Un produs Blogger.

joi, iulie 29, 2010

HG nr. 737/2010 de aplicare a L 119/2010 art.1 lit. c)-h)

11 comments



Monitorul Oficial nr. 0528 din 29 Iulie 2010
Actul nr. 737 din 21 Iulie 2010
Emitent: Guvernul României
Hotărâre privind metodologia de recalculare a categoriilor de pensii de serviciu prevăzute la art. 1 lit. c)-h) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor

Acum poate fi citita si aici->0528.pdf

http://www.legestart.ro/Hotararea-737-2010-metodologia-recalculare-categoriilor-pensii-serviciu-prevazute-art-1-lit-c-h-Legea-119-2010-stabilirea-unor-masuri-domeniul-pensiilor-(MzU4Mjg0).htm

Ctiti-o ->aici , dati clik pe data de 29 din calendar, si sub calendar deschideti M. Oficial nr. 528/29 07 2010 si dupa ce apare prima pagina  rulati pe butoanele de sus(stanga dreapta) paginile 11-12.

NOTA

Potrivit L 119/2010 de la data publicarii Normelor incepe sa curga termenul de o luna in care trebuie sa se recalculeze pensiile specialilor de la art. 1,  lit. c)-h).

Din luna septembrie vor intra in plata pensiile recalclate, dispozitie in contradictie cu prevederile Legii 19/2010,inca neabrogata, in cazul in care pensia recalculata este mai mica decat cea in plata.

11 comentarii:

Marcus spunea...

D’ale Bibliei Dupa Elena Si Traian


Sarpele catre Dumnezeu:
- Sefu’ ce ma fac cu Elena si cu Traian, nu vor maru’ in ruptu’ capului? Elena zice ca s-a saturat sa si-o puna in Gradina Ta si baiguie ceva despre “explore the Carpathian garden”, iar Traian mi-a zis ca fara o sticla de Chivas, mai bine face lucru manual, ori stii bine ca asta-i treaba care i-ai dat-o lui Onan.

plano10 spunea...

Elena le-a mai spus chinezilor ca in Gradina Carpatica sunt numai... locuri...virgine, neatinse...

BURCU spunea...

plano 10, iti MULTUMESC si aici!
Esti de mare FOLOS militarilor pensionari,
in rezerva si retragere! Truda domniei tale,
ne ajuta mult in incercarea de a indrepta
raul facut de altii! Multumesc!

plano10 spunea...

D-le Burcu
Si eu apreciez eforturile SCMD de a se bate pentru apararea drepturilor militarilor. Ati fost foarte prezenti pe Internet, spre deosebire de vechile si obedientele, fata de autoritatea vremelnica, oricare ar fi fost ea ,asociatii ale rezervistilor... inexistente in spatiul public si in presa, in aceasta perioada grea.
In conditiile in care regimul nu va mai considera pensionari militari nu stiu daca e cazul sa mai raspundeti obligatilor juramantului militar si statutului dvs de cadre in rezerva sau retragere.
Stiu ca disponibilizatii sunt persoane tinere care oricand ar putea fi chemate in activitate, daca situatia o cere.

Iovan spunea...

Sunt si eu unul dintre pensionarii militari, unul dintre aceia pe care statul roman dupa ce i-a folosit, dupa ce i-a mintit si i-a aruncat ca pe niste gunoaie deranjante ar trebui sa sar de trei coti daca suna goarna. Chiar daca sanatatea celor ca mine este asa cum este, daca murim incet, discret, fara prea multe pretentii, am fi meritat macar sa fim lasati in pace sa ne raim ultimele zile fara sa ne gindim daca mai putem sa ne cumparam macar amaritele de medicamente care ne mai tin in viata. Ca nu ni se mai acorda medicamente compensate, macar, faptul ca atunci cind te duci undeva si esti privit ca un ciumat cind spui ca esti pensionar militar sau ca se simte peste tot dusmania celor care iti afla statutul, nu mai este o problema pentru multi dintre noi.
Este dureros totusi atunci cind colegii tai nu pricep lucruri fundamentale. Asa cum spuneati, obedienta fata de guvernele efemere a erodat tot ce mai insemna demnitate si respect de sine. Poate ca macar noile structuri vor intelege ca trebuie sa repare ceeace s-a distrus datorita inconstientei. Ar fi pacat sa se ajunga ca cei care si-au dedicat viata apararii tarii sa ajunga sa refuze sa isi faca datoria. Iti multumim pentru faptul ca incerci sa mai trezesti din multii adormiti care ced ca "pensiile sub 3000'' nu vor fi acfectate. Felicitari pentru straduinta dar am indoieli ca vor fi prea multi cei care se vor trezi.

