Un produs Blogger.

vineri, februarie 25, 2022

O declarație a Parlamentului României din 1991 prin care nu recunoaște referendumul de independență a Ucrainei în ținuturile românești încorporate forțat în URSS

18 comments

 1. Parlamentul României a luat cunoştinţă de hotărârea autorităţilor de la Kiev de a organiza la 1 decembrie 1991 un referendum asupra independenţei Republicii Ucraina.

Profund ataşat principiilor fundamentale ale respectării drepturilor şi libertãţilor fundamentale ale omului şi ale popoarelor de a-şi hotărâri soarta, Parlamentul României salută hotărârea autorităţilor ucrainene de la Kiev de a organiza un referendum privitor la independenţa Republicii Ucraina.

Având în vedere că acest referendum ar urma să se desfăşoare şi pe teritoriile româneşti – Bucovina de Nord, Ţinutul Herţa, Ţinutul Hotin, precum şi judeţele din sudul Basarabiei – Parlamentul României declara solemn că aceste teritorii au fost rupte din trupul ţării, iar Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul şi neavenit, ab initio, de U.R.S.S. la 24 decembrie 1989 şi de Parlamentul României la 24 iunie 1991.

Desigur, este dreptul Ucrainei sa organizeze un referendum pentru independenta sa, dar acest referendum nu poate avea valabilitate în privinta teritoriilor româneşti anexate abuziv de fosta U.R.S.S., teritorii care nu au aparţinut niciodatã Ucrainei şi sunt de drept ale României.

2. Parlamentul României reintereaza atasamentul față de prevederile Actului înal al Conferintei C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificãrii frontierelor pe cai paşnice, diplomatice.

3. Parlamentul României, declară solemn că referendumul organizat de autoritãţile de la Kiev în teritoriile româneşti încorporate cu forța în cadrul fostei U.R.S.S. – respectiv în Bucovina de Nord, Tinutul Herta, Tinutul Hotin, precum şi în judeţele din sudul Basarabiei – este nul şi neavenit, precum şi consecinţele acestuia.

4. Parlamentul României cere parlamentelor şi guvernelor tuturor statelor care vor recunoaşte independenta Ucrainei să declare expres că aceasta recunoştinţã nu se extinde asupra teritoriilor româneşti menţionate.

5. Parlamentul României se pronunţa pentru începerea unui dialog cu Parlamentul de la Kiev în vederea examinãrii, împreunã a problemelor stabilirii unor relaţii de buna vecinãtate şi colaborare între România şi Ucraina şi invita, în acest scop, o delegaţie parlamentarã ucraineana urmeazã sa efectueze o vizita la Bucureşti, cât mai curând posibil.

6. Parlamentul României solicita guvernului tarii sa înceapã de urgenta negocieri cu autoritãţile de la Kiev în problema teritoriilor româneşti anexate cu forta de U.R.S.S.

Aceasta declaraţie a fost adoptatã de Parlamentul României în şedinţa din 28 noiembrie 1991, cu unanimitate de voturi.

PREŞEDINTELE SENATULUI                                                                      PREŞEDINTELE ADUNĂRII DEPUTAŢILOR

                                                                                        academician ALEXANDRU BÎRLĂDEANU                   MARŢIAN DAN





18 comentarii:

merlot spunea...

Curios ca Putin acuza de Nazism un fiu de evrei ucrainieni

anonim spunea...

Poate cititi si asta ca nu e de ieri de azi.Vedeti si insemnul de pe drapel
Nu ma faceti rusofil doar pentru ca incerc sa ma informez.Scrie aici

https://ro.wikipedia.org/wiki/Batalionul_Azov

Detașamentul de Operațiuni Speciale „Azov”, cunoscut și sub denumirea de Batalionul Azov, Regimentul Azov sau Detașamentul Azov (în ucraineană Полк Азов) este un regiment al Gărzii Naționale Ucrainene[1][2][3][4] situat în Mariupol în regiunea de coastă a mării Azov.[5] Primele acțiuni pe câmpul de luptă ale regimentului au avut loc în bătălia de la Mariupol (mai-iunie 2014).[3] Inițial o miliție formată din voluntari pe 5 mai 2014 în timpul crizei din Ucraina, Azov a fost încorporată în Garda Națională pe 12 noiembrie 2014.[6] Toți membrii regimentului erau soldați pe contract.[7]

Detașamentul a pierdut până în momentul de față 46 de soldați în conflictul din Donbas.[8] A devenit cunoscut după ce membrii săi au fost acuzați de tortură și crime de război, precum și pentru simpatiile față de ideologia neonazistă și utilizarea simbolurilor neonaziste; logo-ul batalionului conține simbolul Wolfsangel, unul dintre simbolurile utilizate de către Partidul Nazist. În 2014, în jur de 10-20% din unități erau neonaziste.[9] În 2018, Congresul Statelor Unite a blocat ajutoarele militare pentru batalionul Azov din cauza ideologiei supremaciste.[10] Membrii regimentului provin din 22 de țări și din medii diferite (inclusiv arabi, ruși, americani precum și creștini, musulmani și evrei).[11]

