15 septembrie 2018

Adăugat în: ,

Revista Capital, un fake news despre pensiile speciale

Autoarea articolului are dreptate doar daca ne raportăm la zicerile doamnei LOV,  cum că sunt speciale toate pensiile care se calculează altfel decât algoritmul reglementat de Legea 263/2010.

Numai așa ar intra și foștii cooperatori(agricultori și meșteșugari) in cei 600  de mii de pensionari speciali.


ULUITOR: Numărul pensiilor speciale a crescut de patru ori. Sumele sunt imense

vineri, 14 septembrie 2018. Autor: Andreea Popescu
 Pensiile oamenilor de rând au fost şi vor fi întodeauna o mare problemă pentru guvernanţi, dar cei mai mulţi bani nu îi primesc aceştia au plătit anul trecut 1,5 miliarde de euro pentru pensiile speciale. În România, numărul de pensionari a scăzut, în trimestrul doi al acestui an, cu 16.000 de oameni, ajungând la 5,2 milioane de persoane. De menționat că sunt 4,6 milioane de pensionari de asigurări sociale, ceea ce înseamnă că există aproximativ 600.000 de beneficiari de pensii speciale.
Anul trecut existau doar 150.000 de pensionari speciali, iar sumă plătită acestora a fost de 7 miliarde de lei, adică aproximativ 1,5 miliarde de euro cu 28% mai mult decât în 2016.

Pensiile speciale sunt încasate de militari, poliţişti, magistraţi, parlamentari, personal diplomatic şi consular, piloţi, grefieri, dar şi civili. Pensiile speciale variază între 3.800 de lei şi pot ajunge la 34.700 de lei. Atât a încasat în luna august a anului 2017, Gheorghe Bălăşoiu, fost procuror-şef în judeţul Argeş şi fost comandant al Penitenciarului Colibaşi.

PRECIZARI METODOLOGICE  din comunicatul INS

pentru duduia de la Capital

 Numărul mediu al pensionarilor din sistemul asigurărilor sociale cuprinde:
 − pensionarii de asigurări sociale de stat;
− pensionarii proveniţi din fostul sistem de asigurări pentru agricultori; − pensionarii de asigurări sociale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii;
 − pensionarii de asigurări sociale din evidenţa Ministerului Culturii ṣi Identităṭii Naṭionale ;
 − pensionarii de asigurări sociale din evidenţa Casei de Asigurări a Avocaţilor. 

57 comments:

Iulian Mares spunea...

Atât poate ea, dar redacția?
Dar, la ordin, încălzești ciorba doamnei LOV!
Răspândire de informații false, cu premeditare, repetitiva, cu scop perfid!

Iulian Mares spunea...

În UE apar voci naționaliste ce se opun valului din terțe motive:
-denaturarea și birocratizarea democrației
-dorinta excesiva de acaparare a resurselor statelor foste comuniste
-skimbarea compoziției demografice a EU (sunt kiar studii în acest sens)
Că există un nucleu dur, POL, HUN, CEH știam dar, mai nou a fost inclusă și ROU, pt resursele maritime și nu numai.
Iată ce spune istoria despre orkestrau protestelor....:

https://www.stiripesurse.ro/ion-cristoiu-ipoteza-oc-klaus-iohannis-a-orechestrat-violen-ele-de-strada-cu-ajutorul-serviciilor_1282969.html

Ein Stein spunea...

Dupa cum vedeti in insiruirea categoriilor pensiilor speciale, intotdeauna, se incepe cu militarii si apoi cu ceilalti iar la urma de tot ii baga pe cei care ajung la pensii cu adevarat grase. O fi o obisnuinta a facatorilor de "stiri" sau li s-a intiparit in minte, adanc, zicerile Viperei Rosii. Sau altceva. O stirista cam nepriceputa, atunci cand faci asa ceva nu trebuie sa dai date concrete ci ambiguitati asa cum fac politrucii care mai ocupa spatiul pe aici.
"Pensiile speciale variază între 3.800 de lei şi pot ajunge la 34.700 de lei".
Auzi cea mai mica 3.800 lei. Evident ca are rostul de a indigna clasa muncitoare care a facut si a dres pe cand ceilalti nu au facut si dres.
Am mai scris ca Vipera Rosie e unul dintre incompetentii de marca ai actualei guvernari, bucuria lui Iohanis. Nu se doreste limpezirea situatiei pensiilor sub nicio forma, 5.2 milioane de pensionari, o minciuna interesata dupa cum am mai scris, cu rostul de a tine captiva o masa de alegatori fideli atat timp cat "li se da ceva".
Trebuie lamurita situatia pensiilor in plata, ce este o pensie, cine are dreptul la pensie.
Nu stiu date exacte dar sunt convins ca pensionari in adevaratul sens al cuvantului sunt cu cel putin 2-3 milioane mai putini decat rostogoleste Vipera Rosie, 5.2 milioane, astia fiind asistatii social bagati cu dragoste parinteasca in categoria pensionarilor.

Ein Stein spunea...

Am mai propus colegilor de blog, indiferent de culoare politica, sa lasam prostiile si sa venim cu propuneri constructive pe care sa le dezbatem, poate iese ceva bun de aici.
Fac eu primul pas, in contextul "stirii" pentru lamurirea unor neintelegeri si pentru a mai tempera avantul de bunatate sufleteasca pe banii statului a unor politruci.
Vipera Rosie a bagat categoria asistatilor sociali la pensii, asa a vrut ea, insa eu zic urmatoarele. Un om aflat in nevoie trebuie ajutat si cred ca majoritatea sunteti de acord insa nu trebuie folosita ca arma politica acest principiu. Sunt o gramada de "asistati social" cu putere de munca care taie frunza la caini in conditiile in care Romania duce o lipsa acuta de forta de munca.
Propunerea mea este urmatoarea.
Sistarea imediata a platilor catre "asistatii social" care nu doresc sa munceasca, transformarea acestor sume de bani in plata de abonamente pe mijloacele de transport in comun de la domiciliul "asistatului" pana in localitatea unde i se ofera loc de munca, daca e cazul, si pe o perioada de trei luni oferirea de tichete de masa pentru cei vizati.
Toti "asistatii" motivau ca nu se duc la munca deoarece trebuie sa-si plateasca transportul si nu raman cu mare lucru din salariu. Aici trebuie sa-i asiste statul nu sa-i lase sa taie frunza la caini prin carciumi si sa filozofeze ca unii nu mananca cu trei guri si altii doar cu una.
Asa poate Vipera Rosie va mai revizui numarul de 5.2 milioane de pensionari la reala sa dimensiune. Cred eu ca numai prin aceasta masura vor disparea in jur de un milion de "pensionari" si vor aparea un milion de locuri de munca.

