Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 29, 2018

Parchetul Sectorului 1 a început o anchetă care pune în dificultate cercetarea penală declanșată de statul paralel împotriva Jandarmeriei.

38 comments
După aproape 2 luni de la evenimene, deși trebuia ca anarhiștii să fie deja reținuți si arestați preventiv, Procuratura Sectorului 1 anunță ca abia a demarat cercetarile pentru identificarea persoanelor care au agresat forțele de menținerea ordinii publice , în tentativa de pătrundere în clădirea Guvernului.
Este bine și mai târziu.
 Acest dosar va duce la închiderea dosarului deschis în grabă de Tribunalul Militar București, sub presiunea instigatorului suprem al evenimentelor din 10 august.
 Tactica și mijloacele prin care Jandarmeria a restabilit ordinea  în Piața Victoriei sunt elemente esențiale care țin  de atribuțiunile legale ale comandanților, nu e treaba procurorilor militari. Ei pot cerceta doar abuzurile individuale ale unor jandarmi.

Pentru propagandă antiromânească anarhistă  și pentru cei care se lasă prostiți de această propagandă, dacă au un dram de omenie, ar fi bine să asculte interviul jandarmeriței Ștefania Nistor, aici .





Din Comunicatul Parchetului

"La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, ca urmare a reunirii într-un singur dosar a tuturor dosarelor având ca obiect infracţiuni comise la data de 10 august 2018 împotriva jandarmilor angrenaţi în măsurile de ordine şi siguranţă publică, se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de ultraj şi distrugere.
Până în prezent, activitatea de urmărire penală a constat în audierea persoanelor vătămate, identificarea şi audierea de martori oculari, ridicarea de imagini video ce au surprins sau ar fi putut surprinde comiterea infracţiunilor ce fac obiectul cauzei şi vizionarea şi transpunerea în procese verbale a celor rezultate din aceste imagini, analizarea şi compararea imaginilor ridicate în vederea identificării persoanelor ce au comis aceste infracţiuni şi obţinerea certificatelor medico-legale ce atestă vătămările suferite de către persoanele vătămate",

"În prezent, sunt în continuă desfăşurare activităţi specifice de vizionare şi analizare a imaginilor ce surprind desfăşurarea evenimentelor ce au avut loc în Piaţa Victoriei şi în zona din apropierea Pieţei Victoria, în vederea identificării persoanelor implicate în comiterea infracţiunilor de ultraj şi tragerii la răspunderii a acestora.
Având în vedere complexitatea cauzei şi volumul mare de date de analizat, precum şi necesitatea aflării adevărului într-un interval scurt de timp, în activitatea de urmărire penală, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti beneficiază de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul DGPMB, Serviciul de Investigaţii Criminale, respectiv Serviciul Grupuri Infracţionale Violente"

Si totuși, DIICOT trebuie să deschidă alt dosar  pentru cea mai gravă infracțiune comisă in 10 august, cea incriminată în art. 397, alin (2) din Noul Cod Penal.
Se agită propagandă statului paralel, exagerând că MAI vorbește despre o lovitură de stat. In penal nu este prevăzută o asemenea infracțiune.
In fapt, instigatorii, în frunte cu Dulap, și anarhiștii au întreprins acțiuni violente asupra persoanelor și bunurilor din fata Guvernului în scopul împiedicării exercotării puterii de stat.

Art. 397: Actiuni impotriva ordinii constitutionale

(1) Actiunea armata intreprinsa in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat se pedepseste cu inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(2) Intreprinderea de actiuni violente impotriva persoanelor sau bunurilor savarsite de mai multe persoane impreuna, in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat, daca se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

38 de comentarii:

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
Cum să inkidă dosarul?
Ba să-l adâncească, să-l dezvolte, să-l lege de unele declarații politice, aprecieri, îndemnuri...s.a.m.d.!
Pai, nu vrem dreptate până la capăt și capul generator de anarhie?
Nu e cazul să vrem fără anarhiști și instigatori în societatea civilă?
Vrem doar bani frauduloși, droguri și #rezistenți?
Să vedem toată nemernicia care a acuzat și a muscat mana care l-a hrănit!
Să fugi din țară sau sa faci pe montagnardul când țara fierbe este același lucru!
Dar, când mai și acuzi nedrept jandarmii, pute a implicare...

PS-aud că idiotul de Orban face recurs la clasarea dosarului Premierului și mă întreb: ăsta nu are creier, i s-au făcut lobotomie sau face parte din categoria proștilor care nu știu că sunt proști?...Jalnicul i se potrivește că o mănușă!

avianyc spunea...

