Un produs Blogger.

marți, mai 23, 2017

Corneliu a solicitat o decizie de revizuire a pensiei, instanţa îi povesteşte că nu se poate revizui o decizie rămasă definitivă

13 comments
Temeiul juridic al acțiunii a fost art. 107 alin 1 și 2 din Legea 263/2010 și art. 65 din Legea 223/2015.
Art. 107 din Legea 263/2010
(1) In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire. 
(2) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (1) se acorda sau se recupereaza, dupa caz, in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor.

Art. 65 din Legea 223/2015
(1) În situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa de pensii sectorială operează, din oficiu ori la cererea persoanelor îndreptăţite, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire.(2) Sumele rezultate în urma aplicării prevederilor alin. (1) se acordă sau se recuperează, după caz, în cadrul termenului general de prescripţie, calculat de la data constatării diferenţelor.

La cererea Casei Sectoriale, Tribunalul a modificat obiectul cauzei, considerând că în realitate este o contestație a deciziei de pensie. 
A admis excepția inadmisibilității, pentru că reclamantul nu ar fi parcurs procedura prealabilă prevăzută pentru contestație. Nici nu a mai judecat fondul cauzei.
In cazul revizuirii, potrivit art. 107 din Legea 263/2010 sau art. 63 din L 223/2010 pensionarul sesizează Casei Sectoriale, nu Comisiei de contestații, erori din decizii definitive care-i afectează pensia legal cuvenită, la fel cum și Casa Sectorială operează din oficiu erori în favoarea pensionarului, prin decizii de revizuire. 
Câte mii de decizii de revizuire a deciziilor de pensii rămase definitive au dat Casele sectoriale în ultimii 5-6 ani, după OUG nr.1/2011?
Instanța nu a sesizat că revizuirea pensiei este o altă instituție de drept față de contestarea deciziei de pensie.


Sentinţa Tribunalului Bacău

-Pagina 1
-Pagina 2
-Pagina 3
-Pagina 4
PENTRU
ACESTE MOTIVE
IN
NUMELE
LEGal
HnTA
P
A
qTF
Admite exceptia
inadmisibilitatii
$i Tn
consecinta:
Respinge
contestalia formulate
de
reclamantul
IFRIM
CORNELIU,
CNP
1551015135051,
dom.
in mun.
One$ti, str.
Viorelelor
nr.
1,
bloc
1,
sc.A,
et.
3, ap.
125,
jud.
Bacau, in
contradictoriu
cu
parata
CASA
TERITORIALA
DE
PENSll
MILITARE
A
MnqlSTERULUI
APARARI NATIONALE,
cu
sediul
Tn
Bucure$ti,
str.
Drumul Taberei,
nr.
7-9,
ca
inadmisibili.
Cu
apel
in
termen de
30
de
zile
de
la
comunicare.
Declaratia
de
apel se
depune la
sediul
Tribunalului
Baciu.
Pronuntata
Tn
$edinta
publica
de la
27
Martie
201
7.
Pre$edinte,
Anna
Ramona
Arhip
Asistent
judiciar,
Gioni
Popa
Gavrilovici
Asistent
judiciar,
Popa
Emilia
Grefier,
Liliana

Dediu
PENTRU ACESTE MOTIVE IN NUMELE LEGII  
HOTARASTE:

Admite exceptia inadmisibilitatii si în consecinta:
Respinge contestația formulată de reclamantul IFRIM CORNELIU, CNP
, dom. in mun. One$ti,  jud. Bacau, in contradictoriu cu parata CASA TERITORIALA DE PENSll MILITARE A MlNISTERULUI APARARI NATIONALE, cu sediul în Bucure$ti, str. Drumul Taberei, nr. 7-9, ca inadmisibili.
Cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Declaratia de apel se depune la sediul Tribunalului Bacău.
Pronuntata Tn $edinta publica de la 27 Martie 201 7.
Pre$edinte, Anna Ramona Arhip Asistent judiciar, Gioni Popa Gavrilovici Asistent judiciar, Popa Emilia Grefier, Liliana Dediu

13 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dupa proces am fost iar luat in bascalie, cu multa bucurie, de unii. Eu aveam dreptate sa ma bucur, pentru ca, avand incredere in justitie si dreptate, credeam ca se aplica legea, respectiv articolele amintite in coperta. Nu a fost sa fie asa, si vreau sa stie acesti judecatori ca nu voi lasa treburile in coada de peste, oricum voi face plangere la Consiliul Superior al Magistraturii sa vada cum se judeca in provincie procesele si ce decizii se iau. Amintesc celor cu foarte multi bani si care s-au dus in procese cu cate doi, trei avocati dupa ei, foarte bine platiti, si s-au harait prin procese de pomana ca le-au pierdut, doar din lacomie ca pensiile lor foarte mari nu erau si mai mari, dar au ras manjeste la necazurile mele, eu le voi demonstra ca voi castiga acest proces, fara avocati fiind foarte sarac, cu riscul ca ajung la Curtea Suprema si pe jos, ca ajung si la Revizuire, pentru ca am dreptate, am fost furat si legea demonstreaza asta pe articole si litere, nu impins de lacomia si foamea neostoita de bani si averi de care unii nu se mai satura! Dumnezeu e mare si ma va ajuta, stiind ca putinii bani castigati obtinuti ii investesc doar in painea cea de toate zilele si sa-mi salvez nevasta din lipsa celor medicale necesare. Eu m-am sacrificat pe mine si m-am lipsit de foarte multe ca sa-i ajunga ei...Va veni si ziua judecatii si a dreptatii si pentru noi! Multumim, D.le Huhu Rezea, ca ati fost OM cu noi in toate aceste actiuni si demersuri, alte cuvinte mai mult de atat ar fi de prisos...

