Un produs Blogger.

duminică, februarie 21, 2010

-Ardelenii si social-democratia. Regionalizarea politica a Romaniei.

10 comments


Interviu Gandul: Eckstein, sfetnicul lui Basescu "Ba, frate romane, hai sa ne dezlipim de miticii de Bucuresti"



Test Ev.z : ardelenii s-au impacat cu miticii


Nu se prea dau ardelenii cu PSD, dar nici PSD nu le-a mai oferit prea multe posturi de conducere in partid, la Congresul de ieri.

Dintre vicepresedinti, doar 2-3 sunt de prin Transilvania. Noroc cu Consiliul National ales pe judete!

Adevarul e ca PSD nu este intr-atat de nationalist si nici populist ca sa fie pe placul ardelenilor. Proverbiala aversiune a ardelenilor fata de "miticii" regateni s-a pravalit cu supramasura doar asupra PSD.  Si n-as zice ca nu are temei. Multi activisti social-democrati "sudisti" sunt extrasi parca din schitele lui Caragiale.

Daca Ponta nu analizeaza cauzele pentru care ardelenii fug de social-democrati, PSD risca sa devina un partid regional, cu pondere doar in fostul Regat. Si in Transilvania sunt pensionari, someri, tarani, angajati platiti cu salariul minim etc, cei care, de regula, formeaza bazinul electoral al unui partid social-democrat.

Se pare ca nici liderii locali ai PSD nu sunt atasati de  valorile social-democratiei,  complacandu-se, precum Grupul de la Cluj, in combinatii  politicianiste si colaborari economice cu  liderii locali portocalii, deveniti intre timp lideri natioanali ai PDL.

De la disparitia PUNR, judetele din Transilvania s-au colorat in portocaliu. Ele au impus prin vot alegerea si realegerea lui Traian Basescu. Ele au asigurat ajungerea Aliantei DA la guvernare, ele au impus prin vot actuala guvernare PDL-UDMR.

Nu ar fi o problema apropierea ardelenilor de portocalii daca nu ar fi determinata mai degraba de un nationalism mai apropiat de cel al lui Ceausescu decat de nationalismul de tip Vadim-Funar.

N-ar fi o problema nici daca romanii din Transilvania si-ar indrepta preferintele politice spre PNL. Dar si acest partid obtine rezultate modeste peste Carpati.

Mai atrage atentia ca, dupa intrarea Romaniei in NATO si UE,  absenteismul de la scrutinele electorale este mai crescut  in judetele ardelene. Pasivitatea ardelenilor sa vina numai din perceptia ca nu mai exita pericolul maghiar? Posibil!

Continuarea actualei stari de fapt va duce la o regionalizare politica a Romaniei inainte de a se "infaptui" regionalizarea administrativa.

10 comentarii:

Ovidiu spunea...

Articol de nota 10
Am us un nou articol

Aliosa spunea...

@ plano10,
trebuie să recunosc că OVIDIU mi-a luat-o inainte si nu-i port pică ci respect.
Eu am ce am cu tine dar nu asa de rău incât să ne impiedice să comunicăm !
De ce nu mi-ai răspuns la emailul trimis ?
Eu nu sunt adeptul linguselilor si-i urăsc pe LINGUSITORI dar, ti-am dat dovada că sunt vertical in răspunsuri nu „ Vanghelistanalfabetce sugeladouăcapete ” ! Ai intrat pe bologul meu iar eu nu te-am recunoscut că nu ai vrut tu să te loghezi. Am cerut un răspuns dar ai tăcut . Eu stiu că esti un bărbat adevărat asa că, treci la atac ( adică răspunde-mi cum fac si eu acum cu tine )! Ai intrat in casa mea virtuală si dacă te-am jignit sau speriat cu răspunsul meu ,iti cer mii de scuze ! „ TĂCEREA E DE AUR ” dar in cazul asta pe mine mă doare rău că n u am de impărtit nimic cu tine . SĂ FII IUBIT DE CEI IUBITI DE TINE !

Aliosa spunea...

PS !
@ plano10 !
Intră pe aliosapopovici.wordpress.com si vei afla POZITIA unui REGĂTEAN vis-a vis de problema ardelenilor unde eu am cei mai buni PRIETENI !

plano10 spunea...

Salut Aliosa si fii bine venit.
Am intrat pe site-ul tau, dar nu anonim. Am indicat link-ul blogului meu. Nu am primit niciun e-mail de la tine. E drept ca nu am putut intra pe adresa de mail cateva zile... din motive tehnice. Te rog repeta e-mailul.
Aseara n-am putut posta pe blogul tau. Am fost respins.... Am crezut o clipa ca m-ai pus la index. :)
Daca e vorba de un raspuns la comentarii... il voi citi negresit. Am mai citit opiniile tele pe tema respectiva si mi-au placut.

Aliosa spunea...

@ plano10,nota 1o !
„ Eu sunt dintre acei cu ochi halucinati
Si mistuiti lăuntric
Căci am mereu idei ” !
Nu stiu de ce nu ai reusit să intri pe blogul meu că nu am pus nici o barieră. Acum că tu mi-ai demonstrat incă o data ( de parca-r mai fi fost nevoie ) că esti acelasi bărbat VERTICAL mă inclin in fata ta si-ti spun: JOS PĂLĂRIA !
Te implor sa ma crezi ca nu pun pe nimeni la INDEX cu atat mai putin pe tine !
Eu sunt un biet muritor ce cochetez cu INTERNETUL iar domnisoarele,doamnele si domnii care-mi raspund sunt cei mai buni amici ai mei de la care,acum in timp de nemeritate persiflari,astept o binecuvantare . Asa cum te cunosc din multe bloguri si postari tu ne esti un oarecine ci un dibaci comentator ce se respect[a pe sine si spune ce gandeste si ce traieste. Apleaca-te te rog frumos si taie-n carne vie iar de voi fi rautacios tu leapada -te de mine. Sa fii iubit de cei iubiti si nu ma menaja deloc de voi gresi fata de tine !

plano10 spunea...

@Aliosa
Nu stiu daca ai citit pagina- Despre mine. Acolo am scris asa:
"Decat sa ne relaxam prin vizite nocturne la moguli, hai sa ne relaxam prin comunicare virtuala, punad in pagina ganduri despre trecut, prezent si viitor. Fara incrancenare, patima sau vrajba. Poate gasim si solutii pentru ametirea sfidarilor zilnice.

O alternativa informala la comunicarea oficiala sau oficioasa."

tumubeijf spunea...

fkMdBW ovfkfqyvijjp, [url=http://mgdqdkgyajqo.com/]mgdqdkgyajqo[/url], [link=http://yodkeswyvxxr.com/]yodkeswyvxxr[/link], http://uijphfsomnpd.com/

plano10 spunea...

Link-urile date par blocate. Ce voiai sa ne spui?

Aliosa spunea...

@plano10,nota 10 !
Nu am citit poezia „ DESPRE MINE ” dar o citesc mintenas !
Sunt fascinat si inebunit după cifra 10 ( ZECE ) pe care ti-ai ales-o ca mare tribun. As vrea să mi-o agăt de „ alex ” dar nu vreau să fiu catalogat de plagiat. Intre noi fie vorba si spre DISPERAREA delatorilor mei,am absolvit ACADEMIA MILITARĂ cu NOTA 10 (ZECE ) la licentă. SĂ fii IUBIT de cei iubiti stimate plano10 !

plano10 spunea...

Felicitari pentru nota?!
Numai ca aici 10 semnifica ultimul an al primului deceniu din mileniul 3, ca sa reiau o mai veche disputa.