Un produs Blogger.

joi, februarie 02, 2017

Când se plătesc eventualele creșteri rezultate din recalcularea pensiilor militare

24 comments
Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2017

Art.66. - Eventualele sumele cuvenite ca urmare a procesului de recalculare a pensiilor potrivit art. 109 alin. (1) și art. 110 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, ce reprezintă diferențe de pensie de la data intrării în vigoare a Legii nr. 223/2015, cu modificările și completările ulterioare, și până la punerea în plată a pensiilor recalculate, se acordă în trimestrul IV 2017

24 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Se vor plati odata cu ajutoarele legale, cuvenite la iesirea la pensie!
Unii au beneficiat....altii nu!
Ghinion pe rand

Sorin spunea...

Probabil asta e cauza pentru care linia verde a CPS nu mai are ton de hold ci de ocupat. Iar trim IV inseamna 2018, din moment ce nu este predictibila o rectificare pozitiva in 2017. Acesta este motivul pentru care recalcularile au fost facute pe sarite, in favoarea unora, normal cu cresteri, in ultimul trimestru din 2017.

Unknown spunea...

Trimestru 4 inseamna niciodata..O sa va prindenti in curant cand toate rectificarile bugetare vor fi cu minus.Mai ales de cand neplata impozitelor si taxelor( oricum la moda la noi) a devenit doar contraventie.O masura devastatoare pentru buget chiar mai mare decat disparitia CASS pentru pensionari.O alta masura cretina e ca nu poti amenda( ANAF) agentii comercial decat daca ii avertizezi ( despre nereguli)inaite cu 30 de zile.Daca va imaginati ca patronii firmelor fac nereguli din ignoranta si trebuie"" avertizati'' imainte ca sa nu se supere va dau un sfat.Aveti grija ce cumparati de acum incolo in jungla Romanistan ca sa nu va cante parintele (adica eu).Popa nu va avertizeaza cu 30 de zile inainte.

Iulian Mareș spunea...

Parinte TT
Avertizarea este o masura europena! Pe mine ma anunta popa cu o luna inainte ca va veni cu Boboteaza!
Pe cale de consecinta...

Huhu Rezea spunea...

Niste nesimtiti cărora nu le mai public comentariile reclama blogul la Blogger. Nu-i nimic, am să-l închid.

iceparu spunea...

Apa trece pietrele raman.Asta stiu asta fac.Sa reclame.Mergi inainte.Astazi am vorbit cu un pesedist care se ocupa de sectorul pensionari.Nu vor sa iasa la bataie.Asta e strategia lor.Cat timp inamicii lor nu se leaga de pensiile noastre faca ce or vrea.

Iulian Mareș spunea...

Da-le numele acoperitilor....

karadeniz spunea...

Dacă nesimțiții în cauză au și ei bloguri ii putem recompensa cu aceeași monedă.

Gigi spunea...

@H.
Meteahnă a românilor:invidia!Si cu asta am spus tot.
Nu-i luați în seama,evitatii!

Unknown spunea...

O sa le trimit o afurisenie la reclamagii.Huhurez nu te lasa colonia asta geme de curve masculine.

Unknown spunea...

Mares si cum te anunta ca vine parintele la care esti arondat? Bate de la distanta cu o pietricica in geam?Mare grija ce piatra foloseste parintele sa nu contina metale grele.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Care reclama sunt suparati ca prin nepostari nu-si mai primesc nici argintii de agenti de infiltrare si imbarligare cu batul prin gard de la servocii si sorosisti! Faceti ce face si Onorabilul, Col. Pavel Lica: Out! Noua si cu a parlii zece! Au ei destule venituri si mai putine griji ca sa posteze pe aici! Onorabile, faceti ca Dragnea: Tot inainte, indiferent de ce si cine ar latra! Eu am sa pun filtre pe melitza sa nu le dau motivatii!

Iulian Mareș spunea...

Calugar PSL
Popa lipeste instiintarea la avizier....kiar am vazut ca are Makarov la brau si camera de filmat HD in busuioc!

mirelamarinescu@917 spunea...

CRESTERI? VISE..la o buna parte nu s-AU facut recalcularile ,la MIN DE interne nu s+au trimis in luna ianuarie la unele persoane taloanele de pensie , am intrebat la telefonul pus la dispoyitie pentrupensionari ,si a confirmat ca nu au fost trimise.Nu a spus dece .,a spus ca le trimite in februarie odata cu cel din febr;este posibil sa se faca si recalcularea odata cu reducerile astea de cas etc .DECE OARE NU AU MOTIVAT NETRIMITEREA TALOANELOR DEPENSE PE IAN. ?poate afla cineva .

Iulian Mareș spunea...

