Un produs Blogger.

sâmbătă, august 20, 2011

Dupa revizuire, au crescut mai multe pensii militare la MApN decat la MAI.

103 comments
Conform datelor statistice comunicate in luna august 2011 de cele doua ministere, situatia revizuirilr se prezinta astfel:
La MApN, unde se pretinde ca au fost revizuite toate cele 76 888 pensii;

- Numarul total de pensii revizuite: 76.888 pensii;
-Numarul de pensii cu cuantum redus : 7.551 pensii ( 9,82%)
-Numar de pensii al caror cuantum creste : 69.151 pensii ( 89.93%)

La MAI, dupa datele statistice comunicate vineri 19 august a.c. de secretarul de stat, Ioan Dascalu, din totalul de 65 348 pensii revizuibile, in cazul a 60% procesul a fost finalizat, rezultand urmatoarele:

- 82,55% dintre pensii vor creşte cu 661 de lei pentru ofiţeri şi cu 488 de lei pentru subofiţeri.
- 17,45% dintre pensii vor stagna sau se vor reduce, respectiv cu 488 de lei pentru ofiţeri şi 122 de lei pentru subofiţeri.
Se estimeaza ca procentele vor ramane apropiate dupa finalizarea intregului proces de revizuire.

Din simpla comparare a datelor rezulta ca in MApN  procentul pensiilor care au crescut este cu 7,38% mai mare ca procentul pensiilor care au crescut in MAI.

103 comentarii:

mos alecu spunea...

Deci ... la MApN "se pretinde" , iar la MAI s-au re...re...re... doar vrea 60% ...
Fie si numai aceste elemente si este suficient pentru a trage concluzia : legatura dintre titlul articoluli si continutul lui este de genul "Radio Erevan" ...

Ca sa nu mai spunem ca cele 'pretinse' de capii celor doua institutii nu pot , si nu vor putea fi niciodata verificate/confirmate ...

Plano10 spunea...

@mos alecu
Cifrele date de MApN sunt confirmate si pe calculul excel realizat de @Trofin pe datele din tabelul cu pensiile revizuite publicat de Oprea.
Am spus ca MApN pretinde... pentru ca intre datele publicate pe 9 iunie si cele prezente sunt multe diferente, in special la cei care in iunie apareau ca au pensia neschimbata fata de cuantumul pe L 164/2001.
Consider ca este normal ca la MAI sa fie mai putine pensii marite, dupa revizuire, pentru ca la acea Casa de Pensii majorarile pt conditiile de munca s-au aplicat, in baza unei hotarari judecatoresti, date in favoarea ACMRR din MAI, inca din 2003-2004.La MApN aceste majorari au inceput sa se dea, la cerere, abia prin 2008.
Verificarea va fi facuta in luna decembrie.

mos alecu spunea...

N-am inteles ... MApN face un tabel si , prin simpla numarare , spune ca x% pensii au crescut ... Trofin foloseste ACELASI tabel si , tot prin numarare , spune ca tot x% pesii au crescut ... unde-i confirmarea exactitatii datelor ???

In decembrie MApN va publica (?) un alt tabel ... si se va repeta procedura de mai sus ... unde si cum va fi facuta verificarea ???

Plano10 spunea...

@mos alecu
Esti prea carcotas!
Crezi ca isi permite Casa Sectoriala a MApN sa dea decizii de revizuire cu alte cuantumuri decat cele existente in tabelele publicate? Unii au si primit deciziile de revizuire cu sumele publicate in tabel.
Altii primesc inca din ianuarie pensiile recalculate si marite si nu mai asteapta revizuire pt ca au avut adeverintele de venituri complete.
Pai... nu ar tipa in presa si pe bloguri, in decembrie, cei care se vor simti ca au fost pacaliti?

bazel09 spunea...

@mos alecu
Are drepatate Plano. Cărcotaş!...dar şi continuarea. Crezi că n-ar urla "civilii" lui Dogaru peste tot pe sticlă ?

maiag spunea...

nene
am subordonat care a iesit la pensie la 41 de ani
are pensie revizuita 18 mil net
ce vrei mai mult
a iesit maior
cred ca pentru 17 ani de cascheta e destul
sa fitzi iubitzi

mos alecu spunea...

@Plano10 20 august 2011, 23:33 :
Prima : citi beneficiari au cunostinta despre existenta acelor tabele (beneficiari care sa tipe) ?
A doua : se vede treaba ca se uita de prevedere din lege referitoare la recalcularea pensiei , din initiativa platitoruuli ... oricind se poate spune ca s-au gasit valori noi ale veniturilor realizate in perioada de activitate ; veniturile anterior folosite (care au generat pensie mai mare) fiind dovedite ca eronate ...

Plano10 spunea...

@mos alecu
Sunt suficienti cei care au consultat Tabelul ca sa nu poata trece neobservata o eventuala incercare de dezinformare.
Numai pe blogul acesta topicul cu Tabelul a fost deschis de peste 30.000 de ori.
Daca nu toti pensionarii militari au acces la Internet, au copii, rude sau cunostinte la care apeleaza pentru a afla ce pensie le-a facut Base.

mos alecu spunea...

@Plano10 21 august 2011, 09:29 :
A nu ne 'imbata cu apa rece' ... Numai eu deschid tabelul de sute de ori pe zi ... Tot putini ramin cei care stiu despre ce este vorba...

mos alecu spunea...

@Plano10 21 august 2011, 09:29 :
Si , repet :
"oricind se poate spune ca s-au gasit valori noi ale veniturilor realizate in perioada de activitate ; veniturile anterior folosite (care au generat pensie mai mare) fiind dovedite ca eronate ..."

Don Corleone spunea...

