Un produs Blogger.

miercuri, mai 17, 2017

Victorie!!! Dragnea cere retragerea art. 40 din Proiectul Legii salarizarii

94 comments

Detalii puteți audia în interviul la Antena 3 AICI


UPDATE 
MEDIAFAX
Senatul a scos din Legea salarizării articolul privind actualizarea pensiilor speciale şi militare
Senatorii din Comisia de muncă au votat miercuri eliminarea unui articol privind actualizarea pensiilor speciale şi militare după ce, cu două ore înainte adoptaseră, cu amendamente, acelaşi articol.

Eliminarea articolului a fost propusă de ministrul Muncii Lia Vasilescu.
Ministrul Muncii a cerut permisiunea preşedintelui de şedinţă întreruperea discuţiilor cu privire la un alt articol, pentru a reveni asupra articolului privind pensiile speciale şi militare.
"Aş vrea din partea iniţiatorilor să retragem articolul 40 din textul legii care tocmai s-a votat în comisie, să nu mai apară în plen", a pus Olguţa Vasilescu.
Propunerea a fost aprobată.

94 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Se pare că unora chiar vă face placere să răspândiți stire negative......

Huhu Rezea spunea...

Vasile Nichiforov
15:48 (Acum 45 de minute)

către
azi, la ora 15.15, dragnea a spus la antena 3 că a fost scos art. 40 din legea salarizării, cel care bloca reactualizarea pensiilor militare și le-a transmis celor de la psd să nu mai vorbească la tv despre pensii, subiect care va fi rediscutat după legea salarizării.
dacă se aplică prevederile legii 223, la o simulare, la mine, dacă se mărește funcția și gradul cu 20%, rezultă un net de plus 12,3%, deci scăzând 5,25% de la începutul anului, rămâne un plus de 7%, care ar urma să se acorde de la 1 iulie.

Iulian Mareș spunea...

Cand am indoieli si de legi ce valiare au declarstiile politice?
Nu am inteles de ce scazi acei 5,25?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hop si-asa! Vasile Gura de Aur, dar esti rezervist sau activ? Dezvolta romaneste ce ai de dzis, amice! Cine sa ia de la 1 Iulie, noi, rezervistii, numai activii, sau toti la gramada organizata, ca la rugby? Mie daca nu mi se explica, precum onorabilei Eufrosine, nu mai inteleg nimic!

Huhu Rezea spunea...

@Iulian
Are dreptate Nichiforov.
Iată ce zice art.60 alin.(3) din L 223:
(3) În anul în care pot fi aplicate atât prevederile art. 59, cât şi cele ale alin. (1), se aplică dispoziţiile cele mai favorabile.

Iulian Mareș spunea...

Ahaa...din ce rezulta se scade ce ti s-a dat!
Raman circumspect ca vom primi ceva in plus!

tigri2 spunea...

@Huhurez, NU este asa cu ce va fi la actualizarea din 1 iulie.

Anonim spunea...

Nu ma pricep la asa ceva dar d-nul col (r) Nichiforov este vecinul meu si il respect....Poate uneori s-a inselat (asa cum se intampla si noua),dar niciodata NU A MINTIT!!
asta sa o tineti minte!! dom' col de la M.A.I eu de la M.Ap.N si nimic nu ne impiedica sa fim buni vecini si amici.
SA TRAITI DOMNULE COLONEL NICHIFOROV!!!
v-o spune un amarat rachetist

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Doru Serban, cu tot respectul pentru blogger Nichiforov, care in mod foarte sincer a tapetat in scopul informarii, dar si ceilalti postatori care m-au bucurat cu calculul si postarile optimiste, insa nu s-ar putea detalila si sa ne informeze, macar ca banuiala, pentru ca totul este obscur, daca prin retragerea Art. 40 din Lg. s. exista posibilitatea ca, o data cu majorarile la activi, tot din luna Iulie vor intra si rezervistii in actualizari si cu ce coeficienti mai precis? Multumesc anticipat!

tigri2 spunea...

@Huhurez, in legatura cu prevederile art.59 din L223, fiti sigur ca nu se va aplica mot a mot deoarece noi "nu suntem nici in car, nici in caruta, nici cu ...uru'-n telegutza", suntem undeva in spatiu-timp ,intr-un Univers paralel, asa ca nimic nu este batut in cuie. oricand o dispozitie, un HG, un OUG poate sa faca ...minuni.

Huhu Rezea spunea...

@Tigri și Corneliu
De atâtea ori s-a discutat pe acest blog că, potrivit art. 60 din L 223, indexarea nu se aplică integral în cursul unui an, adică de regularizează. Asta înseamnă că se aplică dispozițiile mai favorabile.

Huhu Rezea spunea...

"tigri
Crezi ca art. 60 se aplică pe sărite? O dată Da, a doua oară NU?

Huhu Rezea spunea...

@Cezar
Ai primit un mesaj pe adresa de mail cu Impăratul.

tigri2 spunea...

@OK si daca s-ar fi aplicat art.40 din LSU era o "indexare pe de-a intregul?" Nu uita ca traim in RRomanika si legea se face dupa cum vrea stapanu'.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Multumesc! Ia sa mai citesc eu un pic din Lg. 223 ca n-am mai rasfoit-o cam de mult!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cand vad in Lg.223 coeficientul ala de 65% din baza de calcul simt ca fac pojar si bube dulci! Pai, nu era vorba ca-l facuse 80, fiind mai mare decat 65?

Huhu Rezea spunea...

@Tigri
Vorbim după ce scrie acum în lege, respectiv în art. 60 alin.(3).
Dacă rămânea art. 40 în LSU, ar fi însemnat că în următorii 5 ani pensiile militare se indexau anual conf art. 59, iar în anul 2022 se actualizau... doar. Actualizarea din 2022 canibaliza toate indexările anterioare prin neaplicarea cuantumului mai avantajos.
@Corneliu
Când nu citești legea ești victimă sigură a știrilor manipulatoare. Si... cum d-ta ești un colecționar de știri negative, se întâmplă ca astăzi când o grămadă de comentarii ți le-am băgat la spam. Ca și @brendei...

mirelamarinescu@917 spunea...

o sa mai vorbim

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Brenda, azi am fost noi de serviciu si am servit netz-uri si aut-uri, la postari, ca in tenis! Maine avem scutire ca nu-i zi de post!

mirelamarinescu@917 spunea...

sa dea dumnezeu sa aveti dreptate , saalungem in iulie sa vedem ce se intampla

tigri2 spunea...

