Un produs Blogger.

joi, august 19, 2010

Proiect de Lege privind pensiile unor responsabili ai regimului comunist

26 comments


EXPUNERE DE MOTIVE

.........................................................................

Faţă de cele prezentate, vă propunem, spre adoptare, prezenta Lege privind pensiile unor responsabili ai regimului comunist implicaţi în acte de represiune pe motive politice.

PREŞEDINTELE EXECUTIV AL INSTITUTULUI DE INVESTIGARE A CRIMELOR COMUNISMULUI ŞI MEMORIA EXILULUI ROMÂNESC,

Ioan STANOMIR

SECRETAR GENERAL AL GUVERNULUI,

Daniela Nicoleta ANDREESCU

Avizat,

MINISTRUL FINANŢELOR PUBLICE,

Sebastian Vladescu

MINISTRUL JUSTIŢIEI,

Cătălin Marian PREDOIU

MINISTRUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE,

Mihai Constantin SEITAN

MINISTRUL ADMINISTRAŢIEIŞI INTERNELOR,

Vasile BLAGA



PARLAMENTUL ROMÂNIEI


CAMERA DEPUTAŢILOR                                                         SENATUL




LEGE

privind pensiile unor responsabili ai regimului comunist implicaţi în acte de represiune pe motive politice

Având în vedere faptul că statul comunist s-a întemeiat pe o reţea instituţională al cărei scop a fost perpetuarea unui regim ilegitim şi criminal, Fiind călăuzit de principiul justiţiei sociale şi al reparaţiei morale,Parlamentul României adoptă prezenta Lege:

ART. 1

Prezenta lege reglementează sistemul de pensii acordate pentru perioada 1945-1989 unor responsabili ai regimului comunist implicaţi în acte de represiune pe motive politice, prin care s-au comis abuzuri împotriva persoanelor şi au fost suprimate sau îngrădite drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului.

ART. 2

În sensul prezentei legi, termenii de mai jos au următoarele semnificaţii:

a) membru al nomenclaturii comuniste – membru al elitei comuniste care a ocupat o funcţie în cadrul nomenclaturii Partidului Muncitoresc Român şi a Partidului Comunist Român, consacrându-se exclusiv muncii din această organizaţie şi având sarcini precis delimitate şi retribuite în cadrul aparatului de partid;

b) lucrător al securităţii statului – ofiţeri, subofiţeri, angajaţi civili, care au activat în cadrul Securităţii, Ministerului de Interne şi Direcţiei Generale a Penitenciarelor, indiferent de statutul lor actual;

c) magistrat – judecătorii, procurorii şi magistraţii-asistenţi care, în perioada 1945-1989, au fost implicaţi în instrumentarea unor procese politice, indiferent de statutul lor actual.

ART. 3

(1) Cuantumul pensiei ofiţerilor, subofiţerilor şi angajaţilor civili ai Securităţii, Ministerului de Interne şi Direcţiei Generale a Penitenciarelor condamnaţi irevocabil pentru acte de represiune pe motive politice, prin care au fost comise abuzuri împotriva persoanelor şi au fost suprimate sau îngrădite drepturi şi libertăţilor fundamentale ale omului se stabileşte la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară.

(2) Stabilirea în acest mod a cuantumului pensiilor se face, începând cu luna următoare celei a hotărârii judecătoreşti irevocabile. Hotărârea judecătorească se comunică de către instanţa de judecată Casei de Pensii, în termen de 30 de zile de la rămânerea irevocabilă a acesteia.

ART. 4

(1) Cuantumul pensiei ofiţerilor, subofiţerilor şi angajaţilor civili ai Securităţii, Ministerului de Interne şi Direcţiei Generale a Penitenciarelor din perioada 1945-1989 care au fost declaraţi lucrători sau colaboratori ai Securităţii, potrivit reglementărilor legale cu privire la accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, se stabileşte la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară.

(2) Stabilirea în acest mod a cuantumului pensiei se face începând cu luna următoare celei a datei publicării hotărârii judecătoreşti irevocabile în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a. Hotărârea este comunicată casei de pensii de către Colegiul CNSAS în termen de 30 de zile de la publicare.

