Un produs Blogger.

duminică, iulie 19, 2015

Fiti primii care afla daca....

50 comments
Salutari din   Marienplatz, Munchen  
...se promulga Legea pensiilor militare... sau e trimisa spre reexaminare, AICI
Urmariti Comunicatele de presa ale Aministratiei prezidentiale din saptamâna care urmeaza.

Va doresc succes! 

http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=15898&_PRID=lazi

Vaaaacantaaaaa!


Stanca Loreley, Valea Rinului
Karlovy Vary

50 de comentarii:

Unknown spunea...

domnule H dumneavostra meritati asa o vacanta , daca vreti o valea loarei .mergeti pe valea doftanei spre paltinu si vrdeti acolo mai ceva ca valea loarei .asa ca asteptam sa vedem ce ii mai trece prin cap lui iohanis si sfatuitorilor lui cu legea asta si apoi plecam ca ce urmeaza vom vedea , ca si asa u prea avem ce face santem la mana lor.

Huhu Rezea spunea...

@eufr
Stânca din poza e pe Valea Rinului, nu pe Valea Loarei.

Unknown spunea...

NU CRED CA INTERRA TRAVEL O SA DE INFORMATII DESPRE PROMULGAREA LEGII. VACANTA FRUMOASA.

Unknown spunea...

ha ha m vedeti eu nu am avt exemplu decat cu valea loarei . pew rin sa=l intrebam pe iohanis ca poate stie el pe unde ar fi aci in tara noastra ..asa ca asteptand sa vedem se ii mai trece prin cap astuia ne plimbmam cu gandul pe unde se poate ..scuzati scapari de litere in redactare

Huhu Rezea spunea...

@Noriega
Ai dreptate, lumea este mai distrata in vacanta.
Daca si Johannis a plecat in vacanta... asteptarea e mai mare.

Mihai spunea...

@ Eufrosina
Da, Huhurez merita o astfel de rasplata dar numai la pachet cu un alt truditor din greu in materie de ”L 164” mos Alecu-Vasile cel Nou sau sub ce nume o mai ”bîntui ”pe aici sau prin alta parte. Regret ca nu-si mai pune ideile la dispozitie spre a fi ”studiate” amanuntit de gasca de ”maidanezi”(in opinia d-niei sale) reactivata după aprobarea legii.
Pentru mine si cred pentru multi altii, lucrurile se clarifica in momentul in care se face cunocut componentele salariale care intra in venitul brut.
Restul problemelor din lege se vor rezolva in mod sigur favorabil pina la promulgare.

Unknown spunea...

poate ..........

Mihai spunea...

@Huhurez
Pe la noi este traditie ca fiecare lege adoptata/promulgata sa aiba nevoi de modificare in primele etape de aplicare.Asta nu-i ingrijorator si se va rezolva in mod sigur pe parcurs.
Cel mai mult ma ingrijoreaza daca o sa țină ”robinetul”.
Potecarul în mod sigur va avea din nou un dinte si impotriva celor supusi legii/statutului personalului aero.., evident după ce încheie balacareala cu functionarii cu statut special.

Unknown spunea...

chiar nu se afla pe surse ce fac cei de la cotroceni cu legea asta . , ca nu iohanis o pritoceste , chiar nu se stie nimic ? dar dece le trebuie asa mult timp ca sa se hotarasca ?e chiar nevoie sa o tina langa 20 zile?sau ce?

emillian123 spunea...

In situatia retrimiterii la parlament a proiectului legii pensiilor militare- in vederea corectarii/amendarii ei-ca tot s-au constatat inadvertente, timpul curge.. =e vacanta parlamentara.....! asa ca -mai avem de asteptat...!

viorelu07 spunea...

Stim cu totii ca nici o lege romaneasca nu a ramas fata mare, intodeauna au fost modificate, asadar sa o vedem promulgata de presedinte si pe urma o sa mai vedem, dar parerea mea e ca daca va fi retrimisa in parlament acolo va muri, cum au murit atatea incercari de pana acum. Sa avem incredere si in institutiile noastre in privinta redactarii ordinului comun ca mai avem si oameni onesti si corecti in componenta acestora, nu numai din aia cu facultatile si doctoratele la spiru haret.

Anonim spunea...

Sunt interese mari ca aceasta lege sa dispara .De aici si vrajitorii gen'' elita '' care incearca sa creeze curente de opinie impotruva legii.Daca va fi trimisa in sparlament acolo ramane pe veci.