FASOLARII LUI GICA

ANCMRRul ar trebui sa se pronunte cu privire la articolele 40 din Legea salarizarii Unitare si OUG- 57 referitor la Legea 223/2015 precum si asupra modalitatii de recalculare a pensiilor, actualizarea lor si a elementelor componente. Sa spuna clar , de partea cui este ,iar membri sai trebuie lamuriti cu privire la faptul ca "tin cu ursul" si sa se retraga din aceasta organizatie subordonata MApN (conducerii MApN ,care este impotriva imbunatatirii vietii nostre a militarilor activi si a pensionarilor militari).
Eu i-am botezat"Fasolarii lui Gica" deoarece, intr-o organizatie locala , pe leader il cheama Gica si ca sa-i "ademeneasca" le ofera cateva bilete de tratament in statiuni balneare, sponsorizate de catre MApN, locuri care se acorda doar ANCMRR, ilegal si discriminatoriu, chiar si decontarea unor medicamente sau costuri de tratament , de care ar trebui sa beneficiem cu totii conform Legii 80, se acorda "pe spranceana" daca ai "pile" la ANCMRR. De ce "fasolari" pai cu ocazia zilelor festive , dedicate Armatei , acesti membri devotati, luptatori fara stiinta impotriva drepturilor lor legitime, sunt invitati sa participe la depuneri de coroane (cu tot tacamul) ca apoi sa fie invitati la restaurant si "miluiti " cu un blid de fasole cu carnati si o carafa cu vin, constituite intr-un fel de MITA. Adica isi vand cateva sute sau mii de lei cuvenite lunar la pensie ,pentru 30 de lei cat ar costa acele boabe de fasole, de parca ar fi fasolea fermecata ,cea din "Jack si bobul de fasole". Doamneee, ce poate face naivitatea din oameni!
Stimati camarazi, cereti ,hotarat, ca ANCMRRul sa se pozitioneze cu privire la cele doua articole 40 si la pensiile noastre , care ar fi trebuit sa creasca cu peste 30% in urma recalcularii ,dar ele au scazut cu 30% ,la majoritatea dintre noi. Daca Nu, dati-va demisia , sunt dusmanii nostri din umbra ,alaturi de capii Armatei!
Continuind sa va compromiteti puteti sa va bucurati de faptul ca luptand alaturi de tradator-v-ati invins!

Leo spunea...

Bravo Tigri , asa este. Cei care sunt acum la MApN ,( aici nu ma refer de politrucii merceologi si stefan gheorghisti deprofesionalizati din varful sinecurilor MApN-ului)au predecesori si profesori ilustri in TRADAREA intereselor personalului MApN. Va mai amintiti de un general Maciulica care a dus pe trepte nemaivazute interesele lui de cariera in dauna intereselor MApN-ului , prin slugarnicia si obedienta fata de politrucii din vremurile lui. Acum l-a lasat ca urmas pe Zdranfirica cu toata infrastructura de oportunisti din coordonarea si subordonarea lui. Te pup Tigri.....

Iulian Mareș spunea...

Leonard,
Zisulica, poate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Cred ca se asorta bine poezia mea cu lingai la postarea lui Tigrisor!

CEZAR spunea...

Fără mamă, fără tată…Ăsta este B, o persoană fără caracter…un tâlhar şi-un mincinos!
***
Cine-i B..?
****
Nu am niciun motiv sa-i scriu..
Ne cunoastem doar ca PMT(LT)...
Inca mai cred ca nu-i PKM...
Blogul a fost foarte slabut ..fara succes la public ...
Nimic nu trada talentul lui PMT..
PMT..avea capacitatea sa-l sustina ..SINGUR...cu mi de Pseudonime ...

tigri2 spunea...

18 mai 2017
INFORMARE SCMD
...In ceea ce priveste Art. 40 din OUG nr. 57/2015, a carui dezbatere in Camera Deputatilor, bate pasul pe loc de un an si jumatate, in lipsa avizului Guvernului (fie pozitiv fie negativ) tergiversat de M.Ap.N., s-a convenit acceptarea unui ragaz de 7 zile pentru rezolvarea situatiei. Peste 7 zile negocierile vor fi reluate. Raspunsul nu poate fi decat pozitiv deoarece, daca este aberant, adica neconstitutional, sa bagi un articol privind pensiile intr-o lege a salarizarii, este la fel de aberant/neconstitutional sa bagi un articol privind pensiile militare de stat (Art. 40) intr-o OUG vizand salarizarea civililor pe 2016 (OUG nr. 57/2015)...
FELICITARI, MIRCEA!

cr.1 spunea...

Buna ziua! Daca de la data incetarii raporturilor de munca, cu drept de pensie, si pana la emiterea deciziei de pensionare, se schimba legea,ce lege se aplica. Multumesc.

Huhu Rezea spunea...

@cr.1
Se emite o decizie de pensie potrivit legii în vigoare la data trecerii în rezervă și o decizie de recalculare, aplicabilă de la data intrării în vigoare a noii legi.
Cred că nu te referi la posibilitatea emiterii unei noi legi a pensiilor militare.
Dacă ai în vedere modificarea intre timp, în Parlament, a OUG 57/2015, prin legea de adoptare, atunci primesti o decizie de pensie în baza OUG 57, cu procentul pornind din 65%, valabilă până la data intrării în vigoare a legii de adoptare în Parlament, și o decizie de recalculare potrivit modificărilor adoptate de Parlament.

Leo spunea...

Ce-mi place Tigri 2 , când ne spui de 7 zile. Predistinat numar : lumea s-a facut in 7 zile , inaltimile Golan au fost cucerite in 7 zile , 7 zile munceam pe vremea lui nea' Nicu , etc...
Corect Iulian, este si Zisulica ( zis pu.ica ) dar este si Zdranfirica , cu mai mari talente (competente) , format la "academia" lu' Maciulica & Oti...

cr.1 spunea...

Multumesc ,domnule Huhu ,pentru precizari. Da ma refeream la actuala lege.Am avut o discutie cu un coleg, care mi-a spus ca daca iesi la pensie sa zicem cu 1 iunie ,si pana la emiterea deciziei, se modifica procentul din lege,in sens negativ,atunci pensie va fi mai mica.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisor, am rugamintea sa ne explici ce vrea Dogaru de fapt sa faca cu acel Art.40 din oug 57, pentru ca scoaterea lui in intregime dauneaza pensiilor pana in 2011. Cei recalculati pe plus sa inapoieze banii. Acesta trebuie doar modificat. Sunt scandaluri care nu ajung in presa, se duc in ascuns si exista doua tabere: una pro eliminarii totale si alta impotriva eliminarii totale si doar a modificarii Art. 40. Deja tiganeala face parte din cotidianul cazon!

