Un produs Blogger.

marți, februarie 21, 2017

Cum se calculează pensiile militare ale celor trecuți în rezervă fără drept de pensie.

57 comments
Legea 223/2015 reglementează situația militarilor trecuți în rezervă fără drept de pensie de serviciu în articolul 19... iar  a celor care nu au nici drept de pensie de invaliditate în art. 26.

Baza de calcul se stabilește ca la oricare pensionar militar, în condițiile art. 28.
Ordonanța de urgență nr.57/2015 a introdus o modificare în art. 29 privind la modul de calcul al procentului de pensie care se aplică bazei de calcul, în vederea stabilirii cuantumului pensiei, modificare mai puțin băgată în seamă de militari.
Dacă pentru militarii activi, care la trecerea la pensie nu au 25 ani vechime cumulată , din 65% se scade un număr de procente egal cu numărul anilor care lipsesc până la 25, în cazul art. 19 și 26 procentul de pensie se stabilește proporțional cu  numărul anilor de vechime în serviciu. 


Art. 29

(3) Cuantumul pensiilor militare de stat stabilite în baza prevederilor art. 19 şi 26 se determină proporţional cu numărul anilor de vechime în serviciu, la care se adaugă sporurile prevăzute la art. 24, în raport cu vechimea prevăzută la alin. (2).



Din câte se poate constata, contează numărul anilor de vechime efectivă plus sporul pentru condițiile de muncă.


Cum se calculează proporția din 65%, cota care se aplică pentru 25 de ani vechime cumulată?

Să presupunem că un militar a avut la data trecerii în rezervă 14 ani de vechime efectivă și încă 5 ani vechime suplimentară, pentru condiții de muncă. Când va îndeplini și condițiile de vârstă pentru pensie militară, potrivit Anexei la lege, procentul de pensie i se va calcula astfel:

25....................................100%
14 + 5......................................x
x = 19 x 100 : 25= 76%
Adică, vechimea efectivă de 14 ani + sporul de 5 ani pentru condițiile de muncă reprezintă 76% din vechimea cumulată de 25 ani, cerută pentru acordarea procentului de 65% din baza de calcul.
Aceeași proporție de 76% se va calcula  și din 65%.

65 x 76%=  49,4% 

Aici se adaugă și procentele corespunzătoare sporului pentru pensia suplimentară.
Acest procent se aplică la baza  calculată potrivit art. 28.



57 de comentarii:

John spunea...

Ordinea operațiilor este următoarea: „numărul anilor de vechime în serviciu”, „la care se adaugă sporurile prevăzute la art. 24”, „în raport cu vechimea..”. Deci:
(14+5)/25 = 0.76
Ca urmare, 0.76*65=49.4%

mirelamarinescu@917 spunea...

sa le fie rusine ,capitan cu grupa speciala de munca .cu vechime de munca mica , dar acel loc de munca a fost mut greu decat vechimea unuia cara a avut vechime completa de 25 ani ,fara nici o grupa de munca . contopist ,cadrist. asta care a stat in ture cu castile la urechi de i-a sunat apa in vap ,il jecmanesti . sa le ie rusine pentru modul in care le-a calculat pensia .RUSINE

Iulian Mareș spunea...

Btrenda
La STS?

doru spunea...

Nu e drept...eu am fost personal navigant(parasutist) 12 ani si grupa e an pe an ...adica 24 de ani plus 3 ani sc militara egal 27 ani vechime cumulata...ar trebuie abroga art 40 din ordonanta 57/2015...

Nicolae spunea...

Domnule H sint pensionat pe art 19 iar in 2018pot sa ma pensionez si in sist public mai pot opta sa mise calculeze perioada lucrata in armata pe L263 Va multumesc..


John spunea...

@huhu
Numărul anilor în serviciu la care se adaugă sporurile de la art.24 reprezintă vechimea cumulată. Și vorbesc având dovada, adică o decizie în cauză.

karadeniz spunea...

Bine că nu ați lucrat pe la casa de pensii! Când citiți articolele pe bucăți pot ieși și astfel de raționamente greșite.
Din moment ce art. 29, al.1, litera a, stabilește ca etalon al cuantumului pensiei acel procent de 65% din baza de calcul pentru o vechime cumulată de 25 de ani e normal și logic că aliniatul 3 se referă tot la vechimea cumulată.
Pentru cei care au o vechime cumulată mai mare de 25 de ani conform art. 29, al.1, litera b, acest etalon al cuantumului crește cu 1% din baza de calcul pentru fiecare an ce rezultă din diferența rezultată între vechimea cumulată și ce de 25 cu limitarea prevăzută de lege.
Pentru cei cu o vechime cumulată mai mică de 25 de ani conform art. 29, al. 2, se aplică invers același procedeu, din acel cuantum etalon de 65% se scade câte 1% din baza de calcul pentru fiecare an din diferența între vechimea cumulată a celui în cauză și cea de 25 de ani. Și aici este o limită astfel pentru o vechime în serviciu de minim 10 ani teoretic poți avea o pensie de 50% din baza de calcul in cazul in care nu ai nici un an vechime suplimentară dar practic chiar și cu 4 ani de scoală tot acumulezi in condițiile a 6 ani vechime in serviciu 1, 5 ani în CD deci faci cel puțin 11-12 ani vechime cumulată și atunci cuantumul minim al pensiei nu poate fi mai mic de 51% din baza de calcul.

Art. 29
  (1) Cuantumul pensiei de serviciu se determină în procente din baza de calcul, astfel:
  a) militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime cumulată conform art. 3 lit. f) de cel puţin 25 de ani, beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 65% din baza de calcul prevăzută la art. 28;
  b) pentru fiecare an care depăşeşte vechimea prevăzută la lit. a), la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul prevăzută la art. 28.
  (2) De pensie de serviciu beneficiază şi militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în condiţiile legii, cu o vechime cumulată de până la 25 de ani, cuantumul pensiei fiind diminuat cu 1% din baza de calcul prevăzută la art. 28 pentru fiecare an care lipseşte din această vechime.
  (3) Cuantumul pensiilor militare de stat stabilite în baza prevederilor art. 19 şi 26 se determină proporţional cu numărul anilor de vechime în serviciu, la care se adaugă sporurile prevăzute la art. 24, în raport cu vechimea prevăzută la alin. (2).

mirelamarinescu@917 spunea...

concret , capitan , fara drept de pensie in 1994 , calcul pe vechime 12 ani si 8 luni vrchime in armata ,grupaspeciala pentru 11 ani si 8 luni, acum dupa indexare si eliminare cas si impozit, net 1220 r .Totusidaca i se raspecta legea pensiilor asa cum a fost promulgata , calculul facandu-se asa cum era acolo cu 80si etc , situatia ar fi fost alta .Vedeti ,nu stiuau ei de unde sa tae si au gasit ,sa le fie rusine.

mosmartin16 spunea...

Corect e cum spune John Vll !

mirelamarinescu@917 spunea...

intreba pe brenda .dl M.totusi , ce iportanta are , asa este .

Huhu Rezea spunea...

@jojn
Aveți dreptate! Am făcut rectificarea. Era și pe blog o asemenea dezizie calculată potrivit art. 19.

karadeniz spunea...

@ Doru
La datele pe care le prezinți, conform art. 29, al, 1 litera a, ai vechime cumulata peste 25 de ani deci pensia va fi 65% din baza de calcul plus 2% pentru cei 2 ani în plus peste 25 de ani , plus 3% probabil pentru contribuția la pensia suplimentară adică 70 % din baza de calcul.

doru spunea...

Rusine...capitan 12 ani navigagant parasutist...egal 24 de ani vechime cu sporuri plus 3 ani sc mil = 27 ani cumulat...pensie militara in jur de 800 lei...mai este un pic si ma depaseste indemnizatia sociala care acum e 520 la anul 640 si tot asa...in opinia mea ar trebui abrogat articolul referitor la pensiile militare din ou 57/2015...ce ma doare este ca militarii au modificat art 29 din lege pt calculul procentului aratat in exemlul de mai sus ...

doru spunea...

