Un produs Blogger.

miercuri, ianuarie 16, 2019

Domnule Ponta, preluați critic îndemnul SCMD de a se reveni la forma inițială a Legii pensiilor militare

32 comments
Este îmbucurător că politicienii sunt interesați de Legea pensiilor militare, așa cum ne informează domnul  Col. Mircea Dogaru pe site-ul SCMD.

Titlul demersului SCMD, respectiv „Revenirea pensiilor militare de stat la forma inițială promulgată în luna iulie 2015”  ne dă oareșce fiori, știind că forma promulgată în iunie 2015 a trecut cu câteva erori de tehnică legislativă care au justificat modificarea ulterioară a legii, prin ordonanță de urgență, înainte de intrarea legii în vigoare, la data de 01 01 2016. 

Principalii vinovați pentru erorile din textul trimis la promulgare au fost deputații PSD Solomon și Mocioalcă, președinții comisiilor de muncă și apărare din Camera Depuțaților, cameră decizională, cei care au redactat Raportul Comun aprobat în Plen. 

Vinovați au fost și consilierii lui Iohannis care nu au cerut președintelui să retrimită legea la Parlament pentru indreptarea erorilor.

Pentru militarii pensionari la data întrării în vigoare a legii, cea mai devastatoare eroare era la articolele 109 și 110,  articole care reglementau  recalcularea pensiilor cu actualizarea bazei de calcul la data trecerii în rezervă, așa cum este prevăzută în articolul 28, ca și pentru cei care își deschid drepturile de pensie în baza noii legi. Cum ar fi fost ca unui pensionar  din anul 1995 să i se actualizeze prin reducere baza de calcul, la nivelul anului 1995? 
Eroarea de reglementare a pornit de la Proiectul de lege asumat de Guvernul Ponta , în care, la art. 112, se admitea actualizarea conform noii legi doar a pensiilor deschise în baza L 263/2010, deci după 01 01 2011. 
Vezi proiectul trimis de Guvern spre adoptare către Senat AICI. 

Comisiile raportoare din Senat și Damera Deputaților au extins recalcularea pensiilor militare la toate cele aflate în plată la 01 01 2011, dar nu au observat eroarea că recalcularea se face cu actualizarea potrivit legii, adică potrivit art. 28, la data trecerii în rezervă.
Eroarea a fost îndreptată  prin art. 40 al OUG nr. 57/2015 în care s-a prevăzut actualizarea elementelor din baza de calcul la data intrării în vigoare a legii, respectiv  la data de 01 01 2011.
Conform art. 60, pensiile militare continuau să fie actualizate ori de câte ori se majorau soldele de grad și funcție ale cadrelor militare în activitate, dar, din motive inexplicabile, această permanentă aducere la zi a pensiilor militare  a fost eliminată prin OUG nr. 59/august 2017.
O altă eroare a fost păstrarea în textul legii promulgate a art. 30 din Proiectul de lege, în condițiile în care art. 29, cel care se referea art. 30, fusese complet modificat de Parlament.
A venit OUG nr. 57/2015 care a eliminat textul inutil din art. 30 și l-a înlocuit cu faimosul text de plafonare a cuantumului pensiei militare la 85% din baza de calcul.

Pentru cei care vor să-și amintească forma Legii 223/2015 în forma inițială, comparativ cu forma modificată prin OUG nr. 57/2015 și OUG nr. 57/2017, o pot face AICI

 SCMD

marți, 15 ianuarie 2019


„Revenirea pensiilor militare de stat la forma initiala promulgata in iulie 2015

La solicitarea d-lui Victor Ponta, SCMD a transmis ieri, 14.01.2019, istoricul desfiintarii Legii 223/2015, prin OUG-uri, precum si cererile SCMD pe aceasta tema,  adresate justitiei.
Domnia sa si grupul de parlamentari pe care il coordoneaza promit ca vor milita pentru revenirea Legii la forma initiala.
SCMD, fiind solicitat in acelasi sens, a mai raspuns si cererilor de negociere venite din partea a doi membri importanti ai Guvernului actual.
...........
Col. (r) dr. Mircea DOGARU”

32 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Oare să se bată Ponta/SIE pt noi și pt voturi?
Să jure cu mana pe Daciana și nu o fi bai dacă revine la Bruxelles...oricum nu ataca ROU precum năpârcile....