Liviutatarush spunea...

https://www.youtube.com/watch?v=o8fOTO1eGyU&t=1382s

Adi 4 you spunea...

@ Huhu daca poti sa deslusesti pentru toti asta....a fost postat aseara!!!

http://www.mediafax.ro/politic/pensiile-speciale-si-militare-inghetate-comisia-de-munca-din-senat-actualizarea-a-fost-suspendata-pana-in-1-ianuarie-2019-senatul-a-scos-din-legea-salarizarii-articolul-16323840

Multumesc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Ady for you: Ce ceri sunt vchituri din 2015-2016!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Actualizarea pensiilor a fost suspendata pana la 01 Ianuarie 2019! Asa ca, onorabil D.le Huhu Rezea, puteti sa conservati blogul pana atunci ca altfel am innebuni toti de cap tot trancanind pe marginea pensiilor inca un an si jumatate! Vorbim vorbe si parlamentarii isi ridica poalele in cap unul la altul pe seama noastra! Romania mafiota si a vacarilor politici nu se va dezice niciodata!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezezea: Va rog sa postati din mediafax.ro stirea cu inghetarea pensiilor spaeciale si militare. Acolo scrie ca este posibil ca la militari totusi sa se faca o derogare de marire a soldelor, macar cu 25% anul acesta, nu si de actualizarile pensiilor militare, inca este o incertitudine. Pur si simplu povara fiscala este foarte mare!

mirelamarinescu@917 spunea...

SA VEDEM RAPORUL care a fost facut azi de camera de munca dupa 25 de ore de zbatere

Huhu Rezea spunea...

@Cornelius
Iar ai dat-o în bară.
Se pare că îți fac o plăcere morbidă știrile negative.
Uite că nu este așa!
Mediafax
UPDATE Senatul a scos din Legea salarizării articolul privind actualizarea pensiilor speciale şi militare

Senatorii din Comisia de muncă au votat miercuri eliminarea unui articol privind actualizarea pensiilor speciale şi militare după ce, cu două ore înainte adoptaseră, cu amendamente, acelaşi articol.


Eliminarea articolului a fost propusă de ministrul Muncii Lia Vasilescu.

Ministrul Muncii a cerut permisiunea preşedintelui de şedinţă întreruperea discuţiilor cu privire la un alt articol, pentru a reveni asupra articolului privind pensiile speciale şi militare.

"Aş vrea din partea iniţiatorilor să retragem articolul 40 din textul legii care tocmai s-a votat în comisie, să nu mai apară în plen", a pus Olguţa Vasilescu.

Propunerea a fost aprobată.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhu Rezea: Se pare ca trebuie sa nu mai urmaresc si emisiunile pe tv in timp ce ma concentrez pe calculator! De doua zile dau rateuri serioase...Dar poezia a reusit, insa ma bucur si daca a avut un singur cititor! Tot in 5 minute am compus-o...

mirelamarinescu@917 spunea...

Da dle h .atunci asa am spus si eu ,ca initial votasera sa se amane actualizarea pana in 2019 ,dar in urma celor spuse de DRAGNEA ,OLguta a cerut intreruperea sedintei si scoatera acelui adrticol ,sa nu mai fie prezentat in senat la votul decisiv . Deci era calda informatia . Dar ,aceasta lege v-a da multe batai de cap ,sa vedem ce ramane din ea . Astia trebuie sa inteleaga ca pensionarii nu mai au mut timp ,sa faca ceva sa nu ii mai tina in tensiune ,

Iulian Mareș spunea...

Crneliunsson,
Intrucat ai si tu o varsta si atentia distributiva nu se mai poate antrena,renunta sa mai faci2 lucruri in acelasi timp!
Undeai postat catrenele alea, la 5 minute, ca nu le vad?

Adi 4 you spunea...

@Cornelius, l-am rugat pe Huhu sa posteze stirea Mediafax, aparuta pe 17.05 2017 dupa ora 23.00. Eu nu am cerut vechituri din 2015-2016, urmareste ce link am postat, te rog, vezi ca Huhu chiar a postat un Update!!! Da am cerut si cer sa primesc platile compensatorii acordate la trecerea in rezerva si puse in conservare din 2010!!! Si sunt multi, din toate structurile, care asteapta punerea in plata!!!

alexdumi98 spunea...

Buna ziua! Pentru actualizarea pensiilor militare conform Legii salarizarii, mai trebuie facuta cerere catre Casa de pensii sectoriala? Multumesc anticipat

Adi 4 you spunea...

@Cornelius, fiindca tot iti plac stirile morbide....

http://www.libertatea.ro/stiri/ajutorul-de-deces-pentru-urmasii-militarilor-si-politistilor-cu-peste-25-de-ani-vechime-fost-plafonat-la-12-salarii-1843279

Eu iti doresc sanatate, iar cu o moarte toti suntem datori....

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Si totusi, la ce naiba dzic jurnalele de 1 Ianuarie 2018 ca s-ar aplica actualizari, vorbe din gurita aia frumoasa si pupacioasa a Fiolei? Deruta presei de sabotaj?

mirelamarinescu@917 spunea...

DECI urmeaza vot final la plenul senatului si incepe hora la CD_? am impresia ca asta e cea
mai grea lupta ?

Huhu Rezea spunea...

@alexdumi
Nu se mai depune cerere.
Conteaza cele 6 luni de la calculare/recalculare.
Actualizarea se face din oficiu, ca și indexarea, de regulă fără decizie.

maiag spunea...

nu va strofociti dejaba,kiar daca se vor marii peniile de la 1 iulie,tot nu se ajunge la cuantumul ramas in plata dupa actualizare,caz concret la mine,am actual 3402 brut rama in plata,dupa actualizare mi a calculat 2465,cu ci trebuie sa creasca ca sa ajung la actuala din plata?aproape cu 40 la suta i ete imposibil,nici in 22 nu ajung la pensia actuala ,deci sunt mai avantajat pe contributiva,la 42 de ani vekime cumulata si 9 la auta spor vekime,asa ca ne certam aiurea,asta asa de lipsa de ocupatie,o sa vedem ce iee din lege,si fereasca domnu sa nu apara alta lege a peniilor dezatruoasa,flocutza a zis ceva de pensii de 120 la suta,oare la cine se reerea?