Rusine...capitan 12 ani navigagant parasutist...egal 24 de ani vechime cu sporuri plus 3 ani sc mil = 27 ani cumulat...pensie militara in jur de 800 lei...mai este un pic si ma depaseste indemnizatia sociala care acum e 520 la anul 640 si tot asa...in opinia mea ar trebui abrogat articolul referitor la pensiile militare din ou 57/2015...ce ma doare este ca militarii au modificat art 29 din lege pt calculul procentului aratat in exemlul de mai sus ...

doru spunea...

Doru...revin si va informez ca am 14 si 5 luni ca militar...

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Corect este cum a explicat @john.
Este deranjant modul cum te adresezi. Ai preluat multe din țâfna curbei de nivel.
Greșești și dta când spui că în stabilirea proporției contează vechime cumulată.
Contează vechimea efectivă în serviciu, nu întreaga vechime cumulată, plus sporul pentru condițiile de muncă.
Nu facem aici un concurs de desteptăciune. Punem mână de la mână pentru a lămuri pensionarii trecuți în rezervă fără drept de pensie de ce li se calculează proporțional procentul de pensie și nu prin scădere din procentul de referință de 65%.

doru spunea...

Doru...revin si va informez ca am 14 si 5 luni ca militar cu tot cu scoala apoi parasutist...practic alte conditii 11 ani si 5 luni...multumesc dle karadeniz...dar nu am minimum 15 ani de sapca cum se spune...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez, dar eu stiam ca s-a cerut 80% in loc de 65%, se facuse modificarea pentru intrare in Parlament, ce Dumnezeu, a ramas batut in cuie 65% si nu s-a mai miscat nimic? Inseamna ca toti suntem buliti! Sau daca a fost adoptata in Camera cu 65% si apoi s-a modificat, CCR nu mai permite modificarea in Senat? Si eu ma cam incadrez la ce se discuta pe aici...Offf!

Huhu Rezea spunea...

@Doru
Pe d-ta te afectează procentul de referință de 65% stabilit de OUG 57.
Daca ești deja in rezervă e suficient să fi avut 10 ani vechime în serviciu. In acest caz
procentul pentru vechimea de 27 ani în cazul d-tale se stabilește tot proporțional din 65%.
Adică nu este 65 + 2= 67% ci 65 x 1,08 = 70,2% Nu ai platit și contribuție pentru pensie suplimentară?
Dacă ești activ nu indeplinesti condițiile pentru pensie de de serviciu.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
OUG 57 este în vigoare. Nu a fost încă modificată.
D-ta ai avut pensie de invaliditate, nu ai cum să te incadrezi în art. 19
și 26. La d=ta procentul de pensie se calculează prin scădere din 65% nu proporțional.

iceparu spunea...

Huhule@ scuza-mi vocabularul.Prin curtea lui Olescu a aparut unul ce se autodenumeste SOFERUL DE LA REMIZA care si-a propus sa-si rupa dintii in curul tau.

doru spunea...

Multumesc dle Huhu de ajutor...sunt trecut in rezerva din 2005 si pt a beneficia de pensie cf art 19 nu am varsta...abia peste 2 ani pot face cerere in rest datele sunt11.5 ani parasutist plus 3 ani sc mil..respectiv 14 ani si 5 luni ca militar... total cumulat 26ani...cer scuze nu 27... care ar fi procentul va rog cu tot cu 3% pensie suplimentara!?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea: Se pare ca se renunta la sumele fixe si se va retrece pe coeficienti. Azi a fost o consfatuire la Ministerul Muncii pe Legea salarizarii. Cine stie mai multe, poate sa ne transmita o schema a discutiilor?
-Multumesc pentru informatia cu calculul!

John spunea...