Ein Stein spunea...

Legat de mesajul lui Neacsu de pe "In cuiul catarii", este extrem de agresiv, nu promoveaza absolut niciun principiu sau macar vreo idee ci este doar o insiruire de reprosuri, poate reale. Tinand cont cui ii este adresat mesajul, ma tem ca va avea o finalitate cu totul si cu totul alta fata de ce se doreste, declarat. Depinde si ce se doreste.
Noi militarii trebuie sa cerem doar sa fim tratati asa cum sunt tratati ceilalti militari din tarile NATO si UE si de asemenea conform legislatiei internationale si europene. Am scris asta de cred ca v-am plictisit si am sa va plictisesc in continuare.
Un pachet de legi similar cu al unei tari NATO, tratament egal, interzicerea contopistilor din MApN de a isi da cu parerea despre acest pachet de legi si nu in ultimul rand respectarea angajamentelor facute de Romania la aderarea la NATO.
Asta e singurul lucru pe care trebuie sa-l cerem. Indiferent cat de mult va fi carpita actuala legislatie, ea fiind special croita, militarii vor fi tapul ispasitor pentru toate problemele si perdeaua dupa care se vor ascunde adevaratii profitori ai "legilor speciale".

Iulian Mares spunea...

Fiecare poate interpreta cum vrea, dar este o diferență colosală de profil profesional între Caraman și Coldea:

https://m.adevarul.ro/cultura/istorie/mihai-caraman-superspionul-roman-areusit-afle-secretele-cosmice-nato-1_5b9a9b78df52022f756841b1/index.html

Huhu Rezea spunea...


Din Comunicatul INS
Numărul mediu al pensionarilor din sistemul asigurărilor sociale cuprinde:
− pensionarii de asigurări sociale de stat;
− pensionarii proveniţi din fostul sistem de asigurări pentru agricultori;
− pensionarii de asigurări sociale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerul
Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii;
− pensionarii de asigurări sociale din evidenţa Ministerului Culturii ṣi Identităṭii Naṭionale;
− pensionarii de asigurări sociale din evidenţa Casei de Asigurări a Avocaţilor.

Iulian Mares spunea...

Stein,
Kiar crezi in anexele la documentul de aderare la NATO, care circulă pe net?
Nu știu ce să zic, sunt prea idilice! Asta daca și exista acea anexă! Documentul original, categoric da, există, nu știu la cine este: Președinte, Premier, Parlament, MAE sau MApN; oricum reclasificarea lor pare imposibilă și nu știu pe cineva care le-a văzut, studiat și să le și expună conținutul și asta în spațiul virtual! Și semnatarul militar al documentului, pe al cărui cuvânt de onoare a fost admisă ROU a trecut în lumea cealaltă-gl.Popescu!
Din timpul lui politica externă a Armatei României a fost, mereu, cu cel puțin un pas in fața celei făcute de Președinte, MAE, Guvern sau Parlament!

Iulian Mares spunea...

Un roman din US spune cu predicat și subiect cum este cu protestul celor cărora le este interzis protestul: magistrații! Marele jurist Danilet îi conduce în fața CAB.

https://evz.ro/chris-terhes-magistrati-protest.html

PS-dar militarii de ce nu pot protesta daca reprezentanții unei puteri legale, constituționale pot?
Vă aduceți aminte de locotenentul din iarna 2012!?

Leonard spunea...

Prin 2004 , erau pensii neintegrate sistemului public doar pesniile militare.
Azi , este un DEZMAT de pensii speciale si ca numar dar si ca , cuantumuri.
Niciodata nu a fost mai debalansat sistemul ca acum si totul facut de F&M numai in cheie electorala. Defictul pe 2018 se prognozeaza a fi de 4,4 % . Oare cat va fi din 2019 când este procnozat a se mari cu 25% o multime de salarii la bugetari.
Pe "arhitectul sef" al acestui program nu-l va prinde sfarsitul lunii octombrie dar efectele produse de politica lui ne vor marca ani de zile. Si mai sperati la "corectari" ale oug 59 si/sau 57. Când va zbura PORCUL........

Dan spunea...

Ceea ce mă doare este faptul că factorii responsabili din structurile sistemului apărării naționale, ordine publică și siguranță nu reacționează la malversațiunile formatorilor de opinie din societatea civilă și din media audio-video și scrisă.
Tare am impresia că respectivii sunt temători, în sensul că apariția lor în spațiul public ar putea iniția niscai „săpături” in trecutul și prezentul lor profesional și nu numai.
Iar Ein Stein ar fi trebuit să cunoască, dacă periodic ar fi lecturat scrierile lui Marin Neacșu, că „impricinatul” a fost și continuă să fie „portavocea” rezerviștilor, adeseori venind cu soluții sau preluându-le pe ale altora și promovțndu-le în spațiul public, scris și virtual.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Măi omule, nu te-a plictisit lozincăreala iohannist-orbanist-#rezist cu deficitul și lipsa de bani la buget, că pe noi ne-ai gazat!
Mai zilele trecute te corectasem că în 2019 salariile de baza/funcție și soldele de funcție nu cresc cu 25% și ai spus că intenționat exagerezi.
Tu ai căzut în ghearele propagandei și înainte de 10 august când ne spuneai că
gata, cade guvernul. Stiai matăluță ceva din culisele complotiștilor dar, uite că ați luat leapșa.
Cu sau făra Dragnea, guvernarea PSD/Alde va merge până la alegerile din 2020. Poate chiar se întărește fără Dragnea și Ponta.

Leonard spunea...

Da , dar nu citisem comunicatul BNR-ului , despre care am citit si l-am reprodus o zi sau 2 mai tarziu.
Poata sa fie niste fraieri ca "sa preia" alta guvernare "bombele" fiscale amorsate de F&M , pt. ca apoi peste nici 2 ani sa deconteze in locul celor care le-au plantat. Si eu vreau sa guverneze pana in 20:22 si sigur vor intari ca fularul de matase pana atunci. Asa sa fie , s-o duca pana in 20:22 si sa si corecteze oug-urile in discutie. Dar ce ne facem pana atunci cu ratusca de la economie sau cu veorica si altii care nu gonganesc 2 cuvinte in engleza sau franceza ca sa comunice in timpul guvernarii EU. Nu poti sa mergi chiar peste tot cu translatorii dupa tine....

Iulian Mares spunea...