Huhu Rezea spunea...

@maiag
Ai dreptate!
Potrivit actualelor reglementări, după actualizarea din o1 07 2017 rămâi în plată cu cuantumul actualizat, adică cu cuantumul recalculat + 20%-5,25%.
Ca să nu se întâmple asta ar trebui ca în Legea 223 să se introducă o prevedere potrivit căreia până la definitivarea majorărilor din LSU se aplica actualul cuantum în plată până când acesta este depăsit de cuantumul actualizat.

Leo spunea...

Cine sa introduca in L223 prevederea ca "pana la definitivarea majorarilor , etc... etc..)? Asa ceva trebuie sa pornesca de la MApN si cine de acolo sa propuna când dalde Zdranfirache & CO stau cu capul intre genunchi in fata politrucilor. Cine sa introduca cele mentionate , dalde Luca care nu stie cum sa-i incurce pe pensionari ca sa nu le dea drepturile legale , prin tot felul de siretlicuri si ascunzisuri . Apropo' , prea cinstitul Luca este singurul care-si ascunde veniturile din declaratia de avere , obisnuit fiin sa ASCUNDA totul. Las ca termin eu cu procesele civile cu ei dupa care ne ocupam putin de ei si cu penalul vis a vis de abuzul in serviciu pe care-l practica cei de la casa de pensii ca pe un sport cotidian.

Leo spunea...

Tigri 2 are multe informatii in tolba lui mare de mos Craciun. Dar tot ce are el in tolba , abea daca valoreaza jumătate din ce am eu in batistuta. Nu e momentul acum inca sa scot eu ce am in batistuta vis a vis de indivizii "de varf" de la casa de pensii. Toate la timpul lor ... In plus sunt sigur ca H-ul nu va publica "batistuta" mea iar daca o va face ar trece proba ca nu e pe mana cu numeni ci numai cu informarea pensionarilor militari furati de fratii si copii lor activi , de la Casa de pensii.

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Pentru asta scriem și atragem atenția. Ca să afle cei care au putere să inițieze acte legislative și să legifereze.
Iată că în spatele suspendării actualizării pensiilor militare până în anul 2022 se ascundea evitarea scandalului provocat de micșorarea pensiilor militare în plată, provocată de aplicarea graduală a majorării soldelor militare și de neaplicarea cuantumului mai avantajos în cazul actualizării pensiilor. Neaplicarea cuantumului mai avantajos în cazul actualizării a vizat, probabil, superpensiile militare(câteva zeci) stabilite pe Legea 164/2001, repuse în plată prin Legea 241/2013.
Evitarea scandalului cu aproape 50% dintre pensionarii militari se poate face printr-un amendament, în sensul celor scrise în răspunsul dat lui @maiag, în Legea de adoptare a OUG 57/2015.

tigri2 spunea...

@maiag, sa nu speri nimic din partea nenorocitilor. Activii ,in general si capii lor, in special ,daca ar putea ne-ar "scoate din sistem".Chestia este ca pentru soarta pensionarilor si a veniturilor lor ar trebui sa hotarasca ei insisi, sau macar ,din grupare sa faca parte peste 70% pensionari.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Am primit de la Tribunal rezolutia! Este foarte interesanta si am sa fac in asa fel s-o trimit aproape integral s-o vada toti si sa stie ce patesc daca nu contsta in termen o Decizie! Castigam acest proces 100%, daca exista o contestatie la mijloc, desi am invocat revizuirea. Mi s-a dat exemple si din procese internationale, si din rezolutii la CCR! Mai intai sa ma odihnesc ca-mi bubuie capul de la tensiune,fiind obosit. Azi am facut mancare si e si cald. Pe mai tarziu, sa vedeti cat de interesanta este decizia Tribunalului si ii sfatuiesc pe toti sa conteste orice decizie, chiar si aiurea, ca nu se stie ce se poate descoperi mai tarziu eronat in ea si daca-ti lipseste dai din buzisoare, ca Fiona sexoasa in Comisii!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Se pune totusi o intrebare: De ce este stipulata revizuirea in lege, si daca ea este conditionata de contestatie, si dau exemplu Gelu Olescu care a primit in urma mai multor cereri revizuirea dupa patru ani cat si banii restanta? Poate ca omul totusi a avut in mana si contestatia aia la decizie in 30 de zile, pe cand eu, lula! E grele, tovarasi, e grele...

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Copiază decizia si pune aceeasi persoana să mi-o trimita in atasament pe mail.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Bine, onorabile, asa am sa fac luni dimineata pana in ora 12, cand ma duc sa platesc telefoanele si este un chiosc la cotra cost care trimite mail copie. Ma mira faptul ca ,desi la inceputul dezbaterii cauzei s-a facut referire ca ,,reclamantul solicita respingerea exceptiei inadmisibilitatii, arata ca in toate adresele catre parata Casa Sctoriala a precizat faptul ca nu solicita nimic altceva decat REVIZUIREA pensiei,'' pe urma incepe toata trancaneala desfasurarii procesuale, dar nu se mai pomeneste nimic de revizuire, pe care si la cuvantul final am repetat-o obsesiv, recunoscand ca n-am facut la timp contestatia din necunoastere, dar am portita revizuirii legale si pe care am trecut-o in cerere, dupa legea 263. Veti vedea Dv. mail-ul cum sta treaba. Multumesc pentru amabilitate!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Am sa va rog frumos sa-mi raspundeti la o intrebare la care nu gasesc raspuns si ma contrazic cu niste prieteni la telefon. Acest raspuns al Dv. s-ar putea sa-i intereseze pe unii in situatia mea: Daca eu am iesit in invaliditate in 1989, dar la limita de varsta m-au scos in 2014, cand am implinit varsta legala, la 59,2 luni, de fapt cum sa ma consider eu iesit la pensie: Inainte de 2011, sau dupa 2011? Mereu se zice de cele 2 categorii: Inainte de 2011 si dupa 2011, eu nu stiu exact din ce grupa fac parte, iar camarazii imi zic ca sunt considerat de fapt iesit in 1989 cand m-au scos in invaliditate si tot pe acele perioade mi se face calcul la pensie, asta fiind clar ca e asa, dar nu stiu cum sa ma consider in aceste sitiatii, inainte sau dupa 2011! Va multumesc pentru amabilitate!

Leo spunea...

