Un produs Blogger.

joi, ianuarie 09, 2014

Ce s-a schimbat la Consiliul Superior al Magistraturii?

0 comments
Adrian Bordea
Stim ca in aceasta saptamâna s-a schimbat conducerea CSM. Presedinte este judecatorul Adrian Bordea.
Speram ca noua conducere nu va mai fi atât de obedienta fata de Basescu precum Oana Haineala. 
Din primul Comunicat al CSM vedem ca s-a schimbat ceva. Noul presedinte n-a mai asmutit Inspectia Judiciara asupra politicienilor sau a presei, care aduc critici asupra modului cum se efectueaza actul de justitie, ci a decis ca inspectorii judiciari sa verifice fondul criticilor, adica daca sunt ingerinte politice si daca sunt intârziate cercetarile in unele sesizari penale.

07 ianuarie 2014 
 COMUNICAT de PRESĂ
Privind sesizarea Inspecţiei Judiciare în legătură cu afirmaţiile publice recente ale premierului Victor Ponta



Astăzi, 07 ianuarie 2014, Secţia pentru judecători, respectiv Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au hotărât sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării verificărilor privind eventuala încălcare a independenţei sistemului judiciar, în raport de afirmaţiile domnului prim-ministru Victor Ponta în cadrul emisiunii 'Ora de vârf', difuzată la postul de televiziune 'România TV', în data de 06.01.2014, inclusiv cu privire la celeritatea soluţionării unor sesizări penale.

CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII

 Ingerinte ale lui Basescu s-au exercitat chiar si in ultima sedinta a CSM. Uitati ce-si permite presedintele sa-i spuna Procurorului General, Tiberiu Nita:

Traian Basescu: Dl procuror general, vreau sa stiti ca o sa va mai sun, cand vor fi probleme, pentru ca pana la urma eu v-am numit prin decret. Nu o sa va sun pentru vreun dosar, dar pentru lucruri pentru care am atributiuni, cum este vegherea la buna functionare a statului, o sa va mai sunt.

Tiberiu Nitu: Dar eu nu v-am mai spus sa nu ma sunati.

Traian Basescu: Pai atunci nu va mai plangeti.

Tiberiu Nitu: Dar eu nu m-a plans la televizor.

Traian Basescu: Ba v-ati plans, stiti unde...

In regula, va doresc succes. E ultimul bilant la care am participat.

Niciun comentariu: