Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 15, 2018

Revista Capital, un fake news despre pensiile speciale

114 comments

Autoarea articolului are dreptate doar daca ne raportăm la zicerile doamnei LOV,  cum că sunt speciale toate pensiile care se calculează altfel decât algoritmul reglementat de Legea 263/2010.

Numai așa ar intra și foștii cooperatori(agricultori și meșteșugari) in cei 600  de mii de pensionari speciali.


ULUITOR: Numărul pensiilor speciale a crescut de patru ori. Sumele sunt imense

vineri, 14 septembrie 2018. Autor: Andreea Popescu
 Pensiile oamenilor de rând au fost şi vor fi întodeauna o mare problemă pentru guvernanţi, dar cei mai mulţi bani nu îi primesc aceştia au plătit anul trecut 1,5 miliarde de euro pentru pensiile speciale. În România, numărul de pensionari a scăzut, în trimestrul doi al acestui an, cu 16.000 de oameni, ajungând la 5,2 milioane de persoane. De menționat că sunt 4,6 milioane de pensionari de asigurări sociale, ceea ce înseamnă că există aproximativ 600.000 de beneficiari de pensii speciale.
Anul trecut existau doar 150.000 de pensionari speciali, iar sumă plătită acestora a fost de 7 miliarde de lei, adică aproximativ 1,5 miliarde de euro cu 28% mai mult decât în 2016.

Pensiile speciale sunt încasate de militari, poliţişti, magistraţi, parlamentari, personal diplomatic şi consular, piloţi, grefieri, dar şi civili. Pensiile speciale variază între 3.800 de lei şi pot ajunge la 34.700 de lei. Atât a încasat în luna august a anului 2017, Gheorghe Bălăşoiu, fost procuror-şef în judeţul Argeş şi fost comandant al Penitenciarului Colibaşi.

PRECIZARI METODOLOGICE  din comunicatul INS

pentru duduia de la Capital

 Numărul mediu al pensionarilor din sistemul asigurărilor sociale cuprinde:
 − pensionarii de asigurări sociale de stat;
− pensionarii proveniţi din fostul sistem de asigurări pentru agricultori; − pensionarii de asigurări sociale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii;
 − pensionarii de asigurări sociale din evidenţa Ministerului Culturii ṣi Identităṭii Naṭionale ;
 − pensionarii de asigurări sociale din evidenţa Casei de Asigurări a Avocaţilor. 

114 comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Atât poate ea, dar redacția?
Dar, la ordin, încălzești ciorba doamnei LOV!
Răspândire de informații false, cu premeditare, repetitiva, cu scop perfid!

Iulian Mareș spunea...

În UE apar voci naționaliste ce se opun valului din terțe motive:
-denaturarea și birocratizarea democrației
-dorinta excesiva de acaparare a resurselor statelor foste comuniste
-skimbarea compoziției demografice a EU (sunt kiar studii în acest sens)
Că există un nucleu dur, POL, HUN, CEH știam dar, mai nou a fost inclusă și ROU, pt resursele maritime și nu numai.
Iată ce spune istoria despre orkestrau protestelor....:

https://www.stiripesurse.ro/ion-cristoiu-ipoteza-oc-klaus-iohannis-a-orechestrat-violen-ele-de-strada-cu-ajutorul-serviciilor_1282969.html

Ein Stein spunea...

Dupa cum vedeti in insiruirea categoriilor pensiilor speciale, intotdeauna, se incepe cu militarii si apoi cu ceilalti iar la urma de tot ii baga pe cei care ajung la pensii cu adevarat grase. O fi o obisnuinta a facatorilor de "stiri" sau li s-a intiparit in minte, adanc, zicerile Viperei Rosii. Sau altceva. O stirista cam nepriceputa, atunci cand faci asa ceva nu trebuie sa dai date concrete ci ambiguitati asa cum fac politrucii care mai ocupa spatiul pe aici.
"Pensiile speciale variază între 3.800 de lei şi pot ajunge la 34.700 de lei".
Auzi cea mai mica 3.800 lei. Evident ca are rostul de a indigna clasa muncitoare care a facut si a dres pe cand ceilalti nu au facut si dres.
Am mai scris ca Vipera Rosie e unul dintre incompetentii de marca ai actualei guvernari, bucuria lui Iohanis. Nu se doreste limpezirea situatiei pensiilor sub nicio forma, 5.2 milioane de pensionari, o minciuna interesata dupa cum am mai scris, cu rostul de a tine captiva o masa de alegatori fideli atat timp cat "li se da ceva".
Trebuie lamurita situatia pensiilor in plata, ce este o pensie, cine are dreptul la pensie.
Nu stiu date exacte dar sunt convins ca pensionari in adevaratul sens al cuvantului sunt cu cel putin 2-3 milioane mai putini decat rostogoleste Vipera Rosie, 5.2 milioane, astia fiind asistatii social bagati cu dragoste parinteasca in categoria pensionarilor.

Ein Stein spunea...

Am mai propus colegilor de blog, indiferent de culoare politica, sa lasam prostiile si sa venim cu propuneri constructive pe care sa le dezbatem, poate iese ceva bun de aici.
Fac eu primul pas, in contextul "stirii" pentru lamurirea unor neintelegeri si pentru a mai tempera avantul de bunatate sufleteasca pe banii statului a unor politruci.
Vipera Rosie a bagat categoria asistatilor sociali la pensii, asa a vrut ea, insa eu zic urmatoarele. Un om aflat in nevoie trebuie ajutat si cred ca majoritatea sunteti de acord insa nu trebuie folosita ca arma politica acest principiu. Sunt o gramada de "asistati social" cu putere de munca care taie frunza la caini in conditiile in care Romania duce o lipsa acuta de forta de munca.
Propunerea mea este urmatoarea.
Sistarea imediata a platilor catre "asistatii social" care nu doresc sa munceasca, transformarea acestor sume de bani in plata de abonamente pe mijloacele de transport in comun de la domiciliul "asistatului" pana in localitatea unde i se ofera loc de munca, daca e cazul, si pe o perioada de trei luni oferirea de tichete de masa pentru cei vizati.
Toti "asistatii" motivau ca nu se duc la munca deoarece trebuie sa-si plateasca transportul si nu raman cu mare lucru din salariu. Aici trebuie sa-i asiste statul nu sa-i lase sa taie frunza la caini prin carciumi si sa filozofeze ca unii nu mananca cu trei guri si altii doar cu una.
Asa poate Vipera Rosie va mai revizui numarul de 5.2 milioane de pensionari la reala sa dimensiune. Cred eu ca numai prin aceasta masura vor disparea in jur de un milion de "pensionari" si vor aparea un milion de locuri de munca.

Ein Stein spunea...

Legat de mesajul lui Neacsu de pe "In cuiul catarii", este extrem de agresiv, nu promoveaza absolut niciun principiu sau macar vreo idee ci este doar o insiruire de reprosuri, poate reale. Tinand cont cui ii este adresat mesajul, ma tem ca va avea o finalitate cu totul si cu totul alta fata de ce se doreste, declarat. Depinde si ce se doreste.
Noi militarii trebuie sa cerem doar sa fim tratati asa cum sunt tratati ceilalti militari din tarile NATO si UE si de asemenea conform legislatiei internationale si europene. Am scris asta de cred ca v-am plictisit si am sa va plictisesc in continuare.
Un pachet de legi similar cu al unei tari NATO, tratament egal, interzicerea contopistilor din MApN de a isi da cu parerea despre acest pachet de legi si nu in ultimul rand respectarea angajamentelor facute de Romania la aderarea la NATO.
Asta e singurul lucru pe care trebuie sa-l cerem. Indiferent cat de mult va fi carpita actuala legislatie, ea fiind special croita, militarii vor fi tapul ispasitor pentru toate problemele si perdeaua dupa care se vor ascunde adevaratii profitori ai "legilor speciale".

Iulian Mareș spunea...

Fiecare poate interpreta cum vrea, dar este o diferență colosală de profil profesional între Caraman și Coldea:

https://m.adevarul.ro/cultura/istorie/mihai-caraman-superspionul-roman-areusit-afle-secretele-cosmice-nato-1_5b9a9b78df52022f756841b1/index.html

Huhu Rezea spunea...


Din Comunicatul INS
Numărul mediu al pensionarilor din sistemul asigurărilor sociale cuprinde:
− pensionarii de asigurări sociale de stat;
− pensionarii proveniţi din fostul sistem de asigurări pentru agricultori;
− pensionarii de asigurări sociale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerul
Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii;
− pensionarii de asigurări sociale din evidenţa Ministerului Culturii ṣi Identităṭii Naṭionale;
− pensionarii de asigurări sociale din evidenţa Casei de Asigurări a Avocaţilor.

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Kiar crezi in anexele la documentul de aderare la NATO, care circulă pe net?
Nu știu ce să zic, sunt prea idilice! Asta daca și exista acea anexă! Documentul original, categoric da, există, nu știu la cine este: Președinte, Premier, Parlament, MAE sau MApN; oricum reclasificarea lor pare imposibilă și nu știu pe cineva care le-a văzut, studiat și să le și expună conținutul și asta în spațiul virtual! Și semnatarul militar al documentului, pe al cărui cuvânt de onoare a fost admisă ROU a trecut în lumea cealaltă-gl.Popescu!
Din timpul lui politica externă a Armatei României a fost, mereu, cu cel puțin un pas in fața celei făcute de Președinte, MAE, Guvern sau Parlament!

Iulian Mareș spunea...

Un roman din US spune cu predicat și subiect cum este cu protestul celor cărora le este interzis protestul: magistrații! Marele jurist Danilet îi conduce în fața CAB.

https://evz.ro/chris-terhes-magistrati-protest.html

PS-dar militarii de ce nu pot protesta daca reprezentanții unei puteri legale, constituționale pot?
Vă aduceți aminte de locotenentul din iarna 2012!?

Leo spunea...

Prin 2004 , erau pensii neintegrate sistemului public doar pesniile militare.
Azi , este un DEZMAT de pensii speciale si ca numar dar si ca , cuantumuri.
Niciodata nu a fost mai debalansat sistemul ca acum si totul facut de F&M numai in cheie electorala. Defictul pe 2018 se prognozeaza a fi de 4,4 % . Oare cat va fi din 2019 când este procnozat a se mari cu 25% o multime de salarii la bugetari.
Pe "arhitectul sef" al acestui program nu-l va prinde sfarsitul lunii octombrie dar efectele produse de politica lui ne vor marca ani de zile. Si mai sperati la "corectari" ale oug 59 si/sau 57. Când va zbura PORCUL........

Dan B. spunea...

Ceea ce mă doare este faptul că factorii responsabili din structurile sistemului apărării naționale, ordine publică și siguranță nu reacționează la malversațiunile formatorilor de opinie din societatea civilă și din media audio-video și scrisă.
Tare am impresia că respectivii sunt temători, în sensul că apariția lor în spațiul public ar putea iniția niscai „săpături” in trecutul și prezentul lor profesional și nu numai.
Iar Ein Stein ar fi trebuit să cunoască, dacă periodic ar fi lecturat scrierile lui Marin Neacșu, că „impricinatul” a fost și continuă să fie „portavocea” rezerviștilor, adeseori venind cu soluții sau preluându-le pe ale altora și promovțndu-le în spațiul public, scris și virtual.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Măi omule, nu te-a plictisit lozincăreala iohannist-orbanist-#rezist cu deficitul și lipsa de bani la buget, că pe noi ne-ai gazat!
Mai zilele trecute te corectasem că în 2019 salariile de baza/funcție și soldele de funcție nu cresc cu 25% și ai spus că intenționat exagerezi.
Tu ai căzut în ghearele propagandei și înainte de 10 august când ne spuneai că
gata, cade guvernul. Stiai matăluță ceva din culisele complotiștilor dar, uite că ați luat leapșa.
Cu sau făra Dragnea, guvernarea PSD/Alde va merge până la alegerile din 2020. Poate chiar se întărește fără Dragnea și Ponta.

Leo spunea...

Da , dar nu citisem comunicatul BNR-ului , despre care am citit si l-am reprodus o zi sau 2 mai tarziu.
Poata sa fie niste fraieri ca "sa preia" alta guvernare "bombele" fiscale amorsate de F&M , pt. ca apoi peste nici 2 ani sa deconteze in locul celor care le-au plantat. Si eu vreau sa guverneze pana in 20:22 si sigur vor intari ca fularul de matase pana atunci. Asa sa fie , s-o duca pana in 20:22 si sa si corecteze oug-urile in discutie. Dar ce ne facem pana atunci cu ratusca de la economie sau cu veorica si altii care nu gonganesc 2 cuvinte in engleza sau franceza ca sa comunice in timpul guvernarii EU. Nu poti sa mergi chiar peste tot cu translatorii dupa tine....

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Omul mai și recunoaște câte ceva, este un pas pe drumul cel bun!
Daaar, ce te faci când vor apare ceilalți 2 dreptaci în cuget și simțiri?
Personal as avea 2 întrebări pt ei:
-cum văd ei ridicarea salarizării în ROU?
-ce au făcut concret în domeniul economic și juridic în spiritul liberal?

În rest, negarea și critica continuă este la îndemâna oricui, kiar și a kibitilor!
ROU este sau nu un stat social?
Din ce in ce admir mai mult politica de independență și suveranitate națională din țări asemenea nouă, considerate emergente, precum POL, CEH și HUN!
Oare UE și CE copiază COMINTERN-ul?
Într-o singură privința mă văd nevoit să fiu în acord cu Președintele Mău: "Să strângem gunoaiele!"
Dar, toate "gunoaiele"!
Până la proba de sprijin mă abțin!