@ Huhurez
1. Nu ”statul paralel” a declansat cercetarea de catre parchetul militar ci plângerile penale depuse de persoanele vatamate înpotriva jandarmilor agresori.
Stii bine ca decalnsarea cercetarii in in cazul infractiunilor savarsite de militari se cerceaza de catre Procuratura militara potrivit competentelor juridice.
art 56
(4) Urmărirea penală în cazul infracţiunilor săvârşite de militari se efectuează, în mod obligatoriu, de procurorul militar.

(5) Procurorii militari din cadrul parchetelor militare sau secţiilor militare ale parchetelor efectuează urmărirea penală potrivit competenţei parchetului din care fac parte, faţă de toţi participanţii la săvârşirea infracţiunilor comise de militari, urmând a fi sesizată instanţa competentă potrivit art. 44

Probabil pzd-eul a gasit gaselnita prin reunirii cauzelor(art 44)si transferul dosarului catre instanta civila.
Ramâne de vazut ce urmareste de fapt parchetul sectorului 1 si cine i-a bagat pe rol atata timp cât se desfasura o cercetare legala si destul de ampla asupra evenimentelor.
Și nu-i greu de banuit cine si dece .Asta stiu sa faca cel mai bine de la inceputul actualei guvernari .

Prevederile art 44 il au ca ”tătuc” pe nea Ilici care tarat prin justitie a dictat si impus ca instantele militare nu au voie sa cerceteze civili (mai bine zis pe el in cauza la momentul respectiv).
Să reuneasca cauzele si sa-i cerceteze instanta civila ,numai sa fie echidistanta si pe just temei.
Si nu cumva adevaratul ”stat paralel” sa-l inchirieze din nou pe TT ca avocat . Pe la CCR mai tine cu toate ca si acolo a pierdut odata ,aici s-ar putea sa-l faca ferfelita justitia corecta ,daca nu cumva a uns bara cu mirodenii placut mirositoare pentru pastilele gustative ale judecatorilor.
Ai dreak de ordinari .........

Ein Stein spunea...

Suntem in plin razboi hibrid, actiunile de la parchet sunt un element al acestui razboi.
Ieri parca, l-am vazut pe Gadea de la Antena 3 foarte indignat de miscarile politrucilor de la PPE impotriva Romaniei, se agita el ca un pepsi-n sticla si spunea ca trebuie sa li se explice celor din PPE ca realitatea e alta, sa se spuna adevarul, bla, bla. De asemenea Renate Weber sau cumatra care i-a luat locul Vasilicai in Parlamentul European se tot agitau si explicau ca nu e adevarat ce se spune de Romania, etc. Oameni buni voi nu pricepeti ca nu intereseaza pe nimeni daca e adevarat sau nu, suntem deja in razboi, in plin razboi si noi inca nu ne-am prins. Timpul vrajelilor a trecut de mult, trebuie actiune, factorii responsabili macar acum in al xii-lea ceas sa se trezeasca si sa riposteze de urgenta. Daca sunt prosti gramada, si nu ma indoiesc de asta, sa vina aici pe blog si le explicam noi ce au de facut.
Noi ne minunam zilnic, de fapt am inceput sa nu ne mai minunam si sa devina o normalitate ce se intampla cu noi, exemplu misculatiile din procuratura impotriva jandarmeriei.
Desteptarea!

Dan spunea...

Statul paralel e condus chiar de cei care se dau victimele lui adica de Basina ,Coldea, Drac- nea si Kovesi toti agenti speciali ai licuriciului cu Drac- nea poreclit katiusa dublu agent . Sorosistii hastagieni sunt dispensabili acum sunt doar folositi ca lovitura de maciuca in acest razboi hibrid inevitabil datorita luptei pentru banii și resursele coloniei de sclavi lasi. .

Leo spunea...

Nu exista nici o dificultate intre cele doua anchete. Fiecare ancheta are cursul ei , cu partile ei , cu probele ei , cu motivarea ei , cu rechizitoriile ei , etc...In ceea ce priveste ancheta in care reclamanta este danjarmeria , mare minune sa nu fie , ca cei care au agresat-o sa fie chiar partenerii ei din "campul tactic" al strategiei stabilite in muntii scrovistei si prieteni ai lui oblio.

Iulian Mareș spunea...

Ce ar mai fi de adaugat?
Doar articole de cod penal si sau Constitutie, pe care doar unii le au la purtator, ca deh numai ei stiu unde si ce sa caute.... :)) (SB)

https://t.dcnews.ro/proteste-zoana-europarlamentar-doua-motive-care-scapa-opozitiei-din-romania_615601.html

Ein Stein spunea...