Proporționalitatea se aplică numai în cazul vechimii sub 25 ani.

mirelamarinescu@917 spunea...

dece a trbuit acest sistem de apicare alegii pensiilor,daca au dat un drept ,trebuia sa fie la toti ,Adica daca sepot pensiona cu 10 ani ,mai ales ca cei ma mult sant in anii inainte de 2000 ,trbuia sa fie aceasi mod de calcul,vad ca s-a tinut mortis sa ii pedeseasca ca nu au

Huhu Rezea spunea...

@John
De unde deduci că proporționalitatea nu se aplică în toate situațiile de pensionare potrivit art. 19?.
@ Doru
Poți să calculezi și singur.
26 x 100 :25=1,04
65% x 1,04 = 67,4%
67,4% + 3% = 70,4%

Unknown spunea...

Legea 223/2015,nemodificata,de catre guv.Cioloș prin OUG 57/2015,prevedea: se pleca de la 80% - cu plafonare la 100% cu adaugarea vechimii,adica 1% pt.fiecare an ce depaseste 25 ani cumulati.La procentul rezultat,se adauga PS si OMM,plus un procent de 15% stabilit de conducatorii de "trib".Daca cineva poate sa spuna ce reprezenta acest procent o poate face,oricum nu mai are nicio relevanta!
Faimoasa OUG 57/2015(Cioloș)-a scazut procentul de 80% din lege,la 65%,plafonat procentul max.la 85%.
Deci,se pleaca de 65% ,se include cei 1% ce depesc 25 ani vechime si PS,pâna max.85%,dupa care se adauga OMM. Rezultând un procent de pensie de:93,5%;97,75% si 102% din baza de calcul pentru:10%;15%si 20%, OMM.Cei care au vechime cumulata ce depaseste 45 ani,aceasta se pierde inclusiv,PS(pensia suplimentara).
Pentru ca este OUG,acesta trebuie trecuta prin parlament pt.a deveni lege.
Senatul a votat aducându-i urmatoarele amendamente: se pleaca de 80% din B.C.si se plafoneaza la 100% unde sunt cuprinse:vechimea cumulata(1% ce depsesta 25ani),PS si OMM.Mai mare magaria!
Acum,OuG 57,se afla la Camera Deputatilor care este for decizional.(de. aproape 1 an!?)
In ceea ce îi priveasc pe cei fara drept de pensie dl.admin H. a explicat destul de clar.
Corneliu,dta nu faci obiectul acestui art.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gigi, korekt! Mulumesc! Dar ce s-a discutat azi la Ministerul Muncii, stie cineva? Cica se rebaga coeficientii la calcul si se scot sumele fixe pe Legea unica a pensiilor...

karadeniz spunea...

Nu e nici o țâfnă, o să evit pe viitor asemene aprecieri deși păcătuiți mai mult ca mine pe chestia asta mai ales cu cei care nu vibrează ”uniți în cuget și simțiri” cu PSD-ul .
Ridic și eu mâna sus ca moș Alecu și recunosc că am greșit, derutat de o astfel de decizie pe art. 19 care o aveam în față și care i nu era calculată așa cum ați post eronat prima dată ci cum am spus eu. După ce ați corectat și am văzut comentariu lui moș Alecu pe facebook am înțeles și unde am greșit eu. La decizia în cauză deși avea doar 13 ani ca ofițer plus școala, datorita grupe AC avea multi ani peste 25. Aliniatul 3 de la art. 29 îi faultează doar pe cei cu vechime cumulată sub 25 de ani. Pentru ceilalți se aplică regula de la art. 29 (1) b. Normal ar fi fost ca și pentru cei de la art. 19 cu vechimea cumulată sub 25 de ani să se aplice tot art. 29 al. 2 iar al. 3 să nu apară.
Astfel acum al. 2 de la art. 29 se aplică doar pentru puținii dintre cei care ies la pensie pe art. 18 cu 20 de ani vechime efectivă din care doar 10 vechime în serviciu căci ei sunt singurii care ar putea sa aibă o vechime sub 25 de ani și doar aceia care nu au au lucrat toți acești ani în condiții cel puțin speciale.
Referitor la Doru dacă are 27 de ani vechime cumulată procentul de calcul al pensiei eu cred cum am spus eu dacă are și 3% pentru pensia suplimentară și mă bazez tot pe decizia de care vorbeam :
-Vechime efectivă în serviciu realizat - 18 ani
-Contribuție la fondul pentru pensia suplimentară 13 ani - 3%
-Vechime cumulată conform art. 25 = 31 ani
-Fără OMM/SOSP
-Procent de calcul al pensiei 74 %
Adică pentru 25 ani vechime cumulată in serviciu s-au luat 65% din baza de calcul, s-au adăugat încă 6% pentru cei 6 ani în plus diferență de la 25 la 31 și 3% pentru pensia suplimentară.

