Un produs Blogger.

miercuri, februarie 01, 2017

OUG nr. 13/01 02 2017, de modificare a Codului Penal, pune Binomul în dificultate

58 comments
                     -Ion; De ce-or ieșit, măi, sibienii în stradă?
-Gheo;  I-o evacuat  Klaus din căși. 
Nu s-a dezincriminat abuzul în serviciu prin ordonanța care va intra în vigoare, în privința modificărilor aduse Codului Penal, pe data de 11 februarie a.c.
A fost reformulat abuzul în serviciu potrivit Deciziei CCR și recomandarilor Comisiei de la Veneția.
Grațierea urmează calea adoptării în procedură normală în Parlament, ca Proiect de lege inițiat de Guvern.
Pentru oamenii informați lucrurile sunt clare. Protestează doar cei care nu doresc să se informeze.
M. Of. nr. 0092 din 01 Februarie 2017
Act nr. 13/31 Ianuarie 2017

Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală
UPDATE
Definiția abuzului în serviciu

„Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, îndeplineşte un act prin încălcarea unor dispoziţii exprese dintr-o lege, o ordonanţă sau o ordonanţă de urgenţă a Guvernului sau nu îndeplineşte un act prevăzut de dispoziţiile exprese dintr-o lege, o ordonanţă sau o ordonanţă de urgenţă a Guvernului şi prin aceasta cauzează o pagubă materială mai mare de 200.000 de lei ori o vătămare gravă, certă şi efectivă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, astfel cum sunt prevăzute şi garantate de legile în vigoare, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”

 Aceste dispoziţii nu se aplică 'în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative”
**************************************************************** Nici nu mai este nevoie de altă lege pentru răspunderea magistraților. 
Iată de ce tipă parchetarii!
Iată de ce atâta manipulare!
Acțiunile abuzive ale procurorilor sau ale serviciilor secrete se incadrează perfect în  cea de-a doua consecință a abuzului în serviciu, alternativă la  prejudiciul de 200 000 lei, respectiv la vatămarea gravă, certă, și efectivă a drepturilor sau a intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice.  



58 de comentarii:

Unknown spunea...

Cu gratierea sunt de acord deoarece puscariile sunt acum adevarate lagare de exterminare nu de reeducare .Cu modificarea codului penal( si de procedura penala prin OUG( care e urgenta?) . E o mare magarie facuta atat de Ciolos cat si Grindeanu .De aia exista sparlament sa dezbata si sa dea legi ( clare nu ambigue ca la noi) .Si discrininarea abuzului in serviciu inseamna ruina totala si finala a Romanistanului.Exemplu: Ai nevoie de acte de la o institutie a coloniei dar functionarul nu vrea sa le elibereze(ca nu vrea muschii lui) desi ai dreptul legal la ele (Sau te amendeaza abuziv ) .Ai doua variante : Ori il spaguiesti ori ii faci plangere penala pentru abuz ib serviciu.Cum abuzul in serviciu dispare daca paguba nu e peste 200 000 lei ( absurd)nu mai ai decat varianta spagii daca functionarul statului binevoieste sa o primeasca.Si cum de curand a fost dezimcriminata si calomnia functionarul te poate injura linistit daca il'' jignesti'' cu o spaga prea mica)Colonia iadului.

mirelamarinescu@917 spunea...

nu asta ii intereseaya pe cei ce pun la cale sa cada guvernul .Se folosesc de oamenii care sant doar rai ,needeucati ,platiti , fara caracter sa isi faca IOHANIS misiunea cu care a fost implantat in ROMANIA ,vedeti bine ca GHITA a spus clar ca stie ,ca se cava destabiliya tara ,sa vina la putere care sa tina poporul sArac si lipsit de aparare .Acum armata r trebuii sa faca cenu a fCUT I 1989 ,ASTA E .

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Eu am cateva intrebari:
-conform ROF, DNA trebuie sa primeasca spre avizare, proiecte de legi-care fac obiectul structurii, de la Procurorul General.....asa vad eu fluxul corect. Nu inteleg de ce Kovesi a primit spre avizare de la CSM?
-daca amendamentele tale nu sunt prinse in proiect, trebuie sa iesi cu declaratii publice? Detii tu adevarul absolut?
-modificarile aduse de CCR, mai pot fi discutate si remodificate in Parlament? De ce?..... ca sa ti le intoarca CCR iar?
-este legal taierea finantarii externe a ONG-urilor? ...toate, nu unele!

PS-
Protestatarii sa stea in strada si frig, pana-i voi incalzi eu!....sunt odihniti! Nu muncesc....sunt incadrati la ONG? Din ce traiesc? Multi sunt cam 30-35 ani!
Ieri, parca, Trump a demis si acuzat de tradare Procurorul Geberal interimar al US!
Cred ca un aventurier marunt vrea sa impinga lucrurule spre zone necuniscute! Atunci, sa taiem nodul gordian, in cel mai rapid si demicratic mod!