Huhu,
Omul mai și recunoaște câte ceva, este un pas pe drumul cel bun!
Daaar, ce te faci când vor apare ceilalți 2 dreptaci în cuget și simțiri?
Personal as avea 2 întrebări pt ei:
-cum văd ei ridicarea salarizării în ROU?
-ce au făcut concret în domeniul economic și juridic în spiritul liberal?

În rest, negarea și critica continuă este la îndemâna oricui, kiar și a kibitilor!
ROU este sau nu un stat social?
Din ce in ce admir mai mult politica de independență și suveranitate națională din țări asemenea nouă, considerate emergente, precum POL, CEH și HUN!
Oare UE și CE copiază COMINTERN-ul?
Într-o singură privința mă văd nevoit să fiu în acord cu Președintele Mău: "Să strângem gunoaiele!"
Dar, toate "gunoaiele"!
Până la proba de sprijin mă abțin!

Gigi spunea...

Trebuie să intervin pentru a corecta două greșeli care văd că se fac frecvent.Acum, nu știu dacă sunt făcute intenționat sau în bășcălie pentru a duce în eroare auditoriu.
Nu dau nume,doar constat greșala:
1.În 2019,se măresc salariile bugetarilor cu 25%.
Fals!
Ce nu știe persoana respectivă este că,cei 25% este mărirea din creșterea prevăzută până în 2022,începând cu 2018.
Exemplu:
Dacă, din 2018,până în 2021,salariul crește cu 1000 lei,în 2019 creșterea este de 250 lei,adică 25% din 1000 lei.
2.Văd și constat cu regret,faptul că,noi ,românii,dacă cineva are o inițiativă în orice domeniu,începem să criticăm,înainte de a veni cu argumente.
Este vorba despre inițiativa col.Neacșu și nu numai.Păcat!

Ein Stein spunea...

@Dan
M-ai inteles gresit, nu-l urmaresc periodic pe Marin Neacsu dar asta nu ma impiedica sa-l apreciez, sincer. Eu vorbeam de mesajul pentru politicieni, raman la parerea ca este complet nepotrivit. Atat forma cat si fondul mesajului sunt total nepotrivite, nu poti sa te duci cu un asemenea limbaj la cineva sa-i soliciti sa-ti rezolve anumite probleme, doar daca vrei sa-l talharesti. Gandeste ca unul dintre cei vizati e Solomon, un asemenea individ il jignesti pana si cu o floare d-apai de mesajul lui Neacsu. Pana si continutul in sine este extrem de ambiguu, sincer eu nu am inteles ce se solicita. Sunt convins ca Neacsu daca vrea si este linistit poate sa inchege un mesaj adevarat, rational si la subiect. Parerea mea e ca daca vrei sa inaintezi un mesaj, indiferent care, si doresti sa o faci in numele mai multora, logic si de bun simt ar fi sa pui in dezbatere ce anume vrei si sa ceri parerea inainte nu dupa ce ai comis-o si ii pui in fata faptului implinit. Din punctul meu de vedere in nume propriu poate sa faca ce vrea insa nu e moral sa o faca in numele unui grup daca acesta nu e de acord. Eu nu sunt. Nu cu un asemenea mesaj.

Iulian Mares spunea...

Doi mafioți, unul pledând în pocăit probabil, prin suferință, își skimbă doar replici pe Facebook! Pe când un duel cu pumnale și pistoale?

https://www.stiripesurse.ro/amp.php?article_id=1289421

IAR99.Army spunea...

Ptr LEONARDO BASISTUL PORTOCALIU vopsit in galben
Dupa cum bine graiesti pe partea dreapta, si dupa cum ii adulezi pe Ponta si Gabita care si-au batut joc de noi rezervistii militari in perioada 2009-2012 cind Gabita ii lingea labele lui Base si trada PSD inclusiv pe pisicutul(finul/nasul) Ponta care la rindul lui coabita cu acelasi mafiot Base si lua o mare leapsa inclin sa cred ca te mai cheama pe acest blog si TIGRI 3. Cine se aseamana se aduna. Tu prin ce tuneluri ai trait ? nu ai vazut ca in prima faza Gabita al Tau s-a aliat cu BASE/PDL si ne-a dat pe mina acestora care ne-au umilit, ne-au jignit, ne-au taiat pensiile si ne-au interzis sa mai muncim in tara noastra prin interzicerea cumulului pensie/salariu? Iar EI cumulau ce vroiau muschii lor(bani, functii, afaceri, spagi, mite, etc) iar voi adulatorii de serviciu v-ati complacut in toata acea mocirla, iar unii dintre voi a-ti avut partea voastra, iar cind a-ti pierdut tot a-ti inceput sa improscati in toate partile. Atunci ai avut orbul gainilor cind astia devalizau bugetul tarii iar banii retinuti fraudulos si ilegal de la pensionari si bugetari intrau in buzunarele lor pe cai ilicite ? Nu va este rusine sa mai scoateti capul dupa prapadul facut de Chiorul, PDL-istii mafioti si voi sustinatorii lor interesati ? Voi sunteti mai rai decit bolsevicii intrucit aplicati la un nivel mai ridicat si mai rafinat metoda : cine nu este cu noi este impotriva noastra si trebuie eliminat. Asta este libertatea de expresie si democratia pe care ai dori tu si acolitii vostrii sa le aplicati daca a-ti ajunge la putere ? Va asigur ca nu o sa reusiti, romanii adevarati care stiu care este realitatea, VEGHEAZA ! Aviz amatorilor!

tigri 3 spunea...