John spunea...

@huhu
1) Textul legii:

„Art.29...
  (2) De pensie de serviciu beneficiază şi militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, în condiţiile legii, cu o vechime cumulată de PÂNĂ LA 25 de ani, cuantumul pensiei fiind diminuat cu 1% din baza de calcul prevăzută la art. 28 pentru fiecare an care lipseşte din această vechime.
  (3) Cuantumul pensiilor militare de stat stabilite în baza prevederilor art. 19 şi 26 se determină proporţional cu numărul anilor de vechime în serviciu, la care se adaugă sporurile prevăzute la art. 24, în raport cu vechimea prevăzută la alin. (2).” [adică vechimea PÂNĂ la 25 ani].

2) Normalitate.. :)
Nu e firesc ca o persoană trecută în rezervă fără drept de pensie să aibă un procent mai mare decât una cu drept de pensie, ambele având aceeași vechime cumulată (ex. 26 ani).

Huhu Rezea spunea...

@JOHN
Proporția se stabilește raportat la vechimea de 25 ani.... nu sub 25 ani.
Ei s-au gândit că-i penalizează mai rău pe cei care nu reușesc să adune 25 ani vechime în serviciu plus vechime suplimentară, dar nu cred că au realizat că introducând proporționalitatea îi favorizează pe cei care adună mai mult decât vechimea de referință de 25 ani

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Am văzut si eu o decizie de pensie acordata pe art. 19 în care se calcula o vechime conform art 25, deși în acest articol se spune că nu este valabil și pentru pensiile deschise în baza art. 19 și 26.
Vechimea în serviciu plus sporul pentru condițiile de muncă, care contează în stabilirea proporției în art 29 alin.(3), nu este egală cu vechimea cumulată, potrivit definiției de la art. 3.

John spunea...

@huhu
Desigur, valoarea la care se raportează este 25, dar contextul se referă la vechimile raportate care sunt cele sub 25. Altfel, trimiterea din alin.(3) asupra vechimii trebuia să se facă spre alin.(1), pentru că acolo apare prima dată pragul de 25. Oricum, exprimarea alin.(3) nu e prea academică, dar a trebuit să fie înghesuită acolo prin OUG 57. Cât despre modul practic de calcul, iarăși mă bazez pe decizie concretă, deci nu-i favorizează pe cei cu vechime peste 25.

Unknown spunea...

Og57 este o escrocherie, argumente:
-am peste 30ani vechime efectiva in serv operativ(fara institut)/vreo 55ani vechime cumulata.
-dupa L223 eram cu un calcul vreo 150% dar dupa OG ceva peste 130% (plecare din 65%).
Cu alte cuvinte ma consider furat de cel putin 2x. Nu mi-a fost luat in calcul OM (15%) si vechimea de vreo 15 ani. Si mai intervine nemernicia sistemului ...de calcul:
- subordonat cu un grad sub si 7-8 ani ca promotie mai mic, birocrat de meserie, venit la operativ in ultimele luni cu intentie declarata de iesire la pensie a iesit odata cu mine si a reusit sa ia pensie mai mare (avea salariu de merit luat in 2009).
Ma intreb daca a fost afacere sa merg la munca cand oportinistul birocrat are castig mai bun. Nu mai zic ca Oscarul a fost inventat doar pentru cei obisnuiti cu biroul si .... caldurica !!!

karadeniz spunea...

