Un produs Blogger.

sâmbătă, august 13, 2011

Scrisoare deschisa adresata Monicai Macovei

16 comments
ALEX PAROLEA MOGA spune:
Comentariul așteaptă să fie moderat.
13/08/2011 la 12:00

MUNŢII NOŞTRI AUR POARTA , NOI CERŞIM DIN POARTA ÎN POARTĂ …

DOAMNĂ MINISTRU ,

Iată-mă din nou bătând la poarta conştiinţei Dumneavoastră . O fac pentru că eu sunt unul dintre supuşi iar Domnia Voastră unul dintre aleşi . Avem şi un contract pe care nu-l putem ignora – PROMISIUNILE FACUTE !
Sunteţi un om al DREPTĂŢII înţelegând prin aceasta că stăpâniţi perfect legile …
Doamnă , cele despre care vă voi vorbi – puteţi să consideraţi demersul o provocare – sunt aparte de cele înscrise în codurile româneşti …
Aşadar ,
totdeauna există o legătură între cauză şi efect – comportamentul deviant , în afara realităţilor cotidiene , imoral , abuziv , tolerant , superficial , nu poate avea decât urmări negative , uneori greu de înţeles şi mai greu de suportat . Este esenţa în ceea ce putem numi – Legea cauzalităţii – recunoscută în detaliu în fenomenul social românesc . Aici , conştiinţa nu este selectivă în pozitiv – plaja de manifestare este o eroare infinită – nimic constructiv … 21 de ani irosiţi .
În existenţa noastră ca indivizi ordinea presupune linii cu finalitate creatoare , disciplină , reguli la rang de cutume – să nu minţim ,să nu furăm , să nu jurăm strâmb, să trudim pentru nevoile noastre şi pentru nevoile primare ale familiei şi ale comunităţii …. Întunericul induce permanent teamă , confuzie , angoase , neîncredere . Altfel ne simţim în lumină , atunci când suntem stăpâni ai cunoaşterii . Şi tot altfel când avem sentimenul solidarităţii .
Din păcate ajungem din nou la individualizări – aleşii ca şi alegătorii trăiesc o altfel de relaţie .Intrăm pe tărâmul Legii analogiei , Doamnă Ministru . Presupunând că aleşii sunt superiori alegătorilor , aşteptările mulţimii sunt justificate iar dacă ţinem cont şi de promisiuni ,acestea sunt vizibil accentuate . De aici decepţia care rejectează eroarea în care s-au aflat cei mulţi . Alesul este doar un ins în care animalul se manifestă concret şi material – având puterea este motivat spre consolidarea ei , preocuparile sunt legate de foame , odihnă şi sex !!! Atât . Restul ,nu mai există …
Săracii vor fi şi mai săraci iar bogaţii … mai mult decât sunt .
Vom recunoaşte Doamnă Ministru că intrăm pe domeniul altei legi – Legea mentalităţii – un produs al gândirii . Fiecare individ este un unicat genetic, fiecare gândeşte într-un anume fel – gânduri asupra cărora se execită presiuni din afara individului . Leneşii se vor gândi la nemuncă , hoţii la viitoare furăciuni .La ce oare se gândesc aleşii ??? Cu siguranţă la minunea unor … realegeri !!!
Aşadar , mentalitatea în ansamblu are forţa legii căci milioanele de indivizi consonează în situaţii diferite doar într-o singură cale- aceea a luminii , a adevărului , a respectului , a valorii , a încrederii , a solidarităii !!!
Doamnă Ministru , câtă decepţie poate aduna Poporul Român , atât cât a mai rămas , când racordăm elmentul politic de azi , putere – opoziţie , la cele trei legi
amintite ???
x
Veţi spune că acest comentariu nu-şi avea locul aici . Aici unde Dumneavoastră vorbiţi despre aur …
Argumentele mele sunt nu generate de experienţa vieţii deşi am adunat ceva ani . Doamnă ,spuneţi Poporului că în astfel de vremuri – de criză mondială – singura investiţie sigură este în AUR ! V-ar crede şi ar lua aminte deşi , atenţie Doamnă ! sunt atât de mulţi care trec pragul caselor de amanet pentru câţiva bănuţi nenorociţi cu care să-şi plătească medicamentele şi sărăcia din frigidere încât v-ar veni rău …
Ar trebui să ştiţi că înainte de Roşia Montana – de interesele înfăşurate în trădare , vânzare şi cianuri , lunar din România ies sute de kg de aur din bijuterii de familie – lăsând în urmă neputinţa , disperarea , sufletele frânte şi blestemele miilor de nefericiţi – săracii Europei – forţaţi să se despartă chiar şi de aminirile de suflet !!!
Mă adresez Dumneavoastră Doamnă Ministru în speranţa că veţi intra în rezonanţă cu gândul meu , cu gândurilor lor cu gândurile noastre . Ştiţi desigur că viaţa noastră de azi este oglinda în care vă vedeţi chipurile – toţi cei care v-aţi asumat destinul acestei ţări .
Vă doresc Doamnă tot ce oferiţi Dumneavoastră şi aleşii , poporului care v-a ales .