@plano10
corect,corect,corect de 3x corect
@mos alecu
Zaaaau!!deschizi tabelul de "sute de ori pe zi"??
hai ca m-ai dat gata!
Daca e sa fim carcotasi se poate spune orice oricand despre oricine/despre orice lege si cum visam noaptea vorbim dimineata,dar sa ne pastram totusi intr-o minima logica.Nu crezi??

Don Corleone spunea...

@mos alecu
Nu e loc de suparare dar totusi de "cate sute de ori pe zi" de doua sute sau opt sute?.
Sa fac si eu un mic calcul sa vad daca mai ai timp macar sa respiri,ca de mancat sau spalat pe dinti nici nu se mai pune problema.

mos alecu spunea...

@Don Corleone 21 august 2011, 12:48 :
Daca inca nu esti convins ca statul 'rominesc' din zilele noastre "spune orice ...despre orice lege" inseamna ca esti tare naiv ...

Cit despre calcul ... il poti (daca poti) face si pe un anumit interval presupus de catre tine ... ce ? ... la lansarea rachetei ... o lansai , mai intii , masurai distanta pina la locul unde a cazut , introduceai elementele de tragere rezultate ... si pe urma o lansai iarasi ? Sau : apreciai distanta , introduceai elementele de tragere si lansai racheta ?

maiag spunea...

mos alecu
nu stiu inca in ce barca esti
se pare ca oscilezi
inconsecventza dauneaza grav credibilitatzii
sa fii iubit

Don Corleone spunea...

@mos alecu
Pare tare, tare rau dar in nici-un caz NU functioneaza in acest fel RAA.
Totusi mi-am dat si eu cu parerea la gogomania spusa de tine.De ce te superi??
Uite ce ai scris!Binevoieste a observa te rog ca e trecut si 'faimosul' interval de timp de care faci caz.

"Numai eu deschid tabelul de sute de ori pe zi .."

Eu te apreciaz foarte mult dar in acelasi timp ma enervez cand vad ca unii au convingerea ferma ca nu gresesc /nu pot gresi niciodata,ba mai mult persista in greseala cu o incapatanare demna de o cauza mai buna.Ce o fi asa mare greutate sa recunosti o greseala?Mai ales ca aici pe aceste"bloage" nici nu au importanta prea mare.Ca doar nimeni nu-i perfect.
O seara buna!

Cred ca este bine sa mai lasam din "arogante" ca si altii au dreptul sa traiasca pe aici

mos alecu spunea...

@maiag 21 august 2011, 17:45 :
N-am vazut ... "consecventa" la tine ... Asa ca se mai poate discuta dupa ce iti vei expune , si tu , parerile/punctele de vedere , mai des/mai consecvent ...

mos alecu spunea...

@Don Corleone 21 august 2011, 18:37 :
In legatura cu RAA ...tocmai de aceea am spus , cum am spus ... pentru ca imi imaginam ca NU FUNCTIONEAZA IN ACEL FEL ... in ideea de a te determina sa faci 'calculul' la care te refereai ...

Cit despre ceea ce te intriga acum ... sutele de accesari ... 2 sau 10 (sute) ... medie = 6 ; ori 1 minut (pentru a observa ca s-a/nu s-a modificat ceva = 600 ' = 10 h ... adica ramine timp suficient si pentru 'respirat ... si de mincat , si de spalat pe dinti' ... asta , in ideea , ca n-ai reusit sa intelegi ca voiam sa arat faptul ca numarul de accesari al unui 'site' nu reflecta numarul de persoane care au citit acele informatii (putind fi o singura persoana care realizeaza toate acele accesari)

Don Corleone spunea...

@mos alecu
am inteles ff bine problema e alta si doar ai vrut "sa-i dai peste bot"lui plano(te rog sa observi/observati ghilimelele)
Indiferent cat de tare "te cramponezi" nu inseamna ca ai si dreptate
P.S.Hai sa-ti mai spun ceva!
de ce deschizi "de sute de ori" tabelele alea nenorocite si nu doar O SINGURA DATA,lucrand in paralel si cu alte programe,site-uri,bloguri whatever.Hai ca deja pot demonstra ridicolul situatiei si crede-ma chiar NU VREAU!!
Eu nu imi mai pierd timpul cu aceasta discutie inutila din pdv al meu.Cine are bunavointa poate judeca cu capul lui "propriu si personal"
O seara frumoasa va doresc!!
Case closed(cum zicea un "destept")hi,hi!

constantin spunea...

Stie cineva, tabelele de pe site-ulM.Ap.N. se mai actualizeaza ???? S-au gasit perioadele lipsa ??? S-au gasit primele din economia nationala ?? Se introduc anii de dupa pensionare, pe baza de venituri si carte de munca in original ??? Asa a zis oprea, sa le ducem repede sa se recalculeze recalcularea !!!

Plano10 spunea...

@constantin
-Urmariti si dvs daca apar modificari in cuantumul scris in dreptul cuponului dvs; am intelers ca sunt modificari doar la pensiile care anterior apareau in acelasi cuantum ca pe Legea 164.
-Anii de dupa pensionare nu se introduc decat daca ati trimis cerere de recalculare la Casa Sectoriala, insotita de Adeverinta de la Casa judeteana de Pensii cu stagiile de cotizare.

constantin spunea...

Am trimis de doua luni !! Nicio modificare pe tabel, niciun raspuns ! Doar confirmarea de primire a recomandatei ! In rest, tot asa, cu 10 milioane mai putin ! Bani de lumanari pentru PDL si UNPR !!!

Plano10 spunea...