Iulian Mareș spunea...

Nero, ți se face dreptate ...., norocosule!

"Este vorba despre cei care au lucrat între anii 1975 și 2001.
Potrivit acestuia, noua lege a pensiei aduce o serie de bani în plus pentru anumiţi pensionari. Cei care au lucrat între anii 1975 şi 2001 vor primi în plus la pensie un procent de 10%.
Banii vin ca o compensare pentru drepturile salariale de atunci, al 13 lea salariu, căci ele nu au fost incluse în calculul pensiei până acum."
...din declarația ministrului Budăi!

Leo spunea...

Aceasta "anamneza" sintetizata foarte documentat si pertinent poate ajunge chiar ea la Ponta daca cineva ii cunoaste coordonatele de contact "scurte".
Nu stiu de ce , dar cred ca Flavius prin Gabita poate face ceva in acest sens , cu atat mai mult cu cat sunt convins ca Gabita va marsa pe idee si o va aplica daca i se va oferi oportunitatea.

Cezar spunea...

Trebuie să fi cel putin tâmpit sau idiot sa negociezi cu Ponta....

avianyc spunea...

Se vor da multi pe lânga votantii militari promițând si ”luna din par” in schimbul voturilor.
Mai ales că și majoritarii ,sunt in ”recesiune” .
Din patru în patru ani .............promiteti baieti ,promiteti ........
”Îmi place” nota obisnuită din partea a doua a comunicatului ...........
@ Mares
Iar esti cu pluta?

Unknown spunea...

dogaru este un cameleon si un profitor prin al carui vene n-a circulat niciodata sange kaki. daca asteptati ceva de la dogaru sunteti niste fraieri si pt care camaraderia si militaria n-au nici un sens. evident nu meritati nici un drept dupa ce puneti hainele militare in cui.

Gigi spunea...

După cum știm cu toți,încă de când a fost promulgată legea pensiilor militare în 2015,am avut timp să o dezbatem,aici,cât și pe defunctul Blog,R 26500 Elita.
Toți am căzut de acord,sau aproape toți,că
are anumite lacune și așteptăm ca președintele,
la solicitarea consilierului pe probleme de pensii,cum arată în
material Admin Huhurez,să o retrimita in parlament
Pentru îndreptare.
Să fi fost promulgată așa
cu bună știință,deoarece știa că urmează OUG de modificare?
OUG 57,nu a făcut altceva decât să nu mai includă în BC unele drepturi salariale,printre care și al 13-lea salariu de care face acum referire MM.
Reamintesc ca BC a fost
ciuntită cu aproape 30% ,prin modificarea și a articolelor 29,30 etc.
Acum,nu știu dacă ministrul s-ar referit și la noi,la militari,când a spus că cei din '75-2001,au fost dezav.ca al 13-lea nu a fost inclus în calcul la pensie.
Ar cam fi cazul să se îndrepte aceste erori,inclusiv cu celelalte elemente salariale incluse în salariu și care au
Fost impozitate.

Iulian Mareș spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Mares
Poți reformula începutul comentariului?
Materialul de față este valabil pentru toți cei care se gândesc să beneficieze de voturile rezerviștilor, nu numai pentru PRO.
Ca mijloc de presiune față de guvernanți este bun demersul lui Dogaru.

Leo spunea...

Este la fel de frumoasa ca tema si scrisoarea DESCHISA din 10.01.2019 a lui Dogaru , adresata sectarului.

Leo spunea...

Interesant la pag. 11 din link
http://presamil.ro/ultimul_nr/index.html#11/z

avianyc spunea...

@ Huhurez
Ati intuit foarte bine . Ca mijloc de presiune este foarte bun demersul.
Dar tot nu se consulta cu un jurist de 10 inainte de a lua trompeta.

ifrim spunea...

Cum sa facem sa nu facem.Dupa unii Ponta nu e bun,Dogaru e odios,Oprea ca-i avansat nu stiu cum,Dragomir ca are ochii prea albastri ,mai fratilor ceva trebuie sa facem,trebuie sa ne aliem cu cineva,atfel ma trimiteti sa cer ajutor de la Julien,Pruna,Macovei,Sica Mandolina,Perdoiu,Turcana,Gorghiu?Bine ca nu ma trimiteti la matrozul chior!