Liviub spunea...

d. Mares, 01. 02 Nu este marunt aventurierul!!!

Huhu Rezea spunea...

@Călugăre
Esti la fel de tare la cap precum mitingiștii. Sau și-e lene să citești.
Modificarea definirii abuzului în serviciu a fost cerută prin Decizia CCR.
Dacă printr-o infracțiune, de exemplu furt, produci la locul de muncă o pagubă mai mică de 200 000 lei răspunzi penal pentru delapidare, nu și pentru abuz în serviciu. Dacă din neglijență produci o aemenea pagubă nu răspunzi penal ci răspunzi administrativ sau pe cale civilă pentru recuperarea prejudiciului.

tehnocrat spunea...

Lovitura de stat din decembrie 1989 nu s-a terminat. Asistam la ultimele zvagniri a ei.
A sosit momentul ca poporul roman sa-si ia destinul in proprile lui maini.
Din vina lui, iohannis nu se ridica la nivelul functiei lui, obtinuta de altfel, printr-o concurenta neloiala.
DEMISIA IOHANIS, te-am votat si mi-ai inselat asteptarile.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mai oameni buni, tot nu intelegeti: Cu abuzul in serviciu si cateva fleacuri Kovesi si Coldea au bagat la puscarie sute si mii de oameni! Pruna cand a modificat Codul penal, de ce aici nu ati zis nici passs pisicesc? Si nici strada? Nu va e clar ca ei pregatesc lovitura de stat pe o motivatie puerila? Ei se folosesc de voi, adica de cei care refuza sa citeasca sa darame guvernarea! Ei incita la violente sa dea lovitura de stat, voi executati si o faceti cu toate puterile! Asta e! E mai usor decat sa cititi, daca va pretindeti macar alfabetizati? Ca nu toti au facut Scoala militara cu PCR din ,,familii sanatoase,'' de la shaiba sau coarnele plgului, unii mai au si studii bune, adica majoritatea! Insa eu repede ii depistez si pe cei cu maliga intre dinti si incrancenati, pe cand fleoncaresc seminte de bostan la calculator si silabisindu-si cuvintele!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Iohannis nici n-are ce cauta la aceasta sedinta cu juristii, pentru ca este imixtiune si incalca principiul de separare a puterilor, iar ca sa intre protestatarii in Parlament sa injure parlamentarii, ca in aceste momente, este dovada pregatirii loviturii de stat! Calugare, e normal ca acesti golani sa publice adresa lui Dragnea pe fb si sa indemne golanii sa se duca sa-l ucida? Circula pe fb, asta n-o vezi? Sau ca nicusor Dan a luat bani de finantare de la boschetari si acum s-a aflat, dar in sensul ca banii lui Soros au fost spalati prin buletinele oamenilor strazii, chipurile cu domiciliu in strainatate, dar n-am eu loc aici de intors sa va aduc la toti dovezi ale viitoarei lovituri de stat pregatita de tatucul vostru Iohannis! Inainte era pupat in cur Stalin, Lenin, si altii, bine ca acum il aveti pe Iohannis!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Continuati, incrancenatilor, cu aceasta atitudine ostila si ne vom trezi cu Ardealul rupt de Romania, poate toata Romania hartanita, cu pensiile si salariile blocate si alte drepturi pentru inca 30 de ani, cu o recesiune economica, pentru ca actele voastre de sabotaj si violente la asta o sa se ajunga si vom trai ca cersetorii Europei, ca tot voi l-ati adus pe acest iresponsabil smenar si penal pe cap sa ne chinuie vietile si sa ne tulbure linistea! Dar voi vad ca nu vedeti penalitatea si abuzurile acestui tatuc falsificator de acte si vanzator de minori!

Unknown spunea...

Huhurez.Eu vorbeam de abuz in serviciu nu de furt.Daca tie iti convine ca Hudrea si alti smecheri politici sa scape de acuzatii mie nu.Nu il suspectez pe masonul sorosist Ciolanis de intentii nobile dar repet abuzul in serviciu nu trebuia dezincriminat total ci doar modificat ca sa nu fie interpretat abuziv de procurori ( practic limita minima de 200 000 lei e gluma).Colonia asta msfiota devine un iad .Mai ales dupa orice factura devine titlu executoriu dupa 15 zile ( poti pierde casa )de la EMITERE desi factura poate fi platita in 30 de zile .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

S-a iesit in strada sa darame Guvernul! Nu va e scarba si revolta de ce se intampla? Nu va e frica de ce urmeaza dupa asta? Momentan inchid calculatorul pentru ca sunt foarte revoltat de toata aceasta crima sustinuta chiar de catre militarii nostrii iresponsabili! Sa va intre in cap ca daca pica guvernarea, pana la moartea noastra vom trai ca niste cersetori si nu vom mai avea nici un fel de avantaje!