Gigi spunea...

Trebuie să intervin pentru a corecta două greșeli care văd că se fac frecvent.Acum, nu știu dacă sunt făcute intenționat sau în bășcălie pentru a duce în eroare auditoriu.
Nu dau nume,doar constat greșala:
1.În 2019,se măresc salariile bugetarilor cu 25%.
Fals!
Ce nu știe persoana respectivă este că,cei 25% este mărirea din creșterea prevăzută până în 2022,începând cu 2018.
Exemplu:
Dacă, din 2018,până în 2021,salariul crește cu 1000 lei,în 2019 creșterea este de 250 lei,adică 25% din 1000 lei.
2.Văd și constat cu regret,faptul că,noi ,românii,dacă cineva are o inițiativă în orice domeniu,începem să criticăm,înainte de a veni cu argumente.
Este vorba despre inițiativa col.Neacșu și nu numai.Păcat!

Ein Stein spunea...

@Dan
M-ai inteles gresit, nu-l urmaresc periodic pe Marin Neacsu dar asta nu ma impiedica sa-l apreciez, sincer. Eu vorbeam de mesajul pentru politicieni, raman la parerea ca este complet nepotrivit. Atat forma cat si fondul mesajului sunt total nepotrivite, nu poti sa te duci cu un asemenea limbaj la cineva sa-i soliciti sa-ti rezolve anumite probleme, doar daca vrei sa-l talharesti. Gandeste ca unul dintre cei vizati e Solomon, un asemenea individ il jignesti pana si cu o floare d-apai de mesajul lui Neacsu. Pana si continutul in sine este extrem de ambiguu, sincer eu nu am inteles ce se solicita. Sunt convins ca Neacsu daca vrea si este linistit poate sa inchege un mesaj adevarat, rational si la subiect. Parerea mea e ca daca vrei sa inaintezi un mesaj, indiferent care, si doresti sa o faci in numele mai multora, logic si de bun simt ar fi sa pui in dezbatere ce anume vrei si sa ceri parerea inainte nu dupa ce ai comis-o si ii pui in fata faptului implinit. Din punctul meu de vedere in nume propriu poate sa faca ce vrea insa nu e moral sa o faca in numele unui grup daca acesta nu e de acord. Eu nu sunt. Nu cu un asemenea mesaj.

Iulian Mareș spunea...

Doi mafioți, unul pledând în pocăit probabil, prin suferință, își skimbă doar replici pe Facebook! Pe când un duel cu pumnale și pistoale?

https://www.stiripesurse.ro/amp.php?article_id=1289421

IAR99Army spunea...

Ptr LEONARDO BASISTUL PORTOCALIU vopsit in galben
Dupa cum bine graiesti pe partea dreapta, si dupa cum ii adulezi pe Ponta si Gabita care si-au batut joc de noi rezervistii militari in perioada 2009-2012 cind Gabita ii lingea labele lui Base si trada PSD inclusiv pe pisicutul(finul/nasul) Ponta care la rindul lui coabita cu acelasi mafiot Base si lua o mare leapsa inclin sa cred ca te mai cheama pe acest blog si TIGRI 3. Cine se aseamana se aduna. Tu prin ce tuneluri ai trait ? nu ai vazut ca in prima faza Gabita al Tau s-a aliat cu BASE/PDL si ne-a dat pe mina acestora care ne-au umilit, ne-au jignit, ne-au taiat pensiile si ne-au interzis sa mai muncim in tara noastra prin interzicerea cumulului pensie/salariu? Iar EI cumulau ce vroiau muschii lor(bani, functii, afaceri, spagi, mite, etc) iar voi adulatorii de serviciu v-ati complacut in toata acea mocirla, iar unii dintre voi a-ti avut partea voastra, iar cind a-ti pierdut tot a-ti inceput sa improscati in toate partile. Atunci ai avut orbul gainilor cind astia devalizau bugetul tarii iar banii retinuti fraudulos si ilegal de la pensionari si bugetari intrau in buzunarele lor pe cai ilicite ? Nu va este rusine sa mai scoateti capul dupa prapadul facut de Chiorul, PDL-istii mafioti si voi sustinatorii lor interesati ? Voi sunteti mai rai decit bolsevicii intrucit aplicati la un nivel mai ridicat si mai rafinat metoda : cine nu este cu noi este impotriva noastra si trebuie eliminat. Asta este libertatea de expresie si democratia pe care ai dori tu si acolitii vostrii sa le aplicati daca a-ti ajunge la putere ? Va asigur ca nu o sa reusiti, romanii adevarati care stiu care este realitatea, VEGHEAZA ! Aviz amatorilor!

avianyc spunea...

Cresterile salariale pâna in 2022 (etapa finala in care se atinge salarizarea cf coeficientilor finali prevazuti in legea salarizarii pentru 2022 ) presupune o repartizare anuala a cresterilor in asa fel ca in fiecare an salariul sa se mareasca cu 25% din suma rezultata ca diferenta intre nivelul 2022 si nivelul 2018.
Ca atare @ Leonard are dreptate.
Si eu am spus acest lucru si ca de fapt aceste cresteri fabuloase pentru ineficienta bugetara contând doar pentru securizarea unei mase de votanti (bugetari si pensionari) duc la grave distorsiuni in societate (bugetar-mediul privat) si la posibilă nesustenabilitate pe termen lung concurata de reducerea investitiilor.
Legea offshore a fost data de obligati pentru a face rost de bani pentru majoraririle salariale si a pensiilor mai ales tinând cont ca prin programul de guvernare au sustinut ca nu vor creste/adauga alte taxe si impozite.
Daca nici asa nu scot banii necesari vor recurge la sechestrarea profitului parte din companiilor de stat exact cum a facut si Boc.
Oricum patronii nu pot face fată majorarilor si se vor crea discriminari grave intre cei care sustin in mare bugetul si puzderia de bugetari ineficienti (poporul lui Dragnea).
Tot mai multa lume din privat isi cauta de lucru in strainatate unde cu o posliceala poti obtine un post platit cu 2100-2700 brut din care ramâi cu 1400-1700 net.
Salarizarea autonoma din administratie a lasat multe primarii fara bani de investitii fiind necesara alimentarea contului de la buget sau renuntarea la unele servicii.
Ministrul de finante a recunoscut voalat situatia declarând ca ” patronii nu vor fi obligati sa respecte regulile si sa dea cât pot angajatului”.
De când s-a dat legea ca primarii ,viceprimarii ,sefii de consilii judetene au dreptul sa desfasoare activitati economice pe persoana fizica (scapare de urmarire ANI) in jurul primariilor au aparut tot felul de firme in relatii sau ale acestora care ofera servicii primariilor (consultanta topo ,inchirieri de utilaje ,etc) si care toaca bani frumosi din primarii pe lucruri de mântuiala impiedicând concurenta firmelor de top specializate.
Toamna se numara bobocii. Sa asteptam 2019 si o noua OG 59 cu CU CU .......
Legea salarizarii si promisiunile de majorare a punctului de pensie îi bagă in zid cu LOV cu tot . De fapt oricum punctul de pensie trebuia obligatoriu cf L 263 corelat cu % din cresterea salariului mediu brut pe economie plus rata inflatiei si tot pe unde il duc ei iesea in 2022.
Tocmai aceasta corelare cu SMB pe economie a pensiilor publice se vrea scoasa si nu mai exista prevazuta in noua lege a pensiilor publice. Ramane si la pensiile publice cresterea anuala doar cu rata inflatiei ca si la pensiile militare . Oare de ce ? Lipsa banilor ? Nesustenabilitate pe termen lung ? Sau harababura sa nu le mai descâlceasca nimeni si sa iasa voturile pe moment până-si rezolva împricinatii problemele cu legea ?
Chiar nimeni din ”specialistii huhurezieni ” slab pregatiti economico-financiar nu au observat treaba asta ?

Huhu Rezea spunea...

@avia nicule
Să ştii că nu-ţi mai public comentariile ca re nu sunt gândite de tine ci doar preluate ptrosteşte din propaganda iohanist-orban -#rezist.
@IAR
Pe Legea lui Găbiţă 80% dintre pensiile militare au fost atît de substanțial mărite încât
recalcularile pe L 223 nici până acum nu le-au depășit.

avianyc spunea...

@ Huhurez
Cred ca te-a deochiat vreo babă.
Eu scriu ce gândesc si-mi ce îmi furnizeaza propria logica si modul propriu de gândire /viziune asupra lucrurilor.
Daca coincide cu anumite posibile neplaceri ale d-voastra este doar o întâmplare.

Dan B. spunea...

@Tigri 3:

Ref. la două aspecte, „bati câmpii cu grație”!
Permisiunea dată primarilor să-și stabilească retribuții in ecartul a-b, ei optând direct, pentru ei și ai lor, către limita maximă oferită de lege, a „subțiat” intens bugetul local, ajungând ca, din cauza avariției lor, să se apeleze la „mila publică”. Sper că ăsta a fost un semnal și pentru electorat, care va căsca ochii când va ajunge la urne.
Pe de altă parte, de ceva timp îmi „bat gura” cu măgăriile LOV, care promite 1775 lei valoarea punctului de pensie la finalul perioadei de implementare a legii unitare. În acest an, bugetul a fost construit pentru un salariu mediu brut pe economie de 4126 lei, ceea ce ar insemna că valoarea de 1775 lei ar fi trebuit aplicată in acest an punctului de pensie, nu 1100 lei.
Iar cum ulterior se va aplica un coeficient, deci intră în vigoare decuplarea punctului de pensie de valoarea salariului mediu brut pe economie, pierderile pensionarilor vor fi uriașe, mai ales că valoarea acelui coeficient va fi la mâna politicienilor cu ocazia schițării bugetului de asigurări sociale, respectiv la „cât vrea mușchii lor”.
Acum realizați că, după decuplarea pensiilor noastre de soldele activilor, urmează o modalitate identică și pentru civili?
Deci, ale cui interese sunt protejate de LOV? Desigur, ea poate să-și rotunjească veniturile când și cum vrea, mai ales după ce și-a instalat fostul soț, ziaristul Vlasopol, in functia de prim-vicepresedinte al ASF, unde retribuția lunară brută este de 14.000 euro, reușind astfel să-și tragă o pensie de întreținere, pentru plod, de peste 2.000 euro, nu 1.000, așa cum și-a înserat in declarația de avere, adică de vreo patru ori mai mare decăt recalculata mea.

Huhu Rezea spunea...

In loc să comentați gafa unei publicații de specialitate, un atac direct... și la pensiile militare, bateți câmpii cu propaganda iohanistă, că nu sunt bani, că nu știu ce valoare trebuie să aibă punctul de pensie, de parcă ne-ar interesa pe noi valoarea lui.
Nu stiți să fiți oameni de opinie în interesul vostru!
Uitați-vă ce opinii au alții pe acel articol!

Iulian Mareș spunea...

Apreciez "specialiștii în economia și justiție" pt că sunt rari că muștele albe, aici fiind doar 3, în marja stiintifica de sondaj!
Daca voi doar cântați prohodul, renunțați la pensiile ce va putea în buzunar!
Pe mine m-ați convins: Premierul României Florin Bădiță, Bun pt România!
Voi sunteți tulburi? Nu înțelegeți de ce s-au mărit salariile?
Este singura soluție!
Înțeleg că sunteți vizionari, marii specialiști, dar altă măsură decât cele de protecție nationala nu exista! Dincolo de firul roșu al suveranității naționale nu se poate pași! Partide extremiste incep sa ajungă la guvernare în multe țări din EU!
Vorbești de birocrație? Privește la Bruxelles!

IAR99Army spunea...