CEZAR spunea...

m-Alul are dreptate !
NB
Vivat PSD.ALDE...!!!

Iulian Mareș spunea...

Ifrim,
În condițiile în care f multi trebuie lustrați, politicieni, magistrati...etc, uite un nume nou: Plesoianu, care va și candida!

kostas spunea...

Nu Dogaru a facut demers catre Ponta, ci Ponta ia cerut lui Dogaru sa-i trimita tot istoricul cu ordonantele care au modificat Legea 223, iar Dogaru i le-a trimis.

Fost parasutist spunea...

Vasile
Ceea ce a spus min muncii nu pote fi valabil pentru militarii pensionati care au activat intre 1975 si 2001 pentru simplul motiv ca la noi a fost luata in calcul doar media celor 6 luni.

Militar de la 14 ani spunea...

Cred că este o utopie să se mai revină la Legea 223/2015. Gândiți-vă numai la sporurile care se iau în calcul și de care marea majoritate a celor pensionați nu a beneficiat. Discrepantele vor fi și mai mari.
Soluția cea mai bună pare a fi vechea Lege 164/2001, bineînțeles cu actualizarea elementelor care vor compune pensia (solda de funcție, gradațiile, indemnizația de comandă, solda de grad).
Astfel, se va respecta principiul vechimii în serviciu, vechimii cumulate, funcția și gradul avut. Diferențele valorice vor fi echitabile, în niciun caz ca acum.
Îmi permit să spun că Legea 264 era cea care reflecta într-o manieră rezonabila valoarea unei pensii pentru activitatea depusă în instituția militară și ulterior, pentru cine continua să muncească și în viața civilă.

Dan B. spunea...

Oare v-ați gândit că singurul lider al vreunei structuri asociative a pensionarilor militari, care și azi nu poate fi identificat ca fiind „dalmațian”, a fost, este și încă rămâne gl Gropan Nicolae, președintele in exercițiu al FSAM din România, președinte al LADPM?
In organizarea FSAM, mâine, joi, intre 09.00-11.00, se organizează o pichetare a Cam. Deput., pensionarii militari fiind convocați în alveola de vis-a-vis, la ieșirea din Parcul Izvor. Calendarul acțiunilor de protest (pichetări, miting, etc) este stabilit funcție de reuniunile liderilor europeni, militari sau civili, organizate la București și Sibiu.
Dacă mai aveți „sânge în instalație” si nu sunteți genul „pică pară mălăiață ...., in scopul sensibilizării clasei politice, încercați să participați la actiunile organizate de către FSAM, indeosebi ale LADPM!

iceparu spunea...

Legea de la inceput a fost anapota.Drepturile salariale in diferite etape au fost diferite chiar daca am avut aceasi functie,grad,specialitate,vechime etc deoarece cei ce se aflau in activitate dupa 2010 au primit diverse sporuri.Eu nu spun ca Oprea a facut rau dar asta a creiat diferente functie de anul pensionarii.Asa se face ca in prezent un pensionar incepand cu ,de ex.2016 are pensie dubla comparativ cu similarul lui din 2003.Trebuie luptat ca pensiile celor pensionati inainte de 2010 sa fie ridicate la nivelul egalilor lor pensionati dupa 2010.Unii vor zice ca ,cuantumul cel mai avantajos scoate din impas.Nimic mai fals.In plus principiul cuantumului cel mai avantajos e nesigur.Cineva zice ca celor pensionati inainte de 2010 li se va lua in calcul al 13-lea

salariu.Fals in ceeace ne priveste si chiar daca ar fi asa asta ar fi o frectie la un picior de lemn.
Ponta in ceeace ne-a promis s-a tinut de cuvant.Pacat ca are sanse putibe sa ajunga prim ministru.
Am vorbit cu un civil care imi confirma ca i s-a luat in calcul incusiv al 13-lea salariu.

Patrascioiu spunea...

Mares@Budai are competente privind numai pensiile la civili.Același Budai nici nu știe ca deja al treisprezecelea salariu este inclus în calculul pensiei civile.Presupune ca se va aplica în cazul nostru acesta va reprezenta ceva infim.Felicitările tale sunt zadarnice.

