTUMUL SI PUNCTAJUL PENSIEI DE INVALIDITATE, RESPECTIV...LEI.'' Banditul, tot bandit de pensii vrea sa ramana, pana la capiere! Viclenia, siretenia si perversitatea trebuie sa domine, nu cinstea si corectitudinea fata de un napastuit ca mine, tot de ei!

@Gigi Gheorghe: Multumesc de incurajari! Cuantumul potential, sau stagiul, e ca o recunoastere pentru anii invalidanti, dar perioada asimilata este considerarea perioadei invalidante ca vechime si are un calcul special pe venitul minim pe economie la acea perioada, ai ani adaugati pana la 25 ani vechime, apar la calcul, si sunt convins ca mii de pensionari mor de foame din pensii de mare mizerie, pentru ca cei de la casa sectoriala confunda legislatia si nu o aplica ad literam. Cand ,,angajezi'' la casa sectoriala pilosi, pe nepotisme, pe criterii si afinitati politice, pe surogate, amantlacuri si pile se ajunge la distrugerea tuturor pensiilor militare, si de aceea o plangere la DNA, sa verifice criteriile de angajare, nu e rea si am s-o fac cu cea mai mare placere, ca nu ma doare mana, nu mi-e frica mie de traistarii astia gusati, si motivez calculul eronat al pensiei mele si zecile de mii de plangeri similare din partea rezervistilor, cat si oug 57 izvorata din ,,necesitatea'' avantajarii unui grup privilegiat, motivarea fiind coeficientii aparuti peste noapte, aplicabili pe criterii discriminatorii noilor pensionati (discriminarea fiind interzisa prin Constitutie si Legi), recte si ei -grebanosii casei sectoriale, care n-au pus mana pe un cartus toata viata lor,si nu la toata lumea, de la piloti, scafandrii, tanchisti, infanteristi etc pana la intendenti, care si aia pipaie glontul la trageri si papa bun aplicatii si misiuni!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Coldea Calusian, multumesc, prietene, pentru urari si iti doresc muta sanatate, fericire si prosperitate impreuna cu cei dragi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va asigur 100% ca printre noi sunt postatori derutanti si agitatori sub acoperire din partea MApN si Casei sectoriale, sa creeze confuzii, ilaritati, panica si deruta printre noi. Pe campurile din Romanistan creste o ,,ciuperca'' alba, ingogosata, iar cand imbatraneste si este sparta elimina un praf cenusiu-verzui, inecacios si puturos si care se numeste poPULAr, basina porcului! Asa ii vad eu pe astia: Niste basini de porc de pe coclauri, si care cresc doar in locurile fecaloidelor de animale! Asta le e cinstea si demnitatea lor in relatiile cu noi!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Sunt și din aceștia, dar aici s-au cam epuizat.Mai joacă rolul de troli, pentru banalizarea si ducerea în derzoriu a discuțiilor.
Alții sunt educați să nu iasă din zisele șefilor sau ale instituțiilor. Iau totul sub formă de ordin, chiar dacă sunt păcăliți.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gigi Gheorghe, am uitat sa punctez un amanunt important: Oricare dintre noi putem scapa din vedere si sa nu contestam o decizie de pensionare la timp! Dar uite ca atat Lg. 263, cat si 223 au fiecare portite de salvare, foarte clare, si zice prin literele legii ca in cazuri de acestea Casele sectoriale, din oficiu, cand se constata erori, sau la sesizarea petentului prin CERERE DE REVIZUIRE se pot repara inadvertentele! Deci nu contesti nimic, ceri doar actele reparatorii stipulate, izvorate din erori : a) Lg. 263/2010 Art. 107 (1); Lg.223/2015 Art. 65 (1) (2) si Lg. 263 Art. 49 (1) care reitereaza. In caz contrar, deschizi actiune la Tribunalul teritorial, nu Judecatorie, sa-ti ceri reparatiile refuzate de casele teritoriale, fara a contesta ceva, ci doar sa ti se aduca reparatiile respective de catre instanta, din refuzul de a ti se aproba Cererea de Revizuire la care ai dreptul de catre Armata. Sigur ca ei, cei de la case vor contesta litigiul prin Apel, pentru ca ii costa din propriul buzunar greseala, si vor veni cu viclenii ticluite intortocheat sa deruteze instanta, dar nu pot inlocui litera de lege care te indreptateste, si insisti pe respectarea acelor litere de lege memorate foarte bine de acasa, coroborate cu tot ce te poate ajuta.