Mirela
Eu am primit si recalcularea si sumele restante cat si 6 cupoane CF si 4 pt transport aerian international sau national....odata cu cuponul pe ianuarie!
Vorbeste cu postasul....sa nu fie un puturos sau smeker!

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sorin spunea...

Se pare ca linia verde de la CPS a MApN nu e blocata, doar varianta hold este imbunatatita, respectiv robotul te anunta la cateva secunde ca opetatorul este ocupat. Inainte, pe hold, am asteptat 5-7 minute, acum, cu imbunatatirile, am asteptat 18 min fara succes. Referitor la art 66 se pare ca @f16 a avut dreptate. Sper sa nu aiba dreptate si cu amanarea la nesfarsit. Daca asta se urmareste, atunci sa fiti siguri ca cei care vor avea pensia marita dups recalculare, vor primi deciziile cat mai tarziu posibil. Dragnea a luat de la pensiile militare, ma refer la cei care asteptau sumele din urma, si a dat electoratului. A scapat ceva si pt studenti, care ii sapa groapa in piata Victoriei. Ironia sortii!

Iulian Mareș spunea...

Mirela
Spun adevarul! Poate ti-ai skimbat adresa....poate nu ai fost acasa...
Eu nu glumesc! Am si folosit 2 cupoane de transport aerian!
Am fost la El Juarez/Mexuc sa aduc marfa calitatea I!

lala spunea...

Mirela,sunt in aceiasi situatie, fara talon; in urma telefonului dat am fost informat de stadiul recalcularii: - fisa mea cu salariile a fost inregistrata in octombrie iar recalcularea este posibil sa se faca in luna martie/aprilie;in luna februarie se recalculeaza pensiile care au fisele inregistrate in iulie/august sau august/septembrie;se pare ca nu se respecta termenul stabilit prin ordin;dupa parerea mea s-au facut recalculari la termen dar si discretionar si cred ca si acum se procedeaza la fel; pe ce ma bazez: am camarazi care au facut cererea odata cu mine, luna martie, {si chiar dupa doua luni} si care au primit dciziile de pensionare in perioada septembrie-decembrie; au primit pensia recalculata si diferentele in luna urmatoare primirii deciziei. Acum constat ca prin art.66 se schimba regulile dupa cum vrea guvernul PSD/ALDE.nu, si acum intrebare: care dracu este diferenta fata de celelalte guverne ?

Sorin spunea...

@lala la ce casa sunteti arondat/a? Probabil intarzierile sunt provocate de iesirea masiva la pensie in trim IV dar si de aranjamente discretionare ca doar si casele de pensii tot in Romania sunt. Trebuie sa remarcati ca Dragnea a taiat in proiectul legii bugetului pe 2017, in mod punctual, doar de la pensionarii structurilor de forta.

ifrim spunea...

O sa vedeti diferenta dupa caderea guvernului Dragnea!

lala spunea...

Sorin Dorin, MAI.Sunt dezamagit ca suntem luati de prosti de toate guvernele.Pe timpul cat eram activ salariile cresteau la MAI si MApN intotdeauna ultimile.Imi aduc aminte ca in perioada 2003-2005 am avut intentia sa parasesc sistemul intrucat salariul unui sef de echipa(banda) de la o multinationala era mai mare ca al meu si avea 8 clase, iar noi am fost obligati sa avem studii superioare, considerandu-se ca scoala militara a format dobitoci nu aparatori ai tarii.Dupa 2005 au fost angajati cu studii superioare ingineri agronomi,mineri,economisti etc., fiind numiti si incadrati pe functii cu studii superioare iar cei cu scoala militara au ramas pe functiile cele mai mici ba basca si obligati sa-i ia sub tutela pana invatau cu ce se mananca meseria. Acum cand sunt pensionar am parte numai de nedreptati: calcul dupa contributivitate, ajutoare nu, prima pensie am primit-o dupa 7 luni,L223 a fost modificata, recalcularea intarzie,plata diferentelor la Sfantu asteapta !

Iulian Mareș spunea...

Sorine
Raspund in logica ta!
MApN.
Cam tot asa....de la Spiru!
Finalul!...Ghinionul nostru!
Ghinionul lui...ca noi nu suntem autisti!

Unknown spunea...

SITUAŢIA SĂPTĂMÂNALĂ CU NUMĂRUL PENSIILOR RECALCULATE
ÎN BAZA PREVEDERILOR ART. 109 ALIN.(1) SAU ART. 110 ALIN.(1),
DUPĂ CAZ, DIN LEGEA NR. 223/2015 PRIVIND PENSIILE MILITARE DE STAT,
CU MODIFICĂRILE ŞI COMPLETĂRILE ULTERIOARE

Data Număr pensii recalculate
06.02.2017 27.159