@avianyc
Cu toata dragostea, iar n-ai cugetat!
Jandarmii erau in dispozitiv indeplinind o misiune, cum dracu poti sa spui "înpotriva jandarmilor agresori". Pai jandarmii erau agresorii?
E ca si cum ti-ar casuna pe un individ oarecare, te duci sa-l caftesti, ala te snopeste in bataie dupa care tot tu cu coada pe sus faci plangere penala impotriva "agresorului" ca te-a cotonogit.
Urmarirea penala in cazul savarsiri infractiunilor de catre militari se face intr-adevar de catre parchetele militare. Aici ai dibuit-o. Daaaaar, pentru ca exista un dar, cineva trebuie sa califice actiunile jandarmilor ca infractiune, ori vezi tu aici e o problema pentru ca militarii sunt protejati in activitatea pe care o desfasoara de codul de procedura penala. De unde stii tu ca ce au facut jandarmii poate fi calificat ca infractiune?
Pe de alta parte raspunderea pentru infractiunile comise este DIRECTA SI PERSONALA. Ceea ce face acum parchetul este abuz de putere pentru ca nu exista niciun temei legal in anchetarea conducatorilor institutiei pentru "infractiunile" presupuse facute de cativa angajati ai institutiei. Pricepi cum vine treaba?
Daca parchetul ar dori intr-adevar sa limpezeasca situatia, dar nu vrea, acum are munca foarte mult usurata de cei care au depus plangeri penale. Ar trebui sa-i intrebe de sanatate pe plangaciosi ce au cautat la o demonstratie neautorizata si daca nu cumva plangaciosii au fost generatorii situatiei conflictuale. Pentru mine este evident ca situatia a fost initiata de manifestanti ca altfel nu avea cum sa apara. In toata mascarada iscata de parchet se uita un lucru esential, manifestatia nu a fost autorizata deci a fost ilegala. Faptul ca unii jandarmi au dat cu bulanul mai mult de cat era necesar trebuie lamurit insa nu trebuie incriminata institutia, ceea ce se face acum.

Iulian Mareș spunea...

Stein,
Nu observi ca si aci parerile sunt diferite, privind "misculatiile din procuratura, privind jandarmii"?

Iulian Mareș spunea...

Ein Stein,
"Cugetul" nu poate veni numai din slana si branza de oaie!
Acum, orice Ordin de Actiune (OA) are printre anexe si Reguli de Angajare a Fortei (ROE), ambele constituie documente juridice, care se semneaza si aproba!
Din momentul furtului pistolului puteau fi folosite, proportional si cf legislatiei, mijloace letale!
Cei care acuza jandarmii nu au habar de procedurile UE/NATO de actiune a fortei pt restabilirea ordinii publice! Si cum sa aiba procurorii timp de docunentare daca ei latra la proteste in fata Curtii de Apel!
Ca a luat 5 bastoane in loc de 2 nici nu conteaza; ca au luat gaz in nas si cei care nu aruncau cu bolovani nu este o problema pt ca si-au asumat mitingul neautorizat si in mare parte au mascat huliganii!
Data viitoare vor fi stropiti cu parfum A-Man/Mugler, de mosc!

Huhu Rezea spunea...

Procurorii militari nu au competența să cerceteze infracțiunile de distrugere de bunuri si ultraj împotriva militarilor jandarmi.
Pentru aceste infracțiuni, cu agravanta de constituire în grupuri organizate, a demarat cercetări penale Parchetul de pe lângă Judecătoria Sect.1

Pocurorii militari nu au nci competența de a cerceta infractiunile comise de organizatorii, instigatorii și executanții civili ai violențelor din 10 august, care au avut ca scop îngreunarea sau împiedicarea exercitării puterii guvernamentale. Pentru aceste grave infractiuni, pedepsite cu închisoare de pâna la 20 de ani, competent pentru a le cerceta este DIICOT, condus de recentul numit in functie,procurorul Bădilă, cel care a închis prostia de dosar, marca Johannis-Orban, cu Inalta trădare.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
DIICOT a inkis dosarul, dar prostul e încăpățânat; Orban vrea să știe și Tanzania cât este el de idiot!
Să-i urăm "succes"!...căci tocmai i s-a mai deskis un dosar la DNA!

avianyc spunea...