Cresterile salariale pâna in 2022 (etapa finala in care se atinge salarizarea cf coeficientilor finali prevazuti in legea salarizarii pentru 2022 ) presupune o repartizare anuala a cresterilor in asa fel ca in fiecare an salariul sa se mareasca cu 25% din suma rezultata ca diferenta intre nivelul 2022 si nivelul 2018.
Ca atare @ Leonard are dreptate.
Si eu am spus acest lucru si ca de fapt aceste cresteri fabuloase pentru ineficienta bugetara contând doar pentru securizarea unei mase de votanti (bugetari si pensionari) duc la grave distorsiuni in societate (bugetar-mediul privat) si la posibilă nesustenabilitate pe termen lung concurata de reducerea investitiilor.
Legea offshore a fost data de obligati pentru a face rost de bani pentru majoraririle salariale si a pensiilor mai ales tinând cont ca prin programul de guvernare au sustinut ca nu vor creste/adauga alte taxe si impozite.
Daca nici asa nu scot banii necesari vor recurge la sechestrarea profitului parte din companiilor de stat exact cum a facut si Boc.
Oricum patronii nu pot face fată majorarilor si se vor crea discriminari grave intre cei care sustin in mare bugetul si puzderia de bugetari ineficienti (poporul lui Dragnea).
Tot mai multa lume din privat isi cauta de lucru in strainatate unde cu o posliceala poti obtine un post platit cu 2100-2700 brut din care ramâi cu 1400-1700 net.
Salarizarea autonoma din administratie a lasat multe primarii fara bani de investitii fiind necesara alimentarea contului de la buget sau renuntarea la unele servicii.
Ministrul de finante a recunoscut voalat situatia declarând ca ” patronii nu vor fi obligati sa respecte regulile si sa dea cât pot angajatului”.
De când s-a dat legea ca primarii ,viceprimarii ,sefii de consilii judetene au dreptul sa desfasoare activitati economice pe persoana fizica (scapare de urmarire ANI) in jurul primariilor au aparut tot felul de firme in relatii sau ale acestora care ofera servicii primariilor (consultanta topo ,inchirieri de utilaje ,etc) si care toaca bani frumosi din primarii pe lucruri de mântuiala impiedicând concurenta firmelor de top specializate.
Toamna se numara bobocii. Sa asteptam 2019 si o noua OG 59 cu CU CU .......
Legea salarizarii si promisiunile de majorare a punctului de pensie îi bagă in zid cu LOV cu tot . De fapt oricum punctul de pensie trebuia obligatoriu cf L 263 corelat cu % din cresterea salariului mediu brut pe economie plus rata inflatiei si tot pe unde il duc ei iesea in 2022.
Tocmai aceasta corelare cu SMB pe economie a pensiilor publice se vrea scoasa si nu mai exista prevazuta in noua lege a pensiilor publice. Ramane si la pensiile publice cresterea anuala doar cu rata inflatiei ca si la pensiile militare . Oare de ce ? Lipsa banilor ? Nesustenabilitate pe termen lung ? Sau harababura sa nu le mai descâlceasca nimeni si sa iasa voturile pe moment până-si rezolva împricinatii problemele cu legea ?
Chiar nimeni din ”specialistii huhurezieni ” slab pregatiti economico-financiar nu au observat treaba asta ?

Huhu Rezea spunea...

@avia nicule
Să ştii că nu-ţi mai public comentariile ca re nu sunt gândite de tine ci doar preluate ptrosteşte din propaganda iohanist-orban -#rezist.
@IAR
Pe Legea lui Găbiţă 80% dintre pensiile militare au fost atît de substanțial mărite încât
recalcularile pe L 223 nici până acum nu le-au depășit.

tigri 3 spunea...

@ Huhurez
Cred ca te-a deochiat vreo babă.
Eu scriu ce gândesc si-mi ce îmi furnizeaza propria logica si modul propriu de gândire /viziune asupra lucrurilor.
Daca coincide cu anumite posibile neplaceri ale d-voastra este doar o întâmplare.

Dan spunea...

@Tigri 3:

Ref. la două aspecte, „bati câmpii cu grație”!
Permisiunea dată primarilor să-și stabilească retribuții in ecartul a-b, ei optând direct, pentru ei și ai lor, către limita maximă oferită de lege, a „subțiat” intens bugetul local, ajungând ca, din cauza avariției lor, să se apeleze la „mila publică”. Sper că ăsta a fost un semnal și pentru electorat, care va căsca ochii când va ajunge la urne.
Pe de altă parte, de ceva timp îmi „bat gura” cu măgăriile LOV, care promite 1775 lei valoarea punctului de pensie la finalul perioadei de implementare a legii unitare. În acest an, bugetul a fost construit pentru un salariu mediu brut pe economie de 4126 lei, ceea ce ar insemna că valoarea de 1775 lei ar fi trebuit aplicată in acest an punctului de pensie, nu 1100 lei.
Iar cum ulterior se va aplica un coeficient, deci intră în vigoare decuplarea punctului de pensie de valoarea salariului mediu brut pe economie, pierderile pensionarilor vor fi uriașe, mai ales că valoarea acelui coeficient va fi la mâna politicienilor cu ocazia schițării bugetului de asigurări sociale, respectiv la „cât vrea mușchii lor”.
Acum realizați că, după decuplarea pensiilor noastre de soldele activilor, urmează o modalitate identică și pentru civili?
Deci, ale cui interese sunt protejate de LOV? Desigur, ea poate să-și rotunjească veniturile când și cum vrea, mai ales după ce și-a instalat fostul soț, ziaristul Vlasopol, in functia de prim-vicepresedinte al ASF, unde retribuția lunară brută este de 14.000 euro, reușind astfel să-și tragă o pensie de întreținere, pentru plod, de peste 2.000 euro, nu 1.000, așa cum și-a înserat in declarația de avere, adică de vreo patru ori mai mare decăt recalculata mea.

Huhu Rezea spunea...

In loc să comentați gafa unei publicații de specialitate, un atac direct... și la pensiile militare, bateți câmpii cu propaganda iohanistă, că nu sunt bani, că nu știu ce valoare trebuie să aibă punctul de pensie, de parcă ne-ar interesa pe noi valoarea lui.
Nu stiți să fiți oameni de opinie în interesul vostru!
Uitați-vă ce opinii au alții pe acel articol!

Iulian Mares spunea...

Apreciez "specialiștii în economia și justiție" pt că sunt rari că muștele albe, aici fiind doar 3, în marja stiintifica de sondaj!
Daca voi doar cântați prohodul, renunțați la pensiile ce va putea în buzunar!
Pe mine m-ați convins: Premierul României Florin Bădiță, Bun pt România!
Voi sunteți tulburi? Nu înțelegeți de ce s-au mărit salariile?
Este singura soluție!
Înțeleg că sunteți vizionari, marii specialiști, dar altă măsură decât cele de protecție nationala nu exista! Dincolo de firul roșu al suveranității naționale nu se poate pași! Partide extremiste incep sa ajungă la guvernare în multe țări din EU!
Vorbești de birocrație? Privește la Bruxelles!

IAR99.Army spunea...