@constantin
Daca aveti 1000 lei mai putin decat pe 164 inseamna ca pensie este deja revizuita si sunt slabe sperante sa se modifice semnificativ cand veti primi decizia.
-V-am mai spus ca recalcularea stagiilor stagiilor ulteriore se face dupa terminarea revizuirii.
Cele doua operatiuni, revizuirea si recalcularea, nu pot aparea pe aceeasi decizie.

Don Corleone spunea...

O mie de lei mai putin?????
E nasol rau de tot(reprezinta 62% din pensia mea actuala,NET)Ia vezi cat e 100%!
Acu e una din doua:
1-ori au "pecit-o" rau da rau de tot contabilii lu' peshte din DFC
2-ori constantin e un "invartit"la fel de "rau da rau" de tot.
La el aia o mie de lei cat reprezinta in procente????tot 62%ca la mine, sau doar 10% ca se schimba calimera.Poate are 100 bulioane si plange dupa maruntis??. Ne da si noua nr. de cupon de pensie ca sa vedem si sa nu vorbim in balarii???
Las ca ne "lamureste" mos alecu">imediat face el din alb ,negru si din negru,alb

Care o fi oare adevarul?????

Plano10 spunea...

Oricum, scaderea de 1000 lei nu putea fi decat la un disponibilizat cu vechime putina si cu ultimul/a salariu/solda baban/a.

constantin spunea...

@ Don Corleone
Adevarul este ca dumneata jignesti oamenii ! Nu sunt nici ,,invartit" , nici cu pensie de sute de milioane !!Pensia pe L.164, mi-a stabilit-o M.AP.N..Gandesti ca un caporal invidios.Repet, am iesit in cond. L.164 si nu aveam cum sa-mi stabilesc eu pensia !!!Nu este corect ca la recalculare sau revizuire cum ii mai spune acum, la unii sa socotesca anii lucrati in civilie inainte iar cei care au fost iarasi diponibilizati prin legea cumul pensie salariu , nu !!Daca te intereseaza, sunt ofiter superior in rezerva, specialitatea vanator de munte !

Don Corleone spunea...

@constantin
Nu jignesc pe absolut nimeni!
Eu am cerut doar niste raspunsuri simple matematice(elementare)tocmai pentru a nu da loc interpretarilor.
Daca poti da raspunsuri obiective matematice este ok.De literatura nu am nevoie,am ce citi
Deci am pus doua intrebari simple verificabile matematic.Astept un raspuns-doar unul corespunde adevarului-altfel nu se poate!!

Don Corleone spunea...

@plano10
concluzia ai cam tras-o deja in postarea ta de la ora 00:00.Eu vroiam sa aflu din gura "impricinatului" ca el se plange nu eu.
DE CE a aparut ultimul salariu/solda babana???
Aaaaaaa??ca eu sunt prost si nu pricep.

Don Corleone spunea...

@Robert Horvath
Iti recomand

http://militar.infomondo.ro/
succes!!

ilie de la scularie spunea...

Curleoane daca tot recunosti ca 'esti prost si nu pricepi' , ce te mai strofoci sa primesti niste raspunsuri , ca tot degeaba ar fi la mintea ta...

mos alecu spunea...

@Plano10 26 august 2011, 00:00 :
"vechime putina" insemna procent mic din baza de calcul ... Cit de "babana" sa fi fost baza de calcul (seful SMG putea avea vreo 6.000 lei ... cu toate 'sporurile' din L.138/99) , deci cit de 'babana' sa fi fost baza de calcul ca aplicindu-i-se un procent de sub 60% (vechime mica) sa rezulte pensia 'clamata' de cel caruia ii sustii afirmatiile ...
Daca ar fi fost magistrat imbracat in uniforma militara ... s-ar fi justificat ... dar la ei "nu se pune" .
Complicata-i 'martimetica' asta ...

Plano10 spunea...

@mos alecu
Daca dl @constantin ne spune cat a avut vechimea efectiva si grupa de munca, am putea deduce ceva, ceva...Asa...!
Dansul vorbeste si de primele din economia nationala...care or fi fost luate in consideratie atunci si acum astia nu i le mai gasesc.
Ca sa pierzi 1000 de lei pe revizuire nu este posibil decat daca baza de calcul pe legea 164 cuprindea venituri mari, nepermanente, numai pe ultimele luni de activitate.
Procentul minim varia intre 60-64%, functie de grupele de munca.

mos alecu spunea...

@Plano10 26 august 2011, 16:34 :
Vorbe , vorbe , vorbe ... 'primele' din economia nationala nu sint/nu erau prevazute a fi luate in considerare in L.164 ... cel in cauza vorbeste despre ele in ideea ca ar mai putea obtine niste puncte in contextul actual...
Eu pierd aproape opt sute ... cit mai este pina la 1000 ? ...Si nu am avut venituri 'nepermanente' numai pe ultimele luni de activitate ... le-am avut 'permanent' in multi ani (ultimi) de activitate ... si am 29 ani efectivi ...

Hai sa nu mai amestecam prevederile L.164 (bazate , pina la urma , pe 'martimetica' , cu justificari generaliste ... folosibile in multe alte situatii ... mai ales situatii care admit justificari fara nici o 'folosinta' practica ... bla-bla-blauri bune de ametit 'masele largi populare/votante'

Plano10 spunea...

@mos alecu
Matematica este si in Legea 119/2010. Insa, nu opereaza cu cele mai mari salarii, ci cu "media" salariilor pe intreaga cariera...punctul de pensie.
Din cele opt milione diferenta...trei- patru provin numai din faptul ca in ultimul an ai avut salariu de merit, plus n x 2% pentru anii de vechime care depaseau stagiul complet de 25 ani.

mos alecu spunea...