Huhu Rezea spunea...

@Călugăre
Vezi că am updatat articolul. Pune mâna și citește.
Mie mi se pare că s-a extins conținutul infracțiunii de abuz in serviciu, concret spre cei care aplică legea penală.

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Vazut update si inteles, dar era mai bine asa...
-Daca fapta este produsa de un magistrat pedeapsa se majoreaza cu 100% fiind exclusa pedeapsa cu suspendare!

Unknown spunea...

Huhurez cred ca esti indragostit.Nici procurorii nici cei din servicii (sunt militari )NU sunt functionari publici.Nu li se aplica ce ai postat la ''update ''

Unknown spunea...

Traiasca Republica Socialista Romania!

tehnocrat spunea...

Pt Mihaela Baju
Sa-ti traiasca republica si toti care au incalcat CONSTITUTIA , in frunte cu iohanis sa suporte rigorile legii.
Asa sa le ajute Dumnezeu.

Iulian Mareș spunea...

http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-175

Calugar cruciat,

Tu ce intelegi de aici?

Unknown spunea...

Mihaela daca mai exista RSR era si o mare cerere de plumb si plutoane de executie Huhurez de ce cenzurezi raspunsul pentru Cornelius? Tu parca respectai opiniile altora.Ai baut apa dupa Rxxx care cenzureaza la fel ce nu ii convine?

mirelamarinescu@917 spunea...

GUVERNUL estevslab ,democratiaestesi pentru mine ,sa nu suport magariile facute de alde NICUSOR DAN si ai lui ,sa puna tunurilre u apa pe ei daca facmarsuri neautorizate ,O sa vedeti ca vor lua cu asakt guvernul si parlaMENTUL .

tehnocrat spunea...

Am inteles ca iohanis s-a dus la ciorbea sa sesizeze curtea constitutionala privind incalcarea Constitutiei de OuG 57/2015 privind modificarea legii 223/2015 de catre Guvernul ciolosi.

mosmartin16 spunea...

Asadar, Huhu si eu pot folosi cuvinte nepotrivite in ceea ce te priveste, dar nu o sa o fac ! Observ doar faptul ca nu ai capacitatea de a dialoga fara invective ! In alta ordine de idei, ia vezi in dex notiunile de paguba si prejudiciu si apoi pronunta-te ! Partea a doua a comentariului tau ( n.n. - vatamare certa etc.) se refera la ceva necuantificabil financiar ! Asa ca mai usor cu sustinerea fara rezerve a celor albiti ! Si asta in conditiile in care nu am afinitati politice de vreun fel, ci numai incercari de a intelege unde e ceva corect ori nu !

Iulian Mareș spunea...

Calugare T. Tokarev,
R este proprietar si nu îi poate impune nimeni cum sa-si conduca proprietatea!
Ca nici lui Huhu!
Ce, eu fac gratar in post, in curtea monastirii, langa kilii??

Iulian Mareș spunea...

A. Gheorghe
Betivul drogat cu afinitati de lb. rusa, dat afara din toata media pt stari bahice si de sevraj a publicat pe net adresele si telefoanele ministrilor. Idem, viermele cu cap de peste centurist M. MAREAN!
Mai si scria " sper sa nu le dea ceva prin cap"
Dar daca i-ar da lui prin cap ceva, mic-mititel ... cu cu camasa de tombac si miez mai tare, ar fi mai placut? Sau ar aduce capatana aia ca "capul la peste" la un grad de desitate normala?

Iulian Mareș spunea...

Corneliuss
Ce crima sustin baietii nostri? Esti prea emotiv!
Eu nu vreau avantaje....vreau ce mi se cuvine legal!

Pana nu va fi blocata finantarea externa a ONG-urilor....vom avea serpi in casa!

Unknown spunea...

Mares http://elearning.masterprof.ro/lectiile/drept/lectie_06/motivele_pentru_care_magistratii_nu_pot_fi_considerati_functionari_publici.html

iceparu spunea...

Sa vina ora armatei?Sa studiem Egiptul.Nu mai luam plasa din 1989.

Unknown spunea...