@huhu
gabita a refacut dupa ce a distrus ca UNPR-ist hai sa fim realisti, oricum eu tot tradatorul de serviciu il denumesc. am avut ocazia sa il vad la o reuniune organizata de PSD pe tema asigurarii linistii si ordinei publice cu politiile comunitare in anul 2007 la Bucuresti, la sectorul condus de ontanu. atunci era un pesedist de frunte si in cuvintul sau spunea ca veteranii si rezervistii sunt foarte importanti pentru Romania si pentru PSD si ca statul roman trebuie sa le fie recunoscatori si sa li se acorde atentia cuvenita, si ne plingea de mila ca pensiile nu sunt pe cit am meritam, si ...bla, bla, bla, ca apoi gabita sa tradeze PSD si pe noi breasla lui in rezerva si sa treaca de partea base/pdl asigurindu-le acestora majoritatea in parlament astfel incit sa ne umileasca si sa ne afecteze demnitatea, onoarea si pensiile. ulterior a tradat si pe base/pdl si asa a mai putut repara pensiile militare.
@dan
in ceea ce spui despre LOV sunt total de acord , cind era in opozitie(usl) ne dadea noua dreptate iar de cind psd este la guvernare si eu cred ca executa ordinele sefilor psd, o cunosc de cind era la prm, are un caracter infect de grup , cu interese doar personale in interiorul grupului si este in stare sa calce si pe cadavre ca sa-si atinga scopurile. iar psd a rafinat metodele PDL-iste si sunt ca si astia, eu nu vad nici o diferenta.
Rau pentru noi in special si pentru romani in general este ca la alegerile viitoare nu avem o alternativa viabila si ei tocmai pe asta se bazeaza, pai sa vina iar la guvernare mafiotii lui basescu care s-au infratit cu galbenii lui orban ? adica schimbam niste mafioti cu alti mafioti cum vror unii ca @tigri 3 si @leonardo, care in afara de portocaliu si galben nu vad altceva ? probabil ca ei au fost membrii PDL de pling asa de rau dupa astia care ne-au tras-o pe unde au vrut muschii lor si or fi avut avantaje materiale ori morale, ca unii romani din pacate cam asa se comporta, ling cu mult nesat mina celor care le arunca citeva graunte. Alta explicatie nu exista de sunt asa de extaziati de cineva care le-a tras-o cu virf si indesat si mai vor inca o data ....sau poate de mai multe ori.
imi cer scuze celorlalti de pe blog dar cind vad ca unii insista, si iar insista ca un catir pe un fost RAU, pe un fost dezastru, nu pot ramine indiferent mai ales ca stiu cita umilire si bataie de joc am primit de la un mafiot ca base si gasca lui pdl si care culmea are si tupeul sa na faca pe noi hoti, de parca noi am furat pensiile de la masa si tacsu.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Multumesc, onorabile, Huhu Rezea, ca ati scos adevarul la lumina cu Gen Oprea: A facut dreptate la pensiile militare, si unde nu s-a facut, cativa la %, luati-i la suturi pe aia de la Financiar Contabil, niste jongleori, care au fentat mereu in rau la pensiile militare cu tot felul de porcarii, pe care le-au secretizat! Nu mai pupati, domnilor, pomana Generalului, Gabriel Oprea, in vecii vecilor, daca nu luptati impreuna sa-l aducem la Ostire, sus, ca vad acum pe toti ratatii cu stele din politica de cacao ca ar vrea sa-i ia fatza, insa n-au nici o sansa cand i se va lumina rampa si isi va readuna trupa risipita, precum closca puii! Ii vreti cumva pe fostul primare, Oantza Ratatul, sau Barbison-MStM, care face doar politica de salon cu pipeta de ceasornicar fara snaga, ambii cu 0,000000,1% sanse? Generalul, Gabriel Oprea, are onoare si cuvant, si daca a promis dreptate, asa va ramane sfant si va face 100%! Si, asa va fi, va jur! Ca sef de partid, are dreptul sa candideze si la presedintie, si as fi primul care ar agrea ideea! Da, Doamne, s-o faca si pe asta! Eu cred in domnia sa! Cine nu crede, nici nu stiu cat vor avea de pierdut! Dixi.

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Accepta ca mai sunt oameni si cu minte! Te-ai ars o data, acum devii masokist!

CEZAR spunea...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=336301400452353&set=p.336301400452353&type=3&ifg=1

calcati usor se lucreaza in Parlament la legile justitiei
usr.gotiu...Huooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooetc...:D...:D

emillian123 spunea...

1.Oficial-afirmativ ,in perioada Oprea -Blaga(la MApN-MAI)-90 % din pensiile militare au CRESCUT, iar restul de 10 % au SCAZUT !(=in perioada ian. 2012-sep. 2013). In guvernarea Ponta s-au platit pensiile din dec.2010 + diferentele-pensionarilor PAGUBITI- prin taierile amintite.2.Cat priveste toata "tevatura"-de ani de zile- cu "pensiile speciale"-guvernele noastre -chiar cred ca au O MARE PROBLEMA :...NUMARUL REAL AL PENSIONARILOR de platit , numar OARECUM "SUGERAT" de BASESCU in 25 mai 2010- in DISCURSUL sau TELEVIZAT,cand a afirmat ca -citez-aprox.: "...statul roman plateste salariatilor bugetari si pensionarilor cam 63 % din bugetul de cheltuieli + 3%= cheltuieli fixe(care- MARE ATENTIE:erau cam 1,3 miliarde de euro- cifra care poate ajuta- cu o oarecare aproximatie- stabilirea altor cifre din insiruirea asta...)- din acelasi buget,deci total =66 % din bugetul de cheltuieli"(care- in 2010-era cam 43 miliarde de euro) iar numarul oficial al salariatilor bugetari era vreo 1,4 milioane, iar numarul "...variabil..!?" al pensionarilor oscila intre 5,si ceva... si 6 milioane ...!Castigul salarial mediu brut/econ. era cam 2000 de lei= 500 de euro, iar pensia medie bruta era cam 750 de lei= 175 de euro...!Refaceti calculele semnificative si veti constata PROBLEMELE DE REZOLVAT, care erau ATUNCI- si care-par a fi si in prezent...! Cam asta e istoria acestei "...povesti..." triste...!

emillian123 spunea...

1.Oficial-afirmativ ,in perioada Oprea -Blaga(la MApN-MAI)-90 % din pensiile militare au CRESCUT, iar restul de 10 % au SCAZUT !(=in perioada ian. 2012-sep. 2013). In guvernarea Ponta s-au platit pensiile din dec.2010 + diferentele-pensionarilor PAGUBITI- prin taierile amintite.2.Cat priveste toata "tevatura"-de ani de zile- cu "pensiile speciale"-guvernele noastre -chiar cred ca au O MARE PROBLEMA :...NUMARUL REAL AL PENSIONARILOR de platit , numar OARECUM "SUGERAT" de BASESCU in 25 mai 2010- in DISCURSUL sau TELEVIZAT,cand a afirmat ca -citez-aprox.: "...statul roman plateste salariatilor bugetari si pensionarilor cam 63 % din bugetul de cheltuieli + 3%= cheltuieli fixe(care- MARE ATENTIE:erau cam 1,3 miliarde de euro- cifra care poate ajuta- cu o oarecare aproximatie- stabilirea altor cifre din insiruirea asta...)- din acelasi buget,deci total =66 % din bugetul de cheltuieli"(care- in 2010-era cam 43 miliarde de euro) iar numarul oficial al salariatilor bugetari era vreo 1,4 milioane, iar numarul "...variabil..!?" al pensionarilor oscila intre 5,si ceva... si 6 milioane ...!Castigul salarial mediu brut/econ. era cam 2000 de lei= 500 de euro, iar pensia medie bruta era cam 750 de lei= 175 de euro...!Refaceti calculele semnificative si veti constata PROBLEMELE DE REZOLVAT, care erau ATUNCI- si care-par a fi si in prezent...! Cam asta e istoria acestei "...povesti..." triste...!

Leo spunea...


- GRESIT ! cel mai bun premier al Roamaniei, ar fi ratusca de la economie.
- Amabilule , ba sa ne intereseze punctul de pensie care va fi , deoarece el este o REFERINTA. Viata fara referinte "e pustiu" ca sa-l parafrazez pe Bahus.
- IAR imi esti simpatic , chiar daca ma tot musti. Nu uita , ca esti ceea ce scrii.
- Gabita il va face pe AMABILUL general maior direct daca va iesi la alegeri si-l va numi consilier in materia de baza a blogului.
- Leon , cum este productia de ghinda anul acesta pt. tuica locului ?

Ein Stein spunea...

@avianyc
Iar nu te inteleg, care e problema daca in urma adoptarii legii offshore o parte din bani se folosesc pentru pensii si salarii. Ce e rau in asta sau ce e in neregula? Era mai bine daca banii luau calea Haustriei sa se plateasca pensiile si salariile haustriecilor?

Daca patronii din Romania considera ca marirea salariilor angajatilor cu 50-100 de euro e un efort iesit din comun si se vaita ca nu pot sustine o astfel de marire de ce dracu se plang ca pleaca cei cu scoli postliceale in afara pentru 2700 de euro. Nu sunteti voi cei de "dreapta" adeptii cererii si ofertei? Sau romanii trebuie sa munceasca pentru doi lei cum cerea lumina economiei de piata a lui Ciolos, Paliu Dragnea Anca, semianalfabeta?

Cu celelalte scrise de tine cam sunt de acord de aceea te rog sa stai cu gura pe Teodorovici sa-si duca la indeplinire misiunea, e singurul la ora actuala care poate sa indrepte cat de cat lucrurile, culmea ca si vrea dar si stie, sa vedem daca si poate si daca e sustinut, aici cam am indoilei. Teodorovici e cosmarul lui Iohanis, sper sa-i faca cat mai multe nopti albe si vorbesc de competentele si pregatirea pe care le are.
Hai Romania!

Ein Stein spunea...

Dramatic dar adevarat, guvernarea PSD/ALDE are in acest moment cel mai mare numar de ministrii competenti dintre toate cabinetele care s-au perindat la guvernare. Dramatic e sunt doar trei, Teodorovici, Tudorel Toader si Daea, nicio alta guvernare nu a reusit sa stranga trei ministri competenti. La fel de dramatic e ca sunt ministri ca Andrusca, asta mai mult de paznic la vreun siloz de cereale nu avea cum sa ajunga, sau Pamblica, of Doamne tocmai la Educatie, Vipera Rosie iar of Doamne, la Munca, Fifor la Aparare si restul pe care nici nu ma obosesc sai mai numesc. Dupa proverbul "Tot in boul care trage dai" trebuie sa stam cu gura pe cei trei, sansa noastra de a se schimba ceva.
Dragnea tu auzi? Dar tu Tariceanu?

IAR99Army spunea...

@leonardo
si tu imi esti simpatic si pentru articolele legate de pensiile militare te felicit si daca nu i-ai mai lauda pina la adulare si servilism pe basescu/pdl te-as felicita si ti-as acorda prin ordin de zi pe unitate mii de multumiri. Sunt iarasi de acord ca la orice guvernare trebuie sa existe opozitie si critici(ca altfel si-o iau in cap) dar trebuie sa recunosti ca exista si pentru tine un paradox : pensia ti-au marit-o, totusi, cei pe care ii urasti de moarte adica F&M. Si da sunt ceea ce scriu si scriu ceea ce am patit si simtit(nu sunt nesimtit ca UNII...)si trebuie sa recunosti ca tu esti setat doar pe o anumita directie chiar daca unele rezultate ale celeilalte directii sunt bune. insa ca sa nu te mai ,,musc'' pe viitor macar ai taria de caracter a unui militar si recunoaste ca ai fost membru PDL si ti-au recompensat apartenenta cu vreun post bine platit. altfel nu inteleg de ce pentru tine conteaza numai acesti galbeni/portocalii care au creat statul mafiot condus de Base(el a recunoscut in mass media). si imi permit sa te rog sa postezi orice despre F&M este dreptul tau democratic, dar inceteaza orice preamarire ori incercare de a ne spune ceva de bine de BASE/PDL. Daca ai scrie si cit au furat Romania te-as preamarii si eu.
@ein stein
si eu accesez la ce i-ai raspuns lui avianyc, ca de aceea i-am votat sa ne fie si noua bine. dupa el si altii de dreapta este mai bine sa se fure banii din bugetul statului si sa-i bage in buzunarele lor si acolitilor decit sa ii bage in pensii si salarii. asa zicea si base ca tara este in criza iar el&PDL-istii furau pe rupte banii cu sacosele, geamantanele ori dubele. stii ce este curios in Romania ? ca astia de dreapta vor sa se aplice numai masuri de stinga comunistoido-bolsevice, iar astia de stinga pe linga ale lor mai aplica si masuri liberale/de dreapta.
@drAGHICIUS, CIVILUS FUSCUS FRUSTRATUS NU VREI SA FACI TU O DOCUMENTARE in tarile alea dragi tie poate te sponsorizeaza vreun ong *rezist? ca tot iti plac tie parlamentarii aia putini.

iceparu spunea...

Sunteți bătuți în cap.De atâta filosofie o luați aiurea.Mai bine încercați sa răspundeți la întrebări precum care este rata medie a inflației, cu cât va va creste pensia la 1 ianuarie și dacă mărirea se aplica pensieî în plata sau celei recalculată în baza legii 223?Lăsați dragului politica.Pleacă ai noștri, vin ai noștiri noi rămânem tot ca prosti.

Iulian Mareș spunea...

Bontas,
Incep sa te inteleg, dar trebuie sa recunosc ca am pus fotografia ta pe stalpi, cu inscriptia "Urmarit pt curiozitate!"
De ce nu-i scrii direct lui Neacsu?
De ce nu intri pe un blog/forum de discutii civil, profesional...matrimonial, .....etc si cauti numai bloguri ale pensionarilor militari?
Avem noi magnet? Sau ai tu o slabiciune la Fe?

Stelian P. spunea...

@Ein
Nu este absolut nicio problema daca o parte din bani se folosesc pentru pensii si salarii. Problema este alta. Concesiunea terenurilor petroliere se face pentru o perioada mare de timp (de regula 50 de ani si mai mult). Statul nu da niciun ban pentru operatiunile de prospectare, evaluare si exploatare (e vorba despre zeci de milioane de dolari) si daca zacamintul e rentabil primeste bani din redevente si din alte taxe (transport, prelucrare etc.) Daca nu e rentabil concesionarul pierde banii investiti iar statul nu pierde nimic. Daca statul cere mai multi bani pentru redevente exista posibilitatea ca cel care a concesionat sa sigileze zacamintul pe perioada concesiunii iar statul sa ramina cu buzele umflate. Mai rau este faptul ca punga de gaze sa nu fie doar in teritoriul national ci sa se extinda spre teritoriul statelor vecine. Aceste state pot ele sa extraga gazele si noi sa pierdem o sursa importanta de energie si bani.

Dan B. spunea...

@Stelian:

De ce vrei să pari naiv sau chiar ..... Sau nu ai înteles că aștia vin „la sigur” privind resursele ce le vor exploata, căci mijloacele moderne de detectare și de comensurare s-au răspândit în lumea-ntreagă. Așadar nu fac prospecțiuni, sunt deja efectuate, fie că unii sunt autorii, iar alții cumpără rezultatele.

@iceparu:
Constat că ai așteptări mari privind inflația, cea care-ți va aduce cândva niscai bănișori. Cert este că, la 01.01.2019, produce efecte inflatia din 2017, care, vrei - nu vrei, a fost insignifiantă, adică 1,3 %, comunicată de INS. Deci, ce așteptări ai?

