Un produs Blogger.

marți, octombrie 26, 2010

ALCAZARUL maur din SEVILLA cu gradinile sale, replica a Palatului Alhambra din Granada.

7 comments







7 comentarii:

ELENA spunea...

@Plano10
Imaginile, desi superbe, nu au farmec daca nu sunt insotite de o melodie pe masura...

INCERTITUDINI spunea...

Să văd Spania era un vis de adolescență, ivit într-o oră de geografie, când profesoara ne-a vorbit despre Andaluzia.
Mi-am împlinit dorința în 2007, când am văzut splendorile unei lumi căreia scurgerea necruțătoare a timpului nu i-a stins romantismul. Dimpotrivă, i-a sporit strălucirea.
În” capitala lumii”, cum se numea Sevilla în epoca de aur a Spaniei, am ajuns într-o dimineață însorită, cu un cer de un albastru strălucitor, cum doar Spania a fost privilegiată să aibă.
Am bătut cu piciorul și am gustat cu sufletul locurile pe care le - ai imortalizat în fotografii, care amintesc de o lume plină de mister. În asfințit, într-o croazieră pe Guadalquivir, am văzut toate bijuteriile aceluiași oraș sclipitor.Noaptea am trăit în ritm de flamenco andaluzian.
Pentru mine, Spania, în general, Sevilla, în special, sunt locuri unde am simțit trecutul înflorind miraculos.

Plano10 spunea...

Toti turistii care ajung la Sevilla au in program o seara de spectacol la un local in care se reproduc pe scena dansatori flamenco... un fel de gitanos...

ELENA spunea...

Batranul nostru continent ofera multe imagini despre care orice turist ar putea spune ca a vazut "splendorile unei lumi careia scurgerea necrutatoare a timpului nu i-a stins romantismul." Ceea ce ma mira si, sincer, ma dezamageste este faptul ca multi dintre cei care se intorc din vacantele petrecute peste granite se minuneaza in termeni "la superlativ absolut" de acele splendori, dar nu vad ceea ce ne ofera Romania, asa cum o stim de sute si mii de ani. Avem o tara extraordinar de frumoasa, avem cantece si dansuri in care regasim farmecul fiecarei varste, durere si fericire, dragoste si blestem, avem oamenei (mai ales in zona Moldovei, dar cred ca si in alte zone) in stare sa puna orice strain la masa si sa ii ofere din bucata sa de paine, avem un trecut incarcat de istorie, avem ... o multime de lucruri care ar trebui sa ne faca sa ne simtim bine ca suntem romani si ca traim pe aceste meleaguri binecuvantate, dar noua ni se pare ca cerul nostru e mai putin albastru decat al altora, ca soarele nostru e mai putin rotund decat cel ce mangaie Coasta de Azur, ca muntii nostri sunt mai ... putin munti decat Alpii, de exemplu. Poate sunt un pic fanatica, dar imi iubesc tara cu disperare (prin asta, nu acuz pe nimeni ca nu ar face-o, chiar daca nu declara) si mi se pare ca cele mai minunate locuri de pe pamant sunt aici, la mine acasa.
STOP! ca ma opresc maine din scris ... si plec direct la sedinta de sindicat de la Sectorul 5.

Plano10 spunea...

@ELENA
De acord cu tine ca avem din toate cele ce zici tu, si as adauga eu si romani si romance...oameni frumosi, dar nu avem autostrazi pe care sa vina strainii sa ne viziteze.
Si sa stii ca nici strainii nu sunt toti parasutisti:) ca sa se lanseze direct din avion in frumoasele peisaje ale tarii.

INCERTITUDINI spunea...

Spre lectură- unora, care dau răspunsuri, înainte de a primi întrebări.
http://incertitudini2008.blogspot.com/2008/12/maramures-2008.html
http://incertitudini2008.blogspot.com/2009/05/intre-doua-lumi.html
http://incertitudini2008.blogspot.com/2008/08/lumea-vazuta-prin-ochi-de-copil.html
http://incertitudini2008.blogspot.com/2008/05/trei-zile-in-maramures.html

http://incertitudini2008.blogspot.com/2008/07/5-zile-intr-o-alta-lume.html

ELENA spunea...

Link-urile nu sunt ... active. Asa ca exista riscul sa dau iarasi raspunsuri inainte de a primi intrebari.