@Plano10 26 august 2011, 18:59 :
Vai , ce fericit sint ca a reusit cineva , in sfirsit , sa ma faca sa inteleg cum este cu legile astea ale pensiilor ... Chiar eram ingrijorat ca 'voi muri prost' ... dar acum , dupa aceste explicatii atit de bine documentate ... pot muri linistit ...

Plano10 spunea...

@mos alecu
Nu stiu cum se face ca mai toti cu vechime de 30 de ani spun ca le-a crescut pensia, dupa revizuire, si d-ta spui ca ti-a scazut si inca ...cu 800 lei.

maiag spunea...

si totusi primele din economoa nationala nu se iau in considerare la punctaj?
dar al 13 lea salariu?
stiti pe cineva care a re decizie in care se tine cont de elementele de mai sus?

Plano10 spunea...

@maiag
Citeste anexele la OUG nr.1/2011 , Legea 165/2011( le ai aci pe blog) si vezi ce venituri se iau in consideratie.

mos alecu spunea...

@Plano10 26 august 2011, 19:44 :
Pe ce se bazeaza afirmatia : "mai toti cu vechime de 30 de ani spun ca le-a crescut pensia, dupa revizuire" ? . Cine si citi sint acesti "mai toti" ; unde , cind si cui au spus ca le-a crescur pensia ?

maiag spunea...

plano
am citit si se iau in calcul
intrebarea era daca are cineva decizie in care sa tinut cont de le.eu am facut contestatie din 2 mai si nici acum nu mi au raspuns
am termen in instanta pe 28 octombrie.
cred ca au fost citati si tot nu raspund la contestatia de revizuire,intrebarea este daca s au trecut la cineva in adeverintze aceeste venituri.prime anuale,prime in ec si al 13

Plano10 spunea...

@mos alecu
Ma bazez pe Tabelul din care rezulta ca aproape 90% din pensiile celor din MApN cresc si conform comunicatului MAI, 82% din pensiile rezervistilor sai, de asemenea, cresc.

@constantin
Deci, Dvs aveti deja Decizia de revizuire comunicata? Sau ati contestat doar decizia de recalculare?
Daca sumele respective au fost comunicate de Centrele Militare la casa Sectoriala se iau in calcul, daca nu...nu.
In actiunea de contestare, cereti instantei numirea unui expert contabil care sa verifice datele care s-au avut in vedere si modul de calcul a pensiei.

mos alecu spunea...

@maiag 26 august 2011, 21:57 :
In adeverinte s-a trecut ... "cum le-a fost norocul..." .
Primele din economie s-au platit pe state de plata care au fost/sint la intreprinderile respective (intreprinderile nu mai sint ... dracu' mai stie pe unde le vor mai fi fiind arhivele); daca au fost unitati militare constituite pentru acele activitati ... s-au desfiintat ... statele de plata or fi fost arhivate in sistemul ministerelor in contul carora activau ...(iarasi ... dracu' mai stie pe unde or fi fiind acele arhive...)

Premiile trimestriale si premiul anual (a 13-a solda) se plateau pe state cu termen de pastrare de 5 ani ... or fi fost , pe ici pe colo , si finantisti care sa le fi arhivat pentru 10 ani ... erau considerate cheltuieli curente ... si dupa prima revizie (control financiar) puteau fi distruse...

mos alecu spunea...

@Plano10 26 august 2011, 22:21 :
Aha ... deci nu ... "mai toti cu vechime de 30 de ani spun ca le-a crescut pensia, dupa revizuire" ... ci "mai ... ministrul Oprea spune ca ..." .

Nu inteleg de ce nu se foloseste , ca argument , si 'spunerea' , cu acelasi continut , a prim-ministrului sau chiar a presedintelui ... ca ar fi si mai "beton" ... Nu prea au dovedit ei ca ar spune ceva pe care sa te poti baza ... dar in acest domeniu au dreptate ... Inteleg ca , ei , sint convinsi ca toti ceilalti sintem timpiti ... dar ca noi sa le dam dreptate , crezind toate spusele lor ... parca e prea mult ...

mos alecu spunea...

@Plano10 26 august 2011, 22:21 :
Centrele militare nu mai au nici o treaba in acest domeniu ... de fapt nici in contextul HG 735 nu aveau decit rolul de 'interfata' intre rezervisti si unitatile in cere acestia lucrasera in timpil activitatii ...


@constantin
Cereti expert contabil , pregatiti-va sa-l platiti si pregatiti-va sa gaseasca exact datele care-i vor fi puse la dispozitie ... Nu vreau sa va descurajez ... dar nu va faceti iluzii !...

maiag spunea...

chestia cu expertul contabil e aberatie
daca ai ucrat in 16 locuri trebuie 16 expertzi?
nu cred ca toate documentele sunt arhivate in acelasi loc/
admit ca nu se mai pastreaza tabelele cu al 13 lea salariu
atunci stiind ca nu mai sunt nu trebuie reconstiutuite pe baza unor norme?

daca legea prevede ca ele se iau in calcul
inseamna ca trebuie si necesitate de reconstituire asa cum se procedeaza la anii lipsa
cred ca e un subiect care a fost neglijat
in situatia in care la unii apare si la altii u/.nu este discriminare sau inechitate?

Don Corleone spunea...