Mares Toate ONG ( nu numai sorosiste) sunt de fapt casieriile tradatorilor de colonie (prin care scursurile politice si ziaristii recrutati de serviciile straine isi primesc argintii tradarii ) Si serviciile romanistane se fac ca nu vad '' nu aud'' ( apropo de satelitii monsad si amprenta vocala pentru care nu trebuie mandat) ca sa nu supere stapanii cu perciuni pana la gat .Bine sunt si prea ocupate sa spioneze populatia si sa dilueze apa chioara care o folosesc unii ca dezinfectant in spitale( de fapt la noi lagare de exterminare in masa) .PS .Stiai ca singurul mormant pazit non stop e al lui Patriciu ? Nu mai zic ca spitalul din Londra unde ''a murit'' oficial Patriciu a declarat ( tot oficial ) ca Patriciu nu a fost internat niciodata acolo.Nu e secret ca Patriciu a fost ofiter pe deplin conspirat( sie inainte die ) inca de cand era tanar arhitect nici nu mai conteaza . Ca din averea de 2,2 miliarde euro rudele impart doar 200 de milioane lei( si alea ipotecate de datorii) iar nu mai conteaza.Vorba unui critic'' naiv'' (basina voda ),asta e stat mafiot. Ajunge ca ma critica Huhurez ( de data asta pe bune) ca am luat-o pe aratura si altul era subiectul.Si inca ceva apropo de Rxxxx cat timp forumul lui e public ( nu privat) si nu se folosesc cuvinte obscene ,jignitoare sau xenofobe cenzura e interzisa CLAR prin Constitutie. Dar cum romanistanii au mentalitate de sclavi accepta orice umilinta.Eu nu sunt adeptul proverbului ticalos(mentalitate prin care am ajuns colonie de 2 lei) al lasilor ''capul plecat sabia nu-l taie '' Oricum vad ca Rxxx cenzureaza mai putin si se apropie de normalitate.

mirelamarinescu@917 spunea...

In legatura cuacest guvern Nu trebuia sa se grabeasca cu aceleordonante , trebuia sa astepte sa duca la bun sfarsit ce avea de facut pana dupa ce se aproba si legea salariului unitar,Astea doua ordonante date in prima lua de guvernare a batutla ochi ,s-au grabit.Ar trebui sa renunte si sa faca legi rapid prin parlament AU gresit ,sareuoasca si mai tarziu sa se regrupeze si sa o ia de la cap ,ca altfel nu vor avea liniste.

Iulian Mareș spunea...

Este o lectie....in fspt o opinie...un pdv! Nu sunt jurist!! Am supus atentiei doar!
Nu vezi ca marii juristi au opinii diferite, uneori kiar divergente?
Singurul care poate da verdicte este numai Avyamuci..pe piept/T3....ing. avionic si jurist de renume mondial....unic in Calea Lactee...., dar l-a balacarit pe H pe celalalt blig....si acum suntem lipsiti de lumina!
Sau hraneste ratustele si nu are timp de noi...bieti oameni!
Cred ca s-a refugiat in Turnul lui de Fildes si scrie o noua Constitutie si un nou Cod penal!
Asta îi va manca cel mult o zi!...cel mult!

Gigi spunea...

Dacă,crești șerpi la sân mai devreme sau mai târziu te vor mușca, cu siguranță!
O minoritate vrea la guvernare!
Au mai fost un an,și rezultatele s-au văzut!Adica,zero!
Partidele aflate la guvernare au băgat bățul în gaura viespariței agitându-le rău de tot!
Acum,creează pretexte pe care le folosesc în a dărâma noul guvern! De ce! Foarte simplu! Ciolanul este gustos,mai ales dacă e si afumat!
Ne îndreptăm rapid spre o dictatură foarte feroce!
Sunt putini,dar,foarte agresivi,tupeu de neam prost.
Cei mulți și săraci,așteapta minuni.Își fac cruci,îsi scuipa-n sân și se uită să le rezolve alții problemele.
Cei care trebuie să aplice legea se fac că nu văd! Ne merităm soarta,dupa cum bine spunea un patriot ROMÂN,dispărut recent dintre noi.Buna țară!Rea tocmeală!

karadeniz spunea...

