Un produs Blogger.

miercuri, februarie 08, 2017

Din 09 02 primim pensii neCASS-izate

88 comments
Incepând de mâine, pensiile  vor intra în cardurile  celor care au incheiat contracte potrivit cărora Casele Sectoriale virează pensiile  în conturile deschise la băncile din România. 
Pensia brută nu crește, în schimb, grație Legii nr. 2/2017, crește  valoarea netă pentru pensiile mai mari de 918 lei, valoarea unui punct de pensie. Incepând cu luna februarie, CASS-ul(contribuția pentru sănătate)  nu se mai plătește de pensionar, ci de către stat, de la buget. 
O a doua sursă de creștere a pensiei nete, tot de la 01 02 2017, este  pentru pensiile brute mai mari de 1200 lei, dar mai  mici de 2000 lei, pentru care nu se mai plătește nici impozitul de 16%. Doar partea din pensie care depășește 2000 lei va mai fi impozitată cu 16%.

88 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Logic ar fi ca sa nu platim impozit deloc! Motivatia: banii pt pensie provin din solde-salarii impozitate odata!
Dar, cat sa mai suporte si bugetul!.....poate in viitor!

Unknown spunea...

Cand in spitale e saracie lucie si se moare cu zile neplata CASS e crima cu premeditare si genocid organizat .Castiga cei cu pensii de zeci de mii de lei care iar se ingrasa cu sume babane .Prostimea ( vulgul trepanat tv)va murii in spitale tip lagare ,bucurosi ca mai primesc cativa lei in plus la pensie prin neplata CASS .Neimpozitarea pensiilor sub 2000 de lei e o idee buna probabil singura.Cat despre art 66 din buget care va amana pe viata( nu trim. 4 cum credeti acum) plata recalcularilor nu comentez .Lasitatea se plateste.Nu uitati ,""cimitirul e plin de optimisti''.Sau ''daca vreti ca Dumnezeu sa rada spunetii planul vostru de viitor''.

Iulian Mareș spunea...

Calugare Mtr. 14,5mn
Impozitul tau ...CASS este platit de ministerul de resort!

Dar, ia de aici ceva cu glont pe la ureche! O fi, n-o fi, cert este ca unul a fost dovedit cu urechi anormal de lungi! Ghici, ghicitoarea mea!

https://www.dcnews.ro/mobile/marele-plan-yugoslavizarea-romaniei-jocul-serviciilor-straine-in-romania-de-astazi_532028.html

PS-nu-mi place Cumpanasu, dar este roman!

mirelamarinescu@917 spunea...

TU ESTI ALA DE BAGI BATUL PRIN GARD ; MAI POPA ;SCUTRESTE-NE

Huhu Rezea spunea...

@calugare
Iar esti pe dinafară. CASS pe care trebuiau să-l plătească pensionarii se virează la același fond pentru sănătate de către buget.
In rest, sunt pline cimitirele.... și de pesimiști și cobitori.

mirelamarinescu@917 spunea...

Pensiile , mai popa , provin din calculul facut pe salariile pentru care s-a platit impozit o viata .de noi sau de stat in numele militarilor . Oricat de mare este pensia, sa stii ,mai popa, ca au fost calculate CONFORM SALARIULUI AVUT O FEMEIE CARE A MUNCIT CA MUNCITOARE? .,deci era dreptul lui ,Daca sant pensii mici ,sant asa cum a avut valoarea muncii lui SI IN RAPORT CUVECHIMEA,asa ca nu mai plange pe mormant strain ,Penisi ,oricat demare este ,este un drept cuvenit.CAS ? platesc de o viata si nu am fost nici in spital si nici nu a m luat retete compensate .Atunci /? daca fac un calcul la cas platit asi mai avea dreptul sa traiesc 100 deani in plus HA H HA popo

mirelamarinescu@917 spunea...

DLE H , poate va intereseaza.ACNMMR VRANCEA ,a trimis un memoriu la MINISTRU MAPN ,pe data de 2 febr 2017 , prin care face referiri la tot ce ne priveste prin neaplicarea legii pensiilor militare si toate probemele legate de pensia suplimentara .art 28 , etc ....adica tot ce ati pus sidvs ,Eu cred ca ar trebuii sa se intreprinda acelasi lucru si de dvs care santeti in masura ,Poate si domnii care scriu pe acest spatiu sa vina alaturi de devs si de cei din vrancea ,ESTE momentul.fiindca numai ministru ar putea sa mai faca ceva .CAMERA depitatilor slaba speranta/

Unknown spunea...