(3) Hotărârile judecătoreşti pronunţate de instanţele competente şi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, până la adoptarea prezentei legi, vor fi comunicate casei de pensii în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a acesteia.

ART. 5

(1) Cuantumul pensiei foştilor membri ai nomenclaturii Partidului Muncitoresc Român şi ai Partidului Comunist Român şi magistraţilor din perioada 1945-1989, condamnaţi irevocabil pentru acte de represiune pe motive politice prin care au fost comise abuzuri împotriva persoanelor şi au fost suprimate sau îngrădite drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului se stabileşte la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară.

(2) Stabilirea în acest mod a cuantumului pensiei se face începând cu luna următoare celei a hotărârii judecătoreşti irevocabile. Hotărârea judecătorească se comunică de către instanţa de judecată Casei de Pensii, în termen de 30 de zile de la rămânerea irevocabilă a acesteia.

ART. 6

(1) Cuantumul pensiei foştilor activişti ai Partidului Muncitoresc Român şi ai Partidului Comunist Român şi magistraţilor, din perioada 1945-1989, care au fost declaraţi lucrători sau colaboratori ai Securităţii, potrivit reglementărilor legale cu privire la accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, se stabileşte la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară.

(2) Stabilirea în acest mod a cuantumului pensiei se face în conformitate cu prevederile alin. (2) şi (3) ale articolului 4.

ART. 7

(1) Hotărârile judecătoreşti prevăzute la art. 3 alin. (2) şi la art. 5 alin. (2) din lege sunt hotărârile pronunţate de instanţele judecătoreşti potrivit competenţei materiale ce le revine în baza dispoziţiilor Codului de procedură penală.

(2) Acţiunea în constatarea calităţii de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia se introduce la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti, fiind scutită de taxă de timbru. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs, în condiţiile legii.

ART. 8

Ministerul Finanţelor Publice va emite, în termen de 30 de zile de la data publicării prezentei legi norme de aplicare a acesteia.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor articolului 75 şi ale articolului 76 alineatul (2) din Constituţia României, republicată.

Preşedintele Camerei Deputaţilor,           Presedintele Senatului,

NOTA


IICCMER a înaintat Direcției pentru Relația cu Parlamentul din cadrul Guvernului aceasta nouă formă a proiectului de Lege privind pensiile unor responsabili ai regimului comunist implicați în acte de represiune pe motive politice.

26 de comentarii:

ELENA spunea...

O tampenie absoluta! O lege, ca sa aiba efectul/impactul dorit intr-o societate, trebuie promovata la un anume moment. Aceasta va avea aceeasi soarta ca si legea lustratiei.
Cine stabileste / face incadrarea persoanelor in categoriile enuntate in lege?

mos alecu spunea...

Cum 'cine stabileste ?'... Bineinteles ca ei ... 'lustragii' ...

ALM spunea...

Cred ca ideea este aici: "statul comunist s-a întemeiat pe o reţea instituţională al cărei scop a fost perpetuarea unui regim ilegitim şi criminal"! In acest fel se sterg 44 de ani de istorie si realizarile din acea perioada. Astfel, nimeni nu va mai putea intreba de avutia nationala produsa in acei ani! Hotii care au devalizat tara vor putea sa stea linistiti. Daca regimul a fost ilegitim, atunci furtul nu este atacat de nicio legislatie!

Daca apare o astfel de lege, sper ca pensionarii militari in rezerva sa ceara stergerea lor din controalele militare, sa predea ordinele si medaliile si sa sesizeze forurile europene si mondiale. In definitiv, in perioada incriminata, Romania a fost recunoscuta LEGITIM de organizatiile mondiale (ex. ONU), a semnat tratate cu putere de lege, a fost acceptata ca stat suveran. In aceasta situatie, Constitutia si legislatia in vigoare a fost perfect valabila si nicidecum ilegala. Daca vor sange cu orice pret, atunci sa stabileasca cine a incalcat legislatia si cine nu.

micutzul spunea...

