Un produs Blogger.

vineri, iunie 11, 2010

Pensiile speciale: OPOZITIA a facut BLAT cu PUTEREA!!!!!????

17 comments


Victor Ponta: Sunt sclavul aparitiilor media PD-L pregateste guvernul de opt ministere Crin Antonescu: PNL e dispus sa isi asume singur guvernarea


Asadar, opozitia, PSD si PNL, si-a asumat si ea, nedepunand cea de-a  doua motiune de cenzura, proiectul basenboc de recalculare a pensiilor militarilor si magistratilor.


Dupa expirarea celor trei zile de la asumarea raspunderii, adica joi 10 06 2010, proiectul legii de desfiintare a pensiilor speciale se considera adoptat de Parlament si urmeaza procedura promulgarii lui de catre Basescu, daca una dintre entitatile  mentionate de Constitutie nu supune legea unei verificari de constitutionalitate.


In timpul prezentarii Motiunii, evenimentele s-au desfasurat alandala: Sova, prezentatorul Motiunii,  a fost intrerupt de liberalul Melescanu; lumea nici nu a inteles care a fost obiectul motiunii de cenzura, daca ea s-a referit la proiectele ambelor legi pentru care Boc si-a angajat raspunderea.


Abia pe 10 06 2010, dupa expirarea termenului de depunere a motiunii, Ponta a dat o declaratie din care rezulta clar ca motiunea depusa luni nu se referea si la Legea privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, astfel ca ea se considera adoptata de catre Parlament, cu amendamentele aprobate de Guvern (nici nu stiu daca au fost amendamente).


Mai arunca praful in ochi ca, in marinimia lor, social-democratii, vor ataca legea la CCR. De parca nu o puteau face si dupa o motiune de cenzura, cum , probabil, se va intampla dupa respingerea Motiunii pe cealalta lege, cea de reducere cu 15% a pensiilor si cu 25% a salariilor.


Cel putin, liberalii lui Antonescu au tacut malc. Ei spun ca voteaza Motiunea de cenzura  depusa de social democrati si se fac ca ploua in privinta celeilalte legi.


Asadar, magistrati si militari,  solutia pentru pastrarea  drepturilor este atacarea, individuala, in justitie a deciziilor prin care Casele de Pensii vor comunica  recalcularea  drepturilor. 


 Ca sa nu mai vorbim de deserviciul pe care l-ar face opozitia, fortand CCR sa se pronunte in acest context politic si economic destul de complicat. Daca tot n-au depus motiune, opozantii  sa lase dreptul militarilor si magistratilor de a ridica exceptii de neconstitutionalitate in procesele civile de contestare a Deciziilor administrative de recalculare.

17 comentarii:

Ghita Bizonu' spunea...

La mica barfa ref pensiile militarilor.
Un unchi al meu a fost data fara din armata in 58 ( a doua oara ! ) . Un cumnat de-al lui idem. Am cunoscut o groaza de ofieti dati afara . Insa regimu ala comunsit nu a zis : ba cetatene nu=ti dau pensie ca ai slujit pe burggezi si ai luptat contra URSS !! ( desi unora le-a cam reprosat curcile de fier ) . Le-a dat pensie si ptr anii de razboi antisovietic . Si mai extra cazul unui fost alabgardist ajuns ofiter de graniceri ... ptr anii serviti sub drapel romanesc a primit pensie de la RPR ...

plano10 spunea...

@Ghita
Pana in 1965, militarii fostului regim burghez si cei care au lucrat in Siguranta si serviciile secrete au patimit in inchisori sau CM( colonii de munca), multi fara a fi condamnati.
Abia in timpul regimului Ceausescu au fost repusi in drepturi.
Cei care mai traiesc se vor stinge umiliti, din nou, de alt regim monstruos: Regimul Basescu!

Anca Boagiu a mai gasit un vinovat pentru criza din tara « Hai ca se poate! spunea...

[...] anul trecut am rămas fără guvern mai multe luni tocmai ca urmare a abuzurilor pe care le face ca preşedinte al Senatului, urmărind doar ordinele pe care le primeşte de la [...]

Cârcotaşu spunea...

@ Plano,
Mi se pare că nu poate fi depusă o moţiune de cenzură pe două legi, mai mult, un partid nu prea poate depune decât o moţiune de cenzură într-o sesiune a parlamentului. S-ar părea deci, că ar fi vorba de o "economie" în depunerea de moţiuni, de comun acord cu PNL-ul. De altfel, dacă cea depusă trece, iar guvernul cade, ambele asumări de răspundere cad.
Dacă greşesc te rog corectează-mă.

plano10 spunea...