Iulian Mareș spunea...

Patrrascociule,
Eu știu multe!
Aia era o înțepătura pt un susținător al genului de pensii, să zicem civile....

Iulian Mareș spunea...

Apocalipsa likelelor incepe a se destrama până la Mica Unire!

Golanii repetenți și submediocri își văd finalul aproape...
Câți derbedei și de aci argumentau cu kk-ul din capul lor că protocoalele sunt bune, că nu-s acte administrative, ca-s necesare, că prin ele se luptă cu opozanții
Cat tupeu mizerabil de cocalar sa scrii aici...!
Câtă curvăsăraie intelectuala să ai că să ragi că vita că e nașpa cu legea recursului în compensare este a alianței actuale, când țiganul criminal nu ieșise pe aceasta lege!
Cat de porc bătrân sa fii că să susții manariilet astea?
Dar de ce Bizarul nu vrea sa se afle vinovații? Www, kiar așa iertători sunt luteranii? Mai să fie!
Eu cred altceva...
Până de Mărțișor niste torționari vor răspunde legal...
Dar nu este suficient....trebuie introdusa lustrația, 10-20 ani, pt toți cei mânjiți cu kk-at: procurori, judecători, ofițeri de informații, ziariști, ofițeri judiciariști, ambasadori...etc!
"Ce simte firul ierbii când coasa e vecina?"
Până când cei mai corupți români să facă legea lor?
Au apăsat pedala până au stârnit Monstrul Democrației!
Mai nou, Curtea de Conturi vrea să facă auditul și să stabilească eficientă și adevărul logic și juridic! Căci moral este!Aud, mai nou, că malaca a dat în judecata că nu i se da grad de PG! Pe bune?
Băse, îți tremura mana pe sticlă? Suna-l și pe Maior, dacă o fi lucid!
Să vedeți cum se sparg la interogatoriu....
Era o vorbă: L-au bătut să spună și apoi, că să tacă!
Bulgarele a pornit și nimic nu-i mai poate rezista!
Mă bucur....era și timpul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ HUHU TEZEA: ONORABILE, PONTA ESTE UN POLITICIAN FOARTE SERIOS SI AM INCREDERE IN CUVANTUL LUI! NU UITATI CA GENERALUL, GABRIEL OPREA, ESTE NASUL LUI DE CUNUNIE, SI NU DEGEABA PONTA A REACTIONAT PROMPT LA SOLICITARILE MILITARILOR! ALTFEL, NASUL O SA-L TRAGA DE URECHI, CA SA TERMIN CU O GLUMA BUNA! LA ORIGINEA ACSTEI HOTARARI, AM CREDINTA CA SE AFLA DOMNUL GENERAL, GABRIEL OPREA, NEMAISUPORTAND BATJOCORA, SI PANA LA REVENIREA DOMNIEI SALE IN PRIM PLANUL POLITICII, SA POATA FACE DREPTATE CU ADEVARAT LA ACESTE ATROCITATI LA PENSIILE MILITARE, PE TERMEN LUNG SI CU ADEVARAT SA NU MAI FIM PARIA SOCIETATII, A PUS IN MISCARE NISTE MECANISME NEVAZUTE, MACAR SA SE APLICE LG. 223/2015 LA FORMA INITIALA, IAR COL DOGARU, AVAND DEJA PROTOCOALE SEMNATE CU UNPR, SI FIIND IMPLICAT IN UNPR POLITIC, SE SUBANTELEG DE AICI FOARTE MULTE, DAR REPET CA DOMNUL GENERAL SE DA PESTE CAP SA FACA TOT CE ESTE POSIBIL SA NE AJUTE PRIN INTERMEDIUL UNUI ANGRENAJ DE PRIETENI SI COLABORATORI, CU ADEVARAT SI SERIOSI, DAR MAI ALES DISPUSI SA NE AJUTE. LA TIMPUL POTRIVIT VOM AFLA SI ADEVARUL ACESTOR ACTIUNI SUSTINUTE IN FAVOAREA NOASTRA. REPET CA VIITORUL SABOTORILOR SI SLUGILOR, CARE AU BATJOCORIT PENSIILE MILITARE DE STAT, DIN INTERIORUL MApN, AU ZILELE NUMARATE, SI POT SA LE SPUN, DE PE ACUM, CA ABSOLUT TOTI VOR TRECE PRIN FURCILE CAUDINE ALE UNOR AUDITURI DE RASUNET, VOR RASPUNDE CHIAR SI PENAL PENTRU ABUZURILE, TRADARILE, SABOTAJELE SI ILEGALITATILE CE LE-AU PRODUS REZERVISTILOR, SI FUNCTIILE VOR FI OCUPATE NUMAI PRIN CONCURS, COMPETENTE PROFESIONALE, ATASAMENT FATA DE REZERVISTI SI ACTIVI CAT SI ALTE PROBLEME DE COMPETENTE! TREBUIE SA PLATEASCA CU FUNCTIILE, GRADELE SI CHIAR CU LIBERTATEA PENTRU TOATE RELELE FACUTE TOTI CEI CARE NE-AU DISTRUS LA MODUL CEL MAI CRIMINAL POSIBIL, CHIAR CA NISTE VERITABILI TORTIONARI! CU OCAZIA ASTA VOR FI SPARTE TOATE GASTILE SI MAFIA DE ACOLO, CARE DE ANI SI ANI DE ZILE NE SABOTEAZA SI NE BATJOCORESC PENSIILE MILITARE, FIE CU FINANCIAR CONTABIL, FIE CU COMISIA DE CONTESTATII CARE NUMAI DE CONESTATII NU SE OCUPA EI, CAT SI CELELALTE COZI DE TOPOR CARE AU REUSIT SA UMPLE TRIBUNALELE LA MODUL FULL CU NEANDREPTATITI! ASTIA TREBUIESC TARATI IN INSTANTE SI SA LI SE CEARA DESPAGUBIRI MORALE SI MATERIALE, SA PLATEASCA NEAM DE NEAMUL LOR TOATE PAGUBELE PRODUSE CU TOTI BANII SI AVERILE! EU, UNUL ASTA AM SA LE FAC!

