Un produs Blogger.

joi, iulie 29, 2010

HG nr. 735/2010 privind recalcularea pensiilor militare si ale politistilor

23 comments


Hotararea 735/2010

http://www.legestart.ro/Hotararea-735-2010-recalcularea-pensiilor-stabilite-potrivit-legislatiei-pensiile-militare-stat-pensiilor-stat-ale-politistilor-ale-function

Acum puteti citi HG 735 si -> aici in M OF nr.527/28 07 2010

23 de comentarii:

Deci este mai bine sa practicam sexul in echipa « Hai ca se poate! spunea...

[...] Este foarte important si locul in care probam costumul de baie. Una este sa il probam intr-o garsoniera confort 3 sporit si cu totul altceva intr-o vila pe marginea... [...]

furios4you spunea...

super tare articolul.te astept pe la mine

andy spunea...

sunt militar in rezerva si am o pensie militara!dupa trecerea in rezerva din anul 2003 am lucrat la diferite societati comerciale!cum se recalculeaza pensia dupa legea 19 se includ si anii lucrati in civilie?

furios4you spunea...

Criză,sărăcie pe văzduh zglobie http://furios4you.wordpress.com/

plano10 spunea...

Nu am inteles de ce comentariul tau a intrat pe moderare. Pentru perioada lucrata dupa pensionare beneficiezi de o marire a punctajului realizat cu 3.6% anual.La data la care implinesti varsta standard de pensionare poti cere recalcularea pensiei.Pentru acea perioada punctajul se calculeaza conform legii 19/2000 si nu dupa legea 119/2010.Puntajul mediu realizat dupa pensionare se aduna cu cel stabilit prin Legea 119.

mdfanfara spunea...

Va rog frumos sa-mi spuneti S-A ABROGAT LEGEA 164/2001? Mie imi este neclara HG nr. 735/2010 - recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor si Legea 119/2010 care…. nu spune explicit ca modifica vreun articol din legea 164/2001-MA REFER LA ART .20,21,22,23,24SI 25. In Legea 119/2010 la art. 5 spune ca se aplica si la legea 164/2001,dar nu ca se abroga vreun articol –ma refer la art.21. sau ca se modifica sau abroga Normele de aplicare la legea 164/2001 cu modificarile ulterioare: - Legea nr. 479/2003
- Legea nr. 555/2003
- H.G. nr. 1006/2003
- H.G. nr. 1383/2003
- H.G. nr. 263/2004
- H.G. nr. 808/2004
- O.U.G. nr. 93/2004
- O.U.G. nr. 77/2007
- Legea nr. 90/2007 publicata in MOF nr. 242 din 11/04/2007.
sau altceva. Se poate calcula pensia in doua moduri?! -adica conform art.21 din 164/2001 sau CE TREBUIE SA FAC(SA ITRPRIND) EU ACUM,IN ACTUALUL CONTEXT LEGILATIV, IN CALITATE DE PESIONAR MILITAR PENTRU A-MI PRIMI DREPTURILE LEGALE DE PENSIE?(RECALCULATE) VA MULTUMESC

ELENA spunea...

1. Legea 164/2001 (cu completarile si modificarile ulterioare) in ca nu e abrogata.
2. In plicul in care veti primi cuponul de pensie pe luna august (si posibil si septembrie) veti primi instructiuni cu ceea ce ar trebui sa faceti. Dumneavoastra veti decide daca veti face sau nu! Eu, de exemplu, voi solicita documentele pentru cei 20 de ani de cadru militar. Ce voi face dupa ... nu stiu, ma mai gandesc.
In principiu, ma gandesc sa dau statul roman in judecata. Nu m-am decis pe care varianta voi merge.

mdfanfara spunea...

Buna ziua si multumesc frumos ELENA.Asa a fost : azi am primit plicul cu invitatia la recalculare.Si eu voi solicita documentele pentru cei 30 de ani de cadru militar plus restul si sa vedem ce iese la proces ...ca cere nu fac ,dar nici incalcarea Art. 2 al. a,b si g din 19/2000 facuta cu rea credinta de GUVENUL ROMANIEI SI CURTEA.....nu se poate ierta.Problema este de timp ,de costuri si mai ales de......Sunt curios ce vor spune preotii si in general clerul de aceasta decizie ca si iei sunt BUGETARI nu numai judecatorii.

plano10 spunea...