@huhu
gabita a refacut dupa ce a distrus ca UNPR-ist hai sa fim realisti, oricum eu tot tradatorul de serviciu il denumesc. am avut ocazia sa il vad la o reuniune organizata de PSD pe tema asigurarii linistii si ordinei publice cu politiile comunitare in anul 2007 la Bucuresti, la sectorul condus de ontanu. atunci era un pesedist de frunte si in cuvintul sau spunea ca veteranii si rezervistii sunt foarte importanti pentru Romania si pentru PSD si ca statul roman trebuie sa le fie recunoscatori si sa li se acorde atentia cuvenita, si ne plingea de mila ca pensiile nu sunt pe cit am meritam, si ...bla, bla, bla, ca apoi gabita sa tradeze PSD si pe noi breasla lui in rezerva si sa treaca de partea base/pdl asigurindu-le acestora majoritatea in parlament astfel incit sa ne umileasca si sa ne afecteze demnitatea, onoarea si pensiile. ulterior a tradat si pe base/pdl si asa a mai putut repara pensiile militare.
@dan
in ceea ce spui despre LOV sunt total de acord , cind era in opozitie(usl) ne dadea noua dreptate iar de cind psd este la guvernare si eu cred ca executa ordinele sefilor psd, o cunosc de cind era la prm, are un caracter infect de grup , cu interese doar personale in interiorul grupului si este in stare sa calce si pe cadavre ca sa-si atinga scopurile. iar psd a rafinat metodele PDL-iste si sunt ca si astia, eu nu vad nici o diferenta.
Rau pentru noi in special si pentru romani in general este ca la alegerile viitoare nu avem o alternativa viabila si ei tocmai pe asta se bazeaza, pai sa vina iar la guvernare mafiotii lui basescu care s-au infratit cu galbenii lui orban ? adica schimbam niste mafioti cu alti mafioti cum vror unii ca @tigri 3 si @leonardo, care in afara de portocaliu si galben nu vad altceva ? probabil ca ei au fost membrii PDL de pling asa de rau dupa astia care ne-au tras-o pe unde au vrut muschii lor si or fi avut avantaje materiale ori morale, ca unii romani din pacate cam asa se comporta, ling cu mult nesat mina celor care le arunca citeva graunte. Alta explicatie nu exista de sunt asa de extaziati de cineva care le-a tras-o cu virf si indesat si mai vor inca o data ....sau poate de mai multe ori.
imi cer scuze celorlalti de pe blog dar cind vad ca unii insista, si iar insista ca un catir pe un fost RAU, pe un fost dezastru, nu pot ramine indiferent mai ales ca stiu cita umilire si bataie de joc am primit de la un mafiot ca base si gasca lui pdl si care culmea are si tupeul sa na faca pe noi hoti, de parca noi am furat pensiile de la masa si tacsu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Multumesc, onorabile, Huhu Rezea, ca ati scos adevarul la lumina cu Gen Oprea: A facut dreptate la pensiile militare, si unde nu s-a facut, cativa la %, luati-i la suturi pe aia de la Financiar Contabil, niste jongleori, care au fentat mereu in rau la pensiile militare cu tot felul de porcarii, pe care le-au secretizat! Nu mai pupati, domnilor, pomana Generalului, Gabriel Oprea, in vecii vecilor, daca nu luptati impreuna sa-l aducem la Ostire, sus, ca vad acum pe toti ratatii cu stele din politica de cacao ca ar vrea sa-i ia fatza, insa n-au nici o sansa cand i se va lumina rampa si isi va readuna trupa risipita, precum closca puii! Ii vreti cumva pe fostul primare, Oantza Ratatul, sau Barbison-MStM, care face doar politica de salon cu pipeta de ceasornicar fara snaga, ambii cu 0,000000,1% sanse? Generalul, Gabriel Oprea, are onoare si cuvant, si daca a promis dreptate, asa va ramane sfant si va face 100%! Si, asa va fi, va jur! Ca sef de partid, are dreptul sa candideze si la presedintie, si as fi primul care ar agrea ideea! Da, Doamne, s-o faca si pe asta! Eu cred in domnia sa! Cine nu crede, nici nu stiu cat vor avea de pierdut! Dixi.

Iulian Mares spunea...

Corneliunsson,
Accepta ca mai sunt oameni si cu minte! Te-ai ars o data, acum devii masokist!

CEZAR spunea...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=336301400452353&set=p.336301400452353&type=3&ifg=1

calcati usor se lucreaza in Parlament la legile justitiei
usr.gotiu...Huooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooetc...:D...:D

emillian123 spunea...

1.Oficial-afirmativ ,in perioada Oprea -Blaga(la MApN-MAI)-90 % din pensiile militare au CRESCUT, iar restul de 10 % au SCAZUT !(=in perioada ian. 2012-sep. 2013). In guvernarea Ponta s-au platit pensiile din dec.2010 + diferentele-pensionarilor PAGUBITI- prin taierile amintite.2.Cat priveste toata "tevatura"-de ani de zile- cu "pensiile speciale"-guvernele noastre -chiar cred ca au O MARE PROBLEMA :...NUMARUL REAL AL PENSIONARILOR de platit , numar OARECUM "SUGERAT" de BASESCU in 25 mai 2010- in DISCURSUL sau TELEVIZAT,cand a afirmat ca -citez-aprox.: "...statul roman plateste salariatilor bugetari si pensionarilor cam 63 % din bugetul de cheltuieli + 3%= cheltuieli fixe(care- MARE ATENTIE:erau cam 1,3 miliarde de euro- cifra care poate ajuta- cu o oarecare aproximatie- stabilirea altor cifre din insiruirea asta...)- din acelasi buget,deci total =66 % din bugetul de cheltuieli"(care- in 2010-era cam 43 miliarde de euro) iar numarul oficial al salariatilor bugetari era vreo 1,4 milioane, iar numarul "...variabil..!?" al pensionarilor oscila intre 5,si ceva... si 6 milioane ...!Castigul salarial mediu brut/econ. era cam 2000 de lei= 500 de euro, iar pensia medie bruta era cam 750 de lei= 175 de euro...!Refaceti calculele semnificative si veti constata PROBLEMELE DE REZOLVAT, care erau ATUNCI- si care-par a fi si in prezent...! Cam asta e istoria acestei "...povesti..." triste...!

emillian123 spunea...

1.Oficial-afirmativ ,in perioada Oprea -Blaga(la MApN-MAI)-90 % din pensiile militare au CRESCUT, iar restul de 10 % au SCAZUT !(=in perioada ian. 2012-sep. 2013). In guvernarea Ponta s-au platit pensiile din dec.2010 + diferentele-pensionarilor PAGUBITI- prin taierile amintite.2.Cat priveste toata "tevatura"-de ani de zile- cu "pensiile speciale"-guvernele noastre -chiar cred ca au O MARE PROBLEMA :...NUMARUL REAL AL PENSIONARILOR de platit , numar OARECUM "SUGERAT" de BASESCU in 25 mai 2010- in DISCURSUL sau TELEVIZAT,cand a afirmat ca -citez-aprox.: "...statul roman plateste salariatilor bugetari si pensionarilor cam 63 % din bugetul de cheltuieli + 3%= cheltuieli fixe(care- MARE ATENTIE:erau cam 1,3 miliarde de euro- cifra care poate ajuta- cu o oarecare aproximatie- stabilirea altor cifre din insiruirea asta...)- din acelasi buget,deci total =66 % din bugetul de cheltuieli"(care- in 2010-era cam 43 miliarde de euro) iar numarul oficial al salariatilor bugetari era vreo 1,4 milioane, iar numarul "...variabil..!?" al pensionarilor oscila intre 5,si ceva... si 6 milioane ...!Castigul salarial mediu brut/econ. era cam 2000 de lei= 500 de euro, iar pensia medie bruta era cam 750 de lei= 175 de euro...!Refaceti calculele semnificative si veti constata PROBLEMELE DE REZOLVAT, care erau ATUNCI- si care-par a fi si in prezent...! Cam asta e istoria acestei "...povesti..." triste...!

