Un produs Blogger.

vineri, februarie 26, 2010

-MARIAN SARBU ---> 45% punct pensie!

2 comments
Mi-e cam scarba sa vorbesc despre aceasta hahalera dintre alte multele  care s-au pripasit prin PSD.  Dar...astazi a fost randul sau sa tina capul de afis... dupa deja devoalatul plan al base-n bocilor.

Sarbu si-a motivat plecarea pentru faptul ca ai sai  social-democrati le-au criticat... si chiar vor sa le scoata din viata publica... pe cele doua  fiice ale sale,  pe care  le-a zamislit, cu mare truda, in cele 9 luni de guvernare Basescu- Geoana:

-Salaria

-DisPensia

E vorba de cele doua legi unitare ale salariilor si pensiilor. Legea salariilor a trecut. Nu ar mai avea ce sa-i faca in fata injuraturilor de mama si de tata scrisnite de bugetari.

Cum vrea acest smecherila sa scoata portocaliii din gura pensionarilor pentru mult  discutata decuplare a valorii procentuale a punctului de pensie  de salariul mediu brut?

Vor pensionarii mentinerea punctului de pensie la  45% din salariul mediu brut?

Bineee... va  mentine Sarbu, cand ajunge ministru basescit, cifra fatidica , dar cu o mica... mare  ajustare: valoarea punctului de pensie sa nu fie mai mare de 45% din salariul mediu brut! A declarat astazi pe A3.

Printr-o perversa tehnica  legislativa, tatal din flori al legii unitare a pensiilor da posibilitatea base-n bocilor sa faca punctul de pensie si 30%  fara sa fie acuzati ca incalca legea.

Prevederea ar mai ascunde si o posibila repozitionare a guvernului pentru situatia in care criza economico-financiara s-ar prelungi si salariul mediu brut ar continua sa descreasca. Astfel  actuala valoare a punctului de pensie- 732 lei- ar reprezenta  mai mult de  45%  din salariul mediu brut.

Inovatia lui Sarbu ar da posibilitatea guvernului sa mai si scada din valoarea unui punct de pensie, pentru a nu depasi 45%, nu?

Bine ca a plecat! Rau ca se duce in guvern.

2 comentarii:

Arheus spunea...

Stiu ca sunt in afara tematicii de discutie, insa vreau doar sa va recomand - si cititorilor blogului dvs, in acelasi timp - un site educational, civic, de analiza economica si opinie in favoarea libertatii si a proprietatii private: www.ecol.ro
Cred ca merita sa va inspirati, din cand in cand, si din ideile de acolo.

plano10 spunea...

@Arheus
Multumesc pentru invitatie.
Aici nu ne propunem dezbateri teoretice despre pensii. Si nici sa justificam oficios masurile guvernantilor -cu pretentia de rol educational si civic.
Reactionam la masurile iminente pe care guvernantii sunt pe cale sa le introduca in reglementarea sistemului de pensii.
In acest post am scos in evidenta care este deosebirea intre actuala reglementare a valorii procentuale a punctului de pensie-( 45% din s.m.b.e)- si cea pe care o are in vedere Marian Sarbu(posibil ministru al muncii- dupa independentizare) pentru proiectul legii unitare a pensiilor, in care ar mai introduce 2 cuvintele( pana la 45%).