@ iceparu
Încă nu ca-i de abia miercuri. Pro patria e duminică la fel și Scutul Dobrogei.
Doar ANCMRR care simte in urina generalului Iliescu debarcarea lui Iohanis sare să-l strângă de gât pe neamț cu proteza. Este prima și probabil ultima dată când ANCMRR își arată colții de acrilat la comandantul suprem. http://ancmrr.ro/comunicat-nr-2-din-31-01-2017-4/
Deși nu se publică pe site-ul central ci doar în corespondența cu filialele ANCMRR vrea sa scape de toate celelalte structuri asociative ale militarilor făcând următoarea propunere la legea pentru organizarea și funcționarea MApN.
” Introducerea unui capitol „Relaționarea structurilor ministerului cu structurile asociative reprezentative a cadrelor militare în rezervă/retragere, provenite din activitate în Ministerul Apărării Naționale, pensionari militari”, care să cuprindă :
- Structurile asociative reprezentative (care au cel puţin 20 de filiale judeţene şi 15.000 de membrii cu personalitate juridică, de nivel național, nepatrimoniale și de utilitate publică), ale rezerviștilor proveniți din activitate în Ministerul Apărării Naționale, fac parte din sfera de competență a M.Ap.N.;
- Membrii acestor structuri pot fi: rezerviști mobilizabili, rezerviști voluntari și rezerviști nemobilizabili, soții (soți) acestora și simpatizanți ; ”
Adică asociativele astea care să fie băgate-n seamă de MApN să fie doar ANCMRR, căci e singurul care îndeplinește acește condiții propuse de ei, iar ca să fie siguri că se fac 15 mii se completează rezerviștii cu soții și soțiile acestora ( că doar căsătoria cu un militar dă același statut și celuilalt partener ) iar dacă nu ajung se completează pân’ la cinșpe mii cu simpatizanți (vorba cântecului – Și mame și copii și fete, cu pieptul plin de bucurie..... )
Iar apoi dacă tot rămân singuri continuă cu o serie întreagă de cerințe, bani din bugetul armatei pentru funcționare ANCMRR, mijloace de transport pentru personalul din conducere, decontarea sau asigurarea deplasării conducerii la activități comune în țară sau în străinătate etc.
Cât despre 89 noi ca pensionari mai luăm plasă doar în campaniile electorale pentru vot de pe la cele partide.

Huhu Rezea spunea...

@călugăre
Nu te mai lua după cai verzi de pe lângă mânăstire și vezi, după ce citești aici, dacă magistrații sunt funcționari publici în sensul legii penale.

Art. 175 Cod penal
Funcţionar public
(1)Funcţionar public, în sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fără o remuneraţie:
a) exercită atribuţii şi responsabilităţi, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor puterii legislative, executive sau judecătoreşti;
b) exercită o funcţie de demnitate publică sau o funcţie publică de orice natură;
c) exercită, singură sau împreună cu alte persoane, în cadrul unei regii autonome, al altui operator economic sau al unei persoane juridice cu capital integral sau majoritar de stat, atribuţii legate de realizarea obiectului de activitate al acesteia.
(2) De asemenea, este considerată funcţionar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu de interes public pentru care a fost învestită de autorităţile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-175

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O veste de ultima ora ne informeaza ca judecatorii din toata Romania au inceput sa intoarca spre procurori rechizitoriile care sunt bazate pe denunturi! E nu numai legal, pe noua lege care inca nu a intrat in functionalitate, dar e o forma de protest a judecatorilor impotriva ,,republicii procurorilor,'' impotriva abuzurilor acestora care-si aroga statutul de magistrati, desi nu sunt in fapt, insa Kovesi si haita le-au acordat abuziv si preferential acest statut! Diseara iar asteptam balamuc in toate orasele tarii! Fereasca Dumnezeu sa iasa romanii adevarati in strada!

Huhu Rezea spunea...

Pentru johaniști și alți urechiști care îi cer lui Grindeanu să abroge OUG 13/2017.
Iata ce zice legea referitoare la tehnica de legiferare:

Art. 64 al Legii 24/2000
(3) Abrogarea unei dispozitii sau a unui act normativ are caracter definitiv. Nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior sa se repuna in vigoare actul normativ initial.
Fac exceptie prevederile din ordonantele Guvernului care au prevazut norme de abrogare si au fost respinse prin lege de catre Parlament.

karadeniz spunea...

@ Huhu Rezea
Ăștia cu cerutul, mai ales militarii, bag de seamă cu nu știu face deosebirea între lege și ordon(anță).
Ordonanța bate legea iar norma de aplicare le bate pe amândouă.
De asemenea nici nu știu cui să se adreseze. Ce treabă are Grindeanu cu guvernul. El e doar parafa cu care semnează Dragnea documentele guvernului.
E ca în vechea armată, colonelul e prim ministrul Grindeanu, care transmite ordinele ordonanței, care e guvernul iar coloneleasa, care e șeful celor doi, e Dragnea.

F16 spunea...

E adevărat ca ne-au făcut cu diferențele la recalculare??? E adevărat ca s-au amânat către Sf anului și deci prorogarea eterna????

Adi 4 you spunea...

