Un produs Blogger.

marți, ianuarie 20, 2015

Comunicat ANCMRR despre proiectul Legii pensiilor militare

3 comments
Cine-l recunoaste pe dl C-dor  C. Alexandru? 
Desi nu se afla pe site-ul ANCMRR, comunicatul nr.1/2015 cu privire la dezbaterea de la Guvern pe tema proiectului pensiilor militare circula pe INTERNET.
Cine doreste il poate citi AICI
Sustine o mare prostie: abrogarea Legii 119/2010, de parca acea lege s-ar referi numai la militari.
Chiar daca pensiile militare vor fi scoase din sistemul public de pensii, ramân in vigoare prevederile art. 2 din lege, care au stabilit ca pensiile anticipate si partial anticipate devin pensii pentru limita de vârsta. 
In proiect sunt specificate care articole din Legea 119/2010  vor fi abrogate.





ASOCIATIA NATIONAlA A CADRELOR MILITARE
IN REZERVA  SI IN RETRAGERE
- din MinistenJi Apararii Nationale

COMUNICAT NR.l din 15.01.2015
In ziua de 13.01.2015 a avut loc la Guvemul Romaniei o sedinta de lucru la care au participat reprezentanti ai cadrelor militare active, pensionarilor militari  si sindicatelor din Sistemul National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta, aIaturi de viceprim ministrul, domnul Gabriel OPREA au mai participat si Ministrul Apararii Nationale, Ministrul Finantelor, Ministrul Justitiei si un secretar de stat din Ministerul Muncii
Din partea A.N.C.M.R.R. au participat Ia sedinta domnul general (r) prof univ.dr. Mihai ILIESCU, presedintele asociatiei si comandor (r) Constantin ALEXANDRU, Seful Departamentului Juridic.
IntaInirea a avut drept scop prezentarea ultimei variante a proiectului Legii Pensiilor Militare de Stat, Intocmita de Ministerul Apararii Nationale, cu precizarea ca pe parcursul discutiilor,. daca mai apar eventuale propuneri de amendamente si completari, sa fie prezentate,. in scris, la Ministerul Apararii Nationale, Ia institutiile de resort implicate, in timp util, pentru a putea fi supuse aprobarii Parlamentului Romaniei in luna februarie cand incepe sesiunea legislativului. 
In ceea ce ne priveste, va informam ca din amendamentele propuse de A.N.C.M.R.R. (care au fost camunicate pe parcursul interventiei in diferite perioade si la filiaIe),  in majoritate sunt incIuse 'in proiectul legii respective, cum ar fi:
 -pensiile militare in plata, cu exceptia pensiilor acordate in baza Legii nr.263/2010, nu se mai recalculeaza;
 -se anuleaza toate prevederile din Legea nr.263/2010 referitoare la pensiile militare si se vor calcula conform prevederilor Legii Pensiilor Militare de Stat;
1
-Legea Pensiilor Militare de Stat abroga prevederile Legii nr.119/ 2010 si ale O.U.G.nr.1I2011 si toate dispozitiile contrare prezentei legi;
-in stabilirea cuantumului pensiei sa se ia in calcul venitul brut obtinut de viitorul pensionar in tara si misiuni in strainatate;
-pensiile militare sunt pensii militare de stat, specifice serviciului militar, si nu pot fi nici contributive nici ocupationale;
-pensiile militare afiate in plata In momentul adoptarii noii legi redevin pensii militare de stat.
Conducerea A.N.C.M.R.R. Ii asigura pe toti membrii asociatiei ca prin numirea asociatiei de a apara drepturile si interesele cadrelor militare in rezerva si 'in retragere si ale familiilor acestora,  in scopul asigurarii protectiei sociale, va analiza cu responsabilitate variate de lege prezentata si, dupa caz, va face si eventuale alte propuneri sustinand cu tarie ca amendamentele care apar din partea structurilor prezente la sedinta sa nu afecteze cu nimic din drepturile obtinute de perisionarii militari, sustinand principiul respectarii neretroactivitatii legii.
Biroul Permanent Central Isi exprima speranta si convingerea ca Guvemul si Parlamentul Romaniei vor fi de acord cu promovarea proiectului de Lege a Pensiilor Militare de Stat dovedind respectul cuvenit profesiei militare si a rezervistului militar.
Stimati camarazi,
In incheiere va asiguram ca vom aduce la cunostinta tuturor filialelor evolutia evenimentelor referitoare la proiectul Legii Pensiilor Militare de Stat.

VICEPRESEDINTE si PURTATOR DE  CUVANT AL A.N.C.M.R.R.
General-maior (r) Victor CONSTANDA
IJ~
2

3 comentarii:

radiofaga spunea...

ANCMRR - RUSINE , NU VA GANDITI DECAT LA VOI , DERBEDEILOR , CRED CA AR TREBUII SA DISPARETI LA UMBRA SI SA LASATI PE ALTI MAI CAPABILI .

Huhu Rezea spunea...

Comunicatul nu este nimic altceva decât o adeziune exprimata intr-o inexpresiva limba de lemn la deciziile sefillor.
Niciuna dintre asociatiile de rezervisti nu analizeaza impactul legii asupra diverseor categorii de pensionari militari.
Este important cuantumul care va ramâne in plata, dupa aplicarea legii, dar sunt importante si celelalte aspecte de ordin juridic, predictibilitate, stabilitate, durabilitate etc. ale pensiei militare de stat.

single spunea...

De acord cu observatiile anterioare.Limbajul unora lasa de dorit.