Si procesul are loc intr-o singura instanta, eventual numai cu un Apel. Eu, daca voi castiga, si sigur asta se va intampla, deschid apoi in civil un proces pe baza rezultatelor avantajoase pentru mine date de instanta si cer daune si reparatii morale ca am fost dezavantajat si din aceasta cauza mi s-au agravat situatia sociala si materiala, starea de sanatate generala, psihica si emotionala, drept pentru care am suferit mai multe internari, care sigur ca le am si vor mai fi, deoarece asta e realitatea, nu? Deci, vor fi internari ca mi s-au agravat bolile datorita acestor situatii neplacute,ca nimeni nu poate sa-mi interzica internarile si bolile agravate!!! Cer in solidar sa platasca daune cei care au ocupat functiile fara sa fie pregatiti in domeniu, ci doar pe motive stiute doar de ei, ca daca erau pe functii pe concurs si competente, nu greseau! Proba fiind erorile!

Unknown spunea...

Cele doua ''dude'' monarhiste pupine( turnatorii Olescu si Mares) de pe (b)Elita iar ma ataca cu disperare desi chiar ei recunosc ca s-au dat in gat unul pe altul ''din greseala''.Acum ma caracterizeaza ca ''schizofrenic''desi tot ce am scris despre ei e purul adevar.Si nu i-am jignit cu epitete jignitoare deoarece politetea militara nu imi permite chiar daca am de a face cu fosti turnatori si orientatori profesionisti .Macar Kis chiar daca e lacom de arginti ca si cele doua dude monarhiste are si urme de onoare .

CEZAR spunea...

Eu vreau sa stiu doar atat :
Daca avem deacum lege militara ..primim si DEMNITATEA SI ONOAREA ??
Dar cuponul va fi obligatoriu kaky sau albastru ..??
Daca Da ..ii bine ca in rest se pare ca vorba portughezei Saaabrinaaa....stiti voi ...!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, cuponul galbeaza icteros va fi valabil si pentru ridicat pe ratie cate un kil din toate alea: ulei de ricin, zahar vanilat, paine coapta-n tzest si cancer pe utere si intestine...Cred ca suntem ultima generatie de pensionari la purtator de cupoane, la cum afirma Olescu ,,un rezbel 100% iminent intre L'Union Sovietique si Licurici Pogonici!'' Era atomica se intrezareste la orizonturile rosii, de unde se va ivi Hristos gornistul calare pe aparatul Mobra sa vesteasca sfarsitul socotelilor si inceputul citirii cartilor cu savarsirea Judecatii de Apoi! Aleluia, si-un praz kaki!

Unknown spunea...

Cezar .Demnitatea si onoarea nu o primesti odata cu legea militara sau cu cuponul si hainele kaki.Ai vazut onoare militara la multi pupincuristi militari lacomi de arginti nemeritati in special pe forumul b( elita) Mai exista si mlitari cu onoare si demnitate dar din ce in ce mai putini din pacate.Cat priveste colonei sau generali cu demnitate ii numeri pe degetele de la o mana.Cu cat e mai mare gradul ce atat e mai gros obrazul.

tigri2 spunea...

@Huhurezule, discutiile in comisia de munca s-au facut pe fiecare articol(modificabil) in parte, cum puteam eu sustine doar modificarea art 28, practic revenirea la forma din legea 223 doar ca mai explicit, daca nu as fi sustinut si varsta de pensionare, mai ales cei predispusi la accidente grave in timpul misiunii, actualizarea veniturilor, indemnizatiilor si altor elemente de calcul la nivelul 01.01.2016;acordarea unor drepturi pe care vechii pensionari nu le-au avut si , cel mai importantarecalcularea si celor iesiti mai inainte la pensie plus acordarea drepturilor din urma cf L241 si OUG20 si OuG 43----te intreb , cine este MITOMAN?
Il tot cocolosesti pe karadeniz si pe avianyc, unul are legitimatie de membru in loja masonica iar celalalt este cel mai scarbos om al serviciilor Gestapo Romanian.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...