Personal cred ca oamenii astia au luat/o razna. Interesele de stergere a memoriilor sunt imense. Oricine se poate trezi cu dosar construit fara a stii ceva. Oricine devine santajabil si poate fi folosit la lucruri murdare. Cred ca e cazul sa scapam din iadul asta...

stely spunea...

micutule .. si la propriu si la figurat ,

"Personal cred ca oamenii astia au luat/o razna",

Eu cred ca ,"oamenii astia " nu au luat-o razna ,iar tu si ceilalti sigur habar n-aveti pe ce lume traiti .
Cititi cu atentie legea si aveti sa vedeti ca ea se refera numai la cei care au servit dictatura comunista, prin actele lor de represiune asupra celor care dovedesc in justitie ,represiunea - privare de libertate si chiar si exterminarea fizica .Ea se refera la cei care au fost platiti cu salarii imense ca sa perpetueze mentinerea unui regim dovedit criminal .
ALM,
"In definitiv, in perioada incriminata, Romania a fost recunoscuta LEGITIM de organizatiile mondiale (ex. ONU), a semnat tratate cu putere de lege, a fost acceptata ca stat suveran."

D-le ,ceea ce spuneti dvs .aici nu are nici o legatura cu statul roman "suveran" El a fost si va ramine ,conform constitutiei ,"suveran si independent ."
Legea se refera la ilgegitimitatea regimului politic comunist din perioada 1945 -1989 (de cind a aparut si pina a disparut )..Se refera la PCR ca partid politic si virfurile lui conducatoare si nicidecum la intreaga populatie si nici macar le cele 4 mil.de membrii de partid.
Este vorba de pensii care sunt de trei ori mai mari de cit ale unui pensionar cu studii superiaoare ,intrucit ele se calculeaza in fctie de salariu avut in perioada cind acel nomenclaturist era platit cu salarii de trei sau chiar si de patru ori mai mari decit acelea pe care le aveau cind lucrau in productie .Cei mai multi dintre ei, muncitori la strung ,in fabrici si uzine . Pai, sigur ca acestia ajunsi pe posturi inalte ,platiti cu salarii babane, plus casa ,masa ,haine si alte privilegii, faceau tot posibilul sa serveasca cu sirg partidul.Ei era atit de indoctrinati si chiar credeau ca ceea ce fac este bine, incit ajungeau sa calce in picioare pe cei care indrazneau sa spuna ca nu au lumina,gaze ,apa calda ,caldura si mincare ptru copilasi.
Ei ,aceia care faceau asta ,adica ii reprimau si-i exterminau,pe cei care indrazneau sa li se opuna ,sunt expusi legii de fata .
Este nedrept ca acei nomenclaturisti,securisti,procurori ,judecatori ,militieni etc.care au acum pensii uriase ptru ca au servit un regim comunist declarat de parlam .Ro ,ca "ilegitim si criminal"sa huzureasca la fel de bine ca atunci dat. pensiilor de acum.

micutzul spunea...

@ stely

Daca stii atat de bine cine era nomenclaturist si securist si activist....stii si cum se faceau numirile in anumite functii importante din strainatate ? HA. HA, HA.Cei care sunt dovediti ca au savarsit crime impotriva poporului si statului sa fie scosi din viata publica si sociala si sa fie judecvati de judecatori adevarati. Iara asasinam pe baza de procese miselesti ? Tine cont ca tot atat de bine peste 10 - 20 de ani si tu poti fii considerat nomenclaturist sau luptator pentru nu stiu ce, in baza a ceea ce ai scris aici...

plano10 spunea...

Acest articol despre o aberatie legislativa, cu pretentii justitiare, are rostul de a demostra ca si vecinului caruia i-a murit capra ii arde sa se bucure, la randul sau, daca altui vecin ii moare capra. Pe acest tare al romanului mizeaza si regimul Basescu cand isi permite masurile abuzuve.

