Un produs Blogger.

miercuri, martie 16, 2011

Pensionari speciali, nemilitari, au castigat la Tribunalul Vaslui contestatiile la deciziile de recalculare a pensiei

5 comments

Pensionarii “speciali” au câștigat

43 de pensionari vasluieni, foști parlamentari sau grefieri, au câștigat procesele intentate Casei Județene de Pensii, instanța obligând instituția să plătească retroactiv drepturile bănești reținute odată cu recalcularea pensiilor speciale.
Magistrații Tribunalului Vaslui au dat câștig de cauză celor 43 de pensionari, foști grefieri sau parlamentari, care au dat în judecată Casa Județeană de Pensii (CJP) odată cu recalcularea pensiilor speciale, în baza Legii 119/2010 și a Hotărârii de Guvern 735/2010. În motivare, magistrații arată că “aceste norme naționale vin în contradicție directă cu dispozițiile articolului 1 din Protocolul nr. 1 al Convenției de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, astfel încât instanța este obligată, conform Constituției României, să facă aplicarea directă a reglementărilor internaționale”.
Conform hotărârii judecătorești, definitive și executorii, cei 43 de pensionari trebuie repuși în drepturi pe vechea legislație și, în plus, să li se acorde retroactiv drepturile bănești reținute de CJP Vaslui prin recalcularea pensiilor speciale.
“Odată cu admiterea plângerilor formulate în instanță, hotărârile judecătorești au fost puse în executare de CJP Vaslui. Astfel, până la această dată, 30 de beneficiari de pensii speciale din rândul personalului auxiliar din instanțe, precum și un fost parlamentar au primit pensiile recalculate, conform solicitărilor din sentințele civile, urmând ca și ceilalți 13 pensionari să fie repuși în drepturi. Totodată, instituția noastră a formulat recurs la Curtea de Apel Iași împotriva acestor hotărâri, fiind în așteptare soluțiile formulate de această instanță”, a declarat directorul CJP Vaslui, Marius Arcăleanu.
Anterior recalculării făcute de CJP în conformitate cu dispozițiile HG. 735/2010, pensiile de serviciu ale grefierilor era cuprinse între 815 și 5.317 lei, pentru ca, ulterior, noile pensii să fie cuprinse între 564 și 1.483 de lei.
Obiectivdevaslui.ro

5 comentarii:

Plano10 spunea...

Poate cineva sa comunice un numar de dosar pe speta de la Vaslui, eventual minuta de sedinta sau o copie a Sentintei de la Vaslui?

SEJC spunea...

@SEJC,cu respect rog,daca nu exagerez, ca una din partile in procesele mentionate sa binevoiasca sa comunice textul integral al cererii de chemare in judecata eventual continutul intregului dosar(obiectii la intampinarea depusa de CJP,Concluziile scrise ,Textul sentintei civile etc)

Anonymous spunea...

Numai in ROMANIA se putea intampla ca GUVERNUL sa nu se ....autosesizeze la un fenomen social, in care pierde in instanta ceea ce au provocat. Tergiversarea unor plati ( eventuala politica de..castigare a timpului pt supravietuire la putere) rasfranta impotriva unui segment de populatie se numeste: experiment social antiumanitar, genocid, etc. Daca sperantza ca instantele teritoriale vor judeca drept mi-ar fi disparut...eram tentat sa-mi stabilesc domiciliul intr-o tara straina unde sa chem in instanta statul roman NUMAI in ce priveste incalcarea unui drept european. Speram ca voi muri cu un act de justitie consfintit si nu ca un prost asa cum ma trateaza propriul meu guvern. Dumnezeu e mare si nemernicii isi vor merita soarta din viitorul apropiat !!! Clasa ..asazis politica, indiferent de culoare trebuie sa-si revina altfel vom vorbi ungureste, bulgareste sau...de ce nu?...araba, (arabii fiind invitati sa cumpere pamant...unde taranul sa fie sclav). Cu compasiune !!!

Plano10 spunea...

@Anonim
Chestia asta cu includerea intregii clase politice din Romania in mocirla portocalie nu suna bine.Face parte din propaganda celor care nu vor sa se lepede de regimul Basescu sau nu au capacitatea de a distinge intre bine si rau in politica.
Se induce ideea ca nu exista alternativa politica la regimul actual.
Romanii au avut ocazia sa aleaga intre proiectul Johannis si improvizatia Basescu-Boc la alegerile prezidentiale din decembrie 2009.
Au ales Basescu-Boc. Sa-l poarte sanatos pana se implineste sorocul!

Plano10 spunea...

Si la Timisoara
In data de 13.04.2011, un alt complet de la Curtea de Apel Timisoara s-a pronuntat favorabil intr-un caz de repunere in drepturi a unui beneficiar de pensii speciale grefieri (personal auxiliar instante judecatoresti). Este vorba despre dosarul 5693/108/2010 - recurs la Sectia Litigii Munca si Asigurari Sociale, contra Casei Judetene de Pensii Arad.
Curtea de Apel Timisoara a admis recursul declarat de reclamanta impotriva sentintei civile nr. 2125/11.11.2010, pronuntata de Tribunalul Arad in dosarul nr. 5693/108/2010, in contradictoriu cu parata Casa Judeteana de Pensii Arad. A modificat hotararea recurata, in sensul admiterii actiunii reclamantei, anuland decizia de pensionare nr. 241863/17.08.2010, emisa de Casa Judeteana de Pensii Arad si mentinand decizia de pensionare nr. 241863/04.12.2009. Hotararea este definitiva si irevocabila.