Un produs Blogger.

vineri, august 07, 2015

Directorul Casei de Pensii Sectoriale a MApN, despre aplicarea unitara a Legii 223/2015

7 comments
http://www.presamil.ro/ultimul_nr/index.html#11/z

7 comentarii:

karadeniz spunea...

Când credeam că am identificat cam tot ce mai e de stabilit pentru aplicarea noii legi constat că tot mai găsesc câte ceva prin n lege.
”ART. 86 Atribuţiile, organizarea şi funcţionarea caselor de pensii sectoriale se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.”
Deci case de pensii sectoriale nu se pot apuca legal de acordat ori recalculat pensii in actuala structură ci abia după ce apare o HG care să le stabilească atribuțiile, organizarea ( probabil că directorul va avea funcție de general) și funcționare, iar întocmirea atribuțiilor, a statului de organizare și normelor de funcționare vor dura și ele ceva timp căci după ce apare HG trebuie dat și un ordin de ministru pe tema asta.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu cred ca totul se stabileste milimetric, inclusiv Hotararea de Guvern, nu vor vuvuzele la urechi si scandal politic, doar se apropie alegerile de la anul si toti se implica sa iasa bine!

Huhu Rezea spunea...

@2karadeniz
Sa speram ca barim atâta minte or avea sa publice Normele metodologice aprobate prin HG si Ordinele cu procedurile de recalculare /actualizare pâna la 31 12 2015.
O buna parte din bulibaselile din aceasta lege apartin MApN care, intr-o perioada de 2 ani, si-a asumat responsabilitatea elaborarii unei noii legi a pensiilor militare. Celelalte institutii militare se pot apara ca nici macar nu s-au implicat serios in acest demers.
Parlamentarii au cazut la mijloc când au infruntat optuzitatea initiatorilor - ministere, asociatii si sindicate-, dând satisfactie puternicei presiuni venite din partea militarilor pensionari.

Mihai spunea...

Sper sa nu-si bage unghia in gît sau sa foloseasca armamentul din dotare cei care au interpretat legea in sensul neaducerii de beneficii pentru cei pensionati inainte de 2011 inclusiv recalculare/actualizare. Victoria maidaneza asupra raului infiripat in cadenta cazona (de cazarma) supusa doar ierarhiei, reliefata doar in solda de grad si fonctie ,este un lucru benefic pentru toata lumea. Felicitari celor care au plecat urechea si au tinut cont de doleantele celor care au lucrat(slujit) pentru venit brut/net si nu pentru doar solda de grad si fonctie (de multe ori aranjate cu sarsanaua) reusind sa scoata aceasta lege nevisata de multi.
Sper ca lucrurile sa nu se incurce prin incaierarile finantistilor si sa se poata aplica si pentru acești trepăduși vesnic nemultumiti si cu comentarii mereu pe invers.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Asa-i, Avyanic! E un grupuscul care are turta mare, chiar foarte mare si am mai zis-o, dar parca ar mai vrea duble. Sa fim seriosi ca si elasticul se rupe la intindere...

lipoveanu spunea...

Toti cei care comenteaza sau intreaba ceva trebuie sa citeasca intai legea.

iceparu spunea...

Sunt atatea comentarii pro si contra incat nici nu mai stii ce sa crezi.LPM este o lege atat de imbarligata de parca initiatorul asta a vrut.Pana nu apar normele de aplicare orice interpretare consider ca e de prisos.Multa sanatate ca asta este lucrul cel mai de pret.