Mares .Am mai citit articole scrise de col sri Cumpanasu .Are dreptate cu privire la recentele intelegeri SUA-Rusia si bozgori.Dar daca SUA era de acord cu planurile Rusiei pana acum situatia era deja neagra spre albastru .De altfel si bozgorul Soros unul din stapanii coloniei viseaza la Ungaria mare.Cat priveste serviciile ce au facut pana acum cand ONG - urile lui Soros au creeat republica paralela?Si avem un aliat puternic care nu vrea ca bozgorii sa puna mana pe T...Perciunatii pregatesc colonia pentru ei nu pentru altii.Nimic nu e intamplator.

gheo spunea...

Iulian Mares@ - planul de divizare si destramare a Romaniei, nu-i nou, acesta exista inca din 1919, de fapt, dintodeauna, ideea unificarii romanilor a fost tratata cu duritate, cruzime si multa atentie de toate tarile vecine, imperii sau nu, ba chiar deznationalizarea, iar minoritatea maghiara si fratii lor de peste Tisa asteapta momentul si ... nu-i o noutate, il vor astepta TOT timpul cat va existat Romania. Problema este *DE CE* actioneaza clasa politica exact ca *un dusman al tarii*, dar, se stie si asta, cel mai mare *dusman al unui popor, este cel din interior, proprii conducatiori*. Vorbim deseori despre stramosii sau ... marele popor care a existat *candva pe aceste meleaguri, un regat intins dar, nu aprofundam cauza pentru care a disparut, respectiv *proprii tradatori, lacomi* care si-au vandut proprii conducatiri si conationali, din pacate, astazi suntem in aceiasi situatie, din lacomie, sete de putere si indiferenta ..., proprii conducatori sunt interesati de *propria propasire si sete de putere pe fata* si *punerea la dispozitia oricui, a tarii, cu tot cu populatie si resurse*, situatie mai mult decat *fertila pentru planurile ne-prietenilor* de care nu ducem lipsa. Iar Rusia pe care bravii conducatori romani de dupa 1990 au tot muscat-o fara menajamente, este un jucator care a acceptat *unirea romanilor si care din pacate, poate juca si pentru destramarea noastra*. Romanii, contaminati cu saracie si prostie de proprii conducatori lacomi ...ies in strada si pentru ... Johannis si pentru Dragnea, care se pare ca *nu-i intereseaza unitatea Romaniei care aluneca la vale !. BUCURESTIUL, a reprezentat *un cuib de coruptie si tradatori* chiar de la inceputul unirii romanilor 1859 !.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Am primit de la Tribunalul teritorial intampinarea Casei Sectoriale de pensii si, dupa cum ma asteptam, ei invoca faptul n-am cerut in 30 de zile prin contestatie drepturile cerute. Nimic de perioada asimilata pe care o invoc si de lipsa ei din calculul pensiei, nimic despre faptul ca prin 3 cereri am cerut revizuirea, nicidecum contestatie la ceva, prima fiind facuta cu cateva zile inainte de a intra in vigoare Lg. 223, la finele lunii decembrie 2015 cand inca functiona Lg. 263, urmatoarele 2 pe timpul anului 2016, daca asta se va invoca cumva si detin recipisa postei, la care Casa trebuia, conform legii sa se autosesiseze macar la sesizarea mea. Asa cum m-ati invatat, eu n-am invocat contestarea deciziei, ci doar am cerut sa mi s efaca dreptate prin revizuirea la care aveam dreptul prin lege, in numar de 3 depuse si la care ei prin abureli m-au refuzat. Am sa va trimit diseara aceasta intampinare pe care v-as ruga sa n-o faceti publica, sa vedeti cum aburesc ei de la obraz, facandu-ma acum autor de facto al unei contestatii la Decizie, cand de fapt eu am cerut doar sa mi se treaca perioada asimilata pe care am cerut-o si lor prin cerere de revizuire pe care chiar ei trebuia sa se autosesizeze la timp, nu mai pun faptul ca de trei ori am cerut revizuirea. In functie de ce scrie acolo v-as ruga sa ma sfatuiti ce atitudine sa am in instanta la tmpul potrivit. Urmeaza diseara sa va trimit copie la intampinarea lor. Va multumec foarte mult pentru sprijin si atentia acordata! PS: Ca sa nu mor prost, Lg. 223 are si ea prevederi la perioada asimilata sau, si, mai concret, se poate si pe aceasta lege cere revizuirea din oficiu sau la cererea petentului, ca e asa de lunga si cred ca nici nu mai am puterea sa mai gasesc concret ce caut?!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Aştia nu au observat că nu ai formulat o acţiune în contestare ci una pe obligaţia de a face. Sper ca nu ai uitat şi d-ta.