Legea 164/2001 a avantajat peste masura o mica parte a miltarilor. Nu Legea i-a avantajat in asa masura pe cat modificarile aduse HG 1188/2001 de aplicare. Au fost incluse in baza de calcul venituri nepermanente, cum ar fi functia detinuta si salariul de merit din ultimul an de activitate. Cred ca Legea 119/2010 ii va afecta in special pe acestia.

mdfanfara spunea...

Buna seara.Din pacate se pare ca problema pesiilor noastre este mult mai ..complicata de cat pare. Sa nu se intample cam asa:-Sectia Pensii Militare -ajunge la Casa Nationala;punctul de pensie se va diminua treptat si mai departe... intuiti ce vrau sa spun.Simple presupuneri sau...Din calculele personale reese ca toate pensiile vor fi "cupite".Nu mai comentez nimic pentru ca este stresant.(Am fost 15 in promoptie si mai traim cativa-toti "ciopartiti" pe la SMC ..si nu am implinit niciunul 70 de ani, deci... fara stres)

ELENA spunea...

Chiar daca Legea 164/2001 "a avantajat peste masura o mica parte a militarilor", nu trebuie sa uitam ca si modificarile ei ulterioarea (Ex. Legea 90/2007) a creat unele avantaje si pentru cei care au iesit inainte de a intra in vigoare aceasta (aprilie 2001).
Recalcularea ii va afecta pe ABSOLUT TOTI MILITARII PENSIONARI - pe foarte putini, mai putin, si pe majoritatea, asa cum declara in primavara (vezi net, ca nu mai stiu exact data) - dl. ministru Oprea in procente variabile, pana la vreo 72% (in minus, evident!).

ELENA spunea...

Problema costurilor se poate rezolva. Ati auzit de avocatul Gh. Piperea, de exemplu, care a initiat actiunea "100 de avocati pro bono pentru Romania?". Dar de deputatta Alina Gorghiu (daca sunteti, cumva, din Bucuresti, v-as sfatui sa apelati la ajutorul ei!) care a anuntat pe blogul personal ca va sprijini, cu juristii din PNL, pe toti pensionarii care vor sa dea statul in judecata...
Sau, daca sunteti membru al Sindicatului Cadrelor Militare, vedeti ca acesta va declansa actiune comuna.

T_REX spunea...

FOARTE CORECT SI LA OBIECT CEEA CE PREZENTATI LEGAT DE L164.Oare cand vor intelege si cei care au beneficiat ca a fos injusta,incorecta parinitoare etc?

T_REX spunea...

Dupa ELENA si probabil sialtii ar fi trebuit sa ne multumim cu citez<<unele beneficii careau fost aduse de L90/2007"asa cinism mai rar.Marea masa a militarilor peste85% ar fi trebuit sa se multumeasca cu firimiturile ce au picat de la masa imparatului--NU? de curiozitate stie ELENA si tot sindicatul(al celor cu peste3000) inainte de l90/2007 cum a fost? stiu ei cata lupta am dus noi pentru acele FIRIMITURI pe care culmea unii nu le-au primit nici acum? SA FIE FOARTE CLAR L119 ESTE CORECTA PRINCIPIAL si se face o greseala mortala ca este atacata in loc sa se lupte pentru imbunatatirea ei.EU atrag atentia acestui sindicat care nu ne reprezinta sa nu mai vorbeasca in numele cadrelor militare.

ELENA spunea...

T_REX
Ai liber acces la justitie!!!! Suntem o tara libera, nu-i asa!? Si sindicatul nu actioneaza decat in numele mebrilor sai, nu al tau.

plano10 spunea...

Exact asa se va intampla. Citeste proiectul legii unitare.
Casele militare de pensii devin Case Sectoriale in cadrul Casei Nationale de Pensii. Cresterile sau descresterile de pensie vor depinde de evolutia punctului de pensie si nu ca pana acum de solda activilor.

ilie de la scularie spunea...