@Stely-ana.
Esti sigura ca tu sau parintii tai n-ati servit regimul comunist? Ati realizat politica partidului si statului...in ce domeniu? ..cultura, ,agricultura, industrie, invatamant, sanatate, aparare... etc. In anii 70 regimul Ceausescu era sustinut de peste 60% din populatia activa a tarii.
Basescu n-a condamnat comunismul. Din contra, prin politica sa prosteasca l-a reabilitat pe Ceausescu in fata populatiei saracite.
Dupa teoria celor care proclama ilegitimitatea regimului recunoscut si respectat ca atare in plan international ar trebui sa nu fie recunoscute nici actele de stare civila emise de acel regim? Esti sigura steli-ana ca tu existi?

ALM spunea...

1. Stimata Stely, cred ca nu stapaniti prea bine definitia cuvantului "ilegitim". Ilegitim inseamna ca NU este intemeiat pe lege, ca NU se justifica prin lege. Tocmai v-am scris ca Romania aceea hulita de profitorii de dupa 1989, avea o Constitutie si Coduri de Legi, NECONTESTATE de niciun for international.

2. Puteti sa ne spuneti, citind un talon de pensie (cu numar. evident), ce pensie uriasa are un militian? Sau cantati ca lautarii, dupa ureche?

3. Puteti sa dati un exemplu verificabil de persoana care a fost calcata in picioare pentru ca a indraznit sa spuna ca nu are lumina, gaze, apa calda, caldura si mincare pentru copilasi?

4. Ce a afirmat Basescu sub influenta bauturilor alcoolice nu poate fi argumentat LEGAL. Aia a fost culmea bataii de joc. Un raport scris de Volodea Tismenitschi, citit de un fost agent DIE! Aaaa, va trebuie mai multi bani pentru frunze? Pai spuneti asa, n-o mai dati dupa cires! De pogromuri n-ati auzit? De crematorii, gropi comune, samd?

5. Cum am impresia ca nu stiti nici definitia cuvantului indoctrinare, priviti la replica dvs. Este un exemplu clar de indoctrinare portocalie ...

ilie de la scularie spunea...

@stely august 20, 2010 la 1:19 pm

Valeu ... nene Cezare , da' mare versatilitate ( na , ca era sa-mi 'sclintesc' limba si destele zicind si scriind vorba aiasta) mai ai matale ... Ca cum s-ar zice , amu matale esti fimeie ... E' da' ce nu face omu' ca sa se puie bine cu stapinirea !!??
Precum cuget eu , ai primit alte corvezi de facut , ca stapinirea o gasit inca o parascovenie cu care sa-i faca pe romani sa se 'hiriie' ca cinii printre ostretele gardurilor ... Si , amu , matale te-ai lasat de preaslavirea legii cu resocotirea pensiilor ostenilor ... s'ai trecut la aratat cu degetu' catre 'ceia care ar fi oropsit sarmanul popor roman (sau te'i fi lamurit ca legea aceea cu pensiile te cam face si pe matale sa ai oarece "greutati financiare" - iaca ca iar ma dor degetele cind scriu aieste vorbe - si ti-ai zis ca poate iese ceva daca schimbi placa ) .
Da' ai matale grija ... ca in aiasta noua lege s'or putea baga cu mare usurinta si militarii ... ca si ei au "contribuit la transpunerea in practica a politicii..." ( 'aracan de degetele mele )... s'atunci sa te vad pi undi mai scoti camesa...

T_REX spunea...

@ILIE de la SCULArie-Bai,trezeste-te.EU sunt EU nu fata aia frumoasa-stely. nu vezi ca ti-a pus si poza.ai ramas blocat pe aratura .PS. Stefan CEL Mare catre razasi: pi cai moldovenii mei..Razasii: n-avem cai Maria TA... Stefan:atunci pi curand...

T_REX spunea...

@ilie- scUe ca revin... te pomenesti ca ai fost si un piculet di asta cum-i zice fatuca-tortionar de ai sarit asa ca apucatu de strache,sau un sacurist de treaba asa ca ala care se da mare economist acum.. ei ce sa-ti fac pacatele tineretii se mai si platesc amu

stely spunea...