Huhu Rezea spunea...

Au fost promulgate legile referktoare la pensiile diplomatilor si functionarklor parlamentari.

Unknown spunea...

dar nici azi 22 nu a promulgat legea pensiilor militare poate maine sau vineri .....sau luni sa otrimita inapoi in parlament , vad ca vrea sa treaca cele 2o de zile ..vom vedea

karadeniz spunea...

Pentru a ne lămuri cât de bună va fi viitoarea lege, care se pare că va fi promulgată de președinte în forma în care a primit-o de la parlament, ne lămurește comunicatul de ieri al ANCMR:
Două fraze confirmă că legea va faulta în continuare mulți pensionari:
”a rezultat că dispozițiile noii legi, care prevăd recalcularea tuturor pensiilor aflate în plată, asigură menținerea cuantumului favorabil beneficiarului”
”sunt condiții ca foarte multe pensii să fie mai mari decât cele actuale”

COMUNICAT Nr.18 din 21.07.2015
Stimați camarazi,
Astăzi, 21.07.2015, la sediul central al Asociației a avut loc, la cererea conducerii ANCMRR, o întâlnire cu directorul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N., dl. col. Luca Constantin.
Subiectul întâlnirii a fost discutarea, pentru o mai bună înțelegere, a unor prevederi ale Legii pensiilor militare de stat, aprobată de Parlament și aflată la Președinția României, pentru promulgare.
Din discuțiile purtate a rezultat că dispozițiile noii legi, care prevăd recalcularea tuturor pensiilor aflate în plată, asigură menținerea cuantumului favorabil beneficiarului și sunt condiții ca foarte multe din aceste pensii să fie mai mari decât cele actuale. De asemenea, sunt prevederi care asigură recuperarea sumelor din pensii reținute ilegal prin legislația anterioară.
În ce privește modalitatea de recalculare, aceasta va fi detaliată prin Normele de aplicare ce vor fi întocmite imediat după publicarea legii în Monitorul Oficial.
Vă vom ține la curent cu evoluția situației noii legi a pensiilor militare de stat. Oricum, sunt garanții că nimeni nu trebuie să fie îngrijorat.
Șeful Serviciului Juridic,
Cdr.(rez) Constantin Alexandru

Unknown spunea...

tare ,tare , daca e asa e ffff bine . sa fiti sanatos si sa fie asa cum ne-ati informay multumim

iceparu spunea...

Sunt atat de multe interpretari,pro si contra, ale LPM in proiect, incat nu stii ce sa mai crezi.ANCMRR si SCMD sustin ca lege este buna pentru pensionari.Individual,sunt pensionari care sustin ca legea este discriminatorie.Pentru o buna intelegere a LPM nu ar fi mai bine sa obtinem un punct de vedere al Directiei Financiar Contabila(Casa de pensii sectoriala)?

Unknown spunea...

casa sectoriala va avea ceva de spus atunci cand va avea normele de aplicare , am inteles ca dupa ce va fii promulgata si aparuya in monitorul oficial , normele sant ca si facute....dar sa o vedem promulgata ca nu reese si\ asta din comunicat ... sa asteptam daca zic ei ca va fii o lege dreapta ,cat de dreapta vom vedea

Anonim spunea...

Sa vedem legea o data promulgata ca sunt destui smecheri militari cu vechime mai mult in civilie care nu o vor .Ei vor legea lui Boc care amesteca vechimea in civilie cu vechimea mica ca militar..

maiag spunea...

am vazut proiectul de salarizare a bugetarilor incepind cu 2016,nu am gasit indicatori de slarizare pt militare.Intrebarea este daca pensiile vor fii recalculate dupa noile prevederi ale legii ,sau vor fii calc pe alt sistem,vad ca se preconizaza ca un prof debutant sa aiba in jur de 2000,cit poate avea un sublocotenent sau un mair,sau colonel?daca cineva a gasit coeficienti de ierahizare pe funcyii e bine sa ne spuna,eu nu am gasit nici care est val indicelui 1,sa fie salariu minim pe economoie?adica 1200 lei incepind cu 2016?

maiag spunea...

exista un tabel cu indicatorii de functie la militari in noul proiect de lege al salarizarii bugetarilor?sa l puna cineva acic daca i l gaseste,eu am inteles ca se renuntza la indicatori si se lucreaza valoric pe fiecare functie,care este adevarul?

karadeniz spunea...