Iulian Mareș spunea...

Gheo
De acord, dar cu finalul nu prea!

I-a intrat cuiva pensia?

iceparu spunea...

Popo ia lumineaza tu populimea din ce an si cine a introdus contributia pt.sanatate.Si daca tot le stii tu pe toate zi ceva si despre impozitarea pensiilor.
Cumpanasu este singurul care prezinta interes la Realitatea.Rusii a bagat-o cu Moldova mare.Ungurii vor o Ungarie mare.Norocul nostru ca Stalin nu a stiut geografie.
Cornele@dece nu ai facut contestatie fratele meu?Invatare de minte.Poti sa scrii in contestatie si tatal nostru dar in titlu sa specifici ca e contestatie la decizia de pensie.La urmatorul termen spune ca tu de fapt ai contestat cerand revizuire.Tipa,urla ,plangi sa-i impresionezi pe judecatori.Huhu te-a bagat in termeni tehnici.Daca ai textul cererii tale adresata CPS bag-o sub nasul judecatorilor.Dosarul tau e la Bacau?ce numar are?

iceparu spunea...

Mai domnul Ifrim ti-au incadrat convenabil cererea de chemare in judecata"obiect-obligatia de a face".Ce tot bat campii astia de la CPS de contestatie.?.Dosar nr.3250/110/2016.

Pop Iuliu spunea...

În data de 09.01.2017 s-a constituit un nou dosar (61D/2017) pe rolul Curţii Constituţionale, urmând a fi analizate dispoziţiile art. 28 alin. (1) lit. (e) din Legea nr. 223/2015 (cauza Gabor Tiberiu Mihai).

Conform motorului de căutare de pe pagina Curții Constituționale, acesta este primul dosar în care dispoziţiile art. 28 alin. (1) lit. (e) din Legea nr. 223/2015 formează obiectul unui control de constituţionalitate.

Instanţa de trimitere este Tribunalul Dâmboviţa. Cauza nu a fost suspendată.

Dispoziţiile criticate au următorul conţinut normativ:

Art. 28 (extras)
(1)Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/salariilor lunare brute realizate la funcţia de bază în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/poliţist/funcţionar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a)-c), în care nu se includ:
e) primele şi premiile, cu excepţia primelor de clasificare, de specializare şi de ambarcare pe timpul cât navele se află în baza permanentă.

Dispoziţiile din Constituţie în raport de care se va efectua controlul de constituţionalitate au următorul conţinut normativ:

Art. 47
(1)Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.
(2)Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege. Cetăţenii au dreptul şi la măsuri de asistenţă socială, potrivit legii.

Art. 53
(1)Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2)Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

Art. 115 (extras)
(6)Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.

Pop Iuliu spunea...

Noutati privind pensiile militare pe lista de Camerei deputatilor:
- PL-x 39/01.02.2017 Proiect de Lege pentru completarea art.110 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat la comisii
01.02.2017
- PL-x 42/01.02.2017 Proiect de Lege pentru completarea art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare la comisii
01.02.2017

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iceparu, multumesc pentru incurajari!

Huhu Rezea spunea...

@pop
Cu siguranță ca domnul Gabor nu este un cititor al acestui blog dacă numai neintroducerea primelor în baza de calcul l-a nemulțumit.
Asa cum am mai spus, articolul cu care s-ar putea obține o victorie la CCR este art. 30 al L 223/2-15, în formularea dată prin OUG 57/2015, cel prin care procentul de pensie a fost plafonat la 85%, procent în care au arestat și pensia suplimentară.

Iata soluția Tribunalului Dâmbovița.

Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a disp. art.28 alin.1 lit.e din Legea nr.223/2015 fata de prevederile art.115 alin.6 Copnstitutie, art.47 si art.53 din Constitutie Acorda termen la data de 28.02.2017 pentru cand se vor cita partile
Document: Încheiere de şedinţă 15.12.2016

Pop Iuliu spunea...

Buna seara, tuturor!
@ Admin
Așa este, procentul de plafonare a bazei de calcul, diminuat sensibil fata de cel legiferat in cazul altor categorii de pensii speciale este profund neconstitutional. In același registru este si nevalorificarea, in unele cazuri, a contribuției la pensia suplimentară.
Oricum, măcar sa vedem o Decizie a CCR pentru a ne clarifica asupra viziunii judecătorilor constitutionali asupra pensiilor militare in noua formula legislativă.

Huhu Rezea spunea...