Leonard spunea...


- GRESIT ! cel mai bun premier al Roamaniei, ar fi ratusca de la economie.
- Amabilule , ba sa ne intereseze punctul de pensie care va fi , deoarece el este o REFERINTA. Viata fara referinte "e pustiu" ca sa-l parafrazez pe Bahus.
- IAR imi esti simpatic , chiar daca ma tot musti. Nu uita , ca esti ceea ce scrii.
- Gabita il va face pe AMABILUL general maior direct daca va iesi la alegeri si-l va numi consilier in materia de baza a blogului.
- Leon , cum este productia de ghinda anul acesta pt. tuica locului ?

Draghici spunea...

Pentru un domn de la alt blog:

Domnule Neacsu,
As dori sa aratati si cum se calculeaza pensiile militare in tari mai apropiate de situatia Romaniei cum ar fi: Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Grecia, Austria, Elvetia.
Unele din acestea nu sunt membre NATO dar sa stim sum stam in general.
De altfel nu doriti alinierea la nivelul de trai din tarile enumerate de dumneavostra? Ce parca salariile si pensiile civile sunt la nivelul acelor tari?
Da ce avem noi la nivelul acelor tari? Numarul de drogati, de curve, de jurnalisti, de blogari... Apoi, domnule draghe, cel putin la capitolul jurnalisti stam exceptional.
Iar in ce priveste pensiile parlamentarilor, cred ca nu conteaza avand in vedere ca sunt o mana de oameni. Nu credeti?


Domnule H., permiteti?

Ein Stein spunea...

@avianyc
Iar nu te inteleg, care e problema daca in urma adoptarii legii offshore o parte din bani se folosesc pentru pensii si salarii. Ce e rau in asta sau ce e in neregula? Era mai bine daca banii luau calea Haustriei sa se plateasca pensiile si salariile haustriecilor?

Daca patronii din Romania considera ca marirea salariilor angajatilor cu 50-100 de euro e un efort iesit din comun si se vaita ca nu pot sustine o astfel de marire de ce dracu se plang ca pleaca cei cu scoli postliceale in afara pentru 2700 de euro. Nu sunteti voi cei de "dreapta" adeptii cererii si ofertei? Sau romanii trebuie sa munceasca pentru doi lei cum cerea lumina economiei de piata a lui Ciolos, Paliu Dragnea Anca, semianalfabeta?

Cu celelalte scrise de tine cam sunt de acord de aceea te rog sa stai cu gura pe Teodorovici sa-si duca la indeplinire misiunea, e singurul la ora actuala care poate sa indrepte cat de cat lucrurile, culmea ca si vrea dar si stie, sa vedem daca si poate si daca e sustinut, aici cam am indoilei. Teodorovici e cosmarul lui Iohanis, sper sa-i faca cat mai multe nopti albe si vorbesc de competentele si pregatirea pe care le are.
Hai Romania!

Ein Stein spunea...

Dramatic dar adevarat, guvernarea PSD/ALDE are in acest moment cel mai mare numar de ministrii competenti dintre toate cabinetele care s-au perindat la guvernare. Dramatic e sunt doar trei, Teodorovici, Tudorel Toader si Daea, nicio alta guvernare nu a reusit sa stranga trei ministri competenti. La fel de dramatic e ca sunt ministri ca Andrusca, asta mai mult de paznic la vreun siloz de cereale nu avea cum sa ajunga, sau Pamblica, of Doamne tocmai la Educatie, Vipera Rosie iar of Doamne, la Munca, Fifor la Aparare si restul pe care nici nu ma obosesc sai mai numesc. Dupa proverbul "Tot in boul care trage dai" trebuie sa stam cu gura pe cei trei, sansa noastra de a se schimba ceva.
Dragnea tu auzi? Dar tu Tariceanu?

IAR99.Army spunea...

@leonardo
si tu imi esti simpatic si pentru articolele legate de pensiile militare te felicit si daca nu i-ai mai lauda pina la adulare si servilism pe basescu/pdl te-as felicita si ti-as acorda prin ordin de zi pe unitate mii de multumiri. Sunt iarasi de acord ca la orice guvernare trebuie sa existe opozitie si critici(ca altfel si-o iau in cap) dar trebuie sa recunosti ca exista si pentru tine un paradox : pensia ti-au marit-o, totusi, cei pe care ii urasti de moarte adica F&M. Si da sunt ceea ce scriu si scriu ceea ce am patit si simtit(nu sunt nesimtit ca UNII...)si trebuie sa recunosti ca tu esti setat doar pe o anumita directie chiar daca unele rezultate ale celeilalte directii sunt bune. insa ca sa nu te mai ,,musc'' pe viitor macar ai taria de caracter a unui militar si recunoaste ca ai fost membru PDL si ti-au recompensat apartenenta cu vreun post bine platit. altfel nu inteleg de ce pentru tine conteaza numai acesti galbeni/portocalii care au creat statul mafiot condus de Base(el a recunoscut in mass media). si imi permit sa te rog sa postezi orice despre F&M este dreptul tau democratic, dar inceteaza orice preamarire ori incercare de a ne spune ceva de bine de BASE/PDL. Daca ai scrie si cit au furat Romania te-as preamarii si eu.
@ein stein
si eu accesez la ce i-ai raspuns lui avianyc, ca de aceea i-am votat sa ne fie si noua bine. dupa el si altii de dreapta este mai bine sa se fure banii din bugetul statului si sa-i bage in buzunarele lor si acolitilor decit sa ii bage in pensii si salarii. asa zicea si base ca tara este in criza iar el&PDL-istii furau pe rupte banii cu sacosele, geamantanele ori dubele. stii ce este curios in Romania ? ca astia de dreapta vor sa se aplice numai masuri de stinga comunistoido-bolsevice, iar astia de stinga pe linga ale lor mai aplica si masuri liberale/de dreapta.
@drAGHICIUS, CIVILUS FUSCUS FRUSTRATUS NU VREI SA FACI TU O DOCUMENTARE in tarile alea dragi tie poate te sponsorizeaza vreun ong *rezist? ca tot iti plac tie parlamentarii aia putini.

iceparu spunea...