@ Huhurez
Pentru cultura matale juridică poți să mai citești încă odată competențele juridice ale procurorilor militari cf art 56 (4),(5).
Cred că ar fi spre binele domniei voastre.
Pun rămășag că jandarmerita asta a intrat în jandarmerie pe ușa din dos, prin mijloace neortodoxe precum mulți alții făcuți direct sof, comparativ cu cei din armată cu același nivel de pregătire rămași la gradul de caporal, maxim sergent.
Acești jandarmi nu au voie să bată și să gazeze oameni pașnici, chiar și în afara Pieței Victoria.
O palmă /pumn, etc date azi, constă mult.
Doua galerii de fotbal nu dau jos un guvern.
Eventual produc dezordine și își satisfac pofta de a se rățoi cu dușmanul lor nr 1, jandarmii de la ordine publică pe stadioane.
Se pare că cercetarea duce spre adevărații organizatori ai spargerii mitingului cu multă lume pașnică și asta duce la folosirea oricăror căi de atac.
Deocamdată, singurii abilități cf art 56 să cerceteze cazul sunt procurorii militare.

Iulian Mareș spunea...

Cred că se referă la pumnul cu box pe mână aplicat cetățeanului de 75 de ani!
Cred că l-a lovit pt că nu voia să cumpere niște jointuri!
Oricum, cel mai specialist este, mai nereu kibițul, cu condiția să nu-i pută gura și picioarele!
Este de studiat și legea de organizare și funcționare a jandarmeriei, cât și legislația UE!
Generalul francez, din jandarmeria franceză, vorbea prostii, nici nu știa pe ce lume este! Un simplu general! Alții știu cel mai bine... maeștrii anonimi ai dreptului!
Întrebare....dar dacă deskuse focul jandarmii din detașamentul de pază și apărare de la P. Victoria?

Huhu Rezea spunea...

@avia
Esti complet derutat!
Articolele respective spun ca procurorii ii cercetează si pe civilii care au comis infractiuni impreuna cu militarii.
In 10 august jandarmii si anarhistii nu au fost coparticipanti la comiterea aceleiasi infractiuni.
Puteau fi cercetati împreuna numai daca jandarmii pactizau cu anarhiștii si îi lăsau sa intre in cladirea Guvermului.
Civilii anarhisti au comis ultragierea jandarmilor si actiuni contra ordinii constituționale, iar unii jandarmi au ripostat disproportionat fiind pasibili de purtare abuzivă.Anarhistii si jandarmii nu sunt subiecti activi ai aceleiasi infractiuni.
Alaturi de jandarmi, ar putea fi cercetati de procurorii militari doar civilii din conducerea MAI care au coordonat apararea sediului Guvernului.
Procurorii nu au competență sa aprecieze comenziile date de comandantii Jandarmeriei pentru restabilirea ordinii flagrant incalcate de nebunii din Piata. Un miting neautorizat a degenerat in actiuni violente care puteau pune in pericol ordinea constitutionala.
Aici, procurorii au nevoie de expertiza unui specialist neutru in probleme de menegement al interventiilor pentru restabilirea ordinii publice.Or, generalul francez a spus ca intervenția a fost profesionistă.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
De la "maxim 6 cai frumoși" aștepți gândire juridică logică?
Totul la el este în logica #, 6 oi grase sau 6 leneși într-unul singur ordonând ankete lui moș Lazăr, cel mai halucinant PG!

Leo spunea...

Este "poliglotul" banila nu badila.
Apropos , stie cineva cine este primul ministru al "statului paralel" , ca pe prima ministra a Romniei paralele o cunoste o lume intreaga datorita perlelor , mai ales cei "Pristina"...

Iulian Mareș spunea...

Nimeni altul decât nevotatul Cioloș!
Dar cine-i guvernatorul statului Florida și primarul din Miami, cine sunt!

Gigi spunea...

Vad,mă minunez în același în același timp,ce scriu unii care au spus,sau pretind că au studiat DREPTUL la cele mai înalte
Universități de profil.
Le reamintesc celui(or) în cauză că nu se poate reține infracțiune,în niciun caz, dacă nu se îndeplinesc cumulativ elementele constitutive ale unei infracțiuni.
În cel mai bun caz(pentru cârcotași),se pot reține infr.de Abuz în Serviciu,dar numai individual,dacă există probe clare,în nici un caz colectiv sau asupra șefilor lor.Până la urmă răspunderea este personală.
Pe ce mă bazez:
-mitingul neautorizat;
-au existat elemente care au declarat încă dinainte cu câteva zile ce urmăresc de fapt;
-au existat grupuri care au instigat la violență verbală și fizică asupra org.de ordine(nu mai intru în amănunte,se cunosc);
-furt de armament;
-intenția clară de a răsturna ordinea constituțională etc,etc.
Dacă nu existau violenți,eu nu cred că mitingul lua o asemenea turnură,chiar dacă nu era autorizat.
Ce este dureros este că acuzele vin și din partea unor militari de carieră.Ce interes au,este simplu de înțeles în ceea ce-i privește.
Să lăsăm, totuși,organele abilitate să-și facă meseria că d'aia sunt plătiți,să scoată adevărul la lumină.

zambo spunea...