@mos alecu
deci pierdeti aproape 800 lei(dupa spusele dvs)!
in acest caz sunt lamurit in legatura cu "obiectivitatea" dvs.
P.S.Daca il contraziceti pe plano10,pe min.apararii si pe oricare altul care nu va place(cei 800 minus sunt vinovati) spuneti-ne dvs procentajele adevarate si complete ca desigur aveti acces la informatii.
Eu va dau un singur exemplu absolut real!!
socrul meu,promotie 1952/pensionat in 1987(Rd Lc)
-36 ani vechime(lt.col)
rezulta:pensie 2300 lei/net/la nivel 2010
:pensie 3200+maruntis lei/net/revizuita
RESTUL SUNT VORBE DE ADORMIT COPIII!
Sa fiti sanatos si stau la dispozitie oricui cu documente si vechi si noi.
P.S.eu sunt un amarat de disponibilizat si imi creste pensia net cu 11.2% problema e ca pensia fiind mica si procentul e pe masura
Ti-am mai zis;furia ca ai pierdut aprox 800lei(DUPA CUM SPUI) te face total NECREDIBIL

Don Corleone spunea...

....scuzati
"DEMNITATE SI ONOARE" .....ca mi-ati impuiat urechile(ochii) cu gargara

Don Corleone spunea...

mos alecu spunea

"Eu pierd aproape opt sute ... cit mai este pina la 1000 ? ...Si nu am avut venituri 'nepermanente' numai pe ultimele luni de activitate ... le-am avut 'permanent' in multi ani (ultimi) de activitate ... si am 29 ani efectivi"

Pai ori le-ai avut "IN MULTI ANI" ori in "ULTIMI"-adica 1,2 sau 3????

constantin spunea...

Am primit decizia de recalaculare in ianuarie 2011.De la 2930 la 1987.Vechime efectiva 23 de ani, vechime cu sporurile de specialitate de clasa V.M.-41 de ani.Functia in ultimii 4 ani- sef de S.Cariera normala de la locotenent la maior-cdt pluton, companie, sef cercetarii, seful operatiilor si instructiei ! Iesit cf L.164 prin desfiintarea unitatii !!!!

mos alecu spunea...

@Corleone 26 august 2011, 23:07 , etc... :
Ti-am mai spus : "Atentie ... ti-ai atins limita de competenta !" .

Chestia cu scaderea pensiei mele am tot spus-o inca de la inceperea discutiilor ... de cind erau numai discutii 'pregatitoare' ale legislatiei ...iar categorisirea pe care mi-o faci , drept 'necredibil' , imi produce o asa stare de tristete ... incit pling si pantofii pe care ii port ...

Legat de neincrederea mea in cei mentionati ... si de faptul ca ar trebui sa produc adevarul ... sa vedem problema altfel : daca eu sint prost , ai , tu , vreo obligatie sa dovedesti ca esti destept (in situatia ca te-ar duce mintea ... sau ai avea dreptate sa o faci) ? Sau , altfel : da tu vreo afirmatie a 'conducaretilor' nostri care s-a dovedit a fi corecta , sau care nu a fost renegata imediat dupa prezentarea ei ...

Socrul , cu cei 36 ani ... nu este dintre cei cu 30 de ani , despre care 'era vorba in propozitie' .

Legat de acei multi ani (ultimii) ... e chestie de istetime (pentru cine o are) . Multi - adica produc efecte si in sistemul actual . Ultimii - adica au produs efecte si in sistemul vechi ...
'E grele trebile' astea cu exprimarea , dar mai ales cu intelegerea ...

mos alecu spunea...

Hopa , sa ... S-au reluat 'friiele in mina' ... cu 'anteverificarea' comentariilor ...

mos alecu spunea...

@maiag 26 august 2011, 22:56 :
Experti ... poate fi si numai unu , care sa caute in toate cele 16 locuri ... cu plata corespunzatoare ...
Documentele NU SINT ARHIVATE IN ACELASI LOC . Tocmai asta am incercat sa spun si eu ...
Documentele de plata a premiilor , documente care s-au distrus ... pot fi reconstituite pe baza OZU ... dar reconstituirea nu este valabila deoarece (OG.1/2011 , An.3 :
Art. 8. - (1) Veniturile brute/nete, după caz, realizate lunar, utilizate la calculul punctajului lunar cuprind drepturile salariale si cele asimilate acestora, INCASATE de beneficiari conform legislatiei în vigoare la data acordării lor, respectiv:" ) nu dovedeste ca ati INCASAT acele venituri ...

mos alecu spunea...

@maiag 26 august 2011, 22:56
La spusele dvs. : "in situatia in care la unii apare si la altii u/.nu este discriminare sau inechitate? " .
Nu ! Inseamna ca unii le-au primit , si altii ... nu . Sau ... mai inseamna ca unii nu pot dovedi ca le-au primit ...

mos alecu spunea...

Phii ... "da'i lunga a lui Toderica !" , gindindu-ne la 'distanta' dintre trimiterea comentariului si afisarea lui ...

Plano10 spunea...

@constantin
Daca ati primit decizia de recalculare in ianuarie ce ati contestat in mai?
Ati primit sau nu decizia de revizuire?
In plata nu aveti acum pensia din dec 2010?
Daca ati luat Adeverinta cu venituri de la Centrul Militar va puteti si dvs calcula punctajul si cuantumul pensiei.

constantin spunea...

@plano10
Nu am primit decizia de revizuire, ci numai decizia de recalculare, pe care am contestat-o ! Decizia de recalculare e si pe baza de adeverinta, am fost corect si am facut tot ce mi s-a cerut ! Acum am in plata pensia din decembrie 2010 ! Va dati seama in ce situatie sunt eu !!! Din ianuarie 2012 mi-o si micsoreaza cu 10 mil si imi ia si ce mi-a dat anul acesta, cica in plus. Basca, m-au dat si afara in decembrie 2009 din serviciul civil la stat, cica o am prea mare !...pensia ! Acum o voi avea si mica si fara serviciu. ,,Traiasca " PDL !!!

Plano10 spunea...

@constantn
In Tabelul cu revizuitele se pastreaza cuantumul din decizia de recalculare din ianuarie?