Iulian Mareș spunea...

Corneliunsson,
Și ăsta îi scoți cleiul din ureke? Tu nu înțelegi că este un mort viu, kiar dacă ia și 10%?

Dan B. spunea...

@Mareș:

Subscriu!


@C.F.I.:

Iată că nu m-am înșelat, tărtăcuța-ți este „plină” de vid!
Nu spun ca parțial n-ai avea dreptate, însă nu G. Oprea a plecat de lângă Ponta, și s-a alăturat matrozului, ambii fiind, de fapt, de aceeași „parte a baricadei”? Sau Ponta a rămas în PSD pentru a destabiliza, din interior, partidul?
Sau ai uitat că G. Oprea a fost complicele cuplului Băsescu-Boc în a aprecia pensiile militare ca fiind „nesimțite” și a le desființa? Proiectul Legii 223/2015 a fost doar un paleativ in „repararea” eșuată a imaginii sale publice.
Pe de altă parte, mă adresez ție, ca unui idiot, caci, la etatea ta, nu te pot reeduca! Unde ai învățat că abuzul de majuscule îți conferă credibilitate? Postarea ta este o jignire adusă oricărui cititor al paginii ăsteia!

Leo spunea...

Iar GABITA , sa fiti siguri ca nu se va lasa consiliat de alde Jianu , sotii Rosu ,Dr. luK , madam Sarbu & Dragu , doctorita de dezastre , toti acestia l- au avut ca mentor si savant pe Maciu Florin si pe Zanfir.
Gabita pt. consiliere ii va copta pe H-ul , pe Dan Bazavan , Stelian Pal , T3 si desigur pe Flavius la "operatii-strategii-sinteze"....

calin spunea...

...o urmare la comentariul lui DAN:
https://www.stiripesurse.ro/oug-nr-114-2018-pentru-cadrele-din-sistemul-de-aparare-i-ordine-publica-in-aten-ia-avocatului-poporului_1318426.html

Gigi spunea...