In cultura romanesca se spune ca -pestele de la cap se impute- drept dovada joha!
In campania la presedintie s-a zvonit ca a mijlocit infierea de copii, peste granita tarii.
Apoi a aparut problema caselor pe care le detine dupa 14 ani de primar. Cumparate din meditatii??? Cati elevi sa ai la fizica, putini, poate doar cei de la Politehnica? Cati elevi sa ai la engleza??? Era singura profesoara superbuna din judet??? Contracandidatul lui avea aproximativ 2.000.000 alegatori in plus. Cum draq a reusit cu diaspora sa rastoarne alegerile? - Daca voi fi ales presedinte, renunt la imunitate!- draci, a renuntat? Vreau guvernul meu! Ce kkt a facut guvernul lui??? Nu accept numirea doamnei Sevil Saihhdeh ca prim ministru! Si-a luat-o cand a fost domnul Grindeanu in SUA, doamna tinand locul in functia de prim-ministru!!! Nu vreau penali in functii de conducere guvern. Faptul ca Instanta arata ca a dobandit doua case prin frauda, el cum poate fi numit? Nu voi promulga eliminarea celor 102 taxe! Si-a luat-o, a trebuit! Nu votez bugetul! IDEM, i-a intrat iepurele in cooor cu tot cu morcov. La justitie s-a dus cu ordine, la guvern s-a dus cu ordine, in strada banuiesc ca se duce tot cu ordine!!!! Daca mitingurile sunt legale, OK, ai dreptul sa ceri!!! Dar de ce nu ai cerut pe 11 decembrie? Acum de ce ii intarati? Tinerii frumosi sa iasa ziua la miting, sa le vedem fetele, iar daca nu vor gratis pe tren, sa-si cumpere bilet, daca nu vor ca pensiile parintilor si bunicilor sa creasca sa ii puna sa renunte la majorari in favoarea caminelor de batrani, daca vor sa plateasca permisul auto si pasaportul nu au decat!!! De ce ne indeamna la invrajbire, vrea sa se repete situatia din Ucraina cu celebrul Maidan? Vrea sa-l distruga pe domnul Grindeanu la fel cum a fost distrusa Iulia Timosenko? Cred ca tot ce face joha in aceste zile este sa abata atentia de la ce a dezvaluit Ghita!!!!

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Nu te juca cu vorbele în fața unor oameni care intră aici pentru a se informa.
Niciodată normele de aplicare nu bat legile și ordonantele.
Restul sunt răutăcismele dumitale politice.

De reținut principiul că o dispoziție legală abrogată rămâne definitiv abrogată.

Unknown spunea...

Mares ma lasi cu prostiile ?Ia de aici decizia CCR http://www.legalis.ro/2014/01/31/decizia-cc-nr-22014-neconstitutionalitatea-noilor-prevederi-care-definesc-notiunea-de-functionar-public/

iceparu spunea...

Karadens@nu te juca cu mosii cu toate ca in ANCMRR mai sunt si nemosi.Uita-te cine sunt sefi la asocatiile judetene si apoi vorbi.Trump a devenit presedinte la 70 ani.
Cornele@eu vreau sa iasa romanii "adevarati in strada".Fac comanda de o uniforma mozaic. In 24 ore o primesc.

Iulian Mareș spunea...

Popa
2 oameni in momente fiferite au zis la fel. Eu si Huhu!
Arbitru nu piate fi decat avion-muci, dar e ku rata la miting!

karadeniz spunea...

@ Huhu Rezea
Nu prea mă joc cu vorbele nici măcar când glumesc. Să ne amintim ce prevedea legea 119 și ce prevedea OuG 1, normele de aplicare.
Să ne reamintim ce spune legea 223, art. 2 b) ”principiul egalităţii, prin care se asigură tuturor participanţilor la sistemul de pensii militare de stat un tratament nediscriminatoriu între persoane aflate în aceeaşi situaţie juridică, în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege ” și ce spune M.25 art.15-17 despre actualizarea ID, IC și SM. Sau art. 13 care actualizează solda de grad din cel 6 luni nu solda de grad cu care te-ai pensionat.
Revenind la a 13-a ordonanță dată in mai puțin de o lună de zile efectul acesteia e căse vor da doar tunuri sub 200 de mii lei caz în care recuperarea devine aproape imposibilă deoarece neexistând faptă penală chiar și in cazul unei plângeri penale procurorul va fi obligat să închidă cazul și atunci recuperarea se poate face doar prin cercetare administrativă ce poate fi inițiată de prefect. Ori prefectul, atunci când cel cercetat este coleg de partid sau protejat de partid sau dacă sare cu o parte din pagubă la domn prefect, poate să nu deschidă acțiune în instanță chiar dacă fapta se confirmă, caz în care hoțul rămane și cu banii și cu onoarea reperată.