Burlacul spunea...

@ Don Corleone, Akord 75 etc.
Ce sincer sunteți! Norocul dumneaavoastră a fost socrul, care v-a așteptat cu fiica la poarta unității, la prima prezență după repartiție, și v-a ajutat să promovați puțin în carieră. Fără tata-socru, erați o nulitate, așa a ajuns și ginerică maioraș sau lt. colonel, urmând buna tradiție de familie și clan/gașca a nulităților armatei din trecul comunst și prezentul girat de mărețul general Oprea.

mos alecu spunea...

@Burlacul 27 august 2011, 10:48 :
Brrrr ...
Poate ca ar trebui , cit de cit ,detaliate afirmatiile ... altfel nu sint decit 'rautaciosenii' , eventual refulari ale invidiei ...

mos alecu spunea...

@constantin 27 august 2011, 10:12 :
Banii incasati de dvs. in 2011 nu vor fi categorisiti ca fiind "in plus" . Vor fi categorisiti (acest lucru ar trebui sa fie inscris intr-un document oficial care sa ne fie trimis) ca fiind "venituri incasate necuvenit" ... Sa zicem "multumesc" daca nu ne vor da si in judecata pentru aceasta 'nelegiuire' ...

constantin spunea...

@plano 10
Da, cu 7 lei mai mult, 1995 !!!

Don Corleone spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Plano10 spunea...

@c-tin
Trebuie sa umblati serios ca sa dati de acele venituri din economia nationala ca sa cereti apoi o revizuire a pensiei in baza art 134 din Hg de aplicare a Legii 257/2011 de aplicare a L 263/2010.

Don Corleone spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Anonymous spunea...

M.A.I. a publicat vreun tabel cu pensii recalculate ?

Plano10 spunea...

MAI nu obisnuieste sa publice astfel de tabele. Mai mult de ce se spune in comunicatul mentionat aci, ca 82% din pensii au crescut dupa revizuire, nu a spus.

mos alecu spunea...

@maiag 26 august 2011, 21:57 :
Legat de respunsul pe care ar fi trebuit sa-l primiti la contestatia inaintata pentru decizia de recalculare ... (aia emisa in baza HG.735/2010) ... probabil s-au plictisit si ei (sau vor sa faca economie la hirtie , toner , munca , plicuri , etc .) sa tot trimita formularul pe care l-au tipizat , cum ca ... cele contestate sint fara obiect , ca urmare a 'disparitiei' actului normativ in baza caruia s-au emis respectivele decizii ... Este ca si cum acele decizii de pensie nici n-ar fi existat vreodata ... acesta fiind unul din motivele pentru care se platesc pensiile din dec.2010 .
In aceeasi idee va va fi si hotarirea judecatoreasca : nemaifiind actul normativ ... se anuleaza decizia de pensie ... si obliga pe pirit (MApN) sa va plateasca pensia in valoarea din dec.2010 ... Chestiunea interesanta este ca nici acea valoare a pensiei nu mai are baza legala (L.164/2001 - care stabilea modul de calcul a acelor pensii - a fost abrogata - nu mai exista - prin legea unitara a pensiilor) ...

mos alecu spunea...

Hopa ... sa ...!
Iar s-a schimbat 'calimera' ...

Anonymous spunea...

Aveti idee la M.A.I.de la ce data se vor stradui sa ne trimita deciziile de revizuire .Cred ca in 31 decembrie a.c. le vor trimite ,ca de altfel sunt harnici si destepti nu se vede ca au dat numai "gargara"",nimic concret,vorbe si iar vorbe .Se vede cat tin la noi .Nu!!!!!Vor fi si ei ca noi,atunci vor intelege mai bine

Plano10 spunea...

Deciziile de revizuire calculate conform anexelor din L 165/2011, lipsa venituri pe diverse perioade, vor fi comunicate dupa 01 11 2011. Pana atunci sunt comunicate deciziile celor carora li s-au gasit integral veniturile.

maiag spunea...

nea alecu
nu ai fost atent
eu am primit decizie revizuita,cu crestere de 4.5 milioane vechi.dar in adeverintze nu sunt trecute primele si al 13
si am facut contestatie.in adeverintza de la cmz erau ptrecute o parte din prime dar in decizia de revizuire in adeverinte nu erau trecute.
asa ca nu am cum sa fie respinsa actiunea mea.ei trebuiau sa mi raspunda la contestatia deciziei de revizuire in termen de 45 de zile/sper sa fii la murit acum si nu mai arunca la plesneala raspunsuri

Plano10 spunea...

@maiag
Si cine crezi ca poate sa lamureasca judecatorul ca ti-au introdus sau nu acele venituri, chiar daca ai prezentat ca dovada Adeverinta de la CMZ? Tot un expert contabil specializat in litigiile de munca cu Casele de Pensii.
In astfel de litigii de munca impotriva deciziilor date de Casele Judetene, in 90% din cazuri la primul termen se numeste un expert care sa verifice documentele de la dosarul de pensie si modul de calcul.

George spunea...

Anonim 19.17, va multumeste,iar orice noutati,date stiri aveti privind revizuirea pensiilor militare,rog sa imi comunicati .Cu stima si respect George

maiag spunea...

plano
cred ca ai dreptate partial.ma gindesc ca judecatorul va observa diferentele si va obliga casa de pesnii sa corecteze decizia.in situatia in care se va cere o expertiza de catrea instantza
asta e.
expertiza va avea ca obiect probabil sa constate modul cum este influetntazata pesnia si cu cit a fost diminuata,in ceia ce priveste cautarea de alte venituri mi se pare ca nu se merita,costurile sunt mai mari decit diferentza posibil cistigata si nu se stie daca insytantza aproba si cheltuieli de judecata in totalitate.