Chiar trebuie sa stie tot mapamondul(tot satul) ce se intampla in "ciorba noastra"?
Cum ati rabdat un an de zile mai "aveti putintica rabdare stimabile"(1-2 saptamani).

Dan B. spunea...

Baza de calcul a fost mult „imbunatatita” de catre G. Oprea prin acordarea unor sporuri militarilor activi, menite a le „inchide gura” privind reducerea cu 25% a soldei.
Aceste sporuri, la care nici nu visam, sunt doar pentru cei mai noi pensionari, cei asa de bucurosi ca ies la pensie, beneficiari de cuantumuri superioare comparativ cu cele ale omologilor dintre noi, chiar si in conditiile validitatii OG 57/2015.
Daca aceste sporuri ar fi fost actualizate si functiilor si locurilor de munca similare din trecut, ..... bine ar mai fi fost.
Cert este ca Legea 223/2015, avand „garnitura” mult hulita OG 57/2015, va mentine „anvelopa” pensiilor militare la stadiul anterior, crescand la unii si scazand la cei mai multi. Poate va pare ilogica stagnarea nivelului „anvelopei” in situatia in care unora le creste pensia, insa, va avertizez, ca desi se plateste cuantumul avantajos, acesta va fi „inghetat” pana cand cea recalculata, prin indexari si actualizari, va egala actuala pensie aflata in plata; „pierderile” nesemnificative vor fi recuperate din neindexarea cuantumului avantajos aflat in plata.
Si, uite asa, cu pensia din 2008, voi trai si anii care mi-au mai ramas pana la „iesirea naturala” din sistem!

Unknown spunea...

Kis nu mai le da sperante desarte naivilor.Oug 57 nu va fi modificata si asa va deveni lege. Punct.

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Pe site-urile Caselor Sectoriale ale MApN și MAI se continuă dezinformarea credulilor că se îndexează anual cuantumul mai avantajos.

tigri2 spunea...

@coldea, cine ti-a spus, ai fost cumva la Sf Parascheva sau la mormantul lui Arsenie Boca? Sau ti-a rastalmacit soacra visele?

tigri2 spunea...

Sapatamana asta se va alege undelemnul de apa ,sunt curios daca cei ce m-au ponegrit se vor pocai cand vor constata ca am avut dreptate in privinta OUG -57 si as dori ca drept pedeapsa sa nu mai apara pe acest blog, sa se retraga in ignoranta(rautatea) lor.Daca , print-o minune ,m-am inselat, promit ca nu o sa mai apar pe aici si nici n-o sa mai comentez ceva!

vcimpian2000 spunea...

Astept de noua luni decizia de pensie!CPS a acceptat dosarul meu de la C5 Buc,dosar care nu avea baza de calcul al pensiei.Dosarul mi-a fost tinut doua luni dupa care a fost trimis inapoi.Asta s-a intimplat luna trecuta(12.09).Eu gindesc ca acesti mincinosi ordinari(care vor da socoteala) sunt mina in mina impreuna cu Motoc si cu Julien.Vreau sa dau in judecata acest minister de mincinosi,dar nu am posibilitati.PANARAMELOR,
respectati legile tarii si oamenii care au facut sacrificii pentru a ajunge unde sunteti.DATI-MI PENSIA ca mor de foame!Daca nu sunteti in stare,
infiintati Casa Militarilor Saraci,sa venim cu sufertasul sa mincam si noi o
varza cu jumari sau poate ne faceti loc intr-o unitate dezafectata ca sa nu mai platim restantele.Suferiti de meningita morala.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
raul spunea...

MApN -istilor dragi ,ieri am aflat o suma de la un MI-ist iesit de curand!57!mil!Comisar sef!42 ani cumulati!Cati colonei de la noi au asa suma?Traiasca egalitatea intre popoare!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Tigri2
Ai șanse mari să dispari de pe aici. Proiectul nu apare pe ordinea de zi din această săptămână a vreunei comisii raportoare. De altfel, de câte ori ai amenințat că nu mai scrii?
@ Vcimpian
Ce vina are CPS dacă C5 a trimis dosarul fără baza de calcul?