Pana primim materialul de la Corneliu , as dori sa-mi spuna si mie cineva daca cunoste respunsul la urmatoarea intrebare :
Intrebare : Ce-i mana pe "doctorii" si mai ales pe primul doctor in stiinte , de la Casa de pensii sectoriala a MApN , ca la unii pensionati dupa ART. 19 din L223/2015 , sa le valorifice ( recunoasca) stagiile de cotizare din sistemul public , iar la altii sa nu le recunoasca acest stagiu la deschiderea dreptului de pensie ? Cred ca ar fi o intrebare frumoasa chiar si pt. cei de la DNA militar....
sau vorba lui corneliu , este o intrebare INADMISIBILA ? Nu stiu , trebuie sa "sapam" adanc cu toate instrumentele de "sapat"

Huhu Rezea spunea...

@Catalin
Ca să apreciezi corect data de la care se plătesc drepturile de pensie, vezi dispozițiile art.63 din Legea 223 și vei vedea și de ce nu se iau în calcul veniturile din ultima lună.

Art.63
(1) Drepturile de pensie se stabilesc şi se plătesc astfel:
a) de la data încetării plăţii soldelor/salariilor lunare ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, după caz, a soldei/salariului sau pensiei susţinătorului decedat dacă cererea, împreună cu actele necesare, a fost depusă la casa de pensii sectorială în cel mult 90 de zile de la data ivirii acestor situaţii;
b) din prima zi a lunii următoare celei în care cererea, împreună cu actele necesare, a fost depusă la casa de pensii sectorială peste termenul prevăzut la lit. a).
(2) Pentru persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare ulterior datei ieşirii din rândul militarilor în activitate/încetării raporturilor de serviciu sau ulterior decesului susţinătorului, pensia se stabileşte şi se plăteşte cu începere din prima zi a lunii următoare celei în care s-a depus cererea, împreună cu actele necesare, la casele de pensii sectoriale.
@Corneliu
Iți vei da singur răspunsul la întrebare dacă realizezi că nu ai vechime în serviciu, ca militar, din care să-ți alegi cele 6 luni, după anul 2011. Nu contează când a fost emisă decizia de pensie.
@Leonard
Art. 19 nu permite calcularea drepturilor de pensie decât pentru vechimea în serviciu și sporul pentru condițiile de muncă. Procentul de pensie se calculează proporțional și nu prin scădere din 65%.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Multumesc, am inteles!

Leo spunea...

Desigur H-ule ca este cum zici , dar intrebarea mea este : DE CE LA UNII ( cei mai multi)este cum spui , iar la altii se valorifica s stagiul de cotizare realizat in sist. public , pana la data intrarii in vigoare a L223. Eu am vazut decizie pe ART 19 cu valorificare de stagii in sist. public. Asta e intrebarea. Tu ca un jurnalist experimentat de investigatii , incerci sa ma confuzionezi printr-o reevocare a unui context stiut . Nu ce stiu as dori sa aflu, ci ce nu stiu si nu inteleg as dori sa descopar. Sunt sigur ca tu stii multe dar spui putine . Incepi sa semeni cu prietenul meu T2....

Leo spunea...

Radu Catalin
Cunosc "manevrele" celor de la 2505 si Comisia de Contestatii ca pe buzunarele mele.
Ce pot sa-ti spun sigur este ca utilizeaza niste siretlicuri ( de invidiat si de de mafia anilor '70 ) pt. a te defavoriza. Daca ii vei actiona in judecata iti sugerez s-o faci cu avocat de preferat cu experienta pe AS si LM. Nu-i slabi , ca ei pe asta mizeaza ca omul se impaca cu ideea. Daca esti luptator si simti ca esti furat , lupta dar inteligent cu avocat caci altfel e greu cu ei. Inca nu pot spune ce am in "batistuta" , ca sa-ti dai seama cu cine ai de-a face si cu cine vei avea de-a face in proces.

tigri2 spunea...

@Huhurez, domnule adm()nu stiu daca ati fost militar ,etc)sunt intr-o mare dilema.
Cu toate ca sunt un sustinator al aplicarii amendamentelor referitoare la art.40 din Legea 223/2015 si nu abrogarea acestui articol,motivare: s-ar putea aplica legea 223 cu toate consecintele ei , adica la recalculare sa intre toate categoriile de pensionari, indiferent de data iesirii la pensie; in scurt timp si cu toate elementele de calcul actualizate la data de azi(actualizate insemnand EGALATE cu ale celui care se pensioneaza AZI- la aceiasi situatie juridica), la calcul sa intre toate elementele avute pe statul de plata si care constituie parte integrata din solda la procentele echivalente ale altor legi (magistrati, personal aeronautic civil) cu ajutorul unor Norme de aplicare a legii, dar mi-e teama ca in dorinta aparatului cadristo-financiar din conducerea armatei ar trage de timp cat mai mult pentru a ne chinui si dijmui de drepturi.
Dvs ce parere aveti, motivandu-va parerea cu argumente legale nu ca o masura a dorintei sau considerentei personale? va multumesc!

Huhu Rezea spunea...

@Catalin
Completare
Data ieșirii la pensie nu este data emiterii deciziei de pensie ci data de la care se plătesc drepturile de pensie, în cazul art. 63 alin. (1) lit a), data la care a încetat plata soldei, dacă cererea a ajuns la casa Sectorială in termen de 90 de zile.
Dacă ai primit solda până la 31 noiembrie, apoi luna noiembrie 2016 este ultima lună de activitate și decembrie 2011 prima lună a intervalului de 5 ani din care puteai să alegi cele 6 luni.
Pentru cei care își aleg baza de calcul din ultimele 6 luni spune Ordinul M25 că nu se ia în calcul ultima lună, deși în lege nu se precizează că nu se socotește ultima lună. Nu este cazul la d-ta, dacă spui că ai ales primele 6 luni din intervalul ultimilor 5 ani de activitate.Are relevanța data trecerii în rezervă pentru a știi care este prima luna a intervalului de 5 ani.
In funcție de datele expuse mai sus poți aprecia dacă este cazul să continui contestația la Tribunal.

tehnocrat spunea...

Pt Dl Leonard
De ce la unii se iau in calcul si anii lucrati ca civili ?
Daca este legal ?
Sunt si situatii de legalitate, atunci cand semnau pe doua state de plata : ex ofiteri acoperiti.
Ex in Valea Jiului inainte de 1989, in minele de carbune erau ofiteri de securitate acoperiti, angajati ca mineri.
Si nu numai acolo.
In aceste cazuri s-a luat in considerare, calitatea de militar, la aplicarea art.19

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Va rog respectuos in contextul in care ii sustin intrebarea camaradului nostru, @ Tigrisor, referitor la egalitatea de sanse in procesul de recalculare actualizare si pe fondul sustinerii frumoasei si sexoasei ochioase, Fiola Buzedulci, care ne-a frant sentimentele-n doua asigurandu-ne de disparitia discriminarii si aplicarii pe principiul la vechime, grade si functii egale sa se acorde aceleasi drepturi! Va multumesc anticipat!