Mai mult de jumătate din membrii regimentului vorbesc limba rusă și provin din estul Ucrainei,[12] inclusiv din Donețk și Luhansk.[13] Primul comandat al batalionului a fost naționalistul Andriy Biletsky, liderul Adunării Național-Sociale și Patriot al Ucrainei.[14][15] La început, Azov era poliția specială a Ministerului Afacerilor Interne, condus de Volodymyr Shpara, liderul filialei Patriot al Ucrainei și Sectorul de dreapta din Vasîlkiv, Kiev.[16][17] Sub termenul „Azov” s-au construit organizațiile nonguvernamentale „Corpul Civil Azov” și partidul politic Corpul Național.[18]

PS Nu-i spuneti lui M ca ala oricum nu pricepe nimic.Pt el biblia e CNN si BBC
De Aljazeera nici n-a auzit

anonim spunea...

@huhu
Pentru articol
👍👍👍
poate afla si presurile cu care se sterg yankeii pe picioare pe aici prin RO.Probabil n-au sa vada ca au ochisorii deja verzi de la $

Liviutatarush spunea...

Am renuntat la acele teritorii in 2004 cand am intrat in NATO. Ca sa fii primit nu trebuie sa ai probleme de niciun fel cu granitele. Au fost semnate acorduri de recunoastere cu toate tarile limitrofe. Si s-a cam batut in cuie treaba, inclusiv cu unirea cu Rep. Moldova!

monteoru spunea...

Tu esti ala cu SLP?Serban zici ca te cheama?Esti stabilit in Prahova?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Documentul este foarte bun la o împarteala de teritorii, dictata international si intr-o conjuctura favorabila, liber consimtita si cu girul ONU. Sa lamuresc o situatie cu starea politica interna a Ukrainei: Putin ii face NAZISTI pe conducatorii acestui stat independent, pana acum, deci un limbaj care e scos abia acum la liber pe piata sa fie auzit international, scapat si folosit in ultimile zile si de catre infiltratii FSB, care posteaza pe aici sau fb, intrand si la mine ,,revoltati,'' contra cost, caci eu ii miros din prima dupa tuguirea buzelor pentru mumu (sau pipi, sau caca, dupa orientarea sexobară), teroristii politici rusi permanent sabotatand toate guvernarile ukrainiene de pana acum, cu o inversunare nebuna ca nu le reuseau guvernarile pro teroristilor rusi. Sa fie clar, seful terorismului rusesc, Putin, are semne clare de schizofrenie paranoidă, pe romaneste e un nebun bun de legat la psihiatrie! Sunt schizoizi cu unele forme care pot tine boala ascunsa ani in sir, ea sa iasa la suprafata datorita intensitatii gandirii intr-o directie psihopata de implinire a unui țel ravnit, caci schizoizii se ,,bucura'' de peste 1200 forme ale acestei boli cu simptome psihopate. N-am medicina la baza, n-am studii medicale, dar am citit tot ce mi-a picat in mana despre toate bolile care exista, chiar si despre boli rare, si fara sa vreau invatand cate ceva si din acest domeniu, acum, stiind toti psihopatii paranoici care posteaza pe retelele de socializare, inclusiv si pe aici. Sa nu se confunde cu delirium thremens cauzat de consumul excesiv de alcool, care are aceleasi manifestari degradante, insa fiind mai violente, si tocmai unii din aceia posteaza si pe aici! Nu-i cazul lui Putin, care s-a nascut asa, in rest, aviz amatorilor sa-si intretina viciile bahice cu doze mici, pentru a nu se manifesta public, in sevraj, cu scapari greu de autocenzurat! Sa nu va mire cand nu voi raspunde provocarilor acelora care nu si-au și-au luat dozele la timp si-si descarca crizele pe mine, pe altii sau pe sinele lor... Offf, daca ati sti cat sunt de indulgent cu acest bolnavi ai Lui Dumnezeu, si le doresc numai sanatate, dandu-le numai cazane bine spoite, sa nu le fie creierele atacate de oxizi, chiar si de oxiuri, la altii!

monteoru spunea...

Popo ori te crezi si tu urmasul Bizantului?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Carpe Diem, ce faci, Dle, ne indoctrinezi cu postari FSB? LIMBAJUL MACAR SA SARA IN OCHI ORICUI, CU ,,MAFIOTII, BANDITII, NAZISTII,'' SPECIFICE PSIHOPATULUI, PUTIN! Degradanta si anti democratica postare, m-a scarbit! Asa ceva nu mi-as asuma-o s-o recomand la citit, caci recomandarea ar avea iz de indoctrinare anti Ukraina! Fleacuri naziste de-ale lui Putin psihopatul!

anonim spunea...

monty
Nu eu zic.Huhu zice!
pe tema asta vom avea o discutie mai speciala referitoare la datele personale... ce sunt,cine si in ce conditii le poate da publicitatii cf DGPR si legislatiei din RO

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Binecuvantata sa fie Romania Mare si toti romanii, oriunde s-ar afla! Lacrimile doar alină, Unirea vindecă!

anonim spunea...