Iulian Mareș spunea...

Una este prospecțiunea alta-i exploatarea!
Cine bagă bani în prospecțiuni în orb?
Aha, se induce subliminal motivul pt care Irakul a atacat Quweitul!
Parcă punga de gaz era exclusiv in platforma de exploatare economică a aROU, sau mă înșel?
Parca Babiuc era singurul expert national în DMI, drept maritim international, dar, ce credibilitate mai are omul, când a fost băgat la pușcărie pt generarea unei HG, cu aviz CSAT?
....ei, lasă, că avem aici juriști și economiști de talie mondiala, dacă nu kiar recunoscuți în Calea Lactee! Ce lactee, galactică kiar!
Mă aștept la proteste..."Nu vrem gaze pe valută, vrem că opoziția sa ne...f...!" ... facă încă un guvern bruxellez!
Să mori rănit din dragoste de țară este visul lor!

Iulian Mareș spunea...

Dan,
Nu-ți fa probleme....stie f bine!
Este f. des consultat de HTEC (High Tech Engineering Center)! :))

Huhu Rezea spunea...

Uite cine se da apolitic! @Iceparu, care face cea mai infectă politica anti, pentru că nu este capabil să aibă convingeri bine consolidate

Stelian P. spunea...

@Iulian, Dan
OK, nu stiam ca una este prospectiunea alta-i exploatarea, am invatat acuma. Nu stiam nici motivele lui Saddam. Domnii de la Lukoil, OMW si Exon nu fac prospectiuni in orb, am invatat si asta. Puteam sa le facem si noi ca tehnologie avem, specialisti idem, bani avem girla dar nu am vrut. Bun, am mai invatat ca zacamintul e exclusiv in zona economica a Romaniei. OK. Ati uitat insa sa spuneti ce se intimpla daca domnii inchid zacamintul si pleaca. Ce facem, nationalizam totul ?

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Ce te miră? "Votez pe oricine care-mi dă 2 lei in plus!"
Și apoi, uiți ceva substanțial: coeficientul operativ-calitativ al GP era fabulos, de 1/2! De aici se trage...doar emisfera crebrala mai puțin întrebuințată, parcă cea dreaptă, culmea!

Dan spunea...

Teapa .Anul trecut redevente de doar 20 milioane euro in loc de un miliard euro (asta e redeventa minima 4-12% ceruta corporatiilor de toate tarile care au si exploteaza miliarde de metri cubi de gaze naturale ) pentru gazul praduit anul trecut numai din Marea Neagra.In schimb se cearta drojdiera Lov cu min. finantelor pentru datoria externa a coloniei noastre de sclavi lasi care a crescut cu 5 miliarde euro anul asta. Bani disparuti nimeni nu stie unde. Maior Dan Aldea.

Iulian Mareș spunea...

Mâine va fi o zi specială! Sa vedem daca va fi și glorioasă?
Eu sper că da!

iceparu spunea...

Huhule,sa înțeleg ca faci propaganda pro PSD așa numai de amorul artei?Nu cred.În alta ordine de idei poti sustine ca PSD sub comanda lui Dragnea ne-a adus alt "beneficiu"decât înghețarea pensiilor?

Ein Stein spunea...

Stelica chiar ma intrebam cand mai apari cu vreun comentariu antiromanesc, ete ca nu a trebuit sa ma intreb prea mult. Cum sa nu fie o problema ca se duc banii in pensii si salarii ca avianyc asa zice, nu mai sunteti in acelasi sindicat?
Cand scrii ceva, gandesti(cugeti) sau o trantesti asa cum iti iese.
"Statul nu da niciun ban pentru operatiunile de prospectare, evaluare si exploatare". Pai e si normal daca vrea sa concesioneze resurse, el vine cu resursele iar concesionarul cu restul. Nu e vorba de zeci de milioane ci de sute pe care le baga concesionarul, asta e regula jocului. In Romania redeventele sunt de 3.5% in Haustria spre exemplu sunt 22%, pricepi cum vine treaba. De ce haustriecii de la OMV nu se dau cu curul de pamant ca le cere prea mult statul Haustriac? Concesionarul poate sa sigileze in cel mai bun caz ce a prospectat el nu poate sa sigileze zacamantul pentru ca nu-i apartine, chiar tu ziceai ca pot exploata celelate tari care se invecineaza cu zacamintele si atunci ce face bietul concesionar.
Stai linistit nu pleaca cainele din fata macelariei, ei sunt doar dezamagiti ca nu au pus mana pe pleasca secolului s-au chinuit degeaba sa racoleze cozi de topor din sanul statului.
Pe deasupra statul daca are de gand sa-i puna cu botul pe labe are suficiente parghii, important e sa vrea.
Pe deasupra nu nivelul de redevente ii deranjeaza pe "investitori" care oricum e cel mai mic de pe planeta ci faptul ca sunt obligati sa-si deschida filiale in Romania si nu sa-si mute contabilitatea in cine stie ce paradisuri fiscale. Degeaba ai redeventa mare daca nu ai la ce sa o aplici sau o faci la ce ti se declara de catre "investitor". Si mai e si obligativitatea de a vinde 50% din cantitatea de gaze prin piata din Romania la vedere nu prin contracte preferentiale unde sumele platite legal pot fi derizorii. Oare de ce in Haustria pretul la benzina si motorina sunt mai mici ca in Romania in conditiile in care haustriecii nu au gram de petrol?
Te supraveghez!

iceparu spunea...

Zise IULICA și mai lua o gura de fan.Dacă nu ai avea cap ca sa nu-ți ploua în gat ai înțelege ca la GP se mai făcea ceva pregătire a celor cu obligații militare pe când acum ioc.

Iulian Mareș spunea...

Unii de pe aici sunt, cred eu, colaboratori cu normă întreagă la revista plină de știri false și tendențioase, Capital!
Cum capitalul românesc a fost eliminat de cozile topoarele "prietene" concluzia este lesne de conturat!
Și eu sunt cu okii pe tine! Îmi voi lua și okelari progresivi!
Mai "trebuie sa moară oameni" sau sunt suficienti porcii și/sau oile?

avianyc spunea...

Până una alta TT a mai dat odată cu mucii în fasole. Efectuarea detenției la domiciliu a fost declarată neconstituționala.
Halal.......

Iulian Mareș spunea...

O scrisoare adevarata, ce ekivaleaza cat un pumn in okelarii de soare, genul aviator F-15!
Sunt convins ca decodificarea limbajului diplomatic este numai si numai marca #Stelian & Asociatii®!
Cititi si cugetati ardeleneste, dar nu ca ciobanii din Jina!

https://t.defenseromania.ro/un-mesaj-al-usa-care-trebuie-in-eles-corect_593674.html

Concluzia pe scurt: dulapul e prost si vrea sa creasca, in loc sa se dezvolte!
Putem spune ca este si vandut?

PS: ti-au spus minimum trei ca ti-e somn? Ar trebui....(pt ca tot confuzezi verbul) sa mergi la ....piscina!

Stelian P. spunea...

@Ein
Multumesc de atentionare. Sunt obisnuit cu supravegherea inca de pe vremea cind cheltuiam banii poporului pe prostituate si mese copioase asa ca nu ma deranjeaza. Nu inteleg ce e antirominesc in comentariul meu. Sa trecem la subiect.

"Concesionarul poate sa sigileze in cel mai bun caz ce a prospectat el nu poate sa sigileze zacamantul pentru ca nu-i apartine, chiar tu ziceai ca pot exploata celelate tari care se invecineaza cu zacamintele si atunci ce face bietul concesionar."

Hai sa clarificam putin. Zacamintul este proprietatea statului roman atit cit este in subsolul teritoriului national inclusiv in zona economica exclusiva. Romania nu poate schimba concesionarul asa cum doreste decit cu consecinte juridice scumpe si de durata.
Daca o mica parte din acest zacamint iese din zona exclusiva atunci concesionarul (Lukoil de exemplu) poate sa foreze acolo si sa plateasca redevente la rusi. Literatura de specialitate spune ca se fac frecvent si foraje inclinate care pot din marea internationala sa ajunga in punga de sub Romania. Spunea cineva pe aici ca nu mai e nevoie de prospectiuni si evaluari asa ca trecerea direct la productie e foarte rapida. Ce masuri are statul roman in vedere impotriva rusilor ?
Ce e antiromanesc in problema asta ?

Dan B. spunea...

@Stelian:

Ți-aș fi dat un răspuns care să te „usture”, ca pentru cei care fac pe proștii.
Dar cum Ein Stein mi-a luat-o înainte, explicând băbește, ca pentru proști, ceea ce n-ai vrut să pricepi, ai scăpat.
Apropo de OMV, companie austriacă de stat:
Intr-o revistă cu profil economic din Anglia, în urmă cu patru ani, este publicat un interviu al CEO, care, dorind a epata, prezintă spectaculoasele rezultate ale companiei. Ceea ce m-a frapat a fost cifra gazului metan captat, una care depășea semnificativ necesarul industrial si casnic al României, desi mai mult de o treime ne o asigura Gazprom la un tarif majorat cu 50 % decât cel practicat Germaniei. Iar rapoartele OMV, în baza cărora sunt platite redeventele, mentionau volume mult diminuate.
Din păcate, nu a fost identificată (sau nu se vrea asta) o modalitate de comensurare a realelor extractii din solul si subsolul concesionat „licuricilor”, astfel încât cei care exploatează să plătească redevențele in cuantumul cuvenit.
Si, în încheiere, aș apela la bunăvoința dtale, astfel încât să te abții a-mi răspunde dacă nu ai contraargumente!
Multumesc pentru înțelegere!

Iulian Mareș spunea...

Ice,
În GP cred că stătea pregătirea de nivel operativ și strategic, când kiar voi erați rupți de realitate!
Poate reușeai să-i înveți soldatul în postul de observare, Z/N!
În rest.....abureli din vekea Troie! :))

Stelian P. spunea...

@Dan
Avind in vedere prima fraza nu are rost sa am contraargumente. Repet doar intrebarea pe care o pun dar raspunsul e evitat cu gratie:
Ce masuri are statul roman in vedere impotriva rusilor ?

Dan spunea...

Dan .De ce ar da OMV bani sclavilor lasi romanistani ? Ce motiv ar avea ?

Ein Stein spunea...

Stelica stai linistit, nu ma asteptam sa lasi coada jos, important e sa spunem lucrurilor pe nume. He-he ai gasit si tu o intrebare si nu vrea sa-ti raspunda nimeni la ea. Probabil e tampita.
Nu uita de chestia cu bunghiul.

Dan B. spunea...


@Stelian:

Văd că „recidivezi” intr-ale prostiei cu „....Spunea cineva pe aici ca nu mai e nevoie de prospectiuni si evaluari ....”. Una este să faci prospectiuni de-a proasta, oriunde, alta este să te duci la „punct ochit, punct lovit”, ceea ce reduce substanțial bugetul exploratoriu. Adică, mai la stânga/drt sau sus/jos cu 500 m, este deja un succes economic. Iar dacă investitorul, anterior, nu a solicitat și exploatarea, este dreptul lui, în cazul în care nu-i este aprobată și exploatarea, să emită pretenții financiare către statul român sau către un concesionar agreat de el sau de stat.
Pe de altă parte, pungile cu petrol și gaze, dacă sunt limitrofe graniței, beneficiul apartine statului mai iute în exploatare sau în concesionare; n-ai să vezi o asemenea pungă la Bârlad exploatată de moldovenii de dincolo de Prut sau de rusii concesionari din R. Moldova. Sau la Suceava de către ucraineni!
Bine că nu m-ai intrebat cum restrictionez belgienii, care, exploatând de pe teritoriul lor, afectează resursele subsolului românesc!

Ein Stein spunea...

@Dan
Referitor la CEO OMV stii cum se spune, prostul nu e prost destul pana nu e si fudul.
Din pacate nicio institutie a statului gen SRI, SIE, DNA, DIICOT, aia cu spalarea banilor nu au fost preocupati sa verifice declaratiile individului de la OMV. Nici nu aveau cum ca erau ocupati cu anchetarea si acuzarea babei aleia care a dat mita cinci oua, sa starpeasca raul din radacina, lege si sange. Nu aveau timp sa se ocupe cu mizilicuri de miliarde de euro. Poate isi mai aduce aminte cineva ce invartea nevasta lui Ungureanu pe la OMV de unde lua 6000 de euro pe luna pentru ca acorda asistenta in problema dintilor angajatilor OMV, in acea perioada Ungureanu era sef la SIE. Dar cine dracu sa se ocupe de chestii minore?

Ein Stein spunea...

Doar asa, sa tinem flacara vie.
Cred ca va aduceti aminte cum imediat dupa alegeri cei care ieseau invingatori se grabeau sa numeasca sefi pe la tot felul de institutii, din tabara proprie. Ailalti din opozitie spuneau, daca puneti voi la SRI punem si noi la SIE, motivau ei, "pentru echilibru". Daca numeau unii la nu stiu ce deconcentrata numeau si ailalti la nu stiu ce regie, daca numeau unii patru membrii la CCR numeau si ailalti tot patru, tot in virtutea clamatului "echilibru". Si uite asa politrucii confiscau institutiile statului, culmea ironiei e ca atunci cand isi plateau polite isi dadeau cu institutiile in cap si apoi se plangeau ca institutiile statului sunt folosite ca "arma politica".
Doar pentru aducere aminte si flacara vie, poate invatam ceva pentru viitor.

Ein Stein spunea...