NOTA
D-le Alex, va adresati unui poltician care si-a pierdut complet credibilitatea.
Nu asteptati dreptate de la cea care a pus Justitia la picioarele coruptului Basescu, doar pentru a-si bandaja ranile provocate de frustrarile propriei micimi profesionale si sufletesti .

16 comentarii:

CEZAR spunea...

" D-le Alex, va adresati unui poltician care si-a pierdut complet credibilitatea.
Nu asteptati dreptate de la cea care a pus Justitia la picioarele coruptului Basescu, doar pentru a-si bandaja ranile provocate de frustrarile propriei micimi profesionale si sufletesti ". -sunt complet de a aceiasi parere.nu-l inteleg pe domnul Alex-de unde simpatia pentru Ciumafaie,am mai spus-o!!
In rest cu toooata simpatia si multa consideratie!!

theodora0303 spunea...

Domnul ALEX PAROLEA MOGA bate la o poarta care nu exista pentru ca persoana careia ii scrie nu are constiinta

ilie de la scularie spunea...

Bre badie Alexule ...
Poza-i buna ... da' treb'e schimbat capu' ... Madama la care te rogi alde matale , cu apucaturi sturlubatice (de feliul celora pi cari le da de inteles poza pe care ne-o arati) s-o zgaibarat pina-n virful cuibariului politicesc ...
Poate ca nu ai uitat matale ca madama era 'febletea' ... iaca vorba mare , de sa mi se innoade limba-n gura ... unuia de prin 'broscaria' ... Digeaba crede lumea ca 'broscarii' sint mari 'crai' , care stiu sa aleaga 'puicute' aratoase ... iaca ca sint printre ei si degenerati care aleg niste jumulite ca aiasta madama ...
Si , cind o vazut 'broscarul' ca jumulita lui nu faca multe parale in Romanica ... o trimes-o (mare consiliera prezidentiala) pe undeva p'in fosta Iugoslavie ... si pi urma o lasat-o sa se descurce singurica ( poate iti mai amintesti matele di vorbili : "singurica , singurica ??")
... adica , si-o fi zis broscariul : 'si urita , si proasta ...'


Si matali voiesti ajiutori di la o asa madama ??!!

Plano10 spunea...

@Ilie
Poza am pus-o eu si reprezinta coperta cartii "Parafa spre Iad" scrisa d @Alex.

Robert Horvath spunea...

@ALEX PAROLEA MOGA
Maestre
Sper sa pot cumpara cartea. Felicitari pentru coperta.
Ipocrizia ma sperie mai mult decat lipsa de cultura.
Fara alte comentarii.

Plano10 spunea...

@Robert
Pana cumperi cartea din locul pe ca ti-l va indica Alex, citeste prezentarea si cateva pagini aici:
http://www.plano10.com/2011/02/parafa-spre-iad-de-alex-parolea-moga.html

Cârcotaşu spunea...

@ Plano,
Eşti sigur că eşti portstindardul cui trebuie?
Nu de alta, dar din această "scrisoare deschisă" am tras concluzia că respectivul nu prea ştie ce vrea, a luat cuvântul ca să se audă!
Pe alte meleaguri are renumele de "primul... penat". Chestia cu "Pro Domo SUA" e de excepţie şi, din păcate pentru... , e reală.
Acu' oi fi eu rău, da' dacă e cineva p-acilea care poate sintetiza ce-i transmite autorele "parafei" madamei Macovei, ăla-i tare!

Plano10 spunea...

@Carco
Sunt sigur ca @Alex este prietenul meu si cand avem opinii diferite.
Te rog respecta-l, cel putin cum ma respecti pe mine...adica putinel! :)
Am mai clarificat ca nu pentru doamna respectiva scrie pe blogul ei aceste comentarii ci... pentru cei care citesc acel blog.
Aici este o preluare.

alex parolea-moga spunea...

STIMABILULUI CARCOTAŞ SPRE FRĂŢEASCA ÎNDREPTARE -

Undeva în Peru ,la câteva sute de km de locul din care izvorăşte Amazonul omul este martorul unui fenomen excepţional - pe oglinda apei pe zeci de hectare - o mare de nuferi ! Parfumul florilor şi frumuseţea lor este de neuitat ... un dar al Creaţiei !
Curenţii poartă miresmele peste întinderea virgină până dincolo de orizont ...
În acea splendoare pentru care nimeni nu osteneşte , unde nimeni nu cere nimic şi nimeni nu pretinde ceva ,trăieşte o specie anume de broscoi - urâţi , leneşi , ciudaţi ,gălăgioşi ,respingători ... Ura lor pe
neinovatele plante este letală . Broscoii balon - căci despre ei este vorba se scufundă în mîlul - permanent în putrefacţie , urât mirositor , ucigaş - absorb mizeria câtă pot duce , revin la suprafaţă şi-şi golesc încărcătura peste flori .Sub greutate ,nuferii se scufundă găsindu-şi sfârşitul în cimitirul din adâncuri ...