ALM spune:

august 20, 2010 la 2:51 pm | Răspunde
"1. Stimata Stely, cred ca nu stapaniti prea bine definitia cuvantului “ilegitim”. Ilegitim inseamna ca NU este intemeiat pe lege, ca NU se justifica prin lege"

Va intreb :
Prin ce lege a fost infiintat PCR ,domnul meu ?


micutzul spune:

august 20, 2010 la 1:44 pm | Răspunde
@ stely

"Daca stii atat de bine cine era nomenclaturist si securist si activist….stii si cum se faceau numirile in anumite functii importante din strainatate ? HA. HA, HA.Cei care sunt dovediti ca au savarsit crime impotriva poporului si statului sa fie scosi din viata publica si sociala si sa fie judecvati de judecatori adevarati. Iara asasinam pe baza de procese miselesti..".

raspuns:
Unde vezi ,d-ta ,micutzule ,ca este stipulat prin legea aceasta, "asasinatul miseleste "?..I se retrage numai pensia aia luata prin frauda ; nu -l lasa muritor de foame .Ii lasa o pensie minima ,mai mare in orice caz ,decit a unui ceapist caruia i s-a luat pamintul si lasat fara nici o sursa de venit -batrini si copii neputinciosi..
@Stely-ana.
"Esti sigura ca tu sau parintii tai n-ati servit regimul comunist? Ati realizat politica partidului si statului…in ce domeniu? ..cultura, ,agricultura, industrie, invatamant, sanatate, aparare… etc. In anii 70 regimul Ceausescu era sustinut de peste 60% din populatia activa a tarii.
Basescu n-a condamnat comunismul. Din contra, prin politica sa prosteasca l-a reabilitat pe Ceausescu in fata populatiei saracite."

P.S.
Dupa modul cum raspundeti voi aici nu-mi ramine decit sa cred in continuare cea ce am scris la inceput aici:

"Eu cred ca ,”oamenii astia ” nu au luat-o razna ,iar voi ,sigur habar nu veti pe ce lume traiti "

Cititi cu atentie legea si aveti sa vedeti ca ea se refera numai la cei care au servit dictatura comunista-la vifurile ei conducatoare ,incepind din 45-89 , si nu la simplii membrii de partid,politisti,telefonisti ,secretari tehnici ,oameni de serviciu ,procurori si judecatori de rind care si-au primit salarii ptru munca prestata ,ci la acei procurori si judecatori care au instrumentat procese poilitice celor considerati dusmanii poporurlui .Si,da ..Cunosc "n" victime nevinovate .Pe unele le-am cunoscut citind si informindu-ma,iar pe altele chiar din fam.mea si a sotuli meu.(doi unchi care au facut ani multi si grei de puscarie politica ).Bunicul meu(70de ani) batut si tinut in custodie la militie si obligat cu bita peste degete sa semneze o "cererea "de intrare in CAP,iar bunicul sotului meu plimbat intr-o cusca si pus la zidul infamiei ptru singura vina ca avea pamint mai mult decit vecinul lui chemat sa-l scuipe ptru asta..
In concluzie ,legea se refera si la acel politist ,primar si procuror care a executat aceasta COMANDA :sa-i bata ,sa-i scuipe sa-i tina arestati ,pina semneaza de intrare in CAP .stiind ca asta inseamna sa-l lase muritor de foame ; La cei care mai sunt acum in viata si au pensii mari , nu ptru munca depusa la strungul la care lucra ,ci ptru cea de la CC al PCR de unde dictau politica de partid si de stat ..
Hai ca mi-am pierdut vremea cu voi ..V-am spus ..Habar nu aveti pe ce lume traiti ..In afara se faptul ca, poate sunteti chiar voi unii dintre aceea .Nu m-as mira, dupa modul cum sunteti de speriati ..

ilie de la scularie spunea...

Vai di mini...zici , matali , draga mosului , "Va intreb :
Prin ce lege a fost infiintat PCR ,domnul meu ?" Si eu stau si nu ma pot dumiri... : " da' PDL -ul prin ce lege a fost infiintat , fata lu' Zeus...?"
.................


Si pentru...stie el (ei , ele ) cine... mi'i tare deslusit : 'tu esti'!!

T_REX spunea...