Ein Stein spunea...

huhurezule iertat sa-mi fie dar cazi in capcana neocomunistilor exact ca un tanar frumos si liber. Nu intelegi ca daca nu era basmul asta cu ordonanta era altceva. Puteau sa protesteze ca e ger, ce faceai, explicai de ce e ger? Toata aceasta mascarada va dura pana dupa vizita lui Putin si Trump la Budapesta, apoi gata se vor linisti ca prin minune. Daca nu se va face o restructurare serioasa a institutiilor statului tot vor fi astfel de actiuni orchestrate de ciuma portogalbena. Ai vazut care au fost institutiile care au protestat impotriva ordonantei? DNA, Parchetul si CSM. Exact cei care nu au dreptul sa faca acest lucru. Probabil ar fi facut-o si serviciile dar ceva i-a impiedicat. Am scris zilele trecute un comentariu si l-ai sters, ar fi bine sa-l pui aici poate ceilalti cititori il vor considera util. Romania trebuie sa scape din ghearele unei minoritati extrem de agresive si obraznice care nu accepta sa nu mai fie cum era.
Restructurare!!! Auzi Dragnea?

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Poate ai vrut să zici Legea 119/2010 și HG 735/2010. OUG nr.1/2011 a indreptat erorile Hg 735, declarat partial ilegală în contencios administrativ.
Ai dreptate cu M 25, dar, din păcate nu l-a atacat nimeni in contencios administrativ, dintre cei care au primit, până acum, decizii de calculare sau recalculare pe L 223.
Te înseli! Constatarea pagubelor în cheltuirea banilor în instituțiile publice le face Curtea de Conturi, nu prefectul, nu DNA.

Iulian Mareș spunea...

Ein Stein
Cam ai dreptate! CSM nici nu are dreptul sa dea aviz pe astfel de legi...baza hot. CCR din 2014.
Procurorul general este un alt poet si gargaragiu! Asupra Av. Poporului nu are dreptul nimeni sa faca presiune!
Clar?

karadeniz spunea...

@ Huhu Rezea
Nu asta am vrut să zic. HG 735 a fost primul mod de a arăta cum îți bați joc de lege, iar OuG 1 cum se poate continua acest lucru sub altă formă, privitor le ce se adaugă sau se scoate din lege și principiile ei. Nu mai dezvolt subiectul ca e in arhivele blogului.
Nu contează cine face constatarea pagubelor cât cine și cum acționează pentru recuperarea lor. Vedeți declarația lui Văcăroiu la cât, cum și cine păgubește bugetul statului. Actuala ordonanță care elimină caracterul penal mai deschide încă o oportunitate în plus pentru hoți.

In altă ordine de idei, o veste tristă pentru pensionarii militari cărora nu li s-a efectuat recalcularea este conținutul unui articol din proiectul bugetului legii de stat pe 2017.
“Art.66. Eventualele sumele cuvenite ca urmare a procesului de recalculare a pensiilor potrivit art. 109 alin. (1) și art. 110 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, ce reprezintă diferențe de pensie de la data intrării în vigoare a Legii nr. 223/2015, cu modificările și completările ulterioare, și până la punerea în plată a pensiilor recalculate, se acordă în trimestrul IV 2017.”
http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/transparenta/PROIECTLEGEbugetdestat2017_27012017.pdf

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea: Sunt fericit ca n-a fost bagat blogul in spam, sau eu, asa cum credeam aseara! Olescu m-a informat ca a fost o defectiune tehnica si tin sa-i multumesc inca o data pentru amabilitate!

Sunt siderat de tupeul lui Iohannis care arunca vina pe altii pentru ce s-a produs aseara. Am declarat public pe blogul meu si am dat asigurari ca am decis sa ma dezic definitiv de dreapta politica, pentru ca inseamna tot ce e mai prost si negativ in Romania!

Sa nu-i mai prind pe la usa mea, pe bloguri sau la telefon sa ma deranjeze cu aburelile lor ca-i ia mama dracului! De fapt, ei se folosesc de mine sa-mi tai singur craca de sub picioare! Care mi-e prieten sa-mi fie prieten si fara politica, dar eu voi fi de acum de orientare centru stanga! Astia sunt decisi sa ne tina ca pe sclavi intr-o colonie, sunt inraiti si inversunati, iar Iohannis este un calau de suflete si tradator sorosist! Avem de a face cu tradatori de neam si tara, de niste iresponsabili si asasini platiti de Soros, cel care mai intai ar trebui zvarlit in lada de gunoi a Istotiei impreuna cu fanaticii si tradatorii de neam! Am scos si am sa mai scot de pe pagina mea pe toti acesti franari ai Romaniei si ai democratiei! Iohannis poarta intreaga raspundere pentru tot ce s-a intamplat si se intampla!

Adi 4 you spunea...

Kardeniz, daca cel care primeste noua decizie recalculata pe plus, crapa in septembrie, au dreptul la diferente urmasii lui? Nu am niciun gand :)), pot spune ca am fost norocos, ca am primit decizia pe plus inclusiv diferenta de bani pentru 2016 chiar de Sfantul Stefan!!!