Si tot pentru a tine flacara vie.
Nu cred ca e cineva sa nu fi fost indignat ca s-au vandut nu stiu ce mari intreprinderi pe un euro sau foarte indignati ca redeventele in Romania sunt cele mai mici din Europa sau ca am ramas fara paduri sa nu se supere investitorii si multe altele. Pai sa avem grija mare macar acum in al xii-lea ceas, macar cu exploatarea gazelor din Marea Neagra sa nu avem motiv ca peste un an sa mai adaugam inca o indignare la multimea deja existenta. Politrucii comunisti cum e Stelica care vine si ne explica ca daca nu ne supunem conditiilor OMV sau Exxon, pleaca investitorii si apoi ce ne facem, astia trebuiesc izolati si pusi la colt.
Ca chestie, asa la deruta, care e diferenta ca statul roman nu castiga niciun ban daca se incepe exploatatia gazelor in conditiile puse de "investitori" sau ca nu castiga niciun ban ca se supara investitorii ca magarul pe fuga si pleaca? Lasa-le dracu de gaze acolo ca nu se strica, s-o gasi vreun investitor serios care sa inteleaga ca intr-o afacere trebuie sa castige toate partile.
Flacara vie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Astazi, la Bucuresti si in sediul UNPR, am fost prezent, alaturi de Dl General, Gabriel Oprea, Col Valeriu Pricina, cat si o seama de Generali si Colonei in rezerva, la semnarea unui Protocol de colaborare sindicalist si umanitar as putea spune. Pe pag mea de fb gasiti o fotografie explicativa. Am avut ocazia sa le inman onorabililor, G.ral, Gabriel Oprea, cat si Col. Valeriu Pricina, ziare din colectia personala, Ora 25, cu autograful subsemnatului, din vremea cand activam ca redactor editorialist si pamfletar. S-au stabilit relatii stranse de prietenie si colaborare trainice intre noi, cei invitati, si am participat si la alte activitati cu caracter de cadru restrans, festiv, in scopul intaririi coeziunii si unitatii noastre sindical- partinice. M-am intors de acolo foarte obosit, din cauza marii distante, unii venind chiar din Banat si Ardeal, insa si foarte fericit ca mi-am facut noi prietni pe realitati palbabile, fata de vechimea cunostintelor intre noi, insa doar virtuale. Eu sunt cel cu bretele peste burdihanul de popa tuns proaspat, semn ca nivelul meu de trai a mai crescut in pamant, in loc de catre ceruri, desi pensia de 1060 lei se incapataneaza, cu ajutoru Armatei, sa mai creasca fara drojdie si oug 57 si 59! Regret ca n-au fost de fata Onorabilul, Dl Huhu Rezea, cat si toti camarazii postatori de aici, dar nu va fi niciodata prea tarziu, in viitor, sa ne reunim in curtea si sediul UNPR, Bucuresti ca si camarazi de blog, sau membrii si sustinatori UNPR...Ma uitam la toti Generalii si Coloneii participanti, oameni cu deosebite calitati morale si etice, cat si profesinale, cu un ochi afectat de spionita, intrebandu-ma: Mai, CORNELIU IFRIM, oare cine o fi, dintre toate aceste personaje prezente, de o nepretuita valoare militara si onorabili, si Dl Huhu Rezea? Declar solemn ca, din cauza caldurii, bagasem ochelarii de vedere in geanta de umar, si tocmai de aceea si lipsa atentiei distributive, pe langa marea oboseala, dupa o noapte de mers cu tranca-fleanca, pardon, trenul inter-regio in pas de manevra romanesc al Sec XXI!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Asta-i din ciclurile "Șarpele iese de căldură în drum" si/sau "Pisica este rudă cu tigrul!"

Nu te entuziasma căci nu vei vedea nici macar când se taie cașcavalul, dar să primești oareșce feliuță!
...mai era și-o fabula cu un cățel și un dulău!
Te-am reavertizat!....sunt împăcat cu mine însumi! .... mai multe, în privat!

PS-a fost și cumnatul lui?

Iulian Mareș spunea...

https://t.defenseromania.ro/conflict-transnistria-dan-dungaciu-despre-miza-rusiei-cu-it-infipt-in-spatele-ucrainei-romania-gireaza_593724.html

Pe www.defaenseromania.ro veti gasi o expunere de motive, apartanand lui Dan Dungagiu, privind Moldova vs Transnistria, ulterior Rusia vs Ucraina! (Conflict Transnistria. Despre miza Rusie: Cutit in spatele Ucrainei. Romania gireaza.)

PS
Desigur, vina este multipla, nationala cat si internationala, dar ea este exclusiva si deconteaza numai si numai la politica externa, ®KWI!
Si atunci te intrebi cu ce stiri interesante vom fi bombardati, ca de obicei, pt a se ascunde marile realizari ale inegalabilului lider de domeniu!
Ei..., sa vedem cum va deskide reprezrezentanta(le) diplomatica(e) la Tiraspol si/sau Dubasari!
DIICOT este pe faza!?







Arc




Stelian P. spunea...

D-le Buzescu,
Imi pare rau ca m-am angajat intr-o asemenea discutie cu dvs. Sunteti cunoscut in cercurile rezervistilor ca un individ coleric care nu-si poate controla instinctele primare si care are mari carente in modul de a dialoga. De altfel si numele pe care il purtati pare predestinat. Aveti grija ca in afara de colegi o sa va lase si inima in curind.

Leo spunea...

@Flavius,
Dar de unde sti ca nu a fost ?
Eu sunt sigur ca in drum spre Kiseleff s-a abatut si pe acolo.
Vezi sa ti aproape de Gabita si-ti vei asigura cu siguranta pozitia de Sef de cancelarie la cabinetul consilierului ministerial al gen. mr. AMABILUL .

Dan B. spunea...

Citesc și nu-mi vine a crede:
„.... Am avut ocazia sa le inman onorabililor, G.ral, Gabriel Oprea, cat si Col. Valeriu Pricina ....”.
Credeam că Ponta este unic în tradarea sa, cu caracter imund, plin de servilism față de cineva care i-a spart căpățâna și acum promite că-i dă pe rană cu iod.
Iată că derbedeul politic Ponta are și o sosie printre noi!

Am înțeles că al nostru coleg ar fi dezavantajat din cauza unui handicap fizic, nu unul mental! Deh, altul care mi-a dat țeapă, evaluându-l! Mea culpa!

PS: Așa se exprimă un editorialist la un ziar, cu „înmân”, nu „înmânez”?

Stelian P. spunea...

https://www.bugetul.ro/legea-offshore-schimbata-ce-se-va-intampla-cu-taxarea-gazului-din-marea-neagra/

CEZAR spunea...

Sper ca i-ai transmis domnului Oprea salutarile si urarile de bine din partea lui ..Valerian Vreme!!
...si mai ales
Toti basistii ...e cu ..El...!!!!
PS.
Huhu nu ma mai tine memoria dar parca in urma cu ceva timp ..ai deschis o pagina cu :
Dati un leusor pentru...bolnavior..(sic)
Nu o mai redeschideti??
Asa spre aducere aminte...!!!

was spunea...

in 2011 am avut tupeu sa ma ridic la raport la un mare comandant de osti,,ARITON , de ce pt ca mi/au papat salariul,BINENTELES AU INCERCAT SA MA CONVINGA CU AJUTORUL PSIHOLOGILOR CA NU AM DREPTATE..NU AU REUSIT mai ales domnul MITICA SCARLAT .. FAPTE DOMNILOR NU VORBE

Iulian Mareș spunea...

Aia era din Senat, la reevaluare!
Daca și Băse, treaz, are o altă părere, este și mai clar...

https://www.google.ro/amp/s/www.bugetul.ro/basescu-legea-offshore/amp/

Iulian Mareș spunea...

Petre,
Alea sunt din ciclul "Să-i de-a înainte cu tupeu!"😎😂🤣

Gigi spunea...

Se pare că,mai nou,se poartă trădarea între trădători!
După ce au trădat fiecare pe cine a putut și pe unde a putut,acum,se trădează ei între ei.
Nu mai este cazul să reiau acum cum și ce,nu este timp și mi-ar trebui să ocup mult spațiu.
Dacă unii au ștate vechi în ale trădării,alții de
acum în colo se inițiază,sau mai bine zis sunt la început de"
carieră".
Există,însă,un fel de soi de trepăduși,din păcate din ce in ce mai multi, care nu fac altceva decât să pună botul la minciunile lor cântându-le în strună,gudurându-se pe lângă aceștia în scopul că poate vor obține și ei o firimitură din cașcaval.
Păi,cum dracu să mai ai încredere în cineva care a făcut alianță cu diavolul?
Cum să mai ai încredere în cineva când a trădat în stânga și-n dreapta?
Trăim vremuri,suntem contemporani, cu cele mai
bizare fenomene de decădere morală a speciei
HomoSapiens

Iulian Mareș spunea...

Dan,
Nu mă bucur că ți-ai luat țeapă dar, uneori, caracterele tari se mai și înduioșează când nu-i cazul! Este omenesc, nu te acuza se singur!
Lasa-l pe #S, să se auto devoaleze, căci despre defectat nu mai este o noutate!

PS-astept să-mi mai explice cât de bine este cu investitorii ruși, mascați pe axa Austria-Berlin!
Cred că a fost și el la nunta moșului de la externele Austriei!
#Cavaler de onoare! A fost oare și Dide cu Angi? :))
Mai nou, citesc că vor sistem de securitate sofisticat, la casa #hașiș, prin sponsorizare; au învățat de la Cioloș!

Dan B. spunea...

@Stelian:

Așa se întâmplă când lipsesc contraargumentele partenerului de dialog în contradictoriu, dăm vina pe caracterul celuilalt, nu al milițianului.
Poate sunt temperamental, însă ți-am „servit” argumente, nu „gogoși”, la care n-ai replică din multe motive de .... (nu le mai înșir!).
Pe de altă parte, intervin destul de rar în pagină, și asta doar atunci când unul, lipsit de bun simț, „se dă zmeu”, chiar dacă logica sa e de oaie.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard & Iulian, mi-e suficient ca sunt ofiter de presa cu propaganda, functie pe care am mai avut-o pe plan local, ani in sir la doua partide, chiar la UNPR Onesti, si mi se pot oferi si alte functii, daca as cere, iar daca mi se ofera, fara sa cer, nu refuz. Deocamdata, imi sta bine cu ceea ce fac si ma pricep, iar cand iar se va deschide ziarul, ceea ce e posibil, o sa am de lucru la greu! Leonard, eu am filmat subliminal fiecare figura din acest anturaj foarte entuziast si valoros, si sper ca onorabilul sa nu fie un admirabil camarad Colonel, care a mancat, fara paine sau apa, cam 7-8 ardei iuti, mari si groaznic de usturatori, fara sa se strambe de usturime, deci goi si numai cu putina sare si l-am felicitat pentru capacitatea aceasta neobisnuita! Am, pentru acel domn Colonel, o mare admiratie ca este foarte sanatos, iar ardeii iuti sunt extraordinari in combaterea infarctului. Eu, nici macar n-am avut curajul sa-i gust! Va asigur pe toti ca s-a constituit un nucleu de ofiteri foarte capabili, hotarati, inversunati, patrioti si, mai ales, deosebit de uniti in jurul Dlui General, Gabriel Oprea, sa fim, de acum incolo, mai mult decat am fost odinioara, si noi sa facem legea, nu altii pentru noi, iar daca sunt strambe, sa le indreptam! Cei de la MApN SI CASA SA FIE FOARTE SIGURI CA II VOR ASTEPTA VREMURI FOARTE GRELE, PRIN CARE VOR FI TRECUTI CU TOTII PRIN SITA SI DARMOL, SI CARE AU FACUT RAU REZERVISTILOR NU VOR MAI PUPA CE AU PUPAT PANA ACUM! II ASIGUR DE ASTA 100%, CA DE ACEEA MA IMPLIC SI EU PANA PESTE CAP! TOATE GUNOAIELE SI SABOTORII TREBUIE SA ZBOARE DE ACOLO, CAT DE CURAND! SE ASTEAPTA VREMURI CAND TOATE SE VOR SCHIMBA DE LA COTA ZERO SI SE VA CURATA TERENUL DE BURUIENI, LA MODUL CEL MAI SIGUR! IFRIM CORNELIU A FOST EL MALTRATAT SI BATJOCORIT PANA LA RUINARE, LA PENSIA ACEEA AMARATA DE 1060 LEI, DAR ASTA SE VA TERMINA PENTRU CEI CARE L-AU ABUZAT PANA ACUM! UNII VOR TREBUI SA DEA SI SOCOTEALA, FUNCTIE DE CE AU SAVARSIT! ASTA E!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Valerian Vreme, judecat pt încredințare directă, fără licitații legale, de contracte în dosarul disjuns din Dosarul Microsoft (pe care se așterne praful) ți-a dat și ție macar așa, de amorul artei, un laptop, din ăla cu măr mușcat, pe capacul display-ului?
Căci, ... doar ai muncit pt el, sau, mai corect .... și pt el!
Acum, G.Oprea te face adjutant sigur, dar nu de Au ci de logistica, sau, mai știi, de justiție!?
Știu, nu s-a mai văzut, dar așa, ca să se vadă!

PS: Era și Gl.(R) cumnat la acea adunare? Dar Urdăreanu, de la UTI?

Dan B. spunea...


Măi CFI,
Ai fost operat pe creier și ti-au îndepartat, din greșeală, exact partea sănătoasă?
Până acum ceva timp, bubuiai, trozneai, înjurai, blestemai pe toți guvernanții, care ti-au măcelărit pensia, iar în prezent ai ajuns să-i pupi în cur.
Recunosc că-i posibil ca vreun cip, implantat in craniu, să-și facă damblaua, domesticindu-te, și transformându-te intr-un formator de opinie, însă, te asigur, eu „nu pun botul” la inepțiile tale.
Pentru sănătatea grupului, te-aș extirpa!