Parchetul militar ar trebui sa cerceteze pe cei de la Direcția financiara al armatei,pentru neachitarea legii pensiilor militare și secretizarea modului de calcul.

Huhu Rezea spunea...

@avia
Așa cum spuneam in topic, daca ai avea un dram de omenie și de empatie, nu te-ai lasă prostit de propagandă.Argumentele juridice nu pot fi acoperite cu lozincareli

ifrim spunea...

Si cand te gandesti ca sediile "tutulor"parchetelor adica procurorii sunt protejate de jandarmi!Pai daca sunt asa rai si odiosi de gazeaza hastagistii nevinovati suavi si gingasi precum galeriile de footbol atunci sa renunte la serviciile lor iar ministerul public sa-si contracteze firme private de paza,in oglinda precum guvernul a renuntat la serviciile SPP!

Ein Stein spunea...

Revin eu cu ale mele, pentru a tine flacara vie.
Dupa incheierea procesului electoral atat castigatorii cat si invinsii in alegeri incepeau sa numeasca conduceri pe la diferite institutii ale statului. Daca unii numeau seful la SRI ailalti numeau la SIE, ziceau ei pentru un echilibru, sa nu fie toata puterea in mana unei singure parti. Daca numeau unii la CCR numeau si ailalti, daca numeau unii la parchet numeau si ailalti la CSM si tot asa gastile isi imparteau institutiile. Evident ca cei numiti nici pe departe nu indeplineau nici macar standardele profesionale minime insa erau foarte credicnciosi binefacatorilor. Acum cand astia isi dau cu institutiile in cap de vad stele verzi sar de cur in sus ca se folosesc institutiile ca arma politica. Pai la ce va asteptati mai. Jos labele de pe stat.
Institutiile statului trebuiesc restructurate, reporfesionalizate si interzicerea numirilor pe functii cu atat mai mult numiri din partea partidelor politice. E singura sansa pentru destructurarea statului mafiot dar singura rau de tot, restul e vrajeala.
Mai am o intrebare, poate cineva sa explice de ce SRI are acelasi statut juridic cu al BNR spre exemplu, adica este independent? Care e logica?

Iulian Mareș spunea...

Oferim,
Corect! Sau, să-i notifice că ei, jandarmii, fiind prea agresivi, într-un moment de luciditate, pt a nu-i agresa și pe procurori, renunță la prestarea acestui serviciu!
Să-și păzească sediile singuri,...au și pistoale! Autogospodărire, păi nu?! :))

Iulian Mareș spunea...

Gigi,
De studiat la FF nu-i greu, dar l-au practicat? Sunt specialiști în toate și în nimic, de-o viață!
1 leu snopul!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Opriti razboiul romano-roman!

IAR99Army spunea...