Leo spunea...


Corneliu, cei de la CPS in frunte cu Dr.Luk , pe filiera Zdranfirica & CO + Roland sunt vorbiti sa utilizeze sintagma " NOI APLICAM NUMAI LEGEA"..Dar ei aplica numai legea care le convine lor si stapanilor lor , politrucii. De ce de exemplu adunatura de mai sus nu aplica Art.2 alin. b)din L223/2015 (art. nemodificat de OUG 57/2015) ? Ei aplica numai ceea ce duce la scaderea bugetului cu pensiile prostilor , nu si cu ale lor. Intr-un fel , gruparile (de tip sicilian din anii '70) de care am pomenit mai sus aplica cu mult zel politicile politrucilor de care depind functiile lor. Marea gaunosenie este la varful MApN-ului , la POLITRUCI.
Ai grija cum formulezi cererea de apel , sa contesti punct cu punct ce scrie in Hotararea pe care o apelezi. Iar mai apoi scrii si ce vrei tu..."GLORIE" POLITRUCILOR.

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Nu au nicio relevanță reclamațiile. Mai mare pedeapsă profesională pentru un judecător decât casarea unei decizii de către instanța superioară nu există.
Nu face și d-ta confuzia, precum alt comentator, între revizuirea unei pensii și revizuirea, cale de atac extraordinară în proces.
In apel ceri casarea sentinței și retrimiterea cauzei la Tribunal, pentru judecarea fondului

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Leonard, uite o voce care ma sustine! Multumesc, prietene, ca sunt satul de ipocriti!
Pe baza celor furnizate de Dl.Huhu Rezea am s-o ticluiesc cu rabdare si la obiect unde trebuie sa punctez, mai intai un lucru foarte important si e bine sa-l stie toti: 1.Pentru contestatii te adresezi Comisiei de Contestatii
2. Pentru revizuire te adresezi Directorului Casei de Pensii
3.Daca nu stii sa contesti ca nu cunosti legea, Decizia devine functionala dupa 30 de zile si pierzi dreptul la contestatie
4.Pierzand dreptul la contestatie, legiuitorul iti arunca colacul de salvare al revizuirii care-i stipulat expres
Casa sectoriala este obligata sa actioneze spre revizuire la cererea expresa a petentului, sau sa se autosesizeze ( ce vise!) cand constata nereguli!
Dar legea zice ca cel care a produs greseala in decizie, adica functionarul, trebuie sa ia amenda si sa platasca paguba!
Domnul Director isi poate amenda si sa-si puna la plata sotia angajata in subordine ca mi-a gresit pensia? Sau pe cumatru? Sau pe fin? Sau pe fiica? Sau pe var? Sau pe nepot? Nuuuuuuuuuuu, nu face el prostia asta, asa ca are o armata de juristi vicleni care pacalesc instantele de judecata cu piste false, stiind ca judecatorii, in general, nu se documenteaza, nu citesc si nu sunt preocupati sa intre in detaliile legilor militare, si uite asa il asculta pe juristul viclean care vorbste foarte scurt, dar eronat, si este crezut de judecator ca e jurist, si nu pe mine sau pe avocat ca suntem mai prosti si mai negrii! PRIVITI IN PRIMA PAGINA CUM RECUNOASTE JUDECATORUL CA EU CER REVIZUIREA! PRIVITI CUM S-A DAT SINGUR IN GAT SI MI-A FACUT DREPTATE! NU CER CONTESTATIA DECIZIEI DECI SI LA PROCES LE ZIC CELOR DIN INSTANTA DE APEL: Va rog sa cititi ce-a scris judecatorul ca eu de fapt cer revizuirea, si a zis-o judecatorul, apoi a facut la stanga imprejur si a deturnat catre eroarea cu contestatia deciziei, desi n-am pomenit o data ca contest ceva, si scrie si repetitiv in motivare, contrazicandu-se singur acest judecator!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Multumesc respectuos si asa voi face!

Leo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Dar, la munca nu-l trimite nimeni, nicio instanta? Caci de la cam 30 de ani, staaaa si taie frunze la cainii comunitari, cu permis profesionist in buzunar, ditamai malacu de om! Sa manance doar pamflete! Asta-i un impostor social, care s-a victimizat toata viata! Intreaba-l intai cati ani reali are de serviciu, scan decizia de clasare medicala si de ce a stat cu mana "pe dansa", pana la 67 de ani, parca!...macar vindea paine si tigari intr-un kiosc si mai lua 1000-12000/luna!

CEZAR spunea...

Off..m_Ale ce om rau te facusi ..!!
Mai bine i-ai face ..cadou un card ..ca tot ai prea multe !!!

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
De RTB? Sau de Cora?

ghurse spunea...

Domnule H, daca tot ati postat hotararea tribunalului, ar fi foarte interesant sa faceti rost si sa postati si cererea de chemare in judecata. Cred ca acolo e buba!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Să sperăm că se va aplica și la actualizare cuantumul mai avantajos.
Nu dispera.
Dacă aplici 58% la solda de funcție + solda de grad din grila care a trecut de Senat, la care se adaugă operațiunile din art. 60, încă din 2019-2020 vei avea o pensie trecută de 2000 lei.
Continui apelul pe revizuire potrivit art. 107 din Legea 263 și faci contestație la Comisie pe decizia de recalculare primită.

Iulian Mareș spunea...

Huhurez,
Nu numai atat!
Sunt si drepturi retroactive: 20 ani X 12 luni X 500 lei, in medie, ... rezulta aproximativ 100-120.000 lei! Asa, DA! :))

mirelamarinescu@917 spunea...

asta din 2019 dar in 2017 iulie CE?