@ Doru
În cazul acesta pensia va fi , în procente din baza de calcul, de 65%, plus 1% pentru acel an peste 25 ani plus 3 % contribuția pentru pensia suplimentară = 69%. Cum aveți probabil și ceva sporuri la punctul g, fiind trecut în rezervă în 2015 vă vor ajuta destul de mult la cuantum.
Sfatul meu este să demarați din timp, cam cu un an înainte de luna la care vă puteți pensiona, acțiunea pentru pregătirea a elementelor necesare pentru alcătuirea dosarul de pensie de către centrul militar de care aparțineți, mai ales dacă unitatea de care ați aparținut financiar nu mai este și va trebui sa va adresați la Pitești sau vreunui depozit intermediar de arhivă.
Funcție de anul ultimei gradații și a ultimei avansări cereți în scris de la unitatea care deține statele de plată o adeverință cu veniturile lunare defalcate pe o perioadă de până la 5 ani pentru a vă alege cele șase luni consecutive. Perioada poate fi și mai mică dacă ați primit ultima gradație și ultimul grad cu cel mult 2-3 ani înainte de trecerea în rezervă și nu ați avut anterior o funcție mai mare sau sporuri substanțiale. În baza adeverinței și a ceea ce spune legea și normele că intră în baza de calcul, identificați cele șase luni consecutive care vă aduc cea mai mare pensie. După ce a-și stabilit cele 6 luni mergeți la Centrul militar și solicitați întocmirea dosarului de pensie, ocazie cu care depuneți și cererea pentru actualizarea grupelor de muncă. Pe timpul școlii e posibil să veți doar condiții normale dar e bine să verificați și la fel verificați și stagiile/parctica din timpul școlii dacă a fost făcută la unități ce aveau CD sau AC, pentru că puteți beneficia pentru acele luni de altă încadrare in grupe de muncă.
Verificați documentele întocmite de centrul militar, inclusiv memoriu personal cu actualizarea grupelor de muncă. Insistați ca dosarul, corect și complet întocmit, să ajungă și să fie luat în evidență la CPS înainte de luna la aveți dreptul la pensie. Cel despre care vorbeam în comentariile anterioare s-a dus după ce avea dreptul la pensie iar până i-au întocmit dosarul și a ajuns la casa de pensii a pierdut efectiv 6 luni de pensie pentru ca pensia i s-a pus în plată dat din luna următoare celei în care a fost înregistrat dosarul la CPS.
Urmăriți în continuare pe site-urile de profil ce modificări mai apar în legislație în special soarta art.40 din Oug57/2015 și vă puteți eventual calcula deja viitoarea pensie.

John spunea...

@huhu
Tot pensie de serviciu se cheamă și la art.19. Însă, ori pe 19 (condiție minimă de 10 ani, dar fără maxim), ori pe 26, să presupunem că a fost dat omul afară sau și-a dat demisia după 20 ani de serviciu, nu a avut drept de pensie, iar vechimea cumulată poate lejer să atingă 33 ani. Asta ar însemna un procent de 85.8 (85) din prima, față de 73, al unuia pensionat cu aceeași vechime.

Huhu Rezea spunea...

Nu e loc de interpretare la art. 29 alin (3)
Nu poate să existe pensie deschisă în baza art. 19 care să nu aibă procentul de calcul al pensiei stabilit proporțional din 65%.
Doar celor care îndeplinesc condițiile pentru o pensie militară de serviciu, dar nu au vechime cumulată de 25 ani, li se scade 1% din baza de calcul câți ani le lipsesc din 25. Vezi pensiile militare de serviciu anticipate parțiale.
Pentru pensiile care se deschid in baza art. 19 sau 26, alin (3) al art. 29 nu distinge 2 modalități de stabilire a procentului de calcul al pensie, unul prin scădere din 65% și altul proporțional din 65%. Avantaj, dar și dezavantaj la stabilirea proporțională a cuantumului pensiei.

Iulian Mareș spunea...