@T_REX august 17, 2010 la 7:56 am :
Hai noroc , bre nene Cezare... Stau eu iara si cuget...cum de ti-o fi iesit matale socoteala (!) cu acei 85%... Ca pi undi bintui matale (cu tate feluritele nume pi cari ti le dai) n-am prea vazut sa ai si alti ortaci intr-ale gindirii... S-apai , vezi ca-l nacajasti tari pe-al matale cel mai mare nacealnic ... Ca el ne'nvata cum ca 90% dintre romanasi sint homo-curisti , ca 90% dintre romanasi sint manelizati...si vii matale si faci mai mititica partea atit de draga lui ??

Valeu...ca tare mi se sparie gindul la zisele lu' matale : "EU atrag atentia acestui sindicat care nu ne reprezinta sa nu mai vorbeasca in numele cadrelor militare." . Ca cum s-ar zice prepun eu ca ar fi fost mai nimerit sa zici "Io..." ca asa poate-ar pricepe toti dobitocii de la ce minte starlucita au a se adapa cu intelepciune .

Si daca tot am priceput si noi cestilalti cam cum ii cu starlucirea mintii lu' matale...de ce nu ne dai si o proba de cam cum prubuluiesti matale sa fie 'imbunatatita' aiasta lege a resocotirii pensiilor pentru meletari...

T_REX spunea...

salutare,salutare nea ilie de la SCULArie (m-o certat domnita Elena bre .cica sa-mi fie rusine ca am incurcat SCULAria cu fieraria.da"mu ca sa nu mai fie bai am bagat cu litere babane) Nea Ilie m-ai lasat mut de uimire;cum adica 90% din razasi sunt, cum ai zis matale ?HOMO_CURISTI. eu nu mai scot o vorba pana ce matale -poate te ajuta si domnita ca tare-i place sa fie maicuta TEREZA de la BUCOVINA nu explicati cei aia _(en gros si en detaili)

ilie de la scularie spunea...

@T_REX august 17, 2010 la 5:36 pm :

Valeu nene Cezare (ori cum te-o mai fi chemind amu)...da cum pacatili mele s'indraznesc eu a zice ca cum ai zis matali...Vorbili celea or fost zise de nacealnicu' matali cel mai mare...Eu numai ce ti le-am adus aminte... Da' cu aist prilej , mai tare m-am lamurit ca matali nu vorovesti decit ce ai zapisca di la mai-marii lu' matali ... Pi di'adicatelea matali esti ca un patifon la cari pui placa...si el cinta ca un papagal...

T_REX spunea...

nea ILIE unde esti bre, ca tare-ti simt lipsa? sper ca nu te-ai luat de mana cu Domnita si bildabac in Prut.Doamne fereste sa faceti o atare chestie ca-i pacat ...stricati apa(ha,ha,ha, ce-mi plac glumele mele)

ilie de la scularie spunea...

@T_REX august 18, 2010 la 5:48 pm :
Ca cum s-ar zice...iaca na' ca s'adevereste cele ce tot le zic eu : "daca nu primeste 'placa' , papagalul o ia razna pi imas"...
Ii si el , sarmanu , un fel de ciucalau di popusoi cu cari se sterg la c.r nacealnicii lui din sleahta lu' Zeus Imparat... Macar de s-ar folosi de el Nuti... da' ... n-are el asa noroc... Locurile de folosit ciucalaul sint ocupate la Nuti...

T_REX spunea...

@ILIE-ca cum te-ai dus,mancand te-ai intors si te-ai facut un mare neam p....imi pare rau

Desideriu D spunea...

Va salut!
Este un principiu a dreptului care spune ca un drept castigat ramana castigat ! Deci, acei pesionar din anii 1970 dintre care mai traim inca ce vina avem daca pe parcursul anilor fiecare guvern a modificat dupa placul lor legea pensiilor ?Iar daca a aparut o noua lege (cel actual) de ce nu se incheie prin a specifica ca legea anterioara a fost ABROGAT...!! Acesta insemana ca mai este in vigoare.Totodata cel actual nu prevede expres obligavitatea efectuarii cererii de cei in cauza,adica parca ar fi facultativ.
Eventual cei care se pensioneaza de ici in colo vor baneficia de textul prezentei legi.Nu este clar,are multe lacune si chiar miroase neconstitutional.Ce fac acei pensionar al caror acte din archiva s-au ars la Bucuresti cu ocazia mineriadei ? Cine poate sa mai consulte FISA DE CALCULATOR,care are fiecare pensionar !! ??
Astept noutati...va multumesc anticipat