Sunteți bătuți în cap.De atâta filosofie o luați aiurea.Mai bine încercați sa răspundeți la întrebări precum care este rata medie a inflației, cu cât va va creste pensia la 1 ianuarie și dacă mărirea se aplica pensieî în plata sau celei recalculată în baza legii 223?Lăsați dragului politica.Pleacă ai noștri, vin ai noștiri noi rămânem tot ca prosti.

Iulian Mares spunea...

Bontas,
Incep sa te inteleg, dar trebuie sa recunosc ca am pus fotografia ta pe stalpi, cu inscriptia "Urmarit pt curiozitate!"
De ce nu-i scrii direct lui Neacsu?
De ce nu intri pe un blog/forum de discutii civil, profesional...matrimonial, .....etc si cauti numai bloguri ale pensionarilor militari?
Avem noi magnet? Sau ai tu o slabiciune la Fe?

Stelian P. spunea...

@Ein
Nu este absolut nicio problema daca o parte din bani se folosesc pentru pensii si salarii. Problema este alta. Concesiunea terenurilor petroliere se face pentru o perioada mare de timp (de regula 50 de ani si mai mult). Statul nu da niciun ban pentru operatiunile de prospectare, evaluare si exploatare (e vorba despre zeci de milioane de dolari) si daca zacamintul e rentabil primeste bani din redevente si din alte taxe (transport, prelucrare etc.) Daca nu e rentabil concesionarul pierde banii investiti iar statul nu pierde nimic. Daca statul cere mai multi bani pentru redevente exista posibilitatea ca cel care a concesionat sa sigileze zacamintul pe perioada concesiunii iar statul sa ramina cu buzele umflate. Mai rau este faptul ca punga de gaze sa nu fie doar in teritoriul national ci sa se extinda spre teritoriul statelor vecine. Aceste state pot ele sa extraga gazele si noi sa pierdem o sursa importanta de energie si bani.

Dan spunea...

@Stelian:

De ce vrei să pari naiv sau chiar ..... Sau nu ai înteles că aștia vin „la sigur” privind resursele ce le vor exploata, căci mijloacele moderne de detectare și de comensurare s-au răspândit în lumea-ntreagă. Așadar nu fac prospecțiuni, sunt deja efectuate, fie că unii sunt autorii, iar alții cumpără rezultatele.

@iceparu:
Constat că ai așteptări mari privind inflația, cea care-ți va aduce cândva niscai bănișori. Cert este că, la 01.01.2019, produce efecte inflatia din 2017, care, vrei - nu vrei, a fost insignifiantă, adică 1,3 %, comunicată de INS. Deci, ce așteptări ai?

Iulian Mares spunea...

Una este prospecțiunea alta-i exploatarea!
Cine bagă bani în prospecțiuni în orb?
Aha, se induce subliminal motivul pt care Irakul a atacat Quweitul!
Parcă punga de gaz era exclusiv in platforma de exploatare economică a aROU, sau mă înșel?
Parca Babiuc era singurul expert national în DMI, drept maritim international, dar, ce credibilitate mai are omul, când a fost băgat la pușcărie pt generarea unei HG, cu aviz CSAT?
....ei, lasă, că avem aici juriști și economiști de talie mondiala, dacă nu kiar recunoscuți în Calea Lactee! Ce lactee, galactică kiar!
Mă aștept la proteste..."Nu vrem gaze pe valută, vrem că opoziția sa ne...f...!" ... facă încă un guvern bruxellez!
Să mori rănit din dragoste de țară este visul lor!

Iulian Mares spunea...

Dan,
Nu-ți fa probleme....stie f bine!
Este f. des consultat de HTEC (High Tech Engineering Center)! :))

Huhu Rezea spunea...

Uite cine se da apolitic! @Iceparu, care face cea mai infectă politica anti, pentru că nu este capabil să aibă convingeri bine consolidate

Stelian P. spunea...

@Iulian, Dan
OK, nu stiam ca una este prospectiunea alta-i exploatarea, am invatat acuma. Nu stiam nici motivele lui Saddam. Domnii de la Lukoil, OMW si Exon nu fac prospectiuni in orb, am invatat si asta. Puteam sa le facem si noi ca tehnologie avem, specialisti idem, bani avem girla dar nu am vrut. Bun, am mai invatat ca zacamintul e exclusiv in zona economica a Romaniei. OK. Ati uitat insa sa spuneti ce se intimpla daca domnii inchid zacamintul si pleaca. Ce facem, nationalizam totul ?

Iulian Mares spunea...

Huhu,
Ce te miră? "Votez pe oricine care-mi dă 2 lei in plus!"
Și apoi, uiți ceva substanțial: coeficientul operativ-calitativ al GP era fabulos, de 1/2! De aici se trage...doar emisfera crebrala mai puțin întrebuințată, parcă cea dreaptă, culmea!

Unknown spunea...

Teapa .Anul trecut redevente de doar 20 milioane euro in loc de un miliard euro (asta e redeventa minima 4-12% ceruta corporatiilor de toate tarile care au si exploteaza miliarde de metri cubi de gaze naturale ) pentru gazul praduit anul trecut numai din Marea Neagra.In schimb se cearta drojdiera Lov cu min. finantelor pentru datoria externa a coloniei noastre de sclavi lasi care a crescut cu 5 miliarde euro anul asta. Bani disparuti nimeni nu stie unde. Maior Dan Aldea.

Iulian Mares spunea...

Mâine va fi o zi specială! Sa vedem daca va fi și glorioasă?
Eu sper că da!

iceparu spunea...

Huhule,sa înțeleg ca faci propaganda pro PSD așa numai de amorul artei?Nu cred.În alta ordine de idei poti sustine ca PSD sub comanda lui Dragnea ne-a adus alt "beneficiu"decât înghețarea pensiilor?

Ein Stein spunea...