Dunareanu,
Iti inteleg supararea!
Oskarul este pt lucrari de exceptie, care poarta semnatura!
El se acorda la 5% din functiile existente in stat si nu doar incadrate!
Dar, de multe ori lastarii nu cresc din cauza stejarului!
Cand functia de sef a fost vacanta, ati facut raport, s-a publicat vacantarea?

Cineva intreba despre Responsabil remiza!
El este vesnicul sustinator al lui KWJ, avocat-inginer, de renume mondial, Avyanic-Tigri 3!

mirelamarinescu@917 spunea...

SPUNE DL T2. ca se va intampla ceva .ca este in pericol legea 223 . oare ce vrea sa spuna? stie cineva ceva? De altfel ar ficazul sa fie refacuta si infelul acesta sa se elimine acea idiotenie cu HG -uri Sa se faca o lege clara siartivolele sa nu mai fie corectate prin fel de fel de artificii . DEci sa aflam si noi ,cumva daca se umbla la aceasta lege .

Iulian Mareș spunea...

Mireille,
Adevarat, L223 este in mare pericol sau a fost.....caci, s-a pierdut exemplarul nr.1!
De negasit!

tigri2 spunea...

@mirela, situatia nu este roza pentru noi daca mai marilor zilei le era teama de noi si luau in seama amenintarile lui Dogaru si a altora acuma teama lor a disparut , la aceasta contribuind si noi prin erodarea importantei si prestigiului lui Mircea , chiar de catre pensionarii militari. Bun , rau , cum este, avem si noi un steag sub care sa ne adunam, acuma am ramas singuri, rataciti printre cei ostili noua.
Mai marii zilei s-au folosit de noi, i-am sprijinit, am facut lobi in favoarea lor si acuma "n-au timp de noi, pe prostiile noastre(asa cum se exprima capo di tuti capi".
Ce sanse avem:
--continuarea discutiilor pe amendamentele ramase in comisiile CD si inaintarea lor spre plen pentru a fi validate
--anularea art.40 din OUG-57 si revenirea la legea 223 cu unele modificari necesare , rezultate in urma unor analize si exp[erimente directe
Se poate si rau, anume :
--ramanerea in vigoare a art.40 cu unele "imbunatatiri+in defavoarea noastra prin reducerea tuturor sporurilor la 30% si eliminarea multor"apendice " gen ID, IC, etc...
SOLUTIA
Conform proverbului romanesc:"Fa-te frate si cu Dracu' pana treci lacu'" ar fi cazul sa lasam fumurile si senzatia de automultumire deoparte si sa ne unim sub steagul pe care il avem, nu exista timpul necesar pentru confectionarea altuia.
Unii considera ca daca au 5-6-7000 de lei pensie sunt "regi".
Mai frati/ dusmani peste cateva luni, dupa ce se va aplica legea salarizarii unice acesti bani nu va vor ajunge nici de o "ciuca" la birtul din coltul ulitii!

mirelamarinescu@917 spunea...

ESTE o aiureala intreaga . sa ii ia dracu de nenorociti . Nu au fost capabili ,ca dupa ce au tot balbait legea pensiilor militare ani intregi , au scos una pe catre au jupuit-o . Pana la urma vad a ledea unitara afost mult ai clara .CE o fi ,o fi .

mirelamarinescu@917 spunea...

scuzati greselile ,deci ,legea facuta de boc .legea unitara ,pana la urma era mult mai clara. .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisorule, te rog sa-mi explici cu legea salarizarii unice, e posibil sa scada pensiile, sa ramana la plafon sau cu cuantum avantajos? Aceeasi intrebare o pun oricui ar putea da explicatii pe aceasta idee. Multumesc, si am pus-o ca sa stim cat sapun si funie sa ne luam sa ne ajunga sa le gfacem cadou guvernantilor, nu pentru noi!

Apropo: Va dedic tuturor postatorilor, in frunte cu adminul Huhu Rezea, melodia La birtutul lui Lenuta cantat de Sanziana Toader! Daca adminul, pe care-l rog s-o posteze sa ne-a creasca moralul, refuza sa ne-o posteze, o gasiti pe pagina mea, Corneliu Ifrim, asa ca sa moara talharul de case si idiotii sorosisti! Beti, mancati, iubiti-va si dansati sa li se puna pe suflete dusmanilor nostrii! Ihai, si Doamne, ajuta!

tigri2 spunea...