Blogul,in formatul actual a depășit cifra de un milion de accesări. Felicitări adminului, cititorilor și comentatorilor.
Ar trebui un moment festiv,ceva, măcar cu o dudă și o maslină, chiar și virtuale.

Unknown spunea...

deci dl iohanis nu a semnat azi nici un decret ,,asa ca lege nu e promulgata nici azi deci lasa sa treaca fix 20 de zile asa ca sa ne tina pe jar ... maine ..luni ..sau

Unknown spunea...

gata a fost promulgata legea chiar acum felicitari

Mihai spunea...

Legea pensiilor militare a fost promulgata azi 23.07.2015

Unknown spunea...

acum cred ca ar fi bine sa lasam sa se raceasca subiectul acesta . am convingerea ca se cunosc problemele care creaza nemultumiri si se vor remedia acum prin normele de aplicare si prin parlament dupa aplicarea ei ..de aceea va doresc o vara linistita domnule H ca ne-ati suportat cu toate vaicarerile

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

..Bine ca s-a promulgat...

calin spunea...

O armata de prosti! N-am fost in stare sa ne impunem punctul de vedere. Toate celelalte segmente "speciale" au reusit! Noi, NU! Asa ne trebuie! Mai vrem sa punem si batista pe tambal, ca vezi Doamne o sa se repare ceva prin normele de aplicare. Normele nu pot decat sa aplice legea stabilind detaliile. Daca legea e proasta asa vor fi si normele: bune pentru unii, proaste pentru altii, si asta plecand de la pretentia din motivare ca asazisa lege va inlatura discriminarile si nedreptatile la care am fost supusi! Nu v-ati saturat de atatia ani de chinuri prin salile de judecata? Nu v-ati saturat de contestatii peste contestatii fara raspunsuri? Se pare ca va place ! Continuati ! Sunteti caliti - rezervisti militari romani! Rezervisti ? Nu ati reusit sa va rupeti de vechile mentalitati, nu ati inteles democratia si puterile ei. Traiti in frica, asa cum ati facut o viata intreaga! Tara nu are nevoie de voi, asa! N-ati inteles? Va cert cu ura, ura pentru mine in primul rand, caci ma simt neputincios . In afara de a utiliza varianta virtuala nu mai pot face nimic. Altii au putut si pot inca! Dar n-au putut trece de "Sa traiti sefu, am inteles!" Asa ne trebuie! Asa ne trebuie? Da ! Armata nu se termina cu noi. Va fi cum vor stapanii! Noi ne terminam! Bucurati-va!!!

calin spunea...

Sa traiti sefu! Asa-i cum ziceti!
http://www.dcnews.ro/mircea-du-a-reac-ie-dupa-promulgarea-legii-privind-pensiile-militarilor_480740.html
Ii drept ca v-a incurcat un pic parlamentul, dar are grija seful!

calin spunea...

Armata de prosti, tara de cretini!
http://www.dcnews.ro/pensiile-militarilor-vor-fi-majorate-klaus-iohannis-a-promulgat-legea_480727.html

Unknown spunea...

aceasta lege va fi pu licara in monitoriul oficial sa nu , cand se publica intra in vigoare la 30 zile sau cum . ea se aplica de la`1 ian 2016 dar cand se publica /

karadeniz spunea...