@Carco
"ARTICOLUL 113
(3) Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

(4) Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114."
Intr-o sesiune aceiasi parlamentari pot semna o singura motiune de cenzura "normala", conform art 113, si tot atatea motiuni cate angajari de raspundere initiaza guvernul.
Boc a facut 2 angajari de raspundere intr-o zi, pentru a respecta textul Constitutiei. Aceiasi parlamentari puteau semna 2 motiuni de cenzura, daca le-o cerea partidu`, fara sa-si piarda dreptul de a mai semna una, pana la sfarsitul sesiunii, in conditiile art 113.
Legea recalcularii pensiilor este aprobata de Parlament inca de joi 10 06 si, daca este promulgata de presedinte, intra in vigoare chiar daca Guvernul cade la motiunea de martea viitoare.
Asa ca nu de economie de motiuni a fost vorba ci de o lipsa de vointa rezultata din calcule politicianiste.

Cârcotaşu spunea...

Mda, atunci să-i ia dracu'!

plano10 spunea...

@Carco
In privinta militarilor, Legea recalcularii ii afecteaza doar pe cei care au iesit la pensie din functia de sefi si cu salariul de merit pe ultima luna! Acestia pierd pana la 70% din pensia actuala. Ceilalti nu prea pierd, datorita prevederii ca stagiul complet de cotizare e 20 de ani.
Cei mai afectati de noaua Lege sunt magistratii.

De unde fac rost de niste oua stricate? « Hai ca se poate! spunea...

[...] Doresc sa il intreb pe aceasta cale pe Mircea Banias daca i se pare „corect si civilizat” ca partidul pe care il reprezinta sa FURE bani din pensia NESIMTIT DE MICA a tatalui meu? [...]

Cârcotaşu spunea...

Aiurea, toată lumea va fi afectată, cel puţin aşa văd eu lucrurile. Există totuşi speranţa că această lege nu va fi aplicată, fie pentru că va fi declarată neconstituţională, fie că nu va mai avea cine s-o aplice (e dorită doar de PDL). Să vedem, cum a zis orbu'.

plano10 spunea...

@Carco
Dupa cat de cooperanta a fost opozitia cu puterea... n-as zice ca n-ar avea cine s-o aplice.

mos alecu spunea...

@plano10 spune:
iunie 12, 2010 la 11:30 am | Răspunde
Salariul (solda ) de merit se dadea pentru 1 an (nu putea beneficia de ea doar in ultima luna inainte de pensionare) . Solda de merit reprezenta 15% din solda de functie ... deci eliminarea ei nu poate conduce la scaderea pensiei cu 70%...
Stagiul complet de cotizare de 20 ani este prevazut doar in aceasta lege (pentru recalcularea de moment ) dar in proiectul de lege unitara a pensiilor (aflat acum la parlament) stagiul complet de cotizare este de 30 ani...si nici nu se tine cont de majorarea ca urmare a decorarii cu Ordinul Meritul Militar.
Formularea 'ceilalti nu prea pierd' , nu este corecta... ei nici nu pierd nici nu cistiga... li se micsoreaza pensiile...la toti , absolut la toti .

plano10 spunea...

@ Coane Alecu
Scaderea de 70% este la cei care au avut functii mari si salarii de merit cand s-au pensionat. Cei care au avut functii si salarii de merit in perioadele anterioare pensionarii nu prea pierd.
As zice ca, intr-un fel, se face dreptate, ca se face o egalizare in jos.
Problema este la magistratii care au iesit la pensie inainte de marirea salariilor.
Legea care s-a aprobat prin nedepunerea de motiune este definitiva. Nu este cu caracter temporar, precum cea de reducere a salariilor si pensiilor.
Legea aflata in dezbatere la Camera Deputatilor va fi adaptata dupa aceasta lege... deja aprobata in Parlament. Daca, bineinteles, nu va fi lasata in uitare vesnica.
Basescu, Boc, cu sprijinul Opozitiei, si-au realizat scopul: desfiintarea pensiilor militare si pe cele ale magistaratilor.

Cârcotaşu spunea...