Huhu Rezea spunea...

@Leonard
Bravezi sau confunzi spețele daca susții că există cazuri de pensionare, în baza art.19, în care, pentru deschiderea dreptului sau pentru calculul pensiei, s-au socotit și stagii civile.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tehnocrat, ah, ce adevar ai spus cu securistii din Valea Jiului! Ii desdcopeream rapid ca avau salopetele, echipamentul mastii si casca foarte curate si se vedea ca-s manjiti pe muian cu carbuni in mod fortat, cu mainile! Iti cereau in subteran o tigara si alte prosteli sa te bage la zdup ca sabotor ce intentioneaza sa arunce mina in aer! Nu mai zic de trasul limbii la bancuri si pareri politice...Cum dracul de-am scapat de parnaie, la cate bancuri bagam pe metru patrat si cub despre Ceasca in subteranele alea sau prin cazarmi? Adevarul ca n-aveam talent sa-mi fac dusmani cu firea mea...

tehnocrat spunea...

Pt Dl Leonard
Legea permite societati comerciale sub acoperire.
Ce statut credeti ca au majoritatea angajatilor de la aceste firme ?
Ce sa faca CPS daca primeste un document in care scrie ca X in perioada ... A fost cadru militar la UM.....?
Ce rol credeti ca au avut sutele de avansari ilegale facute de Oprea ?
In toate structurile un militar nu poate fi incadrat pe o functie inferioara gradului detinut.
De ce credeti ca a aparut legea 119/2010+OuG 1/2011 ? Cum va explicati faptul ca la unii pensionari, pensiile recalculate au fost astronomice fata de cele pe legea 164/2001 ?
Eu zic sa va ocupati de drepturile dumneavoastra de pensie, este mult mai sanatos, pt ca oricum n-aveti elementele necesare si suficiente sa analizati activitatea unui CPS.
Uneori aparentele insala.

Huhu Rezea spunea...

@catalin
Nu are cum să vă avantajeze funcția mai mică în cele 2 luni.
Media coeficienților de ierarhizare pentru funcție se păstrează și la data pensionării.
Aici nu este vorba de opinii sau păreri... ci de ce scrie în lege și în Ordinul M25. Il aveți pe prima pagină a blogului.

reddog spunea...

Pentru cei care nu au citit legea salarizarii!

http://m.ziare.com/politica/legea-salarizarii-merge-la-votul-final-in-senat-mariri-de-peste-100-la-suta-pentru-profesori-pana-in-2022-cat-primesc-rezidentii-sau-politistii-1466311

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Propunere:
La elaborarea noii Legi a Pensiilor militare, ar trebui sa fie informati prim ministrul, ministrul Muncii si presedintele PSD sa ia urmatoarel masuri:

-Sa nu permita activilor accesul la dezbateri, intrucat nu-i privesc pe ei aceasta activitate, nefiind pensionari, asa cum noua nu ni se permite accesul la elaborarea Legii salarizarii. Activii urmaresc doar drepturi restranse pentru grupuri cointeresate in avantaje imediate ale celor ce urmeaza sa iasa la pensie foarte curand. Asta s-a intamplat la orice initiativa legislativa de-a lungul anilor, in ceea ce privesc drepturile rezervistilor.

- Daca se invoca discriminarea, prezenta militarilor activi sa fie formala, informativa, in numar cat mai restrans si fara drept de decizie;

-Seful SMG sa fie exclus definitiv de la discutii, stiindu-se, cu ocazia Legii salarizarii, ca s-a impotrivit oricaror masuri de imbunatatire a traiului ridicat si al soldelor militarilor activi, iar de rezervisti nu l-a interesat absolut niciodata de problemele lor. Se impune sa se dea o hotarare in care acesta sa nu mai fie numit de Presedintele tarii, actualul sa fie demis in regim de urgenta pentru incompetenta si incapacitatea de a intelege si rezolva problemele tuturor militarilor, fiind numit politic;

-Ministrul Apararii sa fie demis in cel mai scurt timp, sau remaniat, inlocuit cu un politician al puterii, fost militar de cariera, avand si calitatea de pensionar militar, cu un serios CV in palmaresul trecutului militar;

-Sa nu se permita accesul la Legea Pensiilor Militare nici unui sindicat al rezervistilor, deoarece toate au interese restranse, de grup, si difera de la un sindicat la altul, de fapt majoritatea acestor sindicate fiind muribunde, ineficiente si care si-au dovedit impotenta de-a lungul anilor. Nici o actiune pertinenta nu s-a manifestat in decursul anilor de a schimba ceva in folosul rezervistilor, fiind chiar o piedica in rezolvarea problemelor stringente. Daca in cadrul ad-hoc al acestor bloguri militare se indica un sindicat competent, sa aiba un reprezentant, dar nu mai mult de trei reprezentanti de la tot atatea sindicate, si numai dintre cele care sunt in context de idei comune cu delegatia propusa mai jos;

-La dezbateri sa participe o delegatie de rezervisti constituita pritr-o intelegere ad-hoc, unanim recunoscuta, dintre membrii blogurilor militare, asa cum sunt Huhu Rezea, Elita 26.500 si Pensionarii militari uniti intr-o singura forma asociativa, care si-au dovedit in timp viabilitatea si vehementa in actiuni de lupta impotriva abuzurilor puterilor politice, vremelnice, dar si din sanul Armatei, de mutilare a pensiilor militare, de tradare ale intereselor acestora. Ei de fapt au dezvaluit public toate deficientele, insuficientele si erorile din sistemul de pensii militare, au fost singurele voci care s-au auzit pentru indreptarea acestor stari de lucruri

Ar mai fi, dar cel mai greu este sa se constituiasca un nucleu de reprezentanta din randurile noastre, care gandesc si actioneaza la unison pentru drepturile rezervistilor militari. Astept si alte propuneri, pareri si observatii.