salinnapoleon spunea...

Legea nr.119/2010 si HG 735/2010, reglementeaza o modalitate prin care dispare termenul de pensie militara sau pensionar militar. Este o mare inselaciune, respectiv se vor recalcula pensiile la nivelul unor ajutoare sociale de 350 lei pe luna. Astfel un general in rezerva urmeaza sa primesca 625 lei pensie sociala, daca Directia judeteana de pensii gaseste ca s-au virat plati pentru somaj, CAS, sanatate, fond risc, fond pentru dezvoltarea capitalismului, fond de pensie suplimentara, impozit pe salariu, etc. Daca nu, nu, se ajunge la un ajutor social de 350 lei. Credulii, fac cereri la Comandamentele Militare crezand ca li se vor mari pensiile. Oricum Armata Romana primeste lovitura de gratie din partea Guvernului mostruasei colaitii PDL si UDMR, iar generalii Badalan, Anghel Iordanescu, Cristian Topescu si alti parlamentari PDL si UDMR sunt dusmanii de moarte ai militarilor activi si in rezerva, ai diplomatilor, politistilor, spp-istilor, sts-istilor, jandarmilor, magistratilor militari, magistratilor, aviatorilor, scafandrilor, minerilor, profesorilor, etc.

grig spunea...

L 119 ca si hg 735 precum multe alte aberatii ale acestui guvern condus de marinar si nu de c...t. marinarul nu a fost niciodata militar activ datorita handicapului pe care il are de cand la scos masa la lumina soarelui si din acest motiv pentruca sarsaila a fost mereu in mintea lui incearca din rasputeri sa ne distruga pe militari. Trebuie sa fim stransi uniti in jurul conducerii SCMD daca vrem sa ne pastram demnitatea de militari. <> Referitor la generalii mentionati mai sus ei nu sunt militari ei au purtat uniforma doar cu ocazia unor ceremonii, cu exceptia lui Badalan dar care a devenit si el un lingator de c.r si tradator . Ma opresc aici pentruca nu am de unde sa fac rost de ceva cu luneta si cateva boabe pentru TICALOSI. Sa ne vedem cu bine stimati camarazi.

plano10 spunea...

Grefierii au reusit suspendarea HG 737/2010 de aplicare a Legii/119.
Cat timp este in vigoare Legea19/2000 cei care au pierdut la pensie in luna septembrie vor avea castig de cauza. Dupa aceea D-zeu cu mila.

ELENA spunea...

@Plano10
Mai odihneste-te si tu in week-end! Sau te crezi inca in P. Iberica (vise, taica, vise! aici esti in Romania) de incurci hotararile cu ordonantele. Or fi date ambele de Guvern, da' nu punem semnul egal intre ele. Si tu o stii mai bine decat mine! Si recunosc ca esti mai ponderat, mai obiectiv si mai lipsit de patima in interpretarea unor chestii din legile astea facute "pe genunchi", in comparatie cu mine.
In concluzie, in momentul de fata ambele HG (735 pentru lit. a si b de la art. 1 al Legii si 737 pentru urmatoarele litere) date in aplicarea Legii 119/2010 sunt suspendate de 2 curti de apel. CU SIGURANTA, va urma recursul pentru amandoua. Ne vedem la ICCJ!

plano10 spunea...

Da, ai dreptate! E diferenta intre un O si un H.

ELENA spunea...

Lasa-l in pace pe Topescu, ca e de la PNL...