EIN STEIN si HUHU
Degeaba incercati sa le explicati lui TIGRi 3 si LEONARD ca jandarmii erau in misiune si in dispozitiv si menirea lor era sa restabileasca linistea si ordinea publica prin metodele specifice si cu mijloacele din dotare in functie de gravitatea violentelor provocate de unii manifestanti. Ce ma mira la ei mai ales ca sunt fosti militari este ca habar nu au de tactica politieneasca ori a trupelor de jandarmeri si isi dau cu stingul in dreptul mai rau decit civilii. pai luptele si violentele de strada si in localitate au un specific aparte fata de luptele in cimp deschis despre care au fost ei invatati si nu poti intra in multimea isterizata ca sa ii extragi pe cei violenti ca altfel este sinucidere curata si s-a vazut ce s-a intimplat cu cei 2 jandarmi cind au trecut printr-o parte mica a multimii. Degeaba le spui ca a fost un miting neautorizat, neasumat de nimeni, ca jandarmii i-au somat ca la orele 22 sa paraseasca piata, ca le-au cerut celor pasnici sa se retraga ca sa-i poata identifica si retine pe cei violenti !!! dar astia 2 asa zis rezervisti militari sigur au fost membrii portocalii, ii pling mereu pe gabita si base, au avut anumite avantaje de la guvernarea portocalie si acum s-au dat cu hastagii rezist sperind ca vor fi iarasi la bucate. probabil ca astia 2 daca fereasca dumnezeu erau trimisi in vreo misiune sau in vreun dispozitiv fugeau ca iepurii, ei asa au inteles sa isi indeplineasca atributiile functionale ori datoria fata de juramintul depus.
iar tigri 3 daca a fost pilot asta fugea cu avion cu tot la inamic, el pactiza cu cei care l-ar fi atacat, si pot sa va spun ca in cariera mea de inginer de aviatie am constatat ca ori de cite ori se intimpla vreun eveniment(tragic/minor) sau incident in zbor pilotii incercau sa arunce vina pe tehnici desi in majoritatea cazurilor au fost fie erori de pilotaj din diferite cauze, fie nrespectarea instructiunilor de exploatare in zbor a aeronavelor, fie incercau ei niste agerimi ca sa impresioneze fie nu cunosteau tehnic foarte bine aeronavele pe care zburau. noroc ca existau cutiile negre, inregistrarile convorbirilor aer-sol, documentele tehnice de pregatire a aeronavelor, fisele tehnice cu parametrii de control la sol si alte aparate inregistratoare pe baza carora anchetele aratau adevarurile dar din motive de moral ale pilotilor nu se aduceau niciodata la cunostinta lor ori a colegilor lor care faceau parte din unitatile de aviatie militara.singurii care cunosteau cauzele reale erau doar cei din comisiile de ancheta.

IAR99Army spunea...

sa presupunem ca un astfel de miting s-ar desfasura la cotroceni, ca niste cetateni violenti ori nemultumiti de presedinte ar incerca sa intre in palatul lui KWI si jandarmii ar actiona identic, identic ca la cel din 10 august. Pai atunci sigur veti vedea ca TIGRI 3 si LEONARD in frunte cu KWI, PNL/PDL, hastagii# ii vor ridica in slavi pe jandarmi, vor spune ca au actionat legal, ca trebuia sa dea cu gaze ca sa ii disperseze, ca de vina sunt ciumatii rosii ca au vrut sa-l dea jos pe neamt si ca simpatizantii acestora s-au dedat la violente si mai mult ca sigur ca ii vor acuza pe procurorii care ii vor cerceta pe jandarmi ca au facut blat cu manifestantii ori cu PSD. dar ia ginditi-va daca jandarmii timorati in acest moment nu ar intervenii in nici un fel si i-ar lasa pe manifestanti sa intre peste KWI ori violentele s-ar lasa cu victime, care ar fi reactia lui TIGRI #, LEONARD si acolitilor lor de dreapta ? pai i-ar acuza pe jandarmi de inalta tradare, de faptul ca nu si-au facut datoria, ca nu si-au indeplinit atributiile functionale, ca au pactizat cu dusmanul, ca sunt incompetenti, ca trebuie dati afara din jandarmerie si dati pe mina tribunalului militar, etc. V-ati lamurit cum vad ei democratia ? Dupa ei : MAJORITATEA TREBUIE SA SE SUPUNA MINORITATII. Pai asta seara am vazut niste imagini la un post TV in care se vedea cum au intervenit in ultimele luni ori zile jandarmii din Franta, Belgia, Germania, Spania(catalunia) ori SUA si prin modul de interventie al acestora(foarte brutal, cu singe si multe rani si cu gaze ori spray-uri direct in fata manifestantului) i-au eclipsat in proportie de 80% pe ai nostrii care au fost foarte pasnici in comparatie cu acestia. Se aude TIGRI # si LEONARD # ?

avianyc spunea...

@ Huhurez
Pâna una alta parchetul militar nu a acuzat inca pe nimeni de savarsirea vreunei infractiuni.
Prin art 44 se poate realiza si reunirea cauzelor intr-un singur dosar care obligatoriu se va cerceta de instanta civila egala in grad sau superioara instantei militare.
Faza de cercetare presupune doar investigarea faptelor in baza plângerilor depuse de reclamanti. Incadrarea faptelor la infractiune stii bine ca presupune dovedirea a trei elemente constitutive ale infractiunii.Pâna la dovedire mai mănânci câteva pâini ((((((de la moara pzd.
Asa ca lasa parchetele sa-si faca datoria ,sa intocmeasca rechizitoriul si pe urma discutam.
Mi-ai raspuns la un comentariu fara sa-l publici. ”Te-a atacat” si pe dumneata cineva sau mai nou uiți ”de la mână pân la gură” ?