Comunicat al Min apararii al Ucrainei
Forţele armate ucrainene au anunţat că au cauzat pierderi semnificative trupelor ruse de la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei, informează sâmbătă dpa.

Circa 3.500 de soldaţi ruşi au fost ucişi şi alţi 200 au fost capturaţi, a anunţat sâmbătă dimineaţa Ministerul Apărării al Ucrainei.

De asemenea, 14 avioane militare, 8 elicoptere, 102 tancuri şi mai mult de 530 de alte vehicule militare au fost distruse.
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25392774-vicepremierul-ucrainei-apel-crucea-rosie-implice-ridice-trupurile-militarilor-rusi-ucisi-pierderi-suferit-armata-rusiei.htm

Eu cred ca maine poimaine ajung la portile Moscovei

Imi aduce aminte de anumite "intamplari" din istoria celui de-al II-lea WW

Șoimul spunea...

Monteoru, întrebările către akord sună ca o amenințare, abținerea este soluția pentru aplanarea unor neantelegeri.
Respect pentru postările documente.

anonim spunea...

Bidden good boy,Putin bad boy

monteoru spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
anonim spunea...

monteoru
Ai pus trei intrebari la foc automat.Pun si eu trei
-suna a/este interogatoriu?
-cu ce scop esti curios?
-vrei si codul postal sau iti ajunge localizarea GPS?
Sa traiti toar'su!:)))

Calinmihaib12 spunea...

Monteoru:
..ai dreptate,până la "un punct"..!
..Ceva e în neregulă la.."popoare",cu..asocierea ciudată
a 2 lucruri,cel puțin aparent "contrare": "CULTURA"..și ..CRIMA..!, "fapte/acțiuni" specific umane..!,și care la unele popoare..par să fie..într-un dezechilibru...al balanței, pe talerul "greu" fiind:..CRIMA...!, Acest fapt ar trebui să conducă la "reținere", atitutudine.. "non-admirativă" (emoțional)/ sau "neutră"..! față de acele popoare, mai ales că, din păcate, REALITATEA..DIN PREZENT (o asociere aparent.."paradoxală",dar necesară!) confirmă că "sângele = apă nu se face.." în cazul acelor popoare.., "declanșatoare"..de RĂZBOAIE..!,..și care NU AU ÎNVĂȚAT (în ciuda.."CULTURII") NIMIC..DIN ISTORIE..!

anonim spunea...

monteoru
Eu retin ca nu te-am intrebat nimic.
Actorul de care vorbesti spunea aseara ca el NU va parasi Kievul ca este prima tinta vizata iar familia lui este tinta nr.2.Se afla in Kiev si prezenta conducerea partidului acolo pe trepte...vre-o 6-7 insi, spunand ca ramane sa-si apere poporul.Acum se afla la Lvov(Liov) ultimul oras important inainte de granita cu Polonia(vezi google maps)
Acum toata lumea spune ca este erou pt ca NU si-a parasit Tara....dar nu despre asta vorbea el aseara ci de cu totul altceva.Cel putin asta sustin rusii si alte agentii de presa.Ne vom lamuri curand cine a mintit sau minte
Macar un lucru trebuie sa fi in stare sa-l intelegi.Fiecare parte,indiferent care, are partea ei de propaganda(iti repet dar nu scriu cu majuscule-Fiecare parte,indiferent care, are partea ei de propaganda) si intreaba-te mereu
CUI PRODEST? .Asta e "ideia" :))
De pilda cum te-au convins americanii ca au gasit armele chimice al lui Saddam(tu le-ai vazut?):)) atacand FARA aprobarea ONU.Aia n-a fost invazie a fost razboi de eliberare nu-i asa?.....sau Libia sau Yugoslavia?? Au fost sute de mii de morti in razboaiele astea,nu cateva sute.Istoria e plina de exemple de toate felurile.NU exista natiune pe post de "arhanghel eliberator".Restul e gargara si politica.Intreaba-l pe "democratul" Churchill ce-a facut in 1954 in Grecia
Nu-ti mai spun de altii ca-mi ingheata si mie capul
Interesele au fost intotdeauna mari si diverse atat trebuie sa intelegi
Apropo:Tie iti spuneau unii pe aici "Cap de Gheatza"?:)) Daca tu esti acela totul devine "limpede":)))

Leon spunea...

Astazi Parlamentul Romaniei va adopta o noua Declaratie care condamna Razboiul pornit de Putin impotriva Ucraniei, dar care NU repeta dorintele Declaratiei din 1991:
http://www.cdep.ro/pdfs/oz/20220228_declaratie.pdf