Anonymous spunea...

@Burlacul.Prea mult bun simt .Prea elegant in coment. La asa huiduma trebuie un limbaj de cartier, de cartirul in care locuieste el, de vocabular adecvat etniei sale....si cand te gandesti ca naparca sta in apartamentul lasat mostenire de tata socru, evident, cotetul gazduieste si purceaua...

Plano10 spunea...

@maiag
-Probabil d-ta ai cerut un prim capat de cerere anularea deciziei in baza legislatiei europene pt incalcarea dreptului de proprietate, pentru neaplicarea art 180 din Legea 19/2000 etc.
-Problema cu neluarea in calcul a unor venituri din adeverinta de la Cmz este alt capat de cerere care nu poate fi rezolvat decat de expert daca Casa Sectoriala nu justifica relevant modul de calcul.

Plano10 spunea...

@George
Unde sa-ti comunicam noutatile? :):)

Skiuc spunea...

@Burlacul: aceasta nulitate: akord75 alias Don Corleone alias tinichigiu shaf alias ce dracu o mai fi e un excrement al armatei romane... pe numele lui real Serban Doru, o poama inlaturata, iesita cu "ordonanta" zice el, pentru consum excesiv de alcool! face de rusine Brasovul ca localitate in care salasluieste, face de rusine si institutia din Brasov, in speta Sc Mil Of Art AA si RdLc; cu mizeriile nu mai discutati ca nu are sens!!! imi asum toata responsabilitatea celor afirmate: neica-nimeni asta e un nimeni si se injura acum cu alt neica-nimeni pe nume Cezar, individ analfabet, cu pretentii de fost colonel si cu vreo 80 de nick-uri folosite otravitor pe toate blogurile; sfat: evitati personajele!!!

Plano10 spunea...

@Skiuc
Esti rautacios!
Vrei sa le iei bucata de paine alba de la gura! Asta-i misiunea lor, sa combata adversarii partidului generalilor, data de serviciile care se izmenesc la cașchetă.

mos alecu spunea...

@maiag 27 august 2011, 20:57 :
Nea maiagu...am recitit spusele semnate 'maiag' ... si am retinut ca pentru 17 ani este SUFICIENTA o pensie de 18 milioane ; precum si ca eu am o credibilitate 'grav afectata' ... despre contestarea deciziei DE REVIZUIRE se poate (intr-adevar) intelege dintr-o exprimare foarte intortocheata , care putea fi pusa 'in contul' multor alte exprimari discutabile gramatical .

Revenind 'la oile noastre' ... Prezenta veniturilor enumerate in adeverinta eliberata de CMJ , dar lipsa lor in anexa la decizia de pensie ... s-ar explica prin faptul ca ai facut cerere de reverificare a datelor inscrise in adeverinta respectiva .

maiag spunea...

mosule
no coment
esti circotas

George spunea...

Plano10. George va multumeste , noutatiile privind revizuirile privind pensiile militare M.A.I.,le mentionati pe site -ul acesta, pentru George. Va multumesc mult. Cu stima .George

mos alecu spunea...

@maiag 28 august 2011, 09:09 :
Deci nu te mai intereseaza cum s-a intimplat ca venituri prezentate in adeverinta eliberata de CMJ ... nu mai sint luate in calcul in decizia de pensie ...

maiag spunea...

mosule
iar intelegi gresit
le tot rastalmacesti sau gradul de intelegere este mai scazut
?
ce se intimpla cu tine?
ai placerea asta sa le intelegi pe dos?
citeste mai atent ce vreau sa spun,

Plano10 spunea...

@maiag
Te orientezi la primul termen, functie de intampinarea depusa de Casa Sectoriala.
Sa stii folosirea expertizei contabile ca proba in dosar este un drept al d-tale si nu o obligatie a instantei.
Nu va scumpiti la tarate!

Anonymous spunea...

Pierd 730 ron la o vechime efectiva de 31 ani si 18 ani conditii deosebite.

Plano10 spunea...

@Anonim
Pai... ce functie mare/solda mare ai avut, Doamne iarta-ma, in ultima luna de activitate, daca pierzi atat de mult fata de Legea 164/2001? Precis ai avut 31 ani vechime efectiva? Sa nu fie total vechime!

Anonymous spunea...

pensionar mai pensie de serv.anticipata la virsta 43 ani vechime total 35 ani din care efectiv militar/politist 24 ani contributie la fondul de pensii suplimentara/buget 21 de ani beneficiar ord.onorific 20 ani clasat inapt prin legea 179/2004 art.13;am primit o decizie cu 48 lei minus fiind recalculata pe salar minim pe economie;am cariera militara complecta sau nu,adeverintele fiin trimise in termen

Plano10 spunea...

Anonim
In stabilirea punctajului conteaza doar cei 24 de ani(probabil 3 ani serviciul militar/scoala si 21 ani lucrati efectiv) sporul pentru conditii de munca si majorarea cu 15% pentru OMM Clasa a 2-a.
Daca pe salariul mediu v-a iesit o pensie mai mica cu numai 48 lei, dupa revizuire va iese o pensie ceva mai mare decat cea pe care ati avut-o in decembrie.
Aveti stagiul complet de 20 de ani dar nu aveti cariera militara completa.

mos alecu spunea...

@Plano10 10 octombrie 2011, 15:24 :
La : "dupa revizuire va iese o pensie ceva mai mare decat cea pe care ati avut-o in decembrie."

Pentru a nu se crea iluzii nefondate privind o ipotetica crestere , prin revizuire , a pensiei ... ar fi interesant de stiut citi ani (luni?) au fost "recalculati" pe salariul mediu pe economie ...