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Nedelcu
Proiectul de adoptare a OUG 40/2016 este abia în lucru, ca L457/2016, la comisiile Senatului, altele decât cele care s-au pronunțat pe OUG 57.
PL 82/2016 se adoptă în totalitate, nu pe fragmente. Principala comisie care dă raportul este cea de finanțe bănci. Comisia de apărare are treabă numai cu Art. 40

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
John spunea...

@raul
Să fii tu sănătos! Ai vrut să spui agent principal șef, poate. Comisarii-șefi mai rar să coboare sub 100...

raul spunea...

Hai John nu mai exagera si tu!Am prieteni printre ei si nu-i asa!Problema e ca la grade egale si la ei functii naspa ,au mai mult ca noi !Colegi colonei cu raspundere frate si au 40, 40 si!

Gigi spunea...

Iar va uitati in gradina altora?
Mai terminati d-ne odata cu dezinsformarile astea! Altceva nu aveti de facut?
Nu are cum un asf sa iasa cu atat!
Chiar daca au spus, se lauda. Ceretii decizia sa o vedeti,dupa aceea vorbiti.
Am si eu pe cineva care a spus ca are o suma si cand i-am cerut sa arate decizia a dat-o la intors.

vcimpian2000 spunea...

CPS are vina ca au luat in primire un dosar incomplet,acesta
trebuia refuzat.Pe linga asta l-au returnat dupa doua luni.

Unknown spunea...

Vedeti ce spune tampita aia de PAUL VOSI in romania libera despre prensiile militare , cu cata dusmanoe se refera la acestea si ce spune ca ar face cu ele , deci astia sant de care se tem cei sin CD ,stiind ca asa isi atrag de partea lor civilii ,nu se gaseste nimeni sa o puna ceva in gura sa taca ,asta e treaba ei?

John spunea...

@raul
Poate exagerez, dar vorbesc și la concret..văzut:
-5.2/1.8/SM20/IC38/Gr42/Disp25/
-cond.grele 10
-pericol 30
-confident 12
-exceptie 50
-fidelitate 20
PB 10080

Unknown spunea...

@Eufrosina.
Am citit si nu-mi vine sa cred. Am calculat si rezulta o pensie medie pentru pensie militara de 2.920 lei pe luna. La pensii speciale civile 5.420 lei/luna (aici lu' Coana Andreea i-a iesit 6400-nu's dupa care aritmetica) Daca facem corectura si vedem ca madam a umflat cifra cu 1000 de lei, vedem cam unde ne aflam. Nu inteleg, totusi, de unde cifrele cu pensiile militare pe anul 2016, cand suntem platiti dupa L 263? Inteleg da dupa luna iulie pana in prezent au fost puse in plata aproximativ 7000 de pensii din 154.000. Deci, ce cifre a primit de la Casa de pensii. Cred ca e o mare mincinoasa. Chestia care urmeaza e deosebita. Ce are madam Paul cu militarii?Ce stie despre Armata si Istoria Armatei? Armata asta a fost trimisa sa moara, romaneste, de asemenea politruci, care isi aduc aminte de Armata numai la depuneri de coroane. Niciodata politicul din Romania nu a luat o masura in timp de pace pentru intarirea Armatei. Numai lovituri si pregatire pentru a pierde. Toate razboiele, anuntate cu ani inainte, ca si iarna, a prins Armata Romana fara armament, echipament si fara instruire. Motivul- lisa banilor sau furtul. Ostasul roman a fost carne de tun din cauza celor ca Andreea Paul. Sa-i propunem sa impuste pensionarii militari ca sa le ramana bani pentru o autostrada, pe care sa poata sa-i fure. Astia sunt politicienii care asteapta votul romanilor peste doua luni. In primul rand mincinosi (daca nu prosti- eroarea de calcul).

Unknown spunea...

de aceea am tinut sa vedeti . scorpia e tot scorpie.

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Gigi spunea...