Stelica chiar ma intrebam cand mai apari cu vreun comentariu antiromanesc, ete ca nu a trebuit sa ma intreb prea mult. Cum sa nu fie o problema ca se duc banii in pensii si salarii ca avianyc asa zice, nu mai sunteti in acelasi sindicat?
Cand scrii ceva, gandesti(cugeti) sau o trantesti asa cum iti iese.
"Statul nu da niciun ban pentru operatiunile de prospectare, evaluare si exploatare". Pai e si normal daca vrea sa concesioneze resurse, el vine cu resursele iar concesionarul cu restul. Nu e vorba de zeci de milioane ci de sute pe care le baga concesionarul, asta e regula jocului. In Romania redeventele sunt de 3.5% in Haustria spre exemplu sunt 22%, pricepi cum vine treaba. De ce haustriecii de la OMV nu se dau cu curul de pamant ca le cere prea mult statul Haustriac? Concesionarul poate sa sigileze in cel mai bun caz ce a prospectat el nu poate sa sigileze zacamantul pentru ca nu-i apartine, chiar tu ziceai ca pot exploata celelate tari care se invecineaza cu zacamintele si atunci ce face bietul concesionar.
Stai linistit nu pleaca cainele din fata macelariei, ei sunt doar dezamagiti ca nu au pus mana pe pleasca secolului s-au chinuit degeaba sa racoleze cozi de topor din sanul statului.
Pe deasupra statul daca are de gand sa-i puna cu botul pe labe are suficiente parghii, important e sa vrea.
Pe deasupra nu nivelul de redevente ii deranjeaza pe "investitori" care oricum e cel mai mic de pe planeta ci faptul ca sunt obligati sa-si deschida filiale in Romania si nu sa-si mute contabilitatea in cine stie ce paradisuri fiscale. Degeaba ai redeventa mare daca nu ai la ce sa o aplici sau o faci la ce ti se declara de catre "investitor". Si mai e si obligativitatea de a vinde 50% din cantitatea de gaze prin piata din Romania la vedere nu prin contracte preferentiale unde sumele platite legal pot fi derizorii. Oare de ce in Haustria pretul la benzina si motorina sunt mai mici ca in Romania in conditiile in care haustriecii nu au gram de petrol?
Te supraveghez!

iceparu spunea...

Zise IULICA și mai lua o gura de fan.Dacă nu ai avea cap ca sa nu-ți ploua în gat ai înțelege ca la GP se mai făcea ceva pregătire a celor cu obligații militare pe când acum ioc.

Iulian Mares spunea...

Unii de pe aici sunt, cred eu, colaboratori cu normă întreagă la revista plină de știri false și tendențioase, Capital!
Cum capitalul românesc a fost eliminat de cozile topoarele "prietene" concluzia este lesne de conturat!
Și eu sunt cu okii pe tine! Îmi voi lua și okelari progresivi!
Mai "trebuie sa moară oameni" sau sunt suficienti porcii și/sau oile?

tigri 3 spunea...

Până una alta TT a mai dat odată cu mucii în fasole. Efectuarea detenției la domiciliu a fost declarată neconstituționala.
Halal.......

Iulian Mares spunea...

O scrisoare adevarata, ce ekivaleaza cat un pumn in okelarii de soare, genul aviator F-15!
Sunt convins ca decodificarea limbajului diplomatic este numai si numai marca #Stelian & Asociatii®!
Cititi si cugetati ardeleneste, dar nu ca ciobanii din Jina!

https://t.defenseromania.ro/un-mesaj-al-usa-care-trebuie-in-eles-corect_593674.html

Concluzia pe scurt: dulapul e prost si vrea sa creasca, in loc sa se dezvolte!
Putem spune ca este si vandut?

PS: ti-au spus minimum trei ca ti-e somn? Ar trebui....(pt ca tot confuzezi verbul) sa mergi la ....piscina!

Stelian P. spunea...

@Ein
Multumesc de atentionare. Sunt obisnuit cu supravegherea inca de pe vremea cind cheltuiam banii poporului pe prostituate si mese copioase asa ca nu ma deranjeaza. Nu inteleg ce e antirominesc in comentariul meu. Sa trecem la subiect.

"Concesionarul poate sa sigileze in cel mai bun caz ce a prospectat el nu poate sa sigileze zacamantul pentru ca nu-i apartine, chiar tu ziceai ca pot exploata celelate tari care se invecineaza cu zacamintele si atunci ce face bietul concesionar."

Hai sa clarificam putin. Zacamintul este proprietatea statului roman atit cit este in subsolul teritoriului national inclusiv in zona economica exclusiva. Romania nu poate schimba concesionarul asa cum doreste decit cu consecinte juridice scumpe si de durata.
Daca o mica parte din acest zacamint iese din zona exclusiva atunci concesionarul (Lukoil de exemplu) poate sa foreze acolo si sa plateasca redevente la rusi. Literatura de specialitate spune ca se fac frecvent si foraje inclinate care pot din marea internationala sa ajunga in punga de sub Romania. Spunea cineva pe aici ca nu mai e nevoie de prospectiuni si evaluari asa ca trecerea direct la productie e foarte rapida. Ce masuri are statul roman in vedere impotriva rusilor ?
Ce e antiromanesc in problema asta ?

Dan spunea...

@Stelian:

Ți-aș fi dat un răspuns care să te „usture”, ca pentru cei care fac pe proștii.
Dar cum Ein Stein mi-a luat-o înainte, explicând băbește, ca pentru proști, ceea ce n-ai vrut să pricepi, ai scăpat.
Apropo de OMV, companie austriacă de stat:
Intr-o revistă cu profil economic din Anglia, în urmă cu patru ani, este publicat un interviu al CEO, care, dorind a epata, prezintă spectaculoasele rezultate ale companiei. Ceea ce m-a frapat a fost cifra gazului metan captat, una care depășea semnificativ necesarul industrial si casnic al României, desi mai mult de o treime ne o asigura Gazprom la un tarif majorat cu 50 % decât cel practicat Germaniei. Iar rapoartele OMV, în baza cărora sunt platite redeventele, mentionau volume mult diminuate.
Din păcate, nu a fost identificată (sau nu se vrea asta) o modalitate de comensurare a realelor extractii din solul si subsolul concesionat „licuricilor”, astfel încât cei care exploatează să plătească redevențele in cuantumul cuvenit.
Si, în încheiere, aș apela la bunăvoința dtale, astfel încât să te abții a-mi răspunde dacă nu ai contraargumente!
Multumesc pentru înțelegere!

Iulian Mares spunea...

Ice,
În GP cred că stătea pregătirea de nivel operativ și strategic, când kiar voi erați rupți de realitate!
Poate reușeai să-i înveți soldatul în postul de observare, Z/N!
În rest.....abureli din vekea Troie! :))

Stelian P. spunea...

@Dan
Avind in vedere prima fraza nu are rost sa am contraargumente. Repet doar intrebarea pe care o pun dar raspunsul e evitat cu gratie:
Ce masuri are statul roman in vedere impotriva rusilor ?

Unknown spunea...

Dan .De ce ar da OMV bani sclavilor lasi romanistani ? Ce motiv ar avea ?