Anonymous spunea...

la MAI , pensiile au fost recalculate pe baza salariului mediu pe economie , pentru intreaga cariera , indiferent daca ai trimis sau nu adeverintele de venit .

tupak amaru

Plano10 spunea...

@@mos alecu
Are dreptate @amaru.
Imi amintesc, din comunicatele MAI, ca ei au recalculat pana la 31 12 2010, pe baza veniturilor reale, sub o mie de pensii. Restul pe baza salariului mediu.
Am spus ca pensia revizuita va fi mai mare pentru ca @anonimul a precizat ca a primit decizie pe salariul mediu desi trimisese la Casa de Pensii adeverinta cu venituri.

Anonymous spunea...

Stelian P.
@Plano10
Expresia "cariera militara completa" se regaseste in formula de calcul doar in anii efectivi de munca, nu exista o penalizare suplimentara din aceasta cauza.
Ea a fost lansata la adresa unor disponibilizati care au o vechime totala aproape egala cu anii de viata.

Plano10 spunea...

@Stelian
O cariera militara completa, pana la limita varstei de pensionare, 55 ani...cum a fost pe Legea 164 si cele anterioare, ar fi adus mai multe puncte de pensie.
Per a contrario, absenta carierei complete penalizeaza!
"Cusurul" noii legi este ca nu aduce puncte pentru perioada suplimentara calculata pt conditiile de munca.

Anonymous spunea...

la mpan au ministru si se misca mai repede!la mai e precum ministru!ne meritam soarta un popor de curve ,invidiosi si ........ fara nr!!!!!!pensi dupa sifonare deae nu sevrea sa fim informatii?

Anonymous spunea...

pentru cei ce stiu,,,,
Primesc o pensie de urmas.In urma recalcularii a scazut cu 2/3 din valoarea initiala,(din 30 ani lucrati efectiv-30 ani de cascheta lipseau 10)dupa revizuire constat ca voi primi o pansie egala cu 2/3 din pensia initiala.Si-ntr=un caz si-n altul pensia mi-a scazut foarte mult!Care-i explicatia?Niciuna din pensii nu a fost calculata de mine ca sa-mi gasesc vreo vina.De ce sa-mi impute de la 1, 1 2012 ca am benefeciat de,,venituri nemeritate?Dragii mei, cine a gresit sa plateasca!!!!!!!!!!!!!!

Plano10 spunea...

Anonim
Pentru o vechime de 30 de ani mi se pare cam mult sa va reduca, dupa revizuire, pensia de urmas cu 1/3.
Ati primit decizie de revizuire sau ati vazut in tabel?
Daca este vorba de o pensie calculata inainte de aprilie 2001 verificati daca ati depus la Casa de pensie adeverinta cu conditiile de munca, grupele de munca, ale celui care a lucrat in institutiile de aparare si dupa care aveti pensia de urmas.

mos alecu spunea...

@Plano10 30 octombrie 2011, 19:18 :
Ntz ...
Prima grija a DFC , la inceperea re... re... a fost sa introduca in calcule toate datele privind conditiile (grupele) de munca ale celor care le trimisesera , si sa-si completeze (prin CMJ-uri) aceste elemente si de la cei care nu le trimisesera ...

Nu "se mai ezista" pensii militare calculate inainte de aprilie 2001 ...

Intr-adevar , scaderea pare cam mare ... dar foarte posibila ...

Plano10 spunea...

@mos alecu
Cum sa nu fie oameni iesiti la pensie inainte de 2001?
Acestora, dupa 2001,pe Legea 164, nu li s-a adaugat pana prin 2007 , sporul pentru grupele de munca, decat daca au depus cerere la casa de pensii.
Ai scris destul pe acest blog despre aceasta situatie.
Esti sigur ca si celelalte Case de pensii, in afara de cea a MApN, au primit grupele de munca odata cu adeverintele, mai ales si pentru cei care au pensii de urmas?

mos alecu spunea...

@Plano10 30 octombrie 2011, 20:19 :
Dupa aprilie 2001 toate pensiile militarilor au fost recalculate (automat si la absolut toata lumea) in spiritul L.164 (deci nu mai exista pensii militare "calculate inainte de 2001" ... iar conditiile/grupele de munca (pentru cei iesiti la pensie inainte de L.164/2001) ... s-a inceput luarea in considerare din 2007 (in plata din 2008).

Plano10 spunea...

@mos alecu
Ca sa se inteleaga mai bine eu m-am referit la drepturi de pensie militara deschise inainte de 2001, recalculate in 2001, recalculate in 2010, revizuite in 2011.... si probabil reasezate in 2012.:) :)
Am mai scris de atatea ori ca, la MAI, pensionarii iesiti inainte de aprilie 2001 au primit grupele de munca inca din anul 2003 in urma unei hotarari judecatoresti, in contencios administrativ, intr-o actiune formulata impotriva Ordinului MAI-MIRA de aplicare a HG 1188/2001

cata_strophik2010 spunea...

Cu referire la grupele-conditiile de munca pensionarii de urmas nu prea aveau de unde afla avand in vedere ca anexele sunt secrete,lipsa de dialog si intelegere intre institutii si oameni.Eu pana sa fac cerere prin februarie eram luat si la misto "Cum ,ai lucrat tu?A,tac-tu!".Pana sa ma lamureasca PLANO si WASSY_G mergeam pe analogia cu cond. de munca de la CFR care s-a dovedit relativ corecta(tatal meu a fost ofiter PCTF -TF timp de 27 ani).

Anonymous spunea...

cind se trimit deciziile de revizuire la pensionarii din m.a.i./?

Plano10 spunea...

@Anonim
Pana la sfarsitul anului spune OUG 1.