@ Eufrosina Nedelcu
Cu tot respectul, de ce nu citiți dumneavoastră legea înainte de a comenta.
Art.123 spune fără echivoc, ”– Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2016” , deci nu contează când se publică în MO,că o fi azi, că o fi luni, că ar fi putut fi pe 31.12.2015 dacă legea ar fi fost trimisă în parlament pentru corecturile necesare, aplicarea ei începe teoretic de la întâi ianuarie 2016.
Am spus teoretic pentru că practic nici o categorie din cele trei cuprinse în lege, cei pensionați pe legea 164/recalculați pe legea 119/revizuiți pe OuG1, cei pensionați pe legea 263 și cei care se vor pensiona după întâi ianuarie 2016 nu va putea beneficia de prevederile noii legi înainte de intrarea în vigoare a normelor de aplicare a acesteia, norme care în lege nu sunt stipulate și nu au un termen de intocmire. Probabil că cei care au întocmit legea nu au considerat necesar acest lucru, dar în lipsa unei prevederi clare în lege despre ceea ce art. 28, al 1 definește ”media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate” legea nu poate fi aplicată. Probabil că în acel ordin comun prevăzut la la art. 60 al. 4, va fi specificat și ceea ce intră în ”venitul brut”
Doar c[ acel ordin comun ce este stipulat în lege, la art. 60 al. 4, se referă la actualizarea pensiilor calculate ori recalculate în baza acestei legi, atunci cînd are loc o majorare a soldelor de grad și/sau funcție ale activilor.
Ori actualizarea se face abia după ce pensile sunt calculate ori recalculate în cazul celor pensionați înainte de apariția legii.
Referitor la recalculare pentru cei pensionați după unu ianuarie 2011, pe legea 263 se prevede la art. 110, al. 2 că aceasta se va face în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii. La al. 8 din același articol se prevede că procedura de recalculare se stabileşte prin ordinul prevăzut la art. 60 alin. (4), adică cel referitor la actualizare.
Pentru cei pensionați anterior date de întâi ianuarie 2011 recalcularea se face în baza art. 109 al. 1 ”în raport cu vechimea valorificată prin ultima decizie de pensie”. Nu este prevăzut nici un termen și nici o normă de aplicare. Pentru orientare ne putem agăța de al.3 de la același articol care spune că pensile recalculate și revizuite în baza legii 119 și OuG 1 ”pot fi recalculate, în condiţiile prezentei legi, şi în situaţia depunerii de documente nevalorificate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, iar drepturile de pensie astfel recalculate se acordă, în termen de cel mult 24 de luni, începând cu luna următoare depunerii documentelor” iar la al. 5 se specifică ”Procedura de recalculare prevăzută la alin. (3) se stabileşte prin ordinul prevăzut la art. 6” acel ordin comun privind actualizarea.

emillian123 spunea...

OPTIMISTII misca societatea INAINTE...!. Legea 164/2001 A AVUT NORME DE APLICARE SECRETE (NEPUBLICATE IN MONITORUL OFICIAL- PUBLIC...!),deci sa vedem ce urmeaza....!; legat de baza de calcul -adica- 80 % din ceva NECLAR pt. NOI PENSIONARII IN PLATA= trebuie sa fie pe undva pe la nivelul soldelor actuale /soldelor noastre ACTUALIZATE...!!!=pt. ca altfel=NU VAD SENSUL RECALCULARII/+/_ ACTUALIZARII UNOR PENSII....!

karadeniz spunea...

@ emilian 123
normele de aplicare ale legii 164 nu au fost secrete, vedeți Hotararea nr. 1188 din 27 noiembrie 2001 pentru aprobarea Normelor metodologice privind recalcularea pensiilor militare de stat
ACT EMIS DE: GUVERNUL ROMANIEI, PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 782 din 7 decembrie 2001

calin spunea...

Dl. Dogaru face bilantul. Inceputul e bun, apoi incepe sa plimbe bata prin balta: "Vom contribui la elaborarea normelor de aplicare a legii si, doar pentru membrii de sindicat, la corecta lor aplicare." Ce sa inteleg despre acest sef de sindicat? 1. ca a ramas fara membri si incerca sa mai salveze ce se poate salva; 2. este hotarat sa comita o ilegalitate fortand nota in privinta aplicarii corecte a legii numai pentru membrii sindicatului; 3. normele vizate vor fi in spiritul fluturat de sefu (sa traiti sefu, am inteles!). Dogaru, Dogaru! Erai mare acum, daca intelegeai sa te inhami cu adevarat la nevoile tuturor rezervistilor. Si sindicatul tau ar fi fost de temut pentru cei chemati sa rezolve treburile tarii...asa ca, ramai cu cei ce se bat cu pumnul in piept ca au facut dreptate pana la capat, acolo sus, in turnul vostru de fildes si va laudati cu marile voastre realizari. Oare cum va simtiti ca, sufleteste, prea putini va mai sprijina, prea putini mai au un cuvant bun pentru voi? Mai ai o sansa: normele sa fie corecte pentru toti rezervistii, sa repare toate erorile legii si sa poti dovedi ca ai luptat pentru asta...altfel, regret, inca un personaj cu carisma, educat, cu teluri nobile dar dezumflate pe parcurs va ajunge la tomberonul plin cu tradatori din maaarea groapa de gunoi a istoriei noastre.