Daca,aceasta pitipoanca vorbeste asa despre militari si nu stiu de ce este pornita impotriva noastra,avem posibilitatea la vot sa-i dam peste rat.
Pai,la banii ei este usor sa acuze niste oameni satui de privatiunile militare,de aplicatii care nu tin seama de vreme sau ca sunt sarbatori etc.
Acesti indivizi,nu stiu altceva decat sa-si mareasca conturile,sa se distreze in locuri exotice chel-tuind intr-o noapte cat 10 pensii medii!
A intrebat-o cineva de unde are atatia bani?
Va este teama ca nu va mai ramane voua de ros?
Rusine,imbuibatilor!

Unknown spunea...

Spune DL DOGARU ca pe 13 nu s-a semnat pentru oug din cauza PNL si a lui scarba aia de VOSI masa cum am spus , tampita o tine langa , spune DOGARU sa nu le raspundem ca astia fac o diversiune de provocare a militarilor .Eu nu inteleg ce militari santeti daca nu le dati o lectie.Deci nu a fost cforum.,stie cineva daca mai e posibil ceva?

Gigi spunea...

Alta putere nu avem, decat sa-i ardem la vot.Acolo,la urna, suntem suverani.
Este democratic si legal!

Unknown spunea...

Nu ii ardeti deloc ,v-au ars ei , sant intelesi ,stiu ca civilii or sa ii voteze ca nu se dau pensii militarilor ,asa ca pe 25 de ziua armatei ar trebuii sa ii suduiti in strada pe toti . La care vot? pe cine sa votati , ati auzit pe cineva ca spun ceva de militari , ?ATUNCI?

Dan B. spunea...

Am onoarea sa va salut, Domnilor Colegi!

Avand in vedere realitatea zilelor noastre privind cuantumurile pensiilor noastre recalculate, in marea lor majoritate diminuate si deci „inghetate” pana cand ..... la pastele cailor, nu ma pot abtine sa nu va reamintesc:
- ANCMRR a solicitat doar schimbarea denumirii pensiei primite dupa 2011 in „pensie militara de stat”, fara recalculari (si cei iesiti la limita de varsta vor avea pensii diminuate, deci „inghetate” la nivelul „umflat” UNPR-istilor);
- eu am militat pentru o lege a pensiilor militare pentru militari, nu pentru „civilii” din MAI.
Iata ca, vrand-nevrand, mai sa cred ca solutia ANCMRR ar fi fost optima pentru majoritatea covarsitoare a pensionarilor militari, actualele conditii fiind superavantajoase doar pentru proaspetii pensionari si pentru „civilii” din MAI (auzi, spor de lucrari exceptionale de 50%!).
Poate va intrebati cum de au pensii asa de mari cei care ies acum la pensie, cu calcule in baza OG 57/2015? G. Oprea, pentru a reprima orice nemultumire in MApN, le-a promis activilor introducerea in solde a unor sporuri la care eu nici nu am visat vreodata si care le-au fost incluse in baza de calcul.
Cunosc doar vreo trei persoane cu decizii de recalculare pe plus nesemnificativ, insa aplicatia postata pe site-ul ANCMRR-C. Turzii, cea exacta sau foarte apropiata de metodologia de calcul adoptata de catre CSP a MapN, imi prezinta un cuantum diminuat fata de cel primit in baza Legii 241/2013 cu vreo 400 lei. Asadar, mie imi ramane in plata pensia din 2008 inca multi ani de acum incolo, iar asteptarile mele privind majorarea cuantumului nu mai exista.
Daca ma insel, cu atat mai bine, insa-i dureros sa ai asteptari mari si raspunsul sa fie negativ!

PS: Ceva sperante imi facusem pana la emiterea pct 40 din OG 57/2015, dar ........

Unknown spunea...

ION G Am primit decizia recalculata ;u s-a tinut cont ca am lucrat in conditii speciale de munca,am o pensie de tot rahatul.Avantaj cei care au esit dupa 2001 ,noi cei care am fost pina in 2001 bataie de joc.Am fost ofiter in marina si am o pensie egala cu a unu-i munc itor din santier.Colegii mei de-si mai tineri ,cu mai putina vechime dar care au esit dupa 2001 au cu 5o% mai mare dec it mine .Cred ca ar fi bine sa ne unim sa nu lasam lucrurile asa