Cât despre PRO DOMO SUA , te dezamăgesc

citez x PRO CAUSA SUA Acest ziar este pruncul unei idei .El există,este în mâinile noastre şi sub ochii noştri .S-a născut dintr-un cont CEC 5996 în care eu şi câţiva prieteni ne-am depus economiile . Nu ne-am gândit că le putem pierde, ne-am gândit că am învins . Am plecat de la nimic. Acum vă avem pe voi, pe voi toţi ,iubiţi cititori. Alex Parolea - Moga Fondator

Precizarea este inserată în REPORTER prima publicatie privată din ROMANIA - nr 1 pag 4 - 13 ian 1990 .Iar numele - cu siguranţă este al subsemnatului .

DEŞTEAPTA-TE ROMÂNE !

Cârcotaşu spunea...

@ A P Moga,
Stimabile, ţi-am văzut şi alte intervenţii pe acest blog, fără să remarc ceva anume şi fără să comentez.
M-am întrebat doar cum vine asta să te publice cineva, de regulă la formula asta apelează cei fără posibilităţi (de toate felurile).
Acum, lângă "Apelul" dumitale apare şi cartea. Pentru mine, motiv suficient pentru a căuta, evident pe net, detalii despre numele în cauză, mai ales că, repet, din apel n-am înţeles ce vrei să comunici.
Şi cum "dacă caţi găseşti", am adresat şi eu o întrebare amicului Plano, pe care-l ştiu mai de mult... .
Acu' să mă scuze Plano, voiam să dau curs îndemnului său şi să nu mai comentez. Cum însă am văzut, ce-i drept cu întârziere, că m-ai onorat cu un răspuns, spre lămurire, fac şi eu cuvenita îndreptare:
Am văzut peisajul pe care-l descrii. Privindu-l din afară, n-am observat decât nuferii. Mâlul de care vorbeşti, aflându-se sub apă, nu se vede, dar i se poate bănui existenţa. Oricât ar părea de nefiresc, rădăcinile nuferilor îşi trag seva din el, fără el n-ar exista splendoarea şi parfumul pe care le descrii. Sigur, cred ce spui, tot acolo or trăi şi broscoii pe care-i descrii amănunţit. Acum, fiecare cu specialitatea lui, fiecare face ce ştie, din şi cu ce are la dispoziţie.

Plano10 spunea...

@Carco
Scrisoarea si poza sunt publicate de mine pe acest blog.
Scrisoarea este preluata de pe Monica Macovei Blog.

Cârcotaşu spunea...

@ Plano,
Exact asta şi spuneam, e lucrul de care nu m-am îndoit nicio secundă. De unde provine scrisoarea n-are nicio relevanţă (sic). Îmi amintesc - şi ştiu ce vorbesc - că mai acu' ceva timp făceai şi oficiul de a mijloci dialogul amicului cu cei ce postau pe blog, transmiţându-i acestuia mesajele şi publicând, apoi, răspunsurile.
Cred că odată făcută această precizare a devenit mai clar ceea ce-am vrut să spun.

alex parolea-moga spunea...

CÂRCOTAŞ , FRATE ,

Nu merită să consumăm energia gândind cu încrâncenare şi nici să pierdem timpul .
Să fii sănătos !

AGE ,LIBERTATE DECEMBRI ...UTERE !!!

alex parolea-moga spunea...

PLANO 10 ,

Înainte de a pleca dincolo de ocean trebuie să închei şi povestea din ...Amazon .
N-am făcut-o voit , prietene .
x
Jos , în mâlul puturos aşteptau progeniturile broscoilor balon - milioane de mormoloci ! Florile gingaşe , frumos mirositoare erau hrana acelor vietăţi care nu aveau decât vina de a fi înnobilat locul prin frumuseţe şi parfum ...
Pentru ca unii să trăiască , cineva trebuie să moară !
x
Cu gânduri bune şi preţuire - servim Patria .

Plano10 spunea...

@Alex
Am asteptat sa pui pe mail speta care o intereseaza pe persoana de peste Ocean.
Asa cum spuneam... de joi revin in localitate.

alex parolea-moga spunea...

Cu mulţumiri şi maximă încredere ...Plano
x
Am aflat că în USA casele au ajuns de râs ! Mi se sugerează să-mi investesc ,,osânza ,, în imobiliare . 16.OOO usd o casă cu grădină ,8.000 usd un apartament ! Sunt şi alte oferte - cumperi unul şi unul îl poţi primi gratis !!! Spune-mi chiar a înebunit lumea ?
Am emoţii . Justificate .
x
Şi totuşi...
Ce-şi mai doreşte un bunic decât liniştea conacului , peştii din heleşteu ,roadele pământului şi susurul rachiului din prunele de vară în bota de sub răcitor ?
Restul este doar ... abureală , sărăcie , încrâncenare , prostie infinită şi egoism . ,,Cârcotaşul,, pricepe căci mă ştie bine şi nu de azi de ieri ...Poate facem un rachiu împreună că de unul singur e fără savoare... şi lămurim cum e şi chestiunea cu - PRO DOMO SUA , PRO CAUSA SUA ... cu martori - să fie lumină !
La bună vedere Alex