@pop
Neintroducerea primelor și premiilor în baza de calcul este valabilă pentru toți militarii, nu creează discriminări.
Excepția este construită doar pe pretinsa imposibilitate de legiferare prin ordonanțe de urgență.. Reglementările în domeniul pensiilor nu intră în categoria excepțiilor prevăzute în art. 115 din Constituție

Nevalorificarea parțială sau totală a sporului pentru pensia suplimentară îi discriminează pe cei cu vechime cumulată mai mare de 36 ani.

ioan_c spunea...

Buna ziua. Nu am primit cuponul de pensie MAI pentru luna trecuta. Stie cineva ce s-a intamplat sau a fost un caz izolat?

mirelamarinescu@917 spunea...

nu e caz izolat nici eu nu l-am primit am sunat la nr pentu informatii pensionari 16zile siabia a raspuns . Au zis ca il vor remite cu talonul pe febr . Dar vad canu au intrat pensiile in cont la cec, poatela alte banci?

Gigi spunea...

Inca,de cand a aparut OUG 57 nu a fost in regula.
Art.40,din aceasta oug,a fost o bataie de joc la adresa noastra.Nu are rost sa mai discutam,am tot intors-o si pe fata si pe dos.
Ar trebui "bombardati" cu sesizari,scrise ,atât parlamentul,cât si guvernul.Daca vad ca dormim in bocanci,ei fac ce vor,invocând lipsa de interes!Daca se vor pomeni cu cel putin 100.000 de srisori ,atunci poate vor face ceva.Si asta in fiecare luna!Arunca motivele bine cunoscute,"lipsa de interes".
La MI,nu au ventit cupoanle de pensie,din cauza ca,CPS a MAI,nu a incheiat protocol cu Posta Româna. Asa mi-a spus un amic fost politist.

Huhu Rezea spunea...

Luna asta, pensiile au intrat pe card BRD cu o zi întărziere. Au intrat, fără CASS dar cu impozit de 16% pe suma >2000 lei.

Podar spunea...

La raiff au intrat azi , asa cum ai spus huhu . Cuponul de la m.a.i. pe ian nu a venit.
Eu m-am mutat de la raiff la alta banca ... stiu eu de ce .

karadeniz spunea...

Adică au intrat cum este prevăzut de legislația în vigoare!

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mirelamarinescu@917 spunea...

dle PODAR .PENSIE MI? ca aia de la cec zic ca nu au venit de la Casa sect

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Legislația în vigoare fiind legea nr.2/2017... adoptată de cei numiți „penali” de mitingiștii corporatiști.
Corporatițtii au motive să fie supărați deoarece, în baza noilor reglementări, plătesc contribuții sociale pe toate veniturile salariale... nu numai pe suma aferentă a cinci salarii medii pe economie.
@podar
Am citit că și alte categorii de cetățeni boicotează Raiffensen din cauza olandezului mitingist.

mirelamarinescu@917 spunea...

nici o problema ,dle H ,am priceput

Iulian Mareș spunea...

Mirela,
Iti recomand banca cu care lucrez eu JP Morgan Chase/US!
Bonificatie pe an 36% in $ , iar in lei 48% , conditia ca sa nu scot intr-o luna pensia, iar daca scoti precentele scad cu 5 pp!
Mie imi intra pensia pe 01 ale lunii, iar pe 15 primesc o prima de 40% din pensie!
De 6 luni nu am scos din pensie!


Huhure,
Pe corporatisti deja se pune presiune, de catre CEO, de reducere a salariului sau nr de angajati!
Mai sunt speriati ca vor pleca spre alte meleaguri, cu markuti mai buni!
Si asa pentru multi angajati se plateau oe stat salariu minim pe economie......si diferentele prin alte forme speculative, orin fisuri legale!

Iulian Mareș spunea...

Admir la nebunie pe cetateanul care i se pare ca pe un drept natural orice lege care-i baga bani pe gat si hamaie, la propriu si la figurat, la o lege si un legiuitir, pentru legi oe care nci nu le intelege sau nu le-a citit, dar asculta numai dintr-o parte "pareri avizate"!
Cu alte cuvinte, cf dex, observ la unii transformarea ireversibila a capului in cur si a creierului in taratze!
Ex. pot fi: ...Polonia, Ungaria si cainii nu au plecat de la macelarie!
Nu o sa plece nici de aici, dar vor plati, prin impozitarea profitului si vor plati corect taxe si contributii si pe salarii!
Si sunt convins ca se va realiza si acel fond de reindustrializare, la care vor cotiza si ei!
Au adus in tara marea coruptie, transfrontaliera si....cand primul din ei va fi cazat la Jilava, o lupta va fi castigata!
Hai Binomule, fa-ti treaba si incepe cu Schweighofer, caci iti voi plati acatiste 3 duminici la rand, ca sa-ti fie si tie bine La Chilia-n port! Dar, mai intai fa-o!