@ILIE dela SCULArie-vigilent, vigilent, dar dupe cum zice si fatuca frumoasa cam saraci cu duhul asta ca sa nu zicem ca ..sarmani rau rau.?? Nea ilie intre noi fie vorba de ce vo-ti speriet asa bre?nu cumva ati fost vreun sef de Spa(asta-i codific. la bulau,sa nu afle mancatorii de comunisti)Poate ati tratat si voi niscai burghezi stresati de oamenii muncii cu ceva jaratec la talpi,unghiile trase cu clestele(ca tot nu si le taiau) etc etc ....Dapoi nu vezi bre ca le pria,toti care au in CV. inchisorile comuniste prind usor SUTA de ani(Deaconescu,lupu etc. ) ase ca nu -ti fa probleme.poate iei si-o diploma de gabor cumsecade

plano10 spunea...

@Stely-Ana
Inainte de a te angaja in dispute din domenii pe care nu le stapanesti ar fi cazul sa-ti consumi timpul pentru documentare.
-PMR a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti in anul 1948, potrivit Legislatiei partidelor politice din perioada interbelica. In 1965 a fost facuta mentiunea de schimbare a denumirii in PCR.
Ca sa te deosebesti de aparatnicii regimului comunist ar trebui sa stii ca, intr-un stat de drept, asa cum pretindem ca suntem in prezent, nimeni nu poate fi condamnat sau sanctionat pentru ca a aplicat legea existenta, dupa principiul "Dura lex sed lex"
Asa ca niciun securist, militian, procuror sau judecator nu poate sa suporte consecinte daca a aplicat cu buna credinta, spre exemplu, art.166 din Codul Penal din 1968,care prevedea:
Art.166
„Propaganda cu caracter fascist săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
Propaganda sau întreprinderea oricărei acţiuni pentru schimbarea orânduirii socialiste, sau din care ar rezulta un pericol pentru securitatea statului, se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.”
Cine si-a asumat riscul sa incalce acea lege a facut-o constient si nu cred ca a asteptat clementa organelor care aplicau legea atunci.
Daca vreunul dintre cei care aplicau legea, si au fost destui, a comis abuzuri sau alte fapte care excedeau prevederilor legale din acele timpuri...desigur ca este raspunzator...dar tot in baza legilor unui stat de drept.
A proceda altfel ar fi similar cu sanctionarea profesorilor, poate tot cu o pensie de nivelul salariului minim, care au predat istoria, literatura, filosofia comunista, indoctrinand zeci de generatii cu conceptii care nu mai sunt acceptate astazi.

nikk spunea...

@ ilie de la scularie
Esti obsedat de Cezar. Cred ca-l visezi si noaptea.Pentru tine ,toti cei care nu-ti canta in strune sau au puncte de vedere diferite , poarta un singur nume ……..CEZAR . L-am identificat si eu . Posteaza sub trei pseudonime pe trei bloguri diferite.ATAT. Va amagiti (sau va autosugestionati) cu ideia ca este una si aceasi persona cu toti cei care nu sunt de acord cu voi . Sunt mult mai multi ,,CEZARI” decat iti poti tu imagina .Nu vor nimic altceva decat o lege a pensiilor militare ( OCUPATIONALA sau CAPITOL separat in cadrul legii unitare a pensiilor) care sa elimine discriminarile generate de FOSTA L.164/2001. Si ar mai fi ceva… Se baga la inaintare … tot L 164, ca daca iese pasenta ramane in vigoare si ,, nevinovata ‘’ L 179 . Doar ca aici avem o mica problema ! Tot un fel de discriminare .. procentul de inlocuire pe 164 pleca de la 60 % in timp ce pe 179 este de 80%....o nimica toata …20 de procente. Daca nu accepti si alte puncte de vedere poti sa comentezi in continuare pe blogul filialei SCMD Mehedinti.Sigur acolo nu o sa te mai contrazica nimeni in afara de Cezar. In ceeace ma priveste nu voi mai comenta nimic pe blogul respectiv dar imi rezerv dreptul de a raspunde eventualelor atacuri.
@Plano 10
Sincer ,nu am inteles faza cu Rafaelia…

mos alecu spunea...