Leon spunea...

Cornele, dumneata ai fost ieri la Bucuresti sa-l vezi pe G.Oprea, iar eu am fost la Sibiu la inmormantarea unei rude apropiate, Lt.col(rez) Nelu M.decedat la varsta de 57 de ani..!
Vezi cum Viata si Moartea merg impreuna pe acelasi drum, dar uneori Moartea grabeste pasul..!

Gigi spunea...

@Corneliu
Eu nu te cred că pensia ta este de 1060lei,poate$.
Ai citit articolul de pe acest Blog, unde fătuca asta spune că pensiile speciale,care ne include și pe noi,variază între 3.800lei & 34.000lei?
Ce ai întreprins în acest sens? De ce nu îi faci plângere penală?
Proba,este chiar cuponul tău de pensie.
Până să-ți crească noii tăi colaboratori pensia,merită să încerci!
*Apropos,de pensia de 34.000 lei dată ca exemplu de ziaristă,se aude că aceasta a crescut din luna iunie la 51.334(Net) și că ar fi cea mai mare din EU.
Cel puțin așa spune site G.O.de azi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leon, Dumnezeu sa-l ierte si regret ca a parasit lumea foarte tanar! E cumplit acum pentru familie! ORICE CAMARAD PIERDUT, DE ORIUNDE AR FI ACESTA, ESTE O GREA PIERDER PENTRU TOT MEDIUL CAZON!
@ Iulian, nu i-am cerut lui W. W. un laptop, si sunt sigur ca daca ii cream imi dadea, insa eu nu cer niciodata nimic nimanui, adica nu cersesc, chiar daca sunt sarac, pentru ca am onoare si demnitate, ci doar daca mi se ofera, si nu e frumos sa refuzi un cadou! Am un laptop performant si foarte valoros, pe care mi l-a dat cadou un prieten adevarat, cu epoleti de aur, insa tot intarzii sa aduc pe cineva sa mi-l faca operational. Promit ca pana luni o sa-l pozitionez in locul acestuia vechi, care m-a ajutat, asa bolnav de carcalaci si gripat, sa scriu si la ziar si pe aiurea... Aha, nume nu voi da niciodata, fara incuviintarea Imparatiei sau proprietarilor numelor, dar repet: Asa oameni extraordinari, de mare bun simt, respectuosi, cu spirit camaraderesc si de unitate nu am vazut in viata mea, si o afirm cu mare sinceritate! E o concluzie clara: Unde exista studii reale, cu o educatie aleasa si oameni de buna calitate si atmosfera, si actiunile politice si coeziunea sunt de o calitate exceptionala! Eu va pot garanta ca noul UNPR va avea o explozie de expansiune cu oameni valorosi, cu priza la electorat, cu grija fata de problemele oamenilor, pentru adevar si dreptate si o guvernare care sa satisfaca toate paturile sociale! Se contureaza, se creioneaza un viitor in trainicie si lipsit de intrigile interstine, pentru ca mediul cazon trait odinioara de catre viitorii coparticipanti la viitoarele acte de guvernare i-au format pe tipare lipsite de intrigile si conflictele obisnute ale civililor, drept dovada guvernarea actuala! V-ati imagina un General, ca si Gabriel Oprea, sa fie ofensat si stropit cu noroi de catre cei care, nu numai ca au gradele mai mici, dar care vor primi si o paine buna de pe mana domniei sale, asa cum astia din guevrnarea actuala acuma scuipa mana stapanului care i-a bagat la gvernare? Un militar va respecta ierarhia militara pana la moarte si in orice imprejurare, de aceea si mediul din jurul Generalului Oprea este unul sanatos si in armonie, dat fiind educatia militara la baza tuturor memrilor de partid, sau a simpatizantilor, caci grosul partidului va fi constituit de catre rezervisti din toate structurile de forta, chiar si CFR, a doua Armata, dar si civili de mare calitate, alesi pe spranceana sa nu pateze imaginea partidului! Sa se nteleaga ca este vorba de acelasi UNPR, dar de un nou inceput, de noi conceptii, cu oameni de mare calitate si foarte hotarati sa aiba un avantaj numeric de exceptie, in asa masura incat SA NU FIE un satelit umil si cersetor, ci o forta de decizie intermediara, nu neaparat detinator de putere absoluta, insa o ,,balama puternica,'' temuta si in fata caruia sa se puna in genunchi cei care detin puterea, dar n-au si voturi decizionale sa obtina ce doresc, iar daca vor dori sprijin de la UNPR, neaparat vor trebui sa danseze artistic si sportiv, asa cum le canta cocosul UNPR! UNPR va fi stapanul inelelor, iar atletii politici din jur vor alerga topaind sa le castige ingaduinta permisiva sa faca si ei ceva, doar cu acordul exclusiv al UNPR! Nu trebuie sa ai puterea sa te doara capul, ci trebuie sa fii strapanul inelelor din umbra, iar aceasta forma de a fi jocheau calare pe calul puterii, de fapt inseamna a fi IMPARATUL DECIZIILOR POLITICE!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dan, nu stiu daca te referi la mine. Am sa va explic la toti ceva: Ziarul meu era sponsorizat de UNPR in cadrul unui ONG, redactia fiind in biroul presedintelui UNPR, Onesti, acesta fiind si ruda cu mine, eu punand la greu umarul sa promovez diferite imagini, actiuni, obiective, etc si detin si dovezi, deci n-am balacarit acest partid, ba mai mult: Cu pamfletele mele am daramat un primar PSD si seful UNPR i-a locul legal pe voturi foarte consistente, care au speriat orice asteptari! Pe plan local, onestean, UNPR si PMP au colaborat foarte bine si au obtinut de la poporul local, ca sa zic asa, voturi, onestenii acceptand colaborarea si stiind prietenia intre lideri ca sa sprijine obiective in folosul onestenilor, aflandu-se astfel modernizarea Maternitatii, a Spitalului municipal, un nou Centru primiri Urgente, asfaltari masive, actiuni sociale, actiuni culturale, dotari in diferite obiective, cum ar fi scoli, gradinite, camine de batrani, orfelinate, locuinta ANL si foarte multe alte actiuni si obiective! Eu am balacarit doar acolo unde anumiti indivizi certati cu legea au incalcat drepturile individuale si colective ale tuturor rezervistilor, eu mereu atacand aceasta haita de mafioti in numele tuturor napastuitilor ca mine, in numele meu facand-o arar si ca un exemplu, deci neegoist! Cu PMP am cooperat in baza acestei colaborari pe plan local care functiona excelent in folosul onestenilor, acum pe mana pesedista fiind un adevarat dezastru local! Asemenea colaborari exista oriunde in tara si in lume, iar eu ,,balacaresc;; doar pe cei care abuzeaza la modul mafiot, si nu la gramada!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gigi, cuponul meu de pensie cu cei 1060 lei a fost postat pe aici de catre onorabilul Huhu Rezea, nu o data, si am o pensie neactualizata de cand mi-a dublat-o onorabilul General, Gabriel Oprea, deci de aproape 10 ani. Ca plangeri penale, cred ca am facut la DNA cam sase, din alaea sanatoase si grele, apoi le-am postat pe blogurile MApN, Senat, Camera, toate la absolut toate compartimentele, Ministerul Muncii, caci am denuntat-o pe Olguta Vasilescu, pe blogul personal a lui Dragnea, caci l-am denuntat si pe el, pe a Ministrului Apararii ca l-am denuntat si pe el & mafia lui de acolo, la marii Generali ai Romaniei, la toate partidele, la prietenii apropiati, la majoritatea politicienilor, prieteni de la ofiteri superiori la subofiteri si maistri, Ministrului Justitiei, iar aceste plageri le-am facut Procurorului General, DNA, DIICOT cat si Procuraturii Militare. Nu ca as fi spaima lor, dar Satana lor voi fi toata viata cat voi mai trai, asta sa stie ei si ca nu vor scapa de mine nici in gaura de sarpe, dar trebuie sa stie toti mafiotii de la pensii ca actiunile mele nu se vor opri pana ce nu se incepe o ancheta serioasa! Nu mi-e teama de nimeni si nimc, trebuie sa stie ca buturuga mica rastoarna carul mare si ca sa te fereasca Dumnezeu de omul care a pierdut tot si nu ma are ce pierde! Asta le-o spun mereu, i-am zis-o si Dlui Augustin Lazar, care ma cunoaste foarte bine, ca si Horodniceanu si altii la care am apelat repetitiv sa intre cu toate armele intrunite peste mafiotii din Armata! Eu am temeinicii, probe, martori si tot ce este legal sa-i zbor de acolo, iar in viitor vor zbura si politic, pentru ca Armata trebuie sa fie condusa pe linie de comanda si nu de mafii! Cand a fost Generalul Gabriel Oprea nici nu miscau in front, daramite sa se ocupe cu manarii mafiote ca le sareau epoletii direct la tomberon, insa dupa domnia sa venind numai lepre politice si oportunsti la comanda Armatei, si-au permis sa faca legea bunului plac si al abuzurilor!

Dan B. spunea...

@CFI:

Deci, se confirmă!
Și cum UNPR si PMP au coagulat doar „fripturiști”, iată că exemplul tău este edificator în acest sens.
Nu-i nevoie să-mi răspunzi, căci e clar ca lumina zilei că vei deține un osișor de ros, și doar atât, nu etică, nu onorabilitate, nu interes național, nimic dintre calitățile pozitive omenești. Și cum „cine se aseamănă, se adună!”, ........
Stau să mă întreb dacă ești de compătimit sau de înjurat, căci complicitatea cu cel mai pervers ospătar în uniformă militară, promotor mincinos al „enteresului național”, te așează in drojdia socială neaoșă.

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Foarte bine că ți-ai găsit locul, dar timpul asta eu l-am jurizat in activitate!
Nu numai că nu cred ci desfid totul!
Vine și momentul când jaluiesti și înjuri iar pe aici!
Oprea are bani să-ți tripleze pensia, fără niciun efort, până la sfârșitul vieții!
Când va însemna el ceva in politică mare, atunci să știi că statul profund a învins și sensul real al vieții a fost pierdut!
Știu că va fi ajutat în instanță, dar asta pt că a fost acuzat că să fie akitat!
Fără sa fiu curios sunt în stare să-mi inkipui cam cine a fost la acea întrunire ce te-a încântat, dar vei vedea că acolo nu-i valoare ci doar interese de gașcă de mahala moderna!
Sau, nu vei avea acces să vezi ceva, pt că totul este stratificat!
Tu nu ai cum sa fii ca ei....oricât ți-ai dori! Politica se face de oameni cu bani, pentru putere și bani și mai mulți,, restul este doar colhoz!
Cam știu ce fripturiști au fost!
Sa fie sănătoși ...., dar eu nu vizionez astfel de filme, adevărate butaforii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Oameni buni in a carcoti, nu confundati recunostinta mea pentru un om capabil si un adevarat General, care a reusit sa indrepte multe nedreptati in randul rezervistilor militari, cu o un oscior bun de ros, peentru ca eu nu tind nicidecum sa ma capat cu ceva! Chiar nici n-am nevoie de nimic, ati inteles, scumpilor? Ceea ce fac eu pentru UNPR si chiar pentru Dl General, Gabriel Oprea, fara sa stie c-o fac, este benevol si nu necesita recompense, deci o pretuire si recunostinta a mea ca in trecut domnia sa mi-a facut dreptate la pensia mea militara, prin dublarea ei, ceea ce pana atunci, dar nici de atunci incoace, nimeni n-a mai facut-o! Si ca sa va astampar unele porniri, voit rautacioase, dar care pe mine ma amuza, va voi face un comentariu edificator: Eu sunt in Onesti, domnia sa in Bucuresti, iar o alta legatura intre noi nu exista, eu nepermitandu-mi sa deranjez cu nimic o somitate militara si politica, de marimea domniei sale, din modestul meu cotlon provincial. Legaturile mele cu partidul se afla in contacte cu prieteni din acest partid, UNPR, asa afland si despre aceasta intrunire, iar Dl General, fiind o fire prietenoasa si sociabila, nu se da deoparte de a discuta chiar si cu o persoana modesta, ca mine, intrucat inca nu traim in segregatia unui bantustan! Deocamdata, nu sunt un indezirabil sa fiu izgonit din lumea civilizata intr-un gulag pentru grade mici! Onorabilul General, poate nici nu stie ca eu promovez din propria-mi initiativa UNPR, pentru ca nu tin sa ma laud cu asta, scopul meu fiind ca UNPR, O DATA AJUNS INTR-O POSTURA FAVORABILA, SA IA INITIATIVA HOTARATOARE DE A SE FACE DREPTATE LA PENSIILE MILITARE, CURATAREA MINISTERULUI APARARII DE GUNOAIE SI EVENTUALI MAFIOTI, SCHIMBAREA CHIAR SI A COMISIEI DE CONTESTATII DIN MOTIVE DE NEDREPTATI COORDONATE CENTRAL! V-as ramane profund recunoscator daca ati depune un minim efort sa ma puteti intelege, pentru asta nefiind nevoie nici de inteligenta si nici de vointa, ci doar de atentie asupra continutului mesajelor mele! Edificator: Priviti acea fotografie de grup si examinati atidudinea domniei sale intr-un context de normalitate fireasca in tot ce reprezinta demnitatea domniei sale: Desi poza nu e facuta intr-un moment oficial, ci doar camaraderesc-prietenesc, atitudinea domniei sale si in civil este de om hotarat si energic, la modul cazon, debordant, superior ( nu de superioritate oopresiva) de Comandant ce nu se lasa calcat pe batatura, cu privirea de sus ce cuprinde absolut tot ce-l inconjoara sa nu fie surprins de capcanele eventualilor tradatori, cu barbia sus si neaicovoiat de spate, avand umerii trasi si pieptul scos inainte, ce denota ca nu se afla sub papucul nimanui, ca acele personaje politice intrate in politica doar pentru scopuri personale, miloage si tradatoare, de care suntem satui, si chiar tine mainile in buzunare ca orice superior ce tine totul sub control si n-are stapani la care sa se ploconeasca! Un adevarat Comandant, un adevarat Genearal cu demnitate si onoare, care niciodata nu-si va calca cuvantul, nici chiar de ar pierde toata averea, in care ai incredere si simti ca te protejeaza si este ca un frate, la bine si la rau, caci asta este, in fond si de drept, Generalul Gabriel Oprea, care accepta si obrazniciile din mila pentru mitocani, dar nu iarta tradarea din partea celor pe care i-a ridicat, le-a dat o paine buna de mancat, iar o data ajunsi sus au incercat sa-l matrasesca pentru un pumn de arginti murdari ai Satanei! In viata totul se plateste, iar Generalul Gabriel Oprea va avea pentru fiecare tradator si cate o plata care i se cuvine fiecaruia, pe masura tradarii, caci fie roata si patrata, se intoarce ea o data! Daca ar veni acum cineva sa-mi spuna ca vine Hristos pe Pamant, nu-l cred, dar cred cu o hotarare nezdruncinata ca Generalul Gabriel Oprea, o data ajuns sus, acolo unde vantul adie matasos in aripile acvilei UNPR, va reforma din temelii ARMATA, SISTEMUL DE PLATI SI DE PENSII, SI TOATA LUMEA VA FI FOARTE MULTUMITA, INDOIELNICILOR!

iceparu spunea...