Iulian Mareș spunea...

Liviu Plesoianu doar a adunat datele de pe site-ul Administratiei US si a scris o scrisoare!
Ca sa stim bine cum stam cu coruptia si corupatorii:

https://m.activenews.ro/prima-pagina/Replica-usturatoare-la-apelul-ambasadelor-STOPati-exportul-de-coruptie-151635

Huhu Rezea spunea...

@avia
S-o luãm pe băbește, ca să înțelegi si d-ta!
Parchetele militare cercetează doar infractiunile comise de militari, nu și pe cele comise de civili impotriva militarilor, cum ar fi cele de ultraj. Daca printre anarhistii care au atacat jandarmii din fata Guvernului s-au aflat si militari, ceea ce nu este exclus, acestia vor fi anchetați de procurorii militari.

Stelian P. spunea...

@IAR99.Army
Nu ma pricep la aviatie dar mi se pare ca afirmatia de mai jos este mult exagerata:

...”din motive de moral ale pilotilor nu se aduceau niciodata la cunostinta lor ori a colegilor lor care faceau parte din unitatile de aviatie militara.singurii care cunosteau cauzele reale erau doar cei din comisiile de ancheta...”

Incredibil ! Ce treceau la concluzii cei din comisii si cine le mai vedea ? Cum se asigura prevenirea unor astfel de catastrofe daca tocmai cei implicati nu cunosteau cauzele deci nu stiau pe ce sa-si axeze pregatirea ? In presa, adica la cunostinta publicului, se prezentau basme in loc de adevar ? (nu de alta dar si pilotii citesc ziarele).
Daca asa lucreaza inginerii si alti specialisti din comisiile de ancheta atunci incep sa am dubii mari fata de pregatirea aviatiei noastre. Si in alte tari se procedeaza la fel ?

Iulian Mareș spunea...

IAR99,
Cu mare regret trebuie să-ți aduc la cunoștință că unul este sing.Av, nicidecum pilot! Sunt surprins că nu-l cunoști!....cei de la sing. nu erau tot "pe lângă voi"!?
Că, între timp, a devenit "prof. unv. de drept" strâmb, asta este o altă poveste..., clar plină de propagandă de partid dubios!
Salutările mele pt. fam. militară V.O./Craiova, (el, fost pilot)!

Dan B. spunea...

@Tigri 3:
Mă adresez îndeosebi tie, amintindu-ți că mie PSD mi-a „pus piciorul pe grumaz”, deci nu am motiv să-i fiu fan! Asemeni și altora, constat că ADN-ul ți-a fost „infestat”, motiv pentru care vezi aiurea, partizan, ceea ce se întâmplă sau ai vederea bună, dar neuronii-ți joacă feste; în asemenea condiții, când interpretarea faptelor este lipsită de logică, mă tot întreb cum dracu se face că dta și destui alți „nevertebrați”, deși am cam studiat în aceleași instituții, aveți o asemenea gândire toxică.
Mi-ai prezentat o lectie de drept specifică clasei pregătitoare, fără a pricepe că declanșarea cercetărilor privind modul de acțiune al Jandarmeriei a fost cauzată de „recomandarea” dobitocului cotrocenist, plângerile penale la Parchetul Militar sosind ulterior, după ce „tractoristul” Lazăr s-a conformat si i-o fi promis sefului de acolo steaua de general.
Dacă nici argumentele ante-comentatorilor mei nu le poți combate cu contraargumente, ești „irecuperabil”.
Dintre aviatori, se pare că ești singurul cu „defect funcțional”. Nu vreau să mă refer la ceilalți, căci mi-e greu să le inteleg motivațiile anoste.

Dan B. spunea...

@Ein Stein:

