Un produs Blogger.

duminică, mai 17, 2015

Componentele soldei functiei de baza care intra in baza de calculare a pesiei militare

7 comments
Potrivit art. 28 din Proiect, dintre componentele soldei functiei de baza se elimina soldele de grad  pentru a calcula media soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza corespunzatoare functiilor indeplinite in 6 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii dreptului de pensie, la alegerea beneficiarului pensiei. La media obtinuta se adauga solda ultimului grad detinut la trecerea in rezerva si astfel se obtine totalul bazei de calcul, la care se aplica procentele de pensie prevazute in articolele  29 si 31. Urmeaza apoi majorarea cu sporurile pentru pensia suplimentara si OMM.  
Sa vedem care sunt componentele soldei functiei de baza/salarilui functiei de baza.

http://www.armyacademy.ro/biblioteca/CARTI/adm_publica/floristeanu/a4.pdf








7 comentarii:

wassy_g spunea...

HUHUREZ

Daca solda functiei de baza este cea precizata in aceasta lege (neaplicata pana in momentul de fata)atunci totul este foarte clar.O problema ar fi cu gradatiile intrucat noi am avut 7 gradatii,daca nu ma insel.Cei care,pe langa salarii,au beneficiat de prime ,sporuri,indemnizatii f.mari,ar trebui sa se gandeasca bine daca cer sau nu recalcularea pe noul proiect.

Huhu Rezea spunea...

De citit intreg materialul indicat prin link.
Se dau si solutiile tranzitorii pâna la aplicarea legii salarizarii.

Unknown spunea...

Buna ziua! Ma puteti ajuta cu un sfat privind aceasta lege? Tatal meu este internat si nu stiu ce sa i zic pt ca nu ma pricep. Va pot trimite pe email scanari. Va multumesc frumos

Huhu Rezea spunea...

@unkonown
Nu trebuie sa faci prea mult...decât sa-i ceri sa-si aminteasca in ce perioada din ultimi 5 ani de activitate a avut cea mai mare functie si din acea perioada sa aleaga 6 luni.
Pana la 30 iunie trebuie sa trimita la Casa Sectoriala cererea cu optiunea pt cele 6 luni.Formularul decerere ilgasesti si pe acest blog

Unknown spunea...

Are vreo importanta ca a fost plecat si afara? Stiu ca avea diurna si incasa si salariu in tara. Multumesc

Mitica spunea...

Dumnule Huhurez,vin cu o intrebare..sa nu radeti: am primit decizia de recalculare. Am ales 6 luni, altele decat ultimele de activitate.Nu am stiut la acea data....ce ALTE ELEMENTE SALARIALE...o sa fie la punctul g....adica ce sporuri urmau a fi luate in calcul pentru recalcularea pensiei. Pe cine am intrebat la momentul respectiv.....nimeni nu a stiut sa imi spuna. Acum, vorbind la unitate, de sporurile din acea perioada, acum stiind care sunt ,,alea luate" in calcul...am ramas..cu buza umflata. VIN CU INTREBAREA.....mai pot sa retrimit o alta cerere de recalculare CU ALTA PERIOADA DE 6 LUNI.....sau nu?? VA MULTUMESC !!

Huhu Rezea spunea...

@Mitica
Incercați sub forma unei contestații, în cazul în care mai sunteți în termen, sau al unei revizuiri.
Invocați lipsa de informare cu privire la evoluția soldelor din ultimii ani de activitate.
Deși ați depășit termenele din art. 109 alin.(2) sunteți încă în termenul de 2 ani de la alin.(3).
Mai mult ca sigur că răspunsul va fi negativ, dar, dacă merită puteți continua acțiunea la tribunal.