Bre Plano, mă lămureşte pe deplin precizarea cu privire la părerea ta, cum că: "As zice ca, intr-un fel, se face dreptate, ca se face o egalizare in jos".
D-apăi coane, îţi deteşi arama pe faţă! De fapt ţi se rupe ţie de pensiile militarilor, pe tine te roade numa' de tine. Militarilor poa' să le moară capra că ţi se pare că s-ar face dreptate, cum zici. Da' că voi nu plătiţi nici măcar asigurări de sănătate, deşi gratuitatea e statuată şi pentru militari şi vă doare-n cur, asta nu-i nici-un bai. Ehe! Propaganda băsesciană a prins şi la voi, la magistraţi, de parcă aţi crede că pentru voi poate fi bine, alege-s-ar prafu' de restu' lumii. Ha, ha, cică solidaritate. Încep să cred din ce în ce mai mult că merităm ceea ce ni se întâmplă, că mult prea tâmpiţi putem fi şi extrem de uşor de dezbinat.
M-ai dezamăgit foarte!

Cârcotaşu spunea...

PS - Chestia aia cu egalizarea în jos e demenţială. Păi dacă un general va avea pensie de plutonier adjutant, vă doresc ca un judecător la curtea supremă să aibă aceeaşi pensie cu un grefier.

plano10 spunea...

Draga @Carco
Nu te grabi in concluzii.
O cariera profesionala, inclusiv una militara, cunoaste urcusuri si coborasuri.
Actuala reglementare ii favoriza doar pe cei care au avut norocul sa iasa la pensie dupa o functie mare si cu salariul de merit. Dupa statistici ar fi cam 7-8 mii. Erau defavorizati cei care au avut functii si salariul de merit in perioade anterioare pensionarii. Acum, si pentru unii si pentru altii, baza de calcul va fi o medie intre veniturile obtinute pe intreaga durata a carierei. Cu siguranta ca media va fi mai mica decat actuala baza de calcul. Precizarea ca punctajul general va fi impartit la 20(stagiu de cotizare) si nu la 25, cat este acum, sau la 33, cum preciza proiectul aflat in dezbatere la Camera, ii avantajeaza pe cei care au pensii sub 3000 lei si pe cei disponibilizati.
La magistrati, daca nu se umbla la salarii, cei aflati inca in activitate nu vor avea prea mult de pierdut.

mos alecu spunea...

Toti pensionarii militari iesiti ininte de '98 (inainte de Ordonanta 7...aia cu restructurarea pentru NATO) au fost pensionati de pe functiile pe care i-a prins vremea...
Frustrati sint cei care (dupa '98 , cind tavalugul restructurarilor...disponibilizarilor... a inceput sa se roteasca nemilos) nu au inteles sa se dea deoparte (sa iasa la pensie) si 'si-au facut-o cu mina lor' (acceptind sa fie mutati pe functii inferioare , fara indemnizatie de comanda , fara solda de merit...) , crezind ca reducerea efectivelor armatei este reversibila , si ca vor reveni la statutul lor anterior... Acum , pe undeva pe buna dreptate , se pling si-i denigreaza pe ceilalti , cum ca ar primi pensii necuvenite...Culmea este ca si ei sustin aberatia legii unitare fara sa se gindeasca la faptul ca modul de calcul al punctajului de pensie tot defavorabil le este...
Iar ei , ca buni romani ce sint , se bucura ca va muri si capra celorlalti ("egalizare in jos") .
In legatura cu 'urcusurile si coborisurile' carierei militare : cariera unui militar este , pentru imensa majoritate , numai in urcare. "Coborisuri" nu se petrec decit la cei nepotriviti carierei...si s-au mai produs (dupa '98) la cei care nu au inteles ce urmeaza , si ce se va intimpla cu viitorul lor...acceptind 'coborirea' intr-o speranta fara nici-o justificare rationala...

plano10 spunea...

@Mos Alecu
Daca eram de acord cu aceasta lege nu mai puneam titlul "blatul opozitiei cu puterea"
Se pare ca nu intelegi ce se intampla si ce urmeaza, din moment ce aceasta lege a produs atata satisfactie in opinia publica( vezi comentariile pe site-urile ziarelor) incat opozitia s-a temut initial sa formuleze motiune de cenzura si astazi, prin gura presedintelui lor, liberalii au anuntat ca nu mai fac nici sesizare la CCR... sa nu fie acuzati ca sustin pensiile"nesimtite".
Cat despre frustrarile celor care au avut si coborasuri in cariera... esti cel putin neelegant! Poate uiti cate coborasuri s-au produs, atat inainte de 89 cat si dupa 89, din cauza dosarului de cadre si nealinierii la comenzile politice. Mai ales, dupa `89 multi mediocri, dar galagiosi si cu sustinere de partid, au fost cocotati in functii iar in armata au fost facuti generali la apelul de seara...
Amice, mai ai putin si ma invinovatesti pe mine, de parca eu am dat aceasta lege. :)