Sunt de acord cu opinia dtale, ref. la reforma instituțională și de personal in autoritățile centrale și locale, in serviciile secrete, ceea ce ar fi trebuit finalizate până acum, dupa sapte ani de guvernare a PSD. Avea dreptate răposata Cociorvan când spunea că „până și coada măturii ar trebui schimbată în DNA” și nu numai. Iohannis, partidele din Opoziție, serviciile secrete si DNA, incl inaltii funcționari publici din eșaloanele doi și trei ai instituțiilor statului, mare parte fiind diriguiți de către liderii statului paralel mafiot, au făcut tot posibilul, legal sau nu, să blocheze programul de guvernare al coaliției de guvernare.
Deși Dragnea este supărat pe ministrul Justiției pentru neinițierea demersurilor necesare amnistiei și grațierii, măsură promovată la inceput chiar de către T. Toader pentru prevenirea unor amenzi consistente din partea UE și necesara decongestionării penitenciarelor supraaglomerate, planul aducerii in DNA a 150 procurori din alte structuri îmi pare benefic și realist pentru soluționarea celor 11.000 dosare nelucrate, inclusiv, cred eu, pentru „igienizarea”structurii centrale și locale în timp.
Sau nu-ți amintești ca SRI a coagulat întâi, pe lângă cei cu pregătire specifică, pe foștii CI-iști? Ulterior, după o „scolarizare” scurtă, cei cu trecut anterior lui 1990 au fost eliminați progresiv din structură, locul lor fiind luat de către „boboci”.
Probabil, tot așa intenționează și T. Toader, ca după aducerea la zi a opisului dosarelor in cauză, să-i „măture” pe „dalmațienii” din DNA, asta fiind principalul motiv al aducerii celor 150 procurori în structură.

PS: Înclin să cred că T. Toader nu-și vrea pătată imaginea publică, internă și externă, doar pentru a-i face pe plac lui Dragnea, chiar dacă ar mai fi încă 5-6 mii de alți beneficiari.

Leo spunea...

IAR ,
Multumesc pt. cuvintele adresate. Esti un simpatic.
Mai sti ceva de Leon ? dar de Mitica ?

avianyc spunea...

Măi ”Huhurezienilor”, căiți-vă până nu-i prea târziu.
Altfel precis la anul umblati cu ghiața la cap !!!!!!
@IAR
Bine că avem încă un ”doct” pe blog ,evident după @ DAN.
Cu așa pregatire politiotă mă mir că nu v-a inregimentata tanti LOV in garda personala .

Intrebare de bun simț;
O fi părasit @ Leon ”Barca” lui Huhrez ,plictisit de airelile ”maestrului ” in propaganda ostila statului si nepublicator de comentarii fatale pentru huhurezieni ?

IAR99Army spunea...

@LEONARD
iti multumesc si eu pentru sinceritatea de care dai dovada. nu cunosc cine se ascunde sub ID LEON poate imi spui tu, cit despre Mitica la cine te referi ? la Dolea care este vicepresedinte ANNCMR Caiova?
@Mares
sincer nu stiu cine se ascunde sub ID TIGRI 3 si nu nici nu stiu din ce localitate este, daca imi spui tu numele lui iti voi spune daca ne cunoastem.
@Stelian P & Draghici Civilus(te-am nimerit ?)
Pentru stiinta ta : nu am spus ca vina pilotilor este de 100% dar cam 70-80 %, da, este din vina lor si te intreb daca tu stii in acest moment care este cauza reala a catastrofei de la Borcea de la mitingul din anul acesta ? Cit timp a trecut de atunci si nimeni nu mai spune nimic. Din ce am vazut la TV si din experienta mea acel pilot cu vreo 200 de ore de zbor in vreo 9 ani a fost trimis la moarte sigura de cei care l-au nominalizat sa participe la un miting unde se fac multe exercitii complexe si multe acrobatii deosebit de dificile, el neavind experienta necesara. Cind avionul a ajuns in pozitia cu aripile(planurile) perpendiculare pe sol portanta a fost zero si in acel moment s-a prabusit atingind solul cu unul dintre planuri. Dupa o catastrofa se oprea zborul o perioada si pilotii intrau la pregatire pe chestiuni generale de cunoastere a avionului, cazuri speciale si tehnica zborului, insa nu se faceau adunari sa se anunte ca pilotul a facut si a dres. Comisia de ancheta sigur ca intocmea un dosar de cercetare si puneau niste concluzii dar noua in unitate nu ni le aduceau la cunostiinta niciodata, probabil ca dosarul ajungea la conducerea Aviatiei militare si la Procurorul Militar de caz. Cind incidentele erau din vina tehnica se oprea zborul cu acel tip de aeronava in toata Aviatia Militara si se ordona un control tehnic la toate aronavele dupa care se intocmea un raport tehnic. iar daca se constatau defectiuni si la alte aeronave se remediau, se intocmea un buletin de exploatare ori de modernizare si apoi se relua activitatea de zbor. sunt multe de spus despre arma aviatie.acum te-ai lamurit STELIANE DRAGICIUS.

Iulian Mareș spunea...

IAR
Il gasesti pe Facebook....TAvia, traieste acum in SB, ATh......cu poze cu tot!
Daca nici pe FB nu-si trece nunele real, o fi un om urmarit de cosmaruri?
Sau un frustrat?