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Să stii că ordonanțele de urgență au aceeași putere juridică ca și legile.
Multumesc pentru informația din legea bugetului despre pensiile militare.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Totuși, evitați comentarii violente de genul celor postate de @LUPI.
Riscăm ca Blogger să intervină cu sancțiuni.

karadeniz spunea...

@Adi 4 you
In HG 146/2016 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor art. 121 din legea 223 au prevăzut că în caz de deces drepturile restante se restituie moștenitorilor în condițiile dreptului comun. Așa ar trebui să fie și în cazul acesta. Dar cum multe din cele care ar trebui să fie nu sunt orice e posibil. Sunt și situații în care cel în cauză poate să nu aibă moștenitori. Un pic de ici, un pic de acolo se strâng ceva bani.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

,,SRI este implicat in manifestatii din cauza ca i s-a taiat din buget,'' declara D.na Pippidi! Eu o cred, din moment ce n-a informat Internele ce-o sa se intample, ci doar abia azi au dat un SMS la buleala! DNA a deschis dosar penal Guvenului pe ordonante! Ati mai auzit de asa ceva in lume? E posibil ca PSD sa scoata sustinatorii instrada. Atunci DNA va acuza de tradare si sabotaj? Iar Monica Macovei, in Parlamentul european a balacarit Romania si pe romani ca la usa cortului, ca de obicei dupa ce-si bea doza inzecita de cinzeaca! Nu mai zic de Busoi, de parca varsa venin din ficat! Actorul Diaconu i-a inferat cu brio pe toti calaii, subliniind rolul Basescului care sta la originea tuturor relelor din Romania!

Art.66 din Buget n-a fost tratat aici pe blog cu mare atentie! Este vorba ca in urma recalcularilor, banii din diferentele celor care le cresc pensiile sa fie primiti in semestrul IV de anul acesta. Cred ca s-a facut asa sa se vada si cati mor pana atunci! Credeti ca si PSD n-a luat microbul basanist de amanari? A hotarat ca cei care castiga in instanta drepturi banesti sa fie esalonate pe cinci ani, de parca ar fi miliarde de euro castigati in aceste instante! OUG57 o freaca ca pe menta, nu vad o implicare reparatorie pentru militari, iar ministrul Apararii tace pagubos ca si cel precedent. Iar maririle de pensii sunt facute doar pentru pensiile mari, alea mici tot mici raman, asa ca nici cu ei nu-i mare scofala! Nu credeti ca nu le monitorizez activitatea. Incep sa copieze dreapta la capitolul celor care ia mult sa ia si mai mult, iar cei care au putin sa stea pe loc cu majorari de mucea!

Unknown spunea...

Cine spera ca v-a mai primii bani dupa recalculare de la guvernul psd le reamintesc o zicala.Cimitirul e plin de optimisti.

mirelamarinescu@917 spunea...

CINE DRACU ESTI MAI PAPAE? picaie piticae ,mai pleaca si te plimba sa iti aerisesti creerul. .lasa ca avem noi grija de noi , lasa .hai. DLE HH ,lasatipe acest pisicae popoa poponet ,dvs aveti bunavointa sa ne informati si sa ne ajutati sa intelegem ce ne intereseaya ,pe alde asta nu ii mai publicati tampeniile popesti,.

Huhu Rezea spunea...

Pârâcioșii sunt din categoria celor căzuți în vrie și se cred jivine de junglă.
Mai vine și @Lupi cu tâmpeniile lor extremiste, pentru a oferi motive poliției Google.

Unknown spunea...

Mirela paracioasa mica cine te- a suparat ?Eu tot te iert babuto chiar daca ai sufletul negru.

Huhu Rezea spunea...

Tribunalul Militar Bucureşti urmează să decidă pe 6 februarie dacă sesizează Curtea Constituţională cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu, după ce DNA a ridicat o excepţie de neconstituţionalitate în dosarul Colectiv care îi priveşte pe angajaţii ISU.
Procurorul de şedinţă a ridicat excepţia la termenul de joi, urmând ca Tribunalul Militar să decidă pe 6 februarie dacă sesizează CCR

Mitica spunea...

Scuze.....ma bag si eu in vorba....Daca CCR va declara neconstitutionala OUG / Iordache.....iohannistii , tot vor iesi in strada.....ca doar asta este telul lor...cu 15 - 20% in alegeri sa guverneze. Klaus nu este presedintele romanilor. Vrea zazanie cu orice pret. Care presedinte iese in strada sa atate la demonstratii? Basescu a fost mic copil pe langa Klaus. Vor demonstra sa cada guvernul...care a dat 31 acte normative intr-o luna...pentru ca romanii sa traiasca mai bine. 31 de acte....nu ar fi dat Ciolos intr-o viata. Sunteti de acord?? Va doresc toate cele bune!!