R-26500 spunea...

@ emillian123 vineri, 24 iulie 2015, 16:06:00 EEST. Nu vezi sensul recalcularii fara actualizare? Ai dreptate in felul tau, numai ca recalcularea este o simpla formalitate juridica. In caz contrar, NU ni s-ar putea emite decizii de pensii in baza noii legi. In proiectul initial nu exista recalculare, iar la Senat comisiile s-au seiszat ca in acest caz NU se pot emite decizii de pensii in conditiile noii legi, deci NU se poate aplica legea! Asa ca au bagat recalcularea sa ne poata fi emise decizii de pensii in baza noii legi. Asa ca primim decizii frumos, formalitatea juridica fiind indeplinita. In rest, cf. LPM: pensii RECALCULATE, dar NEACTUALIZATE.Iar ca ne revenim cat de cat, ramane in plata cuantumul prezent in baza Art. 111. ACTUALIZAREA - cel mai probabil in viata urmatoare.

Unknown spunea...

gata s-a terminat.

Unknown spunea...

dle karadeniz , legea trebuie sa se publice altfel nu este legala

emillian123 spunea...

1. Pt. Karadeniz: va inselati: H.G. 1188/2001` se refera-MARE ATENTIE LA DIFERENTELE DE SENS- la RECALCULARI DE PENSII,si nu la stabiliri initiale de pensii, adica aceasta hotarare NU ESTE O NORMA DE APLICARE EXPRESA A LG. 164/2001; eu am "Normele de aplicare a lg.164/2001" -care au avut un "circuit intern"- neavand nici o mentiune -privind caracterul lor...secret sau nesecret...;2. Pt .R-26500 :in comentariul meu-ma refeream la recalculare si/sau actualizare, [ o prima actualizare care- de fapt -e OBLIGATIORIE IN CAZUL UNEI RECALCULARI DE PENSII (MILITARE)...]-vezi art.109: la aparitia legii+normele de aplicare, (aprox. dupa vreo 90 de zile de la oficializarea legii pensiilor militare), pensionarul face o cerere de recalculare, dupa care-casa de pensii ii RECALCULEAZA si ACTUALIZEAZA PENSIA ANTERIOARA legii pensiilor militare nr...../2015; cat va dura OPERATIUNEA =e o alta discutie...!?

emillian123 spunea...

P.S.- imi scapa mie sau chiar-in proiectul legii pensiilor militare- lipsesc referiri la O.M.M.-I-III, sau aceste referiri sunt "absconse" in textul art.109, alin. 1 ,citez: "...precum si pensiile stabilite in baza Legii 80/1995....."(art.11 din statut..!)... Mare e gradina lui Dumnezeu....! Se ascunde secretul lui Polichinelle...!

R-26500 spunea...

@ emillian123 vineri, 24 iulie 2015, 19:28:00 EEST. Majorarile la pensie pt. OMM au fost/sunt/vor fi acordate in urma unei alte legi, nu a LPM. Respectiv a Legii nr. 80/1995 (in cazul cadrelor militare), vezi aici forma actualizata [http://www.jandarmeriavaslui.ro/files/pdf/legi/lg_80_2005.pdf], Art. 11 " Pensionãrii militari decorati cu ordinul "Meritul Militar" clasele a III-a, a II-a
şi I beneficiazã de un spor de 10%, 15% si, respectiv, 20% al cuantumului pensiei".

Asa a fost mereu, uite aici [http://www.dreptonline.ro/legislatie/statutul_cadrelor_militare.php] forma initiala a Legii nr. 80/1995, unde la Art. 11 sunt abrogate alineatele 1 si 2, dar cel cu OMM a ramas mereu ib vigoare!

emillian123 spunea...

Pt. R26500: m-am "jucat..."=rezulta din citat ca am inteles unde e "secretul"...,dar lasand gluma la o parte, in cazul absentei textului citat din art. 109,alin. 1, pensionarii NU AR "BENEFICIA" de art.11//legea 80/1995, asa cum nici in prezent- in lg. 263/2010-NU SE MENTIONEAZA DREPTUL RESPECTIV, FAPT CORECTAT DE NORMELE DE APLICARE A LG.263/2010....!

R-26500 spunea...