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Sunt pe acest blog articole speciale în care i-am combătut pe cei care susțin necesitatea abrogării art. 40 din OUG 57/2015.
Textul inițial al L 223 are grave greșeli de tehnică de legiferare încât se poate vorbi de cel mult amendarea art. 40 și nu de abrogarea lui.
Potrivit textului inițial pensiile anterioare anului 2011 se puteau recalcula doar pentru cei care aveau stagii ulterioare pensionării. Restul astepta până la prima actualizare.
Ce mai zici șe greșeala speculată de inițiatorii OUG 57, potrivit căreia soldele si celelalte elemente ale bazei de calcul nu se actualizau în vederea recalculării la data intrării în vigoare a legii ci la data pensionării.
Legea 223/2015 trebuia îndreptată, dar nu în halul în care conțopiștii din instituțiile de apărare au asmuțit Guvernul Ciolos împotriva noastră.

tigri2 spunea...

@cornelius , judeci bine pana incepe sa fie rau si-ti dai cu stangu-n dreptu', ia fa o revizie , analizeaza ce propui si vezi daca este bine, logic, legal etc, nici in Grecia Antica unde demos-cratos lua hotarari (lua pe dracu') nu se intampla precum tu propui, ce D-zeu , esti beteag la mansarda?

Leo spunea...

Pt. Dl tehnocrat
Multumesc frumos... Va pup

Anonim spunea...

Nu cred ca se pune problema unei noi legi a pensiilor militare. Cred ca se va amenda Legea 223/2015 in sensul de a stopa iesirea masiva la pensie din ultimul timp. Important este ca modificarile ce se vor face sa cuprinda si doleantele noastre.

CEZAR spunea...

Clar
De la masa tratativelor sa fie eliminati AVIATORII FARA AVIOANE SI MARINARII FARA NAVE DE LUPTA..
Totul se va rezolva ..!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Tigrisor: Cam asta este viziunea colectiva, nu numai a mea, si cred ca am atins ce trebuie, mai ales ca la fiecare punct am si motivatii pertinente. De pilda, seful SMG trebuie ales de catre un Consiliu Militar, nu de presedintele tarii care ii poate impune radicalizari asupra masei de militari, fara sa stie politicul, ca in prezent, si s-a vazut impotrivirile acestuia in elaborarea Lg. salarizarii!. E doar un exemplu, celelalte le stim cu totii cum functioneaza.
@Anonim: Pe baza Lg.223, pe structura ei, trebuie elaborata o alta lege a Pensiilor Militare care sa elimine toate indvertentele, sa inglobeze si ce este bun din OUG 57, dar se impune o lege noua care sa abroge 223 pentru a se elimina orice suspiciune, erori, inadvertente si neclaritati. N-au ce cauta la elaborarea ei cozile de topor de pana acum, este foarte clar! Sa fie o lege noua, integra, fara nici un fel de corecturi, adaugiri, scoateri, denaturata de OUG-uri, etc.

CEZAR spunea...

Formula magica..!
85...100 %
Sporuri egale pentru intreg efectivul !
Actualizare imediata la nivel de 2017 !
PS+ MM..peste - ca elemente obtinute prin munca si contributia fiecaruia ..!
Cine nu are ..nu are ...!
Si cu asta basta pentru 100 de ani ..!

mirelamarinescu@917 spunea...

ce se intampla daca in iulie cresc unele salarii ,solde ale militarilor , se actualiyeaya si soldele militate , conf art 60 _ ? adica ori de cate ori ........

Huhu Rezea spunea...

Constat că, în afară de @maiag, nimeni nu este îngrijorat de faptul că după eliminarea art. 40 din proiectul LSU, vor crește cu 14,75% toate pensiile militare recalculate în baza OUG 57/2015, dar nu se va mai aplica art. 111 din L 223, pentru menținerea în plată a cuantumului mai avantajos, aplicabil doar în cazul recalculării, potrivit art. 109 și 110, nu și în cazul art. 60.
Potrivit Comisiei de Apărare din Senat, 60% dintre pensiile militare recalculate au cuantumul mai mic decât cel în plată, la data recalculării.
Câte dintre aceste vor depăși prin actualizarea din luna iulie cuantumul în plată? Puține.
De la 01 iulie cuantumul actualizat va rămâne și cuantum în plată.

mirelamarinescu@917 spunea...

DLE H , ce se intampla cu pensiile celor pensionati in 2016 ,pe art 19 din legea223 , si cu siluirea prin art 40 din oug 57, astora li se va majora ceva , ce _ adica daca are acum o pensie de1200 , se va misca si la astia ceva? cu multumiri

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhu Rezea: Speram in seriozitatea Olgutei care a spus ferm ca nici o pensie in plata nu va scadea, conform hotararilor CCR, si asta presupune o aplecare si catre Art.11 din Lg. 223, clar fiind ca nu-i straina de efectele nocive din cuprinsul OUG 57 si nu si-ar dori ca nici o aplicare sa nu cuprinda scaderi de venituri, necceptarea
eliminarii cuantumului avantajos.
Inteleg din afirmatiile Dv. ca sunt posibile actualizarile de la 1 Iulie. Va intreb, in contextul in care s-ar actualiza si celor care n-au primit inca deciziile de recalculare, iar peste cateva luni de zile ii vine beneficiarului recalculare pe minus, va fi obligat sa inapoieze banii din urma prin proprire sau o alta modalitate? Asta in cazul in care nu s-ar opera, intre timp, modificari legislative ca beneficiarul sa nu aiba astfel de probleme.

mirelamarinescu@917 spunea...

Si inca ceva , ce parerea aveti despre pensiile de urmasi care sant asa cum au fost recalculate pe legea 263 si care sant asa si acum , astora ce li se poate intampla in iulie , sau astia ne pregatesc din nou o papara?

mirelamarinescu@917 spunea...

ce bine , mutumesc ,asa sa fie ,va darti seama ca daca ar reveni la aplicarea asa cum era in lege223 procentul de 80 . ce bine le+ar prinde astora sa va auda cel de susDECI SI ASTORA DE LA ART !) .tot cu 14.75_ _? cu multumiri si nu va mai agasez

Huhu Rezea spunea...

@mirela
Soldele de grad și funcție cresc pentru toată lumea, deci și pentru cei pensionați în baza art. 19.

Iulian Mareș spunea...