Ăsta e.Pentru unii muma pt.alții ciuma.Oprea la unii le-a dublat iar altora,este adevărat mai puțin, le-a luat.Nu a vrut sau nu a putut dar dacă aplica cuantumul cel mai avantajos lua mai puține injurători. Nu știu Cum dracul se face dar toți politicienii când sunt în opoziție promit marea cu sarea iar când ajung la putere prind amnezie.Nici nu știi Cum sa o dai.Votezi și iei teapa.Nu votezi hotărăște pt. tine aurolac,dependent etilic,schizofrenic.
P.S.aveți ideie câți din ai noștri rătăciți prin parlament au votat în 2010 pt.ciuntită pensiilor?Alo ,domnul cu concepție politica consolidata..Greșesc sau nu dar parcă răul a plecat de la unul Sarbu.

iceparu spunea...

Cornele în politica cinstea nu e o virtute.În politica reușesc cei cu bani.Ai bani și p..a tare futi pe orișicare.Cum la tine aștea exista dar lipsesc cu desăvârșire. .Concluzia Îți aparține.

Cezar spunea...

Plotonerul visează frumos....

Leo spunea...

BRAVO Flavius,
Priviti cum isi rad guleratii de unul ca "balistica de raza lunga si flota de submarine din delta Vacaresti" , pe care tot ei l-au invatat sa spuna tampenii ca apoi sa-si rada de el si sa-l vulnerabilizeze.
Cu Gabita nu le mai merge ca stie cu cine are de-a face , dar si stie "infrastructura" de MFA.
TOATE PANZELE SUS pt. Gabita.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Leonard: Multumesc, onorabile camarad si prieten! Omenii cu demnitatre si realisti intodeauna inteleg si sesizeaza ce este mai bun in viata si in avantajul colectiv! Nu trebuie o anumita doza de inteligenta sa realizezi aceasta, cat doar o atentie distributiva a tot ce ne inconjoara si sa faci apoi comparatii, ori, marele General, Gabriel Oprea, se detaseaza ca de la cer la pamant de toate rapandulele politice, care sunt in politica doar pentru avantaje personale, pe cand domnia sa este trup si suflet pentru toata suflarea Ostii celei mari, si nu doar pentru anumitae categorii selecte si selective! gENERALUL GABRIEL OPREA IUBESTE CA PE PROPRIA-I VIATA ARMATA, MILITARII SI TOT CE REPREZINTA OSTIREA ROMANA IN SOCIETATE! Pentru domnia sa functioneaza deviza cazona, de foarte mare valoare morala si etica: Toti pentru unul si unul pentru toti, in dreptate, solidaritate si egalitate de sanse! Cand se va intelege ca numai stransi uniti in jurul D.lui General, Gabriel Oprea, si daruiti cauzei comune de a fi niste luptatori, invingatori si castigatori cu o vointa de fier, fara o pleiada de flamanzi, cu propriile gascute si partidulete ridicole, doar sa intre in politica pentru propriile interese, atunci vom invinge sistemul, pentru ca nici acum o serie de camarazi nu inteleg ca Dl General este total dezinteresat de scopuri personale, fiind dominat de ambitia nestramutata sa ajunga sus, acolo unde ii este locul si merita, doar sa ne redea demnitatea si onoarea pierdute nefast prin rapt politic, sa ne scoata din sfera abuzurilor crunte la care am fost supusi de ani si ani in sir, sa ne redea pensiile pe care le meritam, sa ne redea optimismul si linistea sufleteasca pe care nu le mai avem si sa nu mai induram atatea suferinte! Pot ceilalti Generali, care roiesc ca mustele pe bloguri cu promisiuni sforaitoare sa faca ceea ce va putea face marele General? Eu va spun raspicat si hotarator, la modul cel mai sincer, ca o data ajunsi sus va vor uita si va vor parasi, iubiti si stimati camarazi! Va rog respectuos sa ma credeti, iar daca eu voi gresi in afirmatiile mele, sunt dispus sa suport chiar si taierea capului, pentru ca pot sa jur cu mana pe Biblie, oricand, de faptul ca Dl General Gabriel Oprea vrea sa revina in forta in politica pentru DREPTATE, RESTABILIREA ORDINII DE DREPT IN ARMATA, RESTABILIREA DREPTURILOR TUTUROR MILITARILOR, REDAREA DEMNITATII SI ONOAREI DE MILITARI, ASA CUM MERITAM PE DEPLIN, IUBITI CAMARAZI! Dumnezeu sa va ajute pe toti!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius
In afară de rolul benefic pe care Gabriel Oprea l-a avut în elaborarea Legii nr. 119/2010, pentru a contracara micșorarea generală a pensiilor militare de către Băsescu, Boc, Șeitan, putem spune că domnul general a fost și este o catastrofă politică.
Nu a putut trece dincolo de rolul de balama în ceea ce se cheamă o construcție politică eficientă.

Iulian Mareș spunea...

Uimitor cat de repede uita unii Raul făcut de partidul balama!
Cine avansa cârpele?
Cine era în sufrageria Noi suntem statul?
Cine inventase a cafenii frivole?
Cine....etc, etc?

PS-Corneliunsson te agăți că înecatul de iarba firava a malului abrupt?
De unde dracu atâta cultura la indivizii ăștia fără scrupule, în care tu îți pui toată nădejdea?
Și în definitiv, spune-i "somități" care este pensia pe care o vrei? Dar spune și câți anișori ai muncit real! Departe de mine să nu-ți înțeleg boala ce te roade de zeci de ani!
Ce ar fi viață fără speranță? Acum știu toți, nu numai familia, cât ești de zbanghiu, des si repetitiv skimbator!
Succes și sănătate!

Leo spunea...

MAESTRE,
Deja ai pierdut o stea de general din cele 2 pe care le vei avea de la Gabita.
Nu uita ca acesta este marele TALENT politic al lui Gabita si anume cu un procent mic sa influentezi decizii mari.Sau altfel spus cum se zice intr-un proverb irlandez "cu bani putini sa cumperi mult " , iar talica ne povestesti in eroare fiind de catastrofa. Pai nu face confuzie intre ADEVARATA CATOSTROFA care este F&M (priveste in ce situatie sunt azi desi au 65% in parlament) adica revenind parafrazând proverbul "cu bani multi nu cumpara nimic " in comparatie cu Gabita care cu 10% a cumparat ceea ce avrut. Ei cine este catastrofa ?
Repara repede eroarea ca sa ma pot lupta in viitor pt. steaua pierduta........

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea, cu tot respectul, rolul de ,,balama politica'' este cheia marilor succese! De ce sa fii sus cu toate responsabilitatile, si sa nu fii Imparat din pozitia de mijloc, de ,,balama,'' prin a impune celor mari ce doresti, altfel nefiind de acord cu ce ar vrea ei sa faca? Vrei sa-ti indeplinesti, ca putere politica un obiectiv politic, fiind la putere, dar nu poti daca eu, ca ,,balama'' nu vreau pana ce nu-mi satisfaci si nevoile mele, in cazul de fata rezolvarea pensiilor militare?! Atunci, mai intai fa-le dreptate militarilor mei, si dupa aceea iti voi vota si eu tie planurile tale! Acesta nu este santajare, ci un schimb reciproc de servicii, la modul cel mai elegant, legal si reciproc avantajos! Onorabile, sa detii toata puterea este periculos si poti ajunge in situatia PSD de azi, la conflicte antagoniste, interioare si exterioare, pe cand fiind o ,,balama'' modesta, dar cu puteri exceptionale in luarea deciziilor cruciale, ai liniste si satrisfactii, fara batai de cap! Dar, din aceasta pozitie, in care ai ajuns cu ajutorul tuturor romanilor care au ales UNPR, lupti si pentru acei votanti si impui puterii dreptate si pentru toti civilii in ce-i privesc, ca asa ai promis in campanie, si puterea trebuie sa te satisfaca, pentru ca tu, ca ,,balama,'' detii votul hotarator in toate conditiile! Nici prea mic, ca PMP, nici prea mare ca PSD, ci la rolul actual ALDE, care in orice clipa, daca sunt necajiti, pot rasturna caruta puterii! E o chestiune inteligenta, de rationament sanatos, sa fii puternic din pozitie medie, cu puteri sporite, mai mult decat adevarata putere, cum e acum PSD, pentru ca fara votul tau nu se poate misca un pai la guvernare! Acesta este cel mai frumos si inteligent joc de putere, si care da farmec in politica generala, fiind la mijloc, dar de fapt stapanul inelelor si Imparat, pentru ca-l poti umili pe aliatul puternic, daca incearca sa-si incalce cuvantul dat si sa nu te ajute in ce te priveste! Generalul Oprea, a adoptat aceasta pozitie de mare strategie, fapt pentru care trebuie sa recunoastem ca este un strateg puternic si stie sa-si apere cu starsnicie interesele, fara sa se ploconeasca, fara sa se injoseasca, fara sa se milogeasca, ci doar sa PORUNCEASCA aliatului puternic sa-l respecte cu tot ce are inapoia sa politica, cu responsabilitate, si nu numai, SI SA I SE RESPECTE CERINTELE SI NEVOILE, FARA A FI NECESAR SANTAJUL, CI DOAR SA-I FIE INDEPLINITA CONDITIA DE ALIAT, CE SE FACE PRINTR-UN CONTRACT DE PARTENERIAT POLITIC!

Huhu Rezea spunea...

@Flavius și Leonard
Dintr-un partid balama se pierd toate șuruburile când intră într-o criză. Dintr-un partid mare disidențele nu depășesc mărimea unor cioburi.
Nu vă amăgiți cu UNPR! Nu va atinge niciodată 5% ca să intre în Parlament.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Onorabile, Huhu Rezea, cu tot respectul si modestia, eu stiu foarte sigur ca va intra cu 10%, dar ca sa fiu in asentumentul general, care se indoiesc de o asemenea performanta, sub nici o forma nu va fi sub 7%! Tineti bine minte ziua aceasta de 21 septembrie, si regret ca nu este 15 Octombrie, de ziua mea de nastere, cand implinesc 63 ani, ca sa nu se uite, dar scorul va fi, dupa premonitiile mele, de 9,5%-10%! Ma bazez pe faptul ca militarii inteleg din ce in ce mai bine ca singura lor sansa o reprezinta Generalul, Gabriel Oprea, restul fiind doar niste fete morgane intre dunele de nisipuri miscatoare, niste promisiuni neserioase, fara acoperire, dar mai ales lipsa prestigiului avut de catre Generalul Gabriel Oprea, cel care a ditinut fuctiile de Ministru al Apararii, Ministru Afacerilor Interne, Vicepremier, Premier temporar, in guvernarea Ponta, sef de partid UNPR, cu care a avut succese, iar faptul ca o mana de haitasi politici si tradatori, ridicati de marele General pe pricncipii de incredere, dandu-le o paine buna si functii generoase, l-au predat prin siretlicuri, perfidii, tradari si denaturarea adevarului pe mana unor tortionari psiho-emotionali si juridici, de proasta intentie si factura, doar a scapa de temutele sale puteri, in care n-a permis nimanui sa-i sufle in ciorba si temandu-se sa nu acceada la carma Serviciilor sau Cotrocenilor, l-au mazilit cu incropiri de inscenari diabolice, prin calai jurnalisti platiti de Soros, care sa-l suprime definitiv! Este iubit si de civili, altfel n-avea intrecut acel scor de peste 7%, lejer si fara prea multe eforturi de lupta electorala, civilii stiind ca un militar are cuvant si Onoare si ca stie sa le pretuiasca sa nu-si pateze demnitatea! Ei, dragii mei, va asigur ca nu mor caii cand vor cainii, si ca marele General, Gabriel Oprea, va fi ceea ce a fost si mai mult decat atat, si sa nu va fie o surpriza cand veti constata, in viitor, ca ceea ce si-a prosus sa fie, Dumnezeu va accepta si il va numi acolo, spre marile spaime ale adversarilor politici ai domniei sale! Si asa va fi, cu siguranta, onorabili si iubiti camarazi! Doamne, ajuta!