S-ar putea sa creasca cu vreo 10-20%.

tigri2 spunea...

@Cornelius , dupa noua grila de salarizare , pensionarilor le va reveni jumatate din maririle activilor(cred ca jumatatea lui cinci).
N-am studiat in amanuntime , doar asa , conform anexei 7...

--maior functi=2476-2782,
--lt col= 2864-3125, sporuri max 30% +alte kkturi se va ajunge in jurul a 50 maior si 55 lt.col, o crestere de vreo 1500-2000 lei , deci noua ne-ar reveni 8-1000 lei.
Suntem aruncati la coada clasamentului, nu uitati ca un viceprimar de comuna va primi 7000 si ceva , vre-un tractorist (mecanizator) sau "auto", frizer, ospatar etc
ma fut in ea Armata , am fost trasi pe sfoara , ne-au inse;lat am pierdut viata si sanatatea !

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tigrisorule, multumesc!

Iulian Mareș spunea...

KWJ a simtit direct in gura nobletea legii si nu a statului de drept!
A pierdut casa! Ghinion!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

VICTORIE: PENALUL IOHANNIS A PIERDUT CASA FURATA CU ACTE FALSE IN INSTANTA LA PITESTI! PITESTIUL ESTE EROUL NATIUNII, CA SI JUDECATORUL!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tigrisorule, ne-am ruinat vietile si sanatatea luptand pentru drepturile noastre constitutionale! Vesnic mutilati, vesnic tulburati, vesnic pe drumuri in cautarea dreptatii, vesnic traumatizati de imbecilii politici si unii dintre noi intrand chiar sin mormant! Am luptat mai mult decat GeneralulIzmana sa-si castige niste drepturi abuziv-politice cu grade luate la apelul bocancilor: Anul si galonul nemeritat! Ohooo, dar cati ca el n-au pensii nemeritate si uriase, si care de fapt marimea lor ne impiedica maririle noastre, facandu-i pe civili sa creada ca si noi le avem la fel, ca si gradele luate cu japca! Poate un ochiometru politic se concentreaza pe abuzivii si oportunistii astia politici care au golanit verticalitatea si Onoarea militara cu astfel de abuzuri strigatoare la cer!

iceparu spunea...

Tigri 2@unde naiba ai gasit tu lt.col. 2864-3125?Pe legea in varianta Plumb am gasit numai coeficienti,de unde trag concluzia ca solda de functie va fi influentata de valoarea sectoriala.Astept precizari.

tigri2 spunea...

Nu-ti dau sursa , cauta. de prea multe ori m-ai jignit si te simt ostil.

Huhu Rezea spunea...

@Iceparu, @tigri
Nu vă mai certați.
Uitați sursa aici:
http://www.huhurez.com/2017/01/draftul-cu-soldele-militarilor-in.html

mirelamarinescu@917 spunea...

deci la gradul de capitan se va majora solda dupa legea salarizarii unitare?

mirelamarinescu@917 spunea...

Casa lui iohanis era BLOC ,eu credeam ca este o casa obisnuita ,dar acea casa avea 10 apartamente , ce dracu facea omul asta cu atatia bani?sa vedeti ca va avea pretentia ca dupa ce nu vamai fi birou, presedite sa i se dea o casa ,masina , etc.... avarul

Huhu Rezea spunea...

Olguța Vasilescu a anunțat că proiectul legii salarizării va ajunge rapid în Parlament ca inițiativă asumată de coaliția majoritară, astfel încât, după o prelungită dezbatere, legea să fie adoptată până la sfârșitul sesiunii parlamentare.
vineri, februarie 24, 2017 Ștergere

tigri2 spunea...

Gurile rele vorbesc ca Armata este situata cam in coada grilei de salarizare, adica raman cu ce-au avutpe cand celorlalti li se da cam 56%.
Daca va fi asa, pregatiti-va de lupta!