@ Nikk
Chiar eram indignat de discriminarea despre care vorbeati (cele 20 procente diferenta intre legile 164 si 179)...dar viata m-a invatat sa nu iau de bun nimic din ceea ce se vehiculeaza pe internet , fara a verifica din cit mai multe surse...Si iata ce am gasit : http://cartiere.ro/124699-lege-nr1792004-privind-pensiile-de-stat-ale-politistilor... (art. 23)...

T_REX spunea...

@mos alecu -nu stiu ce ati gasit. eu in schimb gasesc ..nimic pt. ca pagina-i expirata.puteti da mai multe detalii?

mos alecu spunea...

'Goagal' (vorba lui Vanghelie) m-a condus la adresa de mai sus...dar , vad si eu ca , accesind adresa ... ajungi la o pagina aiurea...
Sper ca asta merge : http://www.dsclex.ro/legislatie/2004/mai2004/mo2004_485.htm#l179

TORTUETTE spunea...

@NIKK-vai Nikk,copil rau si neascultator ti-am spus sa mergi la 1-4 si sa folosesti si al doilea neuron.Ce ai facut? iar ai dat-o in bara.Nu stiu ce sa ma fac cu tine . vai,vai,vai....

nikk spunea...

@ mos alecu,
Aveti dreptate.Conform ambelor legi (164/2001 si 179/2004) baza de calcul este similara.Neinteresandu-ma in mod deosebit pensiile celor din alt sistem am luat de buna o informatie fara sa o verific.
@ tortuette,
Cam mare interesul pentru blogurile unde posteaza de regula fostii militari. Ca persoana din afara sistemului si ….total dezinteresata….cum te recomandai pe blogul filialei SCMD …. tintele atacurilor tale nu sunt deloc intamplatoare. Mamaieee !!!( aici cred ca gresesc ), o sa-ti plezneasca neuronii cand o sa-ti vezi cuponul cu pensia recalculata dupa L 119/2010. La vechimea pe care o ai ( probabil 20/21 ani) si o evolutie profesionala spectaculoasa doar in ultimii 2/3 , AJUTORUL SOCIAL va fi un target greu de atins pentru tine… asta ca pensie …….in rest …..ai de unde ciuguli.

TORTUETTE spunea...

NIKK atentie ;1-4 si al doilea neuron activat.sucesuri multe

nikk spunea...

@ TORTUETTE,
Nu-mi amintesc sa fi pascut caprele impreuna prin muntii Bucovinei si in mod sigur nu ne-am tras de sireturi pe holurile Liceului militar. Aveti un tupeu si un grad de nesimtire greu de imaginat pentru orice om cu bun simt. Strategia voastra e ..simpla… Ii atacati pe toti cei care nu sunt de acord cu voi ,ii jigniti , in speranta ca nu vor mai scrie si … in acest mod toate comentariile pe blogurile vizitate de pensionarii militari vor exprima doar opiniile membrilor SCMD. TEAPA Tortuette !!! Nu ma face sa dezvalui mai mult decat am lasat sa se inteleaga……..

plano10 spunea...

@TORTUETTE
Oricum o dai iese tot @Petre. :)

TORTUETTE spunea...

@NIKK-ma gandeam ca-ti vei cere scuze pt. informatiile false pe care le-ai transmis

Tuţă spunea...

Pensiile ! Să se dea de către stat, sau de către alte forme de asigurare a pensiilor, după cât a contribuit fiecare . După mine gândire, Statul este acela care trebuie să răspundă de acest sector şi ştiţi de ce ? -pentrucă tot în capul statului se sparg toate oalele atunci când cetăţeanul statului nu are niciun venit, sau a fost asigurat la vreo bancă care a dat faliment sau nu mai există, lucru care se întâmplă şi se va întâpla şi pe viitor. Ce este supărător, e că, marea majoritate a populaţiei au o pensie de mizerie şi sunt tocmai cei care au contribuit, iar o minoritate, cei care nu au contribuit cu nimic la fondul de pensii au acele pensii de nesimţiţi făcute în batjocoră de parcă ar mânca de o sută de ori mai mult decât un om normal . Sar părea că tocmai ăştia se cam supără, dar să nu uite că sunt pe banii noştri, a tuturora .