Am învățat î n acești 30 de ani de democrație autentică,made în ROU,că politica este cea mai curvă dintre curve!
Dar,trebuie să recunosc faptul că,fără ea nu se poate.
Cu toate că n-am mai votat pe nimeni cam de prin 2000,aș vota cu dragă inimă un partid politic adevărat democratic,un partid care să pună ordine în țară,să nu mai stea în poziția ghiocelului în fața stăpânilor externi,să fim tratați egali fata de partenerii noștrii din UE și nu numai.
N-am să uit niciodată promisiunile politicienilor de toate culorile,în campaniile electorale trecute,ce promit,dar când ajung la putere uită de toate și de tot.
Ex.mai recent îl avem pe numită LOV.
Nu a făcut altceva decât să continue măgăriile lui Boc,Cioloș,dând atâtea Ordonanțe încât a făcut praf L.pensiilor militare.
În loc să îndrepte lucrurile,mai rău le-a încurcat.
Cei care au beneficiat aproape pe deplin de lege,au fost cei care au ieșit cu data de 01.01.2016-15.09.2017.
Nu cum am văzut aici pe un user,că și cei ieșiți în 2010-2016,au beneficiat de legea p.mil.
Nu,deoarece în 2010,12,13,...2015,altfel erau sold./sal.ci nu au avut posibilitatea să-și rotunjească veniturile că cei ieșiți după 2016.
Mie îmi place să spun adev.nu prostii ca unii care agreează pen.civ.
Până când nu se va pune ordine în ministere și nu vor fi trași la răspundere penală,pentru că ei ne sabotează așa,vom suferi mereu.
Și să nu uităm!Pensiile noastre sunt calculate la nivelul anului 2008,se pleacă de la 65%,plafonat la 85%,plafon in care nu mai dă voie sa ne mai includem și alte drepturi.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De foarte mult timp i-am ghicit pe cativa care sunt aparatorii mafiei din Casa de Pensii si Ministerul Apararii. Oprea este doar o motivatie a lor sa se ia de el, desi le-a facut tot binele din lume si ar trebui sa-i fie indatorati, macar cu un simplu multumesc! Oprea, spre amintire nu are nici o acuzatie dovedita intr-o instanta, si toate Hotararile, definitive si irevocabile, l-au dezvinovatit de acuzatiile din dosarele masluite, intocmite la comanda politica de catre inchizitorii si tortionarii lui Kovesi! Cum ai scris ceva de acesti mafioti, le iau cozile foc! Oprea a devenit spaima lor si e firesc sa fie blamat. Asta este interesant in ce aliante a fost Oprea, sau ce a facut Oprea pentru militari? S-a aliat si el cu puterea sa obtina ceva pentru noi, nu pentru sine! Asa este in politica intregii lumi ca sa obtii drepturi pentru grupuri. Acesta-i un bog onorabil, nu-i o instanta de judecata cea in care am sa-i chem la raspundere pe mafiotii Armatei, tot cu gasca mea, ca noi lucram ca si mafiotii sa ne aparam, pe cand ei lucreaza sa fure drepturi! Asul meu din maneca, in toate instantele, va fi desecretizarile pe calculele de la pensii, dar si alte chestii surpriza! Procesul va avea axata problema desecretizarilor pana vor fi desecretizate real, chit ca cu Hotarare judecatoreasca, Procuratura militara, DNA sau politic, ele reprezentand dovezile cele mai grave si cele mai penale, asa ca aici puteti sa ma contrati cat vreti, insa pe judecator n-o sa-i puteti insela, si vom fi multi care vom lucra ca acum: Toti pe aceeasi Cerere de chemare in judecata, cu aceleasi probe si tactici, etc...Unul nu va scapa de biciul Lui Dumnezeu, asta le promit!

Iulian Mareș spunea...

Dumnezeu nu are nici!
Din principiu, nu sunt pt dosare măsluite de către DNA, cu atât mai mult cu cât nu vad legătură între fapte de corupție sau asimilate acesteia și moartea unui polițist pe motocicletă!
Dar tu erai cel care o preamărea pe Kovesi și făceai apel la puterea ei efemeră și falsă!
Cu asta cum rămâne?

radu spunea...

Gigi,
O singura obiectie la comentariul dv.
Foarte multi din cei care au ieșit in perioada 01.01.2016-15.09.2017 nu au avut posibilitatea să-si rotunjeasca veniturile , pentru ca nu au fost in masura sa influenteze chestiunea asta, in multe cazuri au fost piedici, obstructionari si sicanari din partea sefilor si chiar a colegilor de serviciu!

Sanatate, sa auzim numai de bine!