Un produs Blogger.

duminică, octombrie 09, 2016

CSM-ului i se par normale pensiile de 20 000-100 000 lei pentru magistrați

12 comments
Pe 21 sept Raluca Prună scria pe contul său Facebook:

”As fi dorit sa se fi vorbit transparent in Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toată magistratura si grefieri chirii sine die (600 euro lunar in București, de exemplu). Chiar si pentru magistrați pensionari acum trecuți in avocatura - never mind venitul din avocatura. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna, pe o scăpare a legii. Sau despre diurna de 2% pe zi pentru toți cei detașați din alta localitate (inclusiv membrii CSM). Toate acestea sunt posibile pe temeiul fortarii unor legi neriguros redactate”

S-a sesizat și CSM.  In ședința de joi, spre rușinea ei,  sefa Uniunii Judecătorilor, doamna Gârbovan,  pe care o credeam o persoană onestă, a acuzat-o pe ministresă că aruncă în spațiul public informații neverificate.
 Prună a informat Consiliul că, din datele primite oficial de la Casa Națională de Pensii,  60 de magistrați au pensii mai mari de un miliard de lei, bani vechi.
 Deși procurorul Muscalu a propus in CSM să se ceară Casei Naționale de Pensii o listă cu pensiile mai mari de 20 000 lei, s-a decis să se verifice cum s-au stabilit cuantumul doar pentru pensiile mai mari de 100 000 lei.

”Pensia se stabileşte în raport de indemnizaţia obţinută în ultima lună de activitate. Nimeni nu poate să aibă într-o lună de activitate indemnizaţie de 130.000 de lei, astfel încât să obţină o pensie de 100.000 de lei. Chiar dacă mergem pe legea veche, anterior modificării, în care se spunea media veniturilor pe ultimele 12 luni, nu se poate ajunge la aşa ceva, pentru că drepturile salariale restante obţinute şi recunoscute prin hotărâri judecătoreşti nu reprezintă venituri lunare. Vă propun să solicităm Casei Naţionale de Pensii cuantumul pensiilor mărite peste 20.000 de lei, după care eu cred că trebuie verificat modul în care au fost aplicate aceste pensii. Mă mâhneşte faptul că există la acest moment în sistem, dacă există, oameni care au pensii de zeci de mii de lei”, a spus Muscalu, citat de Agerpres.

Semnalul este tras! 
Ce oprește Casa Națională de Pensii să ceară Caselor Județene de Pensii să treacă la reverificarea bazei de calcul a pensiilor magistraților și să revizuiască din oficiu deciziile de pensie care au umflat baza de calcul cu sume care nu reprezintă venituri lunare.
Să răspundă cei care au trimis dosare de pensie pentru magistrați.  la Casele de Pensii, cu asemenea venituri lunare măsluite.

12 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Orice Pruna, pana la urma ajunge borhot si, intr-un final, in troaca porcilor pe care-l va rahatza in fundul din barlogul cocinei, ajungand, intr-un final aruncat pe un maidan de gunoaie...Taria borhotului, la randu-i, va strica si va ului creiere ce se vor descreiera in delir bahic...Cat de daunatoare poate fi o Pruna, atunci cand se borhoteste si se rahatzeste cocalareste! Nu-i decat un rahat cu perje si, atat!

Unknown spunea...

Pensii de sute de milioane lei vechi intr-o ''tara'' in care multi copii mor de foame e aberant .Legi aberante intr- o colonie de hoti fara scrupule.

Huhu Rezea spunea...

@Cozma
Asa cum zice și procurorul Muscalu, în nicio variantă a legii pensiilor pentru magistrați nu era posibilă introducerea în baza de calcul a altor venitiri salariale decât a celor prevăzute de lege pentru lunile reglementate, indiferent că erau 1, 2 sau 12 luni.
Cum să bagi în baza de calcul dintr-o lună veniturile pe 5 ani obținute prin hotarâri judcătorești?
In mod asemănător s-a procedat și în cazul pensiilor militare, pe vechea lege 164/2001, când și-au tras câțiva învârtiți pensii nesimțite de peste 10 000 lei.

Huhu Rezea spunea...

@Stelian
Ești cam dur și nu trebuie să injuri.
Cam așa cred civilii și despre unele pensi militare.

un oscar = o pensie spunea...

nu inteleg ce atata surprindere?
voi chiar nu ati realizat ca traim intr-o tara bananiera?
jaful este no limit!!!
asa ca ciocul mic si joc de glezne.
ziceti mersi ca aveti ce aveti.....

Cornel spunea...

După intrare în U.E. câțiva magistrași au activat la Bruxeles și CEDO, salariile primite aici au făcut ca pensia să depășească ce este credibil și de acceptat în colonia Românica. Cine poate ......poate. Bravo lor,....U.E.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ca urmare, mai terminati-o cu madam Pruna, si spuneti-i madam Borhot!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Stelica, sa-ti dea Dumnezeu sanatate si sa treci de toate greutatile astea tampite prin care am trecut si inca trec si eu! Prin aceleasi probleme, de fapt, trecem amandoi si stiu cum e sa traiesti ani de zile cu 470 lei din boala, iar acum abia am 1000 lei! Suntem buni cand suntem pastai, pe urma ne uita toti si nu avem drepturi in statul de drept! Moarte anarhiei si coruptiei si coruptilor care au ruinat Romania!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Pai...dacă Prună vrea să facă o faptă bună în legătură cu pensiile magistraților, de ce vrsi s-o oprim?

F16 spunea...

Subiectul e extrem de interesant,merita comentat de oameni normali la cap și informați.Daca e adevărat e jale.Si eu cunosc câteva exemple dar care nu trec de 20000.La un asemenea subiect colosal de ce admin trebuie sa facă deschiderea un dement care arunca cu zoaie împuțite și se crede pamfletar.Daca n-ai mai permite asemenea elucubrații de schizofrenie,sunt convins ca blogul ar fi populat cu informații utile de la OAMENI nu de la rame ca ziaristul dr investigații Cornel.

Unknown spunea...

Bravo lor!!!Ei sunt uniti si au luptat pentru drepturile lor, nu ca militarii. Au fost si raman smecheri. Si nici nu li se diminueaza pensiile cu vreun leu. Militarii nu primesc nici dreptul legal, promulgat si recunoscut de Presedinte, ce sa mai vorbim de "invarteli" si "manevre" legale. Le da clasa militarilor. Si tot n-are lumea loc de militari, ca se pricopsesc cu pensii speciale....Traim intr-o lume in care fiecare traieste cum "se descurca" si magistratii sunt unii dintre aceia....

Huhu Rezea spunea...

Casa Națională de Pensii a infirmat zicerea Prunei că ar exista pensii de un miliard pentru magistrați.
Confirmă că ar exista pensii de 30-40 000 lei, atăt pentru magistrați, cât și pentru aviatori.
Chiar și acestea sunt exagerat de mari.Se impune revizuirea lor, din oficiu.