90% din persoanele de mai jos se rasucesc in mormant!

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Lista_%C8%99efilor_serviciilor_secrete_din_Rom%C3%A2nia

mirelamarinescu@917 spunea...

dle MARES ,este bine ca santeti amuzant .atat ,ca altceva.......

karadeniz spunea...

@ Huhu Rezea
Așa cum ați scris comentariu, cu acel ” dar”, pare că ar lipsi ceva.
Numirea ”penali„ nu are nici o altă conotație față de cea firească ținând seama de numărul celor condamnați sau cercetați penal aflați în toate structurile de de vârf ale țării.
Cam câți români au venituri salariale mai mari de cinci salarii medii și câți din ei sunt plătiți din bugetul de stat ?
@ Brenda
Dacă pensia îți intră normal pe data de 12 de ce te agiți atât? O cheltui pe toată astăzi? Cecul nu a terminat programul încă, mai e timp dacă nu și luni e o zi.
Vezi că s-a lămurit și cu cupoanele de pensie pe luna ianuarie. Spunea cineva că MAI nu a reînoit la timp contractul cu Poșta Română și vor veni luna asta și cele din ianuarie.

Unknown spunea...

Avem o nou ministru( interimar al ''justitiei ''( de parca am avea justitie).Agenta cia cu nume de scena A B fosta prestatoare Ana Calin ( cu pestele fostul patron Radio Contact prietenul lui Tariceanu).Ca fapt divers agentul cia care a recrutat-o a fost arestat pentru tradare in folosul kgb Intrebarea care se pune cui presteaza acum fata..Kgb sau cia?Si asta e important deoarece daca mai apare o OUG cu alte modificari ale codului penal Ciolanis si republica paralela vor pornii asaltul final.Nimic nu e intamplator in ''campul tactic '' ..

Unknown spunea...

Mares ai dreptare dar speri degeaba .Corporatiile ( multinationalele) nu vor platii niciodata impozite si taxe adevarate intr- o colonie .Ei discuta doar cu republica paralela ( sti deja a cui) nicidecum cu guvernul coloniei.Si vor prefera sa arunce colonia in haos decat sa dea un dolar guvernului coloniei.

tehnocrat spunea...

Multinationalele au fost in spatele protestelor neautorizate si manipularii de cea mai joasa speta.
Dati-le o palma pe obraz si tranferati-va primirea drepturilor de pensie la singura banca privata cu capital majoritar romanesc: BANCA TRANSILVANIA.
Lucrez cu aceasta banca de 10 ani si in alte domenii decat primirea pensiei militare de stat.
NU M-AU DEZAMAGIT NICIODATA.
Obs. Pensiile militare de stat au intrat si la aceasta banca, singura banca privata reprezentativa din ROMANIA.
Sustineti CAPITALUL ROMANESC.

Gigi spunea...

La BRD,au intrat pensiile cnf.oug 2/2017.Adica,nu s-a mai retinut CASS.Impozitul s-a retinut numai la ce depaseste 2000lei.
Un tâmpit,nu spun de la ce arma,dar spun ca este basist sadea,imi spusa ca este meritul lui cioloș.
"E" multi tâmpiti in tara asta!

mirelamarinescu@917 spunea...

PAI DLE H : brenda ? va ocupati cu desconspirari: OK .nu este vorba de cheltuit , ci de modul cum cecul are un obicei vechi, ei au p oromisiune ca cei care detin card ,primesc pensia cu o zi mai devreme . Ma interesa daca MI a virat pensia. deci ziua de pensie este12 .deciluni 13 . cum este asta ? De altfel vreu sa plec azi si am nevoie de bani asta eORICUM VOI VEDEA

George spunea...

BUNA SEARA! Am primit pensia de la M.I.Nu cred ca s-au trimis si banii pe C.A.S Astept si alte comentarii Sa vad cuponul de luna aceasta si ma lamuresc Urmaresc si alte discutii Multumesc George

Huhu Rezea spunea...

Cei cărora le pute modul în care „penalii” au decis să impoziteze pensiile pot propune mitingiștilor să mai introducă o revendicare ca și pensionarilor să li se aplice aceleași norme de impozitare ca și corporatiștilor.
@mirela
Nu eu m-am adresat @brendei.
N-ar fi rău dacă toți pensionarii ne-am transfera pensiile în conturile băncilor românești.

Iulian Mareș spunea...

