Un produs Blogger.

duminică, ianuarie 18, 2015

Pensiile militare, un proiect tardiv pentru actuala legislatura

14 comments
Nu va grabiti sa ingropati SCMD-ul! Va mai fi nevoie de el.
Se parea ca in cadrul actualei majoritati parlamentare se constituise masa critica necesara trecerii prin Parlament a unui proiect de lege a pensiilor militare, fie si pentru motivul ca unii alesi spera ca,  pe langa acest proiect, sa treaca din nou si legea pensiilor speciale pentru parlamentari. Precedenta lor lege era motivata cu legea pensiilor pentru militari, asa cum, de fapt, au fost motivate toate legile speciale de pensii ale învârtitilor vremurilor noastre.
Numai ca, domnul Dusa s-a miscat ardeleneste, mai molcom, si a scapat clipa. Rezultatul alegerilor prezidentiale a compromis aproape total, pe termen mediu, sansele adoptarii unui astfel de proiect in urmatoatea sesiune si chiar pe durata intregii legislaturi, până la inceputul anului 2017, admițând ca Dusa si Oprea reusesc sa-l convinga pe Ponta sa trimita proiectul la Senat, până pe 01 februarie.
Actuala majoritate se va atomiza inainte sa parcurga greoaiele proceduri de adoptare a legii. Din luna aprilie Ponta va fi obligat sa opteze pentru una din functiile de premier si cea de sef de partid, daca nu le va pierde pe amândouă. PSD isi doreste sa treaca in opozitie si va juca in comedia reusitei unei Motiuni de Cenzura. Tariceanu nu da consistenta liberala PLR, iar PC se pregateste sa-l debarce pe DC pentru a bate palma cu noul PNL.
Noua majoritate care va forma guvernul este, in mare parte, aceeasi majoritate care a desfiintat pensiile militare in anul 2010. Ii vede cineva pe Predoiu si pe Blaga zbătându-se pentru pensiile militare? Eu... nu.

14 comentarii:

Mihai spunea...

Posibil ca asa sa se aseze lucrurile in viitorul apropiat insa daca mos Alecu a trimis ”propunerile” in tot spectrul politic cu confirmare de primire s-ar putea ca totul sa mearga la ”urgenta” si chiar si opozitia sa fie miscata/induiosata.

cristina_2008 spunea...

la munca mai tablagiilor.Duc lipsa de muncitori agricoli.La pregatirea voastra nu va pot oferii altceva.Sunteti analfabeti militari.Neinstruitilor.Va-ti vazut cu niste cacat la cur si credeti ca e aur.

Huhu Rezea spunea...

@Cristina
Potoleste-te fato, fii mai rationala, nu te mai fandosi de-a ofitereasa. Nici cu gramatica nu stai bine ca sa poti sa le strigi altora ca sunt neinstruiti. Cum poti sa scrii „oferii” si „va-ti”?

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Huhu,las-o in plata Domnului .Este o alcoolica, priveste-i moaca.Cauta de cocosit si nu gaseste pe site-uri de profil,uite-o aici,http://femei.sentimente.ro/roman/cristina_2008.html.Prietenia cu bachus si frustrarea ca-i expirata ,o face sa-si verse loazele si spumele .

Anonim spunea...

http://femei.sentimente.ro/roman/cristina_2008.html.Prietenia cu bachus si frustrarea ca-i expirata ,o face sa-si reverse loazele si spumele .

Mihai spunea...

Femeia ne-bă/fu-tută este ca ceasul neintors.
Cristina ,să intelegem ca ai iesit in buricul tîrgului cu ”ceasul neîntors”? Nicio problema. Daca faci o ”cerere” se rezolvă........unii vor da si mită ca sa rezolve dilema. Cu cît ”mituitorii ”vor fi mai ”din categoria” neam de ”manivela” cu atît ”ceasul” tau o sa functioneze timp mai indelungat.
Iar unii dintre „fani” o sa-ți ofere si rețeta” cum sa mananci sanatos si sa slabesti”

Huhu Rezea spunea...

@Valea
Cred ca-ti multumeste. I-ai facut publicitate.Oricum, la tinerete arata bine.Aviz celor apropiati de Roman.

Mihai spunea...

Poate o ”drămăluieste” vecinu-mos Alecu.

CEZAR spunea...

Alu mosu este ..securista ....

Mihai spunea...

Căprare, vrei sa zici ”timpanul” lui mosu la ușa cancelariilor ministrilor pe tema l.pensiilor. Mai ales ca nu-i sigur daca au primit „propunerile„ .
Problema-i ca ”morcovul” l-a bagat in silenzio stampa.

Mihai spunea...

Căprare, vrei sa zici ”timpanul” lui mosu la ușa cancelariilor ministrilor pe tema l.pensiilor. Mai ales ca nu-i sigur daca au primit „propunerile„ .
Problema-i ca ”morcovul” l-a bagat in silenzio stampa.
Ce propuneri o sa mai faca după ce doamna Plumb a ratat raspunsul la intrebarea moderatorului,intrebare care suna in felul urmator;” de ce nu au fost indexate cu 5% si 3,75% pensiile pe L 241”. Rasuns;pauza -o sa ma documentez.Moderatorul-fețe-fețe-o sa ne documentam.
Bietul mos Alecu si propunerile lui la bec.

CEZAR spunea...

Piloate ...cred ca Mosul ..a incasat si morcovul si sfecla ...pe care cu drag ni le pregatea ! si cred ca fara ..vaselina ..de aia a amutit ...

Unknown spunea...

abcd