Un produs Blogger.

joi, februarie 06, 2014

Informatii despre pensii ale Casei de Pensii Sectoriale a MAI

16 comments
 Vezi site-ul Casa de Pensii Sectoriala a MAI

NOU ! Începând cu luna ianuarie 2014, Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. va achita drepturile de pensie calculate în raport de valoarea punctului de pensie în vigoare de la data de 01.01.2014 (790,7).
Pentru pensionarii de invaliditate încadraţi în gradul I de invaliditate, indemnizaţiile de însoţitor se vor achita în cuantum egal cu 80% din valoarea unui punct de pensie, respectiv 633 lei. 


16 comentarii:

rica spunea...

De ce nu se vorbeste mai nimic despre pensionari care iesit la pensie in baza L 263/2010.Despre indexarea punctului de pensie se cunoaste, dar despre indicele de corectie nu se spune nimic,posibil sa se dea la europarlamentare,sa speram.Conducerea SCMD nu vorbeste nimic despre viitoarea lege a pensiilor militare,nu le convine pentru ca nu sunt cuprinsi si dumnealor la recalculare,cand ii vad la televizor mi se face greata .

mos alecu spunea...

06.02.14 17.50
Daca lege spune ca taloanele de pensie se distribuie prin CN Posta Romana (indiferent de modul de plata) de ce , baietii , fac altfel ?
--------------------------------------

L.263

Art. 109(3)
Casele teritoriale de pensii si casele de pensii sectoriale transmit lunar, la
domiciliul beneficiarilor din România, prin Compania Natională “Posta
Română” - S.A., taloanele de plată a drepturilor prevăzute la
alin. (1)si (2), indiferent de modalitatea de plată pentru care au optat
beneficiarii acestora.
---------------------------------------------------------

Huhu Rez spunea...

Poate ca informatiile nu au mai fost actualizate de pe vremea când MAI-istii aveau pensii militare, ca asa zice acel document in final.

mos alecu spunea...

Ptiu , drace ! ... Ca chestia cu-"calitatea de pensionar militar" nici n-o vazusem ...
Deci , dupa mintea lor , si politistii mai erau (si mai sint) "militari" ...
Fereasca dumnezeu de ce "meseriasi" au grija de pensii ...

mos alecu spunea...

Legat de chestia cu distribuirea cupoanelor ...
L.164/2001 , si L.179/2004 prevedeau stabilirea modalitatii de transmitere a cupoanelor prin ordine ale ministrilor respectivi . Nu cred ca respectivii ministri au emis ordine prin care sa fie stabilit alte modalitati decit cele stabilite prin L.19/2000 ...
--------------------------------------------------------
L.19/2000
Art.88 (4) Casele teritoriale de pensii transmit lunar la domiciliul beneficiarilor din România, prin CompaniaNaţională «Poşta Română» - S.A., taloanele de plată a drepturilor prevăzute la alin. (2)şi (3), indiferent de modalitatea de plată pentru care s-a optat.
------------------------------------------------------------

Huhu Rez spunea...

Ne pot spune cei care primesc pensiile prin bancile respective daca primesc si cupoanele de pensie prin banca.

stefan spunea...

indexarea pe ianuarie s-a dat in ianuarie . taloanele pentru tren la fel ... ce mai e si asta .. se stie demult cum se dau taloanele de pensie . etc . iar cu legea viitoare a pensiilor d.ece va intereseaza ea este pentru cei ce vor iesii ;la pensie iar pentru rezervistii de acum...poate sa fie ceva cu acel statut al rezervistului, asa ca daca pleaca dusa , mai incet cu legea , acum au alte chestii de facut asa ca ,,,la sf asteapta ..poate in 2016,,asa pentru urmatorul guvern imi pare rau dar asa stau lucrrurile

Huhu Rez spunea...

De ce ne ametesti cu zeci de nume, doamna?
Proiectul Dusa nu se aplica pensionarilor care au fost recalculati pe L 119. Proiectul Dobritoiu, sustinut de SCMD, se aplica si pensionarilor recalculatipe 119.Le puteti compara citindu-le in Postari Populare.

stefan spunea...

bine , pana la lege mai e , o sa vedeti , iar sa stiti ca de pe calculatorul;; doamnei;; mai au acces si alti membrii ai familiei dar scuze

sergiu spunea...

Mereu am primit cupoanele prin posta.

costi mihai spunea...

azi am luat pensia-si iar am neplacuta surpriza sa constat ca mult trimbitata corectie inca nu sa materializat. Stie cineva cind ? Sunt pensionar militar din iunie 2012.

Huhu Rez spunea...

Daca vorbiti de indicele de corectie pentru anul 2012, el vi s-a aplicat din ian 2013, potrivit OUG nr.1/2013, adica 1,06.
Diferenta intre acela si cel real pe 2012 nu este dec

costi mihai spunea...

1,06 din 2013 a rezultat 90 lei, 1,17ar fi cam 250 lei scazut 90 ar mai ramine 160 ron. Asa cred eu,nu sunt sigur.

sergiu spunea...

Curios este faptul ca pt prima data nu mi-a sosit pensia, pe data de 10 ale fiecarei luni.Cand data de 10 cadea sambata pensia imi sosea pe 09.S-a mai intamplat la cineva luna aceasta?

Huhu Rezea spunea...

@Sergiu
Nici pe 12 nu ti-a intrat pensia in cont?

sergiu spunea...

Din pacate nu, si pe 14 am termen de plata la o banca.Poate azi,sper!