Brenda
Iti imprumut eu...da-mi contul IBAN si nr de card! Sa nu uit...si pinul!

Parinte TR 800
Ce-ai mai pune-o pe A . B. sa pitureze puntea si nu numai!
Pun pariu ca multinat vor plati! Tipa aiurea...deja au pierderi dupa 10-12 zile!
Astia sunt grofii moderni!
O vila la Miami ...5-7 mil $ dati pe apa sambetei....nu reprezinta nimic pt ei!
Canada cauta intermediator local pt cumpararea/adoptia de micutii...poti fi si bruneti...au si ei indieni natur!
Eu am gasit 14! Astept sa-i prezint si sa-i livrez! Doar consiliez....ofer consultanta!

George spunea...

Am primit pensia.Nu am primit banii pe CASS Care sa fie cauza Mai sunt asemenea cazuri? Sa vina cuponul si ma lamuresc Multumesc George

Iulian Mareș spunea...

Huhurez
Sunt satul de liberali ce au fost doar bugetari si de markuti ce le pute doar cu o nara!
De fapt...mi se invartoseste stomacul!

Huhu Rezea spunea...

@George
Cum voiai să primești CASS?
Nu ai netul pe luna februarie, adică suma virată în card, mai mare decât cea din luna ianuarie?
Cred că ești în eroare.

Iulian Mareș spunea...

Huhu
Azi am primit c/v pe CASS pe utimii 2 ani....cred ca il va primi si George!
Ccred ca a primit si Breanda!
Avyanyc s-a zbatut in justitie si ne-a obtinut returnarea sumelor....el geniul carpatin al dreptului!
Ca la stangul are bataturi! Orice speta o solutioneaza imediat....e fenomen!

mirelamarinescu@917 spunea...

dle GEORGE . pensia de la MI, la ce banca/? la CEC nu a intrat sau nu au transferat-o pe card Eu cred ca va fi o aiureala cu cas fiindca vor face calculesicine stie ce vor mai gresi , Comparati netul de luna trecuta

Gigi spunea...

@george
Tizule,compara dta netul de luna trecuta,cu cel de luna asta.
Oare, O fi mai mare?
Daca este mai mare,inseamna ca CASS-ul îl gasiti acolo!
Am mai intâlnit zilele trecute pe cineva care tot asa spunea ca trebui sa-i bage cass in pensie!

George spunea...

D0amna Mirela Ma scuzati,ca am omis,sa mentionez in scris . Banii au fost primiti in B R D. Doresc sa aflu si la alti colegi.Multumesc

iceparu spunea...

MApN-primit pensia pe februarie.Comparativ cu ianuarie ,pensia neta mai mare cu 9%.
Tigri 2 refuza sa primeasca ce este peste 100% fiindca este de la PSD+ALDE.
Pe un vecin fica-sa care este angajata in Bucuresti la Raiff la certat ca se uita la RTv,si deci ar fi pesedist.Fiul vecinului este membru ALDE.Uite unde ne-a adus Malai mare.
Cornele@Verdictul final se da oricum la Curtea de apel.Acolo pregateste-ti minutios terenul.Chiar daca la tribunal vei avea o sentinta favorabila CPS va face recurs.Daca tribunalul te loveste este musai ca in termenul legal sa-l faci tu .Nu vreau sa te descurajez dar eu am experienta proceselor cu institutiile statului ajungand si la CEDO.Cu sentinte definitive si irevocabile am intampinat dificultati si in cele din urma am apelat la bunavointa lor.Repet.Bunavointa lor.Poti ajunge sa te judeci ani si ani.

Dan B. spunea...



@Huhu:

Cum se face ca zici ca s-a intarziat livrarea pensiilor cu o zi, cand procedura demareaza in ziua de 11 a lunii? In feb 2017, cum 11 este ziua de sambata, virarea in conturi s-a efectuat vineri - 10.02.
Daca 11 ar fi fost duminica, BRD alimenteaza conturile luni-12 a lunii.

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Esti complet în eroare.
Eu m-am referit la situația mea. In luna ianuarie și în multe altele, anterioare, mi-a intrat pensia în cont pe data de 09. Contra unei taxe de 6 lei lunar urmăresc direct pe Internet toate tranzacțiile de pe contul aferent cardului.
Pentru informarea dvs. Casele Sectoriale virează pensiile în conturi, începând cu zilele de 5-6 ale lunii. Restul ține de politica băncilor cât durează până ajung banii în carduri.

Anonim spunea...

eu i-am primit(pensia) astazi(am observat prin e-banking) la ora 14,fara CASS si cu deducerea de 2000 de lei....desi ma asteptam sa-i primesc luni.....si e vorba de Raiff.
acum va e clar?....calculul de acum e simplu,nu-i asa?(se excepteaza dobitocii)

Dan B. spunea...


@Huhu:
Si crezi ca esti singurul platitor al My BRD Net, pentru care platesti lunar 6,5 lei pentru pachet?
Tot n-am inteles care-i prima zi de virare in conturi a pensiilor, data oficiala!

Iulian Mareș spunea...

Am primit banii corect!
Am verificat si netul de luna trecuta cu cel de luna aceasta!
Aveti dreptate....are viteza mai mare!

Huhu Rezea spunea...

Până pe 28 ale lunii se definitivează/centralizează situația pensiilor în plată pentru luna următoare, iar din data de 05 ale lunii curente încep virările în conturile bancare, potrivit protocoalelor dintre Casele sectoriale și banci.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
In general....mai fac si cate o gluma.....dar, acum te corectez:
-banii sunt livrati de casele de pensii, cel tarziu, pe 06 ale lunii! Ei, acum e .... tine de politica -bancii, in fapt de hotia bancii pana ajung pe card, cel tarziu pe 12 ale lunii...deci 5-6 zile de dobandica prin folosirea lor!
Sau, personalul o fi trimis la mitingeala si lucreaza pe avarie?
Ca deh, coruptiunea ucide unidirectional, nu? La aia da, la noi ba!

Iulian Mareș spunea...

#SCHI,
Si cum altfel nu se poate, KWJ socializeaza pe partia de oe versantul sudic al masivului Sureanu, fara casca si camera video, sub directa observare si paza nemijlocita a gl. Cioc!
Caci, de taiat ha de brazi, pt evitarea unui accident national, au avut grija prietenii austrieci!
Cum care?.....aceeasi!
In concluzie..... si....#PADURE!

Dan B. spunea...


@Huhu:

Eu parca am intrebat care-i prima zi de alimentare a conturilor BRD.
Eu stiam ca, la 10 ale lunii, MApN vireaza banii la BRD si, conf. uzantelor, in urmatoarea zi, pensia intra in contul meu (inainte vreme, contul imi era alimentat 12-13 ale lunii).
Deci, stii sau nu?

Unknown spunea...

S-ar putea ca userul George să aibă dreptate. Și mie mi-au intrat banii prin BRD ăn sumă identică cu cea din luna ianuarie 2017( fără deducerea de 16% din suma ce depășește 2000 lei și CAS). Aștept cuponul pe luna februarie pentru clarificare.

Anonim spunea...

hai sa nu ne "aia" pe noi!! indiferent de data platii,intre 2 pensii se afla o luna de zile....ce mi-e 11/12/13
PS ca fapt divers: un tembel lacatus in (fosta) uzina tractorul e ff nervos ca lui ii vine pensia pe 24 ale lunii(de la postas) si mie pe 11 in cont....degeaba i-am explicat ca tot 30 de zile sunt....boul a ramas tot bou.....astia sunt cu astia "defilam":):)
ba a mai si comentat: ai dracu' ce sunteti voi armata si securitatea,v-ati aranjat!!
Ce naiba era sa fac? am plecat si l-am lasat in prostia lui de "proletar"si suntem vecini de 35 de ani,dar in mod sigur s-a tampit
PS s-a intamplat ieri....pam pam!!

Dan B. spunea...


@Mares:
Ii crezi asa prosti pe pe astia de la MApN? Eventual, se procedeaza asa pt diminuarea comisionului platit bancii pentru prestare?

Iulian Mareș spunea...

Buzescu
Posobil. Dar eu dau credit smekeriilor bancare!

mirelamarinescu@917 spunea...

DECI la cecbank caemai mult banc decat cec are o facilitate pentru pensionarii cu carduri ,adica le dau pensia mai devreme cu o zi decat este data pensiei. Eu nu stiu ce considera ei data pensiei ,si nici a casei sectoriale a MAI nu o cam pricep . Nu este clar de unde dau ei pensia mai devreme cu o zi ,daca mie ieri a spus ca nu este in cont . DACA pica 12-cum cred ca e data de pensie a MAI -intr-o zi de sambata dumineca .o pun pe card ,vineri ,dar sa stiti ca plimba datele astea ca la dracu. DACA au un protocol . care o fi ,sa il stim si noi ,nu credeti?

Dan B. spunea...