@ emillian123. vineri, 24 iulie 2015, 20:11:00 EEST. Nu are sens sa ne contrazicem pe amanunte. Daca apar inca 7 legi din domenii diferite, votate, promulgate, fara legatura cu legea pensiilor, dar in care "scapa" ca iti acorda sau iti taie ceva din pensie, acele legi se aplica independent de normele de aplicare care au valoare nula in fata prevederilor oricarei terte legi.

Ai auzit de L. 164/2001, nu? Fosta Lege a pensiilor militare. OMM nu a fost acordat la pensie in mod independent de aceasta lege, ci de L. 80/1995 care este Statut al Cadrelor Militare. De fapt, ti-am demonstrat! Dar asta NU este totul. De Legea 138/1999 a salarizarii personalului militar ai auzit? Ei bine, salarizare, salarizare, dar si legea desi era lege a salarizarii, mai adauga cate un spor la pensia stabilita ad-litteram pe L. 164/2001. Verifica aici [http://www.jandarmeriasatumare.ro/LEGISLATIE/LEGE%20nr138.pdf]. De exemplu: "7. Prima de clasificare, indemnizaţia de salt şi indemnizaţia de scufundare se iau
în calcul la stabilirea pensiei militare de stat şi a pensiei suplimentare."

Asta este situatia! Asa a fost mereu.

Unknown spunea...

gataaaaaaaaaaaaaaaaa

Unknown spunea...

ma intereseaza legea asta publicata in monitorul oficial .pentru cei ce se vor pensiona la 1 ianuRIE 2016 ,ACSTIA VOR BENEFICIA DE TOT CE E STIPULAT IN ACEASTA , PENSIONARII DEJA IN PENSIE SA ASTEPTE , daca mai au timp de nu asta we , de aceea am intrebat DLE KARA

Huhu Rezea spunea...

Abia astazi am aflat si eu ca Jon a promulgat legea. Nici la Cotroceni nu sunt specialisti in teh legislativaa

Unknown spunea...

dle H bine ati venit , de aici incolo o sa inceapa sarabanda cu normele de aplicare , acolo zic unii ca s-ar putea sa avem ceva surprize , zice ca or sa clarifice ce nu se ontelege acum din lege , se poate ca de aceea a fost trimisa la promulgare asa ca sa nu intrebe dl jon ca de ubde fonduri ,, sa vedem ca se zice ca se vor face normele foarte repede .....asa ca aveti de suportat iar fel de fel , dar poate ne spuneti cand se publica legea la mo cel mai probabil multumim

solo_100@yahoo.com spunea...

Conform art.11 aln.3 vor beneficia de prevederile HGS1019/2010 si ordinului MS132 care modifica anexa 1 la HG 1294/2001 si cei pensionati pina la data de 05.01.2011.Se vehicula intr-o vreme ideea ca MS132/2010 ar fi abrogat ca mai apoi Casa de Pensii Sectoriala a M.Ap.N. sa precizeze ca HGS1019 cu ord.MS132 se aplica doar celor pensionati dupa data de 05.01 2011.Care este adevarul?

emillian123 spunea...

Pt. R26500- in esenta ,e corect,dar referitor la indemnizati,sporuri,si alte sume -cu caracter permanent- erau luate in calcul in SOLDA LUNARA BRUTA- (punctul 1-din fluturasul cu solda lunara) si la GRUPELE DE MUNCA in legile de pensii bazate pe CONTRIBUTIVITATE, iar in legea 164/2001-acele sporuri erau luate in calcul la GRUPELE DE MUNCA, marind PROCENTULDE VECHIME=BAZA DE CALCUL AL PENSIEI...; si inca ceva=NU E SIGUR ca ceva prevazut intr-o lege-se si respecta...de ex. -in cazul meu la recalculari-revizuiri-( si reintregire) repetate de pensie intre anii 2011-2013- desi legea prevedea ca in anii studentiei militare, venitul lunar individual -ca baza de calcul al punctajului lunar era egal cu salariul lunar brut /economie deci trebuia sa am un PUNCTAL LUNAR SUPRAUNITAR (cel putin...!),punctajul meu era SUBUNITAR..!= FURT..! (+ inca alte furtisaguri marunte=cat sa se ajunga la un PUNCTAV TOTAL PRESTABILIT)....! Am tras concluzia ca AM FOST DISCRIMINAT...DE UN GUVERN =CEL PUTIN HOT...!