Cornele,
Cam prizezi praf alb sau etnobotanice ieftine!
Lasa-le pustanilor teribilisti....
Cati ani ai vekime efectiva?
Dar cumulta?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhu Rezea: Cam 13,6 una si 16,6 cealalta, la vechime.
In alta ordine de idei: Nu iau decat ceaiuri din 24 de plante amestecate, facute de mana mea si care au in componenta: Pedicutza, pufulitza cu flori mici, galbenele, ghimpe, urzica moarta alba, urzica vie, sovarf, cimbrisor, busuioc, patrlagina ingusta, foarte putin gramaj marul lupului si rostopasca, dragaica, coada soricelului, coada calului, ciubotica cucului, tei, pojarnita, papadie, cicoare, turitza mare, matase de porumb, cozi de cirese, pir, iar cand il fac adaug ghimbir ras si scortisoara, ambele anti cancerigene. Urinarile fiind de o purjare fantastica, trebuie sa bei cei 2 l apa pe zi, altfel te deshidradezi, dar iese din tine toata scama si gunoiul menajer care te duc la boli grave! Cineva care ne urmareste din umbra aici, avand si un grad de ofiter superior, a beneficiat din partea mea de o cutie de 500 gr. din astfel de amestec. Aproape toate se cumpara, eu neputand sa ma mai duc sa le culeg ca altadata, oricine le poate face prin amestecare intr-un lighean, framantare chiar intr palme, puse la cutii sau pungi de hartie. Cantitatile fiind in mod egal din fiecare, doar marul lupului si rostopasca la jumatate. 1 lingurita cu varf se infuzaza 1-5 minute cu capac, se strecoara, se bea numai caldut cu inghitituri mici si rare cu 1/2 inaintea meselor de seara si dimineata, 1/2 h. stai culcat pe dreapta, apoi pe standa si la urma pe spate, ca sa trateze si prostata, printre altele. N-ai treaba cu nici un organ intern pe urma sau colesterolul. Bei 1 luna, 2 saptamani pauza, toata viata. Asa ca nu consum etno folclorice, onorabile, si nici marul lupului, care previne cancerul nu se suie la bibi! Daca ma recalculeaza astia pe
minus, am sa pun o ranita de cucuta la amestec!

Sa nu uit: Aveti colesterolul aproape de coma? Ia luati cazmaua si scoateti-va tot curul gainii (papadia) din locurile fara azotat. Radacinile spalati-le si usucati-le la umbra-intuneric, ca si frunzaraia. Scapatii repede de colesterol, daca nenea Corneliu este ascultat: Dimineata si seara beti cate unceai din aceste radacini astfel si inainte de masa cu 1/2 ora: 1 lingrita planta le fierbeti in cca 300 ml apa, astfel ca dupa 10 minute de fierbere sa mai ramana cca 250 mll ceai. Beti ceaiul cu rabdare si caldut, inghitituri mici si rare. 1 luna ceaiuri, 2 saptamani pauza si scapati de belea! Tratamentele de colesterol sunt foarte scumpe si sunt de sinteza, il doare capul pe ficat! Dar atentie: E mai amar decat jegul ala de pelin asa ca rabdare mare, dar daca aveti miere poliflora pura, indulciti-l cu miere, dar eu zic sa puneti frana si luati asa amar, ori puneti ghimbir ras si scortisoara coaja la fiert iar in cana stoarceti lamaie: Tot ce e amar, naturist, vindeca repede si bine!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cu scuze,, D.le Huhu Rezea, ca in loc sa ma adresez lui Iulian m-am adresat Dv! Iulian, sa faci ce te-am invat, chiar daca zici ca n-ai nimc, fa-o preventiv macar cate o luna de ceaiuri din 3 in 3 luni, indiferent daca mai carpesti cate-o bere, spritz sau tuiculita, ca face bine la toate organele si mecanismele interioare! E valabil la toti!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian, Ana m-a sfatuit sa nu ma mai consum cu pensia asta. De la un timp m-am invatat ca tiganul cu scanteia sa traiesc prost, sa mananc prost, sa am o viata de cacao! Ma astept la recalculare sa raman de la 1064 lei la fro 700 lei, ca astia sunt in stare! Ce sa fac in situatia asta? Daca ma sinucid de disperare, Ana ramane pe maini straine si eu ma duc in iad. As face doua pacate, ca pe mainile cui ar ramane si-ar bate joc de ea fiin foarte grav bolnava, n-ar intelege-o si m-ar urma in mormant rapid, eu facand un mare pacat sa-mi iau viata. Daca injur si spurc, iar n-am facut nimic. Atunci nu-mi ramane decat sa fac haz de necaz. Daca ajung la o stare grava, o iau pe Ana de mana si mergem la un azil sa am grija de ea acolo, ca aici n-as mai putea sa platesc chiria si intretrinerea. Ori la bal, ori la spital! Asta e. Totul depinde de recalculare si de actualizare, si daca se elimina cuantumul avantajos am cacarisit-o, de tot! Poate ca unele incoerente se datoreaza stresului, tensiunii si conjuncturii in care ne aflam cu totii, mai putin cei cu pensii mari si venituri suplimentare. Unii ca mine isi joaca acum ultima carte...Karadeniz ma intelege uneori gresit, dar il si inteleg ca se simte bruiat si imi cer scuze de la el la modul cel mai sincer, dar daca m-ar intelege si el mai cu atentie cred ca ne-am tolera mai bine, cu bune si cu rele! Cezarica joaca si el leapsa la misto sa ne bine dispuna, pe altii ii supara luandu-i-le de bune, pe mine doar ma amuza ca nu se tavaleste pe jos de suparare, oricum i-ar fi; Tigrisor se consuma pentru dreptate si adevar si chiar are actiuni laudabile alaturi de alti colegi; Huhu Rezea e ca invatatorul cu nuiaua in mana printre elevii zanatici, dar si domnia sa fiind cu griji la prostiile viitoare ale politicului care poate scapa lucrurile de sub control in defavoarea noastra; tu ii asculti pe toti, insa nu prea ingrijorat, ceilalti fiind toti prinsi sufleteste in lupta pseudo sindicala si ingrijorati de viitor! Eu sunt doar un ratat. Atat. Un ratat fara de noroc si nimic mai mult! Zau!

Unknown spunea...

SE aude in targ ca, dupa ce se termina recalcularea pensiilor adica 31 12 2017 se va da un OUG PRIN CARE PENSIILE vor ramane cele recalculate cum comentati acest zvon.

Huhu Rezea spunea...

@coco
Păi...nici nu e nevoie să se mai dea vreo ordonanță. De când discutăm noi pe aicia că ...potrivit actualelor prevederi ale L 223, modificată prin OUG 57, pensiile recalculate rămân pensii în plată după prima actualizare.

mirelamarinescu@917 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.