Pensionarii din sistemul public (numai ei?) au conturile incarcate la 14 ale lunii, insa Posta Romana distribuie pensiile intre 14-27 ale lunii, functie de planificare ei dupa adresele beneficiarilor. In blocul meu, 3 scari sunt „vizitate” in a 22-a, iar celelalte 3 in a 23-a zi a lunii. Daca astea se brodesc in weeend, se intarzie cu cate 1-2 zile plata pensiei (si eu o primeam pe 23-25, insa am preferat banca, intrucat nu trebuia sa-mi rezerv timp pentru postas.
Nu cred ca finantistii din MApN n-ar sti ce inseamna o zi bancara, privind dobanda la sume uriase.

mirelamarinescu@917 spunea...

nu este aevarat , s pensiile civile care sant incarcatepe card la CECBANK se pun si pe 13 ,deoarece au o facilitate a bancii pentru cei cu card ,asta insamna ca acea casa de pensii civila livreaza pensiile tot pe conventie , POSTA este altceva , primesc pensiile pe 14 si le pe urma au un calendar al lor ,pe strazi ,blocuri etc intre 14 si 28 . in rest cu dumnezeu inainte.......

Adi 4 you spunea...

Huhu, vezi ca tot tu esti de vina ca nu primesc oamenii banii de pensie cand vor ei !!!
Vezi ca vor sa te mai si bata, glumesc :) !!! CPS a MApN, trimit catre banci, situatia platilor si banii, incapand cu 05 ale fiecarei luni. Plata pe card se face incepand cu 09 ale fiecarei luni, in functie de banca (se pare ca unele banci ruleaza banii cateva zile in folos propriu) si de ziua in care 09, este sambata - se plateste vineri, sau duminica si se plateste luni. Acum, in februarie nu mi-a oprit decat impozitul de 16% pentru ce am mai mult peste 2000 lei. Huhu, tot respectul!

Huhu Rezea spunea...

Comentariu mutat.
Liviu Po
20:37 (Acum 10 minute)

către mine
Liviu Po a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Publicitate pentru Domeniul privat schiabil de la ...":

De la 1 martie creste punctul de pensie la 1000 de lei.Am o intrebare:cei carora nu li s-a recalculat pensia conform 223,vor primi pensia conform 263 cu valoarea punctului de pensie de 1000 de lei?
Daca ei primesc,cei carora li s-a recalculat pensia primesc si ei sau nu?Daca nu ,nu cumva se creeaza o discriminare?


Răspuns
Uffff!
Tot nu ai înţeles că de la 01 01 2017 ai pensie militară? Si cea nerecalculată este tot pensie militară. Nu mai este nicio legătură cu valoarea punctului de pensie.

Iulian Mareș spunea...

01.01.2016!

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@mirela
Pornind de la datele furnizare mai sus se poate calcula pensia brută.
Să vedem cine poate să pună datele în ecuație pentru a calcula brutul.:)

mirelamarinescu@917 spunea...

DA DA OK

Huhu Rezea spunea...

5,5%(x-918)+16% x 800)=390

mirelamarinescu@917 spunea...

CARE E BRUTUL?

Dan B. spunea...



@Mirela Marinescu:

A circulat pe „roarmy” o aplicatie in excell cu acest calcul.
Cum nu am posibilitatea trimiterii catre site a acestei aplicatii, daca totusi vreti sa stiti care-i brutul pana la sosirea talonului, imi precizati care a fost brutul realizat de dvs in dec 2016 si va voi satisface curiozitatea.

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Oricare elev de gimnaziu rezolvă ecuația cu o singură necunoscută de mai sus.
Cine este curios să afle cât este pensia @brendei nu are decât să rezolve ecuația de mai sus.

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...

4597

tupak amaru spunea...

3864 lei

Huhu Rezea spunea...

@tupak
Corect!

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
svio spunea...

Pb=(Pn-320)/0,84

lala spunea...

Am primit decizia de pensionare, inregistrata in 31.01.2017,cu precizarea ca aceasta va fi pusa in plata incepand cu 01.02,2017(am pus virgula pentru ca din 2 cineva a facut 3 punand o codita la 2). In februarie a intrat nerecalculata,deci recalculata va intra in martie. Adresa mentioneaza si faptul ca diferentele cuvenite incepand cu 01.01.2016 vor fi achitate impreuna cu drepturile aferente lunii mentionate mai sus.Este posibil sa se mai aplice art.66(67) in cazul acesta?

Huhu Rezea spunea...

@lala
Pană la urmă ați primit decize de recalculare cu aplicabilitate din ianuarie 2016.
Cred că veți primi pensie recalculată in viitor, dacă aveți un cuantum mai mare și, între timp, se promulgă și Legea bugetului care reglementează plata restanțelor.