Iulian Mareș spunea...

Cornele,
Cine te-a invitat la acea activitate, sau ai fost dus?
Nu inteleg? Bani nu, experiență nu, capacități de stabilire doctrinară nimic, relații ioc, nume, marca lipsa, ești f înalt și as la lipit afișe?
Zău așa!... ți-ai skimbat visele?!
Ei da, asta este de bine...

Iulian Mareș spunea...

Găsești multi care-l recunosc pe Oprea de general?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iuliane, nu te stradui sa scoti de la mine ceva: Mandea le are doar in capul sau inteligent! O data cu mine, vor muri si ce am acumulat, doar pentru mine!

Iulian Mareș spunea...

Corneliusson,
Excelent!
Cu atat mai bine cu cat nici nu trebuie sa te fortezi prea mult, intrucat cantitatea de informatii primita de receptor tinde spre 0 absolut, iar fragmenteke nu-ti sunt destinate!
Sper sa nu uiti nimic, caci a ramas scris!
Pe mine nu Gabi ma surprinde, sau ceilalti ca tine, ci Pricina! Pe el kiar nu-l inteleg si-l desfid de acum 3 saptamani, cand am aflat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu Col. V. Pricina am facut schimb de adrese sa comunicam si ne respectam reciproc! Ma admira si ma stimeaza, stiind cine sunt!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Kiar mă bucur! Ia și el pastile?...
Daca cereai îți dădeam adresa lui de mail sa vadă și el ce opere literare scrii, când Luna este înghițită de vârcolaci!...sau când este reflux în Atlantic!
Colaborare glorioasă!...poate te și ajută sa devii creator și te scoți..1600 lei este o sumă!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, in unanimitate, toti invitatii au cazut de acord ca sunt un mare luptator pentru drepturile rezervistilor, si i-am speriat pe calaii pensiilor noastre, cat si pe fripturistul semianalfabet, Fifor, toate mail-urile-petitii ale mele fiind citite de catre domniile lor si ma cunosteau foarte bine, cat si ceea ce fac permanent...Nu, onorabilul Colonel Valeriu Pricina, care are o deosebita stima pentru mine si activitatile mele, este foarte sanatos si are putere de munca, chiar si-a baut fara probleme spritul, si chiar cinzeaca de palinca, ceea ce eu n-am facut-o, fiind, in general, abstinent. Deci pe detaliile astea te-am lamurit sa poti dormi la noapte, iar patronul localului, un onorabil Chestor, adica General de Politie in rezerva, CU UNA DINTRE CELE MAI INALTE FUNCTII DIN POLITIE, CAM AL TREI-LEA SAU AL PATRU-LEA, DUPA MINISTRU, m-a dus personal la Gara si m-a ajutat, intelegi, ceea ce denota repectul acestora pentru mine, de care tu nu prea te bucuri, camarade invidios! Un fost purtator de cuvant al aceleasi institutii si-a aratat pretuirea fata de mine si lupta mea cu sistemul, ca sa complectez acest tablou cu prieteni si camarazi, luptatori pentru toate drepturile rezervistilor, deci si ale tale! De fapt noi am pus bazele unei strategii foarte importante sa invingem sistemul opresiv de la pensii si tragerea lor la raspundere pentru crimele comise la drepturile rezervistilor, si asta nu este un secret, din moment ce Codul Penal pedepseste abuzul, abuzul de putere, represiunea nedreapta cat si alte infractiuni penale! Lamurit, camarade curios?

Dan B. spunea...

Sunt intr-o confuzie deplină!
Ba îmi vine să râd de imbecilitatea unei anume persoane, ba să plâng din cauza naivității sale. În decursul anilor, am avut adeseori schimburi de opinii cu acești cameleoni, ziși și politicieni sau/si lideri de sindicat.
Dintre toti, este tot mai evident caracterul oportunist al lui G. Oprea, cel care are tradarea in ADN-ul său, care a avut tupeul ca, uitându-se în ochii mei, să promită că demisionează chiar si pentru o singură pensie militară scazută sub 3.000 lei (de exemplu, a mea). Asadar, a tradat PSD, a tradat PDL și iar PSD.
Ce să mai spun de „ofițerii” fără scoală militară, Dogaru și Pricină, care doar bravează cu acțiunile lor, dar tot oportunisti sunt. Sau nu vă amintiți că Pricină a fost unul dintre vicepresedinți la UNPR, el fiind „biela-manivela” dintre Dogaru si Oprea, mai departe cu Băsescu? Pe atunci, Pricină a susținut că voia ca ulterior să destructureze PUNR din interior, adică metereza lui Basescu.
Asemenea concentrare de nemernici intr-un singur partid, UNPR, stimulati financiar, material și cu demnități, nu veți regăsi in istoria politicii românești.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dan duritatea ta ma surprinde! Inca nu esti destul de informat, iar chestia pe care ne-o explici nu este concludenta intr-o vreme cand apele tulburi din politica iti impunea sa faci schimbari, compromisuri si deplasari de o parte sa de alta a politicii, insa asta nu este tradarem prietene, pentru ca dirijorul Basanau avea slugi cu ochi albastrii sa impuna regulile lui in politica, iar Generalul era obligat sa aiba o anumita atitudine sa nu pice in offside, ori sa nu fie matrasit, ceea ce s-a si intamplat, intr-un tarziu dramatic! Generalul Oprea a fost tradat chiar de idiotii din MApN, CARE ISI CONTINUA OPERA DE DISTRUGERE A PENSIILOR INTR-O VESELIE, SI ACUM! Gen. Oprea are militaria in sange si este un luptator convins pentru drepturile noastre, este autoritar si chiar dur cu leprele! In politica mai faci si unele compromisuri, mai ales ca asta o fac si popii, iar muritorii de rand nu sunt scutiti, insa este ilogic sa-l judecam dupa ceea ce scriu ziarele sorosiste scapate de la balamuc! Col. Valeriu Pricina, este la randul sau o somitate, un caracter ales si de o inteligenta sclipitoare, ca dovada ca a servit in audio vizual si presa scrisa! Este loial Armatei si lupta sincer pentru rezervisti, camarade, la fel ca si Generalul, si nu degeaba cooppereaza, se inteleg bine si au ca scop comun drepturile rezervistilor spre rezolvare! Este nedrept si inuman ca si pe domnia sa sa-l acuzam sau sa-i imputam ceva, crede-ma! Col. Dogaru, iarasi este nedrept sa-l judecam, desi uneori, trebuie sa recunosc, l-am mai criticat la modul in care sa fie atentionat, dar nu sa fie inlaturat sau sa fie blamat, pentru ca este si el parte din partea noastra, deci cu noi. Basescu a facut manevre tradatoare si lashe, de om nenorocit, sa-l scoata pe Generalul Gabriel Oprea in lumina rampei la modul negativ, iar pleiada de tradatori, carora Oprea le-a pus in mana painea si cutitul, l-au vandut pe arginti! Compromisurile Generalului n-au fost de condamnat, ci spre binele nostru, conform zicalei ,,Pune-te frate cu dracul pana treci puntea!'' Nu ne-a tradat, nu ne-a vandut, nu ne-a mintit, nu ne-a vrut raul, ci tocmai din daragoste pentru camarazi si pentru Armata a facut tot ce a putut sa ne ajute si sa ne propulseze catre bine! Reprosati-le banditilor de tradatori orice esec ce-l considerati Generalului, dar e pacat sa-l acuzati pe nedrept pe domnia sa! In viitor va va dovedi ca domnia sa, impreuna cu cei ce-l inconjoara, va domina pleiada de partidulete, asa zis militare, si va fi singurul castigator electoral dintre toti!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Ce bine ca hartia suporta orice!
Dar, daca asemenea oameni ti-au facut asa aprecieri, inseamna ca va asemuiti!
Ca maine il confunzi pe Oprea cu Bonaparte!.....si tu esti un fel de extremist, in felul tau!
Repet....pt asa scriituri, meriti 50% in plus la pensie! Posibil sa existe o editura sa-ti lege epistolele si poeziile intr-un volum!
Caz rezolvat!

PS-ma treci colaborator si-ti dau, din partea mea inca pe atat! :))

CEZAR spunea...

Plotonere...da-i inainte !
Ale tale sunt si ...gloria...si recunostinta !
Cu pensia va fi mai greu !
In orice Lege buna stramba tu ..esti nasol !!
Apoi la cei 7 ani ..cat ai existat prin Armata ..nici ca poti sa ai pretentii
Poate insa pica ceva ca si de la masa lui Valerian Vreme: un os...o bucata de paine ..alba...un sut in partile dorsale...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iulian, cu tot respectul, suprematia fericirii mele consta in a fi alaturi de Dl General, Gabriel Oprea si trupa sa de darji luptatori, neconditionat, neplatit sau sa capt avantaje, ci doar ca sa pun umarul sa acceada acolo sus de unde poate sa ne faca la toti dreptate, si ar trebui ca toti sa fiti animati de aceste sentimente si sa va alaturati acestei lupte, daca vreti dreptate la pensiile militare! Eu n-am sa zic ca pensia ta de 8000 lei este mare, pentru ca, la fel ca toti camarazii o meriti cu prisosinta pentru grade, functii, detasari internationale, vechime si alte criterii, si ar trebui sa-ti pui intrebarea daca totusi nu este mica aceasta pensie, fata de femeile de serviciu, soferii, portarii si alte scule din Parlament, cat si ale politicienilor, care pentru unu sau doua mandate ia mai mult decat tine, sau alti camarazi merituosi, si ar trebui sa fii motivat si animat de sentimente de atasament fata de Generalul care poate sa-ti dubleze acesta pensie, si o spun cu toata sinceritatea si prietenia, ca una este sa ne ,,ciupim'' din vorbe pe aici, si alta este sa ai dreptate deplina la pensia militara fata de civili, asa cum meritam cu totii! Nimeni, si sa tina minte toti asta, nu va putea avea un capital de incredere, asa cum o are Generalul Gabriel Oprea, pentru ca deja ne-a demonstrat ca poate sa ne ne ajute sa ne recapatam atat drepturile, cat si onoarea si demnitate de militari, si o spun cu toata sinceritatea! Atatea partide de buzunar, egoiste, in scopuri personal-obscure si de grupulete, conduse de anonimi, ne destrama unitatea sindicala si chiar politica si ne fac rau, dar daca ne-am uni in jurul Generalului, in cadrul UNPR, toti am castiga, caci doar domnia sa are sansele de a reveni acolo unde a fost si mai mult decat atat! DUMNEZEU SA VA LUMINEZE PE TOTI, FRATI CAMARAZI!

Ein Stein spunea...

Daca va intrebati ce e in neregula cu noi, de ce indiferent ce face Romania banditii din afara sunt nemultumiti, de ce Romania e pe locul doi in lume la numarul de imigranti, de ce suntem saraci lipiti, de ce avem un stat mafiot prosper, de ce analfabetismul a ajuns virtute, de ce tarile vizate de Initiativa celor Trei Mari sunt sanctionate in mod brutal de banditii de la Bruxelles, de ce, de ce ...
Pentru cine nu are timp sa citeasca despre Planul Kalergi poate sa urmareasca filmuletul:
https://www.youtube.com/watch?v=uNGxkSlEjFE
Poate e o prostie dar parca lucrurile se leaga.

Ein Stein spunea...

@Dan
De imbecilitatea persoanei poti sa razi insa ar fi bine sa plangi si nu de naivitatea ei ci de situatia dramatica si periculoasa in care se afla Romania unde imbecili ca respectivul fac si desfac. Tu nu vezi cat de convins e? Si s-ar putea sa nu fie gratuit, maine-poimaine il vezi ministru, la educatie, si general pe deasupra, cu trei stele ca d-aia cu una si doua sunt o gramada. Ai vazut cum scrie, Generalul cu g mare? Eu nu prea inteleg de ce ii publica huhurezul toate ineptiile.

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Pentru că pluto kiar crede că Gabitza este general și încă de justiție...
Linge și el o strakina, în credință și cu speranță la jumări!
Mâine va scrie că este Slujirea II, Ramsses, Ho-Și-Min....etc!
Off, Doamne, dă-mi tărie să nu scriu...mai era puțin și-și lua brevet pe elicopter și AN!

Iulian Mareș spunea...

Stein,
De ce-i publică?
Ca să-l facă de râs!

Dan B. spunea...

@Ein Stein:

Spuneai că „ pentru a mai tempera avantul de bunatate sufleteasca pe banii statului a unor politruci.....”.
Iată cum politrucii în cauză nu-și mai temperează avântul și ceea ce și-au propus in urmă cu aproape un an se realizează:

S-a-ntâmplat și asta, adică acordarea pomenii cu un palat necuvenit (uz gratuit, cu utilități platite de la bugetul statului) casei regale (nu merită majuscule) și a unui ajutor social anual de 860.000 euro, pe lăngă scutirile de taxe și impozite pe terenurile și imobilele deținute în proprietate și indemnizația de fost sef de stat pentru tat-su, după decesul lui, solicitată de către Margareta și aprobată cu repeziciune.
S-a „lins pe bot”, de votul meu, aceasta alianță de guvernare! Iar asta-i anunțatî de către revista „22” ca o mare victorie in demersul său, instituirea ONG de utilitate publică.

Sursa: https